18.1.08

Η πανσέληνος του Ιανουαρίου και η επιρροή της στον Καραμανλή~



«Απολογείται» στη Βουλή για το σκάνδαλο ο Κ. Καραμανλής -ΗΜΕΡΗΣΙΑ 18/1/2008
Εξηγήσεις -έστω και με τη μορφή μονολόγου- για την κρίση του πολιτικού συστήματος εξ αιτίας των εξελίξεων στο υπουργείο Πολιτισμού και την υπόθεση Ζαχόπουλου αναμένεται να δώσει σήμερα ο Κ. Καραμανλής από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, απαντώντας στην «ώρα του Πρωθυπουργού» σε επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Αλαβάνου.
Η απόφασή του να παραστεί και να απαντήσει στην ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ελήφθη χθες το πρωί κατά τη διάρκεια του «πρωινού καφέ» στο Μαξίμου, για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από την άρνηση της κυβέρνησης να κληθεί στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και δεύτερον, για να αντιπαρέλθει των κατηγοριών της αντιπολίτευσης και να καταδείξει ότι όχι μόνο δεν κρύβεται, αλλά και πως στην παρούσα πολιτική κρίση είναι παρών ως πρωθυπουργός και όχι ως εμπλεκόμενος πρώην υπουργός Πολιτισμού.


Στη σημερινή περίπου 15λεπτη τοποθέτηση ο κ. Καραμανλής θα καταγγείλει εκ νέου γενικώς τα φαινόμενα διαφθοράς, θα επαναλάβει τα περί μηδενικής ανοχής και παραδειγματικής τιμωρίας όσων αποδειχθεί η εμπλοκή τους σε τυχόν έκνομες πράξεις και θα επιμείνει πως η κυβέρνηση κατέθεσε στη Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της για να διευκολύνει την ανακριτική διαδικασία.
Σχεδιασμός Η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή κρίθηκε πως εξυπηρετεί το νέο σχεδιασμό του Μαξίμου, καθώς θεωρείται ότι μετά από αυτή θα καμφθούν (ή τουλάχιστον θα περιοριστούν) οι εσωκομματικές τριβές και αντιθέσεις, αφού ταυτοχρόνως γίνεται επισταμένη προσπάθεια να μετατοπιστεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στη δημόσια αντιπαράθεση των εκδοτών της εφημερίδας «Το Πρώτο Θέμα».


Ενδεικτική της σύγχυσης που επικρατεί στο Μαξίμου είναι και η επίσημη «εκδοχή» για τη συμπληρωματική κατάθεση, διάρκειας περίπου μισής ώρας, που έδωσε ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γ. Αγγέλου, χθες στις 7:30 το πρωί, στον δεύτερο ειδικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση Ζαχόπουλου.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευαγ. Αντώναρος υποστήριξε πως «ο κ. Αγγέλου επιστρέφοντας προχθές στο γραφείο του, μετά από την πρώτη του κατάθεση, επικοινώνησε ο ίδιος με τον ανακριτή και του ζήτησε να επανέλθει, προκειμένου να του γνωστοποιήσει ένα ακόμη γεγονός». Ο κ. Αντώναρος αρνήθηκε να αποκαλύψει «το γεγονός» που οδήγησε τον κ. Αγγέλου για δεύτερη φορά στο γραφείο του ανακριτή, επικαλούμενος το απόρρητο της ανακριτικής διαδικασίας, ενώ για το ασυνήθιστο της ώρας του ραντεβού προέτρεψε «να μην ενοχοποιούμε τις ώρες».

Και όλα αυτά κάτω από την σκιά της επικείμενης Πανσελήνου στις 22 Ιανουαρίου στο πύρινο ζώδιο του Λέοντα. Εκείνη την ημέρα θα γίνει μια αντίθεση Σελήνης – Ηλίου, μια σύνοδος Ερμή – Ποσειδώνα και ένα ημιτετράγωνο Σελήνης – Ουρανού.

Γεγονότα που θα έχουν σχέση με μέσα μαζικής ενημέρωσης, πολιτικά πρόσωπα και πιθανών και δυσάρεστα γεγονότα με παιδιά και συλλογικούς χώρους θα μας απασχολήσουν. Να μην ξεχνάμε όμως πως αυτή η Πανσέληνος θα πιάσει την Αφροδίτη, Ουρανό και λίγο τον Κρόνο του Πρωθυπουργό. Θα δοκιμαστεί κάτω από το καθεστώς μιας «στέρησης». Η πανσέληνος θα γίνει στο πρώτο δεκαήμερο του Λέοντα και θα επηρεάσει τα ζώδια του σταθερού σταυρού ή όσους έχουν πλανήτες σε αυτές τις θέσεις. Λίγη υπομονή όμως μέχρι εκείνη την ημέρα που θα τα πούμε αναλυτικότερα



Δεν υπάρχουν σχόλια: