6.5.08

Τερμα τα ανωνυμα σχολια

Επειδη αυτο το ιστολογιο ειναι παραγωγη ιδεων και οχι υβρεων αποφασισα οτι τα σχολια θα τα βλεπω πρωτα και αφου εχουν υπογραφη θα τα δημοσιευω.Για να παψει το ιστολογιο να ειναι τοπος που διαφοροι θα βγαζουν την χολη τους και την κακια τους.Αυτα τα ολιγα για τον σχολιασμο των αναρτησεων.

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ξκξκξκ

Ανώνυμος είπε...

οι φασιστες κανουν λογοκρισια,οχι οι δημοκρατες

medousa είπε...

Πολύ σωστά! Ας θυμήσω πως ίδη έχω ξεκινήσει ένα βιβλίο με την ιστορία του παραλογισμού. Άλλωστε γιατί όχι? Θα πουλήσει τρελά!

Ανώνυμος είπε...

μας τα εχουν πει και αλλοι αυτα

medousa είπε...

Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά ότι λέω εγώ το εννοώ!

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε παιδία, κάπου έχασα επεισόδια είδα το σχόλιο για μια εκπομπή που θα γίνει, η εκπομπή δεν έγινε ακόμα, και φτάσαμε στο σημείο να σβήνουμε post, τέτοιος χαμός............, έχω απορία γιατί είδα μέχρι τα δυο πρώτα σχόλια, δηλαδή αν δούμε την εκπομπή θα έχουμε και άλλο γύρο;

Πρέπει να σοβαρευτούμε λιγάκι.

Γιάννης Μπαρδόπουλος

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Οταν καποιοι χανουν την μπαλλα απο τα ποδια τους,παντα φταιει ο διαιτητης.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ είδα το σχόλιο, αλλά θα έρθει η ώρα να ξαναρτηθεί.
Οποιος έγραψε το σχόλιο με τον Maverick να αγιάσει το στόμα του.
See you at the bitter end...

Ανώνυμος είπε...

Παιδια συνεχιστε και μην μασατε. Συμφωνω με τον john και πιστευω οτι δεν πρεπει να στεκομαστε στο παρελθον

Ραδαμανθυς

Ανώνυμος είπε...

Εντελώς πληροφοριακά, να θυμήσω σε κάποιους "δημοκράτες" ότι η απόλυτη ελευθερία είναι άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένη με το αίσθημα της ευθύνης και με την κοινή λογική, την ωριμότητα.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι χώροι που μπορούν να εκφραστούν οι "παιδικές" ασθένειες που αναγκαστικά περνά κάποια προσωπικότητα μέχρι να συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα και να σταθεροποιηθεί.

Αν δεν υπάρχει έλεγχος, εύκολα η κατάσταση οδηγείται σε ασυδοσία και εκφυλίζεται. Αν σε κάποιους δεν αρέσει ο έλεγχος, έχουν την απόλυτη ελευθερία να μην συμμετέχουν και να παίζουν στη δική τους διαδικτυακή παραλία, δόξα τω θεώ μπορεί ο καθένας να έχει τη δική του.

Δ. Μ.

(Δημήτρης Μέλλος, για όσους δεν γνωρίζουν :) )

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη, είδα με προσοχή εχτές την όλη κατάσταση που έχει γίνει και το πως έχει εξελιχτεί. Προσωπικά εμένα δεν μου αρέσει καθόλου. Έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα που δεν ξέρουμε, όλοι από που και πως γεννήθηκε και μας έχει παγιδέψει όλους σε μια Ατέρμονη κατάσταση που γεννάει μονό προβλήματα και τίποτε άλλο.

Δεν νομίζω ότι πρέπει να δούμε επιπόλαια πια ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αρχίζει και ορθώνεται μπροστά μας. Και αυτό το πρόβλημα, είναι η διχόνοια όσων προσπαθούν να προωθήσουν την γνώση της Αστρολογίας στην χωρά μας, με οποιονδήποτε τρόπο. Τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, είναι πιασμένα από άτομα που ξέρουν να ελιχθούν, και που σύμφωνα με όσα κανάλια τους στηρίζουν «πουλάνε» και ξέρουν τι θέλει ο
τηλεθεατής, αναγνώστης και οποίος άλλος μπορεί να είναι φίλα προσκείμενος ή και θιασώτης της αστρολογίας. επιλογές δεν υπάρχουν. Τα περιοδικα προσπαθούν να δώσουν μια σφαιρική αντίληψη και ενημέρωση για τι είναι η αστρολογία, μέσα από τις χιλιοειπωμένες και ουσιαστικά βαρετές προβλέψεις των ζώδιων. Και όσοι έχουν ταλέντο στην γραφή έχουν και μια καλή θέση και αναγνώριση.

Κακά τα ψέματα, το ευρύ κοινό, έχει εκπαιδευτεί από άτομα που είναι έξω από τον χώρο της αστρολογίας, επιχειρηματίες και άλλοι ευκαιριακοί που θέλουν να πλουτίσουν. Όσοι ενδιαφέρονται πιο σταθερά δεν έχουν τρόπο να ξεφύγουν από την παγίδα που έχει στηθεί, από τις εκάστοτε συνθήκες που δίνει βήμα στους τυχάρπαστους επιχειρηματίες να αλωνίζουν και να λεηλατούν τον κόσμο.

Πιστεύω ότι αυτό δεν αρέσει σε κανέναν από εμάς, ούτε και στους σωστούς επιχειρηματίες που θέλουν να εργαστούν σωστά. Το πόσοι επιχειρηματίες είναι δεν το γνωρίζω, άλλα οπωσδήποτε όλες οι παλάμες δεν είναι το ίδιο, έχουν και ξεχωριστά δάχτυλα, οπότε κάπου θα υπάρχουν και σωστοί, το θέμα είναι να τους βρούμε.

Το διαδίκτυο με την άναρχη δόμηση του, είναι ικανό να προσφέρει μια πολύ θετική πληροφόρηση καθώς περιέχει την ελευθέρια στην επιλογή του κάθε ενδιαφερόμενου. Μειονέκτημα είναι ότι πρέπει ο ενδιαφερόμενος να είναι γνωστής υπολογιστών και όχι απλός χείριστης ενός τηλεκοντρόλ τηλεόρασης, αυτόματα ο γνωστής είναι και άτομο που έχει μυαλό και κρίση, ταυτόχρονα του αρέσει και η αστρολογία.

Όσοι έχουν ξεκινήσει την οποιαδήποτε προσπάθεια στο διαδίκτυο, την έχουν ξεκινήσει μονοί τους και με προσωπική εργασία που την καταθέτουν στο «ερωτικό τους» αντικείμενο που ειναι η Σωστή Αστρολογία. Θα μπορούσα να πω πολλούς. Κάποιο είναι πιο σεμνοί και πιο χαμηλών τόνων. Κάποιοι όχι, άλλοι έχουν εκκριτικό χαρακτήρα και άλλοι όχι. στους πιστούς «εραστές της Αστρολογίας» πολύ εύκολα κάποιος θα κατατάξει εσένα άλλα και τους άλλους όσους προσπάθησαν και προσπαθούν μονοί τους, ένας από αυτούς είναι και ο Θωμάς Γαζης/Starsoul.

Θα ήθελα να μείνω πιο πολύ στα άτομα που έχει ξεκινήσει αυτή η διάφορα που βλέπουμε να έχει πάρει ανεξέλικτες και εκρηκτικες καταστάσεις. Ο ένας είναι ο Θωμάς Γαζης/Starsoul από το http://astro.forumup.com κάποια στιγμή εσύ και άλλα άτομα εισασταν μια επιλεκτικη ομάδα στο σίτε του Θωμά/Starsoul που το στηρίζατε και δίνατε πολύ κάλα θέματα. Γενικά ήσασταν μια πολύ καλή ομάδα και ένα πολύ κάλο, υπέροχο και κατάπληκτο σίτε που χτύπαγε στα ίσα σε γνώσεις και τεχνικές, αρκετά σίτε από την αλλοδαπή.
Κάποια στιγμή, Εσύ έφυγες, και το αιτιολόγησες.
Μετά από εσένα έφυγαν και κάποια άλλα άτομα. Και ήρθαν μετά από κάποιο καιρό σε εσένα. Μέχρι εδώ δεν υπάρχει, για μένα τίποτα το μεμπτό, ο κάθε ένας έχει την ελευθέρια των επίλογων του και δεν έχει κανένας δικαίωμα να επιβάλει σε κάποιον άλλον το τι θα επιλέξει.

Επισκεπτόμενος, χτες το σίτε του Θωμά/Starsoul, και βλέποντας κάποιες δημοσιεύσεις και την αντιπαράθεση που είχε μάζι μου την Μεγάλη Εβδομάδα, «διαβάζοντας» πίσω από τις λέξεις και τα κείμενα, και από όσο γνωρίζω τον Θωμά/Starsoul από την εποχή της «Αστρολογία Σήμερα» που το έβγαζε η Γιώτα Καλόγερα, και στην συνεχεία ο γιος της Μιχάλης, (από τον ίδιο χώρο και χρόνο γνωρίζω και εσένα). Κατάλαβα ότι ο Θωμάς/Starsoul έχει πληγωθεί υπερβολικά. Και ταυτόχρονα βλέπει, ότι έχουν γίνει, κατά αυτόν, κάποιες πισώπλατες κινήσεις. Και εκφράζοντας κάποια παράπονα, ξεκίνησε μια κόντρα, αυτή που είδαμε μέχρι χτες.

Προσωπικά δεν μπορώ να δω πιο πολύ σε βάθος γιατί αγνοώ κάποιες εξελίξεις, καταστάσεις και συνθήκες. Θα ήθελα να τις μάθω, για να έχω μια γνώμη.

Μέσα σε όλα, έλαβα και εγώ θέση και κατηγόρησα τον Θωμά, (τώρα πιστεύω ότι ήμουν άδικος από μεριά μου), ότι τσακώνεται με όλους. Αν ήμουν εγώ στην θέση του και είχα κάνει όλη αυτήν την εργασία και όλο αυτό το κόπο για να χτίσω κάτι το οποίο θα έχω και σαν «πνευματικό μου παιδί», έκτος από ιδιοκτησιακό, όχι ενδεχόμενα, άλλα πιθανά να αντιδρούσα και εγώ έτσι.

Οπότε νιώθω ότι πρέπει να ζητήσω συγνώμη από τον Θωμά/Starsoul για την τοποθέτηση μου αυτή. Αν θέλει την δέχεται.

Τώρα, για σενα δεν μπορώ να σου πω ότι είσαι λάθος, γιατί όπως ΕΙΠΑ δεν ξέρω τις καταστάσεις από μέσα, δεν τις έχω ζήσει και δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα κάτω από πίεση. Θα ήταν ευχής έργον να μάθουμε από που ξεκίνησε η όλη κατάσταση. Ταυτόχρονα δεν μπορώ να σκεφτώ ότι έχεις να χωρίσεις κάτι από τον Θωμά/Starsoul γιατί εσύ έφυγες χωρίς καμιά φασαρία. Αν κάποιος θέλει να δει την αίτια που αποχωρήσαν τα άλλα μελή θα χαθεί μέσα σε post και αντέγκλησεις. Άκρη δεν θα βγάλει. Θα μείνει στα τελευταία.

Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο αν θέλουμε να λυθεί αυτή η αίτια και μαζί όλοι, σαν μια «συμμαχία αστρολόγων και site» να κάνουμε βήματα μπροστά και όχι πίσω. όμως πρώτα πρέπει η κάθε μια πλευρά να πει την δίκη της άποψη για τα γεγονότα. Και μετά να βρούμε άκρη και λύση όλοι Μάζι.

Προσφέρομαι, αν και οι δυο πλευρές συμφωνήσουν να παίξω τον ρολό του διαιτητή, όχι όμως ότι θα δείρουν όλοι τον διαιτητή. Θα επιβάλω κάποιους ορούς.

Όσοι απαντήσουν στην τοποθέτηση μου αυτή θα ήθελα να είναι επώνυμη και όχι με nickname, και ταυτόχρονα να είναι σοβαροι.

Ευχαριστώ Γιάννης Μπαρδόπουλος, www.astropro.gr

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Ευχαριστω Γιαννη για την καλη σου προθεση.αλλα δεν εχω να απολογηθω σε κανενα.Η διαδρομη μου στην Αστρολογια ειναι γνωστη σε ολους.Δεν εχω βλαψει κανενα και οτι εχω να πω θα το πω μονο στην συνειδηση μου και σε κανενα αλλο.Η ενασχοληση μου με την Αστρολογια την εχω πληρωσει ακριβα σε προσωπικο επιπεδο καιειμαι υπερηφανος για αυτο.Το τι κανουν οι αλλοι δικαιωματα τους,ελευθεροι ανθρωποι ειμαστε,αλλα εγω ακολουθω ενα μοναχικο δρομο.Τερμα οι συλλογικοτητες και τα μεγαλα λογια.Μονο η προσωπικη σταση του καθε ατομου μετραει τελικα γιατι ειναι μεγαλη υποθεση να προσπαθει ο καθενας μας το καρμα του να το κανει νταρμα.Δημοσιευω την αποψη σου για ξερω οτι ειναι αγνη,αλλα δυστυχως η πραγματικοτητα ειναι δυστυχως εφιαλτικη και χαοτικη.

Ανώνυμος είπε...

Δημητρη νομιζω πως πρεπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ανευ εξαιρεσεως να καθισουμε σε ενα τραπεζι να μιλησουμε. Θεωρω πως μπορουμε να τα βρουμε. Η θεση του Γιαννη ειναι καθαρη και με ειλικρινη και προπαντων υγιη κινητρα. Ο Γραπτος λογος μπορει ευκολα να παρεξηγηθει. Δεν κολλαμε στο τι εχει ειπωθει. Ενηλικες ειμαστε θα τα βρουμε. Ειναι επιτακτικη η αναγκη να τα βρουμε για το καλο της Αστρολογιας. Εαν την αγαπαμε και ποσο αλλα και ποιοι θα φανει στην πραξη. Ολοι εχουμε ανταλλαξει τα "γαλλικα" μεταξυ μας. Οκ ε και. Τωρα τι κανουμε. Κανεις δεν κερδισε μονος σαν λυκος. Διοτι δεν ειμαστε λυκοι ειμαστε προβατα. Αντι να ασχολουμαστε με ανοησιες να κανουμε μια ομοσπονδια να διοργανωσουμε συνεδρια να γινει κατι της προκοπής σε αυτη την ρημαδα την χωρα. Αν νομιζετε πως μπορουμε ολοι μαζι να καθισουμε σε ενα τραπεζι και να μιλησουμε για ουσια εχει καλως. Εγω ειμαι μεσα. Το δηλωσα και στο σαιτ του Θωμα Γαζη πως τα παντα δεν ειναι θεμα χρηματων . Ως ανθρωποι εχουμε φιλοδοξιες. Και διαφορετικες πεποιθησεις.

Ειναι κριμα αυτα που συμβαινουν. Αντι να μπαινουμε και να βλεπουμε αρθρα της προκοπης βλεπουμε φασαριες , καρφωτες, μπηχτές και υπονοουμενα.

Συγχαιρω τον Γιαννη για αυτη του την πρωτοβουλια. δυσκολο ωστοσο το εργο του.

Ακης Αντωνιου

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι,
Δεν θα σχολιάσω την πρόθεσή σας να καθήσετε σε ένα τραπέζι και να συζητήσετε, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας και καλά κάνετε και το προσπαθείτε.
Αυτό που έχω να πω, είναι πως ο Θ.Γ, μόνος του κατέστρεψε ένα φόρουμ, όπου η γυναίκα του το οικοδόμησε με πολύ κόπο και απέραντη προσπάθεια, ώσπου κι εκείνη αποχώρησε, φτιάχνοντας άλλο δικό της. Δεν θα σχολιάσω περαιτέρω, ο νοών νοείτο.
Οσο για το ότι είναι πληγωμένος, ο αυτοτραυματισμός του, έγινε μια μεγάλη πληγή, από δικές του και ΜΟΝΟ κακές κινήσεις, που δείχνουν ολοφάνερα με ποιον έχει να κάνει κανείς.
Προσωπικά έχω μετανιώσει πικρά, που δεν κατάλαβα από την αρχή, αυτά που τόσο οφθαλμοφανώς φαίνονται τώρα.
Ενας άνθρωπος που χρησιμοποιεί κάθε αθέμιτο μέσο, για να επανακτήσει το σεβασμό, είναι και θα είναι πάντα αναξιόπιστος.
Αν θέλετε να καθήσετε στο ίδιο τραπέζι και πάλι δικαίωμά σας, η γνώμη μου όμως είναι, πως ΚΑΝΕΙΣ από εσάς δεν ξευτιλίστηκε και δεν διέσυρε τον εαυτό του και μάλιστα εν γνώση του, δεν τα έβαλε με 22άχρονα παιδιά, δεν συκοφάντησε, δεν χτύπησε κάτω από τη ζώνη, δεν αποκάλεσε συμμορία έναν εξαιρετικό άνθρωπο σαν τον Κορωνάκη, δεν εκβίασε με φωτογραφίες από τη συνάντηση του φόρουμ του, δεν παραλήρησε, δεκάδες άλλα δεν... και μάλιστα στο όνομα της αστρολογίας.
Και όπως πού σωστά έχει λεχθεί, όποιος παραβλέπει το λαθεμένο παρελθόν, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη αστρογατα.

Νομιζω πως σε ολους αξιζει να δωσουμε μια ευκαιρια. Εγω προσωπικα επιχειρησα να μιλησω μεσω φορουμ με τον Θωμα Γαζη αλλα τελικα δεν τα βρηκαμε. Δεν τον γνωριζω τον ανθρωπο αλλα σαφεστατα οφειλω να αναγνωρισω πως ειχατε ενα φορουμ το οποιο ειχε πραγματα οπου χωρις υπερβολη δεν ειχαν αλλα του εξωτερικου. Και εσυ και ο Κορωνακης και η μεδουσα και ο Μιλκυ Γουει ειχατε κανει καταθεση ψυχης. Και ο Γαζης με την συζυγο του εκαναν αξιοπροσεκτη δουλεια. Επιμενω ομως πως ο γραπτος λογος πολλες φορες ισως γινεται παρεξηγησιμος. Ισως σε προσωπικο επιπεδο αρκετοι δεν τα βρουν με αρκετους αλλα δεν θα ηταν καλυτερο να εστιαστουμε σε ζητηματα που απτονται της Αστρολογιας. Δεν ηταν καλυτερο να ειμασταν 5-6 καλα fora στην Ελλαδα. Θα εξυπηρετουσε περισσοτερο τον κοσμο που διψα για γνωση. Τον κοσμο της Αστρολογιας.

Σορρυ αν σας κουρασα. Εκτιμω την σελιδα σας και σεβομαι την διαδρομη του καθενος.

Ακης

Ανώνυμος είπε...

Σαν αναγνώστρια αυτού του blog συμφωνώ να μην αναρτώνται τα ανώνυμα σχόλια. Το παρακάναμε με την ανωνυμία. Ας σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και ας αποκτήσουμε συνείδηση και συνέπεια του λόγου και των πράξεων μας.

Όσο για το επίμαχο φόρουμ και διαχειριστή θα πω μόνο ότι είδα εκεί μέσα πολλά αξιόλογα άτομα που αγαπούν και έχουν γνώσεις αστρολογίας και το βασικότερο είχαν την διάθεση να τις μοιραστούν και να αφιερώσου χρόνο σε αυτούς που πρωτοασχολούνται με την αστρολογία. Όλα αυτά τα άτομα όμως έχουν φύγει από εκεί. Άλλοι πριν γίνω εγώ μέλος, άλλοι μετά. Αυτό από μόνο του νομίζω ότι λέει πολλά.

vani

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Αντωνίου,

Κι εγώ ειλικρινά εκτιμώ την πρόθεσή σας, είναι ταπεινή και καλοπροαίρετη.
Απλά είπα τη γνώμη μου, η οποία παραμένει ίδια, διότι ευκαιρίες έχουν δοθεί κι άλλες φορές στον συγκεκριμένο και από άλλους αξιόλογους ανθρώπους.
Υπάρχουν πράγματα που τα κουβαλάει κανείς και είναι αδύνατο να τα αποβάλει.
Η διάκριση είναι ένα σπουδαίο απόκτημα και ίσως το μοναδικό που μπορεί να μετρήσει τη διαφάνεια κάποιου.
Ο άνθρωπος αυτός αφήνει τις κατσαρίδες στο φόρουμ του να περιφέρουν την αντιαισθητική παρουσία τους, μιλάω για μία και μόνο ξεπεσμένη, προτρέποντάς την κι όλας να γράφει, όπως έκανε πάντα.
Κι αυτή γράφει, εκτοξεύοντας τόνους ηλιθιότητας.
Για παράδειγμα, τη γνωστή πλέον κατσαρίδα επέλεξε να κρατήσει τότε, οπότε λαμβάνει και την αποστροφή των άλλων, για αυτό το αποκρουστικό ερπετοειδές.
Ειλικρινά με συγγχωρείτε για την περιγραφή, είναι και επιεικής για την όλη κατάσταση.
Και φυσικά όπως έχω πάλι αναφέρει, δεν είναι το μόνο.
Η αστρολογία χρειάζεται ευαίσθητους ανθρώπους, αλλά όχι σοβαροφανείς και τυχοδιωκτικά επιτηδευμένους.

Με εκτίμηση.

Ανώνυμος είπε...

Σαν αναγνώστης του blog θα ήθελα κι εγώ να πω ότι συμφωνώ με την ύπαρξη κάποιου είδους ελέγχου. Οι επισκέπτες του Blog έρχονται εδώ για να διαβάσουν και να συζητήσουν για θέματα αστρολογίας κι όχι για να παρατηρήσουν αντιδικίες και καυγάδες. Προσωπικά με ενοχλεί ακόμη και σε αυτή την κουβέντα που κάνουμε εδώ ότι συνεχίζουμε και αναφερόμαστε σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες συνεργασίας και συλλογικότητας, αν και δεν είμαι επαγγελματίας του χώρου, η γνώμη μου είναι ότι αυτή μπορεί να γίνει μόνο σε επίπεδο αρχών και επί συγκεκριμένων κάθε φορά ζητημάτων.

Μία ένωση βασισμένη σε προσωπικές χημείες ή προσωπική επαφή μπορεί να έχει μία δυναμική περιορισμένη. Θα προτιμούσα να δω τι απόψεις έχουν οι αστρολόγοι επί συγκεκριμένων θεμάτων όπως π.χ. του ορισμού του ποιος μπορεί να θεωρείται αστρολόγος ή του με ποιο τρόπο μπορεί να πιστοποιείται η επαγγελματική επάρκεια κάποιου που θέλει να λέγεται αστρολόγος. Αρκεί να κάνει μαθήματα δίπλα σε κάποιον "γνωστό" και να κάτσει για 1-2 χρόνια σε μία γραμμή 090;

Αυτά προς το παρόν από ένα αναγνώστη του blog, που πιστεύει ότι η ψυχραιμία είναι η καλύτερη αντιμετώπιση σε κάποιες περιπτώσεις...

Φιλικά

Βασίλης Παπαδολιάς

Ανώνυμος είπε...

Να πω κι εγώ δύο λόγια μιας και εμπλέκομαι σε αυτήν την ιστορία.
Αναρωτιέμαι αν για όλα αυτά που διαβάζω, θα πρέπει να γελάσω ή να κλάψω.
Κατ’ αρχήν να προσθέσω σε αυτά που η Astrocat σωστά έγραψε, πως ο Γαζής απαιτούσε φορτικά να καταφερθούμε εναντίον του foroum “my horoscope” γιατί δήθεν ήθελαν να τον αφανίσουν.
Εμείς δηλαδή έπρεπε να εναντιωθούμε σε ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζαμε.
Δεν είμαστε καμία ομάδα υπό τις διαταγές κάποιου.
Ούτε επαγγελματίες.
«Πελάτες» είμαστε στο φόρουμ και μπορούσαμε να πάμε να γράψουμε οπουδήποτε.
Την πλάκα μας κάναμε και δεν είμαστε υπάλληλοι κανενός.
Αντίθετα η (δωρεάν) συμβολή μας βόλευε πολύ αυτό τον ιστοτόπο.
Τέλος πάντων όλα αυτά είναι γνωστά και ΔΕΝ θα χαθεί κανείς στα post άμα τα ψάξει.

Επίσης δεν έχω να κάτσω στο ίδιο τραπέζι με κανέναν, γατί απλά εγώ δεν έχω (και δε θέλω να έχω) σχέση με επαγγελματίες αστρολόγους.
Θεωρώ πως όποιος ασκεί αυτό το επάγγελμα (έναντι αμοιβής δηλαδή), κοροϊδεύει τον εαυτό του και τον κόσμο.
Δε με απασχολούν θέματα περί του που πάει η Αστρολογία στην Ελλάδα και αν εμείς (οι Αληθινοί και εμπνευσμένοι), θα τη βάλουμε στο σωστό δρόμο.
Η αληθινή αστρολογία δεν κινδυνεύει από κανέναν και δεν έχει ανάγκη από κανέναν αυτόκλητο σωτήρα.
Αντίθετα στο όνομα της αληθινής αστρολογίας γίνονται όλοι οι τσακωμοί, που στη ρίζα τους υπάρχει το χρήμα και τα υπερτροφικά «εγώ» διαφόρων εμπλεκομένων με αυτήν.
Στην εικοσαετή (και πάνω) ενασχόλησή μου με το αντικείμενο, δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο (στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) που να ξέρει Αστρολογία.
Έχω γνωρίσει μόνο δύο κατηγορίες ανθρώπων:
Αυτούς που λένε ότι ξέρουν και το παίζουν γνώστες στους άσχετους και αυτούς που γνωρίζουν την άγνοιά τους στο αχανές και ανεξερεύνητο αυτό αντικείμενο και ερευνούν ταπεινά προσπαθώντας να μάθουν και να κατανοήσουν.
Τους δεύτερους θα τους διακρίνετε από το ότι δεν περιαυτολογούν για τις προβλέψεις τους και ότι στέκονται απέναντι σε ένα ωροσκόπιο με απορία, δέος και προσπάθεια κατανόησης του σύμπαντος και δεν αρχίζουν τις αναλύσεις με ύφος ειδήμονα.
Όπως γράφει και η Ντάκου τίμια και σαφέστατα στο τέλος του βιβλίου της, προβλέπουμε πολλά αλλά ΔΕΝ μπορούμε να προβλέψουμε πολύ περισσότερα.
Η αστρολογία μπορεί. Εμείς δεν μπορούμε γιατί η τέχνη μας υπερβαίνει και έχουμε χάσει τα κλειδιά.
Δε θέλω να σώσω κανέναν από την επαφή του με «κακούς» αστρολόγους.
Να κοιτάξει ο ίδιος να ΜΟΡΦΩΘΕΙ και να σώσει τον εαυτό του.

Ούτε πιστεύω πως συνέδρια και ομοσπονδίες θα φτιάξουν την κατάσταση.
Η αρχαία σοφία προέρχεται από τα Μυστήρια όχι από τον συνδικαλισμό και την επαφή με επιχειρηματίες και εκδότες.
Κανείς δεν έμαθε αστρολογία από «αστρολόγους».
Άλλωστε τα καλύτερα βιβλία περί αστρολογίας έχουν γραφτεί από ανθρώπους που δεν ήταν αστρολόγοι και μέσα σ’ αυτά δεν πραγματεύονται καθαρά αστρολογικές θεωρίες. Λαμπρό παράδειγμα ανάμεσα στα πολλά, το κλασσικό έργο «Θεωρία των Ουράνιων επιδράσεων» του Ρόντνεϋ Κόλλιν.

Ένας άλλος λόγος που δεν είμαι διαλακτικός , είναι ότι όταν με φτύνουν δε λέω ότι βρέχει.
Έχω τη δύναμη να αντιδράσω απέναντι σε οποιονδήποτε και σε οποιοδήποτε επίπεδο.
Και αυτό μπορώ να το κάνω και χάρη στον επιπλέον λόγο, του ότι δεν έχω καμία οικονομική εξάρτηση από τον αστρολογικό χώρο.
Όλες λοιπόν αυτές οι προτάσεις περί συγνώμης, αμοιβαίων εξηγήσεων κλπ., δεν νομίζω πως έχουν να προσφέρουν κάτι σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο.
Και αυτό γιατί δεν ασχολούμαστε όλοι με την «ίδια» αστρολογία.
Μόνο η λέξη μοιάζει ίδια. Το αντικείμενο και οι στόχοι είναι πολύ διαφορετικοί.
Επιτρέψτε μου λοιπόν να τις βλέπω με καθόλου καλό μάτι, , στο επίπεδο που εμπλέκουν το άτομό μου (αν το εμπλέκουν).

Θανάσης Ματσώτας

Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχην αυτα αγαπητε Θαναση δεντα γνωριζα οσον αφορα για την ολη κατασταση. Δεν νομιζω πως τα fora βγαζουν λεφτα οποτε να τιθεται θεμα αφανισμου και εξοντωσης. Στα υπολοιπα αντιτιθομαι στα λεγομενα σου . Κανεις δεν ειναι αυτοκλητος σωτηρας ουτε αλανθαστος ουτε ειδημονας.

Ακης Αντωνιου

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, ρε Θανάση, τέτοιο μένος με τους ...εκδότες
:) :) :)
Δ. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό λέω κι εγώ. Πως κανείς δεν είναι αυθεντία.
Αυτόκλητους σωτήρες βλέπω πολλούς, όπως και πολλούς που το παίζουν αυθεντίες.
Επίσης δεν έχω κανένα μένος με τους εκδότες. Και αφαλώς δεν είμαι απόλυτος.
Όλα χρειάζονται σε σωστές δόσεις.
Απλά λέω πως η πληροφορία είναι χρήσιμη αλλά -ακόμη και στην καλύτερή της μορφή-, δεν ταυτίζεται με τη Γνώση.
Επίσης θεωρώ πως η καραμέλα του ότι η αστρολογία είναι αυτογνωσία, δεν αντιπροσωπεύει τίποτε ουσιαστικό.
Η αστρολογία είναι εργαλείο σε κάποιους που η ΠΡΑΚΤΙΚΗ τους στο δρόμο της αυτογνωσίας, έχει προχωρήσει πολύ.
Για τους υπόλοιπους δεν είναι παρά μια θεωρία, που ελάχιστα μπορεί να τους βοηθήσει στην ΕΜΠΕΙΡΙΑ της προσωπικής τους ανάπτυξης.
Δεδομένου πως η παρατήρηση του ενός "εγώ", από ένα άλλο "εγώ" δεν αποτελεί ανάπτυξη της Ουσίας του ανθρώπου αλλά απλά της προσωπικότητάς του.
Άρα ο αστρολογικός χάρτης σε πρώτη φάση δε δείχνει τίποτε άλλο, παρά τον τρόπο και το δρόμο που θα ακολουθήσει η Εντροπία στην ανθρώπινη ύπαρξη.
Ελπίζω πως αυτή τη θέση, θα την αναπτύξω κάποια στιγμή σε ένα εκτενέστερο άρθρο (αν βοηθήσουν οι εκδότες...)

Θανάσης Ματσώτας

Ανώνυμος είπε...

Θανάση Ματσώτα γράψε σε παρακαλώ - επώνυμα αυτή τη φορά - ότι υποχρέωσα εσένα και την κολητή σου Astrocat (όταν είσαστε μέλη της "Ελληνικής Αστρολογίας") να καταφέρεστε κατά του My Horoscope!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ πια η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!
Τι άλλο να κάνει άλλωστε?
Έχω λιώσει από τα γέλια!
Θυμήθηκα εκείνο το παλιό ανέκδοτο με τον πίθηκο στο κλουβί που του φέρνουν διάφορα ζώα και τα ....κουτουπώνει.
Στο τέλος του φέρνουν και μια ζέβρα, αλλά το πρωί τον βλέπουν να τη φέρνει γύρω γύρω και να της λέει τσαντισμένος:
Βγάλε τη πιτζάμα μωρή. Βγάλε τη πυτζάμα!

Θ. Ματσώτας

Ανώνυμος είπε...

Θανάση Ματσώτα γράψε επώνυμα - αυτή τη φορά -

Είναι μια νέα φορά!!!

Β.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Η αγάπη όλα τα υπομένει, η αγάπει όλα τα γιατρεύει.
Τα ...κοσμοϊστορικά γεγονότα που συντελούνται θα μας δώσουν την δυνατότητα να εξελιχθούμε μέσω της αναγκαστικά επώδυνης βιωματικής εμπειρίας.
Θανάση, κουράγιο!

Δ. Μ.

(Κύριε διαχειριστά, μη μου σβήσετε το ποστ, επωνύμως γράφω, μπινελίκια δεν γράφω)

sisifos είπε...

Θα ήθελα να απευθύνω λίγα λόγια
τον κατά την επιλογή του [διαιτητή
Γιάννη Μπαρδόπουλο] αυτής της τόσο
δύσκολης αποστολής όπου θα ήταν
ευχής έργο να καταφέρεις να συγκεντρώσεις
αυτήν την περίοδο [άτομα] όπου ακόμα
δημιουργούν ηλεκτρισμένες καταστάσεις,
ίσως αργότερα και κάτω από καλύτερες
συνθήκες το έργο σου να είναι πιο εποικοδομητικό.

Προτείνω όμως πρωτίστως να ξεκινήσετε
όσοι πραγματικά αισθάνεστε και θέλετε το
καλό αυτής της ριμάδας της αστρολογίας και
εύχομαι το ξαναλέγω εύχομαι και οι άλλοι θα
ακολουθήσουν, [οποίοι θέλουν]

Σισσιφος

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν ξεφεύγω από το θέμα αλλά οι αναφορές περί αστρολογίας και αυτογνωσίας μου κεντρίζουν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον. Ίσως οι "εκδότες" να κανόνιζαν ένα "συνέδριο" επ' αυτού που θα γέμιζε τις αίθουσες...

Θα ήθελα αν μου επιτρέψει ο διαχειριστής να κάνω ένα σχόλιο για το θέμα του κατά πόσο η αστρολογία πρέπει να αποτελεί "μυστήριο". Πιστεύω ότι το θέμα άπτεται και της κόντρας γιατί στην ουσία έχει να κάνει με το πώς βλέπουμε και τους επαγγελματίες αστρολόγους.

Θα ξεκινήσω με τρεις αναφορές...

1. Ο Dane Rudhyar που υποτίθεται ότι ουσιαστικά δημιούργησε αυτό που σήμερα λέμε ψυχολογική αστρολογία ήταν για είκοσι χρόνια θεοσοφιστής και το πρώτο του βιβλίο το εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος της Alice Bailey. Ο ίδιος λέει στo Astrology of Transformation ότι αυτά που γράφει πριν λίγα χρόνια τα διδάσκονταν οι μαθητές σε μυήσεις.

2. Η Alice Bailey στην εσωτερική αστρολογία επισημαίνει ότι όντως κανείς δεν μπορεί σήμερα να βιώσει πραγματικά την αστρολογική μύηση (όπως λέει και ο φίλος la pelle noir αλλά ότι παρόλα αυτά η διανοητική έστω εκπαίδευση της μάζας μπορεί να βοηθήσει ώστε, όταν έρθει εκείνη η ώρα η ανθρωπότητα να ξέρει τι συμβαίνει.

3. Το αρχαίο θέατρο ξεκίνησε από τα Ελευσίνια Μυστήρια. Σίγουρα οι Ελευσίνιοι θα μπορούσαν να το έχουν σταματήσει στη γέννηση του, αλλά προτίμησαν να το αφήσουν να εξελιχθεί ελεγχόμενα.

Και το σχόλιο μου τώρα...

Καταρχήν συμφωνώ κι εγώ ότι υπάρχουν πλευρές της αστρολογίας που ακόμα και σήμερα μπορούν να κατανοηθούν μόνο μέσα από Γνωστική προσέγγιση. Τα Μυστήρια όμως δεν είναι και αυτοσκοπός. Όταν οι άνθρωποι έχουν εκπαιδευτεί και προετοιμαστεί πιθανόν η γνώση να πρέπει να μοιράζεται (ακόμα και αν πρέπει να διδαχτεί ως γνώση και όχι Γνώση). Αλλιώς ίσως να μην ξέραμε ακόμα το θεώρημα του Πυθαγόρα για τα ορθογώνια τρίγωνα. Ίσως να διδασκόταν ακόμα στις μυητικές σχολές. Επιπλέον υπάρχουν εργαλεία σήμερα για να "θυμάται" κανείς τον εαυτό του και εκτός μεταφυσικής. Προσεγγίσεις ψυχαναλυτικές λόγου χάρη. Θα πρέπει νομίζω να δούμε με λίγο μεγαλύτερη σχετικότητα το θέμα του κατά πόσο η Αστρολογία πρέπει ή δεν πρέπει να είναι Μυστήριο και σε ποιο βαθμό και αναλόγως να δώσουμε και την απαραίτητη έμφαση στο πώς θα παρουσιαστεί προς τα έξω. Ας μην ξεχνάμε ότι τη δομή του Θεάτρου την έφτιαξαν οι ίδιοι οι Ελευσίνιοι. Αν άφηναν το Θέσπη να το φτιάξει όπως ήθελε, η μορφή του θα ήταν ανεξέλεγκτη. Προτιμάμε λοιπόν μία ανεξέλεγκτη προσέγγιση από τους σημερινούς "επαγγελματίες" ή μία παρέμβαση που να βάλει κανόνες που θα προστατέψουν και τον κόσμο και την Ουσία εκεί που χρειάζεται.

Με εκτίμηση

Β.Π. (Βασίλης Παπαδολιάς)

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι ιδιαίτερα Βασίλη που ασχολήθηκες με αυτό το κομμάτι της δημοσίευσης και όχι με τα υπόλοιπα.
Αυτό είναι έμπρακτη κίνηση ενωτικής βάσης, ενώ όλα τα άλλα είναι λόγια με κάπως θολά κίνητρα.
Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με αυτά που λες, και τα βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα.
Η πραγματική γνώση θα είναι πάντα μυστική και θα αποτελεί προσωπικό βίωμα, που γίνεται αντιληπτό πρώτα και πριν απ' όλα, από το ανθρώπινο σώμα.
Η εξωτερίκευση ορισμένων πληροφοριών σωστά λες ότι έχει γίνει εσκεμμένα άπό πολλούς μεγάλους Δασκάλους.
Κλασσικό παράδειγμα η κίνηση του Γκουρτζίεφ, να βγάλει προς τα έξω το εννεάγραμμα.
Ολοι αυτοί, προφανώς δεν ήταν αφελείς ώστε να μη γνωρίζουν το χαμό που θα ακολουθούσε.
Ωστόσο τείνω να πιστεύω όπως κι εσύ, πως είχαν κάποιους σοβαρούς λόγους να το κάνουν.
Στους καιρούς μας έχουν ειπωθεί σχεδόν όλα πάνω στον εσωτερισμό.
Παραμένουν όμως απλές πληροφορίες, που χωρίς την ΠΡΑΚΤΙΚΗ τους εφαρμογή, κάτω από σωστή καθοδήγηση, δεν επιφέρουν αποτέλεσμα και αυτογνωσία.
Σαφώς λοιπόν η πληροφορία μπορεί να είναι χρήσιμη, αλλά θα πρέπει να λάβουμε και υπ' όψιν μας τη ρήση, πως ο δρόμος για την κόλαση, είναι στρωμμένος από βιβλία.
Σε ότι αφορά τις ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις, στην πλειοψηφία τους είναι φτιαγμένες για να αναπτύσσουν την προσωπικότητα, καλουπώνοντάς την σε κάποια κοινωνικά πρότυπα.
Ο μεγάλος Jung ποτέ δε μίλησε για σχολή ψυχολογίας, πάντα έλεγε πως περιγράφει την πορεία της προσωπικής του εξατομίκευσης.
Και όπως σωστά παρατηρείς επίσης, όλοι οι μεγάλοι αστρολόγοι, είχαν πίσω τους μακρά μαθητεία στις εσωτερικές σχολές.
Συχνά ρωτάω ενασχολούμενους με την αστρολογία, γιατί στις εφημερίδες του Raphael, το μισοφέγγαρο της Σελήνης κοιτάει πότε αριστερά, πότε δεξιά.
Και ποτέ δεν έχω πάρει σωστή απάντηση. Η αιτία είναι πως οι περισσότεροι βλέπουν τα αστρολογικά σύμβολα σαν ορνιθοσκαλίσματα στην οθόνη του κομπιούτερ τους.
Εχουν χάσει την επαφή τους με το δέος που προκαλεί το κοίταγμα του έναστρου ουρανού τη νύχτα.
Οι αρχαίοι αστρολόγοι έκαναν τρεις μήνες για να φτιάξουν ένα ωροσκόπιο.
Εμείς κάνουμε 3 δευτερόλεπτα.
Πόσο όμως έχει προχωρήσει πραγματικά η γνώση μας, από αυτό το επίτευγμα?
Η συζήτηση αυτών των θεμάτων χωρίς τραπεζώματα, συγνώμες και διάφορες άχρηστες αβρότητες, είναι πραγματικό γεγονός ενωτικής φύσεως καιμπορεί να προάγει (ως ένα βαθμό) τα πράγματα.

Θανάσης Ματσώτας.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα που κάτω από τις εξαιρετικές παραθέσεις των Βασίλη Π. και Θανάση Μ. αναφέρομαι σε ένα χαμηλό θέμα, αλλά δεν μπορώ βρε παιδιά, λίγο να ξελαμπικάρουμε, όσο μπορούμε βέβαια με το αντικείμενο του θέματος αυτού.
Χθες γράφτηκα στο astrognosi και προσπάθησα να περιηγηθώ στο φόρουμ.
Στην περιήγηση αυτή, αισθάνθηκα σαν να ήμουν live εκεί και κοίταζα τα παπούτσια μου αν είναι επαρκώς καθαρά, μη λερώσω το πάτωμα.
Διότι είναι η δεύτερη φορά στη ζωή μου που αποφασίζω να γραφτώ σε αστρολογικό φόρουμ και η τέταρτη γενικότερα σε φόρουμ.
Συγκρίνοντας λοιπον την πρώτη φορά με το γνωστό πλέον φόρουμ και τη δεύτερη, αισθάνθηκα να ντρέπομαι από μειονεξία.
Ενας τόπος σοβαρός με άκρως ενδιαφέροντα άρθρα και χωρίς τα άπλυτα του διαχειριστή του να μας ζαλίζουν το κεφάλι και την αισθητική.
Και σήμερα πάω στο γνωστό φόρουμ που ασχολείται με την αστρολογία και αναρωτιέμαι, αν αυτά που διαβάζω, είναι αλήθεια και μπορούν όντως να συμβούν.
Ο διαχειριστής λοιπόν του φόρουμ, μπερδεύοντας κι όλας κάποιες παραθέσεις, εναντιώνεται με τη γνωστή εριστικότητα σε δύο μέλη και σαν πάνσοφος ντέντεκτιβ, αποφαίνεται πως είναι βαλτές από τη συμμορία, δηλαδή εμάς, όπως όλοι ξέρετε.
Διότι τόλμησαν να του πουν πως κανείς δεν τους απαντά (και ποιος να τους απαντήσει άλλωστε) και ένα άλλο μέλος επειδή λέει τον αμφισβήτησε και τόλμησε να πει πως η Μελίνα Μερκούρη δεν έχει ωροσκόπο Τοξότη, αλλά Σκορπιό (πράγμα που κι εγώ πιστεύω προσωπικά, αλλά και γνωρίζω προσωπικά).
Επίσης σε άλλες ενότητες τα σαίνια του ανακαλύπτουν με τη γνωστή ανόητη κρίση τους, πως κάποιος Ρεμπώ που βγάζει πολλά στη φόρα για τον διαχειριστή, είμαι εγώ!
Λοιπόν σας διαβεβαιώ πως δεν είμαι εγώ, πρώτα από όλα διότι δεν γνωρίζω όλα αυτά που αναφέρονται, αλλά και γιατί λυπάμαι τόσο για την κατάντια του, που και να τα γνώριζα, δεν νομίζω πως θα έφτανα στο σημείο να τον λούσω.
Οσο για τη γνωστή και σιχαμένη κατσαρίδα στο φόρουμ αυτό, είναι ανάξια λόγου, μόνο κανένα πήλινο στη μούρη, κι αυτό με δισταγμό για το γιαουρτάκι.
Και μετά διαβάζω εδώ για στρογγυλοκαθίσματα σε τραπέζια, λύσεις δήθεν συντροφικές, απολογίες, δικαιολογίες, ομοσπονδίες για το καλό της αστρολογίας.
Λυπάμαι, αλλά όλα αυτά κατά τη δική μου γνώμη, είναι τόσο ασθενικά, όσο και μια βροχοπνευμονία που οδηγεί στο θάνατο.
Πιστεύω πως τα συμφέροντα υποκινούν τις συμμαχίες και μόνο αυτά, μια και δεν μπορώ να πιστέψω, πως δεν μπορεί κανείς να διαπιστώσει, πως η καχυποψία, η άσκοπη εριστικότητα, η συκοφαντία, οι θριλερικές επινοήσεις και η παράνοια δεν συνθέτουν τίποτα, μα τίποτα εποικοδομητικό.
Συμφωνώ απόλυτα με τον Βασίλη και το Θανάση, και πιστεύω πως η αστρολογία δεν χρειάζεται διατυμπανισμούς αυταρέσκειας, αλλά ταπεινές και συνεχόμενες αφουγκράσεις προς αυτήν.
Ολα τα άλλα είναι λεξούλες επιτηδευμένες χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Αυτή η κατάσταση έχει μετατραπεί σε μια κωμωδία, όπου κανένας δεν γελά, αλλά και κανείς πια, δεν βλέπει πρόθυμα.

Κατερίνα Σαλωνίκη.

Ανώνυμος είπε...

Ρε, Βασίλη, αφού γράφεις όλο το ονοματεπώνυμό σου σε παρένθεση, γιατί βάζεις και τα αρχικά από πάνω; Μη ...σκιάζεσαι:)
Α, και με την ευκαιρία,Κατερίνα Σαλωνίκη, σε παρακαλώ να γράφεις επώνυμα!
Δ. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ναι βρε Δημήτρη, έχεις δίκιο!!!!
(χα,χα,χα,χα)....

Κ.Σ

Ανώνυμος είπε...

13 Μαϊου 2008.
Μια μέρα μετά από ένα καταστροφικό σεισμό στη Κίνα.

Καλημέρα προς όλους τους αναγνώστες,
Την μεγάλη εβδομάδα της χριστιανοσύνης, είχα μια φραστική αντιπαράθεση με το φίλο μου, Αστρολόγο, Θωμά Γαζη/Starsoul στο σίτε του. Μετά από κάποιες εξηγήσεις λύθηκαν όλες οι παραξηγήσεις μεταξύ μας. Ταυτόχρονα έκανα και μια προσπάθεια για να βρεθεί μια λύση και να πάψει όλη η διένεξη που έχει με τον επίσης, φίλο μου και Αστρολόγο, Δημήτρη Κορωνακη.

Με μεγάλη μου λύπη, από τα λεγόμενα, δηλαδή γραφόμενα, διαπιστώνω ότι δεν μπορεί να βρεθεί καμιά λύση ή άκρη αυτήν την στιγμή. Λυπάμαι που δεν βρέθηκε λύση, ελπίζω αυτό να πραγματοποιηθεί στο μέλλον. Ο χρόνος θα δείξει. Ελπίζω και οι δυο πλευρές να μου συγχωρήσουν την «αναίδεια μου» να διατηρώ και με τους δυο, οπότε χρειαστεί μια φιλική επαφή και επικοινωνία.

Επί προσωπικού, για την πρόσκληση στο να συμμετέχω σε φόρουμ.
Έχω πει πολλές φορές ότι δεν έχω πολύ χρόνο, 4 χρόνια τώρα και απομένουν ακόμα άλλα 2, ότι δεν μπορώ να ασχοληθώ σε καθημερινή βάση με φόρουμ αστρολογικό. Ο λόγος δεν μπορεί να αναλυθεί τώρα εδώ. Ο ίδιος λόγος είναι και που το σίτε το δικό μου έχει πολλά κενά και δεν μπορώ να ακολουθώ μια τακτική πορεία στις προβλέψεις των παγκόσμιων γεγονότων.
Αν καμιά φορά από μένα γίνει η οποία προσπάθεια, αυτή θα είναι υπερπροσπάθεια. Και δεν θα έχω την πολυτέλεια να αποτύχω σε οτιδήποτε. Είτε υπάρχουν κάλες και αγαθές προθέσεις είτε όχι.

Ευχαριστώ πολύ, Θωμά και Δημήτρη ή Δημήτρη και Θωμά, ελπίζω να είστε φίλοι μου και κάποια στιγμή να ρίξετε νερό στο κρασί σας.


Γιάννης Μπαρδόπουλος, www.astropro.gr www.astropro.gr