24.3.08

Αστρολογία~ Butterfly on a Wheel~ Μέρος Ι

O Gerard Butler (300, Phantom of the Opera) υποδύεται τον Neil, υπερεπιτυχημένο επαγγελματία, σχεδόν να ζει το "αμερικάνικο όνειρο" με τη γυναίκα του Abby, η αλλιώς την Samuel Jackson των γυναικών, Maria Bello (όπου γάμος και χορός...). Όμως όπως η αλήθεια και οι ταινίες λένε - σε αυτή την περίπτωση συμφωνούμε - κάτι πάντα κρύβεται πίσω από μία τόσο ευτυχισμένη οικογένεια και αυτό το κάτι θα έρθει να εκμεταλλευτεί ο κύριος Tom Ryan (Pierce Brosnan) και να εισβάλλει στις ζωές τους, με τρόπο που δε θα μπορούν να του το αρνηθούν.(http://www.themoviescult.gr/)

Ο σκηνοθέτης της ταινίας ο Mike Barker ( δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες για τον σεναριογράφο (William Morrissey), γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 1965. Τοξότης με σύνοδο Ηλίου – Ερμή. Η επαγγελματική του επιλογή δεν ήταν καθόλου τυχαία και το βλέπουμε μέσα από σειρά όψεων, αναφέρω ενδεικτικά:
1. Ουρανός εξάγωνο Ποσειδώνα ( για μένα αυτό αντιπροσωπεύει την μεγάλη οθόνη).
2.Τρίγωνο Χείρων – Ποσειδώνα εκτός των άλλων η όψη αυτή θετικά μας μιλά για δημιουργική φαντασία!
3. Χείρων σύνοδος με Κρόνο στους Ιχθύες σε τρίγωνο με Ποσειδώνα. Μέσα από την σκληρή εργασία και την δημιουργική φαντασία προσπαθεί να ξεπεράσει τα προσωπικά του προβλήματα – η θέση του Χείρων στους Ιχθύες είναι ψιλοπροβληματική-.
4. Διπλό πεντάγωνο Άρη – Βορείου δεσμού.

Βέβαια με έναν Ποσειδώνα στο ζώδιο του Σκορπιού ο Mike Barker μετατρέπει την ταινία στο απόλυτο ψυχολογικό θρίλερ
.


Ο Gerard Butler ( αλλιώς ο πρωταγωνιστής της ταινίας οι 300, Ο Λεωνίδας), γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 1969. Τριπλή σύνοδος Ποσειδώνα – Ηλίου – Ερμή στο ζώδιο του Σκορπιού. Αφροδίτη επίσης στο ίδιο ζώδιο. Αποδεικνύεται αστρολογικά πως οι ταινίες που μοιάζουν με ψυχολογικά θρίλερ του πηγαίνουν περισσότερο. Η συναστρία ανάμεσα σε Mike Barker και Gerard Butler είναι εξαιρετικά καλή,θα σταθώ σε ορισμένα άκρως ενδιαφέροντα σημεία όπως:
1. Ο Ποσειδώνας του Barker κάνει σύνοδο με τον Ερμή του Butler. Ο Butler ενσαρκώνει τον ρόλο ακριβώς έτσι όπως τον οραματίστηκε ο Barker.
2. Σύνοδος Άρη Barker – Σελήνης ( Butler) μας δείχνει ψυχική ταύτιση.
3. Το πιο σημαντικό σημείο κατά την προσωπική μου άποψη είναι η σύνοδος του Χείρων (Barker) με Βόρειο δεσμό του Butler. Ο Barker μέσα από την ταινία η οποία κατά την άποψη μου έχει βιωματικά στοιχεία βρίσκει το πρόσωπο που θα «θεραπεύσει» την τραυματισμένη του ψυχή, τον Butler. Ο δεύτερος μάλιστα δεν θα τον απογοητεύσει μια και θα ερμηνεύσει τον ρόλο ακριβώς όπως επιθυμούσε ο Barker.
Το διπλό πεντάγωνο Κρόνου – Πλούτωνα και το εξάγωνο Ποσειδώνα – Πλούτωνα θα σταθούν βοηθοί συνταξιδιώτες του στο κινηματογραφικό του ταξίδι τα επόμενα χρόνια!

Η ταινία αδικήθηκε από τις κριτικές που πήρε. Εμένα με κράτησε σε αγωνία και ένταση ως το τέλος. Αν και θα επιθυμούσα να έκλεινε διαφορετικά. Παίρνει 9,9 με άριστα το 10. Σας την προτείνω!
Συνεχίζεται…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η ταινια ηταν πολυ καλη.εχω θαυμασει τον butler σχεδον σε ολα τις ταινιες του..και πραγματι ανταποκρινεται ιδανικα στο ν εκαστοτε ρολο του...τι ωροσκοπο εχει; μπορειτε να αναλυσετε λιγο περισσοτερο τον χαρακτηρα του...αν γινεται εννοειται...

Ανώνυμος είπε...

EYXARISTV GIA THN APANTHSH