14.5.08

Μεταστοιχείωση Αφροδίτης - Άρη



Ο Ηράκλειτος είπε "ένα το σοφό, να γνωρίζει κανείς την σκέψη, η οποία κυβερνά τα πάντα δια των πάντων"...

Αρμονίη αφανής φανερής κρείτων
Ο αφανής δεσμός είναι ισχυρότερος από τον φανερό
Ηράκλειτος απόσπασμα 14

Ζούμε σε ένα κόσμο, που ο καταναλωτισμός και τα Μαζικά Μέσα Επικοινωνίας παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην ζωή μας. Οι πνευματικές αξίες εχουν σχεδόν χαθεί, η φιλοσοφία είναι σε τέλμα και οι σκεπτόμενοι άνθρωποι αποτελούν μειονότητα της κοινωνίας. Τα πρώτυπα είναι η καλοπέραση, ο "ωχ αδελφέ" και ο θανατός σου η ζωή μου. Μέσα από αυτή την μάζα των ανθρώπων, κάποιοι αρχίζουν να προβληματίζονται για μεταφυσικά θέματα. Τό ερώτημα πού πρέπει να θέσει κάθε σκεπτόμενος αστρολόγος, ο οποίος ζει την εποχή του και δεν είναι παπαγάλος βικτωριανών ηθικών και αντιλήψεων. Είναι ποίο είναι εκείνο το κρυφό στοιχείο που κάνει τον άνθρωπο να έχει την σπίθα της ανάστασης, τον κεραυνό οδηγό στην ατομική ατραπό. Πολλά έχουν γραφτεί στο παρελθόν και είναι αποδεκτά από τους περισσότερους αστρολόγους. Η αλχυμεία Αρη- Αφροδίτης δεν έχει γίνει γνωστή και αποτελεί την κρυφή όψη του ωροσκοπίου, αρχή έναρξης του βέλους της μεταστοιχείωσης Αφροδίτης - Αρη.

Αρης - Αφροδίτη, το μυστικό δίπολο μεταστοιχείωσης των αλχυμιστών. Αν καταλάβεις την εσωτερική δονησή τους και βιώσεις τον εσωτερικό ιερό γάμο τους, τότε σίγουρα είσαι στην αρχή της ατραπού. Το δίπολο Αρη - Αφροδίτης σου δείχνει τον δρόμο, όχι τον προορισμό. Ο εσωτερικός γάμος είναι φωτοδότης έναρξης μείωσης της εντροπίας σου, που σημαίνει ότι αρχίζεις να μειώνεις την αρχέγονη άγνοια βασικών αρχών του συμπαντικού Λόγου. Τότε βρίσκεσαι σε καταστάσεις μακράν της ισσοροπίας και σύμφωνα με τον βέλγο χημικό Περγοζιν, βραβείο Νόμπελ Χημείας, το βέλος του χρόνου έχει φορα μόνο από το παρελθόν στο μέλλον και ο προορισμός της ψυχής έχει άπειρους δρόμους διαφυγής. Από εσένα εξαρτάται να ακολουθήσεις δρόμους,που οι περισσότεροι συναθρωποί σου αποφεύγουν, γιατί το σωτηριακό ερώτημα δεν έχει τεθεί ποτέ στην ψυχή τους. Ανατρέχεις στους προαιώνιους ατραπούς της αυτογνωσίας, εδιζησάμην εμεωτόν (ερεύνησα τον εαυτό μου) όπως λέει και ο Ηράκλειτος, λαμπρός ανταποκριτής της μεγάλης συνόδου Ουρανού - Ποσειδώνα - Πλούτωνα το 575 π.Χ., σημείο έναρξης του Δυτικού και Ανατολικού Πολιτισμού.

Γύρω στα 600 π.Χ έγινε το Μεγάλο Αλμα του Οντος,όπως αναφέρει ο ιστορικός Eric Vogelin. Ο Λάο Τσέ, ο Βούδας, ο Κομφούκιος, ο Πυθαγόρας, ο Ηράκλειτος άλλαξαν την συνειδητότητα των πολιτισμών τους και κατά επέκταση όλου του κόσμου.

Κάθε άνθρωπος κρύβει ένα μαντείο των Δελφών, που η μαινόμενη ψυχή του στέλνει τα σημάδια της αυτογνωσίας της στο δέρμα, μέσω του οποίου οι απαντήσεις αναδύουν τους χυμούς της ευπρέπειας μας στις αιώνιες προσταγές Του.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Είναι η εγγενής δυνατότητα να περνώ τις δοκιμασίες, σε οποιοδήποτε κατάσταση αντιμετωπίζω. Είναι η ατομική πηγή δημιουργίας, μέσω της προβολής του "Εγώ" στα υλικά που μου προσφέρει η κοινωνία με σκοπό την ανάδυση νέων μορφων,στρουκτουραλιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Το "Εγώ" έχει την τάση απόδοσης μυστικής ταυτότητας στα πράγματα, μέσω της γαλαξιακής συνείδησης της ψυχής, που διαπερνά το δέρμα μου, με σκοπό την δημιουργία μιας παντέρμας γία όλα τα γεγονότα του κόσμου. Είναι η αρχετυπική μορφή της ατομικότητας.Το "Εγώ" δεν καταστρέφεται αλλά η συνείδηση, όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου, κάνει την χρυσή τομή του "Γαλαξιακού Εμείς" μέσα από την ανάγκη της παγκοσμοποίησης του σκοπού της Ψυχής στην Ατραπό της Γνώσης. Τα υλικά είναι δεδομένα γία όλους τους ανθρώπους. Η Αφροδίτη κρατά την φόρμα, αλλά αναδιατάσει τα υλικά με σκοπό την υπέρβαση της συμβατικής λογικής, μέσω του στρουκτουραλισμού της ενσαρκωμένης ψυχής. Αυτό είναι το κρυμένο μυστικό των Αλχυμιστων. Μεταστοιχείωση των υλικών μέσω της δοκιμασίας της ψυχής στην ατραπό της Γοητείας.

ΑΡΗΣ

Είναι η ικανότητα ενεργοποίησης για την επίτευξη ενός στόχου πού έχει θέσει η Αφροδίτη. Είναι η δύναμη για μια επανάσταση στο κατεστημένο σύστημα αξιών, η οποία οδηγεί στην μεταμόρφωση του εαυτού, στην αφοσίωση του σκοπού της ψυχής.
Παράλληλα είναι η δύναμη που προσπαθεί να κλέψει την ασκητική θέληση του ατόμου και να τον βγάλει από τον στόχο του. Η βοήθεια που λαμβάνει ο Αρης από την Αφροδιτη, δίνει στο άτομο την ευκαιρία για μια απόρριψη του δερματός του, για να αποκτήσει την παντέρμα του σύμπαντος, πρώτη ευκαιρία για την είσοδο στην Ατραπό της Γνώσης και της Υπηρεσίας. Αναλογιστήτε τον όφι που έδωσε στον Αδάμ το μήλο με σκοπό να μην κάνει απόρριψη του δέρματος του παλαιού εαυτού του. Η Αφροδίτη - Ευα είναι ιερός πλανήτης, δηλαδή έχει την ιερωσύνη, άρα έχει την μυστική γνώση των πραγμάτων πάνω στο κορμί της. Ο Αρης - Αδάμ είναι κοινός πλανήτης - μη ιερός, άρα η γνώση ακόμη και του Παραδείσου γίνεται μόνο με αυτογνωσία, απόρριψη όλων των πραγμάτων που γνωρίζει για τον γήινο παράδεισο, μέσα από μύηση του μετασχηματισμού του εαυτου του σε πύρηνο ήλιο την γνώσης. Αυτό είναι το μυστικό νόημα του μύθου Αδάμ - Ευας. Ολα τα άλλα που ξέρουμε είναι πουριτανισμοί και χιλιάδες άλλοι - ισμοι που ταλαιπουρούν όλους μας χιλιάδες χρόνια, γιατί κάποοι μας θέλουν οπαδούς και όχι σκεπτόμενους ανθρώπους που βρίσκονται σε συντονισμό με τα προ-αιώνια σύμβολα του Κοσμικού Ασυνειδήτου, όπως μας τα αποκάλυψε ο Κ.Γιουγκ μέσα από το έργο του.

Προσπαθώ να δώσω μερικούς κόκκους αλήθειας, με σκοπό να μη ξεχαστούν πράγματα που υπάρχουν και είναι εφόδια στην Ατραπό της ατομικής δοκιμασίας μας. Όλα αυτά τα οποία γράφω είναι προαιωνίες αλήθειες, που κάποιοι μας έδωσαν, σοφότεροι από εμάς, αλλά στον Καντιανό κόσμο που ζούμε κάποιοι επικηρίαρχοι του εσωτερικού μας κόσμου, θέλουν να τα αποκρύψουν, με σκοπό να γίνουμε ποιο τρωτοί στην παγκοσμιοποίηση της Ημιμάθειας, μέσα από ατραπούς του καταναλωτισμού και της ατομικής ευτυχίας, που αρχίσει και τελειώνει με τα 15 λεπτά διασημότητας, σε μέσα που σκοπό έχουν την πλήρη απαξία στους αιώνιους νόμους της φύσης, όπως μας τους αποκάλυψε η επιστήμη και την διαισθάσθηκαν οι μυστικοί δάσκαλοι όλων των εποχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: