ΑΚΟΥΩ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΙΩΠΩ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΑΡΩΛΟΓΟΣ.ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΩ ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΙΤΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΥΤΑ ΕΚΕΙ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΜΙΟΥ ΜΟΥ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ URANIALAB ΠΑΠΑΚΙ GMAIL.COM .
4.2.08
O "μαγικός" Erhard
Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Ludwig Erhard, ο δεύτερος καγκελάριος της μεταπολεμικής Γερμανίας που διαδέχθηκε τον αυστηρό, ασκητικό Αντενάουαρ και που το στυλ και το ύφος της διακυβέρνησής του ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό του προκατόχου του : Απελευθερωμένος, χιουμορίστας, πολύ συχνά τελείως αφημένος. 'Ελεγαν ότι ενώ επί Αντενάουερ το υπουργικό συμβούλιο θύμιζε αετοφωλιά, όταν ανέλαβε ο 'Ερχαρντ θύμιζε περιστερώνα. 'Ηταν ο πολιτικός που ως υπουργός οικονομικών πραγματοποίησε με την αμέριστη στήριξη των αμερικανών φίλων του το οικονομικό θαύμα. Ο Δίας, κυβερνήτης του 2ου οίκου του Ωροσκοπίου του, βρίσκεται στο Μεσουράνημα και στο ζώδιο της Παρθένου : Ως υπουργός οικονομικών στην κυβέρνηση Αντενάουερ έβαλε σε τάξη τα οικονομικά του κράτους και λάνσαρε το σύνθημα "Ευημερία για όλους !" το οποίο και πραγματοποίησε.
Οι συνεργάτες του τον περιέγραφαν ως έναν πολύ χαρισματικό άντρα με μια σχεδόν μαγική επιρροή στο κοινό (Δίας στο Μεσουράνημα, Πλούτωνας στον 7ο οίκο), αλλά και πολύ ιδιόρυθμο ('Ηλιος στον Υδροχόο τετράγωνο με Χείρωνα).Τον αποκαλούσαν "ο αισιόδοξος", ''ο τυχεράκιας'', το "φυλαχτό". Μέντορας. Πληγωμένος θεραπευτής : Ο Χείρων βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο του στο Σκορπιό, που δίνει τον χαρισματικό θεραπευτή αλλά και ένα εχθρικό περιβάλλον. 'Εμελλε να ''θεραπεύσει'' το λαό από τις δυσβάσταχτες πληγές και τον εξευτελισμό που είχε υποστεί από τον πόλεμο, αλλά και να πληγωθεί ο ίδιος όταν αργότερα προβιβάστηκε σε καγκελάριο αφού ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον πολιτικό του πατέρα, τον Αντενάουερ (ο Κρόνος σε σύνοδο με Ουρανό στο Σκορπιό στον 1ο οίκο μας υπενθυμίζει πάντα την αντιπαράθεση μεταξύ παλιάς και νέας εξουσίας και ο Ωροσκόπος στο Σκορπιό μας δίνει τον μοναχικό αγωνιστή που μόνιμα παλεύει μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον).
Ο παθιασμένος ομιλητής της εξουσίας (Ερμής εναμισιτετράγωνο Πλούτωνα), ακτινοβολούσε και ενέπνεε αισιοδοξία και μαχητικότητα στο λαό μέσα από τους λόγους του (Ερμή σε ενάμι τετράγωνο με Δία και 'Αρη), αλλά είχε και μεγάλες αδυναμίες. Ενώ έμεινε στην ιστορία ως ο πιο επιτυχημένος υπουργός οικονομικών ίσως όλης της Ευρώπης, ως καγκελάριος δέχθηκε αλύπητη κριτική, υπονομεύσεις και εχθρότητες.
Ο αρχηγός του κόμματός του πολύ πριν γίνει ο Erhard καγκελάριος είχε γράψει προφητικά στο ημερολόγιο του : ''Καλούν τον Erhard, αλλά σύντομα θα δουν πόσο λάθος κάνουν. Ο Erhard είναι μη μου άπτου, δεν κάνει για την πολιτική". Σύντομα η ''προφητεία'' επιβεβαιώθηκε. Ο Erhard έγινε καγκελάριος τον Οκτώβρη του 1963, όταν ο Ουρανός έκανε σύνοδο με τον Δία και το Μεσουράνημά του.
Σταδιακά όμως ο πολιτικός αφέθηκε στις υπερβολές και στις καθημερινές κακές συνήθειες. 'Επινε καθημερινά πολύ ουίσκι και οι συνεργάτες του ψιθύριζαν ότι τα έχει χαμένα. Τον κατηγορούσαν ότι ήταν πολύ αδιάφορος, τελείως ανοργάνωτος και πολλοί έλεγαν ότι δεν προετοίμαζε καν τους λόγους του.. Αυτός που προέτρεπε ως υπουργός τον λαό να καταναλώνει, είχε πλέον γίνει κύρηκας της λιτότητας. Η "δυσκινησία" του, οι κακές δημόσιες εμφανίσεις, και η έλλειψη του αναγκαίου ''στομαχιού'' που χρειάζεται ένας ηγέτης, φαίνονται από την τριπλή σύνοδο 'Αρη Ποσειδώνα Πλούτωνα που ισορροπεί στην λεπτή κλωστή μεταξύ 7ου-8ου οίκου. Οι διατροφικές υπερβολές και η υπέρμετρη αισιοδοξία από τον Δία στην Παρθένο σε τετράγωνο με τον 'Αρη. Η Σελήνη στους Ιχθείς παρά το ότι σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Χείρωνα (η χαρισματική επιρροή σε έναν λαό), του έδινε έντονες τάσεις φυγής από την πραγματικότητα και αυτόν τον εύθραστο χαρακτήρα που δίνουν όλες οι μαρτυρίες της εποχής, και που τελικά έγινε ο λόγος της ''πτώσης'' του (Σελήνη στον 4ο οίκο σε αντίθεση με Μεσουράνημα και τετράγωνο με τον Πλούτωνα, πλανήτη της εξουσίας).
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
2 σχόλια:
Ευχαριστουμε για την τεκμηριωμενη αναλυση του ωροσκοπιου. Λεπτομερη δουλεια που δειχνει γνωση και μερακι.
Ελπιζω να συνεχισετε ετσι.
Μανατζερ
:-) Το κάνω από κέφι, όπως και οι υπόλοιποι που συμμετέχουν εδώ με πρώτο τον "μπαμπά" του ιστολογίου τον Οφιούχο, οπότε θα έχει διάρκεια και θα πάμε όλοι μαζί καλά. Μιλ μερσί.
Δημοσίευση σχολίου