21.1.08

Αστρολογία~ Φιντέλ Κάστρο, ένα ονειροπόλο Λιοντάρι~


Ψήφισε ο Φ. Κάστρο στις κουβανικές εκλογές
Ο Φιντέλ Κάστρο ανακοίνωσε σε μήνυμα του που διαβάστηκε στην κρατική τηλεόραση ότι ψήφισε σήμερα στις εκλογές για τη νέα Εθνοσυνέλευση της χώρας η οποία θα αποφανθεί για την ανανέωση της εντολής του, ως επικεφαλής του κράτους, στις 24 Φεβρουαρίου.
«Ψυχροί άνεμοι που ήλθαν από το Βορρά συνοδευόμενοι από ψιλή βροχή, συνωμοτούν κατά των εκλογών μας. Άσκησα το εκλογικό μου καθήκον, χωρίς όμως να βραχώ», δήλωσε ο Κουβανός ηγέτης αναφερόμενος στον κακό καιρό που επικρατεί σήμερα στην Κούβα.
Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος Κάρλος Λάγκε, ένας από τους κουβανούς ηγέτες που εμφανίζεται περισσότερο δημόσια, διαβεβαίωσε σήμερα στην κρατική τηλεόραση ότι θα ψηφίσει υπέρ του Φιντέλ Κάστρο για την προεδρία της χώρας παρά την απομάκρυνση από την εξουσία του Κουβανού ηγέτη λόγω της ασθένειας του.

Η εθνοσυνέλευση που έχει 614 έδρες θα πραγματοποιήσει την πρώτη της σύνοδο στις 24 Φεβρουαρίου, δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερ ο εκτελών χρέη προέδρου Ραούλ Κάστρο.
Στην σύνοδο της 24ης Φεβρουαρίου θα εγκριθεί το εκτελεστικό Συμβούλιο του Κράτους και θα επιβεβαιωθεί εάν ο Φιντέλ Κάστρο θα συνεχίσει να είναι ο ηγέτης της Κούβας ή θα τον διαδεχθεί επίσημα ο αδελφός του Ραούλ,76 ετών ή κάποιος νεότερος ηγέτης.
Ποιος είναι όμως ο Κάστρο:Ο Φιντέλ (ή Φιδέλ) Κάστρο, πλήρες όνομα Φιντέλ Αλεχάντρο Κάστρο Ρουθ, γεννήθηκε στο
Μπιράν της Κούβας στις 13 Αυγούστου 1926. Είναι ο σημερινός Πρόεδρος της Κούβας.

Ο Φιντέλ Κάστρο σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας και για κάποιο χρονικό διάστημα άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου. Από φοιτητής ακόμα αναμείχτηκε στα επαναστατικά κινήματα εναντίον της δικτατορίας του Μπατίστα. Στην εξέγερση του Σαντιάγκο (26 Ιουλίου 1953) ήταν από τους αρχηγούς στην επίθεση κατά των στρατιωτικών καταυλισμών, συνελήφθη όμως και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ετών. Το 1955 αμνηστεύτηκε και κατέφυγε στις ΗΠΑ. Εκεί προσπάθησε να μυήσει στην επανάσταση τους εξόριστους Κουβανούς. Η αμερικάνικη κυβέρνηση όμως αντέδρασε κι έτσι ο Κάστρο διέφυγε στο Μεξικό. Από κει, με λίγους άντρες, αποβιβάστηκε στην Κούβα (2 Δεκεμβρίου 1956) και ανέβηκε στα βουνά (kathimerini.gr).

Ο Φιντέλ Κάστρο είναι Λιοντάρι. Η σύνοδος του Ποσειδώνα – Ηλίου είναι μια όψη που δημιουργεί στο άτομο το σύνδρομο Σωτήρα – Σωζόμενου. Αυξάνει την φαντασία και κατ΄επέκταση τα οράματα. Οράματα όμως καλυπτόμενα υπό το πέπλο ψευδαισθήσεων.Η αντίθεση Ηλίου – Δια αυξάνει το ανικανοποίητο με αποτέλεσμα να θέλει όλο και περισσότερα…Το τετράγωνο Άρη ( Ταύρος) – Ερμή εκτός των άλλων μας δηλώνει πως το άτομο έχει μεγάλη ενέργεια που δεν μπορεί ωστόσο να την κατευθύνει σωστά.
Ο προοδευμένος Πλούτωνας από τον Καρκίνο τετραγωνίζει την προοδευμένη του Σελήνη. Αυτό σημαίνει πως ήρθε η ώρα για κοινωνικά πάλη και αλλαγές στην ζωή του. Πιθανών και ένα πρόβλημα υγείας να καταφθάσει…. Για να δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: