2.4.08

Αστρολογία~Perfume: The Story of a Murderer (2006)

Σκηνοθεσια Tom Tykwer
Σεναριο Bernd Eichinger, Andrew Birkin,Tom Tykwer

Παίζουν: Dustin Hoffman,Ben Whishaw
Alan Rickman , David Calder
Karoline Herfurth ,Rachel Hurd-Wood


1744. Ο Ζαν Μπατίστ Γκρενουίγ γεννιέται στο πιο δύσοσμο μέρος του κόσμου: την ψαραγορά του Παρισιού. Μεγαλώνει σε ορφανοτροφείο κι από μικρός ανακαλύπτει πως έχει ένα σπάνιο ταλέντο: διαθέτει εξαιρετική όσφρηση, κατορθώνοντας να ξεχωρίζει τα πάντα από την μυρωδιά τους. Μεγαλώνοντας, θα πιάσει δουλειά σε βυρσοδεψείο. Μια μέρα, περιπλανώμενος στην πόλη, θα μυρίσει το πιο όμορφο άρωμα: εκείνο μιας κοπέλας που πουλάει δαμάσκηνα. Ο Ζαν Μπατίστ, μεθάει από τη συγκεκριμένη μυρωδιά: το μόνο που θέλει είναι να την κρατήσει για πάντα. Αυτό οδηγεί στον πρώτο του φόνο! Θα πιάσει δουλειά σε ένα αρωματοποιείο, μόνο και μόνο για να μάθει πώς να διατηρεί το άρωμα αυτού που αγαπάει περισσότερο: τη μυρωδιά νεαρών κοριτσιών. Στόχος του - ιδίως όταν ανακαλύπτει πως ο ίδιος δεν... μυρίζει: η δημιουργία του πιο όμορφου αρώματος στον κόσμο...(
http://www.24selfvideo.gr/)

Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Πάτρικ Ζίσκιντ και έχει πάρει πολλά βραβεία πριν ακόμη μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη. Βέβαια η ιστορία είναι αλληγορική και μιλά ουσιαστικά για την σήψη της κοινωνίας και την ανοχή που δείχνουμε όλοι εμείς στο κακό κάτι το οποίο μας κάνει σιωπηλούς συνένοχους!

Ο Ben Whishaw ( Ζαν Μπατίστ Γκρενουίγ ) γεννημένος στις 14 Οκτωβρίου του 1980. Με τριπλή σύνοδος Ηλίου – Λίλιθ – Πλούτωνα στο ζώδιο του Ζυγού ο Ben Whishaw το μόνο σίγουρο ήταν πως θα ακολουθούσε την καλλιτεχνική οδό . Αυτό διότι ανήκει σε μια γενιά που τα σημεία που την χαρακτηρίζουν είναι δικαιοσύνη, συντροφικότητα και τέχνη! Με την ίδια όψη θα ήταν εξίσου καλός και σαν φυσικοθεραυπευτής.

Άλλη μια τριπλή σύνοδος Ερμή – Ουρανού – Άρη. Η όψη αυτή είναι πολύ δυνατή γιατί του χαρίζει ευφυΐα και πρωτοτυπία. Ταινίες με θέματα έρωτας και θάνατος του πηγαίνουν καλύτερα. Βλέπετε Ερμής και Ουρανός στον υδάτινο Σκορπιό. Βέβαια με έναν Άρη στο ζώδιο του Τοξότη έχει την ανάγκη να μετακινείται κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κάπου διάβασα πως ήταν χορευτής χωρίς να είμαι σίγουρη 100%, σας το λέω με κάποια επιφύλαξη. Η θέση του Άρη εδώ διασκορπίζει τους στόχους του!

Η όψη συνόδου Σελήνης – Ποσειδώνα στο ζώδιο του Τοξότη αλλά και το εξάγωνο της Σελήνης του με τον Πλούτωνα είναι το δικό του εισιτήριο στις καρδιές των θεατών αφού «μαγεύει»…

Με Χείρων στο ζώδιο του Ταύρου και με μια γήινη Αφροδίτη στην Παρθένο τα υλικά αγαθά τον απασχολούν πολύ. Το πρόβλημα είναι πως αυτός ο τύπος ανθρώπου δεν μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει τις μικρές χαρές της ζωής αφού τον απασχολεί πάντα η ύλη. Βέβαια η όψη τριγώνου Αφροδίτης – Χειρων θα τον βοηθήσει σημαντικά στα καλλιτεχνικά του μονοπάτια αφού του δίνει ένα έμφυτο υποκριτικό ταλέντο! Η αντίθεση όμως Ουρανού – Χείρων είναι ένα χέρι βοηθείας απλά για να μεγαλουργήσει. Κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας αυτό το όνομα, Ben Whishaw!



Δεν υπάρχουν σχόλια: