1914 : Σύνοδος Κρόνου/Πλούτωνα (στον Καρκίνο) :
Ξεκίνημα του Α' Παγκοσμίου πολέμου.
1922 : Κρόνος τετράγωνο Πλούτωνας (Ζυγό/Καρκίνο) :
Σύλληψη του Μαχάτμα Γκάντι, φασισμός στην Ιταλία, πορεία του Μουσολίνι στη Ρώμη.
1929-1931 : Κρόνος αντίθεση Πλούτωνας (Αιγόκερως/Καρκίνος) :
Μεγάλο χρηματιστηριακό κραχ (1929), το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα του Χίτλερ έχει από το 1929 σημαντικές νίκες. Ο Μαχάτμα Γκάντι ξεκινά την εκστρατεία άρνησης υπακοής και συλλαμβάνεται. Στην Ιαπωνία επιβάλλεται ο στρατός και κυριεύει την Μαντζουρία (1931).
Κατάρευση της παγκόσμιας οικονομίας και φασισμός στη Γερμανία και την Ιαπωνία.
1939-1940 : Κρόνος τετράγωνο Πλούτωνας (Ταύρο/Λέοντα) :
'Εναρξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου.
1947-1948 : Κρόνος σύνοδος Πλούτωνας (Λέοντα) :
Σχέδιο Μάρσαλ στην Ευρώπη (1947), ανεξαρτησία της Ινδίας και διαχωρισμός από το Πακιστάν (1947). 'Ιδρυση του κράτους του Ισραήλ και πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και αραβικών πολιτειών (1948). Αποκλεισμός του Βερολίνου (1948).
1955-1956 : Κρόνος τετράγωνο Πλούτωνας (Σκορπιό/Λέοντα) :
Εξέγερση στην Αλγερία (1954), ίδρυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας (1955), επανάσταση στην Ουγγαρία, πόλεμος στην διώρυγα του Σουέζ και κατάπνιξη της εξέγερσης (1956).
1965-1966 : Κρόνος αντίθεση Πλούτωνας (Ιχθείς/Παρθένο) :
Από τον Ιούλιο του 1964 όλο και περισσότερες φυλετικές αναταραχές στις ΗΠΑ. Πρώτη επίσημη πολεμική πράξη στο Βιετνάμ από ΗΠΑ, επίσημη έναρξη του πολέμου στο Βιετνάμ Αύγουστο του 1964. Το 1965 και μετά ισχυρή επέκταση του πολέμου στο Βιετνάμ. Σύγκρουση στα σύνορα Ινδίας - Πακιστάν (1965).
1973-1974 : Κρόνος τετράγωνο Πλούτωνας (Καρκίνο/Ζυγό) :
Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ μεταξύ Ισραήλ και των αράβων γειτόνων τους. Στις ΗΠΑ ξεσπά το σκάνδαλο Γουέτεργκέιτ.
1982 : Κρόνος σύνοδος Πλούτωνα (Ζυγό) :
Είχε ξεκινήσει ήδη ο πόλεμος Ιράκ Ιράν το 1980. Πόλεμος στα Φόκλαντς (1982). Το Ισραήλ εισβάλλει στο Λίβανο (1982) και εξαναγκάζει την PLO να το εγκαταλείψει. Στη Σοβιετική 'Ενωση ο θάνατος του Μπρέζνιεφ προετοιμάζει για το τέλος του ψυχρού πολέμου.
1993 : Κρόνος τετράγωνο Πλούτων (Υδροχόο/Σκορπιό) :
Το αποτυχημένο πραξικόπημα του 1991 στη Ρωσία, έχρισε τον Μπόρις Γιέλτσιν (Υδροχόο) σωτήρα της χώρας, ο οποίος βύθισε την Ρωσία στην φτώχεια, μειώνοντας το κατακεφαλήν εισόδημα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του σε 75%, ξεπούλησε την κρατική οικονομία οδηγώντας σε ανεργία μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και επενέβη ακόμα και με χρήση βίας όπου έκρινε απαραίτητο. Το πραξικόπημα της ''παλιάς φρουράς'' που ήταν και η μεγάλη του τύχη για να ανακηρυχθή ήρωας έγινε όταν ο Κρόνος μπήκε στον Υδροχόο το 1991, η όψη έγινε ακριβής το 1993 και το 1994.
2001 : Κρόνος αντίθεση Πλούτων (Δίδυμοι/Τοξότης) :
Μια ακόμα βαθειά μεταλλαγή, αυτή τη φορά σε αμερικανικό έδαφος, όταν για πρώτη φορά στην ιστορία έχουμε χτύπημα στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, πράξη που από μεγάλη μερίδα του κόσμου καταγγέλεται ως προβοκάτσια ανάλογη με αυτή του εμπρησμού του γερμανικού κοινοβουλίου πριν από την αναρίχηση του Χίτλερ στην εξουσία, οδηγεί τον πρόεδρο G.W.Bush να κηρύξει τον ''Νέο Πόλεμο της Αμερικής''.
Και η ιστορία συνεχίζεται....Σημειώστε έναν σταθμό : 2010 το επόμενο τετράγωνο Κρόνου/Πλούτωνα (Ζυγό/Αιγόκερω). Σκληρά παιχνίδια εξουσίας θα απασχολήσουν ξανά την παγκόσμια κοινή γνώμη, και πιθανότατα σοβαρές αποκαθηλώσεις εξουσιών, αν μάλιστα σκεφτούμε ότι ο Πλούτωνας τότε θα τετραγωνίσει το Μσ των ΗΠΑ, απ'τη μια ενισχύοντας το φανατισμό της εξουσίας, απ'την άλλη προκαλώντας φοβερές αντιδράσεις πιθανόν εσωτερικά. Κρίση της ειρήνης και των διπλωματικών σχέσεων (Ζυγός) θα μπορούσε να είναι ένα σενάριο; Eν πάση περιπτώσει, όλες οι αυτοκρατορίες έχουν ένα τέλος και αν δεν κάνουν σοβαρές αναθεωρήσεις, καταρέουν εκ των έσω...Φυσικά οι κοσμοκράτορες δεν έχουμε την απαίτηση να διαβάζουν Αστρολογία, πόσο μάλλον να επισκέπτονται "αναρχικούς" προφήτες. "Αναρχικός" και προφήτης γίνεται ; Στους "μάγους με τα σκήπτρα" που είχε γράψει παλιά και κάποιος δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας, καταφεύγουν γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι ο μικρόκοσμος και όχι ο μακρόκοσμος, και οι σκληρές αλήθειες τους πονάνε.
3 σχόλια:
"Αναρχικός" και προφήτης γίνεται ;
Γίνεται, γίνεται....
Το θέμα όμως είναι αν γίνονται πιστευτά αυτά που λέει ή αν αντιμετωπίζεται σαν Κασσάνδρα ή σαν
'Άγγελος εξάγγελος μας ήρθε από μακριά/πιασμένος πάνω σ' ένα δεκανίκι"
Δ. Μ.
Σαν τρελλός αντιμετωπίζεται ή σαν μοχθηρός, γιατί πώς να αγαπήσουν κάποιον που τους λέει ότι ήδη το πλοίο μπάζει νερά την ώρα που αυτοί είναι πάνω στο γλέντι ; Χάθηκαν ολόκληρες αυτοκρατορίες πάνω στο μεθύσι της βεβαιότητας.Το ίδιο συμβαίνει και με τις μικρές ομάδες.
Άρα μένει στις "Κασσάνδρες" και στους "αγγέλους" να κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν, ανεξάρτητα από την απήχηση ...
(ούτως ή άλλως, ρητορικό ήταν το ερώτημα)
Δημοσίευση σχολίου