24.6.08

Δαμάσκηνα και σιλουέτα



Τώρα το καλοκαίρι, οι συμβουλές της τελευταίας στιγμής, οι δίαιτες express, οι απόψεις ειδικών και μη για το πώς θα χάσουν τα περιττά κιλά απασχολούν καθημερινά τους καταναλωτές και ειδικότερα τις γυναίκες!

Διατροφολόγοι, διαιτολόγοι και γενικά όλοι όσοι ασχολούνται με θέματα που αφορούν την υγεία και την ομορφιά, αναφέρονται συχνά στη σημασία του Γλυκαιμικού Δείκτη (GI- Glycaemic Index) στην καθημερινή διατροφή και υποστηρίζουν θερμά πώς για να πετύχουμε τη σιλουέτα των ονείρων μας πρέπει να αναζητήσουμε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Οι τροφές αυτές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη δημιουργία και διατήρηση της αίσθησης κορεσμού, καθώς επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να... καθυστερεί ή να ξεγελά κανείς την πείνα του, ειδικά σε περιόδους δίαιτας!

Με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (29) τα ξηρά δαμάσκηνα αποτελούν χρήσιμη τροφή τόσο στο πλαίσιο καθημερινής ισορροπημένης διατροφής όσο και κατά την περίοδο δίαιτας, καθώς διοχετεύουν ενέργεια σε αργούς ρυθμούς βοηθώντας μας να ελέγξουμε την όρεξή μας ανάμεσα στα γεύματα και να μη ...φορτωνόμαστε θερμίδες που θα έπρεπε να αποφύγουμε.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 24/06/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: