26.4.13

Να ενδυναμώσουμε τη φωνή των νέων-Ημερίδα για πολιτικές για τη νεολαία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αθήνα, 25.04.2013

Να ενδυναμώσουμε τη φωνή των νέων

Ημερίδα για πολιτικές για τη νεολαία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα


Ημερίδα για πολιτικές για τη νεολαία την εποχή της κρίσης διοργανώνουν από κοινού ο Ν. Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς με τον συντονισμό της Φωτεινής Ασδεράκη, Λέκτορα του Τμήματος, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Παρασκευή 26 Απριλίου, ώρες 09:30-16:00, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Στην ημερίδα θα παρέμβει, επίσης, ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, και ο Παναγιώτης Ήφαιστος, Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς (10:45).
Η ημερίδα αυτή αποτελεί συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών του Νίκου Χρυσόγελου για να στηρίξει τους νέους να διαμορφώσουν, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, ένα κοινό όραμα και ένα σχέδιο δράσεων και πολιτικών προτάσεων για την έξοδο από την κρίση. Αποτελεί επίσης και μέρος πολλών δράσεων του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς μέσω των οποίων δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές να συμμετέχουν σε γόνιμους προβληματισμούς για τα εθνικά και διεθνή τεκταινόμενα.
Η πρώτη ενότητα της ημερίδας (10:00-10:45) εστιάζει στην Ελλάδα και μιλούν οι: Φωτεινή Ασδεράκη, Λέκτορας Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Σωτήρης Χτούρης, Καθηγητής Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ανδρέας Στεφανίδης, Πρόεδρος του ΕΣΥΝΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών), και Ορέστης Ματσούκας, Συνιδρυτής ΚεΠΝΕΤ (Κέντρο Προώθησης Νεανικής Επιχειρηματικότητας & Τεχνολογίας).
Η δεύτερη ενότητα της ημερίδας (11:00-12:00) εστιάζει στην Ευρώπη και μιλούν οι: Peter Matjašič, Πρόεδρος του YFJ (European Youth Forum), Νίκος Κουτσιμπογιώργος, Πρόεδρος της JEF Πειραιά (Young European Federalists), Γιώργος Κωνσταντίνος Χαρώνης, Εκπρόσωπος της ESU (European Students’ Union), Αγγελίνα Ψυχογυιού, Πρόεδρος της ESN Ελλάδας (Erasmus Student Network), Μάνος Βαλάσης, Εκπρόσωπος της AEGEE-Europe (European Students’ Forum), και Σοφία Ρουπακιά, Πρόεδρος της AIESEC Πανεπιστημίου Πειραιώς (International Association of Students in Economics and Management).
Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις – απαντήσεις και συζήτηση επί των θεμάτων των δύο ενοτήτων στην ολομέλεια, και στη συνέχεια, κατόπιν σύντομου διαλλείματος, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα τρία διαδραστικά εργαστήρια (13:00-14:30). Το πρώτο εργαστήριο συνδιοργανώνεται από την Φωτεινή Ασδεράκη και τον Νίκο Χρυσόγελο και αφορά διαβούλευση για πολιτικές για τη νεολαία την εποχή της κρίσης. Το δεύτερο εργαστήριο διοργανώνεται από το ΚεΠΝΕΤ (Κέντρο Προώθησης Νεανικής Επιχειρηματικότητας & Τεχνολογίας) και είναι προσομοίωση εξεύρεσης πόρων και συνεργειών με εργασία σε τριάδες. Το τρίτο εργαστήριο διοργανώνεται από το Balkans Beyond Borders (Βαλκάνια Πέρα από τα Σύνορα) και δίνει φωνή στους νέους στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη με ανάλυση μέσω ταινιών.
Στην τελευταία ενότητα της ημερίδας (14:30-16:00) επιστρέφουμε στην ολομέλεια για την παρουσίαση των συμπερασμάτων των εργαστηρίων και ολοκληρώνουμε με την συζήτηση επί των συμπερασμάτων της ημερίδας και των προτάσεων για πολιτικές για τη νεολαία την εποχή της κρίσης.
“Ειδικά την εποχή της κρίσης, που η νεολαία πλήττεται πολλαπλώς, είναι χρέος μας να ακούσουμε τη φωνή των νέων και να στηρίξουμε την υλοποίηση αποτελεσματικών πολιτικών για το παρόν και το μέλλον τους”, τονίζει ο Νίκος Χρυσόγελος. “Οι νέοι είναι αυτοί που πρέπει να έχουν αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός «νέου» ευρωπαϊκού περιβάλλοντος που θα διασφαλίζει την παροχή ίσων ευκαιριών και το σεβασμό κρατών και πολιτών» υπογραμμίζει η Φωτεινή Ασδεράκη, Λέκτορας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Μετά το τέλος της ημερίδας ο Νίκος Χρυσόγελος θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή έναρξης της 4ης Προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα EuroPaS 2013 (ώρα 18:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, Αθήνα). Η εν λόγω προσομοίωση διοργανώνεται στις 26-29 Απριλίου 2013 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά από το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (ο Νίκος Χρυσόγελος είναι μεταξύ των υποστηρικτών της πρωτοβουλίας) και πραγματοποιείται σε φοιτητικό επίπεδο, κατά κύριο λόγο, με συμμετέχοντες/ουσες προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, ο ρόλος των οποίων αφορά στην προσομοίωση της θέσης ενός/μιας Ευρωβουλευτή για τις ημέρες που διαρκεί το συνέδριο. Περισσότερες πληροφορίες: www.europas.irtea.gr.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας στο www.youth-employment.gr
Επισκεφτείτε τη σελίδα στο facebook: εδώ
Ενημερωθείτε για τις δύο σχετικές ημερίδες για τη νεολαία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: εδώ

22.4.13

Εκλείψεις Απριλίου - Μαΐου 2013. Αναλύσεις ανά Ζώδιο και Πολιτικές στην Εκπομπή Stars System


Η περίοδος αυτή στιγματίζεται από τρεις εκλείψεις. Άμεσα, την Πέμπτη 25 Απριλίου, πραγματοποιείται η Σεληνιακή στον άξονα Ταύρου - Σκορπιού, στις 5:46 μοίρες. Στις 10 Μαΐου θα γίνει η Δακτυλιοειδής Ηλιακή στις 19:31 του Ταύρου ενώ στις 25 Μαΐου θα έχουμε μια Σεληνιακή στις 4:08 μοίρες του άξονα Διδύμων - Τοξότη.

Στο στούντιο της εκπομπής Stars System που προβλήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου, ήταν φυσικά η οικοδέσποινα Άση Μπήλιου με καλεσμένη τη Σμάρω Σωτηράκη ενώ στα βίντεο ο αστρολόγος Θανάσης Ματσώτας. 

Η Άση Μπήλιου και η Σμάρω Σωτηράκη ανέλυσαν τις επιδράσεις των τριών εκλείψεων σε κάθε ζώδιο ενώ ο Θανάσης Ματσώτας μας έδωσε τις έγκριτες προβλέψεις του για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για το πώς θα μας επηρεάσουν οι εκλείψεις αυτής της άνοιξης, πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε την εκπομπή.

19.4.13

Σμάρω Σωτηράκη και Θανάσης Ματσώτας Αναλύουν τις Επικείμενες Εκλείψεις στο Star System με την Άση Μπήλιου


Την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 14:15, η Άση Μπήλιου μαζί με την αστρολόγο Σμάρω Σωτηράκη αναλύουν τις εκλείψεις. Πώς θα μας επηρεάσουν οι τρεις εκλείψεις Απριλίου και Μαΐου σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο; Τι θα φέρουν για κάθε ζώδιο;

Ακόμη, τι προβλέπει ο αστρολόγος Θανάσης Ματσώτας για την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και για τις σχέσεις Μέρκελ - Πούτιν; Τι μας λέει για το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση;


Για να δείτε το τρέιλερ της εκπομπής, πατήστε εδώ.

14.4.13

Επανασταση Ουρανος τετραγωνο Πλουτωνα





Απεναντι σε μια κριση οικονομικη, χρηματοπιστωτικη, πολιτικη, ηθικη,απεναντι σε αυτή τη συνολικη κριση που γνωριζει η Ευρωπη, ηλθε η ωρα των επαναστασεων, ηλθε η ωρα της ανατροπης των αξιων. Η ωρα να συντριψουμε το συντηρητισμο και τον κορπορατισμο. Να προαγουμε το ρισκο εναντια στην σιγουρια των ραντιερηδων, το μισθο εναντια στα μερισματα, τη δουλεια εναντια στα κληροδοτηματα, τον πλουτο  του ταλεντου εναντια στην οικογενειακη περιουσια, την κοινωνικη κινητικοτητα εναντια στην ακινησια, το δυναμισμο της νεολαιας εναντια στη γηρανση του πληθυσμου. Η επανασταση αυτή συνιστα επειγουσα αναγκη, αλλα και το μοναδικο τροπο να βγει η Ευρωπη από τη βαθια κριση που αντιμετωπιζει. Η επανασταση αυτή είναι η μοναδικη ευκαιρια να ξαναδωσει η Ευρωπη, συλλογικα αλλα και ατομικα, σε κάθε πολιτη της, τη δυνατοτητα να παρει την τυχη του από το χερι, και να αλλαξει τη ζωη του.

12.4.13

Η απολογια ενός ανηθικου Αστρολογου

Πρωτη δημοσιευση 4-10-2012



Ανεκαθεν η Αστρολογια στην Ελλαδα ηταν συνδεδεμενη με μαγειες, χαρτουδες, αυγομαντεις και λοιπες ειδικοτητες, που αναγνωριζονται, δυστυχως, από την εφορια ως επαγγελματα και δίνουν ΑΦΜ ( ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ ΦΑΤΕ ΜΑΠΕΣ).
Μια πρωτη προσπαθεια να τεθει η Αστρολογια στην σωστη της βαση εγινε στο παρελθον με τις Αστρολογικες σχολες της κυριας Ντακου, της κυριας Καλογερα και την ASTROLOGIA NOVA ( Ριζοπουλος- Κορωνακης). Οι ανωτερω σχολες προσεφεραν ικανοποιητικη αστρολογικη καταρτηση, μιας και οι αστρολογοι που διδασκαν προσεφεραν Αστρολογικη Παιδεια, αντιστοιχη εκεινων του εξωτερικου.
Μεσα από αυτές τις σχολες βγηκαν ατομα, που στο μελλον εξασκησαν το επαγγελματα του Αστρολογου και σιγα σιγα μπηκαν στα ΜΜΕ, που εδωσαν μια καινουργια γραφη που δεν θυμιζαν τιποτε τα μουχλιασμενα κειμενα των παλαιων Αστρολογων.
Παραλληλα υπηρχαν και Αστρολογοι που φοιτησαν σε Αστρολογικες σχολες, που προσφερουν, αποδεκτη από ολους, Αστρολογικη Παιδεια.
Ετσι στις αρχες του 21ου  αιωνα, υπηρχαν μεμονωμενες Αστρολογικες μοναδες, που ειχαν μια ελπιδα, ότι καποτε θα γινει κατι ομαδικο στο χωρο της Ελληνικης Αστρολογιας. Οι δονησεις με την παροδο του χρονου γινονταν ισχυροτερες. Ετσι στα μεσα της περασμενης δεκαετιας, καποιοι Αστρολογικοι πυρηνες, ανεξαρτητοι μεταξυ τους, εκαναν καποιες κρουσεις για την δημιουργια ενός καθαροαιμου Αστρολογικου συλλογου. Ετσι το 2009, Ουρανος στους ΙΧΘΕΙΣ, εγινε μια προσπαθεια για δημιουργια συλλογου από 40 Αστρολογους, αλλα η προσπαθεια δεν περπατησε.
Ο ζηλος καποιων Αστρολογων και η επιμονη καποιων ανθρωπων, εκανε δυνατη την συγκεντρωση καποιων Αστρολογων το 2011, Ουρανος στον ΚΡΙΟ, με αποτελεσμα την ιδρυση του πρωτου Αστρολογικου συλλογου ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ.
Από τις αρχες της νεας δεκαετιας υπαρχουν και άλλες ομαδες Αστρολογιας σε διαφορες πολεις της Ελλαδας, που ανεβαζουν τους κραδασμους της Ελληνικης Αστρολογιας.Οσες περισσοτερες ομαδες  υπαρχουν τοσο το καλυτερο για την Ελληνικη Αστρολογια. Πλεον στο διαδικτυο υπαρχουν ενδιαφεροντα Αστρολογικα κειμενα, που κανει τον κοσμο να δει και μια άλλη οψη της Αστρολογιας που δεν υπηρχε στο παρελθον.
Όλα τα ανωτερω είναι δεικτης ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, εχει φωνη που μπορει ισοτιμα να συγκριθει με εκεινες του εξωτερικου.
Υπαρχουν πλεον Αστρολογικες σχολες, με υψηλο δεικτη ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, και αυτος ο πλουραλισμος είναι κατι που δειχνει ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ εχει βρει τον δρομο της, πλεον, μακρυα από μαγειες, βοτανια και όλα τα σχετικα.
Δυστυχως όμως υπαρχουν μερικοι που δεν τους αρεσει αυτή η κατασταση ειτε για δεν την ελεγχουν ειτε γιατι χανουν λεφτα από τον τροπο που κανουν αυτοι την Αστρολογια. Παντοτε στην φυση υπαρχει η υπεροχη του καλυτερου, αλλα δυστυχως καποιοι θεωρουν τους εαυτους τους καλυτεροτερους από τους αλλους.Εκει χανουν την μπαλλα και αρχιζουν να βριζουν πλεον συγκεκριμενα ατομα, που κατά την γνωμη τους τους εχουν, ταχα αδικησει. Και αρχιζει ένα παιγνιδι με κτυπηματα κατω από την μεση.
Δεχομαι καθημερινα μηνυματα, που το επιπεδο τους θυμιζει ζουγλα, για τις ευθυνες που εχω για την καταντια της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ. Στο παρελθον τους τα εχωνα, αλλα τωρα πλεον δεν ασχολουμαι, γιατι εχω εμπιστοσυνη στην δραση της ΚΑΡΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ , που με εχει προστατευσει από τις επιθεσεις ανοητων, που δεν ξερουν βασικα πραγματα δρασης του ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. Την  Ηθικη μου δεν μπορει κανεις να μου την αλλαξει, τελεια και παυλα. Ας κανουν ότι θελουν, η προσφορα μου στον χωρο είναι γνωστη, όλα τα αλλα είναι φαντασιωσεις ανθρωπων που εχουν χασει την μπαλα και δεν φταιει ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ αλλα ο τροπος που παιζουν, γιατι δεν εχουν ΗΘΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.
Το κειμενο αυτό γραφτηκε με την διελευση του Κρονου στον ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΜΟΥ,για οσους καταλαβαινουν…..

Συστήματα Πρόβλεψης Πάμε Αστρολογία Πάμε Αστρολογία


10.4.13

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής στον Πρετεντέρη ΑΝΤ1 1995




Aστρολογικό διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τις Εκλείψεις

Aστρολογικό διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τις Εκλείψεις και ειδικότερα την επερχόμενη Σεληνιακή έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στις 25/4/13 στο ζώδιο του Σκορπιού . Στο 1ος μέρος του σεμιναρίου θα μιλήσουμε γενικά για τις εκλείψεις και πως πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεαστεί η χώρα μας ....... Διαβάστε τη συνέχεια .......
http://astrikiarmonia.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html

Tina Zachariadou
 

ΤΟ ΚΚΕ Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Ρεπορτάζ : Λάμπρος Σταυρόπουλος
(από το Βήμα της Κυριακής)
Μια ιδιότυπη εσωκομματική διάσταση λαμβάνει η «κούρσα» της διαδοχής στο ΚΚΕ εν όψει και του καθοριστικού για το μέλλον του κόμματος 19ου Συνεδρίου του, το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί τους πρώτους μήνες του...
επόμενου έτους και θα έχει επιφέρει προγραμματικές και καταστατικές αλλαγές. Αφορμή, η αναδημοσίευση από το ηλεκτρονικό «Βήμα» ενός πρόσφατου άρθρου για ζητήματα στρατηγικής του ΚΚΕ, του μέλους του Πολιτικού Γραφείου - και επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του κόμματος - κ. Γ. Μαρίνου, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με την αναμενόμενη «αλλαγή φρουράς» στην ηγεσία του κόμματος. Την ίδια στιγμή η ηγεσία του ΚΚΕ μπαίνει σε φάση προετοιμασίας των προσυνεδριακών θέσεών του, οι οποίες δεν αποκλείεται να δοθούν στην δημοσιότητα εντός του μηνός, ώστε να προηγηθεί ο προβλεπόμενος «προσυνεδριακός διάλογος» για όλα τα «καυτά» θέματα τακτικής και στρατηγικής που έχουν τεθεί στο τραπέζι εκ των ραγδαίων πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων και των επιλογών της ηγετικής ομάδας υπό την κυρίαΑλέκα Παπαρήγα.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ υπήρξε (ανυπόγραφο) άρθρο-απάντηση του κόμματος που δημοσιεύθηκε στον «Ριζοσπάστη», λίγες ημέρες αργότερα επανήλθε στο θέμα ο ίδιος ενυπογράφως μέσα από τις σελίδες του κομματικού Τύπου. Η κίνηση αυτή μάλιστα  εξελήφθη από ορισμένους και ως έμμεση επιβεβαίωση ότι είναι «παρών» στη διαδικασία της διαδοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αρχικό κείμενο-σχόλιο δεν υπήρχε καν ονομαστική αναφορά στον κ. Μαρίνο, ενώ ήταν εμφανές το «συντροφικό άδειασμα» που του επεφύλαξαν οι συντάκτες του επίμαχου κειμένου όχι μόνο μέσω της αποσιώπησης του ονόματός του, αν και είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου, αλλά και μέσω της άσκησης δριμείας κριτικής κατά του «Βήματος» για το ότι αναδημοσίευσε το θεωρητικό άρθρο του ως «νέο ιδεολογικό μανιφέστο» ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για «μια ανασκόπηση της στρατηγικής του ΚΚΕ» και ως εκ τούτου δεν συνιστά αλλαγή της στρατηγικής του (για τη «λαϊκή εξουσία»).

Λίγα 24ωρα αργότερα ο κ. Μαρίνος, με δικό του άρθρο υπό τον τίτλο «Οι πολέμιοι του ΚΚΕ θα διαψευστούν για άλλη μια φορά», αφού επιτίθεται στα «αστικά ΜΜΕ» και στους «κουκουεδολόγους», οι οποίοι «κατασκευάζουν αντι-ΚΚΕ σενάρια και μύθους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, και αφού επιβεβαιώνει και από την πλευρά του ότι επρόκειτο για «συνηθισμένο άρθρο μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που θέτει βασικές ιδεολογικές, πολιτικές θέσεις του Κόμματος», το οποίο μάλιστα είχε δημοσιευθεί στο θεωρητικό περιοδικό του γερμανικού ΚΚ, «ως παρέμβαση στις συζητήσεις που γίνονται στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα», κάνει ένα διακριτό βήμα παραπέρα από τους συντάκτες του αρχικού κειμένου, προσδίδοντας μια άλλη οπτική στο θέμα. Συγκεκριμένα κάνει λόγο για «κυνήγι μαγισσών» (υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς τον ίδιο) και επιδιώξεις των «αντιπάλων του ΚΚΕ, απολογητών του καπιταλισμού και οπορτουνιστών να χτυπήσουν το κόμμα παραμονές του 19ου Συνεδρίου», προς το οποίο, όπως δηλώνει, το ΚΚΕ «προχωράει οργανωμένα και συλλογικά». Τονίζοντας δε ότι οι αποφάσεις του Συνεδρίου «θα συμβάλουν στη συγκέντρωση και στην προετοιμασία εργατικών, λαϊκών δυνάμεων για την ανατροπή του καθεστώτος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού».

Ο κ. Μαρίνος γεννήθηκε στον Αγιο Λουκά Ευβοίας το 1954. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ραδιοτηλεγραφητών και γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά. Είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και έχει εκλεγεί βουλευτής Ευβοίας το 2007 και το 2009. Είναι ναυτεργάτης ασυρματιστής και επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ασυρματιστών, με έντονη συνδικαλιστική δράση στο ναυτεργατικό κίνημα. Από τους παροικούντες τον Περισσό θεωρείται ότι ανήκει στην πτέρυγα των «σκληροπυρηνικών» (Μ. ΜαΐληςΣτ. ΛουκάςΚ. ΠαρασκευάςΕλένη ΜπέλλουΕλένη Κατροδαύλη κ.ά.) ενώ φέρεται να μην έχει την υποστήριξη κορυφαίων στελεχών, μεταξύ των οποίων ο κ. Δ. Γόντικας (το όνομα του οποίου μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάποιοι στον Περισσό δεν αποκλείουν, εφόσον οι εσωκομματικές συνθήκες το επιβάλουν, να κληθεί να παίξει έναν μεταβατικό εξισορροπητικό ρόλο), αλλά και ο κ. Δ. Κουτσούμπας (το όνομα του οποίου επίσης έχει εμπλακεί εδώ και χρόνια στα σενάρια περί διαδοχής της κυρίας Παπαρήγα). 

9.4.13

An Introduction to Astrology by William Lilly

First published in 1647, as Christian Astrology, this is one of the best known post-classical works on Astrology. the present edition, heavily edited by 'Zadkiel,' was released under the current title in 1852. As the planet Uranus ('Hershel'), discovered in 1781, is mentioned throughout, and Neptune, discovered in 1846, is not, we can bracket the date of composition of the revised edition to the mid-19th century.
Horary Astrology, the subject of this book, interprets planetary positions to answer a wide range of questions, from lost dogs and stolen fish, to the death of kings. While there is a basic repertoire of interpretations, (e.g., Saturn bad, Venus good), the horoscope is used as a jumping off point for the astrologer's intuition.
And Lilly apparently had spectacularly good intuition. His famous prediction of the London fire of 1666 was so accurate that he was suspected of starting it, a charge he was later acquitted of. Lilly also used Astrology in medical practice and this book discusses the use of horoscopes in diagnosing diseases, determining whether a patient will die or get better, and so on.
Zadkiel was apparently the pseudonym of Richard James Morrison (1795-1874). Thanks to John Mark Ockerbloom of Online Books for pointing this out.
This etext uses Unicode extensively to display astrological symbols; for instructions on viewing Unicode in your browser, refer to this file.

Title Page
Preface
Table of Contents
Life of William Lilly
Chapter I.
Chapter II.
Chapter III. Of the Aspects
Chapter IV Of the Twelve Houses, Their Nature and Signification
Chapter V. Of Saturn, and his Signification
Chapter VI. Of the Planet Jupiter, and his Signification
Chapter VII. Of the Planet Mars, and his Several Significations
Chapter VIII. Of the Sun, His General and Particular Significations
Chapter IX. Of the Planet Venus, and her Several Signification and Nature
Chapter X. Of Mercury, and his Signification, Nature, and Property
Chapter XI. Of the Moon, her Properties and Significations
Chapter XII
Chapter XIII. Another Brief Description of the Shapes and Forms of the Planets
Chapter XIV. The Colours of the Planets and Signs
Chapter XV. The Nature, Place, Countries, General Description, and Diseases Signified by the Twelve Signs
Chapter XVI. Teaching What Use May Be Made of the Former Discourse of the Twelve Signs
Chapter XVII. Of the Essential Dignities of the Planets
Chapter XVIII. Table of the Essential Dignities of the Planets
Chapter XIX. Considerations Before Judgment
Chapter XX. What Significator, Querent, and Quesited, are; and an Introduction to the Judgment of a Question.
Chapter XXI. To Know Whether a Thing Demanded will be Brought to Perfection, Yea or Nay

The Resolution of all Manner of Questions and Demands

Chapter XXII. Questions Concerning the First House. If the Querent be Likely to Live Long--Yea or Not?
Chapter XXIII. If One Shall Find the Party at Home he Would Speak with?
Chapter XXIV. Of a Ship, and her Safety or Destruction
Chapter XXV. Judgments Concerning the Second House
Chapter XXVI. Of the Third House, viz. of Brethren, Sisters, Kindred, News, Short Journeys, etc.
Chapter XXVII. Of the Fourth House, and Judgments Depending Thereon
Chapter XXVIII. Of the Fifth House and its Questions
Chapter XXIX. Of the Sixth House
Chapter XXX. The Seventh House, and its Questions
Chapter XXXI. Of the Eighth House, and its Questions: These are Death, Dowry, the Wife's Substance, &c.
Chapter XXXII. Of The Ninth House and its Questions. Long Journeys, Voyages, Arts, Science, Church Preferment, Law, &c.
Chapter XXXIII. The Tenth House and its Questions.--viz. Office, Dignity, Preferment, Government, Trade, or Profession, &c.
Chapter XXXIV. Of the Eleventh House, and its Questions, viz. of Friends, Hopes, Property of the King, &c.
Chapter XXXV. Of the Twelfth House, and its Questions, viz. of Imprisonment, Great Cattle, Private Enemies, Banished Men, &c.
Aphorisms, by Zadkiel

Appendix

Explanation of the Hieroglyphics
Description of Persons According as the Significator may be Found in Each of the Twelve Signs
Effects of the Aspects Between the Significators
Of the ✶ and △ Aspects Between the Significators
The Effects of the ☐ or ☍ Aspects Between the Significators
List of Fixed Stars Which may be Considered in Horary Questions
Explanation of Terms Used in this Work

Solar Biology by Hiram E. Butler 1887

The next time someone asks you "what's your sign" as an icebreaker, remember Mr. Hiram E. Butler. Hiram Butler put forward a radically simplified version of astrology during the 19th century. Up until then, astrologers had laboriously plotted out the configuration of the planets, including exact angles between planets, houses (which are specific to a geographic location and time), ascending nodes, descending nodes, rising signs, and so on. And this is still what a professional astrologer will base his or her advice on. Whether or not you believe, one has to admit that this not the easiest method of divination ever invented. One can't just learn this on a whim.
However, the vernacular astrology, with everyone divided into twelve pigeonholes based on their natal sun sign, can be traced back to Mr. Butler, and particularly this book, Solar Biology. Butler actually divided everyone into 144 pigeonholes, based on their natal sun and moon signs. The planets are also used, but only the sign they occupy is important; the angles between them are ignored. This makes it easy to create a horoscope, as the time and place of birth are no longer required. The tricky computation of the rising signs and houses is skipped. You just look up the positions in any ephemeris, then read the matching page in this book. The result is a system so simple, practically anyone can do it.
Although not well known today, Butler is the missing link in the chain from Ptolemy's Tetrabiblos to the astrology column in the back of your daily paper.
Production Notes: This text uses Unicode to present astrological symbols, so your browser has to be Unicode compliant. The original book used was bound with an ephemeris for 1820 to 1900 which was impossible to OCR, and is omitted from this text. You can use the Planetary Positions page at this site to obtain the same information for an arbitrary date.--J.B. Hare, March 5, 2008.

Title Page
Editor's Preface
Author's Preface
Contents
Diagrams
Introduction
Chapter I. Preliminary Philosophy
Chapter II. The Mechanism of Solar Biology
Chapter III. The Twelve Signs or Functions of the Zodiac
Chapter IV. Polarity and Quality
Chapter V. Courage and Consolation for All
Chapter VI. The Twelve Polarities of Aries
Chapter VII. The Twelve Polarities of Taurus
Chapter VIII. The Twelve Polarities of Gemini
Chapter IX. The Twelve Polarities of Cancer
Chapter X. The Twelve Polarities of Leo
Chapter XI. The Twelve Polarities of Virgo
Chapter XII. The Twelve Polarities of Libra
Chapter XIII. The Twelve Polarities of Scorpio
Chapter XIV. The Twelve Polarities of Sagittarius
Chapter XV. The Twelve Polarities of Capricorn
Chapter XVI. The Twelve Polarities of Aquarius
Chapter XVII. The Twelve Polarities of Pisces
Chapter XVIII. The Planets
Chapter XIX. The Twelve Positions of Mercury
Chapter XX. The Twelve Positions of Venus
Chapter XXI. The Twelve Positions of Mars
Chapter XXII. The Twelve Positions of Jupiter
Chapter XXIII. The Twelve Positions of Saturn
Chapter XXIV. The Twelve Positions of Uranus, or Herschel
Chapter XXV. Parental Conditions
Chapter XXVI. Critical Periods in the Life of Woman
Chapter XXVII. Direction for Reading Character by the System of Solar Biology
Appendix
Publisher's Notice

Ηλιοκεντρικη Αστρολογια-Heliocentric Astrology


Ανθρωπος-Αστρολογια-Ψυχολογια


7.4.13

Aστρολογικος Χάρτης 2.200 ετών

04/05/2013 - 11:03
Στην Κροατία ερευνητική ομάδα μετά από ανασκαφές σε σπηλιά ανακάλυψε τον αρχαιότερο αστρολογικό χάρτη. Ηλικίας περίπου 2.200 ετών...
Από την πρώτη στιγμή που ο αστρολογικός χάρτης είδε το φως στης σύγχρονης εποχής κάνουν λόγω ότι πιθανώς είναι το μεγαλύτερο γνωστό παράδειγμα ζωδιακού χάρτη που έρχεται από τον ελληνορωμαϊκό κόσμο.
Συγκεκριμένα η ερευνητική επιστημονική ομάδα ανακάλυψε 30 κομμάτια μιας πλάκας από ελεφαντόδοντο. Επάνω στην πλάκα ήταν χαραγμένα ζώδια : ο Καρκίνος, οι Δίδυμοι, οι Ιχθείς και ο Τοξότης.
Η αστρολογία γεννήθηκε στην Βαβυλώνα περίπου 2400 χρόνια πριν. Στη συνέχεια, πριν από 2.100 χρόνια περίπου εξαπλώθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στην Αίγυπτο, την οποία εκείνη την εποχή κυβερνούσαν έλληνες βασιλείς.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η Αστρολογία είναι η μελέτη του ανθρώπου σε σχέση με τα ουράνια σώματα. Και πιο συγκεκριμένα, η μελέτη των πλανητών. Είναι ένα σύστημα σκέψης που προσπαθεί να δείξει τη σχέση μεταξύ του ανθρώπου και της επιρροής των πλανητών.(a-pistefto.blogspot.gr)
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

5.4.13

Σεμινάριο "Εκλείψεις: οι Τρύπες του Χωροχρόνου"



Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, 5 – 9 μμ, η Σμάρω Σωτηράκη και ο Θανάσης Ματσώτας θα εισηγηθούν το σεμινάριο «εκλείψεις: οι τρύπες του χωροχρόνου».
Ένα σεμινάριο απόλυτα χρήσιμο τόσο για όσους θέλετε να εντρυφήσετε σε πιο βαθιά γνωστικά πεδία της αστρολογίας αλλά και για όσους θέλετε απλά και ουσιαστικά να κατανοήσετε το τι συμβαίνει στις περιόδους των εκλείψεων, πώς επηρεάζουν τη ζωή σας και τι αντίκτυπο μπορεί να έχουν αυτές οι επιδράσεις ψυχολογικά και εσωτερικά.

Οι εκλείψεις αποτελούν ένα ξεχωριστό και σημαντικό κομμάτι της αστρολογικής τέχνης. Η επίδρασή τους στους γενέθλιους χάρτες παρουσιάζει μεγάλο βαθμό αυτονομίας και είναι καταλυτική.
Σ’ αυτό το διήμερο σεμινάριο θα μάθετε τα πάντα γύρω από αυτές. Θα διδαχτούν όλες οι βασικές αρχές για όσους είναι αρχάριοι και γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα γύρω από την αστρολογία. Σταδιακά θα περάσουμε σε πιο σύνθετες τεχνικές καταλήγοντας σε εφαρμογές χρήσιμες σε πολύ έμπειρους σπουδαστές και επαγγελματίες. Πολλές από τις θεωρίες και τις τεχνικές αυτές είναι καινούριες και δεν υπάρχουν στη διεθνή βιβλιογραφία.
Συνοπτικά θα παρουσιαστούν τα εξής:
·      Ορισμός και κατηγοριοποίηση των εκλείψεων. Αστρονομικά στοιχεία.
·      Οι εκλείψεις στα ζώδια, τους οίκους και τους Δεσμούς της Σελήνης.
·      Όψεις των εκλείψεων με γενέθλιους πλανήτες.
·      Κανόνες και μεθοδολογία της χρήσης τους στα γενέθλια ωροσκόπια, την Κοσμική αστρολογία και την πρόβλεψη.
·      Τα μυστικά τους στη συναστρία.
·      Σεληνιακοί κύκλοι
·      Τι είναι οι προγενέθλιες εκλείψεις και πώς επιδρούν.
·      Εκλείψεις και Κάρμα.
·      Πρακτική εφαρμογή της θεωρίας μέσα από πολλά παραδείγματα αστρολογικών χαρτών.
·      Νέα ενοποιημένη θεωρία των εκλείψεων
·      Διάβαση της Αφροδίτης- Η κοσμική επιρροή της μέσα από παραδείγματα.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210-8020230.
Επειδή φροντίζουμε ώστε τα σεμινάριά μας να είναι πάντα ολιγομελή, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.
Στα διαλλείματα θα προσφέρεται καφές ή τσάι με τα συνοδευτικά τους σνάκ.
Ώρα προσέλευσης: 4:30 μμ.
Τα μέλη του συλλόγου «Πάμε Αστρολογία» θα έχουν έκπτωση 20% επί της κανονικής τιμής του σεμιναρίου.

4.4.13

Ιατρικη Αστρολογια Γαληνου Κρισιμες Ημερες


Αστρολογικη Συναστρια

Οι βασικές αρχές που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ερωτική σχέση

Γιάννης Ριζόπουλος         Γιάννης Ριζόπουλος
Ζώδια: Οι πιο ταιριαστές σχέσεις        
Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει, ο έρωτας γίνεται main stream και ευκαιρίας δοθείσης είναι σκόπιμο να επισημάνω και να θυμίσω μερικές βασικές αρχές που αφορούν στην συμβατότητα μεταξύ των ζωδίων ή για να είμαι πιο ακριβής τη συμβατότητα μεταξύ των ουρανίων σωμάτων, που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια συναστρία.
Αυτά παραδοσιακά είναι ο Ήλιος (το ζώδιο δηλαδή του καθενός) η Σελήνη, η Αφροδίτη και ο Άρης, ενώ θα πρέπει να προσθέσουμε και τον Ωροσκόπο με το Μεσουράνημα αλλά όπως έχουν δείξει οι σύγχρονες έρευνες της Ελληνικής αστρολογικής κοινότητας και τη Δήμητρα ή το Χείρωνα. Η θέση και οι όψεις των έξι παραδοσιακών δεικτών και των δύο νέων προτεινόμενων, είναι ένα εξαιρετικά «κρίσιμο» μέγεθος όταν συγκρίνουμε δύο χάρτες θέλοντας να διαπιστώσουμε το κατά πόσον και με ποιόν τρόπο οι δύο εραστές ή σύντροφοι έχουν «χημεία» μεταξύ τους.
Πρακτικά αν οι συγκεκριμένοι δείκτες δεν συνδέονται μεταξύ τους, η συνέχεια μιας σχέσης γίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.
Ας δούμε όμως κάποιες βασικές αρχές που αναφέρονται στις θέσεις του Ήλιου και της Σελήνης, δύο δεικτών που παραπέμπουν σε μια «χημεία προσωπικοτήτων» η οποία κρίνεται ως απαραίτητη προϋπόθεση για μια σχέση που πέραν μιας ερωτικής έλξης έχει δυνατότητες να εξελιχθεί σε μια σχέση ζωής.

Η Ηλιακή συμβατότητα 
Κατ' αρχήν είναι σαφές ότι μια σοβαρή συναστριακή πρακτική οφείλει να παρακάμψει απλοϊκές η γενικές προσεγγίσεις του τύπου «ο Κριός ταιριάζει με το Λέοντα και τον Τοξότη», ιδιαίτερα αν η εκτίμηση αναφέρεται σε μια προσωπική σχέση. Τα ζώδια που ανήκουν στο ίδιο στοιχείο (της φωτιάς, της γης, του αέρα η του νερού) μπορεί να έχουν κάποια «συμπάθεια» μεταξύ τους (που διευκολύνει πρωτίστως μια φιλική η κοινωνική σχέση) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εκπληρώνουν τις βασικές προϋποθέσεις που απαιτούνται σε μια πιο «στενή» επαφή. Αυτή η εύκολη και μάλλον «παλιομοδίτικη» συνταγή οδηγεί σε συμπεράσματα που στην πράξη είναι συνήθως ...εκτός τόπου και χρόνου.
Γενικότερα, δεν νοείται εκτίμηση συμβατότητας χωρίς τη σύγκριση πλανητών και τη μελέτη της οικοθεσίας. Από την άλλη πλευρά όμως, η σύγκριση των Ηλιακών ζωδίων δεν παύει να αποτελεί ένα ακόμη κριτήριο συμβατότητας, αρκεί να γίνεται με μέτρο και στη σωστή κατεύθυνση.
Ένας γενικός κανόνας, που ανταποκρίνεται συχνά στην πραγματικότητα των διαπροσωπικών σχέσεων, είναι ότι τα απέναντι (πολικά) ζώδια έλκονται μεταξύ τους επειδή αλληλοσυμπληρώνονται.
Έτσι σχηματίζονται έξη ζευγάρια «πρώτης προτεραιότητας»:
Κριός-Ζυγός
Ταύρος-Σκορπιός
Δίδυμοι-Τοξότης
Καρκίνος-Αιγόκερως
Λέων-Υδροχόος
Ιχθύες-Παρθένος  
sunastriaΑντίθετα και πάντα μέσα στα γενικά πλαίσια μιας πρώτης προσέγγισης, τα ζώδια που απέχουν 90 μοίρες το ένα από το άλλο, ανήκουν δηλαδή στην ίδια «ποιότητα», είναι γενικά πιο δύσκολο να συνεργαστούν. Κατά περίπτωση οι διαφορές τους είναι ...αγεφύρωτες, αυτό όμως το στοιχείο κάνει τα πράγματα εξαιρετικά ενδιαφέροντα σε μια προσωπική σχέση, αφού το «στοίχημα» γίνεται ακόμη πιο προκλητικό...

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικές περιπτώσεις «ασυμφωνίας», για διαφορετικούς βέβαια λόγους, θεωρούνται οι συνδυασμοί:
Κριός-Καρκίνος
Κριός-Αιγόκερως
Ταύρος-Υδροχόος
Λέων-Σκορπιός
Ιχθύες-Δίδυμοι
Παρθένος-Τοξότης
Aκόμη, σύμφωνα με τα παραδοσιακά κριτήρια τα ζώδια που έπονται το ένα του άλλου κινούνται πρακτικά σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και η συνύπαρξη τους κρίνεται ως ...ασύμφορη (εξαίρεση σε αυτόν τον «κανόνα» είναι το ζευγάρι Καρκίνου-Λέοντα).
Ωστόσο, όσο ασύμβατα και αν είναι δύο ζώδια μεταξύ τους μπορούν πάντα να βρουν ένα πεδίο μίνιμουμ συμφωνίας και σε κάποιες περιπτώσεις να ...αιφνιδιάσουν όσους επαΐοντες είναι «κολλημένοι» σε τύπους και ετικέτες.
Επιπλέον, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και μια βασική ιδιαιτερότητα την «κρυφής» συναστρίας, αυτής δηλαδή που συγκρίνει τις τροπικές θέσεις του ενός χάρτη με τις αστρικές του άλλου. Εδώ, ενισχύεται... σφόδρα η πιθανότητα να υπάρχει συμβατότητα μεταξύ δύο διαδοχικών ζωδίων, αφού ο «αστρικός εαυτός» του ενός μπορεί να συμπίπτει με τον «τροπικό εαυτό» του άλλου, κάτι που μόνον ως θετικό μπορεί να εκληφθεί.

Η Σεληνιακή συμβατότητα 
Αντίθετα με τη «συνήθη» σύγκριση των Ηλιακών ζωδίων, (που μάλλον γίνεται χάριν ... πρακτικής ευκολίας), η συσχέτιση των Σεληνιακών θέσεων είναι τελικά πολύ πιο καθοριστική σε μια συναστρία, ιδιαίτερα στο κατά πόσον δύο άτομα μπορούν να συμβιώσουν στον ίδιο χώρο.
Η θέση της Σελήνης στα ζώδια περιγράφει εκτός των άλλων την «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» του περιβάλλοντος μας και κατ' επέκταση το τι χρειαζόμαστε για να νοιώσουμε άνετα και ασφαλείς.
Είναι φυσικό λοιπόν δύο «αταίριαστες» Σελήνες να δημιουργούν ενοχλήσεις σε μια συμβίωση (και όχι μόνον), χωρίς να «φταίει» καμιά τους.
Αντίθετα δύο συμβατές Σελήνες μπορούν να καλύψουν πολλές από τις ελλείψεις μιας σχέσης και γι αυτό θεωρούνται δείκτες «πρώτης γραμμής».
Οι πιο «δύσκολες» σε συνεργασία Σελήνες είναι πρακτικά εκείνες που τετραγωνίζονται είτε σε μοίρες, είτε μόνον ζωδιακά.
Για παράδειγμα μια-κατά κοινή ομολογία-ευαίσθητη Σελήνη στον Καρκίνο είναι πολύ δύσκολο να συμβιώσει με μια «αγωνιστική» Σελήνη στον Κριό.
Και μια Σελήνη στον Ταύρο, που συνήθως γίνεται ευτυχής όταν καλύπτει τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες, δεν είναι εύκολο να αποδεχθεί ως πρώτη προτεραιότητα τις θεωρητικές προσεγγίσεις και το ...ανικανοποίητο μιας Σελήνης στον Υδροχόο.
Βέβαια πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις που συνήθως οφείλονται σε τετράγωνα της Σελήνης με τον Ήλιο η κάποιον πλανήτη που το ένα από τα δύο άτομα μπορεί να έχει στο γενέθλιο χάρτη του.
Στις ενότητες που ακολουθούν με οδηγό τη Σελήνη περιγράφω τις ιδιαιτερότητες των «τετραγωνισμένων» ζωδιακών θέσεων. Και βέβαια στη θέση της Σελήνης μπορείτε να βάλετε τον Ήλιο, τον Ωροσκόπο η ακόμη και τους «προσωπικούς» πλανήτες, δηλαδή τον Ερμή, την Αφροδίτη και τον Άρη.

Οι «ασύμβατες» Σελήνες 
Α. Τα τετράγωνα στα μεταβλητά ζώδια 
Συναστριακά είναι μάλλον η πιο «εύκολη» περίπτωση, αφού η προσαρμοστικότητα των ζωδίων, επιτρέπει μια ομαλότερη-αν και με ασταθείς η κυμαινόμενες συνθήκες- συμβίωση.
Ωστόσο τα προβλήματα δεν λείπουν, ιδιαίτερα ανάμεσα σε ζωδιακές θέσεις που είναι «τετραγωνισμένες».
Μια Σελήνη στην Παρθένο είναι δύσκολο να συμβιβαστεί με τα ...παιχνιδίσματα της Σελήνης στον Τοξότη αλλά και με την εντελώς διαφορετική αίσθηση για την τάξη και την οργάνωση. Και αντίστροφα, η Σελήνη στον Τοξότη νοιώθει πως περιορίζεται βάναυσα από τους νόμους, τους κανόνες και τις ...ιδιοτροπίες της Παρθένου.
Η Σελήνη στους Διδύμους συμμετέχει και συχνά σπαταλιέται στην καθημερινότητα, κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί ούτε η Σελήνη στην Παρθένο, που θέλει λιγότερα λόγια, ησυχία και περισσότερη δουλειά, ούτε βέβαια εκείνη των Ιχθύων, που στην ...έσχατη άμυνα της αποσύρεται στο δικό της πιο εσωτερικό κόσμο.
Η αδράνεια, το κλίμα μυστηρίου και η ...αδιαφορία για τα εγκόσμια της Ιχθυακής Σελήνης δεν αρέσουν βέβαια ούτε στις Σελήνες του Τοξότη η των Διδύμων, που αφού πρώτα ικανοποιήσουν την περιέργεια τους, ύστερα θα αναχωρήσουν για ...άλλες πολιτείες.
Ανεξάρτητα όμως με τα προβλήματα, μιας ενδεχόμενης συμβίωσης, παντού και πάντα υπάρχουν και πλεονεκτήματα.
Αναμφίβολα πολλές από τις παραπάνω συγκρούσεις η αντιθέσεις μπορούν να αποφευχθούν η-ακόμα καλύτερα να βρουν μια δημιουργική διέξοδο-λειτουργώντας συμπληρωματικά σε θέματα που περιστρέφονται γύρω από κάποιο γνωστικό αντικείμενο.
Τότε το τετράπτυχο «πληροφορία, λειτουργικότητα, γνώση και έμπνευση» βρίσκει το δημιουργικό του δρόμο.

Β. Τα τετράγωνα στα σταθερά ζώδια 
Πρόκειται για μια συναστριακή περίπτωση, όπου η κατανόηση και η προσέγγιση της νοοτροπίας η των επιθυμιών του άλλου είναι σχεδόν αδύνατη. Κανείς από τους δύο δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει τις συνήθειες του γιατί πολύ απλά τις έχει κτίσει και τις έχει ενσωματώσει σε μια συνολική φιλοσοφία ζωής.
Και το κυριότερο, είναι ότι όλες οι Σελήνες των σταθερών ζωδίων είναι μάλλον συγκεντρωτικές και θέλουν ουσιαστικά να έχουν τον έλεγχο της σχέσης. Αργά η γρήγορα λοιπόν οι εμμονές και το πείσμα θα οδηγήσουν τα δύο άτομα σε συνολική ρήξη.
Οι συγκρούσεις μπορεί να μην είναι τακτικές, όταν όμως «ραγίσει το γυαλί» η απόρριψη θα είναι ολοκληρωτική.
Και αναφέρομαι βέβαια στις τετραγωνικές σχέσεις (στις αντιθέσεις είναι γενικότερα πιο εύκολο να βρεθούν κοινά σημεία).
Η πρακτική και ...ολίγον βολεμένη Σελήνη στον Ταύρο, θα εκνευρίζει την-συχνά αδιάφορη για τα καθημερινά-Σελήνη στον Υδροχόο.
Η μια τρέφεται με ...κανονικό φαγάκι και η άλλη με ιδέες και θεωρίες.
Η φωτεινή και γενναιόδωρη Σελήνη στο Λέοντα δεν κατανοεί βέβαια την αγωνία και τα υπαρξιακά «παιχνίδια» της Σελήνης στο Σκορπιό, που με τη σειρά της δεν ανέχεται την πρώτη να κομπάζει και να ...κορδώνεται παρασυρμένη από τον εγωισμό και τη ματαιοδοξία της.
Η Σελήνη στον Ταύρο πάλι, ενδέχεται να τα βρίσκει σε θέματα ...απολαύσεων με τη Σελήνη στο Λέοντα, πέρα από αυτό όμως δεν υπάρχει τίποτα κοινό.
Συχνά η δεύτερη θεωρεί την πρώτη «λαϊκή» και δεν μπορεί να ...χωνέψει το πως μπορεί η διασφάλιση να μπαίνει πριν από την αξιοπρέπεια.
Στον αντίποδα, η Σελήνη στον Ταύρο νοιώθει ανασφαλής κάθε φορά που εγκαταλείπεται, χάριν των... υπηκόων και των χειροκροτημάτων.
Η Σελήνη στο Σκορπιό συμφωνεί με εκείνη του Υδροχόου στην ανάγκη διερεύνησης των καταστάσεων (πρακτικά είναι και οι δύο ανικανοποίητες) αλλά η μία κινείται με βάση το συναίσθημα και η άλλη πάνω σε λογικές. Χώρια που υπάρχει μια εντελώς διαφορετική αντίληψη περί ανεξαρτησίας...
Παρ' όλα τα παραπάνω, εάν ξεφύγουμε από τα στενά πλαίσια μιας προσωπικής σχέσης και δούμε τις σταθερές Σελήνες ως συντελεστές μιας προσπάθειας για τη συγκρότηση ενός συστήματος, τότε ο συνδυασμός τους είναι μάλλον ο πιο αποτελεσματικός.
Κι αυτό γιατί οι βασικές αρχές τους (ασφάλεια, αναπαραγωγή, κυριαρχία, προοπτική) διέπουν τη λειτουργία των περισσότερων συστημάτων.

Γ. Τα τετράγωνα στα παρορμητικά ζώδια 
Η διαφορετικότητα των παρορμητικών Σεληνών μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε οξείες και σχετικά σύντομες συγκρούσεις, που μετά το ...μαλλιοτράβηγμα εξελίσσονται συχνά σε... μεγάλους έρωτες.
Εδώ το κλειδί των συμπεριφορών βρίσκεται κάπου μεταξύ του «από μακριά κι αγαπημένοι» και του «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος».
Η δυναμική Σελήνη στον Κριό εναρμονίζεται δύσκολα με μια ευαίσθητη και συναισθηματικά εξαρτώμενη Σελήνη στον Καρκίνο. Η λογική του ότι η πρώτη μπορεί να υλοποιεί άμεσα τις επιθυμίες της δεύτερης δεν αντέχει στην πράξη αφού ο Κριός εξιτάρεται από τον ανταγωνισμό ενώ ο Καρκίνος αμύνεται με την... κλάψα. Το μόνο που μένει τελικά είναι ο εκνευρισμός και κάμποσες... πληγές.
Η δυσκολία της εκδήλωσης των συναισθημάτων και τα παιχνίδια στρατηγικής είναι τα κυριότερα σημεία τριβής ανάμεσα στις Σελήνες του Αιγόκερω και του Κριού.
Η δεύτερη με τις «άστατες» επιθυμίες της δεν είναι διατεθειμένη να περιορίζεται από «πρέπει» και κανόνες, ενώ η πρώτη κρίνει ότι της χαλάνε τα σχέδια η ότι απλά ...ρεζιλεύεται από τα καμώματα της άλλης.
Η Σελήνη στο Ζυγό έχει την πρόθεση να συνδιαλλαγεί ακόμη και με το μεγαλύτερο εχθρό της, νοιώθει όμως ασφυκτικά και ευνουχίζεται όταν περιορίζεται διαρκώς σε οικείους χώρους η συμπεριφορές που προτιμά η Σελήνη στον Καρκίνο.
Αντίθετα, η τελευταία αποδιοργανώνεται από τις πολλές ...εξόδους και τις κοινωνικές βλέψεις της Σελήνης στο Ζυγό, νοιώθοντας διαρκώς εκτεθειμένη και απροστάτευτη.
Η διπλωματία, η στρατηγική και το ουσιαστικό ενδιαφέρον για το «τι λέει ο κόσμος» είναι τα κοινά σημεία της Σελήνης στον Αιγόκερω και της Σελήνης στο Ζυγό.
Ωστόσο η τελευταία δεν υπόκειται στους αυστηρούς και ...ανελαστικούς κανόνες της πρώτης, αφού διαμορφώνει την πολιτική της με γνώμονα τις εκάστοτε συνθήκες και όχι κάποιους απαράβατους ηθικούς κανόνες. Επίσης μπορεί να είναι αρκετά «ανάλαφρη» για τα δεδομένα του Αιγόκερω, που όσο «βολεύεται» με τα πλεονεκτήματα των διευρυμένων δημόσιων σχέσεων, δεν αντιδρά. Όταν όμως η Σελήνη στο Ζυγό γίνεται πιο διαχυτική, τότε η συνταγή χαλάει...
Όλες οι παραπάνω διαφορές των παρορμητικών ζωδίων μπορούν να εξομαλυνθούν, μέσα από μια κοινή προσπάθεια στον επιχειρηματικό τομέα ή την πολιτική. Τα εγγενή «συστατικά» τους (πρωτοπορία, παράδοση, σύνθεση, ισορροπία), όταν ενοποιηθούν μπορούν να ...αναστήσουν ακόμη και πεθαμένους...

Οι άμεσα συμβατές Σελήνες 
Πρακτικά όταν οι Σελήνες δύο φίλων, εραστών η συνεργατών βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο, τότε εκπληρώνεται αβίαστα η πιο ουσιαστική συνθήκη «συμπάθειας», που διευκολύνει άμεσα κάθε κοινή δραστηριότητα και βέβαια μια συμβίωση.
Όμως και στην τριγωνική σχέση (όταν τα ζώδια που βρίσκεται η Σελήνη ανήκουν στο ίδιο στοιχείο), η συμβατότητα είναι τελικά πολύ πιο ουσιαστική από την αντίστοιχη Ηλιακή, που κακώς-κατά τη γνώμη μου-θεωρείται «πρώτης γραμμής».
Ακόμα και δύο Σελήνες που βρίσκονται σε ζώδια με «κοινή γραμμή» σε κάποια θέματα μπορούν να βάλουν τα θεμέλια μιας-αν μη τι άλλο-ευχάριστης συνύπαρξης.
Τέτοιες περιπτώσεις μπορούν να θεωρηθούν γενικά οι συνδυασμοί ζωδίων που βρίσκονται απέναντι (των πολικών δηλαδή) η απέχουν 60 μοίρες το ένα από το άλλο (Ταύρος-Καρκίνος, Τοξότης-Υδροχόος, Κριός-Δίδυμοι κλπ).

Το «ωροσκόπιο σχέσης» 
Για να καταστρώσουμε ένα «γενέθλιο χάρτη σχέσης» καλούμαστε πρώτα απ' όλα, να επιλέξουμε την ώρα που ξεκίνησε. Όμως πότε ήταν αυτή; Την ώρα που «πιάστηκαν» τα μάτια, τα χέρια , τα πόδια η κάτι άλλο; Η αστρολογική βιβλιογραφία δεν είναι ξεκάθαρη σε αυτό το θέμα και δεν αποκλείεται για τον καθένα ξεχωριστά η σχέση να αρχίζει άλλη στιγμή.
Κάτω από αυτό το πρίσμα θεωρώ ότι η οικοθεσία δεν είναι ασφαλής δείκτης.
Μπορείτε ωστόσο να εξετάσετε τις όψεις της ημέρας, (εφόσον υπήρξε μια συγκεκριμένη...) σε συνάρτηση πάντα με το γενέθλιο χάρτη σας, που σε κάθε περίπτωση εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο.
Αν για παράδειγμα, έχετε στο ωροσκόπιο σας ένα τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού και στο «χάρτη σχέσης» ένα τετράγωνο, θα πρέπει να αξιολογήσετε την κατάσταση σύμφωνα με το τρίγωνο. Αν πάλι στο γενέθλιο σας έχετε ένα τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου και η σχέση ξεκινά με Αφροδίτη-Δία είναι προφανές ότι άλλος είναι αυτός που θα την χαρεί...
Επίσης θα πρέπει αναπόφευκτα να εξετάσετε τουλάχιστον τις διελεύσεις και-αν θέλετε να είστε στο πνεύμα του νόμου-όλα τα συστήματα πρόβλεψης πάνω στο γενέθλιο σας, διαπιστώνοντας ποιος πλανήτης είναι η αιτία της ...ευχάριστης συμφοράς. Από αυτήν την μάλλον κρίσιμη λεπτομέρεια θα προκύψουν και τα υπόλοιπα.
Πέραν τούτου, θεωρητικά, οι όψεις-ιδιαίτερα των εξωτερικών με τους εσωτερικούς πλανήτες η τα Φώτα- δηλώνουν αρκετά πράγματα για τον τύπο και την εξέλιξη της σχέσης.
Ενδεικτικά, μια αρμονική παρέμβαση του Δία μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη της, ενώ αντίθετα μια δυσαρμονική το «ξεφούσκωμα» της.
Ο Κρόνος αντίστοιχα υποδηλώνει διάρκεια και σταθερότητα αλλά από την άλλη, «μπλεξίματα» με ήδη δεσμευμένους, καθυστερήσεις η πειθαναγκασμούς. Είναι σαν ένα δαχτυλίδι, που το φοράς αλλά δεν βγαίνει με τίποτα...
Ένα ιδιαίτερο «κόλλημα», μπορεί να δείχνει και η συμμετοχή του Χείρωνα, ο οποίος «ειδικεύεται» στις συναισθηματικές εξαρτήσεις, τις επανασυνδέσεις και την «τριβή» με πρώην. Από την άλλη πλευρά όμως η εμπλοκή του θέτει τις βάσεις για μια σχέση που μπορεί να καταλήξει σε συμβίωση ή τη δημιουργία μιας οικογένειας.
Η έντονη έλξη είναι το κοινό στοιχείο του Άρη και του Πλούτωνα αλλά ο Άρης παραπέμπει σε δράματα εν μέσω διεκδικήσεων, ενώ ο Πλούτωνας σε έντονες εσωτερικές διεργασίες του τύπου ποιος είμαι, που πάω, τι εσώρουχο θα φορέσω κλπ. Μερικές φορές για να βγάλεις το δαχτυλίδι πρέπει να κόψεις το δάχτυλο...
Ο Ουρανός ανοίγει την πόρτα σε νέους παράξενους κόσμους διαγράφοντας τις συμβατικές διαφορές ηλικίας, φυλής, η κοινωνικής τάξης και επινοώντας καινούργιες, εντελώς πρωτότυπες, αφού για τα δικά του μέτρα, οι διαφορές είναι αυτές που ενώνουν. Εδώ η ύπαρξη δαχτυλιδιού είναι αιτία χωρισμού...
Κι αν τυχόν αντιληφθείτε τον Ποσειδώνα να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ανατρέξτε στην παιδική σας βιβλιοθήκη, αναζητώντας την "Ωραία Κοιμωμένη" και τη "Σταχτοπούτα" Για όλους, εκτός από το δαχτυλίδι υπάρχει πάντα διαθέσιμη μια υπέροχη... κολοκύθα!

Πηγή: http://www.astrology.gr/EROTIKH-ASTROLOGIA/KLASSIKI-SYNASTRIA/item/39670-zodia-oi-pio-tairiastes-sheseis#ixzz2PW0yT9Tn

Κινέζικη Αστρολογία: Η Τίγρης και τα επαγγελματικά της

Η καριέρα, τα επαγγελματικά και τα οικονομικά της Τίγρης
Κινέζικη Αστρολογία: Η Τίγρης και τα επαγγελματικά της        


Η Τίγρης στην εργασία
Οι Τίγρεις έχουν ταχύτητα και μυαλό που βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση γι' αυτό και μαθαίνουν γρήγορα το οτιδήποτε. Χρειάζονται μια πρόκληση στη ζωή τους κι αυτό εξηγεί γιατί βαριούνται εύκολα και έχουν την τάση να αλλάζουν επαγγέλματα πιο συχνά από ό, τι τα άλλα κινέζικα ζώδια. Μερικοί Τίγρεις δεν αλλάζουν επάγγελμα αρκετά συχνά αλλά τείνουν να κάνουν πολλές εργασίες ταυτόχρονα. Οι περισσότεροι είναι γεννημένοι ηγέτες και αποδίδουν καλύτερα, όταν εργάζονται σε επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με θέσεις εξουσίας ή επιρροής.

Η σχέση με τα χρήματα
Οι Τίγρεις βασίζονται πολύ στην τύχη. Τους αρέσει να ξοδεύουν χρήματα αλλά και να τα μοιράζονται. Μπορούν να είναι αρκετά σπάταλοι, επειδή μέσα τους γνωρίζουν ότι δε θα ξεμείνουν ποτέ. Με κάποιο τρόπο, δεδομένου ότι όπως είπαμε είναι τυχεροί, βρίσκουν λύσεις για εξεύρεση πόρων έστω και λίγο πριν την πλήρη χρεοκοπία τους. Είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν την περιουσία τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους, αν πιστεύουν ότι θα καταλήξουν με ακόμα περισσότερα χρήματα.

Η καριέρα
Όσοι γεννήθηκαν στο Έτος της Τίγρης έχουν πάνω κάτω τους ίδιους σκοπούς και στόχους στη ζωή. Τα επαγγέλματα που τους ταιριάζουν καλύτερα είναι τα εξής:
Είναι εξαιρετικοί ως:
Ηθοποιοί, κωμικοί, οδηγοί και ειδικότερα οδηγοί αγώνων, μουσικοί, πιλότοι, καλλιτέχνες, συγγραφείς, αεροσυνοδοί, ταξιδιωτικοί πράκτορες, διαφημιστές, προϊστάμενοι

Συνεργασίες
Λαμβάνοντας υπόψη τα δικά τους χαρακτηριστικά και αυτά των συναδέλφων τους – συνεργατών τους το παρακάτω πινακάκι είναι πολύ χρήσιμο για να υπάρχει μια εικόνα για τα ζώδια από τα οποία μπορούν να επωφεληθούν και με ποιά θα υπάρχει μια ανταγωνιστική ή κακή σχέση.

Στοιχείο Τίγρης       Επωφελούνται από      Ανταγωνιστικό με
Μέταλλο                   Σκύλο Γης                      Βούβαλο Φωτιάς
Νερό                        Κάπρο Μετάλλου            Φίδι Γης
Ξύλο                        Τίγρη Νερού                    Πετεινό Μετάλλου
Φωτιά                       Άλογο Ξύλου                  Ποντικό Νερού
Γη                            Δράκο Φωτιάς                 Πίθηκο Ξύλου

Διαβάστε επίσης:
-Κινέζικη Αστρολογία: Ο Ποντικός και τα επαγγελματικά του
-Κινέζικη Αστρολογία: Ο Βούβαλος και τα επαγγελματικά του

Πηγή: http://www.astrology.gr/ZODIA/ARTHRA/item/41272-kineziki-astrologia-i-tigris-kai-ta-epaggelmatika-tis#ixzz2PVy5DzX6