11.6.08

Ζωή & Ζώδια Ιουλίου

Διαβάστε στο Ζωή & Ζώδια Ιουλίου, που θα κυκλοφορήσει στην Αθήνα και στην επαρχία την Παρασκευή 13/6ου:


7ος Οίκος: Συνεργασίες – Σχέσεις - Γάμος
Εκεί που το «εγώ» γίνεται «εμείς»
Όλοι οι άνθρωποι επιθυμούν να είναι ευτυχισμένοι με μία ολοκληρωμένη συντροφική σχέση και σε αρμονική συνύπαρξη με τους άλλους. Γιατί τόσα προβλήματα; Γιατί δεν το καταφέρνουμε; Ισχύει και εδώ ό,τι ισχύει για τη Φύση. Ό,τι σπέρνουμε αυτό θερίζουμε.
Γνωρίζοντας ότι ο κάθε οίκος αντιπροσωπεύει έναν τομέα δραστηριότητας της ζωής, το πεδίο δοκιμασίας/εμπειρίας της ψυχής και τις φάσεις της συνείδησης του Εγώ, ας στρέψουμε την προσοχή μας στον έβδομο οίκο του ωροσκοπιακού κύκλου. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ζυγού, κυβερνήτης του είναι η Αφροδίτη, του πλανήτη της αγάπης και της αρμονίας. Είναι δε ο τόπος έξαρσης του Κρόνου. Κυβερνά το γάμο, το διαζύγιο, τη συνεργασία, τη συντροφικότητα, τα συμβόλαια, τις δικαστικές υποθέσεις, τις συμφωνίες.
Ο οίκος αυτός δείχνει τη στάση μας προς το γάμο, το σύντροφό μας, το είδος και την ποιότητα του γάμου και πόσους γάμους μπορεί να κάνουμε. Η σύγχρονη αστρολογία προσθέτει ότι ο έβδομος οίκος είναι ο οίκος της προσωπικής μας δέσμευσης με ένα άλλο άτομο που μπορεί να εκφράζεται σαν γάμος αλλά και ως συμβίωση ή μακρόχρονη σχέση.
Αφού η Αφροδίτη είναι Κυβερνήτης δείχνει πώς αντιλαμβανόμαστε κάθε τι που έχει σχέση με την αρμονία και την ομορφιά. Εδώ επίσης θα βρούμε και κάθε άτομο που δρα για λογαριασμό μας ή μας αντιπροσωπεύει....(ακολουθεί παρουσίαση του κάθε ζωδίου στον συγκεκριμένο οίκο).
Από τη Σταυρούλα Εξάρχου


Η….. μαγική γοητεία της Κίρκης!
Και τα ερωτικά μας του Ιουλίου
Στην καρδιά του καλοκαιριού, μέσα σε ημέρες καύσωνα και αναζητώντας την δροσιά σε μία όμορφη παραλία, υπάρχει πάντα η ευκαιρία να συναντήσουμε κάποιο πρόσωπο που θα ασκήσει ιδιαίτερη γοητεία πάνω μας και θα μας παρασύρει ίσως σε μία περιπέτεια δίχως όρια… Ο πειρασμός μπορεί να φανεί από την τάση να μας προσφερθεί ένα όνειρο, από την ανάγκη για μία ανανέωση, την επιθυμία για αυτοεπιβεβαίωση, όπως και τη δύναμη του πεπρωμένου που μας καλεί. Αλλά πόσο δύσκολο θα είναι να έχουμε τις αντιστάσεις, όταν κτυπήσει την πόρτα μας ειδικά αυτόν τον μήνα, έναν μήνα γεμάτο ήλιο, φως δυνατό, που ίσως τυφλώνει τη λογική και θολώνει την κρίση; Θα είχε ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την πορεία ενός συγκεκριμένου αστεροειδούς με το όνομα Κίρκη, που υπογραμμίζει αυτή την ιδιαιτερότητα στον χάρτη του ουρανού και φυσικά δημιουργεί μία έντονη συγκινησιακή φόρτιση κατά τη διάρκεια του μήνα.... (παρουσίαση του αστεροειδούς και σε σχέση με κάθε ζώδιο ξεχωριστά)
Από τη Λίλιαν Σίμου


Η Σύνοδος Άρη - Κρόνου
…. πυροδοτεί την οργή της Δήμητρας!
Εν όψει του καύσωνα, τα προεόρτια του οποίου ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους από πολύ νωρίς, οι εκρηκτικές αστρολογικές όψεις του Ιουλίου αλλά και του Αυγούστου επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι πρόκειται να έχουμε ένα πολύ καυτό καλοκαίρι.
Η σύνοδος του Άρη με τον Κρόνο που σχηματίζεται στις 10/7 μόνο προάγγελος δυσάρεστων γεγονότων μπορεί να είναι, καθώς η όψη αυτή έχει συνδεθεί με βία, πολέμους και τρομοκρατικές ενέργειες.
Για να πάρουμε μια ιδέα του τι πρόκειται να συμβεί θα πρέπει να επεξεργαστούμε τις έννοιες που αποδίδονται στους δυο αυτούς πλανήτες:
Άρης = δραστηριότητα - Κρόνος = φρένο, Άρης = δύναμη – Κρόνος = Νόμος (κυβέρνηση), Άρης = πρωτοβουλία – Κρόνος = προσοχή, Άρης = φωτιά – Κρόνος = αέρας.
Είναι και άλλες πολλές οι έννοιες αλλά προς το παρόν ας σταθούμε σ’ αυτές. Η σύνοδος Άρη Κρόνου θα σημάνει την αρχή νέων πολέμων, στρατιωτικών επιθέσεων, περισσότερης βίας και εγκληματικότητας. Πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές θα έχουν ως αποτέλεσμα μαζικές απώλειες. Άλλωστε έχει προηγηθεί στις 5/7 το τετράγωνο Ερμή – Ουρανού, ενώ την ίδια μέρα (10/7) σχηματίζουν αντίθεση ο Ερμής με τον Πλούτωνα. Η Μαύρη Σελήνη έχει περάσει στον Τοξότη που είναι ο άξονας που σχετίζεται με ατυχήματα, αθλητισμό, ανώτατη εκπαίδευση, ενώ και ο Πλούτωνας έχει ήδη γυρίσει στον Τοξότη για να αποτελειώσει το έργο του... (ακολουθεί ερμηνεία της όψης σε σχέση με κάθε ζώδιο ξεχωριστά)
Από τη Ρένα Μεντάκη



Το ηλιοσεληνιακό δίπολο στις σχέσεις, μέρος β’
Είδαμε στο προηγούμενο τεύχος τη μεγάλη σημασία που έχει για τη σχέση μεταξύ δύο ατόμων η ανάλυση των ηλιοσεληνιακών τους δίπολων, καθώς η ασυμβατότητα μεταξύ αυτών των στοιχείων καθιστά μάλλον αδύνατη την ουσιαστική επικοινωνία, άρα και την μακροημέρευση της σχέσης τους. Συνεχίζουμε λοιπόν την ανάλυση αυτή, εξετάζοντας τώρα την έκφραση των «Φώτων», δηλαδή του Ήλιου και της Σελήνης, ανάλογα με τον οίκο που είναι τοποθετημένα...
ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ:
1ο Οίκο: Με τον Ήλιο στον 1ο έχουμε άτομα τα οποία θέλουν να κάνουν τη ζωή τους σύμφωνα με τα δικά τους δεδομένα. Έτσι, συνήθως είναι οι άνθρωποι που δεν κάνουν υποχωρήσεις στις βασικές απαιτήσεις του Εγώ τους, οπότε και είναι πολύ πιο δύσκολο να μπορέσουν να μπουν σε μία ισορροπημένη σχέση...(ακολουθεί παρουσίαση των Φώτων σε σχέση με τους οίκους αλλά και σε σχέση με τους οίκους του άλλου ατόμου)
Από τον Χρήστο Άρχο


Η Πανσέληνος του Καρκίνου
Η Πανσέληνος του Καρκίνου θα γίνει στις 18 Ιουλίου στις 11 π.μ. ώρα Ελλάδας στις 26ο 04΄ του Αιγόκερω. Ο Καρκίνος, ως ζώδιο, αντιπροσωπεύει τον ενεργητικό, Παρορμητικό Σταυρό, μαζί με τα ζώδια του Ζυγού, του Αιγόκερω και του Κριού.
Είναι το 4ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και έχει βαθιά σχέση με το 4ο βασίλειο της Γήινης Ανθρωπότητας. Είναι ο μοιραίος Καρμικός Άξων στο κοσμόγραμμα της Ειμαρμένης και του Πεπρωμένου όλων των γήινων ενσαρκώσεων ( Άξων Ειμαρμένης - Πεπρωμένου /4ος - 10ος οίκος / Καρκίνος - Αιγόκερως). Από την Ομηρική εποχή ο Άξων αυτός είχε αυτή την έννοια. Ας πάμε σε ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Οδύσσεια –Ο δρόμος της Μύησης» (Εκδόσεις Ηλίανθος) για να δούμε του λόγου το αληθές. Στο τέλος του ταξιδιού του ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη του, μετά από περιπλάνηση δέκα ετών. Ο Όμηρος μας περιγράφει το λιμάνι της Ιθάκης, με τους παρακάτω στίχους:
«Ένα λιμάνι βρίσκεται του Φόρκυνα στο Θιάκι, του γέρου του θαλασσινού και δυο προβάλλουν κάβοι, απότομοι, στου λιμανιού γυρμένοι εμπρός το έμπα, που όξω κρατούν των δυνατών ανέμων τ’άγριο κύμα και μέσα τα καμαρωτά καράβια παν και μένουν στ’αραξοβόλι σαν ερθούν, χωρίς σκοινιά να δέσουν . Έχει κι ελιά στενόφυλλη στου λιμανιού το βάθος και μια κοντά της θαμπερή σπηλιά γεμάτη χάρες, πανάγιος τόπος των Ξωθιών, που τις καλούν Ναϊάδες. Εκεί κροντήρια βρίσκονται και πέτρινα πιθάρια που πάνε μέσα οι μέλισσες και πλάθουν τις κηρήθρες. Κι έχει πετρένιους αργαλειούς, μεγάλους, που οι Νεράϊδες φαίνουν θαλασσογάλανα πανιά, να βλέπεις θάμα. Τρέχουν αστέρευτες πηγές κι έχει η σπηλιά δυο πόρτες, μια προς το μέρος του βοριά, που κατεβαίνει ο κόσμος, και μια άλλη κατά το νοτιά, για τους θεούς, κι ούτ’ άλλος περνά θνητός, μόν’ των θεών ο δρόμος είναι εκείθε». ( Ν.101-117).
Τι να υπονοεί ο Όμηρος μιλώντας με τέτοια παράξενα λόγια για το λιμάνι του Φόρκυνα και τις δύο πύλες;...
Από την Ευγενία Σούρδη


Λάκης Λαζόπουλος
Ο γεννημένος στη Λάρισα δημοφιλής ηθοποιός και περφόρμερ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για έναν αστρολόγο. Όχι μόνο για τους προφανείς λόγους που ο καθένας καταλαβαίνει, αλλά και από μια πιο εσωτερική, πιο αστρολογική ας πούμε, σκοπιά.
Αυτό γιατί το ωροσκόπιό του το διασχίζουνε εγκάρσιες αντιφάσεις που αναδεικνύουνε μια σύνθετη, πολυσχιδή προσωπικότητα, της οποίας μόνο ένα μέρος εκτίθεται στο κοινό!
Θέλω να πω δηλαδή ότι την δημόσια εικόνα του κυρίου Λαζόπουλου, του οικείου σε όλους «Λάκη», την ακολουθεί μια πολύ πιο εσωστρεφής και «σκοτεινή» πλευρά.
Ξεκινώντας λοιπόν από μια τέτοια αφετηρία, το μικρό μας ταξίδι στο Λαζοπούλειο Σύμπαν για μας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον… Ελπίζουμε στο τέλος του να αποδειχθεί εξίσου ενδιαφέρον και για σας!
Ξεκινώντας λοιπόν με την παράθεση των πλανητών και της οικοθεσίας τους, μιας και εδώ έχουμε ώρα γεννήσεως –κατά πως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι πηγές άντλησης των πληροφοριών– και άρα μπορούμε να ιχνηλατήσουμε με ακρίβεια το σύνολο του ωροσκοπίου του....
Από τον Βίκτορα Γεράρδο


Το Βραχιόλι των Τριών Ευχών!
Την σημερινή φόρμουλα άφησε στις πρωθιέρειές της η μοναδική γυναίκα που έγινε Φαραώ στην αρχαία Αίγυπτο: η Χατσεπσούτ. Σύμφωνα με τον θρύλο, η πρώτη από τις ευχές που ζήτησε στο δικό της βραχιόλι ήταν το να γίνει η ίδια Φαραώ. Η δεύτερη το να παραμείνει το όνομά της γνωστό μέχρι το τέλος των εποχών. Η τρίτη, το να είναι πάντα η συνείδησή της πιο ελαφριά από ένα φτερό. Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, το βραχιόλι της μάλλον έκανε θαύματα!
Η αρχή σας…
Ο Ιούλιος είναι μήνας που μας φέρνει κοντά στην θάλασσα. Κι αυτό σημαίνει ευθύς εξαρχής ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στα 4 στοιχεία (αναφορά για αυτά έχουμε κάνει σε προηγούμενο τεύχος) πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε την δυνατότητα να ισορροπήσουμε καλύτερα ως πνευματικά όντα αλλά και ως βιολογικοί οργανισμοί. Το δώρο ωστόσο του Ιουλίου είναι και κάτι ακόμα: το κοράλλι! Αυτό θα αποτελέσει την κεντρική πέτρα του βραχιολιού σας ανεξαρτήτως φύλου ή ζωδίου. Είναι δηλαδή αυτό που ονομάζουμε υλικό βάσης. Επειδή όμως θα είναι δύσκολο να βρείτε το κοράλλι που θέλετε στην ακροθαλασσιά που θα βρεθείτε, φροντίστε να το αγοράσετε κι αυτό, σε μια όμορφη απόχρωση που να νιώθετε ότι ταιριάζει στην προσωπικότητά σας...(ακολουθεί λεπτομερής παρουσίαση του τρόπου κατασκευής του βραχιολιού)
Από την Ακαδημία ΨΧ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανάδρομος κι εδώ!!!
Από Σάββατο 14 κυκλοφορεί στην επαρχία και ολοκληρώνεται στις 17 στην Αθήνα...
Δ. Μ.

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

ανάδρομος κι εδώ!!! κσι στο ειχα πει οτσν πιναμε τσ τσιπουρακια μας στην Φρεατιδα.Αλλα σαν ερασιτεχνης αστρολογος δεν καταλαβες τιποτε.Που θα παει,γρηγορα θα μαθεις και εσυ...τι σημαινει αναδρομος και εντυπα.

Μη ξεχασεις την επιταγη για την διαφημιση που σου κανω,ερχονται και διακοπες

Ανώνυμος είπε...

Κάνει φιλότιμες αστρολογικές προσπάθειες, τουλάχιστον δεν το παίζει ηδήμων και είναι και η Τοξοτίασις που τον κρατά!!!!!

Καλή κυκλοφορία στο τεύχος, θα κάνω κριτική μόλις το πάρω (χα,χα,χα)!