31.12.11

Σε λιγο θα καει το πελεκουδι....






Ας ειναι το 2012 ενα καινουργιο Μαρς εκκινησης.....

Η Σμάρω Σωτηράκη στον σταθμό real fm ανήμερα Πρωτοχρονιά,

Η Σμάρω Σωτηράκη,  ανήμερα Πρωτοχρονιά,στην εκπομπή του κ. Χαρδαβέλλα και ώρα 3-4 το απόγευμα, μιλά για το 2012 και άλλα πολλά ενδιαφέροντα. Την εκπομπη μπορειτε να την ακουσετε ζωντανα εδω


Η Βασιλική Κόντη εύχεται και ερωτοσκοπεί για το 2012

Η Βασιλική Κόντη εύχεται και ερωτοσκοπεί για το 2012

Όλοι συνήθως μιλούν για κοσμικά γεγονότα, εγώ όμως θα εστιάσω επί των προσωπικών σχέσεων

Ανατρεπτική θα χαρακτήριζα την χρονιά που ακολουθεί, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα.
Ο Πλούτωνας κι ο Ουρανός κονταροχτυπιούνται «στα μαρμαρένια αλώνια» και είναι αποφασισμένοι να μετασχηματίσουν το κοινωνικό γίγνεσθαι, να επιβάλουν την κατάρρευση των παλαιών, ξεπερασμένων μοντέλων που κυκλοφορούν μη προσφέροντας πλέον τίποτα . Σε συλλογικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Οικονομική πίεση, άγχος, απομάκρυνση των ανθρώπων μεταξύ τους; Η κρίση είναι μέσα στα σπίτια μας αλλά δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να μας καταβάλλει. Γιατί μόνον εκείνοι που έχουν θετική οπτική γωνία μέσα στη δίνη των εξελίξεων και μπορέσουν να εκτιμήσουν την αξία της αγάπης μέσα στη ζωή τους θα βγουν κερδισμένοι από αυτήν την μάχη. Μόνον εκείνοι που θα «δουν» την όποια κρίση ως ευκαιρία και θα την στρέψουν προς το φως, θα μπορέσουν να τρυγήσουν τους καρπούς της ευτυχίας.
Και ευτυχία δεν είναι το να έχεις αλλά κυρίως το να μπορείς να προσφέρεις χωρίς να φοβάσαι πως θα στερέψει η δεξαμενή σου, χωρίς να υποκύπτεις στον τρόμο της ανέχειας.
Γιατί τελικά αυτό που έχουμε είναι το τι είμαστε και δεν μπορεί να μας το αφαιρέσει κανείς παρά την θέληση μας.

Κι επειδή όλοι συνήθως μιλούν για κοσμικά γεγονότα, θα εστιάσω επί των προσωπικών σχέσεων και θα πω πως δεν είναι λίγοι αυτοί που θα κληθούν να πάρουν ρηξικέλευθες αποφάσεις για την ερωτική τους ζωή ή θα θελήσουν να την ανανεώσουν χωρίς να υπολογίσουν δεσμεύσεις και κανόνες.

Αχ... Ο έρωτας! Μας περιμένει «στην ανθισμένη την πορτοκαλιά από κάτω», όπως έγραψε ο Λόρκα.

Οι πλανητικοί δείκτες εξακολουθούν να είναι στραμμένοι πάνω στα τέσσερα παρορμητικά ζώδια, τους Κριούς, τους Καρκίνους, τους Ζυγούς και τους Αιγόκερους. Εκεί φωλιάζει το καινούργιο, εκεί θα γίνει η «επανάσταση», βελούδινη, πορτοκαλί ή κατακόκκινη.

Και τα τέσσερα μεταβλητά ζώδια όμως έχουν μερίδιο από την δόξα μιας περιπέτειας, εφήμερης ή αιώνιας -αυτό θα κριθεί από τον καθένα χωριστά, με βάση το ωροσκόπιο του.
Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες θα έχουν για ένα μεγάλο διάστημα τον Άρη στην Παρθένο να τους «τριβελίζει» και την Αφροδίτη στους Διδύμους, να τους κλείνει πονηρά το μάτι.
Είναι κι αυτές οι εκλείψεις που θα συνεχίσουν να υλοποιούν το αδύνατο και να καταρρίπτουν τις βεβαιότητες.

Κανείς όμως τελικά δεν θα μείνει παραπονεμένος.
Οι Υδροχόοι από τον Ιούνιο θα έχουν τον Δία στον 5ο οίκο να τους στρώνει το τραπέζι υποσχόμενος κι αυτός ένα ...μεγάλο φαγοπότι!
Οι Σκορπιοί προλαβαίνουν μέχρι την άνοιξη να δέσουν τις ελπίδες και τα όνειρα τους για μια σχέση που θα είναι πραγματικά αντάξια τους.
Μαζί και οι Λέοντες, που μπορούν μέσα στον σωρό των νέων θαυμαστών, να εντοπίσουν το διαμάντι της καρδιάς τους.
Όσο για τους Ταύρους, τουλάχιστον για φέτος έχουν το... κοκαλάκι της νυχτερίδας και κάθε ευχή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί!

Όπως βλέπετε, το 2012 δεν δείχνει τελικά και τόσο άσχημα αλλά κυρίως μια σημαντικότατη χρονιά. Και οι ευχές που θα μπορούσαν να τη συνοδεύσουν, είναι αυτές που χρειαζόμαστε περισσότερο, δηλαδή  Δημιουργικότητα, Αρμονία, Κατανόηση, Ενότητα και προπάντων Αγάπη!
Ευχές που με την έλευση του Ποσειδώνα στους Ιχθύες είναι εύκολο να πάρουν θέση στην καθημερινότητα όλων μας.

Καλή Χρονιά!

Αναδημοσιευση απο astrology.gr


ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΟΥΚΙΑ ΡΙΚΑΚΗ- ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ

30.12.11

Κώστας Λεφάκης: Προβλέψεις 2012 για τα 12 ζώδια

Ετήσιες προβλέψεις για το 2012 από τον Κώστα Λεφάκη


Φέτος ο διάσημος αστρολόγος Κώστας Λεφάκης, μαζί με τις ευχές του, προσφέρει στους αναγνώστες του Astrology.gr,  προβλέψεις για όσα αναμένεται να συμβούν το 2012 στα 12 ζώδια.
Ας τις απολαύσουμε:



ΚΡΙΟΣ:  Ανοιχτές αντιπαραθέσεις

Το 2012 έρχεται σαν μια ωφελιμότερη συνέχεια της προηγούμενης χρονιάς, το ίδιο αγωνιστική, αλλά αισθητά πιο ευνοϊκή στην κάλυψη των πρακτικών σας αναγκών και στην αξιοποίηση των εκφραστικών σας μέσων.

Ο Δίας στον Ταύρο μέχρι τα μέσα του Ιουνίου συμβάλλει σε μια οικονομική ενίσχυση, όπως και στην πρακτική εφαρμογή σχεδίων απαραίτητων για σας. Έπειτα, περνώντας στους Διδύμους, σας βοηθά στην επικοινωνία, στις συναλλαγές και στις επεκτάσεις, στην αξιοποίηση νέων γνωριμιών αλλά και νέων προτάσεων συνεργασίας.

Οι αγώνες που θα διεξάγετε για μια καλύτερη θέση στην εργασία και στον κοινωνικό χώρο δεν υπαγορεύονται τόσο από φιλοδοξία ή την ανάγκη επιβίωσης, όσο κυρίως από μια βαθύτερη ανάγκη να δώσετε συγκεκριμένη μορφή στις ανησυχίες σας που αφορούν την «ατμόσφαιρα» της εποχής μας και προπαντός στη ζωτικότητά σας.

Γενικά, το 2012 θα σας βοηθήσει σε μια συναισθηματική και οικονομική αναδιοργάνωση και θα κρίνει το μέλλον της καριέρας σας. Θα σας δώσει την ευκαιρία ενός ξαφνικού έρωτα ή ενός καινούριου σκοπού, ο οποίος σταδιακά θα αλλάξει τη νοοτροπία και τις συνθήκες ζωής σας. Η  συνεχεια εδω

29.12.11

Ν. Θεοφανίδου: Προβλέψεις Ταρό 2012 για τα 12 ζώδια

 Ο Ιεροφάντης που επηρεάζει το 2012 είναι ο γιατρός των ψυχών, ο γεφυροποιός που σφυρηλατεί τον κρίκο μεταξύ του υλικού και του πνευματικού κόσμου μας.



από την Νία Θεοφανίδου

Copy_of_photo_winter_high
















Το 2012 είναι μια χρονιά όπου συναισθήματα όπως, αγάπη, κατανόηση κι αλληλεγγύη θα μας φέρουν σε επαφή με ιδέες που έχουν χάσει τη σημασία τους. Ο Ιεροφάντης που επηρεάζει το 2012 είναι ο γιατρός των ψυχών, ο γεφυροποιός που σφυρηλατεί τον κρίκο μεταξύ του υλικού και του πνευματικού κόσμου μας. Είναι μια θετική κάρτα αφού μας προσφέρει απλόχερα στήριξη και προστασία, μας βοηθάει να ξεπεράσουμε καταστάσεις που μας πιέζουν, και να πετύχουμε τους στόχους μας.



ΚΡΙΟΣ

VI - ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ: Επιλογή


Γενικά:Το 2012 είναι μια χρονιά επιλογών, κυρίως σε θέματα ερωτικά αλλά και σε καταστάσεις της περασμένης χρονιάς που σας πιέζουν κι αναζητούν άμεσα λύση.

Η περιπέτεια και οι επιδιώξεις σας θα είναι η προτεραιότητα σας, αλλά επίσης και τα διλήμματα ανάμεσα σε παλιές και καινούργιες καταστάσεις. Μην ξεχνάτε ότι κάθε επιλογή έχει συγχρόνως πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τα οποία συνδέονται με αυτήν και κάποιες φορές είναι πιο σωστό να σκεφτείτε όχι αυτό που έχει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αλλά εκείνο με τα λιγότερα μειονεκτήματα.

Αισθηματικά: Ο κόσμος της αγάπης και των σχέσεων που οι Εραστές αντιπροσωπεύουν χρειάζονται συγκεκριμένα είδη επιλογών. Οι αδέσμευτοι σκεφθείτε τη δική σας στάση σχετικά με τον έρωτα. Τι είναι σημαντικό για σας σε μια σχέση; Πώς διαλέγετε συντρόφου σας; Πάνω σε τι βασίζετε τις επιλογές σας, στη φυσική εμφάνιση, στον πλούτο και στην κοινωνική θέση ή στον χαρακτήρα, τη φιλία ή το πάθος; Οι δεσμευμένοι ξεκαθαρίστε τι θέλετε, οι δοκιμασίες και συσσωρευμένα προβλήματα είναι και δική σας ευθύνη και είναι στο χέρι σας να τα ξεπεράσετε.

Επαγγελματικά - Οικονομικά: Στον επαγγελματικό τομέα, χάρη στην προσαρμοστικότητα και την ευστροφία σας, μπορείτε να πετύχετε τον στόχο σας, αλλά πρέπει ν’ αναχαιτίσετε την τάση σας για αλλαγή κι έλλειψη συγκέντρωσης και να εστιαστείτε σε ό,τι σας ενδιαφέρει πραγματικά. Άτομα από το συγγενικό και φιλικό σας περιβάλλον θα στηρίξουν τις επιλογές σας. Στον οικονομικό τομέα προσέχετε όταν υπογράφετε έγγραφα ή συμβόλαια γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο απάτης.


ΤΑΥΡΟΣ

VII - ΤΟ ΑΡΜΑ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ: Νίκη

Γενικά: To 2012 είναι μια χρονιά σταθερότητας, πνευματικής εξέλιξης και υλοποίησης φιλοδοξιών μέσω της θέλησης και της συνεχούς προσπάθειας. Τα προβλήματα σας επιλύονται με ωριμότητα, συμβιβασμό και διπλωματία. Το Άρμα είναι μια εικόνα εσωτερικής πάλης μεταξύ των ποικίλλων πλευρών της προσωπικότητας. Αποδεχθείτε την φύση σας και στηριχθείτε στις δικές σας δυνάμεις, και η επιτυχία σας θα είναι άμεση και θα έχει διάρκεια.

Αισθηματικά: Aν έχετε προβλήματα με τα αισθηματικά σας ήρθε η ώρα για συμφιλίωση. Για τους δεσμευμένους μια καινούργια φάση αρχίζει, γεμάτη πάθος κι ευτυχία. Οι αντιθέσεις πάντα θα υπάρχουν, αλλά οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, κι εσείς έχετε την απαιτούμενη πείρα και την σοφία να υπερνικήσετε τα εμπόδια. Η υπομονή, η συνεχής προσπάθεια και η αποδοχή του συντρόφου σας, είναι τα συστατικά της επιτυχίας. Μικρά ταξίδια θα ανανεώσουν, θα αναθερμάνουν τη σχέση και θα σας φέρουν πιο κοντά. Οι αδέσμευτοι θα έχετε την τάση να πειραματιστείτε. Τώρα που τα βρήκατε με τον εαυτό σας είστε έτοιμοι για όλα.

Επαγγελματικά - Οικονομικά: Το μυστικό της επιτυχίας είναι η αυτοπεποίθησή σας. Δεν υπάρχουν δυσκολίες που μπορεί να σας αποθαρρύνουν, αρκεί οι προσπάθειες σας να είναι σοβαρές. Είστε γεννημένοι αγωνιστές και δεν σας τρομάζει η διαμάχη κι ο ανταγωνισμός. Χωρίς διαμάχη εξ’ άλλου δεν υπάρχει πρόοδος κι αυτή σας προκαλεί ν’ αλλάξετε και ν’ αναπτυχθείτε. Ένα επάγγελμα με ελευθερία κινήσεων κι αποφάσεων είναι το ιδανικότερο για εσάς. Τολμήστε, η τύχη είναι με το μέρος σας. Στον οικονομικό τομέα χρειάζεται σωστή διαχείριση. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Εχεις Αστρο.Καναλι 9. Χορταστικες ετησιες προβλεψεις για ολα τα ζωδια

Αυριο Παρασκευη, στις 12 το μεσανυκτα, στο Καναλι 9, οι αστρολογικοι Αι-Βασιληδες, Γιαννης Ριζοπουλος και Βασιλικη Κοντη ερχονται στις οθονες σας.

Εκτος απο ευχες μοιραζουν και πολλα καλουδια οπως

Χορταστικες προβλεψεις για το 2012, σχεδον δυο ωρες, για ολα τα ζωδια.
Αφιερωμα στην διευθυντρια του ΔΝΤ
Την πρωτοχρονια εχει γενεθλια και ο κυριος Βενιζελος και αυτος ακουει για την πορεια του το 2012
Και παγκοσμιες προβλεψεις εχουμε....και τοποθεσιες που μπορειτε να φατε τους κουραμπιεδες σας αφοβα.....και πολλα αλλα καλουδια αυριο  τα μεσανυκτα στο Καναλι 9 η αστρολογια εχει παρτυ....απουσιες θα παρει ο Αι-Βασιλης προσωπικα...οι αποντες δεν θα εχουν δωρο του...

28.12.11

ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 22/12/2011 ΕΩΣ 20/1/2012 - Ο ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΩ




Προβλέψεις για όλα τα ζώδια για το μήνα του Αιγόκερω από 22/12/2011 έως 20/1/2012

Πατήστε εδώ
  
http://www.astrology.gr/rss-feed3/item/14983-Mhniaies-Problepseis-gia-ola-ta-Zwdia

Γερμανία: μισθοί κάτω από... 400 ευρώ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Υπάρχει και η άλλη όψη του γερμανικού «οικονομικού θαύματος» της τελευταίας δεκαετίας. Υπάρχουν δηλαδή αυτοί που πλήρωσαν και πληρώνουν το κόστος της «βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας» της γερμανικής οικονομίας.
Η αποκάλυψη προκαλεί σοκ σε όποιον αγνοεί την ωμή, σκληρή πραγματικότητα του γερμανικού κόσμου της εργασίας: επτά (!) εκατομμύρια Γερμανοί εργαζόμενοι δουλεύουν επισήμως με μηνιαίες αποδοχές κάτω των... 400 (!!!) ευρώ και μάλιστα χωρίς η απασχόληση αυτή να τους δίνει έστω πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας ή να τους επιτρέπει να λάβουν οποιουδήποτε εξευτελιστικού ύψους σύνταξη όταν γεράσουν!
Φαίνεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματικό. Η τραγική ειρωνεία μάλιστα είναι ότι αυτού του είδους η εργασιακή απασχόληση εισήχθη όχι από τη Δεξιά, αλλά από τον σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Γκέρχαρτ Σρέντερ προ δεκαετίας, με την περιβόητη «Ατζέντα 2010» που συνέθλιψε τους Γερμανούς εργαζόμενους και αποτέλεσε τη βάση της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της γερμανικής οικονομίας. Το 2003 οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες καθιέρωσαν τη «μίνι απασχόληση», την οποία διαφήμισαν ως «πόρτα εισόδου στον εργασιακό κόσμο» που δήθεν θα διευκόλυνε την εξεύρεση εργασίας από τους άνεργους και τους νέους.
Οι κανόνες της «μίνι απασχόλησης» είναι σαφείς. Πρώτον, οι μηνιαίες αποδοχές απαγορεύεται αυστηρά να υπερβούν τα 400 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αν π.χ. μια εργασία πληρώνεται 5 ευρώ την ώρα, ο εργαζόμενος επιτρέπεται να δουλέψει 80 ώρες τον μήνα. Αν πληρώνεται 10 ευρώ ωριαίως, τότε απαγορεύεται να εργαστεί κάποιος πάνω από 40 ώρες μηνιαίως. Αν εργαστεί έστω και ένα λεπτό παραπάνω, τότε το συμβόλαιο εργασίας του πρέπει να γίνει κανονικό. Οταν οι αποδοχές του εργαζομένου είναι 400 ευρώ ή λιγότερο, παίρνει όλα τα λεφτά καθαρά. Δεν έχει καμία κράτηση για το ταμείο υγειονομικής περίθαλψης ή για το ταμείο συνταξιοδότησης. Η αιτία γι' αυτό είναι τραγικά απλή: η δουλειά του αυτή δεν του δίνει κανένα δικαίωμα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή για σύνταξη!
Ο εργοδότης είναι ευτυχής. Καλείται να πληρώσει μόνο 2% φόρο επί του ποσού που χορηγεί στον εργαζόμενο και επιπλέον 15% στο ασφαλιστικό ταμείο και 13% στην κοινωνική ασφάλιση. Δηλαδή 130 ευρώ αν πληρώνει 400 ευρώ τον υπάλληλό του και στην πραγματικότητα σχεδόν τα μισά, δεδομένου ότι η μέση αμοιβή που λαμβάνουν τα επτά εκατομμύρια Γερμανοί που δουλεύουν κάτω από αυτό το καθεστώς είναι μόλις... 230 ευρώ!
Αυτό το ιδεώδες για εργοδότες εργασιακό καθεστώς άνοιξε αμέσως όχι μια απλή Κερκόπορτα, αλλά μια τεράστια πύλη για τη γενίκευση της «μαύρης» εργασίας στη Γερμανία. Εκατοντάδες χιλιάδες εργοδότες προσλαμβάνουν εργαζόμενους με καθεστώς «μίνι απασχόλησης», αλλά τους απασχολούν κανονικά, σαράντα ώρες την εβδομάδα. Τους δίνουν επισήμως τα 400 ευρώ και τα υπόλοιπα 1.000 ή και παραπάνω ευρώ τους τα δίνουν «μαύρα», γλιτώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές!
Σε ορισμένους κλάδους η «μίνι απασχόληση» αναπτύχθηκε ραγδαία, συνοδευόμενη φυσικά από τη «μαύρη» εργασία. Στον ξενοδοχειακό κλάδο π.χ. υπολογίζονται σε 810.000 τα άτομα που δουλεύουν κάτω από αυτό το καθεστώς. Οι εργαζόμενοι κατ' αυτόν τον τρόπο αφενός πρέπει να βρουν άλλον τρόπο να έχουν υγειονομική περίθαλψη (π.χ. μέσω ασφαλισμένου συζύγου) και αφετέρου συχνά είναι τόσο φτωχοί που έχουν την ανάγκη κοινωνικών επιδομάτων για να επιβιώσουν.
Στην ουσία όμως αυτό σημαίνει ότι το κράτος επιβαρύνεται τόσο με το κόστος κοινωνικής περίθαλψης ατόμων που ενώ εργάζονται δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές όσο και με τα επιδόματα επιβίωσής τους, επιδοτώντας έτσι έμμεσα τις γερμανικές επιχειρήσεις για να πληρώνουν μισθούς κάτω από το όριο της φτώχειας και να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές! Ιδού λοιπόν μια σκοτεινή συνιστώσα του σύγχρονου γερμανικού «οικονομικού θαύματος».
ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
Υπονόμευση μισθών και συντάξεων
Κατηγορηματικός είναι στις δηλώσεις του προς την ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς» ο οικονομολόγος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Μάρκους Γκράπκα: «Η ''μίνι απασχόληση'' διαβρώνει τα βασικά δικαιώματα των εργατών. Οι φορολογούμενοι και οι εργαζόμενοι πληρώνουν τον λογαριασμό» τονίζει. Εχει απόλυτο δίκιο. Η γενίκευση αυτού του άθλια αμειβόμενου τύπου εργασίας έχει τουλάχιστον δύο ολέθριες συνέπειες. Πρώτον, υπονομεύει δραματικά τις μέχρι τώρα γνωστές συμβάσεις πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου και μετατρέπει τους εργαζόμενους σε ζητιάνους. Δεύτερον, υποσκάπτει τα ταμεία τόσο υγειονομικής περίθαλψης όσο και συνταξιοδότησης, αφού μειώνει τις εισφορές προς αυτά και προετοιμάζει το έδαφος για συρρίκνωση ή και κατάργηση των συντάξεων.

Έκλειψη συνειδήσεων

Γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος



Δημοσιονομικός έλεγχος, ίσον απώλεια εθνικής κυριαρχίας... Βαυκαλίζεται η κ Μέρκελ και όσοι κινούν τα νήματα ξοπίσω της, πως επιτέλους η Γερμανική πειθαρχία θα επιβληθεί σχεδόν παντού, παίρνοντας την εκδίκηση της για όσα δεν μπόρεσα να κάνουν στην εποχή τους οι -το ίδιο επίμονοι- πρόγονοι της. Εδώ είναι όμως που χαμογελά ο δαίμων της Ιστορίας. Γιατί όποια κατάληξη είχαν τα σχέδια του Α΄ του Β΄ ή του Γ΄ Ράιχ, την ίδια ακριβώς θα έχει και αυτή του Δ΄. Η υπόθεση θυμίζει τον μύθο του Σίσυφου που λίγο πριν φθάσει τον βράχο στην κορυφή, εκείνος κατρακυλούσε πάλι πίσω, συμπαρασύροντας τον στο σημείο μηδέν.
Ανάλογη ωστόσο είναι και η κατάσταση στην άλλη όχθη. Πάνω που λέμε «δόξα τω Θεώ», μπορούμε πια να ζήσουμε με ποιότητα και δικαιώματα, έρχεται το «βόηθα Παναγιά» για να πιστοποιήσει την ματαιότητα των υποτιθέμενων κατακτήσεων μας.


Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε. Όχι μόνον εμείς αλλά και όλοι οι λαοί που μια φορά κι έναν καιρό απέκτησαν -έτσι είπαν- την ανεξαρτησία τους.
Ο αγώνας για την ελευθερία είναι διαχρονικός αφού το ίδιο επίμονοι είναι και εκείνοι που μοχθούν για να μας εξουσιάσουν, θεωρώντας πως κάνουν κάτι σπουδαίο και μεγάλο. Και το κυριότερο όπλο τους δεν είναι ούτε τα κανόνια, ούτε τα «πακέτα» αλλά ο δικός μας φόβος μπροστά στην ελευθερία, όπως ακριβώς το έθεσε πριν από πολλά χρόνια ο Έριχ Φρομ στο ομότιτλο βιβλίο του.


Στην πραγματικότητα, ένας ελεύθερος άνθρωπος ποτέ δεν εξουσιάζεται, όσο κι αν φυλακιστεί, όσο κι αν καταδιωχθεί, αφού η συνείδηση του δεν υπόκειται σε φυσικούς νόμους, ούτε καν στην «εσχάτη των ποινών». Αθάνατη και τρωτή μόνον στην εξαγορά της, θα εξακολουθήσει να υπερίπταται πάνω και έξω από τα όποια δεσμά, βγάζοντας την γλώσσα στους αδαείς που δεν έχουν διδαχθεί στις τόσες χιλιετίες της ανθρώπινης Ιστορίας, πως τίποτε δεν διαρκεί αιώνια. Με όσους κανόνες (δημοσιονομικούς, ηθικούς, παραπειστικούς) κι αν πλαισιώσουν το σύστημα τους, αυτό κάποτε θα καταρρεύσει, υπακούοντας στην κοσμική νομοτέλεια.
Αντίθετα μια ετερόφωτη συνείδηση που δεν μπορεί να ζήσει παρά σκλαβωμένη γιατί δεν έχει δικά της φτερά να πετάξει, θα είναι μονίμως υποχείριο και βολεμένη πίσω από τα κάγκελα, με ένα, δύο ή εκατόν δύο πιάτα φαγητό να θεσπίζουν την παράδοση της.


Τζάμπα πασχίζουν λοιπόν οι εξουσιαστές και το μόνο ουσιαστικό που προκύπτει μέσα στον εφήμερο θρίαμβο τους, είναι το ότι η δράση τους αναγκάζει τους «απέναντι» να πάρουν θέση στο ζήτημα της ελευθερίας. Και να συνειδητοποιήσουν αν είναι ελεύθερα όντα ή απλά κάποιοι κομπάρσοι στο κοσμικό δράμα.
Γιατί το «έργο» που παίζεται εξωτερικά δεν είναι παρά μια αντανάκλαση της εσωτερικής μας διάστασης, της αιώνιας διαπάλης ανάμεσα στο «μοιραίο» και την ελεύθερη βούληση μας.
Εκπρόσωποι του «μοιραίου» σε συλλογικό επίπεδο είναι και θα είναι πάντα οι «ρεαλιστές» που επισείουν τις αντικειμενικές συνθήκες ως άλλοθι για την παράδοση των υπόλοιπων στο δικό τους «σωστό» σύστημα αξιών.
Και οι εν δυνάμει εκπρόσωποι της ελεύθερης βούλησης θα είναι πάντα, οι βαπτισμένοι «αιθεροβάμονες», που στηρίζουν την αυθάδεια τους απέναντι στους άκαμπτους κανόνες του συστήματος, στην αίσθηση και την γνώση της εσωτερικής ελευθερίας τους.
Μιας ελευθερίας που ωστόσο αργά ή γρήγορα αναγκάζονται να την διαπραγματευθούν.


Σε κάθε περίπτωση η όποια «διαπραγμάτευση» δεν αναιρεί την αρχική πρόθεση τους. Αν δηλαδή επιλέξουν να δώσουν προτεραιότητα στην υπεράσπιση του προσωπικού τους «δικαίου» παρακάμπτοντας την συλλογική βαρβαρότητα, κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για λιποψυχία. Απλά σε μια τέτοια περίπτωση οφείλουν να γνωρίζουν πως όσο κι αν κλειστούν στον δικό τους ελεύθερο κόσμο, στην λογική του «εγώ δεν πειράζω κανέναν» ο «εχθρός» θα έρθει να τους βρει, γιατί είναι στην φύση του να μην ανέχεται αυτόνομους θύλακες.
Αυτός είναι και ο «αδύναμος κρίκος» της συγκεκριμένης επιλογής. Αδύναμος γιατί ασκεί πιέσεις ώστε να υιοθετηθούν προστατευτικοί μηχανισμοί -αμυντικοί ή και επιθετικοί- οι οποίοι εξ ορισμού αντίκεινται σε κάθε έννοια ελευθερίας. Το ζήτημα είναι ηθικό, φιλοσοφικό, απασχολεί διαχρονικά το ανθρώπινο είδος και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αποτυπώνεται στον ζωδιακό κύκλο.


Αστρολογικά, η ελευθερία τελεί μονίμως υπό διαπραγμάτευση στα περισσότερα ζώδια. Προσωπικά θεωρώ πως η απόλυτη μορφή της πηγάζει από έναν εξελιγμένο συνειδησιακά Σκορπιό, ωστόσο στην πιο άμεση εκδοχή της  «εδρεύει» στον Κριό, τον Υδροχόο (ως θεωρία) και επίσης στον άξονα Διδύμων-Τοξότη. Τα δύο αυτά ζώδια είναι που δίνουν για πρώτη φορά στην έννοια της ελευθερίας μια πρακτική ή ηθική διάσταση, συνυφασμένη με την συνειδητότητα και το πλαίσιο της έλλογης ύπαρξης μας.
Για τον Κριό η ελευθερία είναι περισσότερο ένστικτο, στους Διδύμους και τον Τοξότη όμως γίνεται ενσυνείδητη επιλογή.
Και από αυτήν την άποψη οι εκλείψεις σε αυτόν τον ζωδιακό άξονα θέτουν εμφατικά το ζήτημα της ελευθερίας, ενδεχομένως σε ένα διαφορετικό πεδίο για τον καθένα μας αλλά με την ίδια στόχευση: Θα ενδώσουμε, θα ελιχθούμε ή θα κοντράρουμε στα ίσια την καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων μιας ελεύθερης φύσης;


Σε κάθε περίπτωση, το κέρδος μιας νίκης σε αυτήν την σύγκρουση δεν είναι υλικό αλλά πνευματικό και μάλιστα τεράστιας όσο και αρχικά αφανούς αξίας.  Η εξέλιξη του συνόλου -της συλλογικής συνείδησης δηλαδή, των αξιών και των κανόνων μιας κοινωνίας- προκύπτει από την ποιοτική αναβάθμιση των μερών του, δηλαδή του κάθε ατόμου ξεχωριστά. Έχουν χρειαστεί αιώνες για να περάσουμε από την πανθομολογούμενη παντοδυναμία ενός ηγέτη-θεού στο ακόμη υπό αίρεση αυτεξούσιο των πολιτών. Κι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε, μέχρι να εξαλειφθεί οριστικά αυτή η «παιδική ασθένεια» της ανθρωπότητας, η χίμαιρα της εξουσίας.
Η αθανασία της συνείδησης είναι το κλειδί. Το μονοπάτι που χαράζει ο καθένας μας αφήνει το κοσμικό αποτύπωμα του κι όταν ξεπεραστεί το κρίσιμο όριο, κάτι που στην σύγχρονη σκέψη έχει οριστεί ως το «φαινόμενο του εκατοστού πιθήκου», το άθροισμα των ατομικών συνειδήσεων γίνεται πολλαπλασιασμός και κοινός τόπος. Η κατακτημένη ελευθερία του ενός γίνεται συλλογικό αγαθό.


Αυτός είναι και ο ουσιαστικός λόγος για να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στον ολοκληρωτισμό που προσπαθεί να επιβληθεί πάντα στο όνομα ενός ψευδεπίγραφου «κοινού συμφέροντος». Το στοίχημα μας είναι να αγγίξουμε το όριο που θα μετατρέψει την κάθε ατομική ελεύθερη βούληση σε μια ειρηνική κοσμοπλημμύρα. Και για να το κερδίσουμε οφείλουμε να ξεκινήσουμε από τον μικρόκοσμο μας που όμως έχει τόση αξία, τόση δύναμη. Να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας, απαλλάσσοντας τον από τις φοβίες, τις ενοχές και τις πεποιθήσεις που φράζουν τον δρόμο προς την ελευθερία και μας κρατούν προσγειωμένους σε μια εφήμερη όσο και αδιέξοδη υλική ή κοινωνική ασφάλεια, ανάλογη με την δημοσιονομική πειθαρχία της κ Μέρκελ. Όσο δεν το πράττουμε, δεν δικαιούμαστε να προσκολληθούμε σε κανένα «άρμα της ελευθερίας» γιατί θα το εγκαταλείψουμε μπροστά στην πρώτη αναποδιά ή τις σειρήνες μιας «τακτοποιημένης« ζωής. Ότι έπραξαν και πράττουν δηλαδή οι περισπούδαστοι «επαναστάτες» που αγκιστρώνονται στις καρέκλες τους μόλις ανακαλύπτουν έντρομοι πως η ελευθερία που διακηρύσσουν δεν έχει «ψωμί», δεν ανταποκρίνεται δηλαδή σε αυτά με τα οποία ατυχώς γαλουχήθηκαν από παιδιά.
Κι αυτό το έπαθαν επειδή υιοθέτησαν την γλώσσα και τους τύπους της ελευθερίας, χωρίς να την έχουν εφαρμόσει ποτέ στην δική τους προσωπική σφαίρα.


Οι σχέσεις, η οικογένεια, τα παιδιά μας είναι το πρώτο πεδίο εφαρμογής των κατακτήσεων μιας ελεύθερης συνείδησης. Πόση ελευθερία δίνουμε τελικά στους «δικούς» μας ανθρώπους, χωρίς να ζητάμε ανταλλάγματα που πιστοποιούν την ισχύ μας επάνω τους; Τι σόι είναι μια ελευθερία που στηρίζεται σε απαγορεύσεις; Τι σόι αγάπη είναι αυτή που αποδέχεται μόνον τους υπηκόους της; Οι απαγορεύσεις και οι λυσσαλέες κριτικές καθρεφτίζουν τον εαυτό μας, την ανικανότητα μας να αγαπήσουμε το κομμάτι του εαυτού μας που ακόμη αντιστέκεται. Και υποδαυλίζονται από την βολική θεώρηση του «έτσι κάνουν όλοι».
Μα εμείς, ο καθένας μας δεν είμαστε «όλοι». Δεν είμαστε αγέλη, δεν είμαστε μάζα. Η τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να είμαστε...
Αυτό είναι λοιπόν το μήνυμα και της σημερινής έκλειψης: Η απελευθέρωση, όπως την έθεσε (θεωρητικά) πριν από πολλά χρόνια ο Υδροχόος Ανδρέας Παπανδρέου. «Εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση». Το θυμάστε; Γιατί παραμένει ενοχλητικά επίκαιρο...

Πρωτη δημοσιευση  WWW.ASTROLOGY.GR

Keep on working!

ΔΙΑΣ ..Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ



Από την Ολυμπια Χριστοδουλή
Όταν ήμασταν μικροί , η εικόνα ενός σεβάσμιου γελαστού γέροντα με άσπρη γενειάδα , που κουβαλάει ένα σάκο στην πλάτη του , και αφήνει δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο , ήταν ίσως η αιτία που πολλοί από εμάς χάναμε τον ύπνο μας περιμένοντάς τον, και αναρωτιόμασταν τι μπορεί να κρύβει στο σάκο του , και τι δώρα θα μας φέρει . Μεγαλώνοντας μάθαμε πως ...ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει, και αυτό για κάθε παιδί ήταν μια αφετηρία για να μπούμε στον αληθινό κόσμο, εκεί που δεν συμβαίνουν θαύματα , και που δεν υπάρχει ο γέροντας με την άσπρη γενειάδα που θα μας φέρει ότι του ζητήσουμε , σ εκείνα τα μακροσκελή γράμματα που αφήναμε κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας κάθε χρόνο. Στην ενήλικη ζωή μας χάσαμε όλη εκείνη την μαγεία των παιδικών μας χρόνων και μάθαμε να ζούμε σε μια καθημερινότητα σκληρή, όπου τίποτα και κανείς δεν πρόκειται να μας φέρει κάτι , και για όλα πρέπει να παλεύουμε σκληρά για να τα αποκτήσουμε… χμ… και όμως ο γέροντας αυτός υπάρχει …και λέγεται Δίας… και τώρα είναι εδώ !!!!
Σε αυτά τα δύσκολα Χριστούγεννα που περνάμε ο Άγιος Βασίλης του ζωδιακού ,αποφασίζει να μπει σε μπροστινή πορεία και να ξεκινήσει το μοίρασμα των δώρων του , σ’ εμάς τους κοινούς θνητούς, και όχι μόνο τα Χριστούγεννα! Ανοίξτε του την πόρτα , καλωσορίστε τον , βάλτε στο τραπέζι σας το παραδοσιακό του κέρασμα : το ποτό του και το γλυκό του ,να τον καλοπιάσετε… Ποτέ δεν ξέρετε τι κουβαλάει στον σάκο του , και τι θα σας αφήσει φεύγοντας….
Ας δούμε τι δώρα φέρνει στον καθ έναν από εμάς:
ΚΡΙΟΣ
Αγαπητοί Κριοί νομίζω πως το μήνυμα της αλλαγής το έχετε λάβει ,εδώ και καιρό, μια και βλέπετε πολλά από αυτά που σχεδιάζατε όχι μόνο να μην προχωράνε αλλά και να ανατρέπονται με εντυπωσιακό τρόπο. Ωστόσο η διέλευση του Δία από τον δεύτερο φυσικό σας οίκο σας δίνει μια μεγάλη ανάσα αλλά και την ευκαιρία να εισπράξετε… τι ? σε ότι έχετε επενδύσει μέχρι τώρα … σε ανθρώπους? Σε αγάπη? Σε δουλειά? Ότι για εσάς είναι προτεραιότητα στην ζωή σας , ότι έχετε αξιοποιήσει το προηγούμενο διάστημα τώρα θα δείτε τους καρπούς των προσπαθειών σας. Επίσης οικονομικές ευκαιρίες είναι πιθανές και φροντίστε να αξιοποιήσετε ότι σας δοθεί , και αποταμιεύσετε ότι μπορείτε , μια και αυτό μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά και για το επόμενο διάστημα . Προσοχή στις σπατάλες , τα περιττά έξοδα, και μην παρασύρεστε από εκείνη την παρορμητικότητά σας που σας κάνει να τα θέλετε όλα!!! Θ α τα πάρετε αλλά με σχέδιο! Η συνεχεια εδω

27.12.11

27 Δεκεμβρίου 537-Τα εγκαίνια της Αγίας Σοφίας Αστρολογικη αναλυση

27 Δεκεμβρίου 537-Τα εγκαίνια της Αγίας Σοφίας


Ag-Sof-todayΗ Αγία Σοφία είναι το πρώτο κτίσμα που χτυπάει στα μάτια του επισκέπτη, καθώς εισέρχεται από την Προποντίδα. Το ξεχωριστό αυτό σημείο είχαν επιλέξει για να χτίσουν τους ναούς τους, αιώνες πριν από τους Βυζαντινούς, οι ειδωλολάτρες.

Ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο το 330 μ.Χ. όταν ονόμασε τη μετέπειτα Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η ανέγερση του ναού ολοκληρώθηκε από τον γιο του Κωνστάντιο και τα εγκαίνια έγιναν το 346.

Κατά την εποχή του Αρκαδίου, το 404, η πρώτη Αγιά Σοφιά πυρπολείται και θα κτισθεί εκ νέου από τον Θεοδόσιο Β'. Θα πυρποληθεί όμως και πάλι το 532, κατά τη Στάση του Νίκα. Έτσι, ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός Α' αποφασίζει να κατασκευάσει την εκκλησία από την αρχή, στον ίδιο χώρο, αλλά πολύ πιο επιβλητική, για να δεσπόζει στη Βασιλεύουσα. Τα θεμέλια αυτού του μεγαλοπρεπή ναού θα μπουν στις 23 Φεβρουαρίου του 532, με σχέδια που εκπόνησαν οι αρχιτέκτονες Ανθέμιος Τραλλιανός και Ισίδωρος ο Μιλήσιος.

Για την ολοκλήρωση του κολοσσιαίου έργου δούλεψαν αδιάκοπα επί έξι χρόνια 10.000 τεχνίτες, ενώ ξοδεύτηκαν 320.000 λίρες (περίπου 120.000.000 ευρώ). Από κάθε σημείο όπου υπήρχε Ελληνισμός, έγινε προσφορά: Τα πράσινα μάρμαρα από τη Μάνη και την Κάρυστο, τα τριανταφυλλιά από τη Φρυγία και τα κόκκινα από την Αίγυπτο. Από τον υπόλοιπο κόσμο προσφέρθηκαν τα πολύτιμα πετράδια, ο χρυσός, το ασήμι και το ελεφαντόδοντο, για τη διακόσμηση του εσωτερικού.

Τα εγκαίνια έγιναν στις 27 Δεκεμβρίου του 537 από τον Ιουστινιανό, ο οποίος βλέποντας την υπεροχή της Αγίας Σοφίας έναντι του ξακουστού ναού του Σολομώντα, αναφωνεί: «Δόξα των Θεώ το καταξιωσάντι με τελέσαι τοιούτον έργον. Νενίκηκά σε Σολομών».

Για χίλια και πλέον χρόνια, η Αγία Σοφία θα αποτελέσει το κέντρο της ορθοδοξίας και του ελληνισμού. Εκεί, ο λαός θα γιορτάσει τους θριάμβους, θα θρηνήσει τις συμφορές και θα αποθεώσει τους νέους αυτοκράτορες.

Η τελευταία επίσημη λειτουργία τελέστηκε στις 29 Μαΐου του 1453. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ΙΑ' Δραγάτης, αφού προσευχήθηκε μαζί με το λαό και ζήτησε συγνώμη για λάθη που πιθανόν έκανε, έφυγε για τα τείχη, όπου έπεσε μαχόμενος. Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, η Αγία Σοφία έγινε τζαμί και με την επανάσταση του Κεμάλ Ατατούρκ μετατράπηκε σε μουσείο.

Στις 19 Ιανουαρίου του 1919 τελέστηκε θεία λειτουργία από τον από τον παπά Λευτέρη Νουφράκη και μερικούς άνδρες του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος της Κριμαίας.

Η «Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας» που ιδρύθηκε το 2005, με έδρα τις ΗΠΑ, αναγνωρίζεται ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός και έχει, ως στόχο, να λειτουργήσει ξανά ως χριστιανικός ναός η Αγία Σοφία. Στα χιλιάδες μέλη της ανά τον κόσμο συμπεριλαμβάνονται και άτομα άλλων θρησκειών και δογμάτων.


. Αστρολογικά


Η Αγία Σοφία κτίστηκε με τον Πλούτωνα να βρίσκεται στον Αιγόκερω, όπως ακριβώς και ο Παρθενώνας χίλια χρόνια νωρίτερα. Και ως αιώνιο σύμβολο, διεκδικεί έναν νέο ρόλο τώρα που ο πλανήτης ξαναπερνά από τα «πάτρια εδάφη». Αρωγός σε αυτήν την ενδεχόμενη αναβίωση του ρόλου της είναι και ο διελαύνων Ποσειδώνας που βρίσκεται επίσης στην γενέθλια θέση του στον Υδροχόο.

Στον χάρτη της ημέρας δεσπόζει η τριπλή σύνοδος Ήλιου-Δία-Πλούτωνα στην 8η-9η μοίρα του Αιγόκερω, ενώ χαρακτηριστική της μοναδικής καλλιτεχνικής και δυναμικής θρησκευτικής αξίας του ναού είναι και το τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Ουρανό, τον Ποσειδώνα και τον Άρη Η συνεχεια εδω

26.12.11

Ψαρο-καφεμαντεια και τα μυαλα στα καγκελα


Εκεινη την ιερη στιγμη του μεσημεριατικου καφε, αμερικανικος τριπλα φιλταρισμενος, χτυπα το τηλεφωνο. Η φιλη μου η Πιτσα, γνωστη σαν χαι-τεκ μαγισσα, με διαταζει με την υδροχοιστικη φωνη της να ανοιξω την τηλεοραση να δω μια ενδιαφερουσα (ξερω τιποτε ξανθιες, αποτελεσμα χημειας και όχι συνουσιας, συνηθως παρακολουθει) ειδηση. Ανοιγω και τι να δω. Μια κυρια, εξηγουσε πως λεει το μελλον με το ψαρι. Χριστε και Παναγια μου και πριν τελειωσω την σκεψη μου, ερχεται καπακι η εξηγηση (παρακαλουνται οι αναγνωστες της στηλης να καθονται γερα, γιατι καμμια ευθυνη δεν φερω για τις παραπλευρες απωλειες, αλλωστε οι ασφαλιστικες εταιρειες δεν καλυπτουν τετοια ατυχηματα). Ο πελατης πινει τον ελληνικο καφεδακι του και μετα η ψαρα-καφεντζου (νεα εισαγωγη στο λεξικο Μπαμπινιωτη)ριχνει το κατακαθι του καφε πανω σε ένα γυαλινο δοχειο, σχηματος ψαριου, και λεει το μελλον του πελατη. Οπως εξηγει η κυρια (αποφοιτος του ΙΕΚ όλα τα σφαζω όλα τα μαχαιρωνω, διπλωμα αναγνωρισμενο από την ΑΣΚ, Ανωτερα Σχολη Κρεοπολων) αυτό γινεται γιατι τα μορια του καφε νοιωθουν αβολα στο μικρο φλυτζανι και συμφωνα με τον Γιουγκ, η καταπιεσμενη συγχρονικοτητα δεν μπορει να δωσει το 100% του εσσομενου (να και το αρχαιοελληνικο δρωμενο, υποπτευομαι ότι ειναι οπαδος των αρχαιοελληνιστων) παρα μοναχα το 33. 89% (η ακριβεια είναι το χαρακτηριστικο των επιστημονων). Ετσι η κυρια ψαρο-καφετζου (καμμια σχεση με την πανουργα Βασιλειαδου στην σκετη κινηματογραφικη Καφετζου, ο Πλουτωνας στον τοξοτη εκανε αυτή την μεταλλαξη)απλωνει την καταπιεσμενη συγχρονικοτητα στο γυαλινο δοχειο σχηματος ψαριου (δεν προσδιοριζει το ειδος του ψαριου, αλλα σε μια μικρη συνεντευξη δεν αποκαλυπτει όλα τα μυστικα της) και ετσι τα εσσομενα εχουν χωρο να κινηθουν και να δωσουν τα αποτελεσματα . Την ακριβεια των προβλεψεων της μπορουν να το επιβεβαιωσουν επωνυμοι και πολιτικοι (αυτοι τωρα τελευταια εχουν γινει μαιντανος και κολλανε παντου, ας προσεχουν που πανε και τι λεει ο στομας τους. Ελεος πλεον όχι για τους πολιτικους αλλα για την ριμαδα την Πολιτικη, παλι ξυπνησε το αριστερο παρελθον μου).

Πριν συνελθω από το πολιτισμικο σοκ, μονο στην Ελλαδα γινονται αυτά, ντριναρει το τηλεφωνο. Η Πιτσα ζητα την γνωμη μου, για την σπουδαια ψαρο-καφετζου, αποφοιτος της ΑΣΚ. Σιωπη και από τις δυο μεριες. Πινω μονορουφι το μισο φλυτζανι καφε, αναβω και μια Ποταμια (για τους ασχετους είναι ελληνικα πουρα) και λεω την μαυρη μου αμαρτια στην Πιτσα. Ως γνωστον χρυση μου, εχω ωροσκοπο ψαρια, αλλα ο ριμαδης ο πρωτος εκτινεται σε ολο τον κριο και 5 μοιρες του ταυρου, συμβαινουν και αυτά στο θεικο κορμι μου, μπορω να κανω ψαρο-καφεμαντεια?Κουτο μου λεει η Πιτσα, μη ξεχναμε χαι-τεκ μαγισσα, τα πραγματα είναι απλα και ενας κρυος ιδρωτας κυριευει το κορμι μου, γιατι θα ακουσω παλι τις υδροχοιστικες (ηλιος-ερμη-ουρανος συνοδος στον υδροχοο) ερμηνειες της. Στο γυαλινο ψαρακι, θα βαλεις δυο ποδια. Το ένα ποδαρακι θα είναι κριαρακι και το άλλο ταυρακι. Δεν σε πιανω Πιτσα, με το συμπαθειο, μπορει να φταιει και εκεινο το φρικασε που εφαγα, μετα θελω και θεικη κορμαρα, τρομαρα μου. Σκεψου λιγο αστρολογικα και εκει με ζωνουν τα μαυρα (κιτρινα, πρασινα δεν εχει και μεγαλη σημασια) φιδια. Για δυο λογους ερχονται οι ανθρωποι και δη οι ανδρες στις καφετζουδες. Ο ενας λογος είναι ο εγωισμος (διαβαζε κριος) και ο άλλος τα φραγκα (διαβαζε ταυρος). Ειδες πως μπορει να δεσει το ωροσκοπιου σου με την ψαρο-καφεμαντεια (πραγματι υδροχοιστικη εξηγηση και εγω τωρα τελευταια θελω μια ανανεωση της διακοσμισης της αυρας μου, ατιμες αυτές οι εκλειψεις).

Κλεισε το στομα σου, μου λεει η Πιτσα (ξεχασα να σας πω, ότι με την Πιτσα, μιλαμε μεσω βιντεο-τηλεφωνου, μεσα στην τεχνολογια η τρελλη υδροχοα, πληρωνω ένα καρο ευρωπουλα, αλλα μου φτιαχνει την ψυχολογια, ειδικα όταν ειμαι νταουνισμενη).

Και εκει που ημουν ετοιμη να κλεισω το τηλεφωνο, η Πιτσα μου πεταει και μια παραλλαγη της μεθοεδου, με βαση τα 4 αστρολογικα στοιχεια. Σαν χαι-τεκ μαγισσα, συμφωνα μα τις κακιες σου, θα καλυπτω το γυαλινο ψαρακι, με ένα άλλο αδιαφανες ψαρακι (κατι σαν καπακι), θα λεω στους πελατες να σκεπτονται εντονα την ερωτηση τους και να θετουν τα χερια τους πανω στο καπακι (γυαλινο ψαρι αδιαφανες, για να ειμαστε και ακριβεις στις περιγραφες μας). Τα ματια μου πηγαν να πεταχθουν, γατα η υδροχοα το περνει ειδηση και μου λεει, ότι τωρα τελευταια, λογω εκλειψεων εχω ένα αρνητικο ισοζυγιο νοημοσυνης (που παει και βρισκει τετοιες παρομοιωσεις δεν ξερω, το ερευνω, και όταν μαθω θα σας το πω). Η εξηγηση, κατά την Πιτσαρικη εκδοχη της επιστημης, του αλογου και του παραλογου, είναι η ακολουθη (επαναλαμβανω, ότι ατυχηματα, από εξηγησεις πιασαρικες και πιτσαρικες, δεν καλυπτονται από τα ασφαλιστικα ταμεια, το μονο νοσοκομειο που μπορει να μας δεχτει είναι το τρελλαδικο).

Το κατακαθι του καφε (στοιχειο της γης) εχει μεγαλη περιεκτικοτητα σε υγρα (στοιχειο του νερου)Με την τοποθετηση του καπακιου στο δοχειο, κανουμε μια κορεσμενη ατμοσφαιρα και ετσι τα υγρα διαχεονται σε ολη την κατω επιφανεια του καπακιου. Παραλληλα η εντονη σκεψη (στοιχειο του αερα) σε συνδιασμο με τα υψηλα βαρομετρικα των επιθυμιων μας (στοιχειο της φωτιας) κανουν τα μορια των υγρων, στην κατω επιφανεια του καπακιου, να δονουνται σε συχνοτητες περα της επιστημης (κλασσικη θερμοδυναμικη για τους επιστημονικιζοντες) με αποτελεσμα να πεφτουν στην επιφανεια του ψαρο-γαλιου με το κατακαθι. Εκει σχηματιζονται δυνες υγρων (κλασσικη υδρομηχανικη με στοιχεια χαοτικων χρονοσειρων) που σκαβουν την γη ποτισμενη με καφε, αλλα ρομπρουστα και αραμπια (ποικιλιες καφε για τους ασχετους). Αποτελεσμα αυτων των διεργασιων είναι ο σχηματισμος διαφορων σχηματων, από κλασσικα γεωμετρικα σχηματα μεχρι φρακταλς, και εδώ πλεον φαινεται η αξια και οι γνωσεις του ψαρο-καφετζη να ερνηνευει τα εσσομενα.

Κλεισε το στομα σου βλαμενη, ακουγεται η νευριασμενη φωνη της Πιτσας, που καταλαβε ότι εγω δεν ειμαι για υψηλη επιστημη, παρα μονο για θεωριες τυπου Λιακοπουλου. Υπακουω σαν μικρο παιδι (κενος ο τεταρτος οικος μου, σινφφφφ).
Και κλεινω όχι το στομα μου αλλα το χαι-τεκ βιντεο-τηλεφωνο.

Ξυπνησα βραδυ, από τις φωνες των φιλων του γιου μου. Ειχα πεσει σε βαθυ, βαθυτερος ληθαργος δεν γινεται, επιπεδου δελτα λενε πο προφεσοροι, από τις εξηγησεις δρασης της ψαρο-καφεμαντειας. Εσπασα και το βιντεο-τηλεφωνο και ας μου κοψει και η Πιτσα την καλημερα (αυτή πληρωσε την συσκευη και εγω τα τελη, μαυρη η ωρα που η τεχνολογια μας εφερε κοντα. αντε γιατι θα τα ακουσει και ο Βασιλακης ο Πορτας, κατά κοσμον Bill Gates) σκασιλα μου, σκορδοκαιλα μου. Αυριο θα θελει παλι μαθηματα αστρολογιας για την εξηγηση του φαινομενου του θερμοκηπιου. Της το φυλαω όμως (τσαμπα εχουμε καποιους πλανητες στο σκορπιο και τον 8 ιοκο). Καψε χρυση σου τα 7 από τα 8 τσεροκι που εχεις και η εξηγηση είναι απλη (αμαν ο κρονος μου ειπε την αληθεια και ξεχνιαστος τωρα κανει καμακι στην σεληνη, που βρισκεται ακριβως απενατι του, μονο 180 μοιρες τους χωριζουν, αντε και κουφετα παιδια).

Η φιλη σας

Ουρανιτσα η Οφιουχος

Πρωτη δημοσιευση 27-7-2007

24.12.11

Χριστουγεννα στο Μπουρουντι-Χρονια Πολλα Τακη....











ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ- ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ -ΕΥΧΕΣ

Την καρτα την σχεδιασε το μελος του ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ Elina Tsavdari
Καλές γιορτές με τα κάλαντα του 1927 Μια σπάνια ηχογράφηση 84 ετών, που έγινε στις 7 Ιουλίου 1927 στην Αθήνα, από την χορωδία του Δήμου Αθήνας με συνοδεία μαντολινάτας. Κάλαντα Χριστουγέννων (Christmas)

23.12.11

Εχεις Αστρο. Η αστρολογικη εκπομπη του Καναλιου 9 σημερα με την Βασιλικη Κοντη και τον Ιωαννη Ριζοπουλο

Σημερα, ακριβως το μεσανυκτα, η αστρολογικη εκπομπη ΕΧΕΙΣ ΑΣΤΡΟ βγαινει γαι δευτερη φορα στον αερα του Καναλιου  9. Το αστρολογικο διδυμο Βασιλικη Κοντη-Ιωαννης Ριζοπουλος για σημερα θα παρουσιασουν ενα αφιερωμα στο Αστρο των Χριστογεννων, αστρολογικο πορταιτο του Σακη Ρουβα.Εβδομαδιαιες προβλεψεις για ολα τα ζωδια και πως τα ζωδια αντιδρουν στην ζηλια και την απιστια.
Ολοι στις οθονες της τηλεορασης σας...οι αποντες θα εχουν αστρολογικες ποινες....
Με τον νεο χρονο η εκπομπη θα εχει  καινουργιες στηλες, φωτια...πρωτοτυπες σε παγκοσμιο τηλεοπτικο επιπεδο.....ο Αγιος Βασιλης μοιραζει για το 2012 ιδεες, κεφι και μερακι...για την Αστρολογια ρε γαμωτο...

22.12.11

Η Σμάρω Σωτηράκη στον σταθμό real fm ανήμερα Πρωτοχρονιά,

Η Σμάρω Σωτηράκη,  ανήμερα Πρωτοχρονιά,στην εκπομπή του κ. Χαρδαβέλλα και ώρα 3-4 το απόγευμα, μιλά για το 2012 και άλλα πολλά ενδιαφέροντα

Μηνιαίες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια- Από 22/12/2011 έως 20/1/2012

Μηνιαίες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια


Μηνιαίες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια
Από 22/12 έως 20/1
Πως θα είναι ο μήνας στα ερωτικά, τα οικονομικά και τα επαγγελματικά σας;

Πατήστε εδώ  για να διαβάσετε τις Προβλέψεις του μήνα για τα 12 Ζώδια

Σμάρω Σωτηράκη: Ευχές και προβλέψεις για το 2012

Μέσα στο 2012 θα γίνει πιο προφανές ότι η οικονομική κρίση δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο την Ελλάδα.


από τη Σμάρω Σωτηράκη

_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy

















Βρισκόμαστε στο κατώφλι του 2012, μιας ιδιαίτερης χρονιάς, η οποία έχει αποκτήσει ειδικό βάρος λόγω των εσχατολογικών σεναρίων που τη συνοδεύουν. Οι Μάγιας μας κληροδότησαν ένα ημερολόγιο που «μηδενίζει» την ημέρα του χειμερινού Ηλιοστασίου (21/12/2012) ενώ η παγκόσμια οικονομική κρίση σπέρνει την ανασφάλεια και τον πανικό.

Οι Μάγιας και το ημερολόγιό τους έγιναν η αφορμή να συγγράψω το βιβλίο μου «2012 Αλήθειες και Ψέματα» και μέσα από την έρευνά μου για το ουσιαστικό μήνυμα που μας κληροδοτούν, να καταλάβω ότι η χρονιά που έρχεται, δεν θα σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας αλλά θα κρούσει τις καμπάνες που θα υποχρεώσουν την ανθρωπότητα στο να αναβιβάσει συνειδητότητα. Παράλληλα, η οικονομική κρίση μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε θέσεις, απόψεις, ιδέες, αξίες.

Μέσα στο 2012 θα γίνει πιο προφανές ότι η οικονομική κρίση δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο την Ελλάδα. Είναι ένας μοντέρνος τρίτος παγκόσμιος πόλεμος που υποκινείται από τις οικονομικές υπερδυνάμεις του πλανήτη, οι οποίες ελέγχουν πλήρως κάθε μορφή εξουσίας. Ωστόσο, η σημαντικότερη πλανητική όψη που θα επιδράσει καταλυτικά στο 2012 είναι το τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα. Η άρχουσα τάξη, οι κρατούντες τη μερίδα του λέοντος από τα πλούτη του πλανήτη, έχοντας στο πλευρό της όλες τις μορφές εξουσίας (Πλούτωνας στον Αιγόκερω) βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την ανθρωπότητα που πρέπει να αποκτήσει νέες αξίες και ιδέες, με τον καθένα μας ξεχωριστά που καλείται να αλλάξει άρδην τη νοοτροπία του και να επαναστατήσει (Ουρανός στον Κριό). Εδώ προσοχή: δεν μιλάμε για αιματοχυσίες (που δυστυχώς υπάρχουν στη σφαίρα των προβλέψεων για το 2012) αλλά για επανάσταση των συνειδήσεων που είναι και η πιο ουσιαστική. Το μήνυμα που δίνει ο Ουρανός από τον Κριό είναι σαφές: μην αφήνετε να σας ελέγχουν σαν μάζα, πατώντας στο φόβο σας. Γίνετε ανεξάρτητες σκεπτόμενες οντότητες.

Επίσης σημαντικό ρόλο στο τέλος του 2012 θα παίξει η αμοιβαία υποδοχή του Κρόνου και του Πλούτωνα, όψη πολλών μεγατόνων, η οποία εκφράζει ακριβώς αυτό το αρπακτικό παιχνίδι των κρατούντων και την προσπάθειά τους να ανακατανείμουν τον παγκόσμιο πλούτο του πλανήτη προς όφελός τους. Όμως όλα αυτά θα «ζυμωθούν» χθόνια και βέβαια θα προκληθούν μεγάλα πλήγματα σε πολλά κράτη.

Αυτές οι δύο όψεις προσβάλλουν το χάρτη της Ελλάδας και συγκεκριμένα το τετράγωνο του Δία – Πλούτωνα (με βάση το χάρτη του πρωτοκόλλου του Λονδίνου – 2/3/1830). Φαίνεται ότι θα αποκαλυφθούν πολλά σκάνδαλα και ότι το καθεστώς της αδικίας και της διαπλοκής που έχει δείξει το σκληρότερό του πρόσωπο μέσα στο διετία 2010 – 2011, θα συνεχίσει ακάθεκτο το «έργο» του. Αυτή τη φορά όμως δεν θα είμαστε τα μόνα θύματα αυτού του παγκόσμιου «πολέμου». Το βέβαιο είναι ότι επέρχονται κοσμοϊστορικές αλλαγές για την ανθρωπότητα, οι οποίες βεβαίως δεν θα διαδραματιστούν μόνο μέσα στο 2012 αλλά σε βάθος χρόνου.

Τα μηνύματα των άστρων μας προτρέπουν να αλλάξουμε στάση, να αναβαθμίσουμε το σύστημα των αξιών μας, να αποκτήσουμε ένα ιδεολογικό υπόβαθρο μέσα από το οποίο να νοιαζόμαστε πιότερο για το συλλογικό και λιγότερο για το προσωπικό συμφέρον, να είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι σε κάθε μας βήμα…

Τώρα που το Άστρο των Χριστουγέννων επανέρχεται στην επικαιρότητα, ας συνειδητοποιήσουμε πόσο αναγκαίο είναι να βρούμε το άστρο που υπάρχει μέσα στον καθένα μας για να ρίξουμε φως στις σκιερές πλευρές μας και να οδηγηθούμε στο λίκνο των πιο θετικών, των πιο καλοπροαίρετων πλευρών της ψυχής μας. Ας ακολουθήσουμε το άστρο της ελπίδας που οδηγεί στην αναγέννηση κι ας συντονιστούμε με την αισιοδοξία, τις θετικές σκέψεις, την Αγάπη.

Εύχομαι σε όλους σας να περάσετε υπέροχα Χριστούγεννα, και να έχετε μια πολύ καλή χρονιά με υγεία, ευδαιμονία, χαρά!

Είθε να συμβεί το θαύμα και να ξημερώσει η μέρα που όλοι οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη θα αναπνεύσουμε το δροσερό αεράκι της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της αρμονίας, της ισότητας, της ελευθερίας…

Χρόνια πολλά! Αγάπη και Φως!
Σμάρω Σωτηράκη
Πηγη εδω

Το Άστρο της Βηθλεέμ (απόπειρα αστρονομικής ερμηνείας)



 24grammata.com/ θετικές επιστήμες
Το αστέρι της Βηθλεέμ, που κατά τη παράδοση καθοδήγησε τους μάγους στο Θείο Βρέφος, είναι μια γνωστή και ισχυρή ιστορία για τους Χριστιανούς. Αλλά ποια εξήγηση δίνουν οι επιστήμονες για αυτό το φαινόμενο;
Η ιστορική έρευνα προτείνει ότι είναι πιθανόν η Γέννηση του Ιησού να έγινε το έτος 7 π.Χ. όταν κατέφθασε στην αυλή του βασιλιά Ηρώδη μια ομάδα σοφών, αστρολόγων και ιερέων που τους ονόμαζαν Μάγους. Οι Μάγοι κατά τον Ηρόδοτο ήταν ιερείς στην Περσία που ασχολούνταν με τον αποκρυφισμό, ιδιαιτέρως με την αστρολογία. Ενώ κατά τον Κέπλερ ήταν Χαλδαίοι, από εκεί που γεννήθηκε η αστρολογία. Επίσης άλλοι αναφέρουν πως οι Μάγοι ήρθαν από την Αίγυπτο.
Όταν έφθασαν στην Ιουδαία η παράδοση αναφέρει πως έψαχναν αυτόν που γεννήθηκε σαν Βασιλιάς των Ιουδαίων για να τον προσκυνήσουν. Η εξήγηση που έδωσαν ήταν ότι είχαν δει ένα άστρο στην Ανατολή.
Το άστρο της Βηθλεέμ αναφέρεται μόνο από τον Ευαγγελιστή Ματθαίου. Κατά αυτόν δεν ήταν ένα έντονο φως στον ουρανό, αλλά ήταν ένα διακριτικό σημάδι, μήνυμα μόνο για εκείνους που έψαχναν. Το άστρο της Βηθλεέμ αναφέρεται επίσης και σε ένα μη-βιβλικό κείμενο το πρωτευαγγέλιο του Αγίου Ιακώβου.
Εδώ όμως η περιγραφή του άστρου είναι πολύ διαφορετική: “Και οι μάγοι είπαν: Είδαμε πώς ένα απερίγραπτα μεγαλύτερο αστέρι από αυτά που βρίσκονται στον ουρανό έλαμψε τόσο, που το φως των αστεριών δεν μπορούσε να φανεί πλέον.”
Η εξήγηση για την διαφορά μεταξύ των δύο αναφορών, μπορεί να βρίσκεται στην ανάγκη να συνδέσει ο συγγραφέας του πρωτευαγγελίου, το Μεσσία με ένα μεγάλο αστέρι πιστεύοντας ότι, χωρίς ένα μεγάλο αστέρι, δεν θα μπορούσε να υπάρξει ο ερχομός κανενός Μεσσία.
Ο σοφός Ωριγένης ήταν ο πρώτος που σύνδεσε την εμφάνιση του άστρου με κάτι το φυσικό. Παραδείγματος χάριν με την εμφάνιση ενός τεράστιου κομήτη.

Ενδείξεις στις Γραφές

Το άστρο έπρεπε να έχει εμφανιστεί πριν πεθάνει ο Βασιλιάς Ηρώδης, που επί των ημερών του έγινε η Γέννηση. Η ιστορία μας καθορίζει το θάνατο του πριν από την 11η Απριλίου του 4 π.Χ..  Γνωρίζουμε επίσης ότι ο λόγος για τον οποίο ο Ιωσήφ και η Παναγία είχαν ταξιδέψει από τη Ναζαρέτ στη Βηθλεέμ ήταν η απογραφή, η οποία θεσπίστηκε από το Ρωμαίο Αυτοκράτορα Αύγουστο περίπου το 8 π.Χ..
Ο Ιησούς όμως πρέπει να ήταν περίπου δύο χρονών όταν διέταξε ο Ηρώδης να σφαγιαστούν τα παιδιά κάτω από 2 χρονών. Άρα αν ο Ιησούς γεννήθηκε κατά την εποχή του Ηρώδη αυτό πρέπει να έγινε περίπου το 6 π.Χ.. Άλλωστε αναφέρεται πως οι Μάγοι πήγαν να προσκυνήσουν εκεί που βρισκόταν “παιδίον” κι όχι το “βρέφος”.
Μια άλλη ένδειξη για τη χρονολογία είναι ότι η άφιξη των Μάγων αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη στον Ηρώδη. Αυτό δείχνει ότι οι σύμβουλοί του δεν είχαν δει το άστρο.
Κάτι που πρέπει να παρατηρήσουμε επίσης είναι ότι οι Μάγοι είπαν ότι είδαν το άστρο στην Ανατολή. Αυτό όμως μπορεί να είναι ένα λάθος στη μετάφραση από το “εν τη ανατολή”, που είναι μια φράση η οποία έχει μια ειδική αστρονομική σημασία. Σημαίνει ότι το αστέρι ήταν ψηλά στον Ουρανό όλη τη νύχτα. Ανέτειλε όπως ο ήλιος και στάθηκε όπως ο ήλιος.
Αυτό είναι μια από τις πέντε κύριες αστρολογικές θέσεις των Βαβυλωνίων, όταν θεωρήθηκε ότι έτσι συνέβαινε για να έχει ένα ουράνιο σώμα τη μέγιστη επιρροή του στα παγκόσμια γεγονότα.
Στο Ματθαίο έχουμε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για την ερμηνεία του άστρου της Βηθλεέμ. Οι Μάγοι είπαν ότι το άστρο “πήγε πριν από αυτούς” και στάθηκε πάνω από εκεί όπου γεννήθηκε ο Ιησούς. Αυτό δεν μπορούμε εύκολα να εξηγήσουμε.
Έτσι έχουν οι ενδείξεις και οι αναφορές. Υπάρχει όμως κάτι αντικειμενικό που να μας δίνει μια ικανοποιητική εξήγηση για τα γεγονότα;

Μήπως ήταν μια σύνοδος του Δία και του Κρόνου;

Πολλά αστρονομικά αντικείμενα και γεγονότα έχουν προταθεί μεταξύ των άλλων, αστέρια, διάττοντες αστέρες ή μετεωρίτες, ο πλανήτης Αφροδίτη, σύνοδοι του Δία και του Κρόνου και ακόμη το πέρασμα του κομήτη Halley. Μερικές εξηγήσεις μπορούν να απορριφθούν αμέσως. Παραδείγματος χάριν, οι αρχαίοι αστρολόγοι γνώριζαν καλώς την Αφροδίτη, δεν τους ήταν άγνωστη.
Ο κομήτης του Halley επισημάνθηκε πάλι από τους Κινέζους τον Αύγουστο του 12 π.Χ.. και, αντίθετα από την πρόσφατη, μη λαμπρή, παρουσίασή του τότε θα ήταν ένα θεαματικό φαινόμενο στο νυκτερινό Ουρανό. Αλλά είχε εμφανιστεί πολύ νωρίτερα από τη Γέννηση του Ιησού (περίπου 6 π.Χ.).
Υπάρχει, εντούτοις, μια άλλη σημαντική ένδειξη χίλια χρόνια μετά από τη Γένηηση του Χριστού. Το 1377μ.Χ., ένας άγνωστος συγγραφέας έγραψε στο Χρονικό του Κοινοβίου του Worcester για ένα γεγονός που συνέβη το 1285 μ.Χ.. Οι πλανήτες Δίας και Κρόνος είχαν κάνει σύνοδο στον ουρανό κοντά στον αστερισμό του Υδροχόου.
Αιώνες αργότερα, ο Johannes Kepler, ο τελευταίος εκ των των μεγάλων αστρολόγων και συγχρόνως αστρονόμος,  πίστευε επίσης ότι μια σύνοδος, μια προσέγγιση Δία και Κρόνου, ήταν το αστέρι της Βηθλεέμ.
Τα Χριστούγεννα του 1603 μ.Χ., από το παρατηρητήριό του στην πόλη Hradcyn κοντά στην Πράγα, είδε πάλι τον Δία και τον Κρόνο να κάνουν πάλι σύνοδο στον ουρανό. Ο Kepler ήταν γοητευμένος επειδή η σύνοδος έγινε στον αστερισμό των Ιχθύων, ένας αστερισμός με ειδική σημασία για το Ισραήλ. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι τελευταίες φορές που είχε συμβεί η σύνοδος αυτή ήταν το 799 μ.Χ. και το 7 π.Χ..
Ακόμη και ο Τύχων Μπράχε έχει την ίδια άποψη με τον Κέπλερ.
Μπορούμε να υπολογίσουμε πότε συνέβη σύνοδος του Δία και του Κρόνου ανάμεσα στο 8 και στο 7 π.Χ. και βλέπουμε ότι ο Δίας και ο Κρόνος ήρθαν σε στενή επαφή στον Ουρανό τρεις φορές. Στις 27 Μαΐου του 7 π.Χ., σταμάτησαν απέχοντας απόσταση μία μοίρα και δύο μήνες αργότερα ήταν σε απόσταση 3 μοιρών.
Ακολούθως έκαναν σύνοδο δύο περισσότερες φορές, απέχοντας 1 μοίρα στις 6 Οκτωβρίου και στις 1 Δεκεμβρίου του 7 π.Χ. προτού να απομακρυνθούν οριστικά ο ένας από τον άλλον. Ήταν αυτό που οι αστρονόμοι καλούν τριπλή σύνοδος. Ένα αστρονομικό γεγονός που συμβαίνει κάθε 20 χρόνια, έγινε τρεις φορές σε λίγους μήνες.
Στις 25 Φεβρουαρίου μάλιστα συμμετείχε στη σύνοδο Δία-Κρόνου και ο Άρης σχηματίζοντας ένα ισοσκελές τρίγωνο. Αυτό μάλλον ήταν που έκανε τους μάγους να υποθέσουν τη γέννηση ενός Βασιλιά. Μάλιστα αν σκεφθούμε ότι έγιναν στο ζώδιο των Ιχθύων, το σύμβολο των Εβραίων και των Χριστιανών αργότερα, αυτό μάλλον έκανε τους μάγους να συνδέσουν την εμφάνιση των άστρων με το Βασιλιά των Ιουδαίων.
Για τους αστρολόγους της εποχής εκείνης τα γεγονότα αυτά ήταν εκπληκτικά. Ο Κρόνος ταυτιζόταν συνήθως με το Θεό του Ισραήλ και ο Δία με το Μεσσία. Είχαν ενωθεί στον αστερισμό των Ιχθύων, το σημάδι του νερού. Και το νερό πέφτει στη Γη και την καθιστά εύφορη. Κάτι που θεωρήθηκε ότι ήταν ο ρόλος του Ισραήλ μεταξύ των εθνών.
Και κάτι εκπληκτικό. Η ιστορία μας λέει ότι το υπέρλαμπρο άστρο σταμάτησε να φαίνεται για λίγο καιρό, όταν οι Μάγοι βάδιζαν προς την Ιερουσαλήμ για να εμφανιστεί λίγο αργότερα, οδηγώντας τους στη Φάτνη. Έτσι η σύνοδος του Δία-Κρόνου που αρχικά εμφανίστηκε, εξαφανίστηκε και ύστερα επανεμφανίστηκε ίσως είναι το άστρο της Βηθλεέμ και το άστρο της Ανατολής.
Εάν ο Ιησούς γεννήθηκε το 7 π.Χ., όπως πολλοί θεωρούν σωστό, και εάν η θεωρία συνόδου είναι σωστή τότε αυτό δείχνει τη Γέννηση του Ιησού τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο. Δεν έχουμε κανέναν τρόπο να είμαστε βέβαιοι για την ακριβή ημέρα αλλά θα μπορούσαμε να πάρουμε την ημέρα κατά την οποία ο Δίας και ο Κρόνος όταν ήταν στον ουρανό όλη η νύχτα.
Αυτό έγινε τη Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου του 7 π.Χ..
Η ημερομηνία αυτή αντιστοιχεί στον εβραϊκό μήνα Τισρί, (κρατάει από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως στις αρχές του Οκτωβρίου). Αν κοιτάξουμε τις Γραφές ο Ζαχαρίας (πατέρας του Ιωάννη του Πρόδρομου) ήταν ιερέας και συνάντησε τον αρχάγγελο Γαβριήλ τις ημέρες της εφημερίας του στον Ναό (δηλαδή στην εποχή του Ταμμούζ (Ιούνιο-Ιούλιο). Μετά την υπηρεσία του, η στείρα γυναίκα του, η Ελισάβετ, συνέλαβε – όπως προανήγγειλε ο αρχάγγελος – τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της Ελισάβετ, πιθανώς τον μήνα Τεμπέθ (Δεκέμβριος-Ιανουάριος), ο αρχάγγελος Γαβριήλ ανήγγειλε και στην Παρθένο Μαρία ότι πρόκειται να γίνει μητέρα του Υιού του Θεού, γεγονός που συνέβη 9 μήνες αργότερα, πιθανώς τον μηνά Τισρί, δηλαδή τον Σεπτέμβριο, που ίσως είναι ο μήνας γέννησης του Χριστού.
Όσο για την ημερομηνία 25η Δεκεμβρίου αυτό αποφασίστηκε το 355 από την Εκκλησία της Ρώμης και την αποδέχθηκαν όλοι. Την ημερομηνία εκείνη γιορτάζονταν ειδωλολατρικές εορτές προς τιμήν του Μίθρα και η Εκκλησία ήθελε να τις αντικαταστήσει με τη Γέννηση του Χριστού.

Μήπως ήταν μια σύνοδος του Δία και της Αφροδίτης;

Στις 12 Αυγούστου του 3 π.Χ. συνέβη μια σύνοδος του Δία και της Αφροδίτης που θα είχε ειδική σημασία για τους αστρολόγους, που είχαν γνώση των προφητειών για την έλευση του Ιησού. Εκείνο το πρωί η λαμπρή αυτή σύνοδος έλαβε χώρα στον αστερισμό του Λέοντα, πλησίον του άστρου Regulus. Ο Λέων είναι το φυλετικό ζώδιο των Ιουδαίων. Στους Βαβυλωνίους, ο Δίας ήταν ο βασιλεύς των πλανητών και το όνομα που είχαν δώσει στο άστρο Regulus ήταν Sharru, που σήμαινε ο Βασιλιάς. Στην Αφροδίτη είχαν δώσει το όνομα Ishtar, την κύρια βαβυλωνιακή θεότητα και συνδεδεμένη με την θηλυκότητα. Έτσι, αστρολογικά ήταν μια σπουδαία σύνοδος.
Ίσως, το πιο σπουδαίο ενδιαφέρον σημάδι στους αρχαίους αστρολόγους ήταν ότι στις 14 Σεπτεμβρίου του 3 π.Χ. ο Δίας ήρθε σε σύνοδο με το άστρο Regulus, προχώρησε μπροστά, φάνηκε μετά να σταματάει και να κινείται ανάδρομα έως ότου πέρασε από το άστρο Regulus για 2η φορά. Αυτό συνέβη στις 17 Φεβρουαρίου του 2 π.Χ. και στις 8 Μαΐου του 2 π.Χ. πέρασε για 3η φορά. Αναμφισβήτητα ήταν θεϊκό σημάδι για τους αστρολόγους.
Τελικά, στις 17 Ιουνίου του 2 π.Χ. ο Δίας και η Αφροδίτη ήρθαν πάλι σε σύνοδο πλησίον του Regulus, τόσο κοντά που φαινόταν σαν ένα λαμπρό αστέρι στον ουρανό ακόμα και την ημέρα, έως ότου έδυσαν τα δύο άστρα προς δυσμάς (προς την πλευρά της Ιερουσαλήμ όπως φαινόταν από τη Βαβυλώνα).
Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, το 3 π.Χ. πρέπει να εκδόθηκε το διάταγμα της απογραφής, ο θάνατος του Ηρώδη να συνέβη στις αρχές του 1 π.Χ. και άρα η γέννηση του Χριστού πρέπει να έγινε στα μέσα περίπου του 2 π.Χ. www.physics4u.gr [1

21.12.11

Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και τα Χριστούγεννα

Η Μεγάλη Νύχτα
 Του Διονύση Π. Σιμόπουλου
Διευθυντή Ευγενιδείου Πλανηταρίου
Η νύχτα της ερχόμενης Πέμπτης, 22 Δεκεμβρίου, θα είναι η μεγαλύτερη του έτους με διάρκεια 14 ωρών και 29 λεπτών. Την ημέρα εκείνη ο Ήλιος θα φτάσει στο σημείο της ετήσιας τροχιάς του που ονομάζεται «Χειμερινό Ηλιοστάσιο», οπότε αρχίζει και επίσημα η εποχή του Χειμώνα. Ημερολογιακά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο κυμαίνεται σήμερα μεταξύ της 20ης και 23ης Δεκεμβρίου, αν και η τελευταία φορά που είχαμε το Χειμερινό Ηλιοστάσιο στις 23 Δεκεμβρίου ήταν το 1903 και η επόμενη θα είναι το 2303. Ακόμη πιο σπάνια είναι η 20η Δεκεμβρίου με την επόμενη να συμβαίνει το 2080. Οι διαφοροποιήσεις αυτές οφείλονται στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο του οποίου το κάθε έτος έχει 365 ημέρες εκτός από τα δίσεκτα έτη με τις 366 ημέρες τους. Τα πράγματα, όμως, δεν ήσαν πάντα έτσι. Ας τα πάρουμε, λοιπόν, από την αρχή.
Από την αρχαιότητα ακόμη ο υπολογισμός του Έτους έγινε με την παρατήρηση της επίδρασης που έχει πάνω στη Γη η περιφορά της γύρω από τον Ήλιο, η επίδραση δηλαδή του κύκλου των εποχών! Οι εποχιακές αυτές αλλαγές είχαν για τους αρχαίους τεράστια σημασία, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την εμφάνιση της γεωργίας πριν από 10.000 περίπου χρόνια. Γι' αυτό, κι επειδή η σπορά, η συγκομιδή και οι άλλες γεωργικές ασχολίες εξαρτιόνταν από τις αλλαγές των εποχών, η διάρκεια ενός ηλιακού έτους έπρεπε να μετρηθεί επακριβώς.
Η Γη συμπληρώνει μία πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο σε περίπου 365,25 ημέρες. Κάθε μέρα η Γη βρίσκεται σε διαφορετική θέση από αυτήν που βρισκόταν την προηγουμένη. Έτσι από κάθε νέα θέση αντικρίζουμε τον Ήλιο από διαφορετική γωνία κι έτσι μας φαίνεται ότι ο Ήλιος βρίσκεται μπροστά από διαφορετικά άστρα (καθώς κινείται από τη Δύση προς την Ανατολή), λόγω ακριβώς της κίνησης της Γης πάνω στην τροχιά της. Κάθε φορά που η Γη συμπληρώνει μία πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο, μας φαίνεται ότι ήταν ο Ήλιος αυτός που συμπλήρωσε έναν κύκλο γύρω από τη Γη. Ο κύκλος αυτός ονομάζεται «εκλειπτική», και απεικονίζει την προέκταση πάνω στην ουράνια σφαίρα, της γήινης τροχιάς γύρω από τον Ήλιο.
Αν παρατηρήσουμε την εκλειπτική και τη συγκρίνουμε με τον ουράνιο ισημερινό (την προέκταση του γήινου ισημερινού πάνω στην ουράνια σφαίρα), θα δούμε ότι οι δύο αυτοί κύκλοι δε συμπίπτουν, αλλά αντίθετα τέμνονται, σχηματίζοντας γωνία ίση με 23,5 περίπου μοίρες, λόγω της κλίσης που έχει ο άξονας της Γης σε σχέση με το επίπεδο που σχηματίζει η εκλειπτική. Η γωνία αυτή ονομάζεται «λόξωση της εκλειπτικής», και τα δύο σημεία στα οποία τέμνονται οι δύο κύκλοι ονομάζονται «ισημερινά σημεία». Στο πρώτο σημείο ο ουράνιος ισημερινός τέμνει την εκλειπτική εκεί όπου ο Ήλιος βρίσκεται στις 20-21 Μαρτίου. Το σημείο αυτό ονομάζεται «εαρινό ισημερινό σημείο», κι από την ημέρα αυτή αρχίζει η Άνοιξη. Εκ διαμέτρου αντίθετα η τομή γίνεται όταν ο Ήλιος βρίσκεται στις 22-23 Σεπτεμβρίου. Το σημείο αυτό ονομάζεται «φθινοπωρινό ισημερινό σημείο», και από την ημέρα αυτή αρχίζει το Φθινόπωρο.
Από το εαρινό ισημερινό σημείο και μετά, ο Ήλιος φαίνεται καθημερινά να σκαρφαλώνει όλο και πιο πάνω στο βόρειο ημισφαίριο του ουρανού. Οι μέρες μεγαλώνουν, οι νύχτες μικραίνουν και ο καιρός γίνεται όλο και πιο θερμός. Περίπου τρεις μήνες αργότερα, στις 20-21 Ιουνίου, ο Ήλιος φτάνει στο βορειότερο σημείο της εκλειπτικής από το οποίο θα αρχίσει πλέον να κατέρχεται, «τρεπόμενος» και πάλι προς τον ισημερινό. Το σημείο αυτό, στις 20-21 Ιουνίου, ονομάζεται θερινό τροπικό σημείο ή απλά θερινή τροπή, επειδή ο Ήλιος τρέπεται και πάλι προς τον ισημερινό, και από την ημέρα αυτή αρχίζει το καλοκαίρι. Επειδή μάλιστα για μερικές ημέρες πριν και μετά τη θερινή τροπή ο Ήλιος φαίνεται να αργοστέκεται πάνω στην εκλειπτική σαν να είναι έτοιμος να σταματήσει, το θερινό τροπικό σημείο ονομάζεται επίσης και θερινό ηλιοστάσιο.
Μετά τη θερινή τροπή, ο Ήλιος συνεχίζει να κατεβαίνει προς το Νότο, και στις 22-23 Σεπτεμβρίου φτάνει στο φθινοπωρινό ισημερινό σημείο, οπότε, όπως και στο εαρινό ισημερινό σημείο, έχουμε ίση μέρα και νύχτα: ισημερία. Αλλά η κάθοδος του Ήλιου συνεχίζεται, μέχρις ότου, στις 21-22 Δεκεμβρίου, φτάνει στο νοτιότερο σημείο της τροχιάς του που ονομάζεται χειμερινό τροπικό σημείο, ή απλά χειμερινή τροπή ή χειμερινό ηλιοστάσιο. Από την ημέρα αυτή αρχίζει ο Χειμώνας. Αλλά από κει κι έπειτα ο Ήλιος σταματάει να κατέρχεται και ξαναρχίζει και πάλι να σκαρφαλώνει, κάθε μέρα όλο και πιο ψηλά.
Στη διάρκεια του Χειμώνα, οι ακτίνες του Ήλιου πέφτουν πάνω στο βόρειο ημισφαίριο της Γης με πλάγιο τρόπο, ενώ συμβαίνει το αντίθετο στο νότιο ημισφαίριο οπότε εκεί έχουν Καλοκαίρι. Στη διάρκεια της Άνοιξης ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον ισημερινό της Γης, οπότε και τα δύο ημισφαίρια παίρνουν με τον ίδιο τρόπο της ζωογόνες ακτίνες του Ήλιου. Στη διάρκεια του Καλοκαιριού ο Ήλιος ευνοεί το βόρειο ημισφαίριο, οι ακτίνες του πέφτουν πάνω μας περισσότερο κάθετα, και ενώ εμείς έχουμε Καλοκαίρι, στο νότιο ημισφαίριο έχουν Χειμώνα. Τέλος, το Φθινόπωρο, ο Ήλιος βρίσκεται και πάλι πάνω από το γήινο ισημερινό, με ισομερή κατανομή της θερμότητας και στα δύο ημισφαίρια.
Δεν είναι λοιπόν καθόλου παράξενο που ο Ήλιος λατρεύτηκε από τους αρχαίους σαν θεός, μια που γι' αυτούς ο Ήλιος ήταν ο δημιουργός των εποχών του έτους και του κύκλου των φαινομένων και των εναλλαγών που σχετίζονται με αυτές, από τη σπορά ως τη βλάστηση και από την ανθοφορία ως τη συγκομιδή. Οι Αιγύπτιοι τον ονόμασαν Ρα, Ατόν, ή και Όσιρη ακόμη. Οι Βαβυλώνιοι τον αποκαλούσαν Σαμάχ, Βαάλ, Μαρδούκ και Νεργκάλ. Οι Ινδοί Βράχμα και Βισνού. Και οι Πέρσες Μίθρα. Για τους αρχαίους Έλληνες, κατά περιστάσεις, ήταν ο Δίας ή ο Πλούτων, ο Βάκχος, ο Διόνυσος, ή και ο Φοίβος Απόλλων. Ανεξάρτητα όμως από την ονομασία που του δόθηκε, όλοι ανεξαιρέτως οι λαοί καθιέρωσαν προς τιμή του Ήλιου, περίφημες και πολλές γιορτές, ιδιαίτερα στις περιόδους των εναλλαγών από τη μια εποχή στην άλλη.
Οι μεγαλύτερες από τις γιορτές αυτές γίνονταν σε όλες τις χώρες και τις φυλές στην εποχή του χειμερινού ηλιοστάσιου, στις 25 Δεκεμβρίου. Ήταν η γιορτή της γέννησης του Ήλιου, και όχι αδικαιολόγητα. Γιατί όσο ο χειμώνας πλησίαζε και ο Ήλιος του μεσημεριού φαινόταν όλο και πιο χαμηλά στον ορίζοντα, τόσο και οι μέρες μίκραιναν και το κρύο αύξανε. Ήταν η σκληρή εποχή για τον άνθρωπο με τις πολύ μικρές ημέρες και τις ατέλειωτες νύχτες. Οι φροντίδες πολλαπλασιάζονταν, οι ανησυχίες αυξάνονταν και ένα αόριστο συναίσθημα φόβου καταλάμβανε τον αρχαίο άνθρωπο με τα ανύπαρκτα σχεδόν αμυντικά του μέσα και τις περιορισμένες πηγές διατροφής.
Γι' αυτό αναπέμπονταν προσευχές και ιερές παρακλήσεις, ανάβονταν φωτιές και προσφέρονταν θυσίες προς το θεό Ήλιο για να μη χαθεί οριστικά από τον ορίζοντα. Και πράγματι: μετά από μικρό δισταγμό ο θεός ενέδιδε. Στο κατώτατο σημείο του, στον αστερισμό του Αιγόκερου, στις πύλες του Ήλιου όπως τον ονόμαζαν οι Χαλδαίοι, «άλλαζε» απόφαση, άρχιζε να σκαρφαλώνει και πάλι προς τα πάνω, και οι μέρες μεγάλωναν. Μια νέα τάξη πραγμάτων θα έμπαινε και πάλι, ωραία όπως και στα προηγούμενα χρόνια, οπότε η Γη θα ανθοφορούσε ξανά χάρη στις ζωογόνες ακτίνες του Ήλιου. Δεν είναι λοιπόν καθόλου παράξενο το γεγονός ότι οι αρχαίοι λαοί γιόρταζαν ιδιαίτερα τις μέρες αυτές του χειμερινού ηλιοστασίου. Και αυτή την παράδοση των αρχαίων λαών συνέχισαν οι Έλληνες με τα Κρόνια, και ιδιαίτερα οι Ρωμαίοι με τα Σατουρνάλια και τα Βρουμάλια και την κεντρική γιορτή της 25ης Δεκεμβρίου "Dies Natalis Invicti Solis", δηλαδή την «Ημέρα της Γέννησης του Αήττητου Ήλιου».
Τα Σατουρνάλια ήταν η αρχαιότερη γιορτή των Ρωμαίων και την απέδιδαν στον Ρωμύλο ή στους Πελασγούς. Ξεχώρισε όμως από τις άλλες αγροτικές γιορτές τους το 217 π.Χ. Οι γιορτές αυτές έπαιρναν πανηγυρικό χαρακτήρα και είχαν κατακτήσει ολόκληρο τον ελληνορωμαϊκό κόσμο. Άρχιζαν με τα Βρουμάλια από τις 24 Νοεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου και ακολουθούσαν τα Σατουρνάλια από τις 18 έως τις 24 Δεκεμβρίου. Κατά την κεντρική ημέρα της γιορτής του «αηττήτου ηλίου» στις 25 Δεκεμβρίου, εορταζόταν το γεγονός της τροπής του ηλίου, που άρχιζε και πάλι να ανεβαίνει στον ουρανό, να μεγαλώνουν οι ημέρες, και μαζί τους οι ζωογόνες ακτίνες του ήλιου ξανάκαναν τη Γη να καρποφορήσει. Την 1η Ιανουαρίου γιορτάζονταν οι Καλένδες, στις 3 τα Βότα, στις 4 τα Λορεντάλια και στις 7 Ιανουαρίου τελείωνε η περίοδος αυτή των εορτών.
Επειδή λοιπόν οι πρώτοι χριστιανοί ήσαν εκτός νόμου στη Ρώμη, και δεν τους επιτρεπόταν να συναντιούνται ή να εκκλησιάζονται μαζί οι συναντήσεις τους γίνονταν κρυφά και σε μικρές ομάδες στις κατακόμβες τους, όπου και τελούσαν τις θρησκευτικές τους εορτές. Για να αποφύγουν, λοιπόν, τους διωγμούς αποφάσισαν να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου, όταν οι Ρωμαίοι ήσαν απασχολημένοι με τις δικές τους γιορτές των Σατουρναλίων. Μ’ αυτόν τον τρόπο ήλπιζαν να μην ανακαλυφτούν από τους εορτάζοντες Ρωμαίους.
Θα αναρωτιέστε, όμως, γιατί το χειμερινό ηλιοστάσιο δεν συμβαίνει σήμερα στις 25 Δεκεμβρίου, όπως στην εποχή του Χριστού, αλλά στις 22 Δεκεμβρίου; Το πρόβλημα αρχίζει με το Ιουλιανό Ημερολόγιο που εισήγαγε ο Ιούλιος Καίσαρ το 44 π.Χ. που είχε όμως κι αυτό τις δικές του ατέλειες γιατί έχανε μία ημέρα κάθε 128 χρόνια. Το Ιουλιανό λοιπόν ημερολόγιο είχε θεσπίσει το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 25 Δεκεμβρίου, αλλά με την πάροδο των ετών το προστιθέμενο μικρό λάθος είχε μεταθέσει την πραγματική ημερομηνία της χειμερινής τροπής. Ετσι λοιπόν το 325 μ.Χ. το έτος που έγινε η Οικουμενική Σύνοδος της Νίκαιας, το χειμερινό ηλιοστάσιο είχε μετατεθεί και συνέβαινε στις 22 Δεκεμβρίου. Η μετάθεση όμως του Χειμερινού Ηλιοστασίου συνεχίστηκε χωρίς να διορθωθεί μέχρι και το έτος 1582, οπότε η χειμερινή τροπή συνέβαινε στις 12 Δεκεμβρίου.
Τότε ο Πάπας Γρηγόριος ΙΓ' εισήγαγε μία νέα μεταρρύθμιση, γι’ αυτό και το νέο ημερολόγιο, αυτό που χρησιμοποιούμε σήμερα, ονομάζεται Γρηγοριανό, και χάνει μία μόνον ημέρα στα 4.000 χρόνια. Για να γίνει μιά καινούρια αρχή, η Γρηγοριανή μεταρρύθμιση έτρεψε τη θέση του ημερολογίου προς τα εμπρός με βάση το έτος της Συνόδου της Νικαίας κι όχι το έτος εισαγωγής του Ιουλιανού ημερολογίου, το 44 π.Χ. Γι’ αυτό και το Χειμερινό Ηλιοστάσιο συμβαίνει σήμερα στις 22 Δεκεμβρίου, και ο πρωταρχικός λόγος για τον εορτασμό των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου έχει πιά χαθεί.Πηγη εδω
Η φαινόμενη τροχιά του Ήλιου την ημέρα του Χειμερινού Ηλιοστάσιου στο Βόρειο Ημισφαίριο