Πολλοί Αστρολόγοι ερευνητές, μεταξύ των οποίων ο γερμανός Philip Schifman, είναι της άποψης ότι ο Χείρωνας είναι ο κυβερνήτης της Παρθένου. Ο Χείρωνας έχει ένα στοιχείο τιμιότητας και ηθικής, και μένει συνήθως έξω από το "κοπάδι". Γίνεται ένας outsider υιοθετώντας μια κριτική στάση απέναντι στο σύστημα. Είναι γιατρός, θεραπευτής, και Μάγος με την έννοια που είχε αρχικά αυτή η λέξη (=μεγάλος), σοφός συμπαραστάτης και μέντορας. Είναι αιρετικός. Είναι αιρετικός ακόμα και μέσα σε ένα κύκλο αιρετικών. Μαύρο πρόβατο. Είναι μια από τις εκδηλώσεις της Παρθένου. Εκπαιδευτής και γιατρός. Οι εκδηλώσεις σε προσωπικότητες είναι πολλές. Μπορούμε να τον βρούμε ως σατανικό εγκέφαλο/επιστήμονα, αλλά και ως θυσιαζόμενο μάρτυρα. Μπορεί να είναι ο θύτης αλλά και το θύμα.Αυτή η άποψη είναι κατά τη γνώμη μου περισσότερο στατιστικά και εμπειρικά τεκμηριωμένη.
Πολλοί ερευνητές όμως, βασισμένοι περισσότερο σε μυθολογικά στοιχεία, έχουν άλλη γνώμη. Παραθέτω την άποψη της Liz Greene :
Ο Χείρων είναι για τον Τοξότη, κι όχι για την Παρθένο. Ο Χείρων μοιράζεται μαζί με τον Δία ένα βασίλειο στο βουνό Πήλιο. Ο ναός του Δία βρίσκεται στην φωτεινή πλευρά του βουνού (θετική σκέψη, αισιοδοξία), ενώ ο Χείρων βρίσκεται στη σκιά του βουνού (κριτική σκέψη, απωθήσεις). Ο Δίας δεν αποδυναμώνει τον Κρόνο. Ο κίνδυνος προέρχεται από τον Χείρωνα, ένα απωθημένο τμήμα του Κρόνου (το ότι ο Κρόνος έγινε πατέρας, έμεινε κρυφό σε αυτόν). 'Υστερα βρίσκουμε κι άλλη απόδειξη : Η ανακάλυψη του Χείρωνα έγινε στις 1.11.1977, 10.00 Pasadena. Ο Ωροσκόπος βρίσκεται στον Τοξότη. Ο Δίας, κυβερνήτης του Ωροσκόπου, στον 7ο οίκο. Αυτό σημαίνει ανεκτικότητα με τους άλλους. Ο Χείρωνας πρέπει να θεωρηθεί ως δεύτερος κυβερνήτης του Τοξότη (όπως η Εστία δεύτερος κυβερνήτης της Παρθένου). Δυστυχώς μπέρδευαν στην κλασσική Αστρολογία τα περιεχόμενα του Ιχθύ με αυτά του Τοξότη. Η κινητική φωτιά του Τοξότη είναι μια πνευματική φωτιά (διαννοητική/πνευματική) σαν να "καίει" το κεφάλι μας. Κλάπηκε από τον Προμηθέα, ήταν του Δία ! Ο Προμηθέας συμβολίζει για μας την ικανότητα του Δία, να συνθέτει μεμονωμένες ιδέες από το υπόβαθρο των εμπειριών μας. Είναι η υποκειμενική μας διάννοια, από την οποία αναπτύσσεται λιγότερο ή περισσότερο η ικανότητα για κατανόηση και ανεκτικότητα. Ο Τοξότης δεν αντιπροσωπεύει τη θρησκεία, την θεραπεία και τον 'Αγιο. Αυτά είναι των Ιχθύων. Η ικανότητα να σκεφτόμαστε προμηθεικά είναι δεμένη σε βράχους όπως ο Προμηθέας. Ο βράχος συμβολίζει τον Κρόνο. Η σκέψη μας είναι λοιπόν δεμένη στον διαχωρισμό του κόσμου σε καλό και κακό, σωστό και λάθος (Δίας και Κρόνος). Η σκιά της Αστρονομίας πχ είναι η Αστρολογία. Από την πλευρά των Αστρονόμων, η Αστρολογία είναι λάθος και κακή. 'Η : Οι σκιές της καθολικής Εκκλησίας είναι όλες οι άλλες Εκκλησίες. Ο Χείρων ως επιστήμων, δάσκαλος και διδασκόμενος, υποφέρει από την πληγή του πνεύματος. Περίμενε την θεραπεία του από ιαματικά βότανα που ήταν έξω από αυτόν. Το δηλητηριασμένο βέλος του Ηρακλή, του μαθητή του, τον βρήκε στο γόνατο, που συμβολικά αντιστοιχεί στον Κρόνο. Το βέλος, ως σύμβολο του Τοξότη, ήθελε να του δείξει, πόσο περιόριζε (Κρόνος) η "δηλητηριασμένη" γνώση (Δίας) τη συνείδηση του (Κρόνος). Εκεί που βρίσκεται στο Ωροσκόπιό μας ο Χείρωνας, ήμασταν πολύ μονόπλευρα προσανατολισμένοι σε προηγούμενες ζωές σε μια πολύ μονόπλευρη κοσμοθεωρία (Δίας/Κρόνος) και καταδικάζαμε την αποκλίνουσα συμπεριφορά των άλλων (Κρόνος). Υπήρχε αυτό που είπε η Melani Reinhart : ''Η ανάγκη να πείσουμε τους άλλους για την προσωπική μας προσωπική αλήθεια". "Γνωρίζαμε τι ήταν το σωστό".'Εχει τέλος να κάνει με τον Τοξότη γιατί είναι κοντά στο Σκορπιό (ο κάτω κόσμος) που πήγε ο Χείρων για να απαλλαγεί από την πληγή του.
5 σχόλια:
Ebala to sxolio mou sto artikel tis medousas....kala, bravo mou!
ondine
Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια!
Apo Dimitri
Οι διελεύσεις του Χείρωνα μοιάζουν με αυτές του Κρόνου, όχι του Πλούτωνα. Kαρατσεκαρισμένο Odine.
Nomizo oti exartatai poio simeio energopoiei i dielefsi toy Chiron..Polloi sindiazoun mia dieleusi tou Chiron me death..gia paradeigma.
Ondine
'Oxι Ondine, να μένετε μακρυά από μοιραίες ερμηνείες. Ο Χείρωνας είναι καλός εργάτης όπως και ο Κρόνος. Συμβάλλει στην αυτοπειθαρχία και στην πειθαρχία. Τα κοινά τους είναι : κόπος, περιορισμός, δυσκολία.Ο Χείρωνας έχει λίγο παραπάνω πόνο απ'τον Κρόνο, και μια δόση μαζοχισμού σε σπάνιες περιπτώσεις. Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι ο Κρόνος τάσσεται με το σύστημα και τις δομές του, ενώ ο Χείρωνας τις αμφισβητεί. Εδώ γίνεται το μπέρδεμα, γιατί και τα δυο ζώδια, Παρθένος και Τοξότης, το καθένα με τον τρόπο του στέκεται κριτικά απέναντι στο σύστημα, η Παρθένος το κριτικάρει (κάποιοι τύποι Παρθένων, όχι όλοι), και ο Τοξότης δεν αντέχει τον περιορισμό του συστήματος. Γι'αυτό ερίζουν οι Αστρολόγοι ποιό ζώδιο θα έχει κυβερνήτη τον Χείρωνα. Η θεραπεία όμως είναι της Παρθένου, η διδασκαλία του Τοξότη, άρα έχουν και οι δυο κάτι από Χείρωνα. Αυτές είναι προσωπικές μου απόψεις.
Ευχαριστώ την magickways και την Ondine
Το πρόβλημα είναι, αν ο Δίας,Ζευς, είναι κυβερνήτης του Τοξότη;
Πως κυβερνά, ο άρχων του Ολύμπου από τον 9ον οίκο;
Η εποχή του Κρόνου έχει περάσει, δεν υπήρξαν άνθρωποι τότε..
Ποιός είναι στην θέση του;
Τι γίνεται με την ροή της ενέργειας;
Τρείς αρσενικοί πλανήτες στη σειρά ..δεν δίνουν ΅΅ρεύμα΅΅;
Μήπως πρέπει να ξαναδούμε με ΅΅καθαρή΅΅,άλλη ματιά την αστρολογία ,στην χαραυγή του 21ου Αιώνα;
Δημοσίευση σχολίου