24.2.08

Αστρολογία~ Σε εξέλιξη οι εκλογές του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών~

Από την ανατολή του ήλιου έχουν ανοίξει οι 26 κάλπες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι 20.219 δικηγόροι των Αθηνών και θα κλείσουν με τη δύση του ήλιου. Οι εκλογές στον ΔΣΑ θα συνεχιστούν και αύριο Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008.Μέχρι στιγμής έχουν προσέλθει 750 περίπου δικηγόροι και ψήφισαν. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, οι βουλευτές Αργ. Ντινόπουλος και Φ. Κουβέλης, ο τέως πρόεδρος του ΔΣΑ, Αντ. Ρουπακιώτης.Ο κ. Παυλόπουλος, κατά την έξοδό του από το ΔΣΑ, δήλωσε: "Οι εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών έχουν τη δική τους σημασία, πάντα έχουν τη δική τους σημασία. Ο ΔΣΑ, στο πλαίσιο της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, σε μια εποχή που όλοι επιζητούμε την αναβάθμιση, το κύρος και την αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης. Οι εκλογές αυτές αντιστοιχούν στη σημασία του ρόλου της Δικαιοσύνης. Εύχομαι στο νέο πρόεδρο και εκείνους που θα αναλάβουν την διοίκηση να βοηθήσουν, όπως έχουν κάνει μέχρι σήμερα, ώστε η απονομή της Δικαιοσύνης να γίνει όπως προσδοκά η κοινωνία μας και το επίπεδο της Δημοκρατίας".

Παράλληλα, σε δηλώσεις προέβησαν ορισμένοι υποψήφιοι πρόεδροι του ΔΣΑ. Ειδικότερα, ο υποψήφιος πρόεδρος Δημήτριος Βερβεσός, δήλωσε: "Οι δικηγόροι σήμερα αποφασίζουν και κρίνουν ποιος θα διαχειριστεί τα αποθεματικά του Ταμείου τους έναντι στην επερχόμενη κυβερνητική λαίλαπα. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου του 2008. Αυτό θα κρίνει το μέλλον των αποθεματικών των ταμείων μας, το ασφαλιστικό μας πρόβλημα. Οι δικηγόροι θα κρίνουν ποιος θα αναλάβει την διακυβέρνηση του Συλλόγου".

Ο υποψήφιος πρόεδρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δήλωσε: "Καλούμε τους δικηγόρους της Αθήνας με τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία να ενισχύσουν τη νέα συνδικαλιστική ηγεσία για να μπορέσει να βγάλει επιτέλους κάτω από το χαλί όλα αυτά τα προβλήματα που όλα αυτά τα χρόνια μας ταλαιπωρούν".
Ο υποψήφιος πρόεδρος Δημήτρης Χατζημιχάλης δήλωσε: "Η εκλογή διεξάγεται πάρα πολύ καλά. Δεν έχουμε πάρα πολύ μεγάλη προσέλευση. Πρέπει όμως οι δικηγόροι να επιλέξουν τους ικανότερους ώστε να διεκδικήσουν την επίλυση σοβαρών και κρίσιμων θεμάτων της Δικαιοσύνης και των δικηγόρων".

Ο υποψήφιος πρόεδρος Νικόλας Κανελλόπουλος δήλωσε: "Οι δικηγόροι συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας και πιστεύω ότι θα απορρίψουν φαινόμενα κομματικού και επαγγγελματικού συνδικαλισμού δίνοντας προτεραιότητα, στη λύση των προβλημάτων της δικηγορίας. Ελπίζουμε στο μέλλον του νέου Δικηγορικού Συλλόγου".

Ο υποψήφιος πρόεδρος Θεόδωρος Σχινάς, δήλωσε: "Μαζική πρέπει να είναι η συμμετοχή των δικηγόρων γιατί διακυβεύονται τεράστια ζητήματα που αφορούν το ασφαλιστικό, αλλά κύρια και τη μη απονομή της Δικαιοσύνης. Απειλείται το κύρος, η αξιοπρέπεια και το εισόδημα των δικηγόρων και η εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στην Δικαιοσύνη. Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη, η αλλαγή της ηγεσίας του Συλλόγου είναι αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστούν κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον της δικηγορίας". (kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Καταστρώνω έναν νεό αστρολογικό χάρτη με ώρα 7:05 μια και τότε έχουμε ανατολή Ηλίου. Ο κυβερνήτης του 1ου οίκου ο Ποσειδώνας βρίσκεται στον ταλαιπωρημένο 12ο σε σύνοδο με Χείρωνα και Βόρειο δεσμό. Αυτό δηλώνει πως οι εκλογές αυτές θα ταλαιπωρήσουν τον δικηγορικό σύλλογο είτε με την διαδικασία είτε με το αποτέλεσμα…Η πλανητική θέση του Χείρωνα ( Υδροχόος) μας δείχνει όντως πως τα μέλη επιθυμούν έναν ευφυή πρόεδρο με μια σκέψη που θα τον χαρακτηρίζει η πρωτοπορία και διαφορετικότητα...Θα τα καταφέρουν όμως?

Η όψη αντίθεσης Άρη από τον 4ο με Πλούτωνα από τον 10ο δείχνει μάχη μέχρι τέλους από εκείνους που κρατούσαν τα σκήπτρα ετών με τους νέους που θα επιθυμήσουν την καρέκλα του προέδρου και της διοίκησης. Πιθανών λοιπόν η διεκδίκηση να γίνει επεισοδιακά… Και κάτι ακόμη… πολύ πιθανών να είναι γυναίκα εκείνη που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην ψηφοφορία …( Πολλά θηλυκά ζώδια plus Σελήνη στο Ζυγό και στον 7ο). Ίδωμεν και όλα αυτά ενδεικτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: