29.6.12

Ο ηλιακος ανεμος φτανει στην ΓΗ την 1 Ιουλιου 2012






Μια από τις πιο μεγάλες ηλιακές εκρήξεις στον ήλιο έγινε τις πρωινές ώρες της 27ης Ιουνίου το Solar Dynamics της NASA φωτογράφισε το κενό που άνοιξε στο μαγνητικό πεδίο του ήλιου και επέτρεψε το ρεύμα υψηλής ταχύτητας αποτελούμενο από ηλιακό άνεμο να ξεκινήσει το ταξίδι του προς την γη.
Το ρεύμα αυτό υπολογίζεται πως θα φτάσει στην γη την 1 με 2 Ιουλίου σε υψηλό γεωγραφικό πλάτος και οι παρατηρητές του ουρανού να είναι προετοιμασμένοι για έντονο Σέλας και ηλεκτρομαγνητικές καταιγίδες.

Σκοτεινή ύλη, σκοτεινή ενέργεια, σκοτεινός μαγνητισμός;

Τελευταία υπάρχει μια νέα ύποπτη έννοια στην έρευνα για τη μυστηριώδη δύναμη που αναγκάζει ​​το σύμπαν να διαστέλλεται με ολοένα και μεγαλύτερη φρενίτιδα.
dark_magnetism Φαίνεται ότι θα νιώθουμε πολύ μόνοι τις τελευταίες μέρες του σύμπαντος. Η λαμπερή απεραντοσύνη του θα εξασθενίζει αργά-αργά καθώς αμέτρητοι γαλαξίες θα υποχωρούν πέρα ​​από τον ορατό ορίζοντα μας. Σε δεκάδες δισεκατομμύρια χρόνια από τώρα, θα μείνει μόνο ένα πυκνό πλήθος κοντινών γαλαξιών, απελπιστικά λίγοι στην απεραντοσύνη του ουρανού.
Ανάγνωση του υπολοίπου…

Ενα λεπτό με 61 δευτερόλεπτα....απο αύριο


  Περασμένα μεγαλεία... Περασμένα μεγαλεία... © Alan Swain - CC BY-SA 2.0
Στο τέλος του μήνα, το βράδυ του Σαββάτου 30 Ιουνίου, ο χρόνος θα κάνει ένα άλμα και το τελευταίο λεπτό του δεν θα διαρκέσει 60, αλλά 61 δευτερόλεπτα. Το πρόσθετο, ή διορθωτικό, δευτερόλεπτο, κατά καιρούς προστίθεται στον επίσημο χρόνο, για να αποκαταστήσει τη χρονική τάξη, που διασαλεύεται εξαιτίας της ακανόνιστης κίνησης της Γης περί τον άξονά της.
Θεωρητικά, ο πλανήτης μας χρειάζεται 86.400 δευτερόλεπτα για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιστροφή 360 μοιρών, μέσα σε ένα 24ωρο. Ταυτόχρονα, όμως, η Γη δέχεται συνεχείς βαρυτικές επιδράσεις από τον Ήλιο, τη Σελήνη και τους άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, με αποτέλεσμα η ταχύτητα περιστροφής της να μην μένει σταθερή, αλλά να επιβραδύνεται ανεπαίσθητα - αρκετά όμως για να δημιουργείται πρόβλημα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται απόκλιση ανάμεσα στον φυσικό (ηλιακό) χρόνο και στον Διεθνή Ατομικό Χρόνο (ΤΑΙ), που μετρούν τα ατομικά ρολόγια με ακρίβεια δισεκατομμυριοστού του δευτερολέπτου. Έτσι, περιοδικά γίνεται μια διόρθωση στον Συγχρονισμένο Παγκόσμιο Χρόνο (UTC), που λέγεται επίσης «Zulu Time» και μετράται από τα ατομικά ρολόγια.
Ο ατομικός χρόνος υπολογίζεται από εκατοντάδες ατομικά ρολόγια σε όλο τον κόσμο, τα οποία μετρούν τους παλμούς του ατόμου του χημικού στοιχείου καισίου, γεγονός που επιτρέπει τον διαχωρισμό ενός δευτερολέπτου σε δέκα δισεκατομμύρια μικρότερα τμήματα. Η ακρίβεια αυτή σημαίνει ότι, αντίθετα με τον ηλιακό χρόνο, χάνεται μόλις ένα ατομικό δευτερόλεπτο κάθε 300 εκατ. χρόνια.
Η πρώτη διόρθωση έγινε το 1972, με την προσθήκη ενός δευτερολέπτου, έτσι ώστε το έτος να έχει 86.401 δευτερόλεπτα. Μέχρι τότε, ο χρόνος μετριόταν όχι από τα ατομικά ρολόγια, αλλά με βάση τον ηλιακό χρόνο (δηλαδή με βάση την αστρονομική σχέση ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο) και ήταν γνωστός ως «Χρόνος Γκρίνουιτς» (GMT), ο οποίος παραμένει ακόμα σε ισχύ ως χρόνος (Universal Time-UT1).
Κάθε φορά που η απόκλιση μεταξύ ατομικού χρόνου TAI και χρόνου GMT (ή UT1) φτάνει ένα όριο, κρίνεται αναγκαία η προσθήκη ενός εμβόλιμου δευτερολέπτου από τη Διεθνή Υπηρεσία Περιστροφής της Γης και Συστημάτων Αναφοράς (IERS), η οποία εδρεύει στη Γερμανία και δημιουργήθηκε το 1987 από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση και τη Διεθνή Ένωση Γεωδαισίας και Γεωφυσικής. Το έξτρα δευτερόλεπτο, που ανακοινώνεται μήνες πριν από την εισαγωγή του, για να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί της διεθνούς κοινότητας, παραδοσιακά προστίθεται είτε το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου, είτε το βράδυ της 30ής Ιουνίου.
Φέτος, στις 30 Ιουνίου, θα είναι η 25η φορά, που από τους άγρυπνους «φύλακες του χρόνου» θα προστεθεί ένα διορθωτικό δευτερόλεπτο στον Παγκόσμιο Χρόνο (UTC). Οι τελευταίες τρεις προσθήκες δευτερολέπτων είχαν γίνει τα έτη 2008, 2005 και 1998. Η προσθήκη είναι ακανόνιστη, όσο ακανόνιστη είναι η και η επιβράδυνση της περιφοράς της Γης πέριξ του άξονά της, υπό την επίδραση πολλών διαφορετικών παραγόντων. Πηγη εδω

Καλοκαιρινό «Έχεις άστρο», με ερωτικές και όχι μόνον προβλέψεις



Καλοκαιρινό «Έχεις άστρο», με ερωτικές και όχι μόνον προβλέψεις         
Σήμερα στις δώδεκα τα μεσάνυχτα ακριβώς και για δύο ώρες, η Βασιλική Κόντη και ο Γιάννης Ριζόπουλος, στο καθιερωμένο ραντεβού τους στο Channel 9, συζητούν, αναλύουν και παρουσιάζουν τα πάντα γύρω από την Αστρολογία, με το δικό τους μοναδικό ...passing game!
Η αποψινή εκπομπή, που είναι και η τελευταία της σαιζόν, είναι αφιερωμένη στο καλοκαίρι, τις διακοπές και φυσικά τους καλοκαιρινούς έρωτες.
Τι προβλέπεται για τους επόμενους τρεις μήνες; Ποιά ζώδια θα αγγίξει ο έρωτας με το μαγικό του ραβδί; Ποιά είναι η καλύτερη περίοδος για να δράσετε και τι πρέπει να αποφύγετε;
Οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα δοθούν επί της οθόνης, γι αυτό ...στηθείτε στους δέκτες σας κρατώντας τις δέουσες σημειώσεις!
Επίσης, οι οικοδεσπότες θα απαντήσουν στα μηνύματα και τις απορίες που εσείς διατυπώσατε στην σελίδα της εκπομπής στο Facebook "Έχεις άστρο με την Βάσια Κόντη και τον Γιάννη Ριζόπουλο».
Και αν δεν το έχετε κάνει ήδη, προλαβαίνετε μέχρι τις 16:00 σήμερα να θέσετε τα δικά σας ερωτήματα και φυσικά να κάνετε like στην σελίδα!
Το Channel 9 εκπέμπει μόνον στην Αττική αλλά μπορείτε να το δείτε live και μέσω διαδικτύου στην διέυθυνση http://wwitv.com/tv_channels/b6155.htm
Η εκπομπή θα παιχτεί σε επανάληψη την Κυριακή στις 7:30 το πρωί και για όσες ή όσους δεν μπορέσουν να την παρακολουθήσουν, το βίντεο της θα είναι διαθέσιμο εδώ την Δευτέρα.

28.6.12

Το ωροσκοπιο του Γιαννη Στουρναρα-Μεγαλο Τριγωνο Αρη-Κρονου-Ουρανου

Η αρχική αίσθηση που απορρέει είναι πως έχουμε να κάνουμε πολύ περισσότερο με έναν καθηγητή-νομοθέτη
Γιάννης Ριζόπουλος         Γιάννης Ριζόπουλος
Γιάννης Στουρνάρας - Ένας Τοξότης στο τιμόνι της Οικονομίας        
Στη δίνη του απρόβλεπτου
Ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος που ανέλαβε το δύσκολο καθήκον να βρει λύσεις για την Ελληνική Οικονομία, γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1956, ανήκει δηλαδή στο ζώδιο του Τοξότη.
Ότι πρέπει για ...ανάπτυξη θα έλεγε κανείς, αναλογιζόμενος τις βασικές ιδιότητες του ζωδίου. Από την άλλη πλευρά με την παρουσία και του Κρόνου στον Τοξότη η αρχική αίσθηση που απορρέει είναι πως έχουμε να κάνουμε πολύ περισσότερο με έναν καθηγητή-νομοθέτη, παρά με κάποιον που θα μπορούσε να στοχεύσει εμπράκτως στην καρδιά του προβλήματος.
Ωστόσο, φαίνεται πως οι αστρικές πλανητικές θέσεις είναι ιδιαίτερα λειτουργικές στο χάρτη του, αφού τόσο ο Ήλιος, όσο και ο Κρόνος «μετακομίζουν» ως αστρικοί στον Σκορπιό, το ζώδιο που συνδέεται άμεσα με τα οικονομικά και δη τα ...χρέη! Θυμίζω πως οι αστρικές θέσεις έχουν να κάνουν κυρίως με εφαρμογές-δραστηριότητες και όχι με τον χαρακτήρα του ατόμου. Άρα ο κ Στουρνάρας «το 'χει» και μένει να δούμε σε τι πλανητικό περιβάλλον κινείται στην παρούσα φάση.
Κάτι εξαιρετικά σημαντικό είναι το ότι είναι γεννημένος σε περίοδο εκλείψεων. Μάλιστα, στην προγενέθλια Ηλιακή έκλειψη που έγινε στις 2 Δεκεμβρίου του 1956, τα Φώτα ήταν σε σύνοδο με τον Κρόνο στον 11ο οίκο (για τις γεωγραφικές συντεταγμένες της Αθήνας), πριμοδοτώντας την ανάληψη ενός δύσκολου πολιτικού ρόλου, για όσους γεννήθηκαν υπό την επιρροή της!
Φυσικά ο Κρόνος μπορεί να πάρει και τον ρόλο του «αποδιοπομπαίου τράγου», εκείνου δηλαδή που αφού κάνει πρώτα όλη τη «βρώμικη» δουλειά, ύστερα κατηγορείται ότι ευθύνεται για κάθε αποτυχία.
Το «Για όλα φταίει ο κ Στουρνάρας» θα ακουστεί πολλές φορές από τους «έξυπνους» που τον έβαλαν «να βγάλει το φίδι από την τρύπα».
Η ουσία όμως είναι πως διαθέτει τα αστρολογικά προσόντα για να το πράξει. Θα ...προλάβει άραγε;
stournaras
Το -δίκοπο- μαχαίρι που κρατά στα χέρια του είναι το τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη (1η Κριού), τον Δία (29η Παρθένου) και τον Ερμή (3η Αιγόκερω), ένα σχήμα που παραπέμπει σε δυναμικές όσο και θεαματικές πρωτοβουλίες, κάτι που σίγουρα χρειάζεται η χώρα σε αυτήν την φάση.
Το μότο «δεν γίνεται ομελέτα, χωρίς να σπάσεις αυγά» ταιριάζει γάντι στην ψυχοσύνθεση του και από αυτήν την άποψη αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή με τις εισηγήσεις-αποφάσεις του.
Όμως εννοείται πως θα βρει απέναντι του συμφέροντα -μεγάλα ή μικρά- που ως είθισται θα βάλουν πλείστα εμπόδια σε κάθε καινοτομία που τα θίγει. Και το στοίχημα για τον κ Στουρνάρα είναι διπλό. Από τη μια πλευρά οφείλει να επικεντρωθεί στον στόχο του, διαπραγματευόμενος ακόμη και την παραίτηση του αν δεν εισακουστεί, ενώ από την άλλη θα πρέπει να δράσει χωρίς να ακούει τις κερδοσκοπικές «Σειρήνες», που κατοικοεδρεύουν σε αυτό το τ-τετράγωνο. Είπαμε, μαχαίρι αλλά δίκοπο...η συνεχεια εδω

24.6.12

Το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, μέρος Α΄


Στο άκουσμα του και μόνον σε πιάνει δέος. Και πως να μην συμβαίνει αυτό όταν όλοι γνωρίζουμε τις συνέπειες μιας Τιτανομαχίας στους ουρανούς, ικανής να αλλάξει τα πάντα στον γήινο κόσμο μας.
Γιάννης Ριζόπουλος         Γιάννης Ριζόπουλος
Το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, μέρος Α΄        
 Οι δύο πλανήτες, παρότι έχουν ως κοινή συνισταμένη τους την αλλαγή-αναγέννηση με κάθε τίμημα, ανήκουν ουσιαστικά σε δύο διαφορετικούς κόσμους.
Ο Ουρανός ως φορέας της αλλαγής και του νέου, είναι εγκεφαλικός και πειραματιστής, ένας κατά βάση αιρετικός του σύμπαντος, μια ιδιότητα που τον φέρνει πολύ κοντά με την ανθρώπινη φύση.
Αντίθετα ο Πλούτωνας σχετίζεται με την μοίρα που ελέγχει, βαραίνει όλους μας –την κοσμική κληρονομικότητά μας δηλαδή– με τον κόσμο των ενστίκτων και τους κύκλους που νομοτελειακά σφραγίζουν την εξέλιξη του είδους μας.
Ψυχολογικά, αυτή η διαφορετική διάσταση του κάθε πλανήτη, μπορεί να περιγραφεί ως μια σύγκρουση-σύνθεση ανάμεσα στη Μοίρα και τις «επαναστατικές» δυνάμεις του Συνειδητού αλλά «μεταφερμένη» στον κόσμο μας παίρνει πολλές ακόμη μορφές.
Οι σχέσεις
Στις ανθρώπινες σχέσεις έχουμε την πάσει θυσία ελευθερία απέναντι στην ολοκληρωτική ταύτιση. Και παρότι ένα ρεαλιστικό μοντέλο ειρηνικής συνύπαρξης των δύο τάσεων μπορεί να συνοψιστεί στο «είσαι ελεύθερος/η να κάνεις ότι θέλεις αλλά εγώ σε θέλω», στην πράξη το «πάντρεμα» τους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Μάλιστα, επειδή οι κοσμικές δυνάμεις λειτουργούν συνήθως ανταγωνιστικά -είτε με την καλή, είτε με την κακή έννοια του όρου- κάθε φορά που η μια τάση «θεριεύει», η άλλη «απαντά» το ίδιο... μανιασμένα, για να αποδείξει την δυναμική της. Έτσι, οι «ελεύθερες» σχέσεις εναλλάσσονται με τις «απόλυτες» και το ενδιαφέρον γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν όλα αυτά συμβαίνουν παράλληλα ή ταυτόχρονα μέσα στην ίδια σχέση. Τότε το πάθος και -συχνά- η ζήλεια «μάχονται» την ανεξαρτησία και το «ανοικτό πνεύμα», με σύνηθες επακόλουθο τους «σεισμικούς» κραδασμούς όχι μόνον μέσα στη σχέση αλλά κυρίως εντός μας.
Η κοινωνία
Αν όμως μια τέτοια διαπραγμάτευση είναι δύσκολη στην προσωπική σφαίρα, στην κοινωνία αντίστοιχα, έχουμε συγκρούσεις που είναι αδύνατον να μην λάβουν ακραία χαρακτηριστικά. Η μάζα έχει ελάχιστες διαχειριστικές ικανότητες και «καταπίνει αμάσητη» την κοσμική ενέργεια, με αποτέλεσμα να έχουμε την παράλληλη και ταυτόχρονη ανάπτυξη δύο αντίπαλων πολιτικών-κοινωνικών ρευμάτων, κάτι που με δεδομένη την έλλειψη μέτρου ενός τετραγώνου, φτάνει την αντιπαράθεση στο «κόκκινο».
Πρακτικά το «κέντρο» συμπιέζεται και εκμηδενίζεται αφήνοντας χώρο στα άκρα και, από αυτήν την άποψη, έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας στα χρόνια που ακολουθούν.
Ο Πλούτωνας συνδέεται άμεσα και με τα απανταχού κέντρα εξουσίας, που στοχεύουν σε έναν ολοκληρωτικό και παγκόσμιο μοντέλο διακυβέρνησης, με τις προθέσεις να είναι είτε «καλές» (μια παγκόσμια κοινότητα, που θα διέπεται από πάγιες αξίες κοινής αποδοχής), είτε «κακές» (ένα παγκόσμιο κράτος, όπου τα πάντα θα τελούν υπό απόλυτο έλεγχο).
Αντίστοιχα, ο Ουρανός επαγγέλλεται μια πιο «ασύμμετρη» κοινωνία, με... κάμποσες συνιστώσες, όπου όλα γίνονται στο όνομα της ελευθερίας, ακόμη και οι πιο... ανελεύθερες πράξεις! Στην «κοινωνία του Ουρανού» η εξέλιξη έρχεται είτε ως απόρροια διαδοχικών «σοκ», είτε ως καρπός μιας ακραίας πολιτικής που φθάνει τα πράγματα στα άκρα «για το καλό όλων»... φυσικά.
Τελικά τα δύο μοντέλα καταλήγουν να συγχωνεύονται σε ένα, όπως συνέβη για παράδειγμα με τους Ναζί στην Γερμανία, που ανδρώθηκαν με την συνδρομή του τετραγώνου των δύο πλανητών (ο Ουρανός στον Κριό και ο Πλούτωνας στον Καρκίνο). Αλλά εκτός από την... φρίκη που εγείρει μια τέτοια προοπτική, μπορούμε να αναλογιστούμε πρώτον ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και το σημερινό πρότυπο των... Ουρανοπλουτωναίων είναι μάλλον η δεκαετία του '60 με τις κοινωνικές αναταράξεις της και δεύτερον ότι τελικά -κι αυτή είναι η αλήθεια- πάρα πολλές από τις καινοτομίες του Ναζιστικού κράτους, υιοθετήθηκαν στη συνέχεια από τον σύγχρονο δυτικό κόσμο (αναφέρομαι κυρίως σε θέματα οργάνωσης).
Ουσιαστικά δηλαδή, μας αρέσει δεν μας αρέσει, το μοντέλο διακυβέρνησης που «προτείνουν» οι δύο αργοί πλανήτες, είναι εξαιρετικά «δυνατό» και αφήνει το στίγμα του διαχρονικά. Η συνεχεια εδω

Το σύμπαν χρειάζεται την κβαντική αβεβαιότητα


Einstein_Albert Συγνώμη Αϊνστάιν, αλλά η κβαντομηχανική πάντα θα έχει μέσα της την αβεβαιότητα. Τα ευρήματα ανατρέπουν τις ελπίδες εκείνων που ψάχνουν για μια κβαντική θεωρία με λιγότερη περίεργη συμπεριφορά, η οποία έχει κάνει πολλούς φυσικούς να νιώθουν άβολα, συμπεριλαμβανομένου και του Άλμπερτ Αϊνστάιν.
    Παρά το γεγονός ότι η κβαντομηχανική είναι μία από τις πιο επιτυχημένες θεωρίες όλων των εποχών, όσον αφορά την ικανότητά της να εξηγήσει και να προβλέψει διάφορα φαινόμενα, ο κόσμος της ενσωματώνει πολλές αντι-διαισθητικές ιδέες.

    Ένα από αυτά είναι η αρχή της αβεβαιότητας, η οποία αναφέρει ότι στον κβαντικό κόσμο είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ταυτόχρονα δύο ποσότητες, όπως είναι η θέση και η ορμή ενός σώματος, με απόλυτη ακρίβεια. Όσο περισσότερα γνωρίζετε για τη μία ποσότητα, τόσο λιγότερο μπορείτε να γνωρίζετε την άλλη.
    Αυτό αποδεικνύεται σε μια παραλλαγή του διάσημου πειράματος της διπλής σχισμής, όπου μεμονωμένα φωτόνια φαίνεται να περνούν μέσα από δύο σχισμές σε ένα φράγμα ταυτόχρονα, παράγοντας ένα σχέδιο συμβολής σε μια οθόνη που οφείλεται στην ορμή του. Η προσθήκη ενός ανιχνευτή φωτονίων σε κάθε μία από τις δύο σχισμές, όμως, αφαιρεί την αβεβαιότητα για την θέση του φωτονίου, αναγκάζοντας έτσι την ορμή του να είναι πιο αβέβαιη. Κι αυτό καταστρέφει το μοτίβο στην οθόνη.
    Ωστόσο, η αποδοχή ότι η αβεβαιότητα που υπάρχει δεν οφείλεται σε μια έλλειψη γνώσης, αλλά υπάρχει λόγω ενός θεμελιώδους νόμου, δεν κάθεται καλά στο στομάχι μερικών φυσικών. Ένας διάσημος διαφωνών ήταν ο Αϊνστάιν, ο οποίος περιφρονούσε την ιδέα ότι θα μπορούσε να είναι το απρόβλεπτο ένα αναπόσπαστο μέρος των φυσικών νόμων που διέπουν το σύμπαν. Ο Oscar Dahlsten, ένας θεωρητικός φυσικός από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αναφέρει ότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν διαισθητικά να αισθάνονται ότι η αρχή της αβεβαιότητας δεν θα πρέπει κατά βάθος να ισχύει.
    Σε προηγούμενες εποχές οι ερευνητές αναζήτησαν μια λύση μέσω των "κρυμμένων μεταβλητών", οι οποίες μπορεί να δουλεύουν στο παρασκήνιο, κάνοντας τα πράγματα να φαίνονται πιο περίεργα απ ‘ότι πραγματικά είναι. Μέχρι στιγμής, όμως, αυτή η προσέγγιση απέτυχε.
    Esther_Hanggi Τώρα ο Stephanie Wehner και η Esther Hänggi στο Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης έχουν αλλάξει πορεία αναδιατυπώνοντας την αρχή της αβεβαιότητας στη γλώσσα της θεωρίας της πληροφορίας.
    Πρώτον, δείχνουν ότι οι δύο ιδιότητες ενός απλού αντικειμένου που δεν μπορεί να είναι γνωστές ταυτόχρονα, μπορούν να θεωρηθούν ως δύο ρεύματα πληροφοριών που κωδικοποιούνται στο ίδιο σωματίδιο. Με τον ίδιο τρόπο που δεν μπορείς να ξέρεις την ορμή ενός σωματιδίου και τη θέση του με ένα αυθαίρετα υψηλό επίπεδο ακρίβειας, έτσι μπορείς επίσης να μην αποκωδικοποιείς πλήρως αυτά τα δύο μηνύματα. Αν ανακαλύψετε πώς να διαβάσετε το μήνυμά 1 με μεγάλη ακρίβεια, τότε η ικανότητά σας να αποκρυπτογραφήσετε το μήνυμα 2 περιορίζεται.
    Στη συνέχεια οι δύο φυσικοί υπολόγισαν τι θα συμβεί αν χαλαρώσουν τα όρια της αρχής της αβεβαιότητας σε αυτό το σενάριο, επιτρέποντας τα μηνύματα να είναι καλύτερα αποκωδικοποιημένα και επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν θα έπρεπε, όταν θα ήταν σε ισχύ η αρχή της αβεβαιότητας.
    Οι Wehner και Hänggi συμπεραίνουν ότι το παραπάνω είναι σαν να παίρνουμε παραπάνω ωφέλιμη ενέργεια ή έργο από ένα σύστημα από όση βάζουμε μέσα, κάτι που απαγορεύεται από το δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής. Κι αυτό ισχύει επειδή απαιτούνται και η ενέργεια και οι πληροφορίες για να παραχθεί έργο από ένα σύστημα.
    Δηλαδή, η μη ισχύ της Αρχής Αβεβαιότητας είναι σαν να έχουμε ανακαλύψει μια μηχανή με αέναη κίνηση, η οποία απαγορεύεται από την θερμοδυναμική.
    "Ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής είναι κάτι που βλέπουμε παντού και ουσιαστικά κανείς δεν τον αμφισβητεί," λέει ο Mario Berta, ένας θεωρητικός φυσικός από το Ελβετικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη, ο οποίος όμως δεν συμμετείχε στη μελέτη. "Τώρα ξέρουμε ότι χωρίς την αρχή της αβεβαιότητας θα μπορούσε να μην ισχύει ο δεύτερος νόμος."
    Δεδομένου ότι αυτό θα ήταν πολύ πιο περίεργο από την ίδια την ύπαρξη της αρχής της αβεβαιότητας, βασικά αυτό δικαιώνει την Αρχή της Αβεβαιότητας. «Η εργασία αυτή βοηθάει στο να κατανοήσουμε γιατί ακριβώς η κβαντική θεωρία είναι όπως είναι», υποστηρίζει ο Mario Berta.
    Πηγή: New Scientist

Αφιερωμενο εξαιρετικα....

Ιστορικο τραγουδι, συμβολικο, για την σημερινη ημερα αποκαθηλωσης των μοιρακιων....

Τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα: Η Πάλη των Αιωνίων


Μαριάννα Κατσουλίδη: V for Vendetta

Σήμερα σχηματίζεται με απόλυτη ακρίβεια το τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα, το οποίο θα επαναληφθεί άλλες 6 φορές και θα ταλανίσει τον πλανήτη με πολλά και ποικίλα γεγονότα. Στην επίδραση αυτού του τετραγώνου βρισκόμαστε εδώ και αρκετό καιρό και ήδη "απολαμβάνουμε" τις συνέπειές του, δηλαδή την παγκόσμια οικονομική κρίση (τονίζω και πάλι: το θέμα οικονομία και κρίση δεν  αφορά μόνο την Ελλάδα, είναι παγκόσμιο και θα το συνειδητοποιήσετε σύντομα, μέσα στην επόμενη διετία).


Ο Ουρανός αποτελεί την εκρηκτική δύναμη που απελευθερώνει πολλούς μεγατόνους ενεργειών, που ηγείται των επαναστάσεων, φέρνει τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Είναι η Κοσμική Αρχή που μας εξελίσσει καθώς, μέσα από τον Ουρανό, γινόμαστε πιο συνειδητοποιημένοι συλλογικά. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να φροντίζουμε για την προσωπική μας ανέλιξη. Ο Κρισναμούρτι έχει αποδώσει τέλεια το νόημα του Ουρανού όταν είπε ότι "η μεγαλύτερη επανάσταση είναι η επανάσταση των συνειδήσεων". Ωστόσο, ο Ουρανός, περισσότερο από κάθε άλλο πλανήτη, μας διδάσκει ότι για να φτιάξουμε ομελέτα πρέπει να σπάσουμε αβγά που σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για θυσίες, για μεγάλες αλλαγές, για ξεβόλεμα και, το κυριότερο, έτοιμοι να απαγγιστρωθούμε από παγιωμένες αντιλήψεις, ιδέες, συμπεριφορές, εξαρτήσεις. Ο Ουρανός βρίσκεται στον Κριό, ένα περιβάλλον που του επιτρέπει να εκτονώσει πολύ δυναμικές ενέργειες. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Ουρανό στον Κριό, πατήστε εδώ. 


Ο Πλούτωνας αποτελεί την πιο μυστηριακή μορφή στην αστρολογία! Θεωρητικά είναι η Κοσμική Αρχή που σχετίζεται με το θάνατο και την αναγέννηση. Όταν ο σπόρος πέσει στη γη, γίνεται η γενεσουοργός δύναμη για να δημιουργηθεί το καινούργιο δέντρο. Η τέλεια εικόνα για τον Πλούτωνα σε ένα μυητικό κόσμο με άτομα συνειδητοποιημένα, αλληλέγγυα, φιλοσοφιμένα, άφοβα, θα αποδιδόταν με το σύμβολο του οροβόρου όφεως, που η ερμηνεία του είναι "το τέλος μου είναι η αρχή μου". Ωστόσο, επανέρχομαι στην πραγματικότητα για να σας τονίσω ότι στο δικό μας κόσμο ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύει, εκτός των φιλοσοφικών του διαστάσεων και τον πλουτισμό, τα συμφέροντα, το χρηματοοικονομικό σύστημα, τις διαπλοκές, τους ένστολους και τις αρχές που αντιπροσωπεύονται από αυτούς. Στο ζώδιο του Αιγόκερου, όπου ο Πλούτωνας βρίσκεται από το 2008, εξυπηρετεί τέλεια τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και δείχνει το σκληρό πρόσωπο των κρατούντων και των χρηματοπιστωτικών οργανισμών σε όλο του το "μεγαλείο"! Οι λαοί υπόκεινται σε ασφυκτικά, άδικα, αδυσώπητα μέτρα λιτότητας για να χαίρονται οι λίγοι και για να γίνει μια ανακατανομή του ορυκτού πλούτου, πάντα με βάση τα συμφέροντα των ελαχίστων που ελέγχουν το τραπεζικό σύστημα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, πατήστε εδώ. 


Η σύγκρουση αυτών των δύο γιγαντιαίων Κοσμικών Αρχών με όψη τετραγώνου, θα αποτελέσει ένα crash test για την ανθρωπότητα. Δυστυχώς, απέχουμε πολλά έτη φωτός από το να διευρύνουμε τη συλλογική συνείδηση καθώς οι περισσότεροι δεν έχουμε καν συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει σε εμάς τους ίδιους. Οι όροι αλληλεγγύη, συμπαράσταση, ένωση, αδελφότητα, αγάπη είναι μάλλον άγνωστοι στην ουσία τους καθώς μετατρέπονται από μεγάλα λόγια σε πράξη μόνο από λίγους και εκλεκτούς. 
Το κατεστημένο μας έχει δείξει το πιο αναλέητο πρόσωπό του και, δυστυχώς, φαίνεται ότι χρειάζεται να πιάσουμε πάτο για να καταλάβουμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει...


Τα επόμενα χρόνια είναι δυσοίωνα για την οικονομία αλλά όχι μόνο της Ελλάδας. (Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας το τετράγωνο του Πλούτωνα και του Ουρανού ενεργοποιεί το τετράγωνο του Δία και του Πλούτωνα που είναι η όψη διαπλοκής. Αναμένονται πολλές αποκαλύψεις με διαπλεκόμενα άτομα που ίσως δεν τα έχει φανταστεί η ελληνική κοινωνία). Οικονομική κρίση αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη συνολικά και στη συνέχεια έρχεται και η σειρά της Αμερικής. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Σκεφτείτε ότι ανάλογες όψεις είχαμε στη δεκαετία του 1930 και μας οδήγησαν στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. 
Τώρα, τα κομπιούτερ βοηθούν στο να γίνεται ένας πιο μοντέρνος, πιο υπόγειος και πιο ειδεχθής πόλεμος που είναι ο έλεγχος των ατομικών και, κατ' επέκταση, συλλογικών συνειδήσεων μέσω του φόβου. Τους κρατούντες του σήμερα θα τους ζήλευε ακόμη κι ο Γκαίμπελς. Οι εξελιγμένες μέθοδοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που βρίσκονται στο σπίτι μας και έχουν τοξινώσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Γνωρίζω άτομα που είναι δυσαρεστημένα από αυτά που λέγονται σε κάποια κανάλια αλλά συνεχίζουν να τα βλέπουν και δεν μπορούν να αντισταθούν στο άνοιγμα της τηλεόρασης. Φθάσαμε να θεωρούμε συντροφιά μας αυτούς που μας σπέρνουν το φόβο. Δυστυχώς θα δούμε τα αποτελέσματα τού να ακολουθούμε το φόβο, τον ποιο αδύναμο κρίκο μας και θα καταλάβουμε, με οδυνηρό τρόπο, ότι οι αρετές, όπως, η γενναιότητα, το θάρρος, η αλληλεγγύη που στηρίζονται στη δύναμη και όχι στην αδυναμία, είναι οι μόνες που μπορεί να μας βγάλουν από τα αδιέξοδά μας. 
Ωστόσο, ας ευχηθούμε τα καλύτερα και ο Θεός βοηθός...


Όταν αυτές οι δύο υπερδυνάμεις συγκρούονται και μάλιστα με τον Ουρανό να βρίσκεται στον εκρηκτικό Κριό και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, ζώδιο της γης, οι γεωφυσικές καταστροφές είναι μια σχεδόν ασφαλής πρόβλεψη για τον αστρολόγο. Σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων και τέτοιου είδους καταστάσεις θα είναι το κερασάκι στην τούρτα μας....
Επίσης, η όψη αυτή δηλώνει βία, οπότε θα ενταθεί η βία, οι τρομοκρατικές ενέργειες, οι εκδηλώσεις ακραίας οργής και αρνητικών συναισθημάτων. Και όπως είναι γνωστό, η πείνα προκαλεί βία και, αδίκως, είναι πολλοί οι συνάνθρωποί μας που ήδη πεινούν και βρίσκονται στο δρόμο (επαναλαμβάνω όχι μόνο στην Ελλάδα).


Ζούμε σε δύσκολες εποχές! Ας γίνουμε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί, ας επιστρατέψουμε το μυαλό μας, ας ανοίξουμε τις καρδιές μας, ας προσπαθήσουμε να απεγκλωβιστούμε από τη φυλακή των φόβων μας... Να είστε σίγουροι ότι ως ελεύθεροι, συνειδητοποιημένοι άνθρωποι, θα φτιάξουμε μια ανθρωπότητα συμβατή προς τις επιταγές του τετραγώνου Ουρανού - Πλούτωνα. Και τότε θα επέλθει η αναγέννηση... Και μη μου πείτε ότι είμαι μια ευφάνταση ρομαντική, γιατί θα απαντήσω ότι έχετε δίκιο αλλά πρέπει να θυμάστε ότι κάθε βήμα της ανθρωπότητας έγινε επειδή κάποιοι ήταν οραματιστές, δηλαδή ευφάνταστοι, ρομαντικοί και ιδεολόγοι. Τι λέτε; Αξίζει να ενωθούμε κάτω από μία τέτοια ομπρέλλα; 


Σμάρω Σωτηράκη

23.6.12

Η Σμάρω Σωτηράκη στο Star System με την Άση Μπήλιου σε μια Συζήτηση εφ' όλης της Ύλης για το Τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα



Αύριο Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012, στις 12:50 το μεσημέρι, η Άση Μπήλιου κι εγώ μιλάμε για την πιο σημαντική όψη της δεκαετίας, το τετράγωνο του Πλούτωνα και του Ουρανού, τις επιδράσεις του στην πολιτική και στην οικονομία και πώς θα επηρεάσει το κάθε ζώδιο.  


Μείνετε συντονισμένοι....


Σμάρω Σωτηράκη

Προσοχη κυκλοφορει η ΟΠΛΑ




Τελευταια καποια κουμασια της ΟΠΛΑ ( Οργανωση Προστασιας Λαικων Αστρολογων ) κανουν επιθεσεις σε Αστρολογους που δεν ανηκουν σε συγκεκριμενα κεντρα αστρολογικης εξουσιας, με σκοπο να τους τρομοκρατησουν για τις επυχιες τους. Ο Φασισμος του ασημαντου δεν θα περασει.
Ενωμενοι θα αντιμετωπισουμε την νεα επιδρομη των αστρολογικων μοιρακιων, που σηκωσαν κεφαλι, γιατι ενοτητα και δυναμη υπαρχει ανεκαθεν στο χωρο και το ιστολογιο αυτο εχει δωσει μαχες για μια καθαρη ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ.


Η ΠΟΡΤΑ
Ο ποιητής εξηγούσε τους μυστικούς συμβολισμούς
τη διαλεχτική του ποιήματός του
Η πόρτα, έλεγε, είναι το μυστήριο της επικοινωνίας
του μέσα με το έξω, μιας επικοινωνίας που
εναλλάσσεται, αντιστρέφεται, αναχαιτίζεται,
αναιρείται, υποτροπιάζει, τελικά επέρχεται,
γι’ αυτό κι η πόρτα είναι μια πόρτα
που αναλώνει την πόρτα
που υπερβαίνει την ανάγκη της πόρτας
και μέσα από την αυτοκαταργημένη πόρτα
μπορεί κανείς να βυθομετράει, να βυθράει
να βεθλάει, να βουθλουβάει…
Γύρω οι θαυμαστές νιώθανε μια βαθιά δροσιά
καθώς τους ψέκαζαν τα σάλια.
Τίτος Πατρίκιος

Πάνελ Αστρολόγων στην Εκπομπή "έχεις άστρο" με Προβλέψεις για την Ελλάδα, τo Μνημόνιο, το Ευρώ




Σήμερα στις δώδεκα τα μεσάνυχτα ακριβώς και για δύο ώρες, η Βασιλική Κόντη και ο Γιάννης Ριζόπουλος, στο καθιερωμένο ραντεβού τους στο Channel 9, θα έχουν ...αυξημένα καθήκοντα!
Συγκεκριμένα, όπως έγινε και τον περασμένο Μάιο, θα αναλάβουν να συντονίσουν ξανά ένα πάνελ εκλεκτών αστρολόγων, σε μια συζήτηση με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις για το Μνημόνιο και το τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, αναζητώντας τα κοινά σημεία αλλά και τις διαφορές στις αστρολογικές εκτιμήσεις για τα μελλούμενα.
Σε αυτό το αστρολογικό τηλεοπτικό debate, θα συμμετάσχουν οι επτά του debate του Μαΐου, συνεργάτες του astrology.gr και μέλη του συλλόγου Πάμε Αστρολογία».
Μαζί με τους οικοδεσπότες της εκπομπής, η κ Σωτηράκη, ο Urania lab (κατά κόσμον Δ Κορωνάκης), ο κ Ματσώτας, και ο κ Κονδύλης με την προσθήκη του κ Αδαμίδη συγκροτούν τους G-7 των ειδικών αναλυτών που θα ανιχνεύσουν τάσεις και πιθανότητες με οδηγό την Πολιτική Αστρολογία.
Το Channel 9 εκπέμπει μόνον στην Αττική αλλά μπορείτε να το δείτε live και μέσω διαδικτύου στην διέυθυνση http://wwitv.com/tv_channels/b6155.htm
Η εκπομπή θα παιχτεί σε επανάληψη την Κυριακή στις 7:30 το πρωί και για όσες ή όσους δεν μπορέσουν να την παρακολουθήσουν, το βίντεο της θα είναι διαθέσιμο εδώ την Δευτέρα.

21.6.12

ΡΙΚΟ ΡΙΚΟ ΡΙΚΟΚΟ.....αυριο συνεδριαζουν οι 7 σαμουραι

Λίλιθ ή Μαύρη Σελήνη: Μυστήριο, Πάθη, Απελευθέρωση




Η Λίλιθ ή Μαύρη Σελήνη δεν είναι πλανήτης αλλά ένα σημείο το οποίο μένει ακάλυπτο στην τροχιά της Σελήνης γύρω από τη γη. Ωστόσο, ο συμβολισμός της είναι πολύ σημαντικός καθώς το αρχέτυπό της σχετίζεται με τις πιο μύχιες πλευρές της θηλυκής μας πλευράς, με τις επιθυμίες, τα πάθη μας, τη σεξουαλικότητά μας. Επίσης είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με την ανάγκη μας να απελευθερωθούμε συναισθηματικά, να αποκοπούμε από τον ομφάλιο λώρο που στην περίπτωσή μας συμβολίζει τόσο την αποκοπή από κάθε εξάρτηση όσο και τη στιγμή που το νεογέννητο αποκόβεται από την ασφάλεια της μήτρας και αυτονομείται ως ανθρώπινη ύπαρξη. Η Λίλιθ ταυτίζεται και με την κουνταλίνι. Την δυναμική ενέργεια που ρέει κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης σε σχήμα φιδιού και συνδέεται με τη σεξουαλική διέγερση και ορμή. Αυτή η ενέργεια από τους μυημένους στα μυστήρια, μπορεί να μετουσιωθεί και, αντί να κατευθύνεται προς τα κατώτερα κέντρα, να γίνει η δύναμη που θα ανοίξει τα ανώτερα κέντρα μας, τα οποία μας συνδέουν με το Θείο Εαυτό μας. Ο ομφάλιος λώρος ή η κουνταλίνι, γίνονται το φίδι που μας πνίγει αν δεν απελευθερωθούμε συνειδητά από τα δεσμά των παθών μας ή ο ουροβόρος όφις που συμβολίζει την τελειότητα του Θεού αν ξεπεράσουμε τα κατώτερα πάθη μας.

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ: Είστε άτομα παθιασμένα, με έντονα ένστικτα αλλά, συχνά, ανικανοποίητα καθώς σας είναι δύσκολο να συνδυάσετε το συναίσθημα με το σεξουαλικό πάθος με αποτέλεσμα να διχάζεστε. Οι παρορμήσεις σας είναι έντονες αλλά ενδόμυχο σκοπό τους έχουν να ασκήσετε εξουσία στους άλλους. Η εσωτερική σας απελευθέρωση θα έρθει όταν μάθετε τις πηγές των παρορμήσεών σας και συνειδητοποιήσετε ότι η ανάγκη σας για κυριαρχία σας κρατά δέσμιους στα κατώτερα ένστικτα.

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ: Ο έντονος αισθησιασμός σας δεν περνά απαρατήρητος και μαγνητίζει τα άτομα, τα μαγεύει, τα παρασύρει. Είστε κτητικοί και κάνετε απίστευτες σκηνές ζήλιας ενώ, πολύ συχνά, εκδηλώνετε εμμονές για την απόκτηση περιουσίας. Θα αποκοπείτε από τις εξαρτήσεις σας όταν καταλάβετε την αυτό-αξία σας και δεν έχετε την ανάγκη να αποκτάτε αξία από τα πράγματα και τους ανθρώπους που βρίσκονται υπό την κατοχή σας.

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ: Ο ρόλος της Λολίτας ή του Δον Ζουάν σάς είναι αναγκαίος καθώς σας επιτρέπει να αναλώνεστε στην επιπολαιότητα, να ακροβατείτε μεταξύ αλήθειας και ψέματος, να απολαμβάνετε το όμορφο περιτύλιγμα πραγμάτων και  ανθρώπων και τελικά να μη δεσμεύεστε. Στην ουσία αρνείστε να κάνετε διάλογο με τον εαυτό σας και να αντιμετωπίσετε τα δικά σας τραύματα αλλά μόνο αν τα βρείτε με τον εαυτό σας, θα μπορέσετε να κάνετε σχέσεις ουσίας και να απελευθερωθείτε από τα δεσμά της ποταπότητας.

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: Η Λίλιθ στο περιβάλλον της οικογένειας, στρέφει την αρχέγονη δύναμή σας στο να προστατεύετε με πάθος τα παιδιά σας, τις ιδέες, τα δημιουργήματά σας. Συνήθως, γίνεστε ο ήρωας ή το θύμα που υπερασπίζεται όλη τη γενιά του. Θα βρείτε την ελευθερία σας μόνο αν αποκοπείτε από τη μήτρα του γενεαλογικού σας δέντρου και όταν δείτε τον εαυτό σας σαν μοναδική προσωπικότητα και όχι σαν ένα παρακλάδι των προγόνων σας.   

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ: Είστε αισθησιακοί, ακαταμάχητοι, θελκτικοί. Οι άλλοι μαγεύονται από το φυσικό μαγνητισμό σας και όχι από τα επιτεύγματά σας, γεγονός που συχνά πληγώνει το ναρκισσισμό σας. Ωστόσο, ο θαυμασμός είναι η παγίδα που σας δεσμεύει σε ένα κατώτερο εαυτό ενώ ο μαγνητισμός σας είναι η ατόφια, αρχέγονη δύναμή σας που ευθύνεται για τα επιτεύγματά σας και θα σας απογειώσει αν πιστέψετε σε αυτή και τη χρησιμοποιήσετε για να εξελιχθείτε σε πιο πνευματικά όντα.

ΛΙΛΙΘ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Ο φόβος ότι θα ξεπεράσετε τα όρια της λογικής όταν εκφράσετε τα πάθη σας, σας κρατά δέσμιους και δεν σας αφήνει να βρείτε τα όριά σας, να ανοίξετε τα φτερά σας, να αποδεχθείτε τη σεξουαλικότητά σας. Συνέπεια αυτών είναι να παραμένετε ανικανοποίητοι, ανακυκλώνοντας τους φόβους. Η απελευθέρωση θα έρθει όταν εμπιστευτείτε τους εαυτούς σας και τους απεγκλωβίσετε από τη φυλακή της στείρας λογικής και καταπονεί τα συναισθήματά σας.

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟ ΖΥΓΟ: Η ακαταμάχητη γοητεία σας έλκει θαυμαστές και σας επιτρέπει να αλλάζετε εραστές ή ερωμένες με μεγάλη ευκολία. Η αλήθεια είναι ότι ενώ νομίζετε πως κάνετε τα πάντα για την απόλυτη δέσμευση, εσείς μετατρέπετε το χωρισμό σε άποψη. Ο λόγος; Μα φυσικά η αδυναμία σας να δείτε τον εαυτό σας στα μάτια ενός συντρόφου. Προτιμάτε να μένετε πιστοί στην εικόνα σας, δίνοντας, ωστόσο, μόνο το είδωλο του προσωπείου. Εμπιστευτείτε την ακτινοβολία του είναι σας και απελευθερωθείτε.

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ: Εδώ η Λίλιθ είναι στο στοιχείο της! Η βασίλισσα των παθών, η ιέρεια που κρύβεται πίσω από τις πιο ασυνείδητες αλλά και πιο αρχέγονες σκιές μας, βρίσκεται στο περιβάλλον του ψυχισμού. Είστε έντονα σεξουαλικοί, απύθμενα μαγνητικοί αλλά απόλυτα εξαρτημένοι από το φόβο της αμαρτίας. Συχνά αλλάζετε συντρόφους, αποφεύγοντας τη συγχώνευση με το ένα και μοναδικό ταίρι και άλλοτε απομονώνεστε. Και στις δύο περιπτώσεις αυτοτιμωρείστε. Απαλλάξτε τον εαυτό σας από την ευθύνη του προπατορικού αμαρτήματος και απελευθερωθείτε.

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Η περιπέτεια γίνεται αυτοσκοπός για εσάς και τελικά την ακολουθείτε είτε παίζοντας ακραία ερωτικά παιχνίδια με πολλούς παρτενέρ είτε ψάχνοντας την Αλήθεια μέσα από την αρχέγονη γνώση. Ωστόσο, η πραγματική περιπέτεια στην οποία πρέπει να αναλώσετε τις δυνάμεις σας για να απελευθερωθείτε, είναι η αναζήτηση της εσωτερικής αλήθειας, η γνωριμία με τις πιο μύχιες πλευρές του εαυτού σας και συνειδητοποιήσετε ότι η ανεξαρτησία είναι η απαλλαγή από τις ανασφάλειες.

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Υιοθετείτε τη σκληρή στάση του έλλογου όντος, το οποίο είναι απαλλαγμένο από περιττά πάθη και πατάει γερά στη γη, προσπαθώντας να διακριθεί κοινωνικά. Στην πραγματικότητα διαχωρίζετε τον εαυτό σας, δίνοντάς του το ρόλο του ανέφικτου. Κι αν θέλετε να αποδεσμευτείτε και να χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας τη δύναμη της Λίλιθ, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι είναι ανέφικτο να μην έχετε πάθη. Καλό θα ήταν να τα αγαπήσετε…

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: Περισσότερο από όλες, η δική σας Λίλιθ μοιάζει να αποκόβεται από το φαύλο παρελθόν και να ορμά με πάθος στο μέλλον, θέλοντας να βρει αυτό που της ταιριάζει αλλά αρνούμενη να δεσμευτεί στο περιοριστικό πλαίσιο μιας σχέσης. Στην ουσία φοβάστε την αφοσίωση γιατί νομίζετε ότι θα χάσετε τον εαυτό σας. Αν όμως χρησιμοποιήσετε τη δύναμή σας για να αγαπήσετε τον εαυτό σας, τότε θα καταλάβετε ότι δεν κινδυνεύετε από την αφοσίωση αλλά από την έλλειψή της.

ΛΙΛΙΘ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ: Το ζώδιο του συλλογικού ασυνειδήτου φιλοξενεί την αρχέγονη θηλυκή αρχή της σαγήνης, της σεξουαλικότητας, των παθών αλλά και της δύναμης της μετουσίωσης. Εσείς έχετε γεννηθεί με το χάρισμα να αποδεσμευτείτε από τον κλοιό σας και να ανελιχθείτε αλλά, συνήθως, αναλώνεστε στο να ψάχνετε την επιβεβαίωση από τους άλλους, καταθέτοντας σε αυτούς γη και ύδωρ για να την εξαγοράσετε. Συνειδητοποιείστε ότι η λύτρωση θα έρθει μόνο αν πιστέψετε στον εαυτό σας.

Σμάρω Σωτηράκη

Αυτό το άρθρο το είχα γράψει για την εκπομπή STAR SYSTEM που προβλήθηκε στο κανάλι ALPHA TV, την Κυριακή 10/6/2012. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε την εκπομπή και τα βίντεο που περιέχουν το συγκεκριμένο κείμενο, Πατήστε εδώ.

18.6.12

Νέα Σελήνη στους Διδύμους 19/6/2012 - Προβλέψεις και πώς θα επηρεάσει



Δύο ημέρες μετά τις πολυαναμενόμενες εθνικές εκλογές, στις 19/6/2012, πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη του μήνα, στις 18:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, στην 28η μοίρα των Διδύμων.
Πρόκειται για μια ισχυρή Νέα Σελήνη αν λάβουμε υπ όψιν μας πέραν των όψεων που σχηματίζονται, το γεγονός πως ακολουθεί μετά από δύο σημαντικές εκλείψεις.
Ο ωροσκόπος της Νέας Σελήνης βρίσκεται στις 24 μοίρες του Σκορπιού, σε αντίθεση με τον ωροσκόπο της Ελλάδας και σε σύνοδο με τη Σελήνη του ενός εκ των δύο πρωτοπόρων, του κ. Αλέξη Τσίπρα.
Το τετράγωνο με τον Άρη καταδεικνύει ένα κλίμα διαμάχης, που δυσκολεύει τις διαπραγματευτικές συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων.
Παράλληλα ο Άρης βρίσκεται σε Ταυ - τετράγωνο με τη Σελήνη και την Αφροδίτη της Ελλάδας, γεγονός που επισφραγίζει το συγκρουσιακό καθεστώς που θα ακολουθήσει.
Επιπλέον η ακριβέστατη αντίθεση του Ερμή με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας, εντείνει την ανασφάλεια, τη σύγχυση, καθώς και τις κρυφές παρασκηνιακές τακτικές.
Τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι Δίδυμοι, Τοξότες, Ιχθύες και Παρθένοι γεννημένοι στις τελευταίες ημέρες, αλλά και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες ή ωροσκόπο γύρω από τις 28 μοίρες των ζωδίων αυτών.
Ευνοϊκότερη θα είναι για Ζυγούς, Υδροχόους, Λέοντες και Κριούς γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο, οι οποίοι θα μπορέσουν να δουν ευδιάκριτα όλα όσα οι υπόλοιποι προσπαθούν, με μεγεθυντικούς φακούς.
Ας δούμε πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια.                                                                                                                                                                                          
ΚΡΙΟΣ
Ζητάτε τα εύσημα για όσα προβλέψατε με ακρίβεια και διαίσθηση και γίνεστε ιδιαίτερα επικοινωνιακοί, βρισκόμενοι στην αφετηρία ενός ξεκαθαρίσματος σκέψεων, απόψεων και αποφάσεων. Σας δίνεται η ευκαιρία να επιχειρήσετε συναναστροφές και συνδιαλλαγές που θα προωθήσουν τα σχέδιά σας, ενώ καινούργιες ιδέες στολίζουν τα ανήσυχα κεφάλια σας.
Δραστήριοι και ενεργητικοί καθώς είστε, ξεκινήστε ένα μονόπρακτο στο οποίο ο λόγος και η έκφραση θα εντυπωσιάσουν. Υπάρχει κάτι που θέλετε να πετύχετε πάρα πολύ. Αν δεν διασπαστείτε στην πορεία, το έχετε σίγουρα δικό σας μέσα από μια προσεγμένη επικοινωνία.    

Η συνέχεια εδώ
http://www.astrology.gr/PROBLEPSEIS/MINIAIES/item/31794-Nea-Selini-Ioynioy-%E2%80%93-Pos-tha-epireasei-ta-12-zodia

«Δημοκρατία» Ηλιθίων…


  • 2161
     



 «Δημοκρατία» Ηλιθίων…

«Δημοκρατία» είναι η άποψη….
Άποψη έχουν και  οι Ηλίθιοι.
«Δημοκρατία» είναι η πλειοψηφία…
Πλειοψηφία είναι οι Ηλίθιοι.
«Δημοκρατία» είναι οι 50 έδρες….
Και τους τις δίνουν οι  Ηλίθιοι.
«Δημοκρατία» είναι  η κομματική σημαία…
Και τις κουνάνε οι Ηλίθιοι.
«Δημοκρατία»  είναι το ψέμα…
Και το πιστεύουν οι Ηλίθιοι.
«Δημοκρατία» είναι η ο φόβος…
Για να τρομάζουν οι Ηλίθιοι.
«Δημοκρατία» είναι η ατιμωρησία…
Για να αλωνίζουν οι Ηλίθιοι.
«Δημοκρατία» είναι η ξετσιπωσιά…
Για να μην ντρέπονται οι Ηλίθιοι.
«Δημοκρατία» είναι  η προδοσία…
Για να εξαπατούνται  η Ηλίθιοι.
«Δημοκρατία» είναι ουρλιαχτό…
Για να τσιρίζουν οι Ηλίθιοι.
«Δημοκρατία» είναι η ανοχή….
Για αυτό ανέχεται τους Ηλίθιους.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο σκοτάδι…
Και οδηγοί μας… είναι οι Ηλίθιοι…
ΙΩΑΝΝΗΣ
filologos10.wordpress.com

Πως θα περνει τα νεα μετρα ο Αντωνης Σαμαρας

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 17 - 23/6/2012 & Νέα Σελήνη Ιουνίου 2012 στους Διδύμους



Ιδιαίτερα σημαντική εβδομάδα αυτή που ξεκινά σήμερα με εκλογές και στη συνέχεια με το πανηγύρι της συγκρότησης μιας κυβέρνησης, η οποία θα κληθεί να αναλάβει το τιμόνι της χώρας σε ένα κομβικό σημείο της σύγχρονης ιστορίας. Αναρωτιέμαι αν οι πολιτικοί έχουν συνειδητοποιήσει το πόσο σημαντικές σελίδες ιστορίας γράφονται αυτή τη στιγμή ή, τουλάχιστον, αν το έχουν συνειδητοποιήσει τόσο καλά όσο εμείς οι αστρολόγοι. 


Οι όψεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο είναι κοσμοϊστορικές. Ζούμε σε εποχές μεγάλων αλλαγών και η αλήθεια είναι ότι αυτό που χρειάζεται είναι να διευρύνουμε τις συνειδήσεις μας και να είμαστε στο κέντρο μας. Υπάρχει ένα σύστημα που θέλει να μας καταπιεί. Από την άλλη, οι Κοσμικές Αρχές μας διδάσκουν ότι τίποτε δεν μπορεί να μας καταπιεί αν δεν του το επιτρέψουμε. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να μην είμαστε άμορφη μάζα αλλά συνειδητοποιημένες ατομικότητες, δυνατές και ισχυρές, ενωμένες και ελεύθερες.
Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και με το Ευρώ, πατήστε εδώ.


Την Τρίτη στις 19 Ιουνίου, στις 18:02 θερινή ώρα Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί η Νέα Σελήνη στις 28,43 μοίρες των Διδύμων. 
Ο αστρολογικός χάρτης της Νέας Σελήνης, με συντεταγμένες Αθήνας, δίνει ωροσκόπο στις 24 μοίρες του Σκορπιού σε τρίγωνο με τον Ερμή από τον Καρκίνο και σε εξάγωνο με τον Άρη από την Παρθένο. Αυτές οι όψεις δείχνουν ανάληψη δράσης, ελαφρώς εσωστρεφικής λόγω της φύσης των ζωδίων, πιθανώς και αρκετά δειλής αλλά δράσης! Ανησυχητικός παράγοντας του ωροσκοπίου είναι ο Ποσειδώνας σε σύνοδο με την ακμή του τέταρτου οίκου και τετράγωνο με το Δία από τον έβδομο. Είναι προφανές ότι οι απειλές και τα ψέματα που θα ακούσουν τα αφτάκια μας θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Από την άλλη, η Νέα Σελήνη στους Διδύμους, στον όγδοο οίκο του χάρτη της, "δηλώνει" ότι κρύβονται πολλά μυστικά και ψέματα, μια μεγάλη προδιάθεση να γίνουν "μαγειρέματα". 


Σε γενικές γραμμές αυτή η πρώτη Νέα Σελήνη μετά την εκλογική αναμέτρηση, δείχνει ότι η ηρεμία δεν θα επιτευχθεί και άλλωστε αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάποιος αστρολόγος για να το καταλάβει. Οι σκόπελοι είναι πολλοί, η αστάθεια με τον Ποσειδώνα στη βάση, τον τέταρτο οίκο του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης, δεδομένη, οι "σκοτεινές" δυνάμεις σε εγρήγορση. 
Το τετράγωνο του Πλούτωνα με τον Ουρανό δεσπόζει, με τον Πλούτωνα στον δεύτερο οίκο (οικονομικά της χώρας) και τον Ουρανό στον πέμπτο (παιδεία, διασκέδαση, κουλτούρα). Μήπως πρέπει να το προσέξουμε και αντί να τρώμε τον Πλουτώνιο φόβο με το κουτάλι και μάλιστα εκ μέρους των τραπεζών και των οικονομικών συμφερόντων (Πλούτωνας στο δεύτερο), να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε να αντιτάξουμε την ελληνική κουλτούρα, διάθεση, φρόνηση και να ανακτήσουμε το ανάστημά μας (Ουρανός στον πέμπτο);


Στο Astrology.gr είναι ήδη αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από τη Νέα Σελήνη στους Διδύμους. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ.


Σμάρω Σωτηράκη

16.6.12

Εκλογές 17 Ιουνίου 2012 ή Σκέψεις μιας Αστρολόγου λίγο πριν Ανοίξουν οι Κάλπες




Αισίως φθάσαμε στην παραμονή των επαναληπτικών εκλογών. Μέσα σε αυτό το μήνα ήταν αρκετές οι φορές που είπα τη γνώμη μου για όσα πρόκειται να συμβούν είτε δημοσίως είτε σε διάφορα φιλικά σουαρέ. Ωστόσο, δεν είχα το χρόνο να γράψω μιαν ανάρτηση, λες και βάσκανος μοίρα δεν με άφηνε να αποτυπώσω στο ιστολόγιό μου πιο αναλυτικά και εμπεριστατωμένα αυτά που υποστηρίζω. Ωστόσο, μέσα στις αναρτήσεις μου και ιδιαίτερα κάθε φορά που μιλάω για σημαντικές μετακινήσεις και όψεις πλανητών, δίνω πάντα το στίγμα μου.


Σε λίγες ώρες ανοίγουν οι κάλπες. Το ζητούμενο από το φιλοθεάμον κοινό είναι να απαντήσω ευθαρσώς ποιο κόμμα θα βγει, αν θα έχει αυτονομία, αν θα δουν κυβέρνηση τα ματάκια μας και τέτοια. Μεγάλη πρόκληση και επιτυχία για έναν αστρολόγο να βρει τα αποτελέσματα με ακρίβεια αλλά κάτι τέτοιο είναι δύσκολο καθώς θα έπρεπε να έχει όλα τα στοιχεία των ενδιαφερομένων με ακριβέστατη ημερομηνία, ώρα και τόπο γέννησης. Δυστυχώς, συχνά, μας λείπουν κάποια στοιχεία και σχεδόν πάντα η ακριβέστατη ώρα που καθορίζει πολλά για την έκβαση των πραγμάτων. Όσοι με παρακολουθείτε, ξέρετε ότι δεν μασώ το λόγια μου καθώς στο βιβλίο μου "2000 στο κατώφλι της εποχής του Υδροχόου" που είχε κυκλοφορήσει με το περιοδικό TV ΖΑΠΙΝΓΚ, στο τέλος του 1999 και μιλούσε για τα επόμενα χρόνια, είχα από τότε κάνει σαφές τη σκληρότητα των τελευταίων ετών και τις δυσκολίες που τώρα αντιμετωπίζουμε. Είχα μιλήσει για την κατάλυση του συστήματος όπως το γνωρίζουμε και για τη μεγάλη μάχη που θα δοθεί μεταξύ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του τραπεζικού καθεστώτος. Κι όλα αυτά το 1999! 
Όχι δεν μασώ τα λόγια μου. Απλά απαντώ με ειλικρίνεια. Για το ποιος θα βγει κανένας αστρολόγος δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά, όμως μπορεί να συνδυάσει αυτά που "διαβάζει" στα σύμβολα δια μέσου των χρόνων και να καταλήξει στα συμπεράσματά του. 
  
Ας ξεκινήσουμε από το ωροσκόπιο της Ελλάδας! Οι πρόσφατες εκλείψεις στων οποίων τις επιδράσεις βρισκόμαστε έγιναν στον άξονα πρώτου - εβδόμου της Ελλάδας που σχετίζεται με το λαό, τη δημόσια υγεία και τάξη καθώς επίσης και με τους άλλους, συμμάχους ή εχθρούς, φίλους ή "φίλους", σωτήρες ή "σωτήρες", τις συνθήκες, τα μνημόνια και οτιδήποτε μας συνδέει μαζί τους. Μάλιστα η Σεληνιακή έκλειψη πραγματοποιηθήκε ακριβώς πάνω στον Άρη της Ελλάδας που βρίσκεται στον έβδομο οίκο της. Όλο αυτό επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά δείχνει και το προεκλογικό μένος των "σωτήρων" που φαίνεται να φοβούνται περισσότερο από τον ελληνικό λαό γι αυτό γαβγίζουν. Και είναι φυσικό! Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε γιατί απλά μας τα έχουν πάρει όλα. Εκείνοι όμως φοβούνται μήπως χάσουν την εθνική κυριαρχία μας που τους έχει παραδοθεί με τα μνημόνια της συμφοράς και της προδοσίας. Εκείνοι φοβούνται γιατί έχουν να χάσουν πολλά και μεγίστης αξίας. Με τις επιδράσεις των εκλείψεων στο κεφάλι μας, της Ηλιακής να υπογραμμίζεται και να ενισχύεται από το Δία που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη μοίρα της και τον Ποσειδώνα να την τετραγωνίζει από τους Ιχθείς, η ασάφεια είναι κυριότερο συστατικό αυτών των εκλογών. 
Πάντως, με αυτή την επίδραση των εκλείψεων προφανώς και δεν θα ισχύσουν τα μνημόνια, τουλάχιστον όπως έχουν υπογραφεί μέχρι αυτή τη στιγμή.

Στο ωροσκόπιο του Αντώνη Σαμαρά ο διελαύνων Δίας που κάνει σύνοδο με τον Ήλιο και τον Άρη του και τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, δείχνουν ότι θα μπορούσε να πάρει μια γεύση χαράς, τόση ώστε να του έρθει ακόμη πιο βαριά η απογοήτευση. Ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από την καταλυτική λειτουργία του Ποσειδώνα, ο Δίας που θα μπορούσε να είναι το αντίπαλο δέος και να φέρει κάτι καλό, ενισχύει τις επιδράσεις της Ηλιακής έκλειψης πάνω στον Ήλιο και τον Άρη του προέδρου της ΝΔ. Αυτά είναι τα κύρια θέματα του ωροσκοπίου του Αντώνη αλλά όχι τα μόνα.


Από την άλλη στο ωροσκόπιο του Αλέξη Τσίπρα υπάρχουν δυσκολίες καθώς η Ηλιακή έκλειψη σχημάτισε τετράγωνο με τον Άρη του. Ο Τσίπρας πρέπει να δώσει σκληρές μάχες και αυτό δεν χρειάζεται να είναι κανείς αστρολόγος για να το καταλάβει. Ωστόσο, ο λαμπερός του Ήλιος στο Λέοντα πολύ σύντομα θα δεχθεί ένα εξαιρετικό τρίγωνο από τον Ουρανό και ένα εξάγωνο από το Δία. Θέλω να προσθέσω ότι αρκετοί συνάδελφοι έχουν σταθεί και όχι άδικα, στις δυσαρμονικές όψεις που δέχεται η Αφροδίτη του από τον Πλούτωνα και τον Ουρανό αλλά, αν έχω σωστή ώρα του Αλέξη, η Αφροδίτη κυβερνάει το δωδέκατο οίκο του που σημαίνει ότι τρώει πισώπλατα χτυπήματα από άτομα της σκιάς που προσπαθούν να τον ανατρέψουν, να τον αποδυναμώσουν, να τον διαβάλλουν (ήδη απολαμβάνει αυτό το σύστημα όψεων με τη λάσπη και τις απειλές που έχει δεχθεί με τη σέσουλα).


Ωστόσο, σημαντικό παράγοντα στην αστρολογία όταν μιλάμε για πολιτικές εξελίξεις, αποτελούν οι μεγάλοι κύκλοι. Το παιχνίδι με την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας άρχισε μαζί με το Ευρώ το 1999-2000. Άνοιξε με την επίπλαστη οικονομική ευημερία που επέφερε η σύνοδος του Κρόνου με το Δία στον Ταύρο (2000) και θα κλείσει με την ανατροπή της καθεστηκυίας κατάστασης που θα επιφέρει η ίδια σύνοδος στο ζώδιο του Αιγόκερω (2020). Όπως έχω γράψει στο βιβλίο μου "2012 αλήθειες και ψέματα" που εκδόθηκε στις αρχές του 2010, ο Κρόνος και ο Δίας καλύπτουν κύκλους των 20 και 200 ετών, που πραγματοποιούν συνόδους σε ζώδια του ίδιου στοιχείου. Συγκεκριμένα το 2020 θα γίνει η τελευταία σύνοδος του Δία και του Κρόνου στα ζώδια της γης και στη συνέχεια για 200 χρόνια αυτές οι σύνοδοι θα γίνονται ανά 20 χρόνια στα ζώδια του αέρα. 
Συνεπώς το 2020 θα κλείσει το κεφάλαιο μιας υλιστικής εποχής με τη σταδιακή κατάλυση του συστήματος όπως το γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή και, στη συνέχεια από το 2020 και μετά, με τη σταδιακή ανάδυση ενός νέου μοντέλου που σαφώς και δεν θα υποτάσσει την ανθρωπότητα  στις τράπεζες. 
Υποστηρίζω ότι θα ζήσουμε πολλά περιστατικά καθώς στο μεταξύ τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα πράγματα θα έχουν ο Ουρανός με τον Πλούτωνα. Το τετράγωνό τους που θα επαναληφθεί με ακρίβεια επτά φορές θα τινάξει στον αέρα την μπάνκα! Η ερμηνεία αυτού του τετραγώνου είναι πολύπλευρη. Κατ' αρχάς -θυμίζω και πάλι τις προβλέψεις μου στο βιβλίο "2012 αλήθεις και ψέματα"- το πιο πιθανό είναι ότι θα προκαλέσει έντονα γεωφυσικά φαινόμενα (σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων, κλπ) που μπορεί να εντείνουν τα προβλήματα ή να ανατρέψουν τις ισορροπίες όπως τις ξέρουμε μέχρι αυτή τη στιγμή στη γηραιά ήπειρο αλλά και σε όλο τον πλανήτη. Στην πορεία σχετίζεται με την πάλη του κερδοσκοπικού κατεστημένου (Πλούτωνας στον Αιγόκερω) εναντίον της ανθρωπότητας που επαναστατεί για ένα καλύτερο αύριο, για μια καινούργια αρχή (Ουρανός στον Κριό). Θεωρώ ότι μέσα στα επόμενα χρόνια πολλά έχουν να δουν τα ματάκια μας.


Παράλληλα, οι μεγάλες δυνάμεις, επηρεάζονται από το τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα. Πρώτη και καλύτερη η Γερμανία που δέχεται αυτή την αδυσώπητη όψη στον Ήλιο της και της ενεργοποιεί το γενέθλιο τετράγωνο του Ήλιου της με τη γενέθλια σύνοδο Ουρανού - Ποσειδώνα. Εννοείται ότι απεύχομαι να συμβεί κάτι κακό στο Γερμανικό λαό αλλά φαίνεται ότι με την άκαμπτη πολιτική των άδικων και σκληρών πολιτικών τους οδηγούνται σε αδιέξοδο. Επίσης απεύχομαι να συμβεί μια μεγάλη φυσική καταστροφή στη χώρα τους...
Και δεν είναι μόνο η Γερμανία. Ακολουθούν κατά πόδας η Γαλλία που είναι Ζυγός και η ΗΠΑ που είναι Καρκίνος. Ζώδια παρορμητικά που θα δεχθούν το σκληρό και απόλυτα ανατρεπτικό τετράγωνο των απολύτων δυνάμεων Ουρανού - Πλούτωνα. Μήπως τελικά η Ελλάδα δεν είναι ο πιο αδύναμος κύκλος; Και βέβαια δεν αναφέρομαι στις άλλες Μεσογειακές χώρες που είναι έτοιμες να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου καθώς έχουν πατήσει με το ένα πόδι στη συμφορά και κάνουν ότι παίζουν κουτσό. Σύντομα θα πέσουν οι μάσκες και θα φανεί το μέγεθος του προβλήματος και σε αυτές καθώς, δυστυχώς, οι τράπεζες ζητούν το αίμα των λαών και όχι μόνο του δικού μας λαού. Αναφέρομαι πάντα στις υπερδυνάμεις που μας έχουν βάλει στο στόχαστρο, προσπαθώντας να μας κάνουν να νιώσουμε ο πιο αδύναμος κρίκος, προσπαθωντας να καταλύσουν την αξιοπρέπειά μας. Σε αυτές τις δυνάμεις ερωτώ η ταπεινή αστρολόγος: μήπως κύριοι δεν είμαστε εμείς ο πιο αδύναμος κρίκος αλλά εσείς και πάτε να κρύψετε το πρόβλημά μας, πατώντας στις αδυναμίες των κυβερνήσεών μας;


Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ο χάρτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ. Ποιανού; Του Ευρώ που σύντομα (μέσα στην επόμενη διετία) ή θα έχει αλλάξει στα πάντα ή θα έχει κρατήσει το όνομα αλλά με άλλο περιεχόμενο, εντελώς διαφορετικά δομικά στοιχεία. Κι όταν ξέρουμε ότι το Ευρώ τείνει προς αποδόμηση, μας απασχολεί αν εμείς επιστρέψουμε στη δραχμή; Όλοι οι Ευρωπαίοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και ότι είναι να μας συμβεί θα μας συμβεί στο πνεύμα της ομαδοποίησής μας ως Ευρωπαίων εταίρων. Όσο για την Ένωση; Το πέρασμα του Κρόνου από το Σκορπιό από το τέλος της χρονιάς μέχρι το 2014 θα δημιουργήσει αρκετά συντρίμια...


Σύνοψη - Η αλήθεια μου:
1.Το αποτέλεσμα των εκλογών το μόνο σπουδαίο που μπορεί να κάνει αν καταψηφιστούν τα μνημονιακά κόμματα, είναι να δείξει στους μεγάλους καρχαρίες που απαιτούν να ψηφίζουμε την καταδίκη μας επειδή έτσι τους βολεύει, ότι δεν είμαστε άμορφη μάζα. Πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν φοβόμαστε καθώς ποντάρουν στο φόβο μας (Πλούτωνας). 
2. Μολονότι τα αστρολογικά μου δεδομένα μου υπαγορεύουν ότι η εκλογική αναμέτρηση θα φέρει τον Τσίπρα και το Σαμαρά σε πάλη στήθος με στήθος, προσωπικά, πιστεύω ότι ο Τσίπρας είναι πιο ευνοημένος και σε βάθος χρόνου.
3. Οδεύουμε ολοταχώς για την αποδόμηση του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη μορφή που ξέραμε μέχρι αυτή τη στιγμή και πάμε για άλλα με ότι αυτό συνεπάγεται (παγκόσμια κρίση, κατάλυση αξιών, κλπ).
4. Μέσα στην τούρλα του Σαββάτου αναμένονται σοβαρά γεωφυσικά φαινόμενα με ότι επίσης κάτι τέτοιο συνεπάγεται...
5. Η Ελλάδα που ποτέ δεν πεθαίνει, θα μπει σε μια πορεία σταδιακής ανόδου από το 2015 ενώ άλλα κράτη που αυτή τη στιγμή αισθάνονται την υπεροχή τους θα παίρνουν την κατιούσα. 
6. Η οριστική εικόνα θα διαμορφωθεί το 2020 που θα είναι μια χρονιά - σταθμός δεδομένου ότι κλείνει οριστικά ο κύκλος των 200 ετών με τις συνόδους Δία - Κρόνου στα γήινα ζώδια. Τότε αναμένεται η απαρχή ενός καινούργιου συστήματος.


Τέλος, πριν κλείσω αυτό το μακροσκελές άρθρο μου, θα ήθελα να επισημάνω ότι  πρέπει να μην αφήσουμε το φόβο να μας κυριεύσει. Τα καθεστώτα των τραπεζών και των προδοτών στοχεύουν στο φόβο μας. Αν αντιδράσουμε και τους δείξουμε τη δύναμή μας, αν είμαστε συνειδητοποιημένες ατομικότητες και όχι όχλος και άμορφη μάζα, τότε σίγουρα θα αποφύγουμε πολλά δεινά και θα μείνουμε με το κεφάλι ψηλά!!!


Με την ευχή να ψηφίσουμε όλοι οι Έλληνες κατά συνείδηση και όχι ως φοβισμένη μάζα...


Σμάρω Σωτηράκη

Αστρολογοι βαθμολογουν το .....1995

Απο το αρχειο της Ουρανιτσας....για να θυμουνται οι παλαιοι....και να μαθαινουν οι νεοι...

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ....!!!! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ‏

πηγη εδω


Προβλέψεις για τις εκλογές της 17 Ιουνίου 2012 - Ωροσκόπια Σαμαρά - Τσίπρα



 
ΕΚΛΟΓΕΣ – 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
ΚΡΑΤΑΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ....
  
 Πολλά έχουν ειπωθεί από αστρολογικής πλευράς για τις επερχόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου. Από τους ελάχιστους αστρολόγους που έχουν πάρει σαφή θέση (γιατί για τους υπόλοιπους που διαβάζουν τα γκάλοπ πριν κάνουν πρόβλεψη δε θα μιλήσω), έχουμε ακούσει πολλά. Σαφή θέση θεωρώ και το να ομολογήσει κάποιος ευθαρσώς, πως χωρίς ακριβή στοιχεία των υποψηφίων, η σοβαρή πρόβλεψη είναι αδύνατη. Κι αυτό γιατί τέτοιου είδους γεγονότα συνήθως κρίνονται οριακά, όπως έχει γίνει άλλωστε κατ’ επανάληψη. 
Το ίδιο συμβαίνει και με διαγωνισμούς τύπου Eurovision για παράδειγμα. Ένα πέρασμα του Δία από τον Ήλιο ενός τραγουδιστή, δεν αρκεί για να φέρει τη νίκη και το είδαμε με τη φετινή αποτυχία της Ελλάδας στο διαγωνισμό. 
Αυτό για τον απλούστατο λόγο πως όσοι συμμετέχουν σε ένα τέτοιο γεγονός, ήδη απολαμβάνουν την επιτυχία και τη δόξα και συνήθως έχουν πολύ καλές αστρολογικές επιρροές. Άρα ο νικητής είναι αυτός που θα έχει ένα «κλικ» παραπάνω και επομένως χρειάζεται οπωσδήποτε συγκριτική μελέτη των αστρολογικών χαρτών των υποψηφίων, για να δούμε ποιος θα έχει την ισχυρότερη θετική επιρροή. Αυτό δε γίνεται χωρίς ακριβή ώρα γέννησης και όποιος λέει το αντίθετο, μάλλον τζογάρει. 
Επίσης δεν υπάρχει αστρολογική μέθοδος που καθορίζει με ακριβείς αριθμούς τη διαφορά στα ποσοστά. Άρα το να δίνει κανείς με ακρίβεια τα αποτελέσματα των εκλογών, αυτό δεν ανήκει στη σφαίρα της αστρολογίας, αλλά του… κληρονομικού χαρίσματος.
Εν πάση περιπτώσει, τώρα που ξέρουμε κατά προσέγγιση τις ώρες γέννησης των δύο αρχηγών, μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο, αν και κατά τη γνώμη μου, το μεγάλο ζήτημα είναι πως ο Αλέξης δεν κρύβεται πια πίσω από τις… λέξεις, αλλά πίσω από τις εκλείψεις!
Όλες οι απόψεις που έχουν ακουστεί και που οι περισσότερες, πλην 2 εξαιρέσεων, δίνουν προβάδισμα στον Αντώνη Σαμαρά, στηρίζονται αποκλειστικά στις διελεύσεις και ιδιαίτερα στη διέλευση του Δία πάνω από τον Ήλιο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Αρνητικό γι αυτόν είναι το τετράγωνο του Ποσειδώνα από διέλευση, προς τον Ήλιο του. 
Ο Αλέξης Τσίπρας που είναι Λέων με Ωροσκόπο στους Διδύμους, έχει να αντιμετωπίσει το τετράγωνο Ουρανού- Πλούτωνα να πολιορκεί με δυσμενείς όψεις τη γενέθλια Αφροδίτη του. 
Ταυτόχρονα, ο διελαύνων Κρόνος έρχεται σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ουρανό του.
Όλα αυτά τα στοιχεία δεν αφήνουν τους αστρολόγους να δώσουν περιθώρια νίκης στον ΣΥΡΙΖΑ, και αν δεν υπήρχαν και τα γκάλοπ να τους κρατάνε τα… χαλινάρια, θα έδιναν πανηγυρικά τη νίκη υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.
Ωστόσο αγαπητοί μου, η αστρολογία, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν είναι τόσο απλοϊκή.
Η αστρολογία είναι η επιστήμη των κύκλων και με βάση αυτούς αποκτά νόημα η ανθρώπινη ζωή. Αυτά τα «μακροαστρολογικά» μεγέθη καθορίζουν το πεπρωμένο. 
Οι διελεύσεις έρχονται να βάλουν την τελική πινελιά, μόνο αν αυτά συνάδουν προς την ίδια κατεύθυνση.
Βασικός συντελεστής της επιτυχίας του Αλέξη Τσίπρα είναι ο Ουρανός. Στις προηγούμενες εκλογές πυροδότησε από την 5η μοίρα του Κριού το ακριβές γενέθλιο εξάγωνο Ήλιου- Πλούτωνα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή. 
Στην ίδια μοίρα θα ξαναβρεθεί και μάλιστα θα κάνει στάση, το διάστημα από τα μέσα Νοεμβρίου 2012 μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2013. 
Αυτή θα είναι μια εξαιρετικά καλή περίοδος γι αυτόν με αυξημένη δημοτικότητα και επιτυχία.
Αυτό κρατείστε το, αλλά μην το συνδέσετε απαραίτητα με μια άλλη αστρολογική παραφιλολογία που έχει να κάνει με το αν θα ξαναγίνουν εκλογές σύντομα. Αυτό δεν θα ήταν καθόλου απίθανο, αλλά θα πρέπει πρώτα να εξετάσουμε κάποιες «μακροαστρολογικές» παραμέτρους που είναι κρυφές αλλά απόλυτα καθοριστικές και στις οποίες ουδείς αναφέρεται.
ΣΑΜΑΡΑΣ SOLAL ARC
ΤΣΙΠΡΑΣ SOLAR ARC
Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα. Καταρχήν έχουμε δύο μονομάχους που η συναστρία τους με το ωροσκόπιο της Ελλάδας είναι συγκλονιστική και κρίνεται στα «σημεία». Το κοινό και στους δύο είναι το μεσουράνημα στον Υδροχόο με κυβερνήτη τον Ουρανό. Εδώ το προαναφερθέν τετράγωνο Ουρανού- Πλούτωνα δεν ευνοεί τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, αφού χτυπάει κατευθείαν το γενέθλιο Ουρανό του στις 7ο 22΄ του Καρκίνου. 
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει και γενέθλιο τετράγωνο Δία- Ουρανού, οπότε εξίσου αρνητική γι αυτόν είναι και η σύνοδος του διελαύνοντα Ουρανού με το γενέθλιο Δία του, αφού έτσι «ζωντανεύει» και η γενέθλια όψη τους. Το πέρασμα του Δία από τον Ήλιο του επίσης δεν είναι ιδιαίτερα θετικό κατά τη γνώμη μου, γιατί μεγιστοποιεί την πίεση της Ηλιακής έκλειψης της 21ης Μαίου, που έγινε ακριβώς πάνω στον Ήλιο του. Ας μην ξεχνάμε πως και στους δύο αρχηγούς, ο Ουρανός, ως κυβερνήτης του Μεσουρανήματος, σχετίζεται με την πολιτική τους καριέρα.
Η πίεση που δέχεται η Αφροδίτη του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι καθόλου καθοριστική, αφού δε σχετίζεται άμεσα με την πολιτική του καριέρα, αντίθετα μάλιστα, μπορεί να του δώσει μεγάλο μαγνητισμό και λαϊκή απήχηση.
Μελετώντας δε το Ηλιακό Τόξο δεν είναι δυνατόν να μην παρατηρήσουμε την αντίθεση του Δία προς τον γενέθλιο Ουρανό του. Ο Δίας στο γενέθλιο ωροσκόπιό του βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα στον 10ο οίκο, οπότε η αντίθεση που κάνει με τον κυβερνήτη του οίκου αυτό το διάστημα από πρόοδο Ηλιακού Τόξου, είναι πολύ θετική γι αυτόν.
Ωστόσο τα μυστικά αστρολογικά ντοκουμέντα που υπογράφουν τις ιστορικές στιγμές που βιώνει ο τόπος είναι άλλα και δείχνουν πόσο «εύστοχη» και κατάλληλη είναι η περίοδος αυτή για τις εκλογές.
Η κρυφή «έκλειψη» της 19ης Ιουνίου!
ΣΑΜΑΡΑΣ - ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ 19/6
ΤΣΙΠΡΑΣ - ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ 19/6
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει γεννηθεί 4 ημέρες μετά τη μεταπολίτευση. 
Ως εκ τούτου έχει τις ίδιες προγενέθλιες εκλείψεις με τον αστρολογικό χάρτη της Ελλάδας του 1974.
Έχω δείξει σε άλλες δημοσιεύσεις μου την τεράστια σημασία της Ηλιακής έκλειψης της 20ης Ιουνίου του 1974. 
Αυτή συσχετίζει άμεσα και συνδέει με χειρουργική ακρίβεια το ωροσκόπιο της ίδρυσης του Ελληνικού κράτους το 1830 με τον χάρτη της Μεταπολίτευσης.
Στις 19 του Ιουνίου, η έκλειψη αυτή συμπληρώνει το δεύτερο Μετωνικό της κύκλο! Να αναφέρω συνοπτικά, για όσους δε γνωρίζουν, πως ο κύκλος του Μέτωνα δείχνει πως οποιαδήποτε σχετική θέση μεταξύ Ήλιου- Σελήνης επαναλαμβάνεται κάθε 19 χρόνια στο ίδιο σημείο. Ο Μετωνικός κύκλος μιας έκλειψης μπορεί να σταματήσει κάποια στιγμή μετά από μια σειρά εκλείψεων. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Ήλιος και η Σελήνη μπορεί να επανέλθουν στις ίδιες μοίρες και να βρίσκονται σε σύνοδο, αλλά εξαιτίας των μικρών σταδιακών μετατοπίσεων της τροχιάς μετά από πολλές επαναλήψεις ενός κύκλου, να μην είναι στην ίδια ευθεία με τη Γη ώστε να σχηματίσουν και έκλειψη ταυτόχρονα. Έχουν όμως την ίδια ποιοτική αστρολογική αξία με αυτήν.
Η Σεληνιακή έκλειψη της 5ης Ιουνίου του 1974 επαναλήφθηκε στις 4 Ιουνίου του 2012 στην ίδια θέση στο ζώδιο των Διδύμων.
Το 1974 έγινε Ηλιακή έκλειψη στις 28ο 30΄των Διδύμων και στις 19 Ιουνίου 2012 επαναλαμβάνεται στις 28ο 43΄του ίδιου ζωδίου. Εδώ έχουμε τη δεύτερη περίπτωση, όπου υπάρχει σύνοδος των δύο σωμάτων, δηλαδή Νέα Σελήνη, χωρίς να γίνεται έκλειψη. Για την Ελλάδα ωστόσο, λειτουργεί έχοντας τις ιδιότητες της έκλειψης!
Έρχεται δηλαδή να σηματοδοτήσει σημαντικά γεγονότα και να δημιουργήσει έναν νέο μακροχρόνιο κύκλο. 
Αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάνει αυτήν την εκλογική αναμέτρηση ιστορικής σημασίας. 
Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίες οι συνεχείς αναφορές στη Μεταπολίτευση, αφού υπάρχει μια κρυφή και αόρατη σύνδεση των δύο αυτών διαφορετικών χρονικών στιγμών. Μια σύνδεση κρυφή, αλλά πανίσχυρη!
Γίνεται έτσι άμεσα κατανοητός ο ιστορικός ρόλος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος και ανεξάρτητα από τη θετική ή αρνητική πορεία που θα διαγράψει, αποτελεί ένα πρόσωπο του πεπρωμένου, μια κεντρική φιγούρα και σημείο αναφοράς της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας!
Αυτό δεν έχει απαραίτητα να κάνει με την προσωπική του αξία ή απαξία ως άτομο. Όπως όλοι μας, έτσι κι αυτός, είναι πιόνι των κοσμικών δυνάμεων. Απλά έχει έναν ευρύτερο κοινωνικό ρόλο από τους υπόλοιπους, χωρίς αυτό να σχετίζεται στενά με την προσωπικότητά του.
Ο Ωροσκόπος της «έκλειψης» της 19ης Ιουνίου, βρίσκεται πάνω στην ιδιαίτερα μαγνητική για τη μάζα, Σελήνη του στο Σκορπιό. Όλα δείχνουν πως τα κομμάτια του πάζλ μπαίνουν στη θέση τους στον κατάλληλο τόπο και χρόνο, ενώ ο ίδιος βιώνει πράγματα και καταστάσεις που διαισθητικά ακολουθούσε, χωρίς να μπορεί να συνειδητοποιήσει και να καθοδηγήσει.
Η ίδια όμως η σύνοδος Ήλιου- Σελήνης είναι σε αντίθεση ακριβείας με τη Σελήνη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στις 28ο 14΄του Τοξότη. Ουσιαστικά ο Αντώνης Σαμαράς έχει τα γενέθλια Φώτα του, δηλαδή τον Ήλιο και τη Σελήνη κάτω από τη σκληρή πίεση δύο διαδοχικών εκλείψεων, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο γι αυτόν.
Να θυμίσω πως υπό την επίδραση της ίδιας σειράς εκλείψεων του 1974, που το 1993 συμπλήρωναν τον 1ο Μετωνικό τους κύκλο, δημιούργησε την «Πολιτική Άνοιξη» στις 30 Ιουνίου 1993, αφού συνέβαλλε στη διάλυση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακρίβεια στην ώρα γέννησης των δύο μονομάχων και αυτό δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την πρόβλεψη. 
Δίνω περισσότερες πιθανότητες για τον Αλέξη Τσίπρα να έχει Ωροσκόπο κοντά στις 19ο των Διδύμων, ενώ του Αντώνη Σαμαρά να βρίσκεται στα τέλη του Ταύρου. Η ώρα γέννησης του Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες (εγκυρότερες δε γίνεται!), είναι 5:20 το πρωί. Ωστόσο εγώ πιστεύω πως κατά πάσα πιθανότητα είναι γεννημένος 20 λεπτά νωρίτερα. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μεταξύ 1-2 π.μ., όπως είναι ήδη γνωστό από την πληροφορία που έδωσε ο ίδιος στον Γιάννη Μπαρδόπουλο.
Οπωσδήποτε η μάχη είναι σκληρή και θα κριθεί στις λεπτομέρειες. 
Ακόμη όμως και αν κερδίσει αυτές τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία, παρόλο που κατά τη γνώμη μου έρχεται δεύτερη σε πιθανότητες, από τον Αλέξη, δε θα έχουμε ακούσει ακόμη την τελευταία λέξη!