5.5.08

Κυκλοφορεί σήμερα το δωρεάν αστρολογικό περιοδικό Αστρόπολις!


Όταν έκανε την εμφάνιση του ο free press τύπος κάποιοι μίλησαν για μια νέα μόδα η οποία σύντομα θα ξεφούσκωνε. ‘Όμως οι έρευνες που έγιναν από διαφημιστικές εταιρείες τεκμηριωμένα μας απέδειξαν πως οι νέοι σήμερα δεν αγοράζουν πλέον περιοδικά και εφημερίδες αλλά προσπαθούν να ενημερωθούν από δωρεάν πηγές όπως είναι το internet και ο free press τύπος. Σημεία των καιρών, σημεία της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει όλο τον πλανήτη.Οι μεγαλύτερες εφημερίδες σήμερα είναι καταχρεωμένες και προσπαθούν μέσα από τα δώρα που προσφέρουν να πουλήσουν. Αυτή είναι η κατάντια μας. Όποιος δεν διαβάζει εφημερίδες δεν διαβάζει και βιβλία. Μήπως ζούμε στην εποχή της πνευματικής πενίας? Παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου είναι πιο ανορθόγραφα από ποτέ…

Μέσα στην γενικότερη κατάντια μας, έκανε την εμφάνιση του το αξιόλογο αστρολογικό περιοδικό Αστρόπολις, πραγματικό αστέρι μέσα στο σκοτάδι της κοινωνίας που ζούμε. Το περιοδικό αυτό έχει το πλεονέκτημα να μην προσφέρει μασημένη αστρολογική τροφή απλά για να πουλήσει! Βάζει τον αναγνώστη στην διαδικασία της σκέψης, της αναζήτησης και της κρίσης. Γι’αυτό μην το χάσετε μια και το τεύχος Μαΐου έχει άκρως ενδιαφέρουσα αστρολογική ύλη! Κυκλοφορεί σήμερα 5-5-08.Η παραπάνω εικόνα δεν αποτελεί το εξώφυλλο του περιοδικού απλά ένας φόρος τιμής στο συγκεκριμένο περιοδικό μέσα από τα δικά μου μάτια!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αχ, τυχερουληδες, που να το βρω εγώ εδώ στην ξενιτιά..κλάψ!

Ανώνυμος είπε...

E εγώ ήμουν πριν...πάλι λάθος κουμπί πάτησα

Vassilis Papadolias είπε...

Σαν πολύ ανώνυμοι δε μαζευτήκαμε εδώ; ;)

Έψαξα κι εγώ τα δύο προηγούμενα τεύχη αλλά δεν τα πρόλαβα. Το τρίτο τεύχος το κατάφερα και το είδα με πολύ ενδιαφέρον.

Σίγουρα είναι φρέσκο εκδοτικά αλλά δεν αποφεύγει τις διαφημίσεις των 090. Προσπαθεί να δώσει την αίσθηση του ασυμβίβαστου (έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι συντάκτες μέχρι τώρα ήταν bloggers) αλλά παράλληλα δεν αποφεύγει τις ανάγκες της διαφήμισης και δεν καταργεί τις περίφημες μηνιαίες προβλέψεις (αν δω ένα περιοδικό χωρίς μηνιαίες προβλέψεις και 090, τότε μόνο θα πιστέψω στην πλήρη ανανέωση).

Είναι σίγουρο πάντως ότι η κίνηση θα βρει σε λίγο καιρό μιμητές. Κι επίσης θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο θα προχωρήσει το πείραμα του παντρέματος των ασυμβίβαστων bloggers με την κατεστημένη αστρολογία των προβλέψεων και των διαφημίσεων.

Ήδη αν ξεψαχνίσει κανείς λίγο τις σελίδες βρίσκει τα σπέρματα κάποιων αντιφάσεων.

Στη μία σελίδα εισάγεται ο νέος κλάδος της Σατιρικής Αστρολογίας με την περιγραφή της Πλάνης των Αναζητητών του Ζωδιακού που ψάχνουν υπερβατικούς πλανήτες και δυσδιάκριτους αστεροειδείς και παρακάτω από τον ίδιο συγγραφέα γίνεται αναφορά στο... άγνωστο ωροσκόπιο της ανθρωπότητας.

Ο νοών νοείτω...

Καλή επιτυχία στο έντυπο πάντως γιατί θα προσφέρει γενικότερη ανανέωση συμπαρασύροντας και τα άλλα έντυπα προς παρόμοιες κατευθύνσεις...

Ανώνυμος είπε...

Funny - Bunny, θα σου στείλω το περιοδικό, μην ανησυχείς.

Επί πλέον να πω, πως το ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ συνεχώς αναβαθμίζεται, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω πως σε λίγα τεύχη, θα είναι ένα εξαιρετικό περιοδικό.
Φυσικά δεν είναι δυνατό να καλυφθούν όλα τα γούστα και οι απαιτήσεις, αλλά αυτό που μετράει, είναι να στέκεται αξιοπρεπώς και μακριά από την κοινοτυπία.

Ανώνυμος είπε...

Είναι λάθος αυτό που γράφεται παραπάνω ότι "οι περισσότεροι συντάκτες μέχρι τώρα ήταν bloggers"! Οι Astrocat, La Pelle Noir, Medousa δεν υπήρξαν ποτέ οι ίδιοι bloggers! Το κοινό στοιχείο που τους ενώνει είναι ότι είναι μέλη της ίδιας παρέας - κλίκας στην οποία ανήκει και ο Uranialab (στο blog του οποίου γράφουν τελευταία).

Vassilis Papadolias είπε...

Ζητώ συγγνώμη για το λάθος. Δεν είμαι επαρκώς ενημερωμένος για τα "κουτσομπολιά".
Η ευχή για Καλή Επιτυχία πάντως ισχύει...

medousa είπε...

Είναι λάθος αυτό που γράφεται παραπάνω ότι "οι περισσότεροι συντάκτες μέχρι τώρα ήταν bloggers"! Οι Astrocat, La Pelle Noir, Medousa δεν υπήρξαν ποτέ οι ίδιοι bloggers! Το κοινό στοιχείο που τους ενώνει είναι ότι είναι μέλη της ίδιας παρέας - κλίκας στην οποία ανήκει και ο Uranialab (στο blog του οποίου γράφουν τελευταία).------------
Σταμάτησε εδώ και καιρό να απαντώ σε ανοησίες και παραλογισμούς. Εσύ και οι όμοιοι σου έχετε ελπίδα για ίαση και το όνομα της ελπίδας: ΔΑΦΝΙ!!!