25.3.08

Προφήτες στην υπηρεσία της εξουσίας : Χάνουσεν

Συναστρία Xάνουσεν - Χίτλερ

Ο 'Ιαν 'Ερικ Χάνουσεν, διάμεσο, αποκρυφιστής και Αστρολόγος, καταγόμενος από μια οικογένεια ραβίνων, που ισχυρίζοταν ότι ήταν δανικής αριστοκρατικής καταγωγής, αλλά στην πραγματικότητα ήταν Τσεχοεβραίος, εμφανίστηκε στο Βερολίνο το 1930 όπου μάγεψε την κοινωνία ως αποκρυφιστής και έγινε γνωστός από τις συνδιαλλαγές και τις γνωριμίες του με το ναζιστικό καθεστώς, το οποίο αργότερα τον έβγαλε απ'τη μέση εκτελώντας τον στις 24/3/1933 κοντά στο Βερολίνο. Επηρρέασε τον κόσμο της εποχής με τις προβλέψεις του για το Χρηματιστήριο, προφήτευσε την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, κέρδισε τη συμπάθεια των ναζί και έγινε τόσο πλούσιος ώστε μπόρεσε να αποκτήσει ένα κτήριο σαν παλάτι στο Βερολίνο που έμεινε στην ιστορία ως το παλάτι του Αποκρυφισμού.

H σύνοδος 'Ηλιου/Πλούτωνα στο 12ο οίκο δείχνει την εμπλοκή της ισχυρής προσωπικότητας με την εξουσία, που στη συγκεκριμένη περίπτωση του γύρισε μπούμερανγκ και τον κατέστρεψε.
'Ενας ακόμα εκπρόσωπος της γενιάς των Αποκρυφιστών (Πλούτωνας σύνοδος Ποσειδώνας), με τρομακτική επιρροή στο περιβάλλον, ήξερε πολύ καλά να χειρίζεται τις τεχνικές υποβολής και άσκησης πίεσης μέσω του χαρισματικού του λόγου (Πλούτωνας σύνοδος Ισημερινός Ωροσκόπος στους Διδύμους), και μπλέχτηκε με το ναζιστικό κίνημα (Πλούτωνας ενάμισι τετράγωνο με Ουρανό, κυβερνήτη του Μεσουρανήματος του). Ο 'Αδης σε ακριβή σύνοδο με το Μεσουράνημα : Μυστηριώδης, απροσπέλαστος, Αστρολόγος, Αποκρυφιστής, εμπλοκή με την σκοτεινή πλευρά. Η Σελήνη σε μισό τετράγωνο με Ποσειδώνα και Πλούτωνα, συνδυασμός που παρουσιάζεται πολύ συχνά σε διάμεσα, προδιαθέτοντας σε πλούσια ονειρική ζωή, προαισθήσεις, και ασυνήθιστα υπερβατικά βιώματα.

Τα όπλα του Χάνουσεν (όπλα της σκοτεινής πλευράς) στην υπηρεσία του Χίτλερ φαίνονται καθαρά από τη συναστρία του με τον δικτάτορα : Πλούτωνας και Ποσειδώνας του Χάνουσεν σε σύνοδο 1 μοίρας με το Μεσουράνημα του Χίτλερ. Ο Δίας του Χάνουσεν στον 7ο οίκο του (μεγάλη απήχηση και επιτυχία στο κοινό), και σε σύνοδο με Σελήνη και Δία του Χίτλερ στον Αιγόκερω. Ο 'Ηλιος του σε έστω κάπως ανοιχτή σύνοδο με τον Πλούτωνα του Χίτλερ. Το Μεσουράνημα του "προφήτη" σε σύνοδο με τον 'Αδη του Χίτλερ.

Σημείωση : Το Ωροσκόπιο του Χίτλερ έχει υπολογιστεί σύμφωνα με την διορθωμένη ώρα γέννησης που δίνει ο Philip Schifman και έχω πεισθεί ότι είναι η σωστή.

Steinschneider ή αλλιώς Hanussen : O προφήτης του Διαβόλου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

SEHR GUT!

Ondine

_ είπε...

Danke schoen ! lol 'Eχει γυριστεί και ταινία "Hanussen", με τον Κλάους Μαρία Μπραντάουερ και παλιότερα με τον Klaus Kinski.

medousa είπε...

Από ότι έχω μελετήσει ο Άδης συνήθως δεν είναι και ένα τόσο ευοίωνο σημείο στον αστρολογικό χάρτη. Αν το πάρουμε θετικά όμως θα βλέπαμε για παράδειγμα πως μια σύνοδος Ηλίου - Άδη θα είχε απλά να κάνει με την κατανόηση της ζωής. Σωστα?