26.5.08

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ-2

΄Ηλιος- Ερμής

Ψυχολογικές δομές

΄

Ηλιος: Αισθητήρια όργανα, κινητήρια νεύρα (σώμα), διαδικασία προσδιορισμού ταυτότητας, πατέρας (φιγούρα εξουσίας) εγώ

Ερμής: Αυτιστική σκέψη (εξωκεντρικές σκέψεις), συμπάσχουσα επικοινωνία, αναγνώριση, διαδικάσια μάθησης, λογική, γλώσσα, λόγος, περιέργεια.

Καλά προσαρμοσμένη προσωπικότητα -αρμονικες οψεις

Διαδικασία ανάπτυξης

Παιδική ηλικία: Σχετίζεται γρήγορα με την λεκτική ικανότητα του πατέρα ως δύναμη επιρροής. Το παιδί που εκφράζεται εύκολα μαθαίνει να σκέπτεται, να έχει λογική, να μιλά και να γράφει χωρίς απαγορεύσεις.

Ενηλικίωση: Το εγώ του ατόμου είναι ισχυρό λόγω της ικανότητας να σκέπτειται λογικά. Αυτοπροβάλλεται και δίνει προσοχή στη συζήτηση εξαιτίας της καλά αναπτυγμένης λογικής σύναμης, είναι αφοσιωμένος στο ενδιαφέρον του να δειυρύνει τους ορίζοντες τόυ μέσω της εκπαίδευσης, ενδιαφέρον που διαρκείσ΄ολόκληρη τη ζωή του. Σωματική και πνευματική συνεργασία υποστηρίζουν την οργάνωση των ιδεών, εννοιών και ενεργειών. Ταυτόχρονοι στόχοι και σκοποί προσανατολίζουν τις ενέργειες που εκτελούνται αποτελεσματικά.

Εκδηλώσεις συμπεριφοράς

1. Ικανότητα επιρροής και οργάνωσης

2. Εύκολη χρήση του λόγου, καλή πληροφόρηση, πολυλογία

3. Ενθουσιάζεται στην προοπτική της αλλαγής, προόδου και περιπέτειας

(ταξιδιού)

Πιθανά προβλήματα προσωπικότητας-Μη αρμονικες οψεις

Διαδικάσία ανάπτυξης

Παιδική ηλικία: Αντιλαμβάνεται την πατρική φιγούρα ως εκνευριστική και ενοχλητική εισβολή στον προσωπικό του χώρο, υπερασπίζεται την προσωπική αίσθηση του εγώ με το να σκέπτεται εγωϊστικά (αντίστική σκέψη). ΄Ενταση (ανυσηχία) και το παιδί δεν είναι σε θέση να αναπτύξει την ικανότητα της λογικής αντικειμενικά.

Ενηλικίωση: Το άτομο είναι τώρα υποκειμενικό, στενόμυαλο, αμυντικό και ισχυρογνώμον. Η προκατάληψη που αναπτύσεται από τις προσωπικές απόψεις οδηγεί στην δυσκολία καθιέρωσης και διατήρησης αξιών και προτραιοτήτων. Ουσιαστικά υπάρχει έλλειψη κατεύθυνσης (διασκορπισμός ενέργειας), διαρκής αναβολή και άστοχες ενέργειες (αποσπάται εύκολα). Σαν αποτέλεσμα της εγωϊστικής σκέψης το άτομο κάνει αυτό που θέλει χωρίς να σκέπτεται τα αισθήματα και τις επιθυμίες των άλλων.

Εκδηλώσεις συμπεριφοράς

1. Ερεθίζεται και απογοητεύεται εύκολα, φιλονικεί και επιχειρηματολογεί

2. Μνησικακεί για τις υπευθυνότητες των άλλων

3. Ασυνάρτητα λόγια και πράξεις, πολύ ευερέθιστος για να είναι αποτελεσματικός, αποφαστριστικός ή επίμονος

4. Ανίκανος να δεί τις συνέπειες των πραξεών του.

΄

Δεν υπάρχουν σχόλια: