4.5.08

Ιατρική Αστρολογία και ασθένειες~


Τα ζώδια που ανήκουν στον παρορμητικό σταυρό δηλαδή Κριός, Ζυγός, Αιγόκερος και Καρκίνος προσβάλλονται από ασθένειες που πλήττουν το κεφάλι, το στήθος, το στομάχι, νεφροί, δέρμα και όστά. Όπως καταλαβαίνετε συνδέονται με τις περιοχές του σώματος που αντιπροσωπεύει το κάθε ζώδιο. Οι ασθένειες αυτές μπορούν εδώ να έχουν οξύ χαρακτήρα.

Τα ζώδια που ανήκουν στο σταθερό σταυρό δηλαδή Ταύρος, Σκορπιός, Λέων και Υδροχόος συνδέονται με σταθερό τύπο ασθενειών. Δηλαδή που σχετίζονται με το λαιμό, το θυρεοειδή αδένα, αναπαραγωγικό σύστημα, την καρδιά, την κυκλοφορία του αίματος κτλ. Οι παθήσεις θα έχουν μεγάλη διάρκεια θα είναι χρόνιες δηλαδή.

Τα ζώδια που ανήκουν στο μεταβλητό σταυρό δηλαδή Παρθένος, Ιχθύες, Δίδυμος, Τοξότης, συνδέονται με ασθένειες που έχουν να κάνουν με ώμους, πνεύμονες, ήπαρ, μηροί, πάγκρεας, έντερα και ανοσοποιητικό σύστημα. Εδώ οι ασθένειες είναι επαναλαμβανόμενες…

Θα αναφέρω ένα παράδειγμα:Έτσι λοιπόν ένα άτομο με πολύ φωτιά στο ωροσκόπιο του – πολλούς πλανήτες σε ζώδιο της φωτιάς, Λέων, Τοξότης, Κριός – μπορεί να είναι ευάλωτο σε πυρετό όμως στην θετική του πλευρά αυτό θα βοηθήσει το ανθρώπινο σώμα να απαλλαγεί από Τοξίνες και μικρόβια. Ένας αστρολογικός χάρτης φτωχός σε πλανήτες της φωτιάς μπορεί να έχει πρόβλημα με εγκαύματα ή με χαμηλό μεταβολισμό. Η θετική πλευρά εδώ είναι πως με την κατάλληλη ιατρική βοήθεια μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα και μάλιστα να χτίσει ένα σωστά δομημένο σώμα. Σε αντίθεση ένα άτομο με πλεόνασμα φωτιάς στο ωροσκόπιο του μπορεί να καταναλώνει πολύ ενέργεια μια και εδώ η λέξη κλειδί είναι η δράση με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί ηλεκτρολυτική ανισορροπία… Γιαυτό και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να πίνει πολλά υγρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: