26.5.08

Πρωτοσελιδο αναδρομου Ερμη-Κοριός στον ΟΤΕ



ΜΠΟΡΕΙ να είναι διπλά εθνικά υπερήφανοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, που εξασφάλισαν ως στρατηγικό επενδυτή του ΟΤΕ την «Ντόιτσε Τέλεκομ», μετά την αποκάλυψη ότι η γερμανική εταιρεία έχει πάρα πολύ καλή επίδοση και στις υποκλοπές.

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ οι κύριοι Αλογοσκούφης και Χατζηδάκης συνεταίρο υψηλής τεχνολογίας και στο πολύ δύσκολο έργο της παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, και μάλιστα σε βαλκανικό επίπεδο. Παραδώσαμε, λοιπόν, στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης, τα πάντα στην «Ντόιτσε Τέλεκομ».

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ», ότι η «Ντόιτσε Τέλεκομ» κατασκόπευε επί χρόνια, συστηματικά, μέλη του εποπτικού της συμβουλίου, δικούς της μάνατζερ, καθώς και τους πιο σημαντικούς Γερμανούς δημοσιογράφους, οι οποίοι δημοσίευαν πληροφορίες για τις δραστηριότητες της εταιρείας.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ τις αποκαλύψεις η σημερινή ηγεσία της «Ντόιτσε Τέλεκομ» και ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Ρενέ Ομπερμαν δήλωσε «βαθύτατα συγκλονισμένος», αλλά φόρτωσε τις ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση. Εξεδήλωσε την πρόθεσή του να παραδώσει όλα τα στοιχεία των υποκλοπών στην Εισαγγελία της Βόνης και ενημέρωσε την Καγκελαρία, τον ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών και το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ άραγε τίποτε ο κ. Ομπερμαν -γνωστός μας από τις θριαμβευτικές δηλώσεις για την κατάκτηση του ΟΤΕ- πριν από την αποκάλυψη του «Σπίγκελ»; Και αμέσως μετά την αποκάλυψη βρήκε όλα τα στοιχεία, που, όπως γράφει το «Σπίγκελ», είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες (πακέτα) δεδομένων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας (!), τα οποία και θα παραδώσει στον εισαγγελέα.

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ίσως, ο κ. Ομπερμαν, ότι στην Ελλάδα τις υποκλοπές συνδιαλέξεων, ακόμη και πρωθυπουργών και υπουργών, τις ανακαλύπτουμε και μετά τις καταπίνουμε, για να μην εκθέσουμε τους υποκλοπείς.

ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ με την «Ντόιτσε Τέλεκομ» ότι δεν θα κινδυνεύουμε να μας παρακολουθούν ξένοι υποκλοπείς, όπως πρόσφατα συνέβη. Θα έχουμε τον Μεγάλο Αδελφό μέσα στον εθνικό μας οργανισμό τηλεπικοινωνιών, τον οποίο παραδώσαμε σε επιδέξια, και προπαντός καλά χέρια.

ΑΛΛΩΣΤΕ, διασφαλίστηκε, όπως βεβαίωσαν οι κυβερνητικοί φωστήρες, ότι θα διαφυλάσσονται το απόρρητο των επικοινωνιών και τα ευαίσθητα για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας δίκτυα.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ είναι απλό όσο και αφελές, μετά και τις αποκαλύψεις του «Σπίγκελ»: Ποιος θα μας προφυλάσσει από τους Γερμανούς φύλακες, από τον Μεγάλο Αδελφό τους, που δεν τον ανακάλυψε ούτε το γερμανικό κράτος;


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/05/2008


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μία Ευρωπαική χώρα είναι έμπιστη κατά τη γνώμη μου και φιλική σε εμάς.
Η Γαλλία.
Το ξεπούλημα της τωρινής κυβέρνησης, δεν είναι η μόνη κίνηση που μας υποβαθμίζει σαν λαό.
Οι Γερμανοί τη δουλειά τους κάνουν και την κάνουν καλά.

Ανώνυμος είπε...

Και οι Γάλλοι τη δουλειά τους κάνουν, απλώς η προώθηση των συμφερόντων τους βοηθάει από καραμπόλα και τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους.
Ας μην έχουμε αυταπάτες. Αν είσαι ισχυρός, μπορείς και να προωθήσεις τα συμφέροντά σου, δίκαια ή άδικα, παράνομα ή νόμιμα. Αν δεν είσαι και θες να προωθήσεις τα συμφέροντά σου, πρέπει να είσαι ευέλικτος και διορατικός.
Δ. Μ.