9.1.12

Τα αστρολογικα του Κιμωνα Κουλουρη

Για γέλια και για κλάματα είναι η κατάσταση...
από τον Γιάννη Ριζόπουλο


Θεσσαλονικιός δεν είμαι αλλά το συγκεκριμένο τρίπτυχο περιγράφει άριστα τον κ Κίμωνα Κουλούρη σε σχέση με την «μεγάλη απόδραση» του περασμένου Σαββάτου. Ντεμέκ επαναστάτης, χαλαρά κρατούμενος και κλάιν μάιν οδηγός.
Τον γνωρίσαμε ως έναν από τα πρωτοπαλίκαρα του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής σκηνής και παρά τον παροπλισμό του εξακολουθεί να διατηρεί τον «τσαμπουκά» ενός λάβρου επαναστάτη. Ύστερα από την κάθετη ρήξη του με τις επιλογές του Γ Παπανδρέου, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατά την διάρκεια του γνωστού επεισοδίου με άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ,  πριν γκαζώσει δίκην Σεμπάστιαν Φέτελ, δεν παρέλειψε να θυμίσει στους αστυνομικούς ότι η αμοιβή τους είναι μόλις 500 ευρώ.
Ενώ όμως η διακήρυξη του δεν συγκίνησε τους πτωχούς εργαζόμενους, οι οποίοι τον συνέλαβαν, φαίνεται πως «έψησε» τους ανωτέρους τους, που τον άφησαν ελεύθερο, θεωρώντας το συμβάν ένα απλό τροχαίο.

Για γέλια και για κλάματα είναι η κατάσταση, αφού το πολυπαιγμένο σκετσάκι «ξέρεις ποιός είμαι εγώ, ρε» έχει μεγάλη πέραση στην Ελλάδα, το θέμα όμως είναι ότι κάτω από τις παρούσες συνθήκες μιας γενικής απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών, τέτοιου είδους επεισόδια είναι αφορμές-σταγόνες που μπορεί να κάνουν το ποτήρι της λαϊκής οργής να ξεχειλίσει, εναντίον δικαίων και αδίκων.

Όλα έγιναν κάτω από έναν ...ανταριασμένο ουρανό με τον αστρικό Ήλιο να σχηματίζει τετράγωνο με τον Άρη και ένα ακόμη τετράγωνο, αυτό του Ερμή με τον Ουρανό, να δίνει το μέτρο μιας απροσδόκητης συμπεριφοράς.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.

Ο Κίμων Κουλούρης είναι Σκορπιός με τον Άρη στο Ζυγό και μπορεί να πάρει κανείς μια ιδέα για τον χαρακτήρα του από τις όψεις του Ήλιου του με τον Δία και τον Κρόνο στον Ταύρο (αντιθέσεις) και τον Πλούτωνα στον Λέοντα (τετράγωνο). Στο όλο σχήμα συμμετέχουν τόσο η Δήμητρα (σε σύνοδο με τον Ήλιο) η οποία φωτογραφίζει την πολιτική του ιδιότητα, όσο και ο Άρης, ο οποίος «υποδέχεται» όλες αυτές τις αντιθέσεις στην αστρική τους εκδοχή. Είναι δύσκολο λοιπόν για τον κ Κουλούρη να μην συμμετέχει σε μάχες-εντάσεις κι αν δεν του βρίσκεται κάποια πρόχειρη, τότε την ...δημιουργεί!

koulouris 
Στην αρνητική του εκδοχή, ένας τέτοιος Ήλιος τείνει να λάβει απόλυτα χαρακτηριστικά, μέσα από δύο ακραίες υπερβολές, της αίσθησης καθήκοντος από την μια και της αμετροέπειας από την άλλη.
Όσον αφορά αυτήν την περίοδο, μπορούμε να πούμε πως ο Δίας συμβάλλει σε μια ευρύτερη δημοσιότητα (στην Ηλιακή επιστροφή έκανε αντίθεση με τον Δία), δίνοντας όμως χώρο τόσο σε θετικά στοιχεία, όσο και σε αρνητικά (υπερβολές, σκάνδαλα κλπ).Η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: