29.11.11

Οι κοσμικές επιρροές κι εμείς




Ζοφερές εκλείψεις, κακότροποι ανάδρομοι, δυσοίωνα τετράγωνα, σκληρές αντιθέσεις... Σίγουρα υπάρχουν δύσκολες ενδείξεις στα ωροσκόπια και συχνά η ανάγκη του ερμηνευτή να προειδοποιήσει για τα μελλούμενα τον οδηγεί σε -αστρολογική αδεία- υπερβολές που συχνά ξεπερνούν τα όρια της καταστροφολογίας.
Πρακτικά με δεδομένη την επικράτηση της ύλης έναντι του πνεύματος και την συνολικά «χαμηλή πτήση» του τελευταίου σε συλλογικό επίπεδο, το να προβλέπεις κοσμικές καταστροφές, συνεκτιμώντας τις κοσμικές δυσαρμονίες είναι σαν να ...κλέβεις εκκλησία, από την άλλη όμως είναι βέβαιο πως ο κόσμος έχει ανάγκη να ακούσει κάτι πολύ πιο αισιόδοξο, έστω κι αν αποδειχθεί εν τέλει ...παραμύθι!

Είναι βέβαιο πως τα κριτήρια μιας ερμηνείας είναι εντελώς διαφορετικά όταν απευθυνόμαστε στο άτομο ή το σύνολο.
Η πρόβλεψη δεινών είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας στην κοσμική Αστρολογία, αφού τα γεγονότα αυτού του χαρακτήρα είναι που χαράζονται ανεξίτηλα στην ανθρώπινη μνήμη. Αντίθετα όμως, η αισιόδοξη στάση σε προσωπικά θέματα είναι το μυστικό της δημοφιλίας κάποιων αστρολόγων και το σημείο της υπεροχής τους έναντι των υπόλοιπων συναδέλφων τους. Ο εκάστοτε συμβουλευόμενος έχει ουσιαστική ανάγκη να ακούσει κάτι το ελπιδοφόρο και ένα σωστό μάρκετινγκ βασίζεται πάνω σε αυτήν την λεπτομέρεια. Φυσικά τα όρια ανάμεσα στην θετική σκέψη που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση του ατόμου και την ...ανελέητη παραμυθολογία που καταλήγει να είναι η εύκολη πρόσβαση προς το πορτοφόλι του, είναι ασαφή,  αφού εξαρτώνται άμεσα από τις γνώσεις, τα ηθικά κριτήρια και την φιλοσοφία του εκάστοτε αστρολόγου.
Η μια πολιτική είναι του τύπου «πες τα ευχάριστα για να μείνει ευχαριστημένος ο πελάτης» και η άλλη «πρότεινε τις δημιουργικές εναλλακτικές, που θα μπορούσαν να τον ξεμπλοκάρουν».

Προσωπικά, κινούμαι συνήθως στον δεύτερο άξονα, τονίζοντας τον δημιουργικό τρόπο με τον οποίο μπορεί ένα άτομο να αξιοποιήσει ακόμη και τις πιο «σκληρές» επιρροές. Πιστεύω στο άτομο, πιστεύω στην δυναμική της διαφορετικότητας του, ακόμη κι αν του πάρει πολύ χρόνο μέχρι να την εφαρμόσει. Ο βαθμός συνειδητότητας και συνολικά το επίπεδο της εξέλιξης μας είναι εκείνα που «ρυθμίζουν» και εξυψώνουν την κοσμική ενέργεια σε ανώτερες στοιβάδες, με αποτέλεσμα είτε τις πρακτικές εφαρμογές που λύνουν τους ενεργειακούς κόμπους, είτε την αποτελεσματική άμυνα-επίθεση απέναντι σε όλα εκείνα που σε συλλογικό επίπεδο κρίνονται ως «καταστροφικά».
Τα καλά νέα είναι πως όσο ο πολιτισμός μας εξελίσσεται, το πλούσιο εποικοδόμημα των εφαρμογών του μας βοηθά να «μεταστοιχειώσουμε» στην πράξη πολλές από τις αρχετυπικές δυνατότητες των πλανητικών θέσεων ή όψεων. Αυτή η δυνατότητα ήταν μειωμένη στο παρελθόν και τα διαχειριστικά περιθώρια πολύ πιο στενά, με σύνηθες αποτέλεσμα την κακή ή ανεπιθύμητη λειτουργία τους.

Ένα τετράγωνο για παράδειγμα ανάμεσα στον Άρη και τον Πλούτωνα, όσον αφορά την εκδήλωση του έχει πολλές δυνατότητες, ανεξάρτητα με το αν οι περισσότεροι εξ ημών -ο μέσος όρος που λένε- το βιώνει με 2-3 συγκεκριμένους τρόπους, όχι και τόσο ευχάριστους συνήθως. Στην βασική της εκδοχή, η όψη απαιτεί να συμμετάσχουμε βιωματικά σε μια διαδικασία καταστροφής και «ξεκαθαρίσματος» και το προαπαιτούμενο για μια θετική έκβαση είναι το να έχουμε τα εφόδια να το πράξουμε. Έχει όμως επίσης τεράστια σημασία το επίπεδο αναφοράς. Τι είναι αυτό που καλούμαστε να ξεκαθαρίσουμε-διερευνήσουμε και επιπλέον πως υλοποιούμε την «κατάδυση στην άβυσσο» που αρχετυπικά υπονοεί η όψη;
Το ποιοί είμαστε και το τι κάνουμε είναι εκείνο που ορίζει σε μεγάλο βαθμό το εύρος των πιθανοτήτων μας και κατ’ επέκταση το μέλλον μας. Ένας άπραγος -χωρίς δηλαδή δημιουργικές διεξόδους- άνθρωπος θα μπορούσε να βιώσει την όψη βλέποντας το έδαφος να υποχωρεί κάτω από τα πόδια του. Ένας δύτης όμως θα βούταγε στα 30 μέτρα αναζητώντας το κάτι παραπάνω, ένας φυσικός ίσως να έμπαινε στον κρατήρα ενός ηφαιστείου κι ένας εραστής θα διαπίστωνε το συνταρακτικό μεγαλείο ενός μοναδικού οργασμού που θα άλλαζε μονομιάς την εικόνα για το εσωτερικό του σύμπαν.
Την ίδια στιγμή που ένας τρομοκράτης θα έβαζε βόμβες, ο πυροτεχνουργός θα προχωρούσε σε μια ελεγχόμενη έκρηξη-κατεδάφιση κτιρίου.

Πρόκειται τελικά για κάτι εξωτερικό ή μήπως για εσωτερικές-ψυχικές διεργασίες; Στην πρώτη περίπτωση, ο επαρκής εξοπλισμός μας, η γνώση πολεμικών τεχνών ή οι ικανότητες μας στα εκρηκτικά, τον «underground πόλεμο» κλπ μπορεί να παίξουν καταλυτικό ρόλο. Στην δεύτερη, χρειάζεται κυρίως ενσυνείδηση και ικανότητα «υπερπτήσης» πάνω από τα χαμηλότερα ένστικτα μας. Στην πρώτη κινούμαστε με βάση τον νόμο της ζούγκλας, στην δεύτερη με εφόδιο τον ανώτερο εαυτό μας. Και αυτή η διαφορά είναι απόλυτα κρίσιμη τόσο για το πως καλούμαστε να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια της όψης, όσο και για τις συνέπειες της προσπάθειας μας.

Είναι σοφό να θυμόμαστε ότι η ενέργεια δεν έχει ηθική. Εμείς βάζουμε τα ηθικά κριτήρια και αυτός είναι ένας από τους τρόπους που συμβάλλουμε στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Σε μια σύγκρουση των εντεταλμένων οργάνων του νόμου με τους παρανόμους, η ενέργεια της συγκεκριμένης όψης «παίζει» και στα δύο στρατόπεδα. Το αν θα είμαστε από την μια ή την άλλη πλευρά είναι καθαρά δικό μας θέμα.

Και με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να επιλέξουμε το πεδίο της σύγκρουσης μας, με την υποσημείωση όμως ότι αυτό δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη αλλά είναι αποτέλεσμα της συνολικής εξέλιξης μας και των προτεραιοτήτων που πηγάζουν από αυτήν. Όπως δεν μπορούμε να μάθουμε καράτε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο ώστε να αντιμετωπίσουμε μια επικίνδυνη επίθεση σε ένα σκοτεινό σοκάκι, έτσι και δεν μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε την «κόπρο του Αυγεία» μέσα μας αν δεν έχουμε την μέθοδο και τις αρχές για να το επιτύχουμε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η απλή βούληση δεν αρκεί κι εδώ καταδεικνύεται η μέγιστη σημασία και αξία της αυτοβελτίωσης μας που ξεκινά (και) από την επίγνωση των δυνατοτήτων και των ορίων μας όπως περιγράφονται μέσα στο γενέθλιο ωροσκόπιο μας.

Η αυτογνωσία που οδηγεί στην βελτίωση του βαθμού της συνειδητότητας μας, μια αυτογνωσία που δεν είναι θεωρητική αλλά κατακτημένη και κτισμένη πάνω σε συγκεκριμένες εφαρμογές, είναι ίσως το ουσιαστικότερο όπλο απέναντι στις όποιες επιβουλές της μοίρας. Το «αναπόφευκτο πεπρωμένο» λειτουργεί αποκλειστικά σαν τέτοιο όταν κι εμείς συμπεριφερόμαστε περίπου σαν ζώα, έχοντας περιθωριοποιήσει το μεγαλύτερο δώρο με το οποίο μας προίκισε η φύση.

28.11.11

Με ποια ζώδια ταιριαζουν οι Τοξότες;


από την Χριστίνα Δημοπούλου

Xristina Foto








Κάποιος είπε πως η αγάπη σ' ένα αστέρι κατοικεί
αύριο βράδυ θα 'μαι εκεί
Κάποιος είπε πως ο έρωτας για μια στιγμή κρατά
αύριο βράδυ θα 'ναι αργά
.

Αλκίνοος Ιωαννίδης



Τοξότης-Περιπέτεια και άνεση

Αποτελείτε τους ιππευτές του έρωτα, οι οποίοι καλπάζετε σε πρόσφορα ερωτικά λιβάδια και προσφέρετε στιγμές άφθονου πάθους, ηδονής και ασυναγώνιστης απόλαυσης.

Γεννημένοι αιώνιοι αναζητητές, ενθουσιάζεστε από μια ερωτική συνένωση που σας προσφέρει δυνατότητες για εξερεύνηση, περιπέτεια και διασκέδαση. Διακατέχεστε από μια απέραντη επιθυμία, να ζήσετε ένα συναρπαστικό ερωτικό ταξίδι με προορισμό το άγνωστο, το ανεξερεύνητο, το απραγματοποίητο. Η δίψα δηλαδή για ερωτική περιπέτεια είναι έντονη και αέναη καθώς το βλέμμα σας είναι πάντα καρφωμένο στις ανοιχτές προοπτικές και τις άπειρες δυνατότητες.

Είστε αισιόδοξοι, χαρούμενοι, πνευματώδεις και το χιούμορ είναι από τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητας σας, που ελκύουν και προσελκύουν το άλλο φύλο. Η ευθυμία, η αστείρευτη αισιοδοξία και η βαθιά αίσθηση του εκλεκτού και του χαρισματικού που αποπνέετε μαγνητίζει και γοητεύει. Κυβερνήτης του ζωδίου σας είναι ο Δίας ο οποίος προκειμένου να ζήσει κάθε φορά ένα νέο έρωτα μεταμορφωνότανε πότε σε βροχή, πότε σε κύκνο, πότε σε ταύρο κτλ. , και ο οποίος σας δίνει τύχη και ικανότητα να κατακτάται και να παίζεται το ρόλο που απαιτείται για να φτάσετε στην ερωτική ένωση που έχετε στο ιδανικό κόσμο των ιδεών και της φαντασίας σας.

Για να παραμείνετε σε μια σχέση είναι απαραίτητο το ταίρι σας, να πιστεύει στα όνειρα σας και να είναι διατεθειμένο να ικανοποιεί την ατέρμονη ανάγκη σας για εξερεύνηση και διεύρυνση. Η ανεξαρτησία και η ελευθερία κινήσεων σε μία σχέση θεωρούνται πρωταρχικής σημασίας για να παραμείνετε και να μην την παρατήσετε. Σε καμία περίπτωση δεν δέχεστε χαλινάρι καθώς η τάση της παντοτινής αναζήτησης για νέες προοπτικές και νέους στόχους δεν επιτρέπει συγκράτηση ή αναχαίτιση. Η σχέση δηλαδή, δεν θα πρέπει να είναι συνυφασμένη με υποχρεώσεις, συμβάσεις ή περιορισμούς που σας αναγκάζουν να κινείστε όπως απαιτεί η πραγματικότητα. Δεν αντέχετε όρια, πλαίσια, και καταστάσεις που συνδέονται με την καθημερινή ρουτίνα. Αντίθετα επιθυμείτε ελευθερία, σεξουαλική, ψυχολογική, νοητική, κινητική, περιβαλλοντική, προκειμένου να αφοσιωθείτε σε μια δέσμευση. Το πρόσωπο λοιπόν, που θα ικανοποιεί την ασίγαστη επιθυμία για αναζήτηση, περιπέτεια και πρόκληση, είναι εκείνο με το οποίο μπορείτε να παραμείνετε.

Με λίγα λόγια, η τέλεια ένωση, η ιδανική αγάπη, όπως την ονειρεύεστε , σας παρακινεί, να καλπάσετε πέρα από τον φράχτη και να τρέξετε την βρείτε στην κάθε στιγμή της ατελείωτης διαδρομής του έρωτα και της ζωής.

 


Τοξότης & Κριός

Ο Κριός είναι ζώδιο της φωτιάς, εξωστρεφές και παρορμητικό. Κυβερνήτης του είναι ο Άρης, ο πλανήτης που συμβολίζει την προθυμία και την καινοτομία αλλά και την επιθυμία για αγώνα και επικράτηση. Η σεξουαλική του ορμή είναι ασυγκράτητη και η ανάγκη του για περιπέτεια, εναλλαγή και πρόκληση ανυπέρβλητη.

Η ερωτική σας έλξη είναι αμοιβαία, έντονη και χρωματίζεται από ακούραστο ενθουσιασμό, αχαλίνωτη σεξουαλικότητα και φλογερό πάθος. Συμβιώνετε χωρίς μονοτονία και πλήξη, ή καταπιεστικούς περιορισμούς, συμβάσεις και όρια. Αντίθετα, η συνύπαρξη σας διέπεται από ποικίλα ενδιαφέροντα, ελευθερία κινήσεων, ανοιχτές προοπτικές και ενθουσιώδη όνειρα. Σε πρακτικά θέματα, έχετε τις ίδιες απόψεις καθώς διακατέχεστε και οι δύο από διαισθητική αντίληψη που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τα θέματα χωρίς προγραμματισμό αλλά σύμφωνα με την έμπνευση της στιγμής.

Το μόνο σημείο που χρειάζεται προσοχή στη σχέση με Κριό είναι η τάση του να εξουσιάσει, να επιβληθεί, να πάρει δηλαδή το πάνω χέρι. Μπορεί να αγαπά την ανεξαρτησία και την ελευθερία όπως και εσύ αλλά συνήθως μόνο για τον εαυτό του. Σε αυτή την περίπτωση, η λύση είναι να διοχετευθεί η τάση αυτή στην κατάκτηση κοινών στόχων και σκοπών, ώστε να αποφύγετε την ζωώδη ζήλια και την κεκαλυμμένη καταπίεση.

Συμπερασματικά, η μεταξύ σας σύζευξη αποτελεί ένα παράφορο έρωτα αλλά και μια υπέροχη περιπέτεια που σας επιτρέπει να ζήσετε με οραματισμό, ζωηρότητα, χαρά και σας παρέχει συνεχείς και άπειρες δυνατότητες για ανανέωση και αναζήτηση.Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τα αρνητικά αλλά και τα θετικά του Ανάδρομου Ερμή



από τη Λίντα Παπασταύρου



Πολλοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν (ή γνωρίζουν λίγο) αστρολογία ακούνε, κατά περιόδους, από τους ειδήμονες για τον Ανάδρομο Ερμή και συνήθως καταβάλλονται από άγχος ή και πανικό. Τι είναι όμως αυτό το φαινόμενο που είναι τόσο διάσημο για τα προβλήματα στις επικοινωνίες και τις  προειδοποιήσεις για την μη υπογραφή συμβολαίων;
Όταν ένας πλανήτης είναι ανάδρομος, φαίνεται ότι έχει μία κίνηση προς τα πίσω στον ουρανό. Σαφώς, πρόκειται για μια αστρονομική ψευδαίσθηση, αφού είναι γνωστό ότι οι πλανήτες δεν αλλάζουν τροχιά, ούτε σταματούν ξαφνικά και αρχίζουν να πηγαίνουν ανάποδα. Λόγω της σχέσης των πλανητών με τη Γη και την ταχύτητα των τροχιών τους, μοιάζει κάποιοι πλανήτες να κινούνται προς τα πίσω. Και για να γίνει πιο κατανοητό σκεφτείτε το εξής: Αν ταξιδεύετε με ένα τρένο με σταθερή ταχύτητα και ένα άλλο τρένο δίπλα σας επιταχύνει την κίνησή του, θα έχετε τη στιγμιαία αίσθηση ότι πηγαίνετε προς τα πίσω. Αυτό πρακτικά σημαίνει οπισθόδρομη ή ανάδρομη κίνηση.


Στη σημερινή κοινωνία οι ρυθμοί είναι αρκετά έντονοι έως εξαντλητικοί, θέτοντάς μας σε συνεχόμενη κίνηση. Βασιζόμαστε σε προγράμματα, σε χρονοδιαγράμματα, υπογράφουμε συμβάσεις και συμβόλαια. Ζούμε σε μια τεχνολογική εποχή με τα κινητά μας, το bluetooth, τους υπολογιστές και τα laptop στα σπίτια μας και λαμβάνουμε συνεχώς πληροφορίες με διάφορους τρόπους, πιο γρήγορα από ποτέ. Δεν νιώθετε μερικές φορές ότι το μυαλό σας πρόκειται να «καεί» από το σύνολο, το πλήθος και την εναλλαγή των πληροφοριών που σας βομβαρδίζουν με υπερβολική ταχύτητα όλη την ώρα; Δεν θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα, τρεις -ας πούμε- φορές το χρόνο, να μπορείτε να καθίσετε, να σταματήσετε να μιλάμε και να σκεφτείτε;

Αυτή είναι η ευκαιρία που μας προσφέρει ο ανάδρομος Ερμής. Επιβραδύνει την κίνηση του μυαλού μας, μας επιτρέπει τη συγκέντρωση πληροφοριών και μας προσφέρει τον χρόνο, ώστε μέσα από καθυστερήσεις ή εμπόδια να αναβάλλουμε τη λήψη σημαντικών αποφάσεων, που ενδεχομένως είναι για το καλό μας. Όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος είναι καιρός να καθαρίσει το μυαλό σας να ανακαλύψουμε νέους τρόπους σκέψης και αντίληψης.

Έρχεται η ώρα να ξανασκεφτούμε, να μάθουμε εκ νέου, να ξαναβρούμε και να αναθεωρήσουμε. Σημαντικό σημείο είναι να θυμάστε ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχετε αρκετές πληροφορίες για να λάβετε μια απόφαση ή ότι τα συμπεράσματά σας είναι πρόωρα. Τυχόν λήψη αποφάσεων που μπορεί να αναβληθεί, έως ότου ο Ερμής γυρίσει ορθόδρομος, τελικά θα σας ωφελήσει. Εάν οι συνθήκες είναι τέτοιες που να είναι αναπόφευκτη η λήψη αποφάσεων, έχετε κατά νου ότι σύντομα θα εμφανιστούν νέες πληροφορίες οπότε, για παράδειγμα, σε ένα συμβόλαιο που θα πρέπει να υπογραφεί, κρατήσετε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής τροποποίησης.

Χρησιμοποιήστε τον ανάδρομο Ερμή για την έρευνα, τη συλλογή πληροφοριών, αλλαγή οπτικής ή μεταβολή στα προγράμματα, την καθημερινότητά σας και τα πλάνα. Βάλτε τον εαυτό σας σε μια διαδικασία αντίληψης, ώστε να μπορείτε να καθαρίσετε το μυαλό σας και να ανακαλύψετε νέους τρόπους και ιδέες. Αν επικεντρωθείτε στην διατήρηση των προσδοκιών σας, σύμφωνα με τους σκοπούς της συγκεκριμένης περιόδου, τότε τα προβλήματα που θα κλιθείτε να αντιμετωπίσετε θα είναι σαφώς πολύ λιγότερα.

Γνωρίζοντας ότι ο Ερμής θα είναι ανάδρομος μας δίνει το πλεονέκτημα να κάνουμε, εκ των προτέρων, τα πλάνα μας σε όλους τους σχεδιασμούς. Παραλήψεις, λάθη και προβλήματα εξοπλισμού και επικοινωνιών είναι τα σημαντικότερα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια όλων των περιόδων με Ερμή ανάδρομο. Το ζώδιο που βρίσκεται ο Ερμής όταν γυρίζει ανάδρομος δηλώνει το είδος των  γεγονότων. Βλέποντας, μέσα από το γενέθλιο χάρτη, ποιον τομέα της ζωής μας θα επηρεάσει, παίρνουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι χρειάζεται μια δεύτερη ματιά, τι πρέπει να αναθεωρηθεί και τα στοιχεία που πρέπει να έχουμε για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τον προγραμματισμό σας. Η συνεχεια εδω


26.11.11

Λέσεκ Κολακόφσκι -Ο Αστρολογος στη Κολαση


  • «...διότι διέδωσε ψευδείς ειδήσεις»

    Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.
    Ο Λέσεκ Κολακόφσκι  
    Ο Λέσεκ Κολακόφσκι Το ίδιο πιεστικές και οι εξελίξεις. Από αυτή την άποψη, λοιπόν, διόλου τυχαία η επιλογή του σημερινού θέματος. Δεν είναι, πάντως, από αυτά που στη δημοσιογραφική γλώσσα λέγονται «κονσέρβα». Ομως θα μπορούσε να δημοσιευτεί, θα διαπιστώσετε παρακάτω τους λόγους, τον ερχόμενο μήνα, εκεί κοντά στα Χριστούγεννα. Ομως ο χρόνος πιέζει. Εχουμε και λέμε.
    Ο Λέσεκ Κολακόφσκι (1927-2009), ο Πολωνός φιλόσοφος του αντι-ολοκληρωτισμού και ιστορικός των ιδεών, στο τέλος της δεκαετίας του '50, είχε αφηγηθεί με χιούμορ και βάθος μια δική του διόλου χριστουγεννιάτικη ιστορία για τα Χριστούγεννα. Την παραθέτω σε συντομευμένη μορφή.
    Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ιουδαία στα χρόνια του βασιλιά Ηρώδη. Μιαν 25η Δεκεμβρίου, ο αστρολόγος του τον επισκέπτεται τρεχάτος και του ανακοινώνει ότι τα άστρα δείχνουν πως στη Βηθλεέμ γεννήθηκε ένα αγόρι που το πεπρωμένο του είναι να γίνει βασιλιάς των Ιουδαίων και, ως εκ τούτου, θα απειλήσει την εξουσία του.
    Ο Ηρώδης αναστατώνεται. Και καλεί αμέσως τους τέσσερις πιο σπουδαίους συμβούλους του που καθένας τους εκπροσωπεί ένα διαφορετικό φιλοσοφικό ρεύμα.
    Τους λέει ότι, επειδή δεν μπορεί να εντοπίσει ποιο είναι το βρέφος που θα απειλήσει την εξουσία του, σκέφτεται να διατάξει να σφαγούν όλα τα νεογέννητα αγόρια στην πόλη της Βηθλεέμ. Θέλει, όμως, προηγουμένως να ακούσει τη γνώμη και των τεσσάρων συμβούλων του.
    Ο πρώτος είναι Στωικός. Τονίζει στον βασιλιά Ηρώδη ότι το πεπρωμένο δεν μπορεί να αλλάξει ό,τι και αν κάνουμε. Τον συμβουλεύει, λοιπόν, να μην προχωρήσει στη σφαγή. Καλύτερα, ας αφήσει τα νεογέννητα στην ησυχία τους. Και ας αποφασίσουν οι θείες δυνάμεις τι μέλλει γενέσθαι.
    Ο δεύτερος είναι Επικούρειος. Διαφωνεί ότι το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Υποστηρίζει ότι η σφαγή των νεογέννητων θα μπορούσε να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προσθέτει όμως ότι είναι ανήθικο να εξοντώνεις τον αντίπαλό σου, όταν εκείνος δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
    Ο τρίτος είναι θρησκευόμενος Ηθικολόγος. Αρνείται και εκείνος ότι το μέλλον είναι προκαθορισμένο. Δέχεται ότι εάν ο βασιλιάς Ηρώδης διαπράξει αυτό το έγκλημα θα διασφαλίσει την εξουσία του. Υποστηρίζει όμως ότι η σφαγή των νεογέννητων είναι ένα έγκλημα που δεν... αποδίδει μακροπρόθεσμα. Διότι η θεία δίκη θα τον τιμωρήσει μετά θάνατον πάρα πολύ αυστηρά.
    Οι τρεις πρώτοι συμβούλευσαν τον Ηρώδη, αν και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, να μην προχωρήσει στο έγκλημα. Ακολούθησε ο τέταρτος και τελευταίος.
    Ο τέταρτος είναι πολιτικός. Αυτός έχει εντελώς άλλη προσέγγιση στο θέμα. Τα νεογέννητα είναι δυνάμει εχθρός του βασιλιά, δεν έχει σημασία ότι είναι ανυπεράσπιστα, πρέπει να εξοντωθούν. Στον αγώνα για την εξουσία και τη διατήρησή της όλα επιτρέπονται.
    Ο Ηρώδης λύει το συμβούλιο και δίνει αμέσως εντολές να αρχίσει η σφαγή. Τη συνέχεια την ξέρουμε. Τα νεογέννητα της Βηθλεέμ περνούν από λεπίδι. Πλην όμως ο Ιησούς, το βρέφος-στόχος, διαφεύγει με γαϊδουράκι στην Αίγυπτο.
    Ο επίλογος της ιστορίας, σύμφωνα με τον Πολωνό φιλόσοφο Λέσεκ Κολακόφσκι, γράφτηκε ύστερα από κάποιες δεκαετίες. Στην Κόλαση.
    Ολη η παρέα ανεξαιρέτως έχει πάει στην Κόλαση. Εκεί, ο βασιλιάς Ηρώδης θα συναντήσει τους τέσσερις συμβούλους και, επίσης, τον αστρολόγο του.
    Ολοι τους, σύμφωνα με τα έθιμα της Κόλασης, έχουν μπροστά μια ταμπέλα στην οποία αναγράφεται το έγκλημα που διέπραξαν.
    Ο Ηρώδης και ο πολιτικός, όπως αντιλαμβάνεστε, καταδικάστηκαν για το ίδιο έγκλημα: παιδοκτονία.
    Ο Στωικός καταδικάστηκε διότι εκθείασε το αιρετικό δόγμα της μοιρολατρίας.
    Ο Επικούρειος καταδικάστηκε διότι αψήφησε το θέμα της εξουσίας και έτσι συνέβαλε στην αναρχία.
    Ο θρησκευόμενος Ηθικολόγος, λέει ο Λέσεκ Κολακόφσκι, πήγε και αυτός στην Κόλαση διότι με όσα υποστήριξε «μετέτρεψε τον Θεό σε χυδαίο λογιστή που κάνει υπολογισμούς ανάρμοστους με τη θεϊκή φιλευσπλαχνία».
    Εντάξει ο Ηρώδης και οι τέσσερις σύμβουλοι. Αλλά ο αστρολόγος γιατί να πάει στην Κόλαση; Ποιο ήταν το δικό του έγκλημα; Αυτός απλώς μετέφερε στον Ηρώδη όσα έδειξαν τα άστρα. Στην ταμπέλα του αστρολόγου ήταν γραμμένα τα εξής ενδιαφέροντα: «Καταδικάστηκε διότι διέδωσε ψευδείς πληροφορίες και διότι παρέλειψε να πει στον Ηρώδη κάτι πολύ σημαντικό, ότι δηλαδή το βασίλειο του νεογέννητου της Βηθλεέμ δεν ήταν σε τούτο τον κόσμο. Ολα αυτά είχαν τελικά ολέθριες συνέπειες».
    Αν μεταφέραμε τα πρόσωπα της ιστορίας του Λέσεκ Κολακόφσκι στη σημερινή εποχή; Νομίζω ότι εύκολα μπορεί κανείς να αναλογιστεί ποιος θα είχε τη θέση του αστρολόγου.
    ΥΓ. Μετά το ψυχόδραμα, τις παλινωδίες και την οπερέτα, τέλος καλό. Η χώρα γκρεμιζόταν από τον 80ό όροφο και την τελευταία στιγμή, ευτυχώς, βρέθηκε σε δίχτυ ασφαλείας: κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

25.11.11

Η Αστρολογικη ερμηνεια του Γοργοποταμου

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗ
Ηταν σούρουπο της 28ης του Σεπτέμβρη του 1942, γύρω στις 8.30 μ.μ., όταν από το αεροδρόμιο Φαγίντ της Αιγύπτου απογειώθηκαν, με προορισμό την ηπειρωτική Ελλάδα, τρία βρετανικά αεροπλάνα. Το καθένα από αυτά μετέφερε από μία ομάδα τεσσάρων σαμποτέρ όπου ένας ήταν αρχηγός, ένας ειδικός στις ανατινάξεις, ένας χειριστής ασυρμάτου κι ένας γνώστης της ελληνικής γλώσσας.
Μετά τα μεσάνυχτα της 28ης προς 29η του Σεπτέμβρη τα αεροπλάνα βρίσκονταν πάνω από τα βουνά της Ρούμελης, με τους σαμποτέρ έτοιμους να πέσουν στα προκαθορισμένα σημεία όπου θα έπρεπε να υπήρχαν αναμμένες φωτιές: Η πρώτη και η τρίτη ομάδα θα έπεφταν στην Γκιώνα και η δεύτερη στην περιοχή του Ν. Ζέρβα στο Σακαρέτσι. Ομως, φωτιές δεν εντοπίστηκαν, ρίψη αλεξιπτωτιστών δεν έγινε και ύστερα από άσκοπους γύρους δύο ωρών τα αεροπλάνα γύρισαν στη βάση τους.
Δύο μέρες αργότερα η επιχείρηση επαναλήφθηκε. Αυτή τη φορά με μεγαλύτερη επιτυχία. Ετσι, οι δύο από τις τρεις ομάδες έπεσαν στην περιοχή της Γκιώνας ενώ η τρίτη έπεσε στην περιοχή του Καρπενησίου σε επόμενη επιχείρηση, περίπου ένα μήνα αργότερα.
Οι τρεις ομάδες των Βρετανών σαμποτέρ είχαν έρθει στην Ελλάδα ύστερα από απόφαση του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής με άμεσο στόχο να εκτελέσουν μια αποστολή με την κωδική ονομασία «HARLING». Η αποστολή αυτή προέβλεπε να ανατιναχθεί μία από τις γέφυρες Παπαδιάς, Ασωπού ή Γοργοποτάμου και τελικά η γέφυρα που επιλέχθηκε να ανατιναχθεί ήταν αυτή του Γοργοποτάμου...
Η επιχείρηση και η στρατιωτική της σημασία
Η επιχείρηση στο Γοργοπόταμο για την ανατίναξη της γέφυρας πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της 25ης προς 26η Νοεμβρίου του 1942 από εκατόν πενήντα αντάρτες του ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον Αρη Βελουχιώτη, εξήντα αντάρτες του ΕΔΕΣ με επικεφαλής τον Ναπολέοντα Ζέρβα και δώδεκα Αγγλους σαμποτέρς, με επικεφαλής τον Συνταγματάρχη Εντι Μάγιερς και υπαρχηγό τον ταγματάρχη Κρις Γουντχάουζ.
Το σχέδιο ανατίναξης ήταν των Εγγλέζων. Το είχε επεξεργαστεί ο Ε. Μάγιερς που ήταν ειδικός σ' αυτού του είδους τα σαμποτάζ. Το σχέδιο όμως της επίθεσης για την κατάληψη της γέφυρας - έτσι ώστε να είναι δυνατή η υπονόμευση και ανατίναξή της - συζητήθηκε ανάμεσα στον Αρη Βελουχιώτη, το Ναπολέοντα Ζέρβα και τους Βρετανούς.
Χρόνος έναρξης της επιχείρησης καθορίστηκε η 11η βραδινή της 25ης Νοεμβρίου 1942. Γύρω στη 1.30 σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη. Την ώρα εκείνη κατέφθανε μια αμαξοστοιχία με ενισχύσεις απ' τη Λαμία (Λιανοκλάδι). Το τρένο είχε μπει στη γέφυρα, όταν έγινε η έκρηξη και συντρίβει μαζί με ένα τμήμα της. Λίγο αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη και έτσι ολοκληρώθηκε η καταστροφή με επιτυχία. Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και ολοκληρώθηκε στις 2.21΄ της 26ης. Ο επίλογος της επιχείρησης HARLING γράφτηκε δυο μέρες μετά την ανατίναξη της γέφυρας όταν οι Ιταλοί προχώρησαν στην άνανδρη μέθοδο των αντιποίνων για εκφοβισμό του λαού. Ετσι, αφού παρέλαβαν από τις φυλακές της Λαμίας 14 πατριώτες, τους 7 τους εκτέλεσαν μπροστά στην γκρεμισμένη γέφυρα και τους υπόλοιπους τους εκτέλεσαν στα Καστέλια της Παρνασίδας, απ' όπου και κατάγονταν, μαζί με άλλους 10 κατοίκους.
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός,Ουίνστον Τσόρτσιλ,, το είχε χαρακτηρίσει τότε σαν μια μεγάλη επιτυχία, ως εκείνη τη στιγμή, το μεγαλύτερο "σαμποτάζ" της Ευρώπης.
«Ηταν πολύ σημαντικό - αναφέρει ο Ε. Μάγιερς- να παρεμποδίσουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του εχθρού να ενισχύσει τις βάσεις του κατά μήκος της βορειοαφρικανικής ακτής, φέρνοντας προμήθειες διά θαλάσσης από τη Νότια Ευρώπη». Αλλά και οι Γερμανοί σε απόρρητη επίσημη έκθεσή τους, που συνέταξαν στις 9/4/1943 επιτελείς του ειδικού γραφείου Αϊνς Τσε της Θεσσαλονίκης θεωρούσαν τα σαμποτάζ των ανταρτών και ειδικά την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, ενέργειες «με σκοπό να παρεμποδίσουν την ομαλή λειτουργία της επιμελητείας και τις ενισχύσεις προς το γερμανικό εκστρατευτικό σώμα στη Βόρεια Αφρική από τις στρατοπεδευμένες στην Ελλάδα γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις». Αξιοπρόσεκτη είναι επίσης και η αναφορά του Χέρμαν Νόιμπάχερ, ειδικού εντεταλμένου για οικονομικά και χρηματικά ζητήματα στην Ελλάδα, προς τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Ρίμπεντροπ, με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 1942. «Η επιχειρησιακή βάση ''Ελλάδα''- γράφει ο Νόιμπάχερ- ήταν ως την αλλαγή της κατάστασης στην Αφρική ουσιαστικά ένα προγεφύρωμα για τον ανεφοδιασμό της Κρήτης και της Βόρειας Αφρικής... Οι συνέπειες της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου είναι πάρα πολύ σοβαρές. Επανάληψη τέτοιων πληγμάτων θα θέσουν υπό αμφισβήτηση την αντοχή ολόκληρης της επιχειρησιακής βάσης, συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης».
To 1982 η Ελληνική κυβέρνηση καθιέρωσε την επέτειο της επιχείρησης «Γοργοπόταμος» ως επίσημο εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης.
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ
Σαν ωροσκόπιο ανάλυσης του γεγονότος πέρνουμε το 25/11/1942, 22.00 ώρα κεντρικής Ευρώπης, ισχύειη πολεμική ώρα και τόπος ο Γοργοπόταμος.

Στο ωροσκόπιο παρατηρούμε μια αντίθεση Ηλίου - Ερμή - Αφροδίτης στον τέταρτο οίκο με τους πλανήτες Κρόνου - Ουρανού στο δέκατο οικο. Αυτή είναι μία καταπληκτική αστρολογική εικόνα που περιγράφει το γεγονός. Ο 10 οίκος στην πολιτική αστρολογία αντιπροσωπεύει την κυβέρνηση ή αυτόν που έχει την εξουσία. Εκείνη την περίοδο, εξουσία ηταν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Αρα ο 10ο οικός είναι οι γερμανοί κατακτητές. Ο 4 οίκος στην πολιτική αστρολογία αντιπροσωπεύει την αντιπολιτεύση, που για την περίοδο, μόνο οι αντάρτες έκαναν αντιπολίτευση στους γερμανούς κατακτητές. Επίσης ο τέταρτος οίκος είναι και το πατριωτικό συναίσθημα.
Οι αρχηγοί των αντάρτκων ομάδων ΕΛΑΣ - ΕΔΕΣ (Ήλιος) με κοινή συνεργασία (Ερμής) και αρμονία (Αφροδίτη) αποφασίσουν για το καλό της πατρίδας (Ήλιος) να ανατινάξουν (Ουρανός) μία γέφυρα (Κρόνος) σιδηροδρομικής γραμμής (Κρόνος στούς Διδύμους). Ο κλήρος του γάμου πέφτει ακριβώς στην τριπλή σύνοδο Ηλίου - Ερμή - Αφροδίτης. Κάποιος θα αναρωτηθει, δικαίως, τι ρόλο έχει ο γάμος σε μια πολιτική ανάλυση ωροσκοπίου. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο αντάρτικες ομάδες ησαν διαφορετικού πολιτικού προσανατολισμού. Το ΕΔΕΣ ηταν αντάρτικη ομάδα δεξιάς προέλευσης, ενώ ο ΕΛΑΣ ηταν αντάρτικη ομάδα αριστερής προέλευσης. Η κοινη δράση τους στον γοργοπόταμου, ήταν μια και μοναδική και δεν υπήρξε άλλη. Ετσι ο κλήρος του γάμου ήταν σημαδιακός για την περιπτωσή που εξετάζουμε. Ο γάμος διαλύθηκε και το διαζύγιο ισχύει μέχρι και σήμερα. Ενας άλλος κλήρος, εκείνου του επαγγελματισμου, πέφτει πάνω στον Ποσειδωνα, που είναι σημειοδότης των ξένων πρακτόρων. Θυμηθειτε ότι ο Συνταγματάρχη Εντι Μάγιερς και ο ταγματάρχη Κρις Γουντχάουζ ήσαν εγγλέζοι πράκτορες, ειδικοί στα πυρομαχικά. Η επιχείρηση άρχισε σε ώρα Δία, που κάνει τρίγωνο με την τριπλή σύνοδο ΗΛΙΟΥ - ΕΡΜΗ - ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ. Αυτή η όψη έδωσε και το τελικό,θετικό αποτέλεσμα.
Από αστρο-χαρτο-γραφική ανάλυση έχουμε τα εξής στοιχεία
Γενικά η αστρο-χαρτο-γραφική γραμμή του ΑΡΗ μας δειχνει τις εστίες του πολέμου.
Η γραμμή του ΑΡΗ περνά πάνω από την στρατιά του Ρόμελ, που ήταν και η αιτία της ανατίναξης του Γοργοπόταμου και βέβαια πάνω από την ΓΕΡΜΑΝΙΑ, που ήταν η χώρα που είχε την άμεση επίδραση από την ανατίναξη, γιατί καθυστέρησε ο ανεφοδιασμός της Στρατιάς του Ρόμελ. Οι αστρο-χαρτο-γραφικές γραμμές ΗΛΙΟΥ, ΕΡΜΗ ΚΑΙ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ περνούσαν σχεδόν ακριβώς από το σημείο της ανατίναξης. Οι αστρο-χαρτο-γραφικές γραμμές του ΚΡΟΝΟΥ - ΟΥΡΑΝΟΥ περνούσαν πάνω από το Κάιρο, έκει που πάρθηκε η απόφαση για την Επιχείρηση «HARLING.
Ας δούμε και μερικά στοιχεία από τα ατομικά ωροσκόπια των πρωταγωνιστών του Γοργόποταμου, που συνεβαλαν στην επιτυχία της επιχείρησης.
Στο ωροσκόπιο του Ζέρβα βλέπουμε ένα τρίγωνο Αρη και Ουρανού που μας δείχνει ότι ο Ζέρβας είχε στο αίμα του την οργάνωση ένοπλων ομάδων για την διενέργεια ανταρτοπολέμου.Το τρίγωνο Σελήνης και Ουρανού μας δείχνει ότι ο Ζέρβας είναι ένας διορατικός στρατιωτικός που βλέπει τις ανάγκες του λαού και τον φροντίζει με ιδιαίτερο τρόπο.Ετσι στις 6-9-1941 ιδρύει την αντάρτικη ομάδα ΕΔΕΣ.Την ημέρα ίδρυσης του ΕΔΕΣ παρατηρούμε ότι ο Ουρανός της οργάνωσης είναι σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα του(πολιτική εφαρμογή των οραμάτων του), ο γενέθλιος Αρης είναι σε σύνοδο με τον Δία του ΕΔΕΣ(οργάνωση ένοπλων ομάδων) Επίσης έχουμε συνοδο του γενέθλιου Κρόνου με τον Ηλιο του ΕΔΕΣ( άξιος στρατιωτικός αρχηγός)και τέλος ο γενέθλιος Δίας σε σύνοδο με την Σελήνη του ΕΔΕΣ(απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης). Με αυτές τις αστρολογικές ενδείξεις η επιτυχία του ΕΔΕΣ ήταν βέβαιη.
Στο ωροσκόπιο του Βελουχιώτη βλέπουμε μια αντίθεση Αρη και Δία που τον κάνει ικανό στην οργάνωση αντάρτικου με πλούσιο στρατιωτικό εξοπλισμό, που τον στρέφει εναντίον των αντιπάλων του λαού.Το τετράγωνο Αρη και Ηλιου τον κάνει ιδρύσει τον ΕΛΑΣ στις 16-2-1942 που εκφράζει την αντίθεση του λαού εναντίον των Γερμανων.
Την ημέρα ίδρυσης του ΕΛΑΣ παρατηρούμε ότι ο Ηλιος της οργάνωσης είναι σε σύνοδο με τον γενέθλιο Κρόνο του Βελουχιώτη ( άξιος στρατιωτικός αρχηγός), αυτή την όψη την είδαμε και στον χάρτη του Ζέρβα-ΕΔΕΣ, κατι που δηλώνει ότι πράγματι αυτές οι οργανώσεις ειχαν κατι καρμικό. Ο γενέθλιος Κρόνος σε τετράνωνο με τον Ουρανό του ΕΛΑΣ, που μας δείχνει ότι ο Βελουχιώτης μέσω του ΕΛΑΣ έκανε τον λαό να ξεχάσει τις όποιες πολιτικες διαφωνίες του για ένα κοινό σκοπό τον πόλεμο εναντίον των κατακτητών.
Από το ωροσκόπιο του Εντι Μάγιερς παρατηρούμε μια σύνοδο Δία και Ποσειδώνα στον Καρκίνο που τον κάνει καλο κατάσκοπο. Η σύνοδος αυτή βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ουρανό στον Αιγόκερω, που τον καλό σχεδιαστή ανορθόδοξου πολέμου. Το εξάγωνο μεταξύ Ουρανού και Κρόνου τον κάνει ειδικό στις ισσοροπίες μεταξύ ατόμων με διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις. Επίσης τον κάνει τέλειο εκτελεστικό όργανο της στρατιωτικής εξουσίας, για θέματα ανορθόδοξου πολέμου.

Χρονια Πολλα στο Κατερινακι

24.11.11

Σεμινάριο Αστρολογίας: Οι Άθλοι του Ηρακλή και ο Ζωδιακός κύκλος



Θα χαρώ να σας καλωσορίσω στο σεμινάριό μου "Οι άθλοι του Ηρακλή και ο Ζωδιακός κύκλος", το Σάββατο και την Κυριακή, 26 & 27 Νοεμβρίου, 5 - 9 μμ.

Ο Ηρακλής είναι αναμφισβήτητα ο υπερήρωας όλων των εποχών! Κανένας δεν αγαπήθηκε όσο αυτός, κανείς ποτέ δεν απέκτησε τη φήμη και τη σπουδαιότητά του. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ηρακλής είναι ένα αρχετυπικό σύμβολο και οι άθλοι του αποτελούν ένα συμβολικό οδοιπορικό της ανθρώπινης συνειδητότητας προς την ανέλιξή της και την κατάκτηση των Ηλυσίων πεδίων της!

Οι δώδεκα άθλοι του Ηρακλή συνδέονται με τα 12 ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Ο αστρολογικός χάρτης κάθε ανθρώπου περιέχει και τα δώδεκα ζώδια, το καθένα εκ των οποίων ταυτίζεται με έναν άθλο του Ηρακλή. Ο αποσυμβολισμός κάθε άθλου εξηγεί ποιο λάθος της προσωπικότητας κατανικάει ο Ηρακλής και με ποιο τρόπο (ΛΑΘΟΣ = ΑΘΛΟΣ / αναγραμματισμός και άρα το ίδιο νόημα αριθμοσοφικά). Άρα αντιλαμβανόμαστε την εσωτερική ερμηνεία κάθε ζωδίου, τα λάθη του, τις ψευδαισθήσεις και τις διαβολές του αλλά και τον τρόπο που μπορούμε να τα ξεπεράσουμε ώστε να είμαστε εμείς οι ήρωες που συνειδητά θα βαδίσουμε στην ατραπό της ψυχικής μας ανέλιξης.

Στο βιωματικό σεμινάριο που θα πραγματοποιήσω το Σάββατο 14 Μαίου, θα διεισδύσουμε στην εσωτερική αστρολογία με όχημά μας τα αρχέτυπα του Ηρακλή και των άθλων του. Θα σας αναλύσω τον αποσυμβολισμό των άθλων, την αντιστοίχισή τους στο ζωδιακό κύκλο και με ποιους τρόπους θα χρησιμοποιήσετε αυτά τα ιερά αρχέτυπα προκειμένου να συνειδητοποιήσετε τους φόβους, τις ανασφάλειες, τα ελαττώματα, τα λάθη της προσωπικότητάς μας. Στη συνέχεια, πάντα με όχημά μας την εσωτερική αστρολογία και τα αρχέτυπα του Ηρακλή, θα κατανοήσουμε πώς πρέπει να παλεύουμε με τα εμπόδια του κατώτερου εαυτού μας προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι, να τελειοποιηθούμε, να αποκτήσουμε επίγνωση...

Το σεμινάριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε ακόμη κι αν δεν έχετε ιδιαίτερες γνώσεις αστρολογίας. Αρκεί να σας ενδιαφέρει η αστρολογία, να αποζητάτε την Αλήθεια και να επιδιώκετε την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωσή σας.

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 - 80.20.230. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σμάρω Σωτηράκη