28.5.11

Το Αστρολογικό Φένγκ Σούι

από τον Urania lab



Γιατί η αγαπημένη γωνία στο σπίτι σας είναι η κουζίνα και όχι το σαλόνι; Γιατί πηγαίνετε σε ένα κομμωτήριο που απέχει 10 χιλιόμετρα και όχι σε αυτό που είναι δίπλα σας; Γιατί κάποιες γειτονιές της πόλης σας τις θεωρείτε γκαντέμικες; Γιατί κάποια στέκια σας είναι πιο αγαπημένα από κάποια άλλα;
Τέτοιες ερωτήσεις είναι συχνές και οι απαντήσεις ποικίλλουν. Έχετε όμως αναρωτηθεί μήπως στις ανωτέρω ερωτήσεις μπορεί να παίζει ρόλο και η «Αστρολογία του τοπικού ορίζοντα»;
Αυτή είναι η ελληνική απόδοση του αγγλικού όρου Local Space που αναφέρθηκε, για πρώτη φορά το 1977 από τον αμερικάνο αστρολόγο Michael Erlewine στο αστρολογικό περιοδικό Cosmology.

Ας αναλύσουμε τον όρο Αστρολογία του Τοπικού Ορίζοντα.
Ως ορίζοντα  θέτουμε την τομή ουρανού και Γης. Τοπικός ορίζοντας είναι αυτά που βλέπουμε γύρω μας στην τοποθεσία που κατοικούμε. Αν αλλάξουμε τόπο κατοικίας, ο ορίζοντας αλλάζει και βλέπουμε άλλα πράγματα. Ο ορίζοντας που βλέπει κάποιος κάτοικος της Αθήνας, είναι διαφορετικός από τον ορίζοντα που βλέπει ο κάτοικος των Τρικάλων. Ο ορίζοντας έχει τοπική σημασία για κάθε άνθρωπο γι' αυτόν τον λόγο έχουμε τον επιθετικό προσδιορισμό τοπικός.

 Η Αστρολογία του τοπικού ορίζοντα, είναι ένας ιδιαίτερος κλάδος της αστρολογίας που ασχολείται με την προβολή των πλανητών στον τοπικό ορίζοντα. Αυτό επιτυγχάνεται με την μέτρηση του αζιμούθιου των πλανητών για κάθε γεωγραφικό μήκος και πλάτος της γης. Η  λέξη αζιμούθιο είναι αραβικής προέλευσης και σημαίνει «κατεύθυνση».

Για να εξηγήσουμε απλά το αζιμούθιο, θα χρησιμοποιήσουμε σαν παράδειγμα τον ουράνιο θόλο μιας καλοκαιρινής νύκτας. Στον ουράνιο θόλο παρατηρούμε τους πλανήτες. Αν τραβήξουμε ευθείες γραμμές από τον ουράνιο θόλο στον τοπικό ορίζοντα, τότε κάθε πλανήτης θα έχει ένα ίχνος στον ορίζοντα. Βέβαια πρέπει να έχουμε και κάποιο σταθερό σημείο αναφοράς, για να μπορούμε να προσδιορίζουμε τους πλανήτες στον ορίζοντα κατά την διάρκεια είτε  της ημέρας είτε της νύκτας.

Το σταθερό σημείο που χρησιμοποιούμε είναι ο Βορράς. Έτσι αζιμούθιο είναι η γωνία που σχηματίζει το ίχνος του πλανήτη στον τοπικό ορίζοντα με τον Βορρά.Η συνεχεια εδω

24.5.11

Αστρολογική Αριθμολογία

Από τον Urania lab



Η αριθμολογία, όπως την γνωρίζουμε σήμερα, είναι από τους παλαιούς κλάδους της μεταφυσικής. Προσπαθεί μέσα από την δονητική των γραμμάτων να βγάζει διάφορα συμπεράσματα για τα ονόματα και –γενικότερα- για την σημασία και τα νοήματα που κρύβονται στον γραπτό λόγο.

Σε κάποιο αστρολογικό παζάρι στο εξωτερικό, βρήκα ένα βιβλίο με τον παράξενο τίτλο Μetaphysical Undergroud Astrology. Κάποιο κεφάλαιο του βιβλίου ήταν αφιερωμένο στην Αστρολογική Αριθμολογία. Η φιλοσοφία ήταν ότι κάθε αριθμός, όσο μεγάλος και αν είναι, έχει μία και μοναδική αντιστοιχία στον ζωδιακό κύκλο.

Με δυο πράξεις της αριθμητικής, διαίρεση και πολλαπλασιασμό, βρίσκουμε την αστρολογική μοίρα κάθε αριθμού. Η ουσία είναι να βρούμε πόσες φορές είναι εγγεγραμμένος ο ζωδιακός κύκλος των 360 μοιρών σε κάθε αριθμό. Αυτό γίνεται με την διαίρεση κάθε αριθμού με το 360. Η διαίρεση έχει ένα ακέραιο μέρος και ένα δεκαδικό. Αγνοούμε το ακέραιο μέρος και πολλαπλασιάζουμε το δεκαδικό μέρος με το 360. Το αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού είναι ένας αριθμός, που μας δείχνει την μοίρα του ζωδιακού. Για την ερμηνεία χρησιμοποιούμε μόνο τις συνόδους και τις αντιθέσεις με κάποιο πλανήτη του ωροσκοπίου. Βέβαια λαμβάνουμε υπ’ όψη και τον οίκο που περιέχει την μοίρα.Η συνεχεια εδω

21.5.11

Η Λιτσα Πατερα προβλεπει πτωση του Καπιταλισμου...

Επιτυχης προβλεψη Αστρολογου για υποκλοπες θεματων των Πανελλαδικων Εξετασεων

Τουλάχιστον 18 μαθητές έλαβαν τις απαντήσεις των θεμάτων στα μαθήματα «Μαθηματικά» και «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων», με SMS που τους εστάλησαν από τρεις καθηγητές φροντιστηρίου, όπως προκύπτει από την έως τώρα έρευνα του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Πηγη ΤΑΝΕΑ
Αυτά έλαβαν χώρα στις 17/5/2011.

Στο περιοδικο ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ που κυκλοφορησε στις 12/5/2011 ο αστρολόγος ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΤΣΩΤΑΣ είχε προβλέψει την υποκλοπή των θεμάτων, όπως φαίνεται και απο την σελίδα που περιοδικού που παραθέτουμε.





19.5.11

Η ερευνα, η αστρολογια και η ...Λιτσα Πατερα

Οταν εχεις το πεπονι και το μαχαρι τοτε ολα ειναι δυνατα στην Ελλαδα, μεχρι και ερευνητης αστρολογος γινεσαι... περισσοτερα εδω

16.5.11

Οι ξενοι αστρολογοι στο συνεδριο της Λιτσας






Χαροπα τα δυο μου χερια τα χτυπω…στους ασχετους αστρολογους



Πηγα στο συνεδριο της Λιτσας. Δεν αντεξα την πιθηκοποιηση μου και εφυγα στο μισα.Ασχετοι ανθρωποι, προσπαθουσαν να μας ενημερωσουν για τα ελληνικα πραγματα με λαθος ωροσκοπια. Καλα τους τα λεει και ο Ριζοπουλος. Ας ελθουν να τους δωσουμε τα φωτα μας, μηπως και μαθουν πραγματικη Αστρολογια.
Αν μαζευτουμε ολοι οι Ελληνες Αστρολογοι  σε μια  αιθουσα, σιγουρα θα την γεμιζουμε με κοσμο, που στο τελος της ημερας θα εχουν μαθει πολλα για πραγματα που τους αφορουν. Συντομα πιστευω ότι κατι θα γινει….μεχρι τοτε εχετε εμπιστοσυνη στους Ελληνες Αστρολογους.

Ο Βεγγος σχολιαζει το αστρολογικο συνεδριο


Συνέδριο Αστρολογίας: Χάντρες και καθρεφτάκια

Γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος
Δεν ξέρω βέβαια ποιες ήταν οι προσδοκίες όσων παρακολούθησαν το «Παγκόσμιο Συνέδριο Αστρολογίας» που διοργανώθηκε από το περιοδικό «Αστρολόγος» και την Λίτσα Πατέρα, για μένα πάντως επρόκειτο για μια ακόμη πράξη στο μέγα δράμα της  εμπορικής αστρολογικής σκηνής που παίζεται στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Και δεν τοποθετούμαι ως ένας ...μουτζαχεντίν της «ποιοτικής αστρολογίας» αλλά ως ένας ιδιαίτερα ενοχλημένος αστρολόγος από την ένδυση ενός καθαρά εμπορικού εγχειρήματος, με τον ...εξωτικό μανδύα της εισαγόμενης ποιότητας.

Κατ’ αρχάς, υπάρχει το ...παρασκήνιο. Σύμφωνα με μια «φήμη» το τσάτρα-πάτρα συνέδριο -που στην πραγματικότητα ήταν ημερίδα, όπως ήδη επεσήμαναν πολλοί- διοργανώθηκε βιαστικά ύστερα από πιέσεις που άσκησε ο Ant1, χωρίς να δίνονται πολλά περιθώρια στην κ Πατέρα. Αν ισχύει αυτό και η δημοφιλής αστρολόγος υπέκυψε χάριν του μισθίου της σε απαιτήσεις ασχέτων ως προς την αστρολογία, ναι μεν δικαιολογείται το πολύ χαμηλό «ύψος του πήχη» (είναι ίσως χαρακτηριστικό πως σχετικά πρόσφατα ο σταθμός έθεσε σε λειτουργία ένα αστρολογικό site του τύπου ...δώστε και σώστε) αλλά η μισή τουλάχιστον ευθύνη είναι δική της.
Γιατί το μόνο που έλειπε ,ώστε να έχουμε μια πλήρως εμπορική παράσταση, ήταν οι ...προβλέψεις της εβδομάδας για τα δώδεκα ζώδια!

Δεν ξέρω αν αυτή ήταν μια «γραμμή» που τήρησαν από μόνοι τους οι ομιλητές ή αν επρόκειτο για κατ’ εντολήν κατεύθυνση του τύπου «μην πείτε και πολλά γιατί οι ακροατές δεν ...σκαμπάζουν». Για μένα μετράει το αποτέλεσμα, το οποίο ήταν πολύ κατώτερο του αναμενομένου και -προσοχή- δεν αναφέρομαι στα δεδομένα της παγκόσμιας αστρολογικής σκέψης -της θεωρούμενης ως και ...πολύ προχώ- αλλά της «πτωχής» Ελληνικής! Οι εισηγητές, στην πλειοψηφία τους, είπαν πράγματα που στην ταπεινή και «οπισθοδρομική» μας χώρα έχουν αναλυθεί ...εξοντωτικά από την δεκαετία του ‘90, για να μην πω και από πιο παλιά. Δεν χρειαζόταν να έρθουν κάποιοι ξένοι να μας διαφωτίσουν για τον Πλούτωνα στο χάρτη της Ελλάδας, ούτε καν για τους πλανητικούς συνοδικούς κύκλους, ένα θέμα με το οποίο έχουν ασχοληθεί επισταμένα κορυφές (όντως) της παγκόσμιας αστρολογίας αλλά και πολλοί διαπρεπείς συνάδελφοι της ημεδαπής. Και για να πω την αλήθεια, επειδή είμαι ένας από αυτούς, η προσέγγιση που έγινε στο όλο θέμα σε κάποια σημεία ήταν του ...νηπιαγωγείου, με επιστημονικοφανή μεν αλλά συχνά ιστορικά ανυπόστατα επιχειρήματα. Για παράδειγμα, άκουσα ...έκπληκτος για «την αποικιοκρατία που ξεκίνησε στα τέλη του 18ου αιώνα» και για «το αντισυλληπτικό χάπι που μας προέκυψε στην δεκαετία του 60». Τρεις αιώνες και τρεις δεκαετίες αντίστοιχα μακράν της πραγματικότητας... Επιπλέον, υπήρξαν και απίστευτα λάθη, όπως ο χάρτης της Ελληνικής επανάστασης του 1821 που δόθηκε με τον Ήλιο στην 4η μοίρα του Κριού, με την ημερομηνία δηλαδή πλήρως αδιόρθωτη! Και το μαγεμένο πλήθος παρακολουθούσε την ανάλυση της αγαπητής Wendy Stacey πάνω σε έναν χάρτη που απλά ...δεν υπάρχει.


Δεν έμεινα μέχρι το τέλος να παρακολουθήσω αυτήν την φαρσοκωμωδία. Δημοσιογραφικά απαράδεκτο θα μου πείτε αλλά υπάρχουν και τα ανθρώπινα όρια αντοχής! Όμως συζητώντας με φίλους και φίλες που ήπιαν μέχρι τέλους το ...πικρό ποτήρι, η αίσθηση μου δεν άλλαξε. Και η αίσθηση που αποκόμισα ήταν πως ήρθαν κάποιοι «πολιτισμένοι» να μας πουλήσουν χάντρες και καθρεπτάκια...

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες, όπως ο Γερμανός Bauer ήταν πολλοί καλοί στην παρουσίαση τους, κάποιοι μέτριοι και άλλοι κάκιστοι, ακόμη και στα videos, που θεωρητικά θα μπορούσαν να έχουν υποστεί μια στοιχειώδη επεξεργασία. Το θέμα είναι πως οι δικοί μας καλοί αστρολόγοι δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε τους συγκεκριμένους συναδέλφους.  Τουναντίον... Επειδή έχω ζήσει κάποια πράγματα από κοντά, οι εκδηλώσεις που κάναμε στην Astrologia Nova την δεκαετία του ‘90 με θέματα από την οικονομία και την πολιτική μέχρι τις τέχνες και τον σουρεαλισμό, σε σχέση με τα όσα άκουσα την Κυριακή ήταν από ...άλλο πλανήτη. Κι όπως είπα και στον Χρήστο Παΐζη που συνάντησα στην έξοδο και ο οποίος έχει επίσης μια πλούσια εμπειρία σε σεμινάρια, αν κάποιοι από τους εισηγητές του Συνεδρίου είναι σήμερα διευθυντές αναγνωρισμένων αστρολογικών σχολών του εξωτερικού, δεν χρειαζόμαστε την «πολυπόθητη» έγκριση τους όπως διατείνονται πολλοί, αφού θα μπορούσαμε άνετα και χαλαρά να τους εντάξουμε σε κάποιο από τα τμήματα μας και σίγουρα όχι στους πιο προχωρημένους! Μπορεί να δείχνω υπερβολικός αλλά έτσι είναι, χωρίς να εξετάζω το πως θα μπορούσε να είναι. Του νηπιαγωγείου αυτοί, του μεταπτυχιακού εμείς.
Και από αυτήν την άποψη δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να διοργανώσουμε ένα πραγματικό Συνέδριο Αστρολογίας, με Έλληνες ομιλητές και κάποιους προσκεκλημένους-παρατηρητές της αλλοδαπής, μπας και ξεστραβωθούνε επιτέλους!

«Τα Μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας». Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Δέσποινας Γιαννακοπούλου από της εκδόσεις «Ερεχθηίδας».


«Τα Μυστικά Της Ωριαίας Αστρολογίας» είναι η φυσική συνέχεια ενός δημοφιλέστατου βιβλίου της συγγραφέως, που εκδόθηκε το 1999 με τίτλο «Ωριαία Αστρολογία – Τα χαμένα κλειδιά», στο οποίο παρουσιάζεται όλη η διδακτική ύλη της Ωριαίας και έχει γίνει, γνωστό στους ενημερωμένους, περί τα αστρολογικά, αφού πρόκειται για τη μοναδική έκδοση, για την Ωριαία, που κυκλοφορεί στην ελληνική γλώσσα. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, αποτελεί τον πολύτιμο οδηγό για όλους, όσους θέλησαν να εξερευνήσουν αυτή την αρχαία αστρολογική τεχνική.

Στο μεσοδιάστημα των δύο βιβλίων της Δέσποινας Γιαννακοπούλου, όπως είναι φυσικό, έχουν προκύψει αρκετά ερωτήματα γύρω από τεχνικά και ερμηνευτικά θέματα, τα οποία ζητούσαν επίμονα απαντήσεις. Το νέο πόνημα της συγγραφέως έχει «γεννηθεί» από τη συσσωρευμένη εμπειρία της στον τομέα της Ωριαίας και έρχεται, ακριβώς τη στιγμή που χρειάζεται, για να διαφωτίσει τις εύλογες απορίες των μελετητών.
Είναι το μοναδικό βιβλίο, που δίνει στον αστρολόγο την ευκαιρία να δει την κλασική Αστρολογία στην πράξη.

Εξερευνώντας τις συναρπαστικές, ομολογουμένως, σελίδες του βιβλίου «Τα Μυστικά Της Ωριαίας Αστρολογίας», ο κάθε αναγνώστης θα αποκτήσει βαθύτερη κατανόηση αυτής της τέχνης και σύντομα θα διαπιστώσει ότι το ταξίδι, για να κατακτήσει την καρδιά της Ωριαίας, είναι μία συναρπαστική και ατέρμονη διαδικασία μάθησης.

Στο ανεκπαίδευτο μάτι η δύναμη, ενός αστρολογικού χάρτη, χάνεται ανάμεσα σε έναν κύκλο με σύμβολα, που φαντάζουν τυχαία τοποθετημένα μέσα σε αυτόν.
Όμως, σε όσους έχουν εξοικείωση με τον συμβολισμό της αστρολογικής γλώσσας, τα ουράνια σημάδια φωτογραφίζουν με απόλυτη σαφήνεια τις ιδέες και τα γεγονότα της καθημερινής ζωής.
Οι πλανήτες έχουν διαφορετική σημειολογική έννοια σε κάθε χάρτη, πράγμα που τον καθιστά μοναδικό. ΄Άλλωστε, οι έννοιες της αστρολογίας έχουν αντέξει στη δοκιμή του χρόνου, επειδή οι ουράνιοι χάρτες απεικονίζουν τα γεγονότα, εδώ στη γη, έως την έσχατη λεπτομέρεια.

Η τεχνική της Ωριαίας Αστρολογίας,  που αναπτύσσεται στο νέο βιβλίο της Δέσποινας Γιαννακοπούλου, προέρχεται απευθείας από τις ρίζες της ελληνικής αστρολογίας, η οποία τα τελευταία χρόνια «ξαναγεννήθηκε» μέσα από τις μελέτες και τις μεταφράσεις πολλών αρχαίων ελληνικών κειμένων. ΄Έτσι:
Το αστρολογικό κοινό άρχισε να αναπτύσσει ένα εντονότατο ενδιαφέρον, για τις μεθόδους και τις τεχνικές της Ωριαίας και:
Να δείχνει σαφέστατη προτίμηση στο συγκεκριμένο αστρολογικό κλάδο, που διαδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η εφαρμογή της Ωριαίας έχει αποδειχθεί ανεκτίμητη γιατί αποτελεί το μοναδικό σύστημα, για να μάθει ο σημερινός ερευνητής τις παραδοσιακές τεχνικές, οι οποίες έχουν δώσει, αποδεδειγμένα, αποτελέσματα στη διάρκεια των τελευταίων αιώνων,

Το βιβλίο «Τα Μυστικά Της Ωριαίας Αστρολογίας» της Δέσποινα Γιαννακοπούλου
από τις εκδόσεις «Ερεχθηίδας» πωλείται στην τιμή των 19.70 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ).
Και μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία:

  • «ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» - Ιπποκράτους και Σόλωνος
  • «ΕΣΟΠΤΡΟΝ» - Στοά του βιβλίου, Πανεπιστημίου 47
  • «ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ» - Χαριλάου Τρικούπη 31
  • «ΑΙΩΝΙΟΣ ΗΝΙΟΧΟΣ» - Σόλωνος 97
  • «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» - Ασκληπιού 1-3
  • «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» - Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι
  • «ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ» - Ιπποκράτους 10-12
  • «ΠΑΡ’ ΗΜΙΝ - ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ» - Χαριλάου Τρικούπη 11
  • «ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΥ» Ζαλόγου 6 (Πάροδος Σόλωνος)
  • «ΕΣΤΙΑ» - Σόλωνος 60
  • «ΚΑΝΑΚΗ» - Ζωοδόχου Πηγής 2-4
  • «ΣΙΜΟΣ» - Μαυροκορδάτου 9
Ακόμη:
Μπορείτε να το παραγγείλετε και να το αποκτήσετε από τις εκδόσεις «Ερεχθηίδας»:
1. Τηλεφωνικά: 210-3503030 
2. Με FAX: 210-3503040
3. Με e-mail: alianou@prasini.dpg.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

Περισσότερες πληροφορίες κ. Αριάδνη Λιανού.

13.5.11

Η Αστρολογια των Πανελλαδικων Εξετασεων

Στο νεο τευχος του αστρολογικου περιοδικου Αστρα και Οραμα ένας χρησιμος οδηγος για ολα τα ζωδια που δινουν εξετασεις γραμμενο με την γνωστη  σπιρταδα του Αστρολογου Θαναση Ματσωτα.

10.5.11

Τα αστρολογικα...του Λοβερδου

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Ταύρος με έναν ιδιαίτερα πλούσιο σε όψεις γενέθλιο χάρτη, έκανε την ...διαφορά στην κυβέρνηση λέγοντας φωναχτά, όσα κυκλοφορούν εδώ και καιρό στους διαδρόμους.
loverdos
Η αμεσότητα του γενέθλιου τετραγώνου του ανάμεσα στον Ήλιο και τον Άρη είχε ήδη βγει στον αφρό από τότε που διαμήνυσε προς κάθε αποδέκτη πως «πρέπει να πούμε την αλήθεια στο λαό». Και την Δευτέρα ξανακτύπησε ακόμη πιο δυνατά το προειδοποιητικό γκονγκ: «Δεν νομίζω πως έχω θέση σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές» δήλωσε ο ...δυστυχής υπουργός που η μοίρα το θέλησε ώστε να αναλάβει υπουργικά καθήκοντα κάτω από το βάρος ενός τετραγώνου του Ποσειδώνα προς τον Ήλιο του. Και αναπόφευκτα αντί για τις «μεταξωτές κορδέλες» που έταζε ο κ Παπανδρέου για να μας πείσει να τον ψηφίσουμε, προέκυψαν τα φύκια και τα ...πράσινα άλογα! Εξαιρετικά «αντί-Ποσειδώνιος» ο ίδιος,  έμελε επίσης να βρει στον δρόμο του εκτός από την τρόικα και τον κ Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, τουλάχιστον αστρολογικά, είναι ...υπόδειγμα αδιαφάνειας και «νεφελωδών πολιτικών» (έχει σύνοδο Ήλιου-Άρη-Ποσειδώνα στο Σκορπιό).
Η μυστική σύσκεψη στο Λουξεμβούργο με την συμμετοχή του Έλληνα υπουργού των Οικονομικών και τα «μουλωχτά» σχέδια για επιστροφή στη δραχμή ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.

Εξεγέρθηκε λοιπόν ο Πατρινός πολιτικός και σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις που τον θέλουν «λαγό» του πρωθυπουργού ή υστερόβουλο καριερίστα, προσωπικά θεωρώ πως η «έκρηξη» του ήταν ένα καθαρό δείγμα της «κρυφής» συνόδου του αστρικού Άρη με τον τροπικό Ουρανό, πάνω στην γενέθλια Δήμητρα του στον Κριό. Δηλαδή επρόκειτο για μια αυθεντική και διόλου κατευθυνόμενη αντίδραση, που εξωτερικεύθηκε με τον συνήθη αξιοπρεπή τρόπο του κ Λοβέρδου.

Όπως έχω ξαναγράψει -και θα επιμένω σε αυτό- η Δήμητρα σχετίζεται άμεσα με την πολιτική και τους πολιτικούς και από αυτήν την άποψη ο κ Λοβέρδος βρίσκεται εδώ και καιρό σε αναμμένα κάρβουνα, έτοιμος να κηρύξει τη δική του επανάσταση. Γιατί μια σύνοδος Δήμητρας-Ουρανού (από διέλευση) λειτουργεί χωρίς σκοπιμότητες και «φτιασίδια». Αν μάλιστα δεν είχε τις πιεστικές όψεις του Ήλιου του με τον Κρόνο (αντίθεση), τον Δία και τον Πλούτωνα (τετράγωνα) -όψεις που την ενέργεια τους έχει κατορθώσει να συνθέσει με αξιοζήλευτο τρόπο- θα ήταν πολύ πιο ...εκκωφαντικός!Η συνεχεια εδω

Τα λογια τα ψευτικα ο Ποσειδωνας και ο κ Παπακωνσταντινου στο Λουξεμβουργο

Αφού πρώτα τους προηγούμενους μήνες ο κ Παπανδρέου μας ...τάραξε στις ενέσεις αισιοδοξίας (γλιτώσαμε την χρεοκοπία, πάμε μπροστά και άλλα τέτοια φαιδρά) αίφνης ανέκρουσε πρύμναν και η χώρα από την εντατική βρέθηκε στην εξώπορτα του ...νεκροτομείου. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, λέει ο λαός και μπροστά στην επερχόμενη οικονομική -και όχι μόνον- καταστροφή ο πρωθυπουργός μας φαίνεται πως έπαιξε το χαρτί της δραχμής. «Η μας τα χαρίζετε ή την κάνουμε από το ευρώ» διαμήνυσε εμμέσως πλην σαφώς στον Σόιμπλε, ο οποίος λίγο έλειψε να πάθει ...εγκεφαλικό και έβαλε τα μεγάλα μέσα.
Η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε για την Τετάρτη η Μέρκελ με τον Μπαρόζο και τον Ρόμπαϊ λέει πολλά...

Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή το απόγευμα κι ενώ τα επικοινωνιακά «λαγωνικά» προγραμμάτιζαν το Σαββατοκύριακο τους, η Ελλάδα ήταν έτοιμη για επιστροφή στην δραχμή. Ο κ Παπακωνσταντίνου πήγαινε στα μουλωχτά στο Λουξεμβούργο για να τα πει με τα μεγάλα αφεντικά της Ευρωζώνης. Η μυστικότητα της συνάντησης επέβαλε στον υπουργό μας αυτήν την φορά να μην πάρει το προεδρικό αεροσκάφος, όπως έκανε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Νέα Υόρκη αλλά να «κρυφτεί» σαν απλός επιβάτης στο αεροπλάνο της γραμμής. Ευχαριστούμε κ Παπακωνσταντίνου που μας γλιτώσατε τουλάχιστον από 150 χιλιαρικάκια. Θα γραφτεί με μεγάλα γράμματα στο πολιτικό σας κενοτάφιο!
Το Speagel βέβαια, χάλασε την συνταγή δημοσιεύοντας πληροφορίες και εικασίες για την συνάντηση, οπότε έγινε της ...μουρλής! Σύσκεψη; Ποιά σύσκεψη; Έλεγε ο Σόιμπλε...
«Ήταν μια αθώα κουβέντα με αντικείμενο το 2013» διακήρυξε ο ...πονηρός κ Παπακωνσταντίνου, που δεν μας είπε τίποτε βέβαια για τις αποφάσεις που πάρθηκαν.

Ας δούμε όμως τι μπορεί να μας πει το ωροσκόπιο της συνάντησης

SINANTISI

Ο Πλούτωνας κυβερνήτης του ωροσκοπίου, βρίσκεται στον δεύτερο οίκο, που κυβερνά το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) αλλά και τις τράπεζες. Είναι βέβαια γνωστό ότι τα πράγματα στην οικονομία δεν είναι καλά, ωστόσο τα ουράνια σημάδια είναι ...too much! Το τετράγωνο του Πλούτωνα με τον Κρόνο σημειοδοτεί μυστικές προετοιμασίες για μελλοντικούς περιορισμούς, με την βοήθεια της Βουλής (ο Κρόνος στον 11ο οίκο). Επίσης μας δείχνει ότι αυτές  οι μυστικές  συναντήσεις δεν είναι στον απόλυτο έλεγχο της κυβέρνησης, που μάλλον δρα σαν εντολοδόχος άλλων κέντρων αποφάσεων.
Τα ...καλύτερα όμως έρχονται με το τετράγωνο Πλούτωνα και Ουρανού, που μας δείχνει ότι αυτή η συνάντηση θα φέρει τα πάνω-κάτω μέσα στο κυβερνητικό σχηματισμό, είτε από αντιδράσεις τύπου Λοβέρδου-Διαμαντοπούλου, είτε από τυχαία περιστατικά που θα φέρουν την κατάσταση εκτός ελέγχου.Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

9.5.11

Αστρολογικο συνεδριο στην Ελλαδα για το 2011 απο το περιοδικο Aστρολογος






Παγκόσμιο Συνέδριο Αστρολογίας 2011 στις 15 Μαΐου στην Αθήνα από το περιοδικό Αστρολόγος και τη Λίτσα Πατέρα
  • · Πότε θα βγει η Ελλάδα από την οικονομική κρίση?
  • Γιατί φτάσαμε ως εδώ?
  • Υπάρχουν κάποιοι εκπρόσωποι του ζωδιακού κύκλου που θα βγουν ευνοημένοι από την σημερινή κατάσταση?
∆ιεθνούς φήµης αστρολόγοι που έρχονται στην χώρα μας για πρώτη φορά και ειδικά για αυτό το σκοπό δίνουν απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα αναλύσουν στο πλατύ κοινό την πορεία της οικονοµικής κρίσης, το µέλλον του πλανήτη µας και τις επιπτώσεις της νέας αστρολογικής εποχής που ανοίγεται µπροστά µας.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και στόχο έχει να βοηθήσει όλους εμάς να αξιολογήσουμε τα αστρολογικά δεδομένα και να βρούμε λύσεις με την βοήθεια των πλανητών. Μία πραγματική ξεχωριστή πρωτοβουλία του περιοδικού Αστρολόγος και της κας Λίτσας Πατέρα - ένας νέος θεσμός.
Οµιλητές:
Erich Bauer: Γερµανός αστρολόγος, ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής.
Έχει γράψει πάνω από 60 βιβλία. Εξέδιδε το εβδοµαδιαίο περιοδικό strowoche». Γράφει για το Cosmopolitan» και άλλα περιοδικά.
Wendy Stacey: Βρετανίδα αστρολόγος, υποψήφια διδάκτωρ κοινωνιολογίας, διευθύντρια της Mayo School of Astrology και καθηγήτρια της London School of Astrology, πρόεδρος της Astrological Association of Great Britain.
Michael Allgeier: Γερµανός αστρολόγος, διευθυντής του Astro-Kolleg Allgeier & Noé. Εκδίδει το περιοδικό «Sternbild» και ένα ετήσιο ηµερολόγιο µε αστρολογικές προβλέψεις (Allgeiers Astrologisches Jahresbuch).
Θα ακουστούν μέσω video, οι απόψεις των παρακάτω ομιλητών:
R. Hakan Kirkoglu: Τούρκος αστρολόγος, συγγραφέας, διδάσκει αστρολογία, έχει µάστερ οικονοµίας, ίδρυσε την Ένωση Αστρολόγων της Τουρκίας το 2000. Γράφει για τη «Milliyet» και διδάσκει αστρολογία σε ιδιωτικό πανεπιστήµιο στην Τουρκία.
J. Lee Lehman: Αµερικανίδα αστρολόγος, δόκτωρ βοτανολογίας. Έχει γράψει 7 βιβλία, καθηγήτρια και αντιπρόεδρος στο Kepler College, ισόβιο µέλος του National Council for Geocosmic Research των ΗΠΑ, της International Society for Astrological Reasearch και της American Federation of Astrologers.
Lara Owen: Βρετανίδα αστρολόγος, συγγραφέας. Έχει γράψει πέντε βιβλία, δίνει διαλέξεις και διδάσκει σε σεµινάρια που οργανώνει σε πολλές χώρες.
Bill Meridian: Αµερικανός αστρολόγος, ερευνητής των κύκλων των πλανητών σε σχέση µε την επιχειρηµατική δραστηριότητα και την οικονοµία από το 1972. Έχει εργαστεί στη Wall Street ως αναλυτής ωροσκοπίων εταιριών.
Georgia Stathis: Αµερικανίδα αστρολόγος, µια από τους συγγραφείς του βιβλίου «Financial Astrology for the 1990’s» («Οικονοµική Αστρολογία για τη ∆εκαετία του ’90»). Μέλος του προεδρείου της International Society for Astrological Reasearch.
Carrie Henderson-Lever: Αµερικανίδα αστρολόγος αναγνωρισµένη από το National Council for Geocosmic Research των ΗΠΑ, µέλος της American Federation of Astrologers. Έχει µάστερ στη συµβουλευτική ψυχολογία.

Jerrry Brignone: Αργεντινός αστρολόγος, διευθυντής του Αστρολογικού Κέντρου του Μπουένος Άιρες (Fundacion C.A.B.A.). Πτυχιούχος γενικής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες, διευθύνει την Ελεύθερη έδρα Ελληνικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών σπουδών.
Το Παγκόσµιο Συνέδριο Αστρολογίας θα πραγµατοποιηθεί
την Κυριακή 15 Μαΐου στο Divani Caravel Hotel και ώρα 11.00 π.μ.
(Θα υπάρχει ταυτόχρονη µετάφραση)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 210 2594100, 210 6521477

7.5.11

Ιατρική Αστρολογία και πρόληψη

Η Ιατρική Αστρολογία είναι ένας κλάδος της Αστρολογίας, που σκοπός της είναι η διερεύνηση των τυχόν δυσλειτουργιών του ανθρωπίνου σώματος, πριν ακόμη αυτές εκδηλωθούν. Έτσι ο ρόλος του αστρολόγου είναι συμβουλευτικός σε θέματα υγείας και μάλιστα στο χώρο της πρόληψης. Ο αστρολόγος που εξασκεί αυτό τον κλάδο πρέπει να έχει μία ευρεία ιατρική παιδεία, έτσι ώστε να δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για την πρόληψη των δυσλειτουργιών, μέσω των κατάλληλων διαγνωστικών μεθόδων, που θα υποδείξει ο θεράπων ιατρός και μόνον.

Ο ρόλος της Ιατρικής Αστρολογίας είναι η πρόληψη. Η θεραπεία γίνεται από τους ιατρούς. Αν πετύχει ο αστρολόγος αυτό εξαρτάται από την ανταπόκριση του πελάτη, που πρέπει να είναι συνεργάσιμος και να πιστεύει ότι ο αστρολόγος μπορεί να τον καθοδηγήσει σωστά.
Θα αναφέρω τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα, από την εμπειρία μου, για να δείξω αυτά που ανέφερα ανωτέρω.

1) Κάποτε ήλθε ένα μοντέλο, για να καταστρώσει ένα διαιτολόγιο με βάση το ωροσκόπιο της καθώς επίσης και τις επικίνδυνες χρονικές περιόδους για την απόκτηση βάρους. Της υπέδειξα ένα διαιτολόγιο, που σε συνεργασία με την διαιτολόγο της έδωσε άριστα αποτελέσματα. Στο ωροσκόπιο της είδα κάποιες δυσλειτουργίες στα γεννητικά της όργανα. Της υπέδειξα να πάει στο γυναικολόγο και να κάνει κάποιους υπέρηχους για να δει το πρόβλημα, που σύμφωνα με τις ενδείξεις είχε. Όταν της το είπα, ήταν κάθετα αρνητική, μιας και ο γυναικολόγος της την είχε ενημερώσει ότι δεν έχει τίποτε. Δεν έδωσα συνέχεια, την έχασα για αρκετά χρόνια, μιας και είχε πάει στο εξωτερικό. Μια ημέρα με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ότι είχα δίκιο για τα γεννητικά της όργανα και ποτέ δεν έμεινε έγκυος. Το ωραίο είναι ότι ο άνδρας της ήταν γιατρός και αυτός την έπεισε να με πάρει τηλέφωνο, για να με συναντήσει για να δει από κοντά πως κάποιος, που δεν είναι γιατρός, μπορεί να ξέρει για προβλήματα υγείας, χρόνια πριν εκδηλωθούν, χωρίς ούτε μια εξέταση. Του εξήγησα ότι η Ιατρική Αστρολογία δεν είναι μαντζούνια και κεράκια, αλλά μια επιστήμη, που στην Αρχαία Ελλάδα είχε το συμβολικό όνομα Ιατρομαθηματικά.Η συνεχεια εδω