31.5.13

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

 

Η παραδοσιακη αστρολογια αγνοησε το γεωκεντρικο φαινομενο που προκαλειται από την τροχια του Ερμη. Αυτος ο πλανητης που ποτε δεν απομακρυνεται πανω από 28 μοιρες από τον Ηλιο, εχει μια ιδιαιτερη εκκεντρικη τροχια (ο μονος πλανητης με πιο εκκεντρικη τροχια είναι ο Πλουτωνας) και σχηματιζει δυο ξεχωριστους τυπους ηλιακων συνοδων. Στην πιο επιταχυνομενη φαση της καθημερινης του κινησης είναι ο ταχυτερος από ολους τους πλανητες. Οταν βρισκεται στην θεση της μεγιαστης λαμπροτητας (14 μοιρες από τον Ηλιο), ο Ερμης είναι το τριτο λαμπροτερο σωμα στον ουρανο, μετα τον Ηλιο και την Σεληνη.

ΔΥΟ ΤΥΠΟΙ ΣΥΝΟΔΩΝ ΕΡΜΗ - ΗΛΙΟΥ

Επειδη ο Ερμης καταλαμβανει στο ηλιακο συστημα μια ηλιοκεντρικη θεση εσωτερικα της γηινης τροχιας,συμμετεχει σε δυο ειδη γεοκεντρικων ηλιακων συνοδων, την κατωτερη και την ανωτερη.

Η ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΣΥΝΟΔΟΣ Ο Ερμης βρισκεται ηλιοκεντρικα σε συνοδο και πλησιεστερα προς την Γη, παρεμβαλλομενος μεταξυ Γης και Ηλιου, οποτε εχει την φυση Νεας Σεληνης (Νεος Ερμης). Αυτο συμβαινει όταν ο Ερμης είναι οπισθοδρομος, και τοτε αρχιζει ο ΠΡΟΜΗΘΑΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ.

Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΥΝΟΔΟΣ Ο Ερμη; Βρισκεται ηλιοκεντρικα σε αντιθεση με την Γη. Αυτο συμβαινει όταν ο Ερμης εχει ορθη κινηση (και την υφη της Πανσεληνου) και τοτε αρχιζει ο ΕΠΙΜΗΘΕΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ.

Ο ΠΡΟΜΗΘΑΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Ο Προμηθαικος κυκλος του Ερμη ανταποκρινεται στο αυξον ημισφαιριο της σχεσης Ηλιου - Ερμη. Ο κυκλος αυτος χαρακτηριζεται από μια λειτουργια του Ερμη που <προπορευεται του Ηλιου>, με αλλα λογια ο Ερμης ανατελλει η διασταυρωνει τον ωροσκοπο (στην κατευθυνση των δεικτων του ρολογιου) πριν από τον Ηλιο. Υπαρχουν δυο φασεις του Προμηθαικου κυκλου –μια με τον Ερμη οπισθοδρομο και μια με τον Ερμη ορθοδρομο.

ΠΡΟΜΗΘΑΙΚΟΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΟΣ Αρχιζει στην κατωτερη συνοδο, όταν ο Ερμης επιταχυνει την κινηση του,διοχετευοντας ετσι ενεργεια στην Γη με τον πιο εστιακο τροπο. Ο νους του ατομου είναι ιδιαιτερα εστιασμενος και εντονα αντιθετος προς την ενστικτωδη φυση, αναζητωντας ανεξαρτησια..

ΠΡΟΜΗΘΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΡΟΜΟΣ Αρχιζει όταν ο Ερμης βρισκεται στην μεγαλυτερη αποσταση από τον Ηλιο. Ο νους καθιερωνεται στην ιδια του την φυση. Οταν η ταχυτητα του Ερμη ξεπερναει αυτή του Ηλιου, η λειτουργια του γινεται πολύ εντονη και εξωτερικευεται εντονα. Η ταχυτητα του είναι σχεδον στο μεγιστο όταν λαμβανει χωρα αυτή η συνοδος.

Ο ΕΠΜΗΘΕΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Ο Επιμηθεικος κυκλος του Ερμη ανταποκρινεται στο φθινον ημισφαιριο της σχεσης Ηλιου - Ερμη. Ο κυκλος αυτος χαρακτηριζεται από έναν Ερμη που ανατελλει μετα τον Ηλιο. Οπως και στον προμηθαικο κυκλο.υπαρχουν δυο φασεις με τον Ερμη οπισθοδρομο και τον Ερμη ορθοδρομο.

ΕΠΙΜΗΘΕΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΡΟΜΟΣ Αρχιζει όταν η ταχυτητα της ημερησιας κινησης του Ερμη αρχιζει να επιβραδυνεται, στην ανωτερω συνοδο. Οι νοητικες λειτουργιες είναι ανακλαστικες και αντικειμενικες και προηγειται η αναγκη της εκλογικευσης και υπαρχει η δυνατοτητα της σωστης εκτιμησης της πραγματικοτητας. Ο νους σεν προτρεχει σε συμπερασματα από μονος του, όπως στον προμηθαικο κυκλο, αλλα οδηγει ανθρωπους και καταστασεις.

ΕΠΙΜΗΘΕΙΚΟΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΟΣ Ο νους είναι φιλοσοφικος,ωστοσο καπως προσκολλημενος στην παραδοση. Νοητικη ενδοσκοπηση που κατευθυνεται προς μια εσωτερικη πραγματωση.

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΑΝ ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ

Ο κυκλος του Ερμη παρεχει την βασικη δομη για ενα συστημα διερευνησης που αποκαλυπτει ή τουλαχιστον υποδεικνυει, την ικσνοτητα και τον τροπο με τον οποιο το ατομο χρησιμοποιει το μυαλο του σαν μια κατευθυντηρια δυναμη. Στο συστημα αυτο λαμβανονται υπ οψιν τα εξης

1- Η θεση του Ερμη σχεττικα με τον Ηλιο
2- Η Ημερησια ταχυτητα της Σεληνης
3- Οι οψεις μεταξυ Ερμη - Αφροδιτης και Αρη

ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

ΕΡΜΗΣ 14-28 ΜΟΙΡΕΣ ΜΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ Νους διψασμενος για μαθηση και ελευθερος, ανεπηρεαστος απο εσωτερικες αντιδρασεις και συναισθηματα. Λειτουργει μεσα στην δικη του περιοχη και οδηγει το ατομο αναμεσα στα βιωματα της ζωης.

ΕΡΜΗΣ 0-14 ΜΟΙΡΕΣ ΜΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ Διψασμενος νους,αν και ελεγχομενος απο την θεληση. Πιο συνειδητος και συγκρατημενος απο τον προηγουμενο.

ΕΡΜΗΣ 14-28 ΜΟΙΡΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ Γνωστικο μυαλο, χρησιμοποει την εμπειρια και την κριση σαν οδηγους, αν και συχνα του λειπει η εμπιστοσυνη στον εαυτο του και λειτουργει αποσπασματικα.

ΕΡΜΗΣ 0-14 ΜΟΙΡΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ Γνωστικο μυαλο, αλλα με αυτοσυνειδηση και ελεγχομενο απο την προσωπικοτητα.

ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Η μεση ημερησια κινηση της Σεληνης ειναι 13 μοιρες. Οποτε κινειται αργοτερα θεωρειται <αργη>, ενω οταν κινειται ταχυτερα λογαριαζεται σαν <ταχεια>. Στο ωροσκοπιο, η ημερησια ταχυτητα της Σεληνης δειχνει τον τροπο με τον οποιο το ατομο αντιδρα στις εμπειρειες της ζωης.

ΤΑΧΕΙΑ ΣΕΛΗΝΗ Το ατομο εχει γρηγορες αντιδρασεις στις εμπειριες και στις αναγκες που δημιουργουν.

ΑΡΓΗ ΣΕΛΗΝΗ Οι πραξεις του ατομου ειναι προσεχτικες και μελετημενες. Μπορει να ειναι αργο και πλαδαρο στην ανταποκριση προς τις αναγκες και τις προκλησεις της ζωης,αλλα τεινει λιγωτερο απο αλλους στις βιαστικες ενεργειες και την κακη κριση.

ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Ο κυκλος του Ερμη σε σχεση με την ταχυτητα της Σεληνης χαρακτηριζει τον τροπο με τον οποιο το ατομο χειριζεται τις εμπειριες καθως και το συνολο της νοητικης του ιδιοσυγκρασιας.

ΠΡΟΜΗΘΑΙΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΗ ΣΕΛΗΝΗ Δειχνει μια ζυγισμενη αισθηση κατευθυντηριας νοημοσυνης

ΠΡΟΜΗΘΑΙΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΣΕΛΗΝΗ Το ατομο μπορει να διαθετει ασυνηθιστη νοητικη αντιληψη, αν και τεινει στην ανυπομονησια και την σπαταλη ενεργειας.

ΕΠΙΜΗΘΕΙΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΗ ΣΕΛΗΝΗ Χαρακτηριζει καποιον που μπορει να ειναι νοητικα αποτραβηγμενος και αντικοινωνικος. Οι γενικευσεις και τα συμπερασματα βασιζονται συχνα στις προσωπικες θεσεις και την κατανοηση του ατομου. Δυσχερειες στην προσπαθεια να προκαλεσει αλλγες στον κυκλο τωμ βιωματων του.

ΕΠΙΜΗΘΕΙΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΣΕΛΗΝΗ Δενει μια ζυγισμενη αισθηση κατευθυντηριας νοημοσυνης

ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΑΡΗ

Οι οψεις αυτες δειχνουν την νοητικη ιδιοσυγκρασια και ταση του ατομου

ΕΡΜΗΣ ΔΙΧΩΣ ΟΨΕΙΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΗ Δειχνει μια αφηρημενη φυση, με μικρη η καθολου πρακτικοτητα

ΕΡΜΗΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ ΜΕ ΑΡΗ Συμβολιζει ενα μαχητικο και ασυμβιβαστο μυαλο

ΕΡΜΗΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ ΜΕ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Δειχνει δυνατοτητα εκτιμησης και αναγνωρισης.

ΕΡΜΗΣ ΕΞΑΓΩΝΟ ΜΕ ΑΡΗ Ανεση νοητικων λειτουργιων

ΕΡΜΗΣ ΕΞΑΓΩΝΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Δειχνει ενα τυπο νοημοσυνης που εργαζεται καλα συνεργαζομενη με αλλους, αλλα εντυπωσιαζεται ευκολα.

ΕΡΜΗΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΜΕ ΑΡΗ Διαλεκτικη, μαχητικη, νοητικα φιλοδοξη και με αυτοπεποιθηση

ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΓΩΝΟ ΜΕ ΑΡΗ Ευρυ πνευμα και με αυτοπεποιθηση

ΕΡΜΗΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΡΗ Δειχνει το ατομο που μπορει να ειναι κριτικο και συγκαταβατικο προς την νοητικη ανεπαρκεια των αλλων. Δημιουργικη οξυδερκεια.

28.5.13

Το βιβλίο της Γαλλίδας δημοσιογράφου που καίει Παπανδρέου - Καραμανλή [Αποσπάσματα]

Οι αναφορές της Γαλλίδας δημοσιογράφου Φλοράνς Οτρέ στις συναντήσεις των δύο Ελλήνων πρώην πρωθυπουργών με τους ηγέτες κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης «καίνε» Παπανδρέου - Καραμανλή φέρνοντας στο φως άγνωστες πτυχές της χρονιάς που η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο και το ΔΝΤ.
Τα δύο μυστικά ταξίδια του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην Αθήνα επί κυβερνήσεως Καραμανλή και η ωμή παραδοχή Παπανδρέου για το ψευδές των στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας είναι...
μερικά μόνον από τα «ελληνικού ενδιαφέροντος» αποσπάσματα του βιβλίου «Αγκελα Μέρκελ, μια Γερμανίδα (σχεδόν) σαν όλες τις άλλες» (εκδ. Τallandier, Βρυξέλλες, 2013).
Οπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», η συγγραφέας είναι Γαλλίδα δημοσιογράφος, ανταποκρίτρια στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από το έκτο μέρος του βιβλίου, με τον υπότιτλο «Η Μέρκιαβελ στις Βρυξέλλες»:
«Η ανακάλυψη που θα γίνει το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου 2009 συγκλονίζει τη Γερμανίδα καγκελάριο. Συγκεντρωμένοι στις Βρυξέλλες, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης υποδέχονται τον νέο Ελληνα πρωθυπουργό. Ο σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου εξηγεί: "Ακούστε πώς έχει η κατάσταση. Ολα τα δημοσιονομικά μας στοιχεία είναι ψεύτικα. Η χώρα μου είναι διαβρωμένη από τη διαφθορά. Θα χρειαστούν πολλά χρόνια. Είμαι αποφασισμένος να δώσω τη μάχη. Θα χρειαστώ όμως υποστήριξη και βοήθεια, γιατί πρόκειται για μια γιγάντια προσπάθεια", θυμάται ένας εκ των συμμετεχόντων σε εκείνη τη συνάντηση.

»Οι συμμετέχοντες μένουν εμβρόντητοι. Η Αγκελα Μέρκελ έχει φρίξει. Ο Φρέντρικ Ράινφελντ, πρωθυπουργός της Σουηδίας που προεδρεύει, κατανοεί: "Δεν ανήκω σε αυτή την ομάδα (της Ευρωζώνης), αλλά η έκπληξη από όσα λέτε είναι εξαιρετικά δυσάρεστη. Αν καλά καταλαβαίνω, πάνε χρόνια που μας κρύβετε την αλήθεια". Το ελληνικό έλλειμμα δεν ανέρχεται σε 6% ή 7% του ΑΕΠ όπως έχει ανακοινωθεί: ξεπερνά, πιθανόν, το 12%. Με άλλα λόγια, περίπου το ένα τέταρτο των κρατικών δαπανών δεν καλύπτεται από έσοδα. Το ένα τέταρτο. Είναι απολύτως βέβαιο ότι σύντομα η χώρα δεν θα είναι σε θέση να δανειστεί τα κεφάλαια που χρειάζεται για να κλείσει αυτή την τρύπα.

»Η Αγκελα Μέρκελ αισθάνεται διπλά προδομένη. Η ευρωπαϊκή ιδέα καταρρέει υπό το βάρος των αναληθειών διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων. Επιπλέον, το ευρωπαϊκό σύστημα καθιστά την καγκελάριο συνένοχο. Αντιμετωπίζει ευθύνες τις οποίες δεν είναι σε θέση να αναλάβει αφού οι Ευρωπαίοι, την εποχή εκείνη, ούτε διαθέτουν τα εργαλεία για να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα, στη θέση των αγορών, ούτε τα μέσα για να κατευθύνουν το ελληνικό σκάφος που κινδυνεύει να πέσει στα βράχια. (...)

»Το ελληνικό ψέμα ήταν μάλλον κοινό μυστικό. Αυτό που εκπλήσσει τους Ευρωπαίους ηγέτες εκείνο το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου, περισσότερο και από την κατάσταση της χώρας, είναι η ειλικρίνεια του Παπανδρέου.

»Στην πράξη, η Ελλάδα ήταν υπό επιτήρηση για αρκετούς μήνες. (...) Δύο φορές, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Γιουρογκρούπ, αναλαμβάνει μυστική αποστολή στην Αθήνα. Στόχος να μελετήσει τις προθέσεις του Καραμανλή, ακόμη και να τον επιτιμήσει. "Η αποστολή έγινε επειδή όλοι καταλάβαιναν ότι η κατάσταση ήταν πλέον εκρηκτική", θυμάται ανώτατος κοινοτικός παράγοντας. Ομως, ο Λουξεμβουργιανός επιστρέφει άπραγος, χωρίς καμία δέσμευση εκ μέρους του προκατόχου του Παπανδρέου για όσα σκοπεύει να κάνει προκειμένου να διασώσει την αξιοπιστία της χώρας του ενώπιον των διεθνών επενδυτών.

»Με τον μεγαλύτερο κυνισμό, ο Καραμανλής διακινδυνεύει μια νέα παύση πληρωμών. Η Ελλάδα είναι συνηθισμένη. Ομως, από το 2001 και μετά είναι μέλος της Ζώνης του Ευρώ. Σε περίπτωση πτώχευσης, ο Καραμανλής καθιστά συνυπεύθυνους και δεσμεύει την αξιοπιστία και των υπολοίπων 16 κρατών. Επιμένει, παρ' όλ' αυτά, να μην κάνει τίποτε περιμένοντας τις εκλογές του φθινοπώρου 2009. Καθίσταται πρόδηλο, από εκείνη τη στιγμή, πως κάτι λείπει στη νομισματική ένωση. Η αυτοπειθαρχία δεν λειτουργεί. Ούτε και η συλλογική πειθαρχία. Ακόμη λιγότερο η φιλική πίεση.

»Η Αγκελα Μέρκελ είναι μόνη. Η Γερμανία δεν είχε αντιμετωπίσει κρίση με το νόμισμά της μετά την ίδρυση της Ομοσπονδίας. Από το 1947 ζει απομονωμένη στη νομισματική της ορθοδοξία, χωρίς εξάρτηση από τις μεγάλες παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές κρίσεις, σε αντίθεση με το Παρίσι και το Λονδίνο. Αντιμετώπισε μόνο μία μεγάλη κρίση: την πτώση της Ανατολικής Γερμανίας και την ενσωμάτωσή της με τεράστιο οικονομικό τίμημα. Ομως, η Ελλάδα είναι ένα ανεξάρτητο κράτος. Αλλά και η Ευρώπη, αν βουλιάξει, δεν έχει κανένα με τον οποίο να "επανενωθεί". Το γερμανικό μοντέλο δεν μπορεί να βοηθήσει.

»Ζητάει να της ετοιμάσουν μια λεπτομερή ανάλυση για τον τρόπο που εφαρμόστηκε το Σύμφωνο Σταθερότητας του ευρώ και διαπιστώνει πόσο συχνά καταπατήθηκε...».
Από iefimerida

ΜΕΛΕΤΗΨΥΧΙΣΜΟΥ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Β ΤΟΜΟΣ


ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΑΣ


ΣΥΜΒΟΛΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


ΡΙΖΩΜΑΤΑ, ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


Η Αστρολογια και η θεωρια του χαους

 Η Αστρολογος  Bermadette Brady  μιλαει για μια αλλη αναγνωση του ωροσκοπιου μεσα απο την θεωρια του χαους. Αξιζει τον κοπο να αφιερωσετε λιγο χρονο για να δειτε την Αστρολογια απο μια αλλη οπτικη γωνια. Καντε κλικ στον ακολουθο συνδεσμο.Θελω να σας θυμισω οτι η Bermadette Brady ειναι συναδελφος Βιολογος, με σπουδαια βιβλια στο ενεργητικο της.
http://www.bernadettebrady.com/lectures/lecturePage.htm

25.5.13

Το τρίτο πρόσωπο: Ο Δίδυμος σε παράλληλη σχέση


Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Το τρίτο πρόσωπο: Ο Δίδυμος σε παράλληλη σχέση        
Η αβάσταχτη βαρύτητα της σχέσης!
Οι Δίδυμοι είναι πρωταθλητές στο εις διπλούν! Ανήκουν στα «διπλά ζώδια» και στα ερωτικά έχουν την τάση να μπλέκονται σε διπλές ιστορίες. Η μονοτονία τους κουράζει και συνήθως οι μόνιμες σχέσεις τους κάνουν να βαριούνται. Αντίθετα όσο μεγαλύτερος είναι ο πολλαπλασιαστής των φλερτ ή των σχέσεων τόσο πιο πολύ ανεβαίνει... το ενδιαφέρον!
Έτυχε – Θύμα των περιστάσεωνΗ ερωτική τους ζωή βρίσκεται μόνιμα... στον αέρα! Δεν παίρνουν τίποτα στα σοβαρά και τους αρέσει να κινούνται στα τεντωμένα σχοινιά των αντιθέσεων που κάνουν την καρδιά τους να χτυπά σαν τρελή και το μυαλό τους να βρίσκεται σε εγρήγορση. Συνήθως στέλνουν σήματα διαθεσιμότητας σε όλους! Κι αυτό αποτελεί από μόνο του ένα λόγος για να τραβάνε τους παντρεμένους ή δεσμευμένους παρτενέρ σαν μαγνήτης.
Πως το μαθαίνει100 η αλεπού, 101 το αλεπουδάκι γίνεται; Γεννημένοι με άστατη καρδιά και μαιτρ της άτακτης ζωής αλλοίμονο να μην δουν λίαν συντόμως στο πρόσωπο του άλλου... το γνωστό «διαβολάκι» που ξέρουν απέξω κι ανακατωτά. Με λίγα λόγια, διαβάζουν βουλωμένο γράμμα αφού τον τρόπο που παίζει ένας «ατακτούλης» και «κατεργάρης» το ερωτικό παιχνίδι το ξέρουν από... πρώτο χέρι.
Διεκδικεί ή φεύγειΑνεμοδαρμένα ύψη! Οι Δίδυμοι αγαπούν τους ανέμους γιατί τους επιτρέπουν να βρίσκονται πότε δώθε και πότε κείθε. Δεν έχουν όμως ούτε την αντοχή ούτε τη διάθεση να παλέψουν με ισχυρούς «ανέμους» και αντίξοες συνθήκες για να μείνουν κάπου που ούτως ή άλλως εν ευθέτω χρόνο θα πάρουν το καπελάκι τους κι θα πάνε σε άλλη παραλία. Τι θα πουν; «Άσε μην το κουράζουμε! Ήρθε η ώρα κι για τους δυο... να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. »! (Εδώ γελάμε... χα,χα,χα)
Πέτυχε – Σφήνα ανάμεσα σε δύο
Γιατί επιλέγει το σύντροφο κάποιου άλλουΨεκάστε, σκουπίστε... τελειώσατε! Οι Δίδυμοι απεχθάνονται τη χρονοτριβή και επειδή η ζωή τους συνήθως βρίσκεται εν εγρηγόρσει, όπως ενός ταξιδευτή δημοσιογράφου που αναζητά την επόμενη είδηση, συνήθως ψάχνει κάτι στα γρήγορα. Χωρίς δεσμεύσεις, πολλές απαιτήσεις και περιορισμούς που θα καλύπτει τις σεξουαλικές του ανάγκες και θα διασκεδάζει. Ένα δεσμευμένο λοιπόν πρόσωπο του λύνει τα χέρια.
Πως κερδίζει έδαφος μέρα με τη μέρα
Με το δίκαννο! Στην μια κάννη του είναι το άπαιχτο, κεφάτο και γοητευτικό μπίρι – μπίρι του και στην άλλη είναι η παιχνιδιάρα, σπιρτόζικη και ανάλαφρη φύση του που δημιουργούν ευκαιρίες επαφής και προσέγγισης. Ξετρελάνουν τον άλλο με τη χαρωπή, έξυπνη προσωπικότητα τους και επιβεβαιώνουν ότι είναι ξεφτέρια στο... διπλάρωμα.
Ευτυχία που κόβεται στα τρία ή Από ρόλο αναπληρωτή σε αυτό του πρωταγωνιστή
Η αβάσταχτη βαρύτητα της σχέσης! Και στα τρία και στα πέντε δεν έχουν τέτοια ηθικά διλλήματα. Ούτε το δίπορτο ούτε το τρίπορτο τους είναι ξένο. Αρκεί να θυμάστε ότι οι Δίδυμοι είναι παιδιά του αέρα και δεν θέλουν βάρη, θέλουν να είναι ελαφριοί για να πετάνε σαν ελεύθερα πουλιά. Πράγμα που θα σας πουν, όταν το θέμα τεθεί, με δύο λέξεις... «ok! Free..».

Πηγή: http://www.astrology.gr/EROTIKH-ASTROLOGIA/item/43245-to-trito-prosopo-o-didymos-se-parallili-shesi#ixzz2UJmNtakB

22.5.13

Σμάρω Σωτηράκη & Γιάννης Ριζόπουλος Σχολιάζουν Αστρολογικά την Επικαιρότητα, τις Εκλείψεις και τις Όψεις αυτής της Περιόδου


Με αφορμή κι αιτία τις ανοιξιάτικες εκλείψεις και τα όσα τις συνοδεύουν, το astrology.gr σας προσφέρει μια αστρολογική πανδαισία επί της οθόνης, με θέματα που πιστεύουμε ότι απασχολούν την κάθε φίλη και τον κάθε φίλο της Αστρολογίας.
1. Η επιρροή των εκλείψεων
2. Το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, πράξη 3η
3. Αστρολογικά και επίκαιρα
Οι πανελλαδικές εξετάσεις, ο τυφώνας στην Οκλαχόμα, η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο απαγωγέας του Κονέκτικατ Ariel Castro αλλά και ο «Ευρωπαίος» Αγάθωνας στο αστρολογικό μικροσκόπιο.
Αναλύουν και σχολιάζουν η Σμάρω Σωτηράκη και ο Γιάννης Ριζόπουλος

Για να παρακολουθήσετε το μαγκαζίνο, πατήστε εδώ.

21.5.13

Το 2ο Αστρολογικό Magazino του Astrology.gr!

Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Το 2ο Αστρολογικό Magazino του Astrology.gr!        
Ζωντανά στο youtube, την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 13:00, στο κανάλι του astrology.gr

Με αφορμή κι αιτία τις ανοιξιάτικες εκλείψεις και τα όσα τις συνοδεύουν, το astrology.gr σας προσφέρει μια αστρολογική πανδαισία επί της οθόνης, με θέματα που πιστεύουμε ότι απασχολούν την κάθε φίλη και τον κάθε φίλο της Αστρολογίας.
1. Η επιρροή των εκλείψεων
2. Το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, πράξη 3η
3. Αστρολογικά και επίκαιρα
Οι πανελλαδικές εξετάσεις, ο τυφώνας στην Οκλαχόμα, η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο απαγωγέας του Κονέκτικατ Ariel Castro αλλά και ο «Ευρωπαίος» Αγάθωνας στο αστρολογικό μικροσκόπιο.
Αναλύουν και σχολιάζουν η Σμάρω Σωτηράκη και ο Γιάννης Ριζόπουλος



Ο δεκάλογος των Διδύμων – Τι τους εκφράζει και με τι εκφράζονται

1
Κατερίνα Σαλωνίκη         Κατερίνα Σαλωνίκη
Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Ο δεκάλογος των Διδύμων – Τι τους εκφράζει και με τι εκφράζονται        
Θεωρείται ένα από τα πιο ευέλικτα ζώδια του ζωδιακού, διαθέτοντας οξυδέρκεια, καλή αντίληψη, ευστροφία και επικοινωνιακή χάρη.
Ο Δίδυμος χαρακτηρίζεται από την επικοινωνιακή του ικανότητα και το ταλέντο να σκαρφίζεται διαρκώς ιδέες, ενώ το σήμα κατατεθέν του είναι οι χειρονομίες του.
Θεωρείται ένα από τα πιο ευέλικτα ζώδια του ζωδιακού, διαθέτοντας οξυδέρκεια, καλή αντίληψη, ευστροφία και επικοινωνιακή χάρη.
Είναι αδύνατον για έναν Δίδυμο να συνυπάρξει με ανθρώπους που δεν μιλάνε πολύ, εφόσον ο ίδιος αντιλαμβάνεται τη ζωή μόνο μέσα από ανταλλαγή απόψεων και δημιουργικών διαλόγων.
Το χιούμορ του αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του, είναι διαχυτικός, συχνά αδιάκριτος και ακροβολίζεται παντού, αρκεί να βρίσκει το ενδιαφέρον που έχει ανάγκη για να εκφραστεί.
Η ευμετάβλητη διάθεσή του τον κάνει να αναζητά διαρκώς καινούργια πράγματα και πρόσωπα, μέσα από τις πολλές παράλληλες δραστηριότητές του.
Με αυτόν τον τρόπο σταμπάρεται σαν άπιστος, άστατος και επιφανειακός, λόγω του ημιτελούς απόηχου που αφήνει.
Η ευφράδεια του λόγου του σκοντάφτει όταν πρόκειται να εξηγήσει την απουσία του, ή κάποια σκανδαλιά, χρησιμοποιώντας εναλλακτικές μεθόδους για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να γίνει θρασύς, προσπαθώντας να βγει από πάνω.
Ο Δίδυμος θέλει να προκαλεί χωρίς να χαρακτηρίζεται από εκκεντρικότητα, αλλά από υπερβολική νοητική έξαψη.
Λατρεύει τις συχνές μετακινήσεις και τα ταξίδια, δεν προσκολλάται σε αναμνήσεις και υπερασπίζεται την ελευθερία του μέσα από τη διανοητική του υπόσταση.
Η έμφυτη περιέργειά του , τον ωθεί να μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα, όχι γιατί αγαπάει τόσο τη γνώση, όσο την πληροφορία. Είναι οι καλύτερος συλλέκτης πληροφοριών, συνήθως γνωρίζει πράγματα από διάφορα φάσματα, έχει ταλέντο στον γραπτό λόγο στην εκμάθηση γλωσσών και είναι άριστος στις δημόσιες σχέσεις και στα πλασαρίσματα.
Ένας Δίδυμος δεν ενδιαφέρεται για τη δόξα του γκολ, αλλά για την πάσα που θα το προκαλέσει.
Έχει μεγάλη κλίση στη μουσική την υποκριτική και την πολιτική, διότι βρίσκει βήμα να εκφράζει άνετα την πολύπλευρη προσωπικότητά του.
Επίσης μπορεί να γίνει άριστος διπλωμάτης και δικηγόρος, καθώς και ικανός μεταφραστής, δημοσιογράφος, συγγραφέας και έμπορος.
Οι σχέσεις του είναι βασισμένες πάνω απ' όλα στη φιλία και στην οικειότητα, αναρωτώμενος διαρκώς αν είναι οι κατάλληλες γι αυτόν. Είναι ικανός να δοκιμάσει πολλές εμπειρίες προκειμένου να καταλήξει στο τι τον εκφράζει, αλλά γρήγορα καταλαβαίνει ότι ματαιοπονεί, διότι είναι πλασμένος για να μην αφιερώνονται ολοκληρωτικά σε έναν άνθρωπο ή μία κατάσταση.
Το συναίσθημα των Διδύμων είναι απολύτως δοσμένο εκεί όπου είναι σίγουροι πως δεν θα πλήξουν και που δεν απειλείται η ελευθερία τους. Οι ανοχές τους στην ανία και τον συμβιβασμό είναι ελάχιστες, δεν έχουν καθόλου υπομονή και γρήγορα προβάλλουν την επιθυμία τους για αλλαγή.
Ο Δίδυμος δεν εγκλωβίζεται και απεχθάνεται όλα τα ενυδρεία, νιώθοντας οίκτο για τα ψαράκια που κινούνται νωχελικά μέσα στη γυάλα τους.
Ο δεκάλογος του Δίδυμου – Τι τον εκφράζει και με τι εκφράζεται
Η γενναία φράση του αξέχαστου Δίδυμου, ηγέτη της Κουβανικής επανάστασης, Che Guevara: «Είναι θλιβερό να μην έχεις φίλους, αλλά είναι ακόμα πιο θλιβερό να μην έχεις εχθρούς». Ένας Δίδυμος αντιλαμβάνεται πλήρως πως χωρίς δράση δεν υπάρχει αντίδραση και χωρίς αντίδραση, δεν μπορεί να επιχειρηματολογήσει.
Che
Ο χορός και η προσωπικότητα της μαγικής Διδύμου χορεύτριας Josephine Baker, που μάγεψε το Παρίσι του μεσοπολέμου με τον ηδυπαθή χορό της. Η ανάμειξη τόσων φυσιογνωμιών χορεύοντας με το ίδιο πάθος, εξάπτει την χαμαιλεοντική διάθεση ενός Δίδυμου.
Η αέρινη φλόγα της Διδύμου Marilyn Monroe που η φιλήδονη παρουσία της στιγμάτισε τον κινηματογραφικό χώρο, καταλαμβάνοντας όσο περισσότερο χώρο της άφηνε κάποιος, όπως αρέσκεται να κάνει ένας Δίδυμος.
monroemain
Οι στίχοι και η μουσική του Δίδυμου Bob Dylan που βραβεύτηκε από την Αμερικάνικη Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών ως πολυτάλαντος τραγουδοποιός, σαν γνήσιος εκπρόσωπος του ζωδίου.
Το συγγραφικό έργο του διανοητή Δίδυμου Jean Paul Sartre, που διαπότισε με τις ιδέες του έναν ολόκληρο αιώνα, αποστρέφοντας από τη ζωή του κάθε περιορισμό, εκτός από εκείνον του να πράττει και να σκέφτεται ισόβια χωρίς συμβιβασμούς και όρια.
Τα εξωτικά παπούτσια του Δίδυμου σχεδιαστή μόδας Salvatore Ferragamo, που κεντρίζουν κάθε φαντασία, προκαλώντας ασταμάτητα σχόλια θαυμασμού και ζητωκραυγές μοναδικής επινόησης. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Οσα θελετε να μαθετε για τον Πλουτωνα

Ένα Ακόμη Τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα στις 21/5 που σημαδεύει τον πλανήτη γη σε προσωπικό, κοινωνικό και εγκόσμιο επίπεδο.  Με αυτή την ευκαιρία θεώρησα σημαντικό στο astroconfess να παρουσιαστεί ένα σύνολο άρθρων που έχουν γραφτεί απο εμένα τα τελευταία 5 χρόνια σχετικά με τους δύο αυτούς πλανήτες.
Στο τέλος του 2007 ένα μεγάλο αφιέρωμα στο eportal.gr  σχετικά με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω υπήρξε που εκτός απο την ανάλυση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω απο οίκο και ζώδιο αναλύσαμε με ποιο τρόπο θα επηρεάσει τον κόσμο, πως επηρεάσε στην ιστορία 3.000 χρόνων τον κόσμο, πως θα επηρεαστεί η κάθε γενιά του πλούτωνα, πως θα είναι η γενιά του πλούτωνα στον Αιγόκερω, ποια η επιρροή για το περιβάλλον του Πλανήτη μας και τέλος ποια η επιρροή του πλανήτη απο μεταφυσική πλευρά.
Επίσης όταν μπήκε ο Ουρανός στον Κριό είχε γραφτεί ένα μακροσκελές άρθρο για το healingenergy.gr  σχετικά με την επιρροή του στο κόσμο, την μεταφυσική του επιρροή και τέλος πως θα επηρεάσει τα ζώδια. Ενώ τέλος απο το 1ο κιόλας ακριβείας τετράγωνο του Πλούτωνα με τον Ουρανό είχαμε γράψει ένα κείμενο σχετικά με το τετράγωνο απο κάθε οπτική και πως τέλος επηρεάζει τα 12 ζώδια.
Έτσι θεωρώ ότι είναι σημαντικό να μπορέσετε να έχετε συσσωρευμένη αυτή τη πληροφορία μέσα απο το astroconfess.com και όπου μπορείτε να κάνετε ότι ερώτηση θέλετε.
Τα άρθρα είναι τα εξής:
1) Τα 12 ζώδια και η είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω (2007)
2) Οι 12 οίκοι του ωροσκοπιου και ο Πλούτωνας  (2007)
3) 3.000 χρόνια ιστορίας και η πορεία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω (2007)
4) Το περιβάλλον της Γης μας και ο Πλούτωνας (2007)
5) Ο Πλούτωνας πως θα επηρεάσει της γενεές (2007)
6) Τι φανερώνουν οι δύο είσοδοι του Πλούτωνα στον Αιγόκερω; (2007)
7) Η γενιά του Πλούτωνα στον Αιγόκερω (2007)
8) Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω απο μεταφυσική σκοπιά (2007)
9) Ουρανός στον Κριό: Επιρροή στο Κόσμο και στα 12 ζώδια (2009)
10) Το τετράγωνο  Ουρανού – Πλούτωνα: Εγκόσμιες και προσωπικές επιρροές (2012)

17.5.13

Η Αστρολογια των Πανελληνιων εξετασεων 2013



Αγαπητη Νονα,

Εδώ και καιρο μου στελνεις μηνύματα για εχω αφηνει στην μοιρα  του  το ιστολογιο ΟΥΡΑΝΙΤΣΑ Η ΟΦΙΟΥΧΟΣ. Θα στο πω και δημοσια, αν και εχουμε κανει πολλες συζητησεις  οι δυο μας. Τα αστρολογικα πραγματα που γραφω δεν απασχολουν κανενα. Ολοι θελουν προβλεψεις για γκομενικα και χρημα. Όπως ξερεις κανω πολιτικη Αστρολογια και όλα τα σχετικα με αυτην. Αλλωστε υπαρχουν πολλοι αστρολογοι πλεον στην Ελλαδα, με παιδεια και γραφουν ωραια. Δυστυχως όμως εχει  χαθει η ηθικη της Αστρολογιας και εδώ είναι το προβλημα. Απεχω, συνειδητα, γιατι εχω βαρεθει το μακρυ και το κοντο του κάθε αστρολογισκου, που θεωρει τον εαυτο του τουλαχιστον Αλεν Λιο, αν και δεν ξερει βασικα πραγματα της Αστρολογιας. Γιαυτο το εχω ριξει στις  αστρολογικες φωτογραφιες στο facebook, τουλαχιστον το ματι να χαιρεται  ποιοτικη Αστρολογια.

Σημερα, στο εργαστηριο, όταν εβλεπα μικροβια στο μικροσκοπιο, ταυτοχρονα ακουγα και το θεμα της εκθεσης των πανελληνιων εξετασεων. Αυθορμητα μου ηλθε ο πλανητης ΚΡΟΝΟΣ, ότι ηταν αυτος  ο εξεταστης που εβαλε το θεμα. Όταν πηγα σπιτι το εψαξα και σου αφιερωνω το παρακατω κειμενο.


Αποσπασμα από το κειμενο των Πανελληνιων εξετασεων.

Το περίεργο ωστόσο είναι ότι, όσο η επικοινωνία αυτή πυκνώνει με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα, τόσο η μοναξιά μας, η ανθρώπινη, μεγαλώνει και η αποξένωση κυριαρχεί. Φαίνεται ότι αυτό που απαιτείται είναι κάτι περισσότερο από την τεχνολογική έκρηξη της εποχής: απαιτείται βαθύτερη παιδεία και ουσιαστικότερες αξίες του πολιτισμού.

Για να δουμε πως παιζει ο πλανητης ΚΡΟΝΟΣ.

Πρωτη εγκατασταση του διαδικτυου, για στρατιωτικους σκοπους, 29/10/1969. Ας δουμε τι μας δειχνει η συναστρια με της Πανελληνιες.


Ο Κρονος των Πανελληνιων σε συνοδο με τον Ηλιο της εγκαταστασης και σε αντιθεση με τον Κρονο της εγκαταστασης. Επειδη ξερουμε και την ακριβη ωρα εγκαταστασης, πρεπει να σημειωσουμε και την συνοδο του ωροσκοπιου των Πανελλαδικων με την Σεληνη της εγκαταστασης. ΚΡΟΝΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 1-0






Το διαδικτυο όπως το ξερουμε σημερα πηρε την οριστικη του μορφη 1/1/1983 00.00 UT.



Ο Κρονος των Πανελληνιων σε συνοδο με τον Κρονο και τον Πλουτωνα   εγκαταστασης. Πρεπει να σημειωσουμε και την συνοδο του ωροσκοπιου των Πανελλαδικων με τον Βορειο Δεσμο της Εγκαταστασης ΚΡΟΝΟΣ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2-0




Το πρωτο  e-mail με την σημερινη του μορφη σταλθηκε για πρωτη φορα 8/10/1971


Ο Κρονος των Πανελληνιων εξετασεων σε συνοδο με τον Ηλιο του e-mail.Ο Ηλιος των Πανελληνιων σε συνοδο με τον Κρονο του e-mail. ΚΡΟΝΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 3-0.




Το πρωτο κινητο λειτουργησε στις 3/4/1973



Ο Διας των Πανελληνιων εξετασεων σε συνοδο με τον Κρονο του πρωτου κινητου
 ΚΡΟΝΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 4-0.

Νονα, τα ανωτερω τα εκανα ετσι για το κεφι μου, δεν θελω να αποδειξω τιποτε. Παντα εχω στην σκεψη μου τον στιχο του Μπωντλαιρ, όταν μου μαθαινες Γαλλικα << Οι πιο ενδιαφεροντες αγωνες ειναι αυτοι που εχει να δωσει εναντια στον εαυτο του>>> Να μου φιλησεις τις δισεγγονες σου  Σοφια ,Καλλη και Ισχυρη και να τους ευχηθώ καλη επιτυχια στις Πανελληνιες που συμμετεχουν.

Ο φιτσιος σου ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.