2.6.08

Φάκελος Αστρολογία



Σε περίπου 300-500 εκατ. Γερμανικά μάρκα ετησίως υπολογίζεται το κέρδος από την αστρολογία στη Γερμανία. Ήδη κάθε δεύτερος Γερμανός θεωρεί οτι οι προβλέψεις που του έγιναν, αποδείχτηκαν επιτυχείς. Ο διαπληκτισμός για την υπόσταση της αστρολογίας είναι τόσο παλιός όσο παλιά είναι και η ίδια η αστρολογία, κάπου 4000 χ. Μέχρι τον 17 αιώνα, αστρολογία και αστρονομία ήταν συνδεδεμένα μεταξύ τους. Ως συνέπεια των επιστημονικών ανακαλύψεων της εποχής από Κοπέρνικο, Κεπλερ και Γαλιλαίο, κυνηγήθηκαν οι αστρολόγοι από τα πανεπιστήμια. Σκανδαλώδες είναι το μανιφέστο κατά της αστρολογίας το οποίο υπογράφηκε το 1975 από 186 ερευνητές και Νομπελίστες. Οι αστρονόμοι υπέγραψαν επίσημη δήλωση οτι απαγορεύεται το μάθημα αστρολογίας στα ανοιχτά λαϊκά πανεπιστήμια: «Δημόσια ιδρύματα, τα οποία χρηματοδοτούνται με χρήματα των φορολογούμενων, εχουν την υποχρέωση να παρουσιάζουν την αστρολογία όπως πραγματικά είναιβ, δηλ. μια ψευτοθρησκεια» αποφάνθηκαν οι επιστήμονες. Για τους πουριτανούς η ιδέα ότι ο Κρόνος ( 1,19 δισ. χλμ. απόσταση) θα μπορούσε ίσως να έχει επίδραση στην τύχη κάποιου, είναι "διανοητική προσβολή" είπε ο γνωστός αστρονόμος Sebastian von Hoerner.
Ο Nieheke, ερευνητής αστρολόγος, εξηγεί τη θεωρεία του Κεπλερ " instinctus geometricus":
Η ευαίσθητη ψυχή αντιδρά σε γεωμετρικές επιρροές που κάνουν οι πλανήτες μεταξύ τους.
Το ότι το άτομο φερει κάποια ψυχολογικά χαρακτηριστικά, από τη γέννηση κιόλας, οφείλεται στη θέση κάποιων σωμάτων τα οποία προκαλούν ίσως συγκεκριμένες ορμονικές δραστηριότητες.
Στατιστικές μελέτες που θέλησαν να ανακαλύψουν τυχόν συσχετισμούς μεταξύ ουρανού και γης, σκόνταψαν: Παταγωδώς απέτυχε η προσπάθεια αμερικανών αστρολόγων το 1985 να μπορέσουν βάσει των στοιχείων γέννησης να βρουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των ατόμων που πήραν μέρος στην ερεύνα. Χειρότερα κατέληξε το πείραμα στην Ολλανδία, όπου 44 αστρολόγοι έπρεπε να βρουν σε επτά προφίλ προσωπικότητας τα αντίστοιχα ωροσκόπια. Ο καλλίτερος πέτυχε τρια!
Αρρώστια στο ωροσκόπιο? Άστρο-γιατροι (όπως ονομάζονται στη Γερμανία) είναι της γνώμης ότι τα ενεργειακά εμπόδια, τα οποία ειναι ανιχνεύσιμα στο χάρτη, μπορει να οδηγήσουν σε καρκίνο. Από κει και πέρα οι διελεύσεις δείχνουν αν το πρόβλημα θα είναι ανίατο η χρόνιο.
Πάντως η ένωση γερμανών αστρολόγων DAV διαχωρίζει τη θέση της, επίσημα τουλάχιστον γιατί ανεπίσημα ο πρόεδρος της, Erik van Slooten συμβουλεύει την πελάτισσα του, η οποία πρέπει να αποφασίσει αν θα κάνει εγχείρηση στη μέση της «Ο Σταυρός που κάνουν οι πλανητες Ερμής, Κρόνος, Ουρανός και Άρης, δείχνει να είναι εξαιρετικά λάθος απόφαση να εγχειριστείτ娻

Magazin Focus

Δεν υπάρχουν σχόλια: