28.5.08

Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΥ


Ο Γκιγιοτέν γεννήθηκε στις 28-5 - 1738 στο Σεν της Δυτικής Γαλλίας. Το 1756 έγινε μοναχός και εντάχθηκε στο Τάγμα των Ιησουϊτών. Ασχολήθηκε και δίδαξε λογοτεχνία στο Κολέγιο του Μπορντό. Το 1762 εγκατέλειψε τον μοναχισμό και αποφάσισε να ασχοληθεί με την Ιατρική. Σπούδασε φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο της Ρεμς και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων.

Τις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης ο Γκιγιοτέν ήταν Καθηγητής Ανατομίας και Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων. Το 1789 ασχολήθηκε με την πολιτική και ως βουλευτής της Τρίτης Τάξης συμμετείχε στην Εθνοσύνελευση και τη Συντακτική Συνέλευση. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της πρότεινε τη χρησιμοποίηση της λαιμητόμου ως ανώδυνου μέσου και μέτρου ισότητας για την εκτέλεση της θανατικής ποινής.

Μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση η λαιμητόμος χρησιμοποιόταν μόνο για την εκτέλεση ευγενών και αριστοκρατών καταδίκων. Για τον απλό λαό ίσχυε ο αποκεφαλισμός με σπαθί ή τσεκούρι, μία επώδυνη διαδικασία γιατί συχνά χρειάζονταν πέρα του ενός χτυπήματος για να επέλθει ο θάνατος του καταδικασμένου. Ο Γκιγιοτέν πίστευε ότι η εφαρμογή της λαιμητόμου θα έπρεπε να είναι το πρώτο μέτρο για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Aστρολογικα στοιχεια για την λαιμητόμο

Από τον γενεθλιο χαρτη εχουμε μια καταπληκτικη αστρολογικη ενδειξη.

Η λαιμητόμος συμβολιζεται από τον Αρη,που κανει τετραγωνο με Ουρανο και Ποσειδωνα και 150 με τον Πλουτωνα.Οι οψεις αυτές μας δινουν την φαντασια της εκτελεσης ,με ξαφνικο τροπο που σκοπο την εξοντωση των αντιπαλών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: