3.2.12

Αστρολογικα Χρονια Πολλα στην Ελλαδα που εχει γενεθλια σημερα

Τι προβλέπεται για την Ελλάδα με βάση το γενέθλιο ωροσκόπιό της;
από τον Γιάννη ΡιζόπουλοΗ Ελλάδα ως κράτος ανήκει στο... αντιεξουσιαστικό ζώδιο του Υδροχόου και έχει τα γενέθλιά της στις 3 Φεβρουαρίου. Ευκαιρία λοιπόν να δούμε τι περιγράφει ο χάρτης των γενεθλίων της -η Ηλιακή επιστροφή, που λέμε εμείς οι αστρολόγοι- για την χρονιά που έρχεται.

Ο Ωροσκόπος της Ηλιακής στον Καρκίνο και τον 3ο γενέθλιο οίκο της Ελλάδος, ακούγεται μάλλον σαν... βάλσαμο σε σχέση με την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα αυτήν την περίοδο. Για να καταλάβετε, δεν έχετε παρά να συγκρίνετε τα φετινά δεδομένα με τα περσινά, όπου ο Ωροσκόπος ήταν στον 12ο οίκο των κρυφών εχθρών και της αιχμαλωσίας, ενώ το ετήσιο Μεσουράνημα ήταν στον 8ο των οικονομικών.
«No news, good news» λένε οι Αγγλοσάξωνες και πολύ θα μας άρεσε, αν ήταν έτσι. Κι αυτό γιατί απλά ο 3ος οίκος δεν έχει άμεση σχέση με τα οικονομικά θέματα αλλά πολύ περισσότερο με τις επικοινωνίες, τις μεταφορές και την εκπαίδευση. Αν λοιπόν επιζητήσουμε μια σύνδεση με την Οικονομία, αυτή φαίνεται πως έχει να κάνει με το «πέρασμα» των σχετικών κλάδων σε ξένα χέρια ή γενικότερα την πλήρη ανανέωση της «πιάτσας».

Όσο για τους «γείτονες» που είναι επίσης μια από τις βασικές αρμοδιότητες του 3ου οίκου, φαίνεται τελικά να πρωταγωνιστούν στις εξελίξεις της χρονιάς, ορίζοντας σε μεγάλο βαθμό και την δική μας θέση. Και επειδή έχουμε μια έφεση στην εμπλοκή με «ψευδεπίγραφες» μεν, αλλά τετελεσμένες καταστάσεις (Κύπρος, Σκόπια), καλό είναι να έχουμε τον νου μας, γιατί σειρά έχουν οι ΑΟΖ και ότι άλλο σκαρφιστούν οι γείτονες μας.

Το ετήσιο Μεσουράνημα της Ηλιακής βρίσκεται στον Κριό -τυπικά στον 11ο οίκο της πολιτικής- αλλά και σε μια διφορούμενη θέση, αφού δεν απέχει και πολύ από την ακμή του 12ου οίκου. Ως 11ος πριμοδοτεί τις πολιτικές διεργασίες, την δημιουργία νέων φορέων κλπ. Εξ άλλου, η εμπειρία των εκλείψεων στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, οι οποίες συνεχίζονται και στην τρέχουσα χρονιά, διδάσκει πως θα πρέπει να περιμένουμε διασπάσεις, αποστασίες, διαγραφές και ότι άλλο σχετικό περιέχει το καλεντάρι του... καλού Έλληνα βουλευτή.
Ως 12ος όμως παραπέμπει εκ νέου σε μια «αιχμαλωσία», νομικής φύσεως αυτή τη φορά, με εμπεριεχόμενο δόλο μάλιστα.

solar_hellas


Όσον αφορά τις όψεις, αυτό που σίγουρα εντυπωσιάζει στο ετήσιο Ωροσκόπιο της Ελλάδος, είναι το τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη, την Αφροδίτη και την Σελήνη, ένα σχήμα που είναι σε θέση να αναζωπυρώσει πολιτικά πάθη και να βγάλει τον κόσμο έξω στους δρόμους με τις ανάλογες συνέπειες.
Συνήγοροι στις κοινωνικές αλλά και τις πολιτικές ανατροπές είναι και ο Ουρανός με την Δήμητρα που σε σύνοδο στον Κριό ετοιμάζονται να μας προσφέρουν στο πιάτο πολλές εκπλήξεις και «αδιανόητες» μέχρι σήμερα πολιτικές εξελίξεις. Νέα σχήματα -συχνά με ακραίες πολιτικές- αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους, κλείνοντας οριστικά τον «κύκλο της Μεταπολίτευσης».

Όσον αφορά την Οικονομία τα πράγματα δείχνουν κάπως «περίεργα», αφού από την μια πλευρά δεν λείπουν οι θετικές ενδείξεις, ενώ από την άλλη το τοπίο εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ομιχλώδες ή απατηλό.
Ένας ουσιαστικός προβληματισμός προκύπτει από την σύμπραξη του διελαύνοντα Ουρανού με το σχήμα Δία-Πλούτωνα (στην Ηλιακή επιστροφή συμμετέχει και η Δήμητρα), που μπορεί να κινηθεί σε δύο κυρίως κατευθύνσεις. Η μια αναφέρεται σε «σοκαριστικές» αποκαλύψεις γύρω από τον ρόλο πολιτικών προσώπων και η άλλη σε μια εφ’ όλης της ύλης ανατροπή (επί το θετικότερο) στην έλευση κεφαλαίων στην Ελλάδα.
Και σε αυτό το δεύτερο έρχεται να «κολλήσει» ο Δίας, ο οποίος μαζί με τα σκάνδαλα δεν παύει ποτέ να κουβαλά και την εύνοια του.Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: