28.2.08

Αστρολογία~Φωτογραφίζοντας την αμάθεια...



Κατά τύχη έπεσε στην αντίληψη μου το εξής κείμενο, ανακοίνωση:
ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ
Ἐξωχριστιανικές καί παραθρησκευτικές ὁμάδες
Κατάλογος που καταρτίστηκε από την Ζ΄ Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και Παραθρησκείας (Αλίαρτος 20-26.9.1995). «Ο κατάλογος αυτός καταρτίστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα σε ειδική συνεδρία υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερωνύμου από την Ζ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη της Αλιάρτου. Δεν υποδηλώνει κανέναν συσχετισμό των ομάδων αυτών, που είναι μεταξύ τους, ως επί το πλείστον, εντελώς άσχετες. Δεν εκφράζει ουδεμία κοινωνική ή άλλη μείωση των μελών τους. Δεν υποδηλώνει μισαλλοδοξία ή διακρίσεις. Μπλα μπλα μπλα…

Στα νούμερα 41 και 42 είχε την Αστρολογία και την περιβόητη Astrologia nova. Δεν θα σας γράψω για τις υπόλοιπες ομάδες μια και δεν με αφορούν αλλά πιστεύω πως και κάποιες άλλες όπως οι προαναφερόμενες έπεσαν θύμα της αμάθειας και της ελλιπής ενημέρωσης. Μα είναι δυνατόν να κατατάσει την Αστρολογία και την Astrologia nova στις αιρέσεις στις οποίες ανήκει η εκκλησία του Σατανά? Μου φαίνεται πολύ αστείο.

Εγώ θα μιλήσω κυρίως για έναν άνθρωπο μέλος της Astrologia nova και κατ’επέκταση για την περιβόητη σχολή. Το μέλος δεν ακούγεται ωραία μια και ο άνθρωπος δίδασκεεεεεε τα ακούτε δίδασκε!!!

Η αστρολογία έχει να κάνει με βασικούς κανόνες και πολλά μαθηματικά! Ούτε με λατρείες, ούτε με ότι άλλο βάλει το κεφαλάκι σας. Θυμάμαι πως όταν αγόρασα το πρώτο μου αστρολογικό βιβλίο εξαφανίστηκε από το δωμάτιο μου – φοιτήτρια ακόμη-. Αυτό δεν έγινε γιατί το βιβλίο έβγαλε φτερά αλλά το είδε η κυρία Γεωμετρία ( το όνομα φανταστικό) η μαμά μου, έβαλε διάφορα με το μυαλό της και το πέταξε. Κλαψ! Και θυμάμαι είχε κοστίσει αρκετά για τα δεδομένα της εποχής και της προσωπικής οικονομικής μου κατάστασης. Ήθελε λέτε το κακό μου η κυρία Γεωμετρία? Αντιθέτως ήθελα να με προφυλάξει αλλά το έκανε με λάθος τρόπο. Βλέπετε την δικαιολογώ κάπου μια και μεγάλωσε ορφανή και τα κατάφερε μέσα από μεγάλη δυστυχία! Δεν είχε κάποιον δίπλα της να της μάθει πως δεν πρέπει να φοβόμαστε τα πάντα. Πρέπει να προσπαθούμε να ερευνήσουμε τι είναι ακριβώς αυτό που μας φοβίζει και αν όντως είναι σκοτεινό να το απορρίψουμε. Αλλά η γενιά της μεγάλωσε με την μόνιμη φράση « είσαι άρρωστη? Δουλειά του διαβόλου. Πονάς? Δουλειά του διαόλου. Κλαις? Δουλειά του διαόλου.

Ο Ουρανός λοιπόν που αποφάσισε κάποια εποχή να διδάξει Αστρολογία μαζί με τους φίλους του μπήκε στη black list και βαπτίστηκε Αιρετικός!Αυτό ουσιαστικά ήταν πολύ τραγικό μια και μιλάμε για άνθρωπο με επάγγελμα, κοινωνικά καταξιωμένο, συγγραφέα, με ηθική υπόσταση και κυρίως χαμηλών τόνων. Αιρετικός γιατί ήταν 100 χρόνια πιο μπροστά από την εποχή του και μπορούσε να δει και τι γίνεται κάτω, δεξιά και αριστερά από την μύτη του! Γιατί έκανε απλούς υπολογισμούς για να δει πως μια γωνία 90ο μοιρών ανάμεσα σε Άρη και Σελήνη προκαλεί άγχος και νευρικότητα. Αυτό ήταν το τρομερό που έκανε! Φταις Ουρανέ αφού έμαθες καλά μαθηματικά και όπως λέει και κάποιος αγαπημένος μου τα μαθηματικά είναι δείκτης ευφυϊας.

Σέβομαι την εκκλησία και τις θέσεις της αλλά είμαι σκεπτόμενο άτομο και δεν μπορώ να συμφωνήσω με όλα αυτά που μας σερβίρει. Ούτε θα μπω στην παγίδα να μιλήσω για τα σκάνδαλα, τις μίζες, τους ιερείς γιατί σε κάθε τομέα υπάρχει ο καλός και ο κακός. Η εκκλησία δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση μια και την υπηρετούν άνθρωποι και ως άνθρωποι έχουμε αδυναμίες.

Βλέπετε όταν ο Χριστόδουλος μιλούσε για εκσυγχρονισμό όλοι τον πολέμουσαν. Τι τα θέλει τα ΜΜΕ είπαν, το Λαπ τοπ και άλλα πολλά. Ναι αλλά η εκκλησία πρέπει να συμβαδίζει με την εποχή της. Φυσικά και όταν μας άφησε χρόνους όλοι είπαν την εξής υποκριτική λέξη ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΟΣ.

Οι άνθρωποι λοιπόν που ανήκουν σε αιρέσεις σύμφωνα με το φιρμάνι της Εκκλησίας της Ελλάδας όπως η Astrologia nova – αυτή υπερασπίζομαι- είναι άνθρωποι που έχουν ηθική δεν την διαλαλούν και δεν την πωλούν. Άνθρωποι οι οποίοι βοηθούν άλλους, είναι χριστιανοί και δεν είναι δέσμιοι της ύλης. Αν αυτοί ανήκουν σε αιρέσεις σύμφωνα πάντα με την άποψη της εκκλησίας τότε εγώ θα γίνω αστροναύτης!!!

Όλα αυτά πηγάζουν από την ημιμάθεια. Βλέπετε η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Αυτό δεν είναι δικό μου σόφισμα αλλά ανήκει στον λαό εδώ και έτη!!! Ας μην ξεχνάμε πως ο Γαλιλαίος πέρασε από την ιερά εξέταση επειδή υποστήριξε πως η γη περιστρέφεται γύρω από άξονα της!!!

Ο Ντοστογιέβσκι είχε πει στο έργο του οι Δαιμονισμένοι Η ημιμάθεια είναι η τρομερότερη μάστιγα της ανθρωπότητας . Τελείως άγνωστη μέχρι την εποχή μας είναι χειρότερη από την πανούκλα , την πείνα , και τον πόλεμο. Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος πως: *Να θεωρείς μεγάλη μόρφωση εκείνη, που θα σου δώσει την ικανότητα να υποφέρεις την αμορφωσιά» και τέλος ο Κλεόβουλος ο Ρόδιος: καλύτερα να μαθαίνεις έστω και αργά παρά να παραμένεις αμαθής . Εξού και η λαϊκή ρήση κάλλιο αργά παρά ποτέ .

Ξέχασε όμως η εκκλησία της Ελλάδας μέσα στις αιρέσεις να βάλει τα ονόματα των πολιτικών, δικηγόρων και μεγαλογιατρών. Ξέχασε να βάλει τα ονόματα των επιχειρήσεων που δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους και τους απολύουν στα 50 τους. Ξέχασε να βάλει τα ονόματα των παιδεραστών και των ληστών. Ξέχασε να βάλει τα ονόματα των εφοπλιστών που διυλίζουν τον κώνωπα. Ξέχασε να βάλει τα ονόματα ανθρώπων που ανήκουν σε μεγάλες κάστες και τελούν πράξεις ανομίας. Ξέχασε να βάλει τα ονόματα ανθρώπων που αποφάσισαν να κάψουν την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2006…Να υποθέσω πως επαγωγικά γίνομαι και εγώ αιρετική εεε αν και χριστιανή μια μαθαίνω Αστολογία και έχω και Λαπ τοπ δανεικό βέβαια χοχοχο. Που να το ακούσει αυτό η κυρία Γεωμετρία…

Θα κλείσω με απόσπασμα από έργο του Ντοστογιέβσκι : Η ημιμάθεια είναι ένας τύραννος πρωτοφανής στα χρονικά. Ενας τύραννος που'χει τους ιερείς και τους σκλάβους του, ένας τύραννος που τον προσκύνησαν όλοι με αγάπη και τυφλή πίστη , που τρέμει μπροστά του και η ίδια η επιστήμη και συμβιβάζεται επονείδιστα μαζί του."

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως εκτός από τις επαφές μου με την Astrologia Nova, είμαι και σε άλλες τρεις από αυτές τις αιρετικές ομάδες που αναφέρει η περίφημη λίστα.
Μήπως πρέπει να με κάνουν Επίτιμο μέλος V.I.P. ?

La Pelle Noir

medousa είπε...

Τότε... θέλω αυτόγραφοοοοοοοοο από όλους σας!

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Τι μου θυμισες Μεδουσα.Ωραιες εποχες.Ειχα ξεχασει οτι προεδρος ηταν ο νυν Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος.Παντως η λιστα ισχυει και το σχετικο βιβλιο κυκλοφορει σε νιοστη εκδοση,που το βρισκεται σε ολα τα εκκλησιαστικα βιβλιοπωλεια.

medousa είπε...

Σκοπός μου ήταν να γελάσετε και όχι να σας μελαγχολήσω! Αυτό μου θυμίζει την εποχή που παίζαμε στην αυλή σαν παδάκια και μέσα στο γκαζόν είχε ένα μικρό φίδι και ένας γείτονας που μας είδε να τσιρίζουμε αντί να μας σώσει φώναξε: ο διάβολος παρουσιάστηκε! Όχι δεν ήταν ο διάβολος αλλά ένα μικρό νερόφιδο...:)

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Αποκαλυπτω τον ρολο του VIP La Pelle Noir στα αστρολογικα δρωμενα εκεινης της εποχης.Σχετικες λεπτομερειες στο ΘΑ τευχος 5 σελιδα 9.Δειτε και σελιδα 45,στο ιδιο τευχος,αναλυση προφητικη για τον ΚΛΙΤΟΝ,και τα πραγματα στα Βαλκανια.Καληνυχτας σας....

_ είπε...

Οι συνειδητοποιημένοι υπέρμαχοι της Αστρολογίας είναι βαθειά εσωτερικά και πνευματικά άτομα και έχουν αποδεχθεί το κοσμικό σχέδιο συμπαντικής αρμονίας, τάξης και θείας πρόνοιας. Αυτό που ενοχλεί κατά βάθος τους θεολόγους και τους ιερείς είναι ότι ο συνειδητοποιημένος εσωτερικός Αστρολόγος έχει πάψει να πιστεύει τυφλά στη θεότητα, αλλά προσπαθεί και να την γνωρίσει, αφού μέχρι ένα βαθμό κατανοεί καλύτερα πως λειτουργεί το άτομο χωροχρονικά καθώς και τη σχέση μικρόκοσμου - μακρόκοσμου. Η Αστρολογία γι'αυτό το λόγο είναι για την Εκκλησία το ίδιο επικίνδυνη με κάθε απόπειρα γνώσης της πολύπλοκης θεότητας, είτε πρόκειται για Γνωστικισμό είτε για οποιοδήποτε άλλο μονοπάτι.
Θέλουν να πιστεύετε στον Θεό, όχι όμως να αποπειραθήτε και να τον γνωρίσετε. Δεν θέλουν να αναγνωρίσετε το θεό και τη θεά μέσα σας, στη φύση, στον πλανήτη, στο δέντρο, στη θάλασσα, στα βουνά, στη μουσική, στα μαθηματικά. Θέλουν να πιστεύετε έτσι γενικά και αόριστα στον καλό θεούλη τους, τον Γιαχβέ κυρίως, αρνούμενοι το αυτονόητο, ότι ο θεός έχει πολλά πρόσωπα και άπειρους τρόπους και μέσα εκδήλωσης - ενσάρκωσης στα γήινα πεδία.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει και δεν έχουν διαψευστεί, η Ουρανίτσα έχει θεαθεί νύχτες με πανσέληνο να χορεύει αλλόκοτους χορούς υπό την επήρεια μαντζουνιών, ακολουθούμενη από έναν μαυριδερό τύπο που έσερνε κάτι σαν σκούπα ή φτυάρι.
Το γεγονός ότι διατηρεί και μπλογκ, μάλλον θα πρέπει να μας κάνει να είμαστε ακόμα πιο επιφυλακτικοί απέναντί του.
Δ. Μ.

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Αγαπητε Δ.Μ απο καλες πηγες που εχω,και το ξερεις,το επομενο διαστημα θα βγει και ο ηλεκτρονικος μπατσος των αιρεσεων.Καθε αιρετικος blogger μετα απο μια διαδικτυακη εξομολογιση,θα πρεπει να παρουσιαστει στον θεματοφυλακα των επουρανιων διδασκαλων.Μετα απο μια προφορικη εξεταση,αν πετυχει,θα λαμβανει ενα ηλεκτρονικο σημα,που θα το βαζει στην ταυτοτητα του blog του,που θα αναφερει τον βαθμο της αιρετικοτητας του.Καθε επισκεπτης θα συγκεντρωνει βαθμους αιρετικοτητας,που θα μπορει να τις εξαργυρωνει στα τοπικα κεντρα απεξαρτησης του.Το προγραμμα περιλαμβανει ασκησεις εδαφους-αερος,κρασοκατανιξη σε ταβερνια και προσευχες αντιαιρετικου χαρακτηρα.Μετα απο αυτα σιγουρα θα χασω τους επισκεπτες μου,γιατι ολοι τους ειναι παιδια της μαμας του.Μπουλι το λουκουμι σου και στο κρεββατι σου.