Στον Πυθαγόρα ανήκει δικαιωματικά, ο τίτλος του γενάρχη της ευγενικής οικογένειας των μεγάλων μαθηματικών – ερευνητών, η οποία πληθύνεται συνέχεια επί 20 αιώνες τώρα και η οποία, όπως φανερώνουν τα πράγματα, δεν πρόκειται να πάψει να πληθύνεται στο μέλλον.
Ο Πυθαγόρας του Μνησάρχου και της ωραίας υπέρ φύσην Πυθαϊδος γεννήθηκε στη Σάμο. Μικρός επισκέφθηκε τους Δελφούς, όπου έμεινε περίπου ένα χρόνο. Μαθήτευσε κοντά στον Αναξίμανδρο και στην συνέχεια πήγε στην Ασία και στην Αίγυπτο. Έμαθε τη γλώσσα των ιερέων, επισκέφθηκε τα αιγυπτιακά άδυτα και μελέτησε τις βίβλους των αδύτων. Σπούδασε την αιγυπτιακή φιλοσοφία, τα μαθηματικά, την αστρονομία και την ιατρική…. Ύστερα από παράκληση των αρχών της Σάμου, ο Πυθαγόρας ίδρυσε σχολή κοντά στη Σάμο ( το σημερινό Πυθαγόρειο) με την ονομασία «Πυθαγόρειον ημικύκλιον εξ 28 μαθητών….Μετά τον πρώτο της λειτουργίας της σχολής της, η Σχολή της Σάμου, ξεπέρασε τις αρχικές δυσκολίες της και απέκτησε τεράστια φήμη. Δεν αποτελεί υπερβολή το γεγονός ότι η Σχολή αυτή θεωρείται το ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του κόσμου.Απόσπασμα από το βιβλίο των ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΠΑΝΔΑΓΟΥ – ΡΟΥΛΑΣ ΣΠΑΝΔΑΓΟΥ – ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΤΡΑΥΛΟΥ « ΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ».
ΑΚΟΥΩ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΙΩΠΩ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΑΡΩΛΟΓΟΣ.ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΩ ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΙΤΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΥΤΑ ΕΚΕΙ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΜΙΟΥ ΜΟΥ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ URANIALAB ΠΑΠΑΚΙ GMAIL.COM .
28.2.08
Αστρολογία~ Πυθαγόρας ο Σάμιος~
Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος άθελα του συνέβαλε στην αστρολογία χάρη στην θεωρία του η οποία λέει πως το σύμπαν δημιουργήθηκε με βάση τους αριθμούς…Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως χωρίς μαθηματικά κατάστρωση αστρολογικού χάρτη δεν γίνεται!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου