13.5.08

Αστρολογία~ Κυκλοφορεί το ενδέκατο άλμπουμ της Madonna με τίτλο Hard Candy~

Το πρωί κυρία Ρίτσι, το βράδυ τρελό κορίτσι
Από τη μια κάνει ιππασία στην εξοχή, γράφει παιδικά βιβλία και υιοθετεί, από την άλλη βγαίνει στη σκηνή ως θηλυκός Ντε Σαντ .

Το «Hard Candy» είναι το νέο άλμπουμ της Μαντόνα· το ενδέκατο, αν αυτή η πληροφορία έχει να προσφέρει κάτι. Επίσης, άμα τη κυκλοφορία του την προηγούμενη Δευτέρα ανέβηκε ως συνήθως στην κορυφή των βρετανικών τσαρτς. Για μία ακόμη φορά με την πάγια τακτική του βαμπιρισμού, έχει διαλέξει προσεκτικά τα θύματά της ώστε η ευχαρίστηση να είναι πιο έντονη από ποτέ. Αφού πειραματίστηκε πριν από μία δεκαετία με την ηλεκτρονική μουσική, εφέτος επιστρέφει αιχμαλωτίζοντας τα πιο επιφανή μέλη της χιπ χοπ κοινότητας. Εχοντας ως συνεργάτες της τον Φαρέλ Γουίλιαμς, τον Τίμπαλαντ - μαζί με τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ με τον οποίο κάνει και το ντουέτο στο «4 Minutes» - και τον Κάνιε Γουέστ, μια ομάδα μουσικών και παραγωγών που ελέγχει αυτή τη στιγμή το 80% των επιτυχιών των τσαρτ, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάτι θα πάει στραβά.

Και μήπως δεν κάνει τα πάντα για να συντηρήσει αυτή την κατάσταση; Υπογράφει γιγαντιαίο συμβόλαιο με τη Live Nation ώστε να κερδίσει και την παραμικρή δεκάρα που απορρέει από το όνομά της και συνεχίζει να παίζει με τα ίδια τρυκ που την καθιέρωσαν ως το σημαντικότερο σεξουαλικό ίνδαλμα μετά τη Μέριλιν Μονρό. Αυτό όμως που αναρωτιούνται πολλοί είναι, τελικά εκεί θα παραμείνει αυτό το φαινόμενο; Θα αλλάζει κάθε φορά το περιτύλιγμα ώστε να αρέσει σε όσους έχουν εθιστεί στην εικόνα και στον ήχο της, αλλά και στις νεότερες γενιές που θέλουν να δουν τον ζωντανό θρύλο από κοντά στις περιοδείες της; Και ως πότε μπορεί να συμβαίνει αυτό και μάλιστα με επιτυχία ή, να το πω καλύτερα, χωρίς το φόβο να γίνει καρικατούρα του ίδιου της του εαυτού; Μήπως έχει επιδοθεί σε έναν ιδιότυπο πρωταθλητισμό που την ωθεί να ξεχνά ότι τελικά είναι μουσικός;

Διότι η Μαντόνα σε σχέση με τις κάθε είδους Κάιλι είναι πρωτίστως μουσικός. Είχε πάντοτε τη διορατικότητα να βλέπει μπροστά είτε επρόκειτο για πιο ελαφρά τραγούδια όπως τα «Like Α Virgin» και «La Isla Bonita» είτε για πιο σοβαρές προτάσεις όπως τα «Like Α Prayer» και «Frozen». Ετσι η επανάληψη, ακόμη και αν πρόκειται για κάποια αξιόλογα ποπ τραγούδια όπως το «Beat Goes On» ή το «Devil Wouldn't Recognise You» του «Hard Candy», δεν προσφέρει παρά κάποια ακόμη εκατομμύρια δολάρια στην τσέπη της. Τη βλέπεις σε αυτή την άριστη κατάσταση στα 50 της να κάνει όλα αυτά τα σεξουαλικά κλισέ δίπλα στον 27χρονο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και αναρωτιέσαι αν πραγματικά αυτό της αξίζει για το μέλλον. Πλέον μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, να κάνει ακόμη και τέχνη για την τέχνη, χωρίς να μπαίνει στη διαδικασία να επιδεικνύει τα γυμνασμένα μπράτσα της ή το εξαιρετικό άνοιγμα των ποδιών της. Τόσες παιδούλες υπάρχουν για αυτό ακόμη και αν τα σόου τους δεν είναι της ίδιας υψηλής αισθητικής. (BHMA)

Αν με ρωτούσε κάποιος ποια λέξη θα θεωρούσα κατάλληλη για να χαρακτηρίσω την προσπάθεια της εν έτη 2008, μια λέξη μόνο θα μπορούσα να σκεφτώ: μεταμορφώσεις. Ο Τράνζιτ Κρόνος στην Παρθένο έχει πραγματοποιήσει όψη συνόδου ακριβείας με τον γενέθλιο Πλούτωνα της. Ο Πλούτωνας είναι η δύναμη, η εξουσία και ο Κρόνος απαιτεί πειθαρχία. Αυτό σημαίνει πως μέσα από την σκληρή δουλειά η Μαντόνα θα μας εκπλήξει για άλλη μια φορά καλλιτεχνικά. Σε λίγο που θα πραγματοποιήσει και όψη συνόδου ακρίβειας με τον γενέθλιο Ερμή της θα μπορέσει να ανοίξει τον δρόμο για τις φιλοδοξίες της, φιλοδοξίες όμως που συνδέονται με την ώριμη πλέον Μαντόνα! Βέβαια εμένα αυτό και επιπλέον όταν ο Κρόνος θα περάσει πάω από την γενέθλια Σελήνη της μου λέει πως νιώθει ανικανοποίητη. Βλέπετε βρίσκετε στην φάση που έχει καταφέρει να εν έτη 2008 να θεωρείτε ακόμη Βασίλισσα της Ποπ, να έχει δυο παιδιά αλλά κάτι λείπει. Πιστεύω πως μέσα στον απατηλό χώρο της λάμψης και της δόξας, αναζητά τονπραγματικό της δρόμο και την ταυτότητα της. Ποια είναι επί της ουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: