27.3.08

Αστρολογία~Prestige moovie~

Κάθε μαγικό κόλπο αποτελείται από τρια μέρη. Στο πρώτο μέρος το οποίο ονομάζεται Pledge (Υπόσχεση): σε αυτό ο μάγος σου δείχνει κάτι συνηθισμένο – μια τράπουλα, ένα πουλί, έναν άντρα – σου δείχνει αυτά τα αντικείμενα πιθανών για να τα επιθεωρήσεις, να τα δεις, να διαπιστώσεις πως είναι αληθινά. Αλλά φυσικά δεν είναι έτσι.
Το δεύτερο ονομάζεται Turn (αλλαγή) Σε αυτό το μέρος ο μάγος παίρνει κάτι συνηθισμένο και το κάνει εξαιρετικά ασυνήθιστο. Τώρα ψάχνεις για το μυστικό αλλά φυσικά και δεν θα το βρεις μια και στην πραγματικότητα δεν ψάχνεις για αυτό. Στην πραγματικότητα δεν θέλεις να μάθεις αλλά να εξαπατηθείς.
Δεν χειροκροτείς όμως ακόμη. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν φτάνει να εξαφανιστεί αλλά πρέπει ο μάγος να το φέρει πίσω. Γιαυτό κάθε μαγικό κόλπο αποτελείται από τρια μέρη. Το τελευταίο είναι αυτό που ονομάζουμε Prestige( Κύρος).

Ο αινιγματικός Christopher Nolan εντυπωσιάζει με μια, ακόμα, 'σκοτεινή' ιστορία, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Christopher Priest (βραβευμένο με World Fantasy Award).
Ο Alfred και ο Robert είναι δύο -πρώην συνεργάτες- μάγοι, στο Λονδίνο του 19ου αιώνα, που μετά από ένα τραγικό ατύχημα ξεκινούν έναν ανελέητο αγώνα εντυπωσιασμού. Το παιχνίδι παίζεται μόνο βρώμικα και οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη μέχρι ένας από τους δύο παίχτες να αποσυρθεί, οριστικά. Ο Christopher Nolan, έχοντας στη διάθεσή του ένα all-star-cast (Christian Baile, Hugh Jackman, Scarlet Johannson) και μια πανάκριβη παραγωγή, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα υπερθέαμα, του οποίου το φινάλε σχεδόν απαιτεί το χειροκρότημα. Ακόμη κι ο αγαπημένος David Bowie κάνει ένα πέρασμα ως Nikola Tesla, χωρίς δυστυχώς να αποδίδει τα αναμενόμενα. (Φαίδρα Βόκαλη http://www.cinemanews.gr)


Παίζουν Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine. Robert και Alfred.

Ο πρωταγωνιστής, Hugh Jackman είναι γεννημένος στις 12 Οκτωβρίου του 1968.
Έχει σύνοδο Ηλίου – Ερμή στο ζώδιο του Ζυγού αλλά η ισορροπία αυτή ανατρέπεται από την Αφροδίτη σε όψη συνόδου με τον Ποσειδώνα στο ζώδιο του Σκορπιού. Βλέπετε η όψη αυτή έχει την τάση να λειτουργεί στο ερωτικό πεδίο αυτοκαταστροφικά αλλά στο μεγάλο πανί απλά μας ΜΑΓΕΥΕΙ…

Η όψη πενταγώνου Χείρων – Σελήνης είναι ακριβώς αυτή η όψη που του δίνει την δυνατότητα να ενσαρκώνει εξαιρετικά και με «πόνο ψυχής» τους ρόλους του. Η όψη αυτή λειτουργεί θεραπευτικά ως προς την βασανισμένη όψη συνόδου Λίλιθ – Σελήνης και κατά συνέπεια προς τα δικά του προσωπικά βιώματα: σε ηλικία οκτώ ετών ήρθαν δύσκολες μέρες για την οικογένεια του όταν η μητέρα του Grace Watson αποφάσισε να επιστρέψει στην Αγγλία για να εργαστεί εκεί ως ψυχολόγος, έτσι ο πατέρας του μόνος τώρα πια έπρεπε να αναθρέψει τα πέντε παιδία του και επειδή ήταν παθιασμένος με τη μόρφωση πλήρωνε για επιπλέον μαθήματα και δίδακτρα στη σχολή μουσικής καθώς και ότι ανάγκες είχαν τα παιδία του για μουσικά όργανα.


Ο Hugh Jackman έχει ομορφιά, ταλέντο και έναν έμφυτο τρόπο να μας καθηλώνει στις πολυθρόνες του Σινεμά. Όμως έχει και κάτι πιο σημαντικό, ξέρει τον τρόπο να προωθήσει τον ευατό του μέσα από ποιοτικές και προσεκτικές επιλογές (Άρης στην Παρθένο σε όψη πενταγώνου με τον Ποσειδώνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: