22.12.10

Παπανικολής-Το ...ανάδρομο υποβρύχιο

από τον Γιάννη Ριζόπουλο
 
Η περιπέτεια του υποβρύχιου Παπανικολή-του τρίτου στην ιστορία που φέρει το όνομα του ηρωικού μπουρλοτιέρη-μας είναι λίγο πολύ γνωστή. Ναυπηγημένο εδώ και έξη χρόνια (από τον Απρίλιο του 2004) στο Κίελο της Γερμανίας, ...κατάφερε να φθάσει στον Ελληνικό Ναύσταθμο μόλις την Τρίτη 21/12-ανήμερα της έκλειψης-όπου και έγινε η επίσημη τελετή της παρουσίασης του.
Παρότι πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο υποβρύχιο τύπου 214, με τη δυνατότητα να παραμένει υπό κατάδυση για δύο εβδομάδες και να είναι πρακτικά αόρατο στον εχθρό, οι φήμες για τις τεχνικές του ανεπάρκειες σκίασαν τη λάμψη του, ενώ το ότι κατέπλευσε στη Σαλαμίνα με ανάδρομο Ερμή είναι ίσως ενδεικτικό της πολυτάραχης ιστορίας του και των όσων έχουν προηγηθεί. Οι ανάδρομοι πλανήτες συνηθίζουν αν μη τι άλλο να υλοποιούν η να κλείνουν υποθέσεις που για οποιοδήποτε λόγο παρέμεναν ημιτελείς.
Και ο ανάδρομος Ερμής ακολουθεί τον «Παπανικολή» από τη γέννηση του...
Στο γενέθλιο χάρτη της καθέλκυσης του (22 Απριλίου του 2004) φαίνεται ότι πρόκειται για ένα ανθεκτικό όσο και «έξυπνο» δημιούργημα (Ταύρος με Σελήνη στους Διδύμους), ενώ η αντίθεση του Άρη με τον Πλούτωνα είναι άμεσα αντιπροσωπευτική του κύριου χαρακτηριστικού και πλεονεκτήματος ενός υποβρυχίου (κατάδυση και ...επίθεση). Παράλληλα το τ-τετράγωνο της Σελήνης με το Δία και τον Ουρανό, φωτογραφίζει τις προηγμένες δυνατότητες του.
Ωστόσο ο ανάδρομος Ερμής στον Κριό παραπέμπει σε καθυστερήσεις και προβλήματα, κάτι που έγινε...η συνεχεια εδω

Αν έχεις τύχη διάβαινε-Η αστρολογία των τυχερών παιχνιδιών

από την Βασιλική Κόντη









Είναι το μαγικό βράδυ της Πρωτοχρονιάς που το ρίσκο επιτρέπεται! Που οι άνθρωποι δοκιμάζουν την τύχη τους κοιτώντας μπροστά με ελπίδα και προσμονή για ένα καλύτερο αύριο. Όταν όμως η τύχη χτυπάει την πόρτα μας... κάποιος πρέπει να είναι εκεί για να της ανοίξει!
Ο τελευταίος μήνας του χρόνου σηματοδοτεί πάντα ένα συγκινητικό κλείσιμο ενός μικρού κύκλου της ζωής μας. Ο απολογισμός της χρονιάς που φεύγει, λίγη αυτοκριτική, ένα τελικό απόφθεγμα για το πως εξελίχτηκε η ζωή μας σχεδόν πάντα μας οδηγούν σε σκέψεις για το πως θα οργανωθούμε καλύτερα την χρονιά που έρχεται. Οι ελπίδες κι πόθοι μας αναπτερώνονται με κάθε καινούργιο ξεκίνημα και επειδή όλοι πιστεύουμε σε μια καλή αρχή, έχουμε την τάση να δοκιμάζουμε την τύχη μας, συνήθως για να δούμε αν ο καινούργιος χρόνος «θα μας μπει καλά», όπως συνηθίζεται να λέμε.
Όλο το μήνα η μυρωδιά της καλής τύχης είναι παντού διάχυτη στην πόλη, με αποκορύφωμα την τελευταία εβδομάδα και τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς που μικροί μεγάλοι θα δοκιμάσουν να παίξουν για το καλό και να τεστάρουν αν η καινούργια χρονιά έχει σκοπό να τους δείξει το καλό της πρόσωπο από την αρχή.
Το Πρωτοχρονιάτικο λαχείο έχει την τιμητική του, ενώ από κοντά ακολουθούν τα υπόλοιπα, με εξίσου μεγάλες πωλήσεις... Εθνικό, Λαϊκό και όλα τα συναφή.
Το βράδυ δε, της πρωτοχρονιάς σχεδόν ...δεν υπάρχει σπίτι που να μην στρώσει την πράσινη τσόχα και να μην ανασύρει την τράπουλα που θα δείξει αν τα παιχνίδια τύχης όπως το 31, το 21(black jack) αλλά και τα πιο σύνθετα που απαιτούν συνεργασία Βαλέδων και Ρηγάδων θα δώσουν το έναυσμα μιας καλής χρονιάς!
Αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, πολιτείες ολόκληρες όπως το Las Vegas και το Atlantic city κατακλύζονται από εκατομμύρια επισκέπτες που θα δοκιμάσουν λίγο πιο επιστημονικά και επικίνδυνα την συγκίνηση της ρουλέτας και τον ενθουσιασμό του ριξίματος των ζαριών!
Είναι η στιγμή που το ρίσκο- τζόγος επί το λαϊκότερο- έχει ισχυρό άλλοθι: Την νύχτα της Πρωτοχρονιάς. Και οι μεγάλες-ανάλογα με το ριζικό του κάθε παίκτη-νίκες η ήττες, μένουν συνήθως κρυφές από τα φώτα της δημοσιότητας.
Τα ζώδια που έχουν εντονότερη τάση στο ρίσκο κάθε μορφής είναι συνήθως τα ζώδια της φωτιάς.
Κριοί, Λέοντες και Τοξότες (αυτοί οι τελευταίοι είναι και απίστευτα τυχεροί) είναι πιο ανοικτοί σε παιχνίδια τύχης και εύκολα ενθουσιάζονται από τυχόν κέρδη τους. Απεναντίας τα ζώδια της γης Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι είναι συγκρατημένα και δεν αφήνονται εύκολα σε αβέβαιες καταστάσεις όπως είναι τα τυχερά.
Ο 5ος Οίκος και η σημασία του
Οίκος που σχετίζεται με τη χαρά της ζωής είναι ο κύριος υπεύθυνος για την διάθεση των ατόμων να δοκιμάσουν την ικανότητά τους στο ρίσκο. Είναι εξάλλου μεγάλη μερίδα ανθρώπων που διαρκώς παραπονιούνται ότι ποτέ δεν έχουν κερδίσει τίποτα! Έχουν παίξει ποτέ όμως κάτι; Μα πως περιμένουν ότι θα κερδίσουν κάτι ( το παραμικρό) χωρίς να έχουν πάρει ποτέ ένα λαχείο, ένα jocker, κάτι τέλος πάντων!
Το πέρασμα του Δία- πλανήτης τύχης και επέκτασης- από τον 5ο οίκο του Ωροσκοπίου μας είναι σίγουρα μια καλή στιγμή να δοκιμάσει κάποιος να κερδίσει. Ανάλογα τώρα με τη σύνδεσή του με τους υπόλοιπους πλανήτες του χάρτη-και βεβαίως αν υπάρχει γενέθλια προδιάθεση- τα κέρδη μπορεί να είναι μικρά, μεγάλα ή απλώς ...τεράστια.Η συνεχεια εδω

21.12.10

Αστρολογικη αναλυση Ευρωπαϊκή Ένωση-Μια σύνοδος συμφερόντων

από τον Urania Lab
Στις 16-12-2010 και ώρα 4μμ οι 27 αρχηγοί κρατών της Ε. Ε συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες σε μια σύνοδο κορυφής για το μέλλον του Ευρωομολόγου και την τύχη των ασθενέστερων οικονομιών της Ευρωζώνης. Στην σύνοδο αποφασίστηκε η μερική αναθεώρηση της συνθήκης της Λισαβόνας και η ίδρυση ταμείου στήριξης , που θα δίνει βοήθεια σε χώρες της Ε.Ε που έχουν προβλήματα με τα δημόσια οικονομικά τους.

Από το ωροσκόπιο της συνάντησης βλέπουμε ότι ο έβδομος οίκος είναι έντονα τονισμένος. Θυμίζουμε ότι ο οίκος αυτός στην κοσμική αστρολογία αντιπροσωπεύει τους συμμάχους, τις διάφορες συνθήκες και πράγματα δημοσίου χαρακτήρα. Έτσι θα εξετάσουμε αναλυτικά τον οίκο αυτό και τι μπορεί να μας δείξει για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Το τρίγωνο Ηλίου και Σελήνης μας δείχνει ότι οι 27 με την θέληση των λαών τους παίρνουν εκείνα τα μέτρα έτσι ώστε η Ε.Ε να χαίρει την διεθνή εκτίμηση, αλλά επειδή και οι δύο πλανήτες βρίσκονται σε πύρινα ζώδια, αυτή την αντίληψη που έχουν μάλλον είναι υπερβολικά αισιόδοξη, γιατί η
όψη των 45 μοιρών μεταξύ Ηλίου και Αφροδίτης μας δείχνει ότι τα νούμερα μπορεί να ευημερούν αλλά δυστυχώς οι άνθρωποι υποφέρουν.Η συνεχεια εδω

20.12.10

Τα αντι-δώρα των ζωδίων



από τον Γιάννη Ριζόπουλο







Σας τη δίνει ο στριμμένος γείτονας σας; Δεν γουστάρετε τη φάτσα του περιπτερά; Θέλετε να διακόψετε μια για πάντα τις σχέσεις σας με την ανυπόφορη θεία Ζηνοβία; Νοιώθετε αγανάκτηση για τους πολιτικούς;
Φτάνει πια! Δεν χρειάζεται να τους μαυρίζετε η να τους δέρνετε...
Η λύση είναι απλή. Μάθετε το ζώδιο τους και στείλτε τους ανάλογα με την περίπτωση σε όμορφη εορταστική συσκευασία κάποιο από τα δώρα που σας προτείνω. Τα περισσότερα είναι απλά και σε προσιτές τιμές. Και υπόσχομαι ότι με αυτό το ελάχιστο κόστος, η ρήξη θα είναι άμεση, οριστική και αμετάκλητη, χωρίς ενδοιασμούς και πισωγυρίσματα.
Κριός
Στον άνδρα Κριό χαρίστε ιδιοχείρως με αγάπη μια ποδιά κουζίνας η ένα σφουγγαρόπανο με την ένδειξη «στον αγαπημένο μου Φλούφλη » και είναι βέβαιο πως θα σας μισήσει. Αν μάλιστα προσφέρετε ταυτόχρονα στους άνδρες φίλους του σπέσιαλ προφυλακτικά και sex toys, τα αποτελέσματα θα είναι κάτι περισσότερο από ιδανικά. Αρκεί βέβαια να φοράτε το ειδικό προστατευτικό κράνος... Η ίδια συνταγή μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία και για τη γυναίκα Κριό: Τιμητικό ξεσκονόπανο σε εκείνην, αθλητικά, αλυσίδες και ρόπαλα του μπέηζμπολ στις φίλες της. Και φυσικά, εφόσον θα παρευρίσκονται και άλλοι μην παραλείψετε να αφήσετε τους Κριούς τελευταίους στο μοίρασμα των δώρων. Αν σκάσουν από την ανυπομονησία θα σας μείνουν και τα της οικοκυρικής.
Η συνεχεια εδω 

Κοσμικό Ημερολόγιο

Από την Κατερίνα Σαλωνίκη








Αστρόπλοιο Γη
Sidereal Time 17ω 53΄ 54΄΄
Julian Day 40502
Ηλιοκεντρική θέση, 27ο 54΄ των Διδύμων











LADY GAGA – Κάτω τα χέρια από τον Αϊ - Βασίλη
Σε συναυλία που έδωσε την Πέμπτη 16/12 στην Ο2 Arena του Λονδίνου, αυτή τη φορά σκέφτηκε να εντυπωσιάσει μέσα από το πνεύμα των ημερών.
Αφού αποκεφάλισε μια κούκλα Αϊ – Βασίλη με μια δαγκωματιά, την ποδοπάτησε με λύσσα, φωνάζοντας πως είναι μόνη και δυστυχισμένη απευθυνόμενη στο ανόητο (κατά τα λεγόμενά της) παιχνίδι.
Μια Κριός (28/3/1986) με ωροσκόπο Τοξότη και Σελήνη στο Σκορπιό, με Ουρανό σύνοδο με Άρη και Άρη σύνοδο Ποσειδώνα στον 1ο οίκο, μπορεί να κάνει τα πάντα για να εντυπωσιάσει.
Όταν όμως στερεύει από έμπνευση με το τετράγωνο του Ήλιου με Άρη και Ποσειδώνα, αντί να αποκεφαλίζει αγιοβασιλιάτικες κούκλες, ας πρωτοτυπήσει αληθινά με το υδάτινο τρίγωνο Ερμή – Σελήνης και να σκεφτεί γιατί άραγε είναι τόσο μόνη. Καλή η τρέλα αλλά enough is enough lady.
ΣΙΝΕ – ΒΛΕΦΑΡΙΣΜΑΤΑ
Στις 16/12 ξεχώρισε στις νέες κινηματογραφικές προβολές, η ταινία «Ο λόγος του Βασιλιά» του ιδιαίτερου Άγγλου σκηνοθέτη Tom Hooper.
Οι περιπέτειες της βασιλικής οικογένειας με την καθιερωμένη αγγλική ατμόσφαιρα στους ρόλους από τους Colin Firth (βασιλιάς), Helena Bonham Carter (βασίλισσα) και Geoffrey Rush (λογοθεραπευτής) απέσπασαν το βραβείο στο φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο, Cadillac People’s Choice Award, το οποίο είναι το βραβείο του κοινού.Η συνεχεια εδω

Ελλάδα Vs Κόσμος-Οι επιδράσεις της Σεληνιακής έκλειψης


από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Η Σεληνιακή έκλειψη της 21ης Δεκεμβρίου γίνεται στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, κάτι που παραπέμπει σε εξελίξεις οικονομικού κυρίως περιεχομένου, χωρίς βέβαια να μπορούν να αποκλειστούν και κάποιες από τις υπόλοιπες πτυχές του οίκου όπως η εγκληματικότητα, η τρομοκρατία και οι κάθε είδους διαπλοκές. Όμως ο κόσμος μας έχει πια μικρύνει και είναι γνωστό σε όλους ότι επηρεαζόμαστε άμεσα από τις παγκόσμιες εξελίξεις και αποφάσεις που λαμβάνονται σε κάποια άλλα μακρινά σημεία της Υδρογείου. Για παράδειγμα, οι περιβόητες υποβαθμίσεις και τα σπρεντς δεν ορίζονται στην Αθήνα. Γι αυτό, αναφορικά με τους ρυθμούς και τα νέα δεδομένα που πριμοδοτεί η αντίθεση των δύο Φώτων είναι σκόπιμο να καταφύγουμε στην Αστροχαρτογραφία που θα μας δώσει τα δικά της ...φώτα.
Με βάση λοιπόν τις τέσσερις γραμμές Ήλιου-Σελήνης, που διασχίζουν τον πλανήτη, οι περιοχές που αποκτούν προτεραιότητα για τη χώρα μας είναι:
1) Καμπύλες Ωροσκόπου-Δύσης: Μ Βρετανία και Σκανδιναβική χερσόνησος, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Κορέα, Νέα Ζηλανδία
Θα μπορούσα να πω ότι γι αυτό το μήνα η καρδιά της Ελλάδας κτυπάει στο Λονδίνο, την Κοπεγχάγη, το Όσλο η τη Στοκχόλμη κι αυτό βέβαια μπορεί να συνδέεται με αποφάσεις η πρωτοβουλίες που μας ενδιαφέρουν άμεσα. Τα νέα δεδομένα θα επιδράσουν καταλυτικά στην πορεία της Οικονομίας. Ακόμη μια εμπορική συμφωνία με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά καθοριστική. Για τις εξελίξεις στην Κορεατική χερσόνησο, ούτε που θέλω να το σκέπτομαι...
2) Κάθετες Μεσουρανήματος-Ναδίρ: Ιράν, Αραβική χερσόνησος (Εμιράτα, Κατάρ), Κίνα (Πεκίνο), Καλιφόρνια, Βανκούβερ.Η συνεχεια εδω

Planet stream-Οδηγός διασκέδασης για την Αθήνα και την Αττική, από 20 έως 26 Δεκεμβρίου

Από τον Urania Lab και τον Γιάννη Ριζόπουλο
 
 
Τα Χριστούγεννα βέβαια, είθισται να έχουν έναν οικογενειακό χαρακτήρα, και αν κρατήσετε την παράδοση θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα στις επιλογές της δεύτερης ενότητας οι οποίες εξυπηρετούν ιδανικά αυτήν την αναγκαιότητα.
Από την άλλη, όσες και όσοι προσδοκούν σε πιο κοσμοπολίτικες πινελιές, αν ποντάρουν στο 1, το 3, το 4 η το 6 μπορεί να ανταμειφθούν πλουσιοπάροχα από τον κοσμικό κρουπιέρη. Προσέξτε μόνον γιατί όσον αφορά τις κοσμικές επιρροές αυτήν την εβδομάδα λόγω των πλανητικών συνόδων στον Αιγόκερω κάποιες περιοχές είναι διπλές και ...τρίδιπλες, έχουν δηλαδή και θετικούς και αρνητικούς κραδασμούς. Γι αυτό πριν αποφασίσετε που θα κάνετε Χριστούγεννα, διαβάστε με προσοχή και τις δέκα ενότητες.



1.Στο κέντρο του κόσμου...
Χριστούγεννα με celebrities; Γιατί όχι; Για όσες και όσους επιθυμούν να γίνουν μέρος του main stream της εβδομάδας. Οι άνδρες θα βρείτε αυτό που σας αντιπροσωπεύει περισσότερο στην Πανεπιστημίου, τη Σίνα, τη Λυκαβηττού, την Ακαδημίας, τη Σόλωνος, στο Κολωνάκι, τη Ριζάρη, τη Σπ. Μερκούρη, τη Λ. Υμηττού την Μάρνης, την Κωνσταντινουπόλεως, και τη Δεληγιάννη.
Αντίστοιχα οι γυναίκες έχουν πολύ καλές πιθανότητες να συναντήσουν έναν καλό φίλο η και σύντροφο.
ΑΤΤΙΚΗ: Υμηττός, Βύρωνας, Καισαριανή, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Λαύριο, Περιστέρι, Ασπρόπυργος
  Η  συνεχεια εδω

Σεληνιακή Έκλειψη-Οι δώδεκα ηλεκτρικές καρέκλες



από τον Γιάννη Ριζόπουλο
 
Η Σεληνιακή έκλειψη της 21ης Δεκεμβρίου γίνεται ...οπωσδήποτε στον άξονα Διδύμων-Τοξότη και βέβαια αναφέρομαι στις αστρικές θέσεις των Φώτων που δεν αλλάζουν ζώδιο, παρά μόνον ζώνη επιρροής. Έτσι εκτός από τους μεταιχμιακούς Τοξότες, Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες θα πρέπει να έχουν το νου τους και όσες/οι έχουν γεννηθεί στην πρώτη εβδομάδα των μεταβλητών.
Με βάση τις γωνιακές ακμές του ωροσκοπίου της έκλειψης, το ίδιο ευαίσθητοι μπορεί να αποδειχθούν οι Υδροχόοι η οι Λέοντες που έχουν «κάτι» από την 8η έως την 14η μοίρα του ζωδίου τους, όπως και οι Σκορπιοί και οι Ταύροι που έχουν τα γενέθλια τους μετά τις 18 Νοεμβρίου και Μαΐου, αντίστοιχα.
Η «ευαισθησία» έγκειται στο ότι μπορούν ευκολότερα να γίνουν φορείς της κοσμικής ενέργειας και να βιώσουν τόσο τις θετικές, όσο και τις αρνητικές επιρροές της έκλειψης.Η συνεχεια εδω

Λιτσα Πατερα.....μπιμπ....για τον Κρονο

Βικυ Παγιατακη....οταν το μυαλο δουλευει

Σκορπιος και Ναρκισσισμος απο...... Βικυ Παγιατακη

Δεν πιστευω στα ζωδια....

Εκκλησια εναντιον Αστρολογιας

Τα αστρα και τα ζωδια μας φερνουν εμποδια.....Κατερινα Στανιση

Αση Μπιλιου Σεληνη στον Ταυρο και... το βυξιμο

19.12.10

Αση Μπιλιου Πες μου τι ζώδιο σε βασάνισε, να τον εξοντώσουμε!

Τα ζωδια του Ραδιο Αρβυλα και οι φαντασιωσεις τους....

Stock market dates in 2011. Astrology predictions




From here, we can reads that the next astrological dates of possible big shifts in the stock markets are:

17 February 2011, this seems to be a big one. No big aspects on the chart, but later by April, the Sun conjuncted with Saturn, while Mars joins Uranus in Aries, this seems to spell trouble, restriction or austerity, and some aggressiveness at the same time (riots? war?). I would say this time marks the early stages of a long-term down market trend!
29 July 2011, very likely at least market recession, Jupiter/Sun square. Also Mars (in revolutionary Gemini) is opposing Pluto and square Uranus. Time of BIG change. Likely time for a market crash, if not already underway.
28 December 2011, again likely a bad time for the economy, Jupiter-Saturn opposition, Sun-Uranus square and Sun-Pluto conjunction.

Minor shifts in 16 January (probably very dynamic, there is a Sun/Mars conjunction but sextile to Jupiter, probably positive, albeit this is only for short-term), 3 February and 16 June.

Very difficult to know, this is an experimental prediction, as usual. Let's see what happens Source here

A Lunar Eclipse @ Winter Solstice 2010: 1st since 1703!

As you know, there's a crisis-degreed Lunar Eclipse on December 21, 2010 @ 29Gem21 occurring a few hours from Winter Solstice 2010 (Sun 00Cap00) and it will be the first Lunar Eclipse at Winter Solstice since the year 1703!

On December 23, 1703, a Lunar Eclipse occurred @ World Point 00Can49 conjunct North Node, along with a Great Conjunction of Saturn and Neptune in Aries. Now history repeats similarly but with differences and there's an astrological similarity between Dec 21, 2010's Lunar Eclipse and the Lunar Eclipse of Dec 23, 1703, apart from their occurrences at Winter Solstice: both fall into the same Solar Eclipse Series, the 12 South - the Series we're in now!

Synchronicity lives! (You may wish to click above for historical events of 1703: does pamphleteer Daniel Defoe = leaker Julian Assange?)

To recap: 12S manifested on Dec 23, 1703 @ 15Sag56 and on July 11, 2010 @ 19Can24 conjoining Fixed Star, Castor (crippling of limbs, murder, mental illness, fame or loss, to write or create; A. Louis; B. Brady.)

Traditionally, DeVore's Encyclopedia gives '20 Cancer' as a degree of hindrance and limitation and is President Obama's current Progressed ASC degree when his progressed chart is set for Washington DC. (His progressions still show the fretsome midpoint picture: Saturn/NN = Neptune: emotional suffering through fraud, lies, deception, separation (Ebertin.)

Is that separation from his political-financial base? Private sources tell me that Mr. Obama in his extreme arrogance is reviled in DC and across the nation by former financial supporters whose wallets will remain decidedly closed to him for the 2012 campaign! And btw, they despise Michelle, too. Apparently, it's primarily the media talking her up. Plus, Inauguration 2009 Moon's void-of-course condition indicates a 'falling away' from his administration and policies, as previously noted.

So! A Lunar Eclipse at Winter's Solstice has come again as in 1703 and both fall into the 12S Series with its 'draining, long term worries at first seem worse, then clear with successful outcomes" (paraphrasing Brady's Predictive Astrology.)

Hope 12S's improvement vibe applies to my previous remarks concerning the Dec 21, 2010 Lunar Eclipse adversely affecting financial markets!

Of course, being in message-bringing Gemini at a 29th crisis degree (and with a new Solar Eclipse occurring on Jan 4, 2011 in the 13N Series), one thinks of the WikiLeaks embroilment as the whistle blower organization continues exposing the US government's frilly if torn underpants - and, what could bring both realms of crisis together at the Dec 21, 2010 Lunar Eclipse? Source here

18.12.10

Το Ωροσκοπιο του Πολυνομοσχέδιου της Κυβέρνησης

από τον Urania Lab
Στις 15-12-2010 και ώρα 1.37 π.μ η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε το πολυνομοσχέδιο για την μείωση των μισθών και το πισωγύρισμα των εργασιακών σχέσεων πολλές δεκαετίες πίσω. Παρότι ως νόμος του κράτους «μετράει» από τη στιγμή της δημοσίευσης του στο ΦΕΚ, είναι δόκιμη και μια αστρολογική ανάλυση της συγκεκριμένης στιγμής, η οποία όσο να ‘ναι δίνει μια εικόνα για το τι ψηφίστηκε και το τι μας ...περιμένει. 


















Κατ’ αρχάς το ότι οι γωνιακές ακμές του ωροσκοπίου πέφτουν πάνω στο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδας, παραπέμπει σε ένα ακόμη «μεγάλο φαγοπότι» των ημεδαπών και αλλοδαπών διαπλεκομένων. Κάτω από το ίδιο πρίσμα ο διελαύνων Κρόνος βρίσκεται στον 6ο οίκο της Ελλάδας, ασκώντας την επιρροή του στις εργασιακές σχέσεις.
Το νομοσχέδιο έχει στο πρώτο οίκο τον Κρόνο, μια άμεση και άκρως περιγραφική αναφορά στους περιοριστικό του χαρακτήρα. Και το ότι ο Κρόνος είναι ο κυβερνήτης του 4ου οίκου δείχνει τι ακριβώς περιορίζεται: Η εγχώρια ανάπτυξη και η ευτυχία του λαού.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δυσαρμονικές όψεις του Κρόνου με το Μεσουράνημα (τετράγωνο) και τη Σελήνη (αντίθεση), που δείχνουν αντίστοιχα τη σκληρότητα των νέων μέτρων και τις ασφυκτικές πιέσεις που θα ασκηθούν στο λαό.Η συνεχεια εδω

Οι 12 Αγιο-Βασίληδες του Ζωδιακού

La Femme Radicale






Ο Αϊ Βασίλης μας συνοδεύει από τα παιδικά μας χρόνια και κάθε Δεκέμβρη αρχίζει να φιγουράρει στους αφελείς ορόφους της καθημερινής μας πραγματικότητας.
Το φαντασιακό της ύπαρξής του μας προτρέπει να φτιάξουμε τις δώδεκα μορφές του, βγαλμένες μέσα από το μύθο και την πραγματικότητα των ζωδίων.


ΚΡΙΟΣ
Φοράει κόκκινη στολή παίρνοντας την πρωτοβουλία, διεγείροντας τα συναισθήματα των άλλων, αυτοσυστήνεται ανεπιφύλακτα και στοιχηματίζει συνεχώς, πως θα διατηρήσει ακούραστα το ρόλο του. Φουριόζος και σαματατζής, έρχεται νωρίς-νωρίς, μια χρονιά μάλιστα βιαζόταν τόσο, που μοίρασε τα δώρα του των Φώτων.
ΤΑΥΡΟΣ
Περνάει πολλές ώρες διαβάζοντας τα αμέτρητα γράμματα και η σιλουέτα του πλαταίνει.
Είναι χοντρός με μεγάλη κοιλιά, φροντίζοντας να ανανεώνει το περιεχόμενό της με λιχουδιές, Πιστός και αφοσιωμένος στο σκοπό του, σαν το βουλοκέρι στο χαρτί, έχει μόνον μια απαίτηση: Το φίλεμα πάνω στο τραπέζι.Η συνεχεια εδω

16.12.10

Βαγγέλης Παπαχρήστος-Μια επικίνδυνη διαγραφή

από τον Γιάννη Ριζόπουλο
 
 
«Κι αν την πολιτική δεν μπορείς να την κάνεις όπως θες, τουλάχιστον μην την εξευτελίζεις...»
Με αυτήν την παράφραση του Καβαφικού στίχου απάντησε ο βουλευτής Πρέβεζας στην εσπευσμένη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η οποία ανέβασε κι άλλο τον αριθμό των ανεξάρτητων μελών της Βουλής.
Ο κυβερνητικός βουλευτής «κατέβηκε από το τρένο», μην αντέχοντας να στηρίξει ένα νομοσχέδιο που απεμπολούσε τους αγώνες και την ιδεολογία του. Γιατί ο κ Παπαχρήστος-παλιό στέλεχος του ΚΚΕ και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού από την εποχή που ήταν στο Υπουργείο Εξωτερικών-έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός αγωνιστή. Η σύνοδος του Άρη με τον Ουρανό στον Καρκίνο-επενδυμένη μάλιστα με τον ιδεολογικό μανδύα του Ποσειδώνα-είναι ο ορισμός της αντίστασης σε περιοριστικές πρακτικές, αφήνοντας επιπλέον ανοικτά τα περιθώρια για μια σειρά μάλλον απρόβλεπτων και εκρηκτικών αντιδράσεων απέναντι στην όποια παραβίαση των κανόνων δικαίου.Η συνεχεια εδω

Το ωροσκόπιο του Παναγιώτη Πετράκη – Ο πολυμορφικός καλλιτέχνης

από La Femme Radicale







Ο Παναγιώτης Πετράκης γεννήθηκε ένα απόγευμα κάποιου Νοέμβρη και σίγουρα δεν επαναπαύτηκε στις ευχές που του έδωσε η καλή νεράιδα-Δίας.
Εξαιρετικός ηθοποιός, χορευτής, performer, σολίστας με θαυμάσια φωνή και σκηνική παρουσία, απίστευτη θεατρικότητα και μοναδικό στυλ, κατάφερε να συνθέσει με αριστοτεχνικό τρόπο τις όλως διόλου διαφορετικές τάσεις των επτά-παρακαλώ-γωνιακών πλανητών του ωροσκοπίου του.
Τον γνωρίσαμε στις οθόνες μας από το ρόλο του «Λουκά Βενέτη» στην σειρά «Μυστικά της Εδέμ» της Έλενας Ακρίτα και του Γιώργου Κυρίτση που προβάλλεται από το «Mega».
Κατάγεται από το Ρέθυμνο της Κρήτης αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι όπου και ζει μέχρι σήμερα.
Προέρχεται από μία δεμένη οικογένεια, χαμογελά συνεχώς και τον χαρακτηρίζουν η ευγένεια, η αρχοντιά και το στοιχείο του ακομπλεξάριστου ανθρώπου.
«Εκείνος χαρακτηρίζει τον εαυτό του σαν ευγενικό, φιλόδοξο, εργατικό, παράξενο κάποιες φορές,, εξωστρεφή με κρίσεις εσωστρέφειας, με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα της αξιοπρέπειας, με χιούμορ, σωστός φίλος, ιδιαίτερα σκληρός με τον εαυτό του και τα λάθη του, αφελής, πιστός στην αθωότητα των ανθρώπων».
Φοίτησε στη δραματική σχολή Βεάκη από την οποία αποφοίτησε με άριστα και πέταξε το 2001 ως τη Νέα Υόρκη για το μεταπτυχιακό του σε musical theatre, ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright.
Επέστρεψε λαμβάνοντας μέρος σε πολλές παραστάσεις, οι περισσότερες στο αγαπημένο του είδος το musical.
Τα τέσσερα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με τη Νίνα Λοτσάρη στα musical «Cabaret» και «Vendetta», όπου ξεδίπλωσε τις καλλιτεχνικές του χάρες στο τραγούδι και στο χορό, με τεράστια επιτυχία.
Φέτος τον απολαμβάνουμε στο μουσικό διαγωνισμό του Mega «Just the 2 of us» με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη, να τραγουδά ζευγάρι με την Ελένη Φουρέιρα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Παράλληλα από τις 10/12 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, εμφανίζεται σαν guest στο «Lido επί σκηνής» ερμηνεύοντας τραγούδια του Μίμη Πλέσσα με πολλούς άλλους ερμηνευτές και με την ίδια αμείωτη επιτυχία.
Τοξότης με ωροσκόπο Ταύρο και Σελήνη στον Υδροχόο στον 10ο οίκο, της καριέρας.
Η Σελήνη στο μεσουράνημα κάνει τον άνθρωπο απαιτητικό με τον εαυτό του, φιλόδοξο και διεκδικητικό. Ο ίδιος φαίνεται να μην αφήνει τίποτα στην τύχη, βαδίζοντας με αυτοπεποίθηση και σεβασμό γι αυτό που κάνει.
Το ακριβέστατο τετράγωνο της Σελήνης με το Δία και η αντίθεσή της με τον Κρόνο (σε σχηματισμό ΤΑΥ τετράγωνο μεγάλης ανοχής) αλλά σε γωνιακούς οίκους, σχετίζεται με την προσπάθεια αναγνώρισης, την τύχη, αλλά και το μόχθο, που καταβάλλει στην καλλιτεχνική του πορεία. Επίσης μπορεί κανείς να δει, τον τρόπο που συμπεριφέρεται στην καθημερινότητα, που συνδέεται άμεσα με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στην οποία δίνει υπόσταση και μέγεθος (και όχι δεν συμβαίνει με όλους τους καλλιτέχνες).Η συνεχεια εδω

15.12.10

Ο Άρης απειλεί-Η επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Οι εκτιμήσεις για μια «φλαμπέ εξέγερση» που είχαν διατυπωθεί στο άρθρο «Εργατική Πρωτοχρονιά-Στον αστερισμό της απεργίας», δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν πριν ...αλέκτωρ λαλήσει τρις. Δεν θα αναφερθώ ξανά στις αστρολογικές λεπτομέρειες που έφεραν τα πράγματα σε τέτοιο σημείο (όποιες/οι το επιθυμούν μπορούν να τις αναζητήσουν στο συγκεκριμένο άρθρο), αλλά αξίζει τον κόπο να δώσω μια αστρολογική «φωτογραφία», τόσο των επεισοδίων, όσο και της απρόσμενης επίθεσης στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη.

Τα επεισόδια στο κέντρο των Αθηνών ξέσπασαν γύρω στις 13:15, υπό άκρως ...φυσιολογικές συνθήκες στον ουρανό, καθώς ο Άρης και η συνοδεία του βρίσκονταν πάνω στο Μεσουράνημα στον Αιγόκερω, ενώ η χαρακτηριστική αντίθεση της Σελήνης (τυπικός δείκτης για το λαό) με τον Κρόνο πάνω στον έτερο γωνιακό άξονα, έστειλε το ενεργειακό της μήνυμα σε δύο κατευθύνσεις: Στις δυνάμεις ασφαλείας για να προχωρήσουν σε μια υπέρ του δέοντος χρήση κατασταλτικών μέσων αλλά και στους καταπιεσμένους πολίτες να ξεσπάσουν τα απωθημένα τους εναντίον δικαίων και αδίκων.
Και τη νύφη πλήρωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, που η κακή του μοίρα τον έφερε αντιμέτωπο με ένα εξαγριωμένο μπουλούκι διαδηλωτών. Ο Ρεθύμνιος πολιτικός κτυπήθηκε και λοιδορήθηκε επανειλημμένα, με το φιλοθεάμον κοινό να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα σαν να έβλεπε το επόμενο επεισόδιο του Big Brother. Ευτυχώς, ο αξιοπρεπής κ Χατζηδάκης αποχώρησε μόνος του, χωρίς να περιμένει τη λαϊκή ετυμηγορία για περισσότερο ξύλο.Η συνεχεια εδω

Greek Protestors Clash With Police Θορυβήθηκαν από την επίθεση στον Χατζηδάκη

Άρον άρον φυγάδευσαν τον Κωστή Χατζηδάκη

Η στιγμή που οι άνδρες των ΜΑΤ φυγαδεύουν τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος προηγουμένως είχε δεχθεί επίθεση από εξαγριωμένους διαδηλωτές στην οδό Πανεπιστημίου.

Οι αστυνομικοί σχηματίζουν κλοιό γύρω από τον πρώην υπουργό και τον οδηγούν μέσα στο πολυτελές αυτοκίνητό του προκειμένου να γλιτώσει από τη μανία και την οργή των διαδηλωτών. Η λιμουζίνα κινείται με την όπισθεν στην Πανεπιστημίου. πηγη εδω


Έφαγε ξύλο ο Κωστής Χατζηδάκης



Εξαγριωμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν πριν λίγο στον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος περνούσε από την οδό Πανεπιστημίου, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Όταν είδαν τον Κωστή Χατζηδάκη, απλός κόσμος άρχισε να τρέχει και να τον κυνηγά, φωνάζοντας «θα φάτε ξύλο όλοι», ενώ τον χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές.

Χρειάστηκε να επιστρατευτούν άνδρες των ΜΑΤ για να οδηγήσουν τον πρώην υπουργό μέσα στο αυτοκίνητό του και να τον φυγαδεύσουν.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, ο Κωστής Χατζηδάκης έχει αίματα στο πρόσωπό του.πηγη εδω

Πέφτουν μολότοφ στο Σύνταγμα

Φωτιές έξω από το Υπ. Οικονομικών

14.12.10

Σχέσεις που άφησαν εποχή-Η Rita Hayworth και οι άλλοι....

από La Femme Radicale







H γυναίκα μύθος, κάτι σαν μούσα εξωπραγματικής ομορφιάς και φινέτσας, ήταν Ζυγός με ωροσκόπο Ταύρο και με την Αφροδίτη επίσης στο Ζυγό, δηλαδή μια ενσάρκωση της θεάς που τόσα χρόνια απλά φανταζόμασταν.
Όμως το φαίνεσθαι από το είναι απέχει όσο και ο Ήλιος από τον Πλούτωνα.
Η σκληρή αντίθεση του Κρόνου με τον Ουρανό στον άξονα 4ου – 10ου οίκου του ωροσκοπίου της, δείχνει πως η Hayworth ήθελε να απαλλαγεί από τον πατέρα της και όσα την καταδίωκαν με κάθε τρόπο. Και όντας πολυπρόσωπη με τέσσερις γωνιακούς πλανήτες, επεδίωκε σχέσεις από τις οποίες αντλούσε αποσπασματικά τη βυθισμένη της συναισθηματική ανεπάρκεια-έτρεφε δηλαδή κάθε πλανήτη χωριστά-ενώ παράλληλα τις χρησιμοποιούσε για την αυτοπροβολή της.
Ο Άρης στον 7ο οίκο στον Τοξότη, δραστηριοποιούσε την ανάγκη της για συντροφικότητα αλλά παράλληλα προοιώνιζε και μια σειρά ανισότιμων γάμων.
Το εξάγωνό του με την Αφροδίτη, σε συνδυασμό με το τετράγωνο της Αφροδίτης με το Δία, της έδιναν το πάθος, την υπερβολή και την ευκολία να βάζει κανόνες και να τους παίρνει πίσω μπροστά στο φόβο του να μείνει μόνη.
Με το τρίπτυχο Ήλιου – Αφροδίτης – Ερμή στο Ζυγό, έβρισκε κάτι διαφορετικό να αποσπάσει από όλους, που αρχικά σχεδόν της το εναπόθεταν στα πόδια της, με το μαγνητισμό που εξέπεμπε το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, ένα τετράγωνο ωστόσο που στοίχισε και στην ίδια. Ποτέ δεν βρήκε το απόλυτο που θα έκανε την καρδιά της να φτερουγίσει. Και η ονειροπόλα Σελήνη της στους Ιχθύες βρήκε διέξοδο στο ποτό που ήταν ο μόνος διαχρονικός σύντροφος της.
Η θρυλική «Τζίλντα», στην αέναη αναζήτηση της έκανε βίωμα μια ατάκα, που άφηνε ενθύμιο σε όσους έμεναν πίσω.Η αυνεχεια εδω

Ελλάδα-Το ωροσκόπιο της ανεξαρτησίας

Από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Αρκετοί ερευνητές της αστρολογίας εξεγείρονται και μόνον στη σκέψη ότι μια τόσο «καθυστερημένη και συντηρητική» χώρα, όπως η Ελλάδα ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου. Θα προτιμούσαν ίσως Καρκίνο, Παρθένο η οτιδήποτε άλλο θα τόνιζε τη γκρίνια και τη μιζέρια των Νεοελλήνων.
Ίσως όμως, παρασυρμένοι από μια ιερή αγανάκτηση για τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στην όμορφη πατρίδα μας, ξεχνούν το δισυπόστατο των Ελλήνων, που ναι μεν στο εσωτερικό τα κάνουν κουλουβάχατα αλλά συνήθως διαθέτουν μια ενστικτώδη πολιτική διορατικότητα σε διεθνή θέματα. Πάρα πολλές φορές η κοινή γνώμη στην Ελλάδα έχει τελείως διαφορετική αντίληψη από την Ευρωπαϊκή, όπως φάνηκε για παράδειγμα στην κρίση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Εκτός αυτού, είναι γνωστό ότι ο λαός μιας χώρας δεν περιγράφεται από τον Ήλιο αλλά από τη Σελήνη.
Και η Σελήνη στους Διδύμους εκφράζει πολύ καλά την ευελιξία την επικοινωνιακή δεινότητα και το διπλό χαρακτήρα του Νεοέλληνα. Κάθε φορά μάλιστα που οι γενικότερες εξελίξεις βοηθούν, ξεδιπλώνονται οι ποικίλες επικοινωνιακές ...αρετές της (ατέλειωτο κουβεντολόι, πληθωρισμός κινητών και αυτοκινήτων κλπ)
Η αντίθεση της Σελήνης με τον Άρη περιγράφει εξ ίσου ικανοποιητικά το μεσογειακό ταπεραμέντο, την εσωτερική φαγωμάρα μας αλλά και τα θύματα που θρηνούμε ετησίως στην άσφαλτο-ελλείψει πολέμων...
Όσο για τον ίδιο τον Άρη είναι πηγή εντάσεων και προστριβών. Όπως όμως θα δούμε από την ιδιοσυναστρία «μπολιάζεται» με Πλουτώνιες ιδιότητες. Και βέβαια η συσχέτιση Άρη-Πλούτωνα παραπέμπει σε γνωστούς συμβολισμούς με τον φοίνικα να αναγεννάται από τη στάχτη του η στο πολύ γνωστό εμβατήριο «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει...»
Το Ελληνικό ωροσκόπιο
Η χώρα μας απέκτησε την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ύστερα από μια σειρά συνθηκών, από τις οποίες η πιο γνωστή-κι εκείνη που συνήθως χρησιμοποιείται από τους αστρολόγους-είναι το «Πρωτόκολλο του Λονδίνου», που υπεγράφη ανάμεσα στο Σουλτάνο και τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής στις 3/2/1830.
Τα κριτήρια επιλογής αυτής της ημερομηνίας ως «γέννηση» της σύγχρονης Ελλάδας είναι σε κάθε περίπτωση συζητήσιμα. Όταν υπεγράφη το συγκεκριμένο Πρωτόκολλο, η χώρα είχε ήδη κυβέρνηση και από αυτήν την άποψη δείχνει πιο λογικό να ανατρέξουμε σε άλλες ημερομηνίες που προηγήθηκαν και σημειοδότησαν την ύπαρξη ενός Ελληνικού κράτους.
Αν στηριζόμαστε σε κριτήρια όπως εκείνα που οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν για τις ΗΠΑ θα έπρεπε μάλλον να επικεντρωθούμε στις τελικές αποφάσεις της Α΄ Εθνοσυνέλευσης στην Επίδαυρο (13/1 1822, με το νέο ημερολόγιο), οπότε και διακηρύχθηκε επισήμως η ανεξαρτησία μας.
Θα μπορούσαμε όμως να θεωρήσουμε ως ημερομηνία-σταθμό και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Ιωάννη Καποδίστρια στα τέλη Ιανουαρίου του 1828.
Κάποιοι μελετητές πάλι παρακάμπτουν όλες αυτές τις «παλιές» ημερομηνίες, υποστηρίζοντας ότι ως «αρχή» της σύγχρονης Ελλάδας θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε είτε την Μεταπολίτευση (23/7/74), είτε την ψήφιση του νέου Συντάγματος που τέθηκε σε ισχύ στις 11/6/75.
Όλες οι απόψεις έχουν τα-αστρολογικά-επιχειρήματα τους κι αυτό είναι μάλλον φυσιολογικό από τη στιγμή που κάθε σημαντικό συμβάν στην ιστορία μιας χώρας προκύπτει συχνά από πλανητικές διελεύσεις που «κάθονται» σε προγενέστερες θέσεις και ενδείξεις, επιβεβαιώνοντας την ευαισθησία και τη λειτουργικότητα τους. Για παράδειγμα στον προτεινόμενο χάρτη για το 1975 ο Πλούτωνας βρίσκεται στο Ζυγό ακριβώς απέναντι από τη θέση που έχει σε εκείνον του 1830. Κάτι που απλά σημαίνει ότι ανεξάρτητα με το ποιός τελικά είναι ο «σωστός» χάρτης, τέτοιες ενδείξεις πιστοποιούν την ισχύ συγκεκριμένων θέσεων όπως είναι αυτή του Πλούτωνα.Η συνεχεια εδω

12.12.10

Έρχονται οι εκλείψεις

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Από αρχαιοτάτων χρόνων οι εκλείψεις εθεωρούντο πηγή δεινών και καταστροφών. Παρά την δραστική παρέμβαση της επιστήμης από τον 6ο πΧ αιώνα (όταν ο Θαλής ο Μιλήσιος πρόβλεψε για πρώτη φορά μια έκλειψη) η αρχική αίσθηση δέους και ...πανικού παραμένει ζωντανή μέχρι τις μέρες μας. Από τότε χιλιάδες αστρονόμοι και αστρολόγοι δεν έπαψαν να παρακολουθούν και να καταγράφουν-ο καθένας για τους δικούς του λόγους- αυτό το περιοδικό φυσικό φαινόμενο, που συμβαίνει από τέσσερεις (το πιο συνηθισμένο) ως επτά φορές κάθε χρόνο. Αν και κάθε είδους εκλείψεις γίνονται σε όλο το σύμπαν και μεταξύ των υπόλοιπων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, πρακτικά ο όρος αναφέρεται στον Ήλιο και τη Σελήνη, που όταν ευθυγραμμίζονται με τη Γη σκιάζονται, ανάλογα με τη θέση των τριών ουρανίων σωμάτων. Οι Ηλιακές εκλείψεις έχουν μια ιδιαιτερότητα, που προκύπτει από το μέγεθος της Σελήνης. Η ακριβής κάλυψη του ηλιακού δίσκου από το δορυφόρο μας έχει οδηγήσει κάποιους ερευνητές στην υπόθεση ότι η Σελήνη είναι στην πραγματικότητα ένας τεχνητός δορυφόρος, που τοποθετήθηκε σε τροχιά από εξωγήινους... Τέτοια και άλλα πολλά συνηθίζονται στο χώρο των ...άστρο-βαρεμένων.
Η αστρονομική διάσταση
Αστρονομικά, οι Ηλιακές εκλείψεις συμβαίνουν όταν έχουμε Νέα Σελήνη, ενώ οι Σεληνιακές στην Πανσέληνο. Για μεγάλες χρονικές περιόδους ακολουθούν ένα κύκλο 19 ετών, όπου επαναλαμβάνονται στην ίδια μοίρα του ζωδιακού κύκλου-με μια ελαφρά απόκλιση. Πχ η τελευταία Σεληνιακή έκλειψη της 26/6/2010-με τη Σελήνη στις 4 μοίρες (περίπου) του Αιγόκερω-έχει τις ...αδελφές της, που χρονικά τοποθετούνται το 1991 και το 2029. Οι ζωδιακές ζώνες, που φιλοξενούν τις εκλείψεις σχετίζονται πάντα με τη θέση των Δεσμών της Σελήνης (Nodes). Τώρα, που οι Δεσμοί βρίσκονται στον Αιγόκερω (ο Βόρειος) και τον Καρκίνο (ο Νότιος) οι εκλείψεις συμβαίνουν είτε σε αυτά τα δύο ζώδια, είτε στα γειτονικά τους. Έτσι και το φετινό χειμώνα θα έχουμε μια Σεληνιακή έκλειψη στις 21/12 (ώρα 10:18 Ελλάδος) με τη Σελήνη στις 29 και 21΄ των Διδύμων και μια Ηλιακή στις 4/1/2011 (ώρα 10:52 Ελλάδος) με τον Ήλιο στις 13 και 38΄ του Αιγόκερω. Οι αστρονόμοι, βέβαια υπερασπίζονται με σθένος την άποψη ότι οι εκλείψεις δεν επιδρούν στις τύχες των ανθρώπων, το ακριβώς αντίθετο, όμως διατείνονται οι αστρολόγοι.
Η αστρολογική προσέγγιση
Στους αστρολογικούς κύκλους η ...καταστροφολογία δίνει και παίρνει αναπαράγοντας τον αρχέγονο πανικό των απολίτιστων προγόνων μας. Όμως που αρχίζει η αλήθεια και που τελειώνουν οι υπερβολές; Από τη μια πλευρά είναι ήδη γνωστό ότι ο κόσμος ...υπάρχει ακόμη παρά το τεράστιο πλήθος των εκλείψεων, που έχουν συμβεί ανά τους αιώνες. Από την άλλη είναι φανερό ότι πολλά αξιοσημείωτα φυσικά φαινόμενα, όπως οι σεισμικές και οι ηφαιστειακές διεγέρσεις, συνδέονται άμεσα με τις εκλείψεις. Πολλοί δογματικοί επιστήμονες η διανοητές αρνούνται αυτή την πραγματικότητα στηρίζοντας την πεποίθηση τους στο ότι δεν υφίσταται καμία άμεση (χρονικά) σύνδεση ανάμεσα στις εκλείψεις και τα φαινόμενα. Δεν θα ξεχάσω το αλαζονικό ύφος του Ν Δήμου, όταν το1999 δήλωνε στο κρατικό κανάλι, ανήμερα της εντυπωσιακής Ηλιακής έκλειψης της 11/8: «Ορίστε, δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα!» Οι μεγάλοι σεισμοί, που ακολούθησαν στην Τουρκία και την Ελλάδα, όταν η διελαύνουσα Σελήνη ενεργοποίησε τη μοίρα της έκλειψης, ούτε είπαν, ούτε πρόκειται να πουν κάτι σε ανάλογους διανοητές και φανατικούς πολέμιους της αστρολογίας. Όμως για όποιον γνωρίζει η σύνδεση είναι προφανής. Ο χρόνος των συμβάντων, που μπορεί να προκύψουν από μια έκλειψη εξαρτάται βασικά από την κίνηση των ουράνιων σωμάτων, που συμμετέχουν σε αυτή: Του Ήλιου και της Σελήνης. Και συνήθως μια πιο προσεκτική μελέτη αναδεικνύει αυτήν την πραγματικότητα.Η συνεχεια εδω

Ζώδια και γάμος-Γιατί το σκάνε πριν το μυστήριο;

από τον Γιάννη Ριζόπουλο
Το δράμα είναι σπάνιο αλλά υπαρκτό. Είτε η νύφη, είτε ο γαμπρός μπορεί να ξεροσταλιάζουν για ώρες στα σκαλοπάτια της εκκλησίας σε ένα εξευτελιστικό ραντεβού με την ιστορία: Την ματαίωση ενός γάμου. Υπάρχουν βέβαια και χειρότερες εκδοχές, όταν για παράδειγμα ο ένας εκ των δύο μελλονύμφων αποχωρεί στο μέσον του μυστηρίου αφήνοντας εμβρόντητους τους πάντες. Όμως, γιατί δεν ήρθε; Η γιατί την κοπάνησε; Ήταν λιγοψυχιά, πανικός η μήπως μια σοφή επιλογή; Τελικά, πίσω από ένα «κρέμασμα» η μια άτακτη οπισθοχώρηση της ύστατης στιγμής μπορεί να κρύβονται πολλοί ουσιαστικοί λόγοι. Ανάλογα με το ζώδιο και το φύλο του μετανοημένου, βέβαια...

Κριός

Γυναίκα
Είχε τα νεύρα της
Ήταν στη συναυλία
Της έτυχε ένας άλλος
Άνδρας
Τα ‘φτυσε στο μπάρτσελορ πάρτι
Η νύφη του πάτησε δυνατά το πόδι
Έτσι του ήρθε

Ταύρος


Γυναίκα
Ακόμη να της δείξει τη φορολογική του δήλωση
Τα κουφέτα δεν είχαν σοκολάτα
Ακόμα έρχεται...
Άνδρας
Δεν του έγραψαν το σπίτι
Έχασε ένα 50ρικο και το ‘ψαχνε
Πήγε κατευθείαν στην ταβέρνα
  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

11.12.10

Ζωδιακος Κυκλος Χαρακτικο του Δημητρη Γαλανη






Το 1945 κυκλοφορει σε 500 αριθμημενα αντιτυπα το βιβλιο Une Saison en Astrologie  του ποιητη  Leon-Paul Fargue .Τα χαρακτικα του βιβλιου τα εκανε ο Δημητρης Γαλανης και ολα ειναι με θεμα την αστρολογια.Ο ζωδιακος κυκλος ειναι ενα χαρακτικο που εχει σαν θεμα την Ιατρικη Αστρολογια πανω στο γυναικειο σωμα. Ενα χαρακτικο υψηλης αισθητικης και τεχνικης.Εχω ενα ανατυπο του βιβλιου με αριθμο 158.Προσεχως θα ανεβασω και αλλα χαρακτικα του με θεμα παντα την Αστρολογια.

Η Αστρολογία του Α΄ Παγκόσμιου Κυβερνοπολέμου

Από τον Γιάννη Ριζόπουλο
 
Αν δεν σας λέει τίποτα η λέξη Anonymous, σίγουρα δεν έχουν την ίδια εικόνα το Twitter, το Facebook, η Visa, η Master, η Amazon, η Swiss Bank η Pay Pal και βέβαια οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ.
Με αιτία και αφορμή την υπόθεση Julian Assange, το προηγούμενο τετραήμερο οι «Ενωμένοι Χάκερς» εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε όσους ιστότοπους δυσχέραναν ή απέκοψαν δυνατότητες της Wikileaks. Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι η Anonymous επιστράτευσε πάνω από 30.000 εθελοντές, οι οποίοι με τη βοήθεια ενός λογισμικού (LOIC) μετέτρεψαν τους υπολογιστές τους σε πυροβολαρχίες του διαδικτύου. Πυρ ομαδόν εναντίον των σέρβερ παγκόσμιων κολοσσών, που σχεδόν γονάτισαν ή αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους για αρκετές ώρες*.
«Είμαστε παντού, είμαστε ο καθένας σας, είμαστε παντού» λένε οι υπερασπιστές της ελεύθερης έκφρασης και φυσικά ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρις ...εσχάτων.
Τι ήταν όμως αυτό που αστρολογικά προκάλεσε την παγκόσμια σύγκρουση;
Η δημιουργία του World Wide Web (www) από τον Τιμ Μπέρνερς Λη έγινε στις 6 Αυγούστου του 1991 στη Γενεύη της Ελβετίας (στο CERN) και το πρώτο μήνυμα προς τους απανταχού χρήστες στάλθηκε στις 16:00:12΄΄ GMT.**


Και το ωροσκόπιο αυτής της στιγμής είναι όντως εντυπωσιακό. Ο Ουρανός σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στον 1ο οίκο αποτυπώνουν το χαρακτήρα μιας επινόησης που άλλαξε τον κόσμο. Η Δήμητρα, ο πλανήτης της αποδοχής και ένας από τους πιο σημαντικούς επικοινωνιακούς δείκτες βρίσκεται στο 10ο οίκο και το Σκορπιό τονίζοντας τις δυνατότητες προπαγάνδας η χειραγώγησης αλλά και τις οικονομικές δυνατότητες που παρέχει το νέο μέσον. Αυτές εξ άλλου εντοπίζονται και στην παρουσία του Ήλιου και του Δία στον 8ο οίκο και του Πλούτωνα στον 11ο. Όσον αφορά τη διακίνηση των πληροφοριών όμως όλα τα ...λεφτά είναι ο Ωροσκόπος στον Τοξότη και η αντίθεση του με τη Σελήνη στους Διδύμους. Αυτό κι αν είναι μετάδοση πληροφορίας!Η συνεχεια εδω

Συναστρια Αθηνας Ωναση και Alvaro de Miranta

από τη Ρένα Κολιοπανου
 






«Ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες»
~Αριστοτέλης Ωνάσης~
Όνομα: Αθηνά( πρώην Ρουσσελ ή πρώην Ωνάση-σε ηλικία δεκαπέντε ετών ζήτησε να μην φέρει το όνομα του παππού της-) ντε Μιράντα Νέτο.
Ημερομηνία Γέννησης: 29 Ιανουαρίου 1985 ,ώρα 2:50 π.μ
Τόπος Γέννησης: Νεϊγύ του Σηκουάνα, Γαλλία.
Όνομα μητρός: Χριστίνα Ωνάση
Όνομα Πατρός: Τιερι Ρουσσελ
Όνομα συζύγου : Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο
Σπουδές: Παρακολούθησε βασική σχολική εκπαίδευση γαλλικού προτύπου στη Λωζάννη, και ολοκλήρωσε το Μπακαλορεά το καλοκαίρι του 2003.
Χόμπι: Ιππασία
Γλώσσες : Αγγλικά, Γαλλικά και Σουηδικά.
Κάπως έτσι θα ήταν το βιογραφικό της Αθηνάς Ωνάση, αν χρειαζόταν να το υποβάλλει για μια θέση εργασίας. Πράγμα βέβαια που δεν θα χρειαστεί πoτε . Γεννήθηκε και μεγάλωσε με μια μοναδική σφραγίδα που θα την συνοδεύει πάντα. Κληρονόμος. Κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας του Έλληνα κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση, που αποτελείται από ένα νησί στο Ιόνιο Πέλαγος ( Σκορπιό) , ξενοδοχεία , 217 τραπεζικούς λογαριασμούς , 87 εταιρίες σε όλο τον κόσμο και ένα θαλάσσιο στρατό από 38 τάνκερ κ.α.!!!
Όσο και η ίδια αν δεν θέλει να το δεχτεί το αίμα νερό δεν γίνεται . Ποια είναι λοιπόν η Αθηνά Ωνάση? Ένα κορίτσι που είναι αδιάφορο απέναντι στους προγονούς της και την ιστορία τους? Ένα κορίτσι που αποφάσισε να απαρνηθεί την ελληνική καταγωγή της , αποποιωντας το όνομα της και την γλώσσα της? Ένα κορίτσι δυστυχισμένο από την έλλειψη της μητέρας της και της αναγκαστικής συμβίωσης με τον μπαμπά , τη νέα σύζυγό του «Γκαμπι» (ερωμένη του ενόσω ήταν παντρεμένος με τη Χριστίνα) και τα τρία ετεροθαλή αδέλφια της? Ένα ήσυχο κορίτσι που δεν δίνει συνεντεύξεις και κάνει οτιδήποτε για να μην δίνει δικαιώματα στον τύπο γιατί απλά θέλει την ηρεμία του? Η ένα κορίτσι που φοβάται να έρθει σε επαφή με οτιδήποτε της θυμίζει την τραγική ιστορία που ακολουθεί το όνομα Ωνάσης?
Η μονή πραγματική σύνδεση που θέλει φαίνεται να έχει πραγματικά στην ζωή της ,είναι με τον ολυμπιονίκη Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο .Ο Αλβάρο γεννήθηκε στο Σαο Πάολο της Βραζιλίας στις 5 Φεβρουαρίου 1973. Λίγα πράγματα γνωρίζουμε για αυτόν και πως άρχισε η σχέση τους. Η κοινή τους αγάπη για την ιππασία φαίνεται πως τους έδεσε αρχικά και τους οδήγησε στον γάμο στις 3 Δεκεμβρίου το 2005 στον Σαο Πάολο. Αποκλείοντας τον Τύπο και τον πατέρα της από τον περιβόητο γάμο, η Αθηνά κάνει άλλη μια κίνηση που αφοπλίζει . Γίνετε Αθηνά ντε Μιράντα Νέτο .
Έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε και ο Τύπος φαίνεται δεν θέλει να την ξεχάσει. Πολύ συχνά και πυκνά κυκλοφορούν φήμες για δήθεν χωρισμό και απόστασης του ζευγαριού. Μέσα από την ανάλυση του σύνθετου της σχέσης τους, ας ρίξουμε μια μάτια σε αυτό το αθόρυβο ζευγάρι.( Μελετούμε μόνο τις όψεις γιατί η ώρα γέννησης του Αλβάρο δεν μας είναι γνώστη)
Οι όψεις του composite Ηλίου είναι αρκετά υποστηρικτικές για την πορεία του ζευγαριού. Το αρμονικό εξάγωνο με την Σελήνη μας δείχνει ότι ανοίγουν τις πόρτες στα συναισθήματα να κυλήσουν μέσα στην σχέση τους . Ο Ήλιος και η Σελήνη υποδηλώνουν την αρμονική ενοποίηση του αρσενικού με του θηλυκού. Η εύκολη όψη ανάμιξης τους αυτών των αρχών, διευκολύνει τα άτομα να έχουν μια όμορφη και ισορροπημένη σχέση. Ο καθένας ξέρει τις ικανότητες του και τις μοιράζεται με τον σύντροφο του χωρίς να τον ενοχλεί.Η συνεχεια εδω

9.12.10

JOHN FRAWLEY- ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΓΑΛΑΝΟΥ-ΞΕΝΟΥ


Πρόκειται να κυκλοφορήσει και ίσως σας ενδιαφέρει...

Ο Εκδοτικός Οίκος Γαλανού – Ξένου έχει τη χαρά να σας αναγγείλει ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα νέο βιβλίο στο χώρο της Αστρολογίας στην Ελλάδα.
Πρόκειται για τη μετάφραση του βιβλίου του John Frawley “The Horary Textbook” ή σε ελληνική απόδοση “Εγχειρίδιον Ωριαίας Αστρολογίας”. Είναι ένα έργο που απευθύνεται πρώτα απ΄όλα σε κοινό το οποίο ενδιαφέρεται για την αστρολογία και αποτελεί ένα σημαντικό εγχειρίδιο στην αποτελεσματική χρήση της τέχνης αυτής μέσα στα οποιαδήποτε καθημερινά και μή ερωτήματα που μπορεί να απασχολήσουν το μυαλό ενός ανθρώπου, βοηθώντας να δοθούν απλές απαντήσεις, ακριβείς, και χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία.
Ερωτήματα τα οποία ένας γενέθλιος χάρτης δεν υπόσχεται ότι θα τα απαντήσει με την πρωτη ματιά, αλλά και ούτε με την τελευταία, όπως “θα ξαναγυρίσει το χαμένο μου κατοικίδιο”, “πώς θα είναι ο καιρός στο πάρτυ μου?”, αν “θα ξανασυναντήσω εκείνο το πρόσωπο”, “θα πάρει το κόμα μου τις εκλογές?” και ό,τι άλλο μπαίνει σαν προβληματισμός στο μυαλό ένος ανθρώπου μπορούν να εντοπιστούν μέσα σε έναν ωριαίο χάρτη. Έτσι αυτό το βιβλίο αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στην οπλοθήκη του επαγγελματία αστρολόγου, αλλά και του ανήσυχου ανθρώπου που θέλει η αστρολογία να πάει πιο πέρα από την προσπάθεια αστρολογικής ψυχανάλυσης και να αγγίξει το απτό “ναι” ή “όχι”, μαζί με το “γιατί” μιας κατάστασης.

Το ακόμη θετικότερο που κάνει αυτό το βιβλίο να είναι σημαντικό είναι η απλότητά του. Ο συγγραφέας και αστρολόγος John Frawley παραδίδει τον τρόπο χρήσης αυτής της τεχνικής, εντελώς απλά, όπως είναι και το μότο του “Keep it simple”, δηλαδή “Μείνετε στα απλά”. Γιατί είναι πιο εύκολο, να ξέρει κανείς καθαρά τι ζητάει να μάθει, για να μπορεί να το εξετάζει. Με στόχο κατευθείαν στο ζητούμενο, αυτό το βιβλίο δείχνει πώς να πηγαίνει κανείς στην καρδιά του θέματος χωρίς να παρεκτρέπεται η προσοχή του σε θέματα άσχετα προς το ενδιαφερον του πελάτη ή του ενδιαφερόμενου.
Σίγουρα είναι ένα βιβλίο εργαλείο, που όχι μόνο δεν πρέπει να λείπει απο καμία σοβαρή αστρολογική βιβλιοθήκη, αλλά για αρχή να παραστέκεται δίπλα στο λάπτοπ!

Μπορείτε να επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμό στο facebook.
http://www.facebook.com/home.php?#!/home.php?sk=group_158402044190671

Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι από τον ιστότοπο Αstrologycoursesonline.com 

Το διαβασαμε εδω 

Το ωροσκοπιο τιυ Δημαρχου Στυλιδας Αποστολου Γκλετσου

από το Γ. Ριζόπουλο

Ο Απόστολος Γκλέτσος είναι πλέον και με τη …βούλα ο νέος Δήμαρχος Ανατολικής Φθιώτιδας.
Καρκίνος με Ωροσκόπο στον Καρκίνο και Σελήνη στους Ιχθύες, αποτελεί ένα καλό παράδειγμα ζωδιακής ...παραπλάνησης, αφού η μάλλον δυναμική δημόσια εικόνα του δεν συνάδει με τις τρέχουσες αντιλήψεις περί Καρκίνων και ...υδάτων.
Ωστόσο αυτή η «παρεξήγηση»-που δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία σχετικά με το τι εικόνα έχει η πλειοψηφία των ανθρώπων για τα ζώδια-έχει και τις αιτίες της.
Κατ’ αρχάς, στην αστρολογία η ερμηνεία δεν πρέπει να στηρίζεται σε ποσοτικές προσεγγίσεις. Αντίθετα με ότι πιστεύεται γενικότερα, αν κάποιος έχει τον Ήλιο και τον Ωροσκόπο του στο ίδιο ζώδιο δεν δείχνει «πιο πολύ» τα χαρακτηριστικά του ζωδίου αλλά εξ αιτίας της έλλειψης ανταγωνισμού μεταξύ αυτών των δύο βασικών παραμέτρων, λειτουργεί χωρίς να υπερβάλλει στην εκδήλωση των χαρακτηριστικών τους.
Στην περίπτωση του Απόστολου Γκλέτσου ο Καρκίνος δεν πιέζεται να εκφραστεί με τους «συνήθεις» τρόπους του ζωδίου (υπερευαισθησία, αμυντική στάση κλπ) γιατί «νοιώθει» πιο σίγουρος. Ο μόνος «επισκέπτης» στο ζώδιο που δέχεται ισχυρές πιέσεις είναι ο Ερμής, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται στον 1ο οίκο και δέχεται ένα τετράγωνο από τον Άρη. Εξ ου και το ιδιαίτερα θερμό ταπεραμέντο του που τόσες φορές έχει γίνει αντικείμενο …θαυμασμού!Η συνεχεια εδω

Nicola Tesla το ωροσκοπιο μια; μεγαλοφυιας

από τον Karl Heinz Ottinger







Ο Νικόλα Τέσλα γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1856 σε ένα μικρό χωριό της Λίκα σε μια περιοχή που τώρα ανήκει στην Κροατία. Ο ίδιος Σέρβος στην καταγωγή (*οι Σέρβοι είναι υπερήφανοι για αυτόν) . Η περιοχή όπου μεγάλωσε ήταν Αυστρο-Ουγγρική . Ο ίδιος ήταν ένας Σέρβος με Αυστρο-Ουγγρική υπηκοότητα. Ο Πατέρας του ιερέας και η μητέρα του αγρότισσα αλλά με ιδιαίτερη έφεση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.
Ο Νικόλα ζούσε στην σκιά του επίσης ιδιοφυούς αδελφού του Ντάνε που ήταν 7 έτη μεγαλύτερος . Το 1863 ο Ντάνε έπεσε από το άλογο του και σκοτώθηκε. Η θλίψη στην οικογένεια ήταν μεγάλη. Ο Ίδιος ο Τέσλα λέει: «Ο πρόωρος θάνατος του Ντάνε άφησε τους γονείς μου απαρηγόρητους… Η ανάμνηση των δικών του κατορθωμάτων έκανε κάθε προσπάθεια μου να φαίνεται αδιάφορη και εκτός συναγωνισμού. Οτιδήποτε και να κατάφερναν είχε κάποια αξία μόνον όταν έκανε τους γονείς μου να αισθάνονται την απώλεια του Ντάνε λιγότερο έντονη. Έτσι, μεγάλωσα με λίγη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου» (Νικόλα Τέσλα, My Inventions).
Ο Τέσλα είχε εμμονή να αναδείξει το όνομα της οικογενείας του. Ο πατέρας του τον ήθελε ή στρατιωτικό ή ιερέα αλλά ο Μικρός Νικόλα ήθελε να μείνει στην ιστορία. Τα χρόνια περνούσαν και το μυαλό του Τέσλα πετούσε «σπίθες». Ως μαθητής Λυκείου στο Λύκειο του Κάρλοβιτς είχε την τύχη να δει μια επίδειξη ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό ήταν!! Ο Τέσλα είχε βρει τον σκοπό του.
Τα χρόνια πέρασαν και από μαθητής έγινε σπουδαστής στο Πολυτεχνείο του Γκρατς βρέθηκε αντιμέτωπος με μια πρόκληση. Ο καθηγητής παρουσιάζει με περηφάνια μια ηλεκτρική μηχανή παραγωγής ρεύματος αλλά είχε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και πετούσε σπίθες. Όταν ο καθηγητής έθεσε σε λειτουργία τη συσκευή, εκείνη άρχισε να κάνει έντονο θόρυβο και να στέλνει γύρω της μια βροχή από μπλε σπίθες, αστράφτοντας και τρίζοντας, μέσα σ’ ένα βουητό που γινόταν όλο και πιο ανυπόφορο.
Τότε ο σπουδαστής Τέσλα ρώτησε τον καθηγητή του: «Αυτές οι σπίθες δεν υποδηλώνουν μια απώλεια ενέργειας;»
«Ναι», απάντησε ο καθηγητής του, «αλλά αυτό είναι στα πλαίσια του αποδεκτού. Δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά».
«Αλλά δεν θα μπορούσαμε να εφεύρουμε μια καλύτερη γεννήτρια;», ρώτησε ο Τέσλα.
Ο καθηγητής άρπαξε τότε την ευκαιρία να χλευάσει το νεαρό Τέσλα για την τολμηρή του ιδέα, διασκεδάζοντας ταυτόχρονα την τάξη του: «Πως θα μπορούσες να κατασκευάσεις μια γεννήτρια χωρίς τα απαραίτητα ζεύγη και χωρίς απώλειες ενέργειας;»
«Αυτό δεν το γνωρίζω», του απάντησε ο Τέσλα, «ίσως όμως με τη χρήση εναλλασσόμενου ρεύματος;»
«Ανοησίες!», τον έκοψε απότομα ο καθηγητής του, «Το εναλλασσόμενο ρεύμα είναι άχρηστο, παντελώς άχρηστο. Είναι σαν να προσπαθείς να εφεύρεις μια αεικίνητη μηχανή!»
Ένα απόγευμα και ενώ με τον φίλο του απήγγειλε στίχους του Φάουστ το γνωστό έργο του Γκαίτε (ο Φάουστ ήταν μύστης …τυχαίο; Δεν νομίζω?) του ήρθε στο μυαλό η έμπνευση και άρχισε να σχεδιάζει την μηχανή εναλλασσόμενου ρεύματος στο χώμα.
Μετά ταξίδεψε στην Αμερική, τον εξαπάτησε ο Έντισον, πήγε στον Westinghouse , αρνήθηκε το Νόμπελ επιστήμων να το μοιραστεί με τον Έντισον. 7οο ευρεσιτεχνίες είναι δια χειρός Τέσλα. Μερικές από αυτές :
Ακτινογραφία
Τηλέγραφος,
Σύστημα HAARP
Τηλεκατεύθυνση
Πηνίο Τέσλα
Ο ίδιος είχε πει: «Το παρόν είναι δικό τους. Το μέλλον είναι δικό μου»
Πέθανε μόνος και ξεχασμένος στις 7/1/1943

Τι Λέει ο χάρτης του...η συνεχεια εδω

Αστρολογικη αναλυση Big Brother-Από τον Τζωρτζ Όργουελ στην Ρούλα Κορομηλά

Από τον Γιάννη Ριζόπουλο
 
 
Ο αστρολογικός Τζωρτζ Όργουελ
Ο συγγραφέας της αλληγορικής «Φάρμας των Ζώων» και του πασίγνωστου «1984» υπήρξε ένας από τους πλέον ασυμβίβαστους ιδεολόγους της εποχής του, «υπακούοντας» στα κελεύσματα του Άρη, του Ουρανού αλλά και του εξαιρετικά δυναμικού Ποσειδώνα του (στο 10ο οίκο σε όψεις με τα Φώτα και τον Άρη).
Η σύνοδος του αστρικού του Ωροσκόπου με τη Δήμητρα και βέβαια ο γωνιακός Δίας συνέβαλαν στο να είναι ένας από τους πλέον πολυσυζητημένους διανοητές του 20ου αιώνα. Βαθύτατα πολιτικός, έδωσε μια ουσιαστική διάσταση στα τετράγωνα των αστρικών Φώτων και του αστρικού Μεσουρανήματος με τη Δήμητρα, ενός πλανήτη που συνδέεται άμεσα τόσο με τη δημοσιογραφία, όσο και με την πολιτική.
Παράλληλα, με τον δυναμικό Άρη στον 1ο οίκο και τον ανατρεπτικό Ουρανό στον 4ο έζησε μια έντονη και περιπετειώδη ζωή, αλλάζοντας συχνά δραστηριότητες, επαγγέλματα και τόπους διαμονής (Ινδία, Αγγλία, Βιρμανία και πάλι στην Αγγλία, μέχρι να καταλήξει στο νησί Jura των Εβρίδων), υπερασπιζόμενος πάντα τις αρχές και την ιδεολογία του (ο ίδιος δήλωνε αναρχικός). Είναι ίσως χαρακτηριστικό ότι το 1936, πριν καλά-καλά ...προλάβει να παντρευτεί, έφυγε για την Ισπανία, όπου πολέμησε στο πλευρό των Δημοκρατικών, εναντίον του Φράνκο.
Ωστόσο το τ-τετράγωνο Ουρανού-Δία-Πλούτωνα πάνω σχεδόν στις γωνιακές ακμές του Ωροσκοπίου, του επεφύλασσε και μερικές δυσάρεστες «εκπλήξεις», όπως ήταν ο ξαφνικός θάνατος της συζύγου του Ιλέην αλλά και τα προβλήματα υγείας που τελικά του στοίχισαν και τη ζωή του (έπασχε από φυματίωση, όντας ένα ακόμη θύμα της γενιάς με τον Πλούτωνα στους Διδύμους). Πέθανε στις 21/1/50, σε ηλικία 47 ετών, τρεις μήνες αφότου είχε παντρευτεί για δεύτερη φορά (μέσα στο νοσοκομείο) την Sonia Brownell.Η συνεχεια εδω

Ωροσκοπια της Rock &Metal σκηνής-Οι μεγάλοι σολίστες

Από τον Karl Heinz Ottinger








Η μουσική είναι ουσιαστικά μια ηχητική «μετάφραση» της μαθηματικής αρμονίας. Rock & Metal είναι ένα είδος παρεξηγημένο στην Ελλάδα. Αλήθεια όμως έχει σκεφτεί κανείς τι αντιπροσωπεύουν μουσικά οι μεγαλύτεροι κιθαρίστες της Rock & Metal μουσικής σκηνής;
Τύποι του μεγάλου μουσικού είναι δύο: CUPIDO=ΗΛΙΟΣ/ZEUS και ΟΥΡΑΝΟΣ = CUPIDO /KRONOS. Η διαφορά στην ερμηνεία είναι πως ο πρώτος είναι ο παίχτης που συνεπαίρνει το κοινό ενώ στην δεύτερη περίπτωση είναι ο μουσικός που είναι παράλληλα και τεχνικός σε τέτοια θέματα.
Ας δούμε λοιπόν πως οι πλανήτες ...γρατζουνάνε τις κιθάρες (αναγκαστικά συμπεριέλαβα μόνο χάρτες με ώρα γέννησης).

Eddie Van Halen
Ο πρωτοπόρος. Στην δεκαετία του ‘70 υπήρχε έντονη διαμάχη για τα ποιες κιθάρες ήταν καλύτερες. Fender Stratocaster ή Gibson Les Paul. O Eddie ψαγμένος αγόρασε ένα σκάφος της μιας και έναν λαιμό της άλλης και τις συνέθεσε. Το όνομα αυτό του υβριδικού τύπου ήταν Frankestrat. Επίσης το παίξιμο finger tapping δηλαδή παίζω ένα σόλο χτυπώντας με τα δάκτυλα τις χορδές στο λαιμό της κιθάρας είναι δική του εφεύρεση. Είναι επίσης δημιουργός ενός από τα καλύτερα σόλο σε τραγούδι που ακούγεται στο θρυλικό Beat it του Michael Jackson.
CUPIDO=MC/ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ= ΗΛΙΟΣ/ΣΕΛΗΝΗ=ΗΛΙΟΣ/ZEUS= MC/KRONOS Ο μεγάλος καλλιτέχνης -δημιουργός. Το ταλέντο. Τα χόμπι-ψυχαγωγία.Η συνεχεια εδω

Το ωροσκοπιο του Δημητρη Σκαρμουτσου της κριτικης επιτροπης του Master Chef

από La Femme Radicale






Toν γνωρίσαμε στη φετινή εκπομπή του Mega ως έναν από τους 3 κριτές για την ανάδειξη του Master Chef.
Τα τελευταία 5 χρόνια είναι η έμπνευση της γαστρονομικής απόλαυσης στο εστιατόριο του Σταύρου Θεοδωράκη «Αλάτσι» πίσω από το Hilton, όπου η εκκεντρική του εμφάνιση με τα τατουάζ δεν επηρέασε την είσοδό του και την μακρά παραμονή του, όπως συνέβαινε συνήθως σε άλλους χρόνους κι άλλα μέρη.
Η εκπομπή παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και ακροαματικότητα σαν άψογα δεμένη συνταγή, παρ’ όλες τις αρχικές αντιρρήσεις του για την παρουσία της Ευγενίας Μανωλίδου, οι οποίες γρήγορα εξαφανίστηκαν, εξ αιτίας της ομοζωδιακής Σελήνης τους.
Γεννημένος στις 11/6/1970 στην Αθήνα και κουβαλώντας την περιέργεια του Δίδυμου που δεν τον ικανοποιούσαν τα στερεότυπα, φεύγει το 1989 για το Los Angeles σε μια προσπάθεια περισσότερο συνειδητοποίησης για το τι θέλει να κάνει.
Σπουδάζει οικονομικά αλλά δεν θεραπεύεται από το μικρόβιο της μαγειρικής, ζητώντας δουλειά σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Los Angeles το French Laundry.
Ακολούθησε το Sheraton, πολλά ταξίδια σε όλο τον κόσμο και η ξαφνική του Κρόνια προσγείωση στα πάτρια εδάφη λόγω της εγκυμοσύνης της μάνας του γιου του, που σήμερα είναι 9 ετών.
Αντικομφορμιστής και κόντρα στα κοινότυπα διασκεδάζει στα Εξάρχεια, χτυπάει διαρκώς τατουάζ, αποδρά μέσα από το αλκοόλ και τις «ταξιδιάρικες» ουσίες αλλά λίγο πριν καρβουνιάσει τη ζωή του, ο Πλούτωνας μεταμορφώνει το ασχημόπαπο σε κύκνο. Βάζει κόκκινες γραμμές στα όριά του, κόβει τις κακές συνήθειες, φοράει τη στολή που τον λυτρώνει και αποδέχεται την τηλεοπτική πρόταση για τα χρήματα, που τον βοηθούν να στηρίξει το γιο του.
Ζει στη Δεινοκράτους στο Κολωνάκι μαζί με το αγαπημένο του λαμπραντόρ, ομολογεί πως έχει παντρευτεί αρκετές φορές και απολαμβάνει την αποδοχή του κόσμου λέγοντας χαρακτηριστικά πως, οι κυρίες πλέον τον σταματούν στο δρόμο ενώ πριν έκρυβαν τις τσάντες τους.
Ξεχωρίζει χωρίς να κάνει τίποτα ιδιαίτερο, από το γλυκό χαμόγελο, το πικάντικο βλέμμα και την καλοσυνάτη στάση του, σε συνδυασμό με μια προκλητική φαινομενική αντίφαση.
Πάνω απ’ όλα όμως ξεχωρίζει γιατί είναι αντίθετος με την κονσερβοποιημένη ζωή, όπως με τη χρήση κονσέρβας στα πιάτα του.Η συνεχεια εδω

5.12.10

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΛΕΩΝ

Μοίρες: 20-25

Κυρίαρχο πνεύμα: Réiiel

Επίκληση: Ecce enim Deus adjuvat me et Dominus susceptor est animae meae.

Κυριαρχία: Αρετή και ζήλος για τη διάδοση της αλήθειας.

Θετικές όψεις: Πνεύμα που πάντα θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να καταστρέψει την ασέβεια.

Αρνητικές όψεις: Φανατισμός, υποκρισία.


Μοίρα 21: Η μοίρα της Διείσδυσης.

Νους οξυδερκής, που θα του αποκαλυφθούν τα μυστικά της φύσης.
Αυτό το μέρος του σημείου του Λέοντα προσφέρεται για μελέτες και φιλοσοφικές συζητήσεις, και συμβολίζει την υψηλή ικανότητα και τη σοφία που μπορούμε να ελπίζουμε από τη μοίρα αυτή και την επίδρασή της στο άτομο, το οποίο θα δούμε να τοποθετείται πάνω από την υλική έκφραση ή τις σαρκικές απολαύσεις. Αυτό ισχύει και για άνδρα και για γυναίκα, γεννημένους σ’ αυτή τη μοίρα.
Τα άτομα αυτά έχουν το χάρισμα της ενδοσκόπησης, την διπλωματία, και την ψυχική ισορροπία. Ειδικότερα έχουν την ικανότητα για την μελέτη της ανθρώπινης φύσης. Το μυαλό είναι συγκεντρωμένο, ισχυρό, διακριτικό, σε θέση να μαντέψει και να αποσαφηνίσει ψυχολογικές καταστάσεις.
Ως προς τη φύση του το άτομο είναι καλό, έξυπνο, διακριτικό, συμπονετικό, και απαιτεί την προσοχή όποιου θέλει να μάθει και να διδαχθεί από αυτό. Τα συναισθήματα συμπάθειας ή αντιπάθειας αυτών των ανθρώπων είναι έντονα.
Στην καθημερινότητά τους και σε ένα άλλο επίπεδο, τα άτομα αυτά θα αγαπήσουν τα παιχνίδια μυαλού, τα αινίγματα, τους γρίφους, τα κρυπτόλεξα, τα σταυρόλεξα, τα κρυμμένα κλειδιά και τα μυστικά για να λύσουν πολύπλοκα προβλήματα να σπάσουν κώδικες, κλπ.. Η μοίρα 21 του Λέοντα, φέρνει μαζί της τις γνώσεις που οι άλλοι αγνοούν, (γνώσεις για καλό ή για κακό, σύμφωνα με την νοοτροπία του ατόμου).
Επίσης, εδώ η μοίρα, επιβεβαιώνει τις ευρείες δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να διευρύνουν το επίπεδο του ατόμου στα μαθηματικά, την αστρονομία και σε όλα τα συναφή θέματα. Έτσι οι γεννημένοι εδώ, ξεχωρίζουν για την ανάπτυξη της διάνοιάς τους, την ακρίβεια των κρίσεων και των συλλογισμών τους, αλλά και για την λεπτότητα του χαρακτήρα τους.


Μοίρα 22: Μοίρα της ταλαιπωρίας.

Ειλικρίνεια, αθώο πνεύμα, αλλά λίγο αδύναμο. Υπάρχουν πολλά είδη κινδύνων που τον περιβάλλουν, αλλά μπορεί να κάνει το λάθος να ζητήσει τη στήριξη των χειρότερων εχθρών του. Απειλείται ήδη από τη νεαρή του ηλικία σε θέματα σχετικά με την αδυναμία του, να πάρει αποφάσεις και να αξιολογήσει σωστά τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν. Χρειάζεται την επιπλέον προστασία των γονιών του, και υπάρχουν περιπτώσεις που τα ατυχήματα παραμονεύουν στον προσωπικό του χώρο, προκαλώντας, βλάβες στο σώμα. Αν η ζωή του είναι ισορροπημένη ως προς το ηθικό και το συναισθηματικό του πεδίο, δεν θα πονέσει ούτε θα απογοητευτεί. Η καλή του τύχη έρχεται πολλές φορές μέσα από τα ίδια τα μέλη της οικογένειάς του. Όμως, στον επαγγελματικό τομέα κινδυνεύει να γίνει ο στόχος συναδέλφων ή υπαλλήλων οι οποίοι μπορεί να ζηλεύουν τη δουλειά ή τη θέση του, και θα επιδιώξουν να τον κάνουν να χάσει, προσπαθώντας να υποσκελίσουν τις δραστηριότητές του με δόλιο τρόπο. Πολλοί από τους γεννημένους σ’ αυτή τη μοίρα, ένιωσαν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, κυριολεκτικά, γλιστερά χαλίκια κάτω από τα πόδια τους, ενώ άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό, αντιμετώπισαν ένα σωρό παγίδες.
θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σε όλες τις περιστάσεις και με όλους, ποτέ δεν πρέπει να καυχιέται δημοσίως για μια του επιτυχία, να εξετάζει όλες τις πιθανότητες στη δουλειά του, όλες τις προσφορές για βοήθεια ή φιλία, μια φιλία που τις περισσότερες φορές θα μπορούσε να είναι μόνο κακόβουλη.
Πρέπει να καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να είναι αναποφάσιστος, αλλά αντίθετα σίγουρος για τον εαυτό του και σταθερός. Επίσης πρέπει να κατανοήσει πως είναι εκτεθειμένος στους εχθρούς του και στις ενέργειές τους εναντίον του, πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζει!
Ως προς την υγεία, χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή καθώς τα άτομα αυτής της μοίρας ενηλικιώνονται. Όσοι είναι εκτεθειμένοι σε έναν απερίσκεπτο τρόπο ζωής, κάνοντας κατάχρηση βλαβερών ουσιών, διατρέχουν αρκετούς κινδύνους. Εάν συνηγορούν και άσχημες πλανητικές όψεις στο γενέθλιο ωροσκόπιο, υπάρχει η απειλή εγκεφαλικής ασθένειας ή εγκεφαλικού επεισοδίου, ή μηνιγγίτιδας.


Μοίρα 23: Μοίρα της αντίληψης και της διαίσθησης.

Πνεύμα διαισθητικό. Διπλωματικές ικανότητες. Το άτομο θα λάμψει μέσα στη σφαίρα της ύπαρξής του.
Ξέρει τα πάντα, βλέπει τα πάντα την ίδια στιγμή, όλες τις πλευρές στο χώρο και το χρόνο, το καλό και το κακό, το χθες και το αύριο... Φαίνεται σαν κάποιο καλό αστέρι να τον καθοδηγεί και να τον καθιστά τόσο διαισθητικό και ικανό να προβλέπει τα πάντα και με ακρίβεια. Συνήθως ο γεννημένος σ’ αυτή τη μοίρα είναι ή ιστορικός, ή εκπαιδευτικός, ή έχει στενότατη σχέση με την επιστήμη.
Οι γνώσεις του για τους ανθρώπινους χαρακτήρες και γενικά για την ανθρώπινη ψυχή και πώς αυτή λειτουργεί, είναι καταπληκτικές. Μπορεί να εκτιμήσει την εξέλιξη του παρόντος μέσα από το παρελθόν, πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτει ακόμα και «προφητικές» ικανότητες, αλλά παρ’ όλ’ αυτά, δεν είναι ούτε ερημίτης, ούτε μισάνθρωπος. Παραμένει συμπαθητικός, γενναιόδωρος και αρμονικός με τις σχέσεις του.
Διακεκριμένος και ηθικά εξευγενισμένος, συνεχίζει να αναπτύσσει τις πνευματικές δυνάμεις του, χωρίς ίχνος ματαιοδοξίας, ζητώντας μόνο να ωφελήσει τους άλλους και να φανεί χρήσιμος με τα ιδιαίτερα ταλέντα του. Πολλοί γεννημένοι εδώ, αφήνουν στις μελλοντικές γενιές διάσημα έργα.
Είναι ευφυής, δραστήριος και είναι επίσης γνωστό ότι παραμένει διακριτικός, και διπλωμάτης διότι δεν αποκαλύπτει ποτέ μυστικά που του εμπιστεύτηκαν.
Ένεκα της επίδρασής του στο πλήθος, αναδεικνύεται συχνά σε ηγέτη ο οποίος υπολογίζεται για την σοβαρότητα και την εγκυρότητα των απόψεών του. Είτε απλός άνθρωπος, είτε αρχηγός, αποκτά πολλούς οπαδούς και θαυμαστές, κάτι που η ίδια η φύση του, τού το χαρίζει. Έχει σωστή και δομημένη σκέψη, ενώ είναι γνωστός για την καθαρότητα των σκοπών του και για την ηθική υποστήριξη που δίνει σε όσους το έχουν ανάγκη.
Το άτομο αυτό λάμπει στο ανθρώπινο στερέωμα, καθώς το άστρο του λάμπει στον ουρανό.


Μοίρα 24: Η μοίρα της σταθερότητας.

Ικανότητα για εργασία μακρόχρονη, σκληρή και συνεχή. Νομιμοφροσύνη και αντοχή.
Επίπονα επαγγέλματα, αλλά υγιείς και ανθεκτικοί όσοι γεννήθηκαν στην 24η μοίρα του Λέοντα, ή έχουν ωροσκόπο εκεί, ή εάν κατά κάποιο τρόπο, συνδέεται αυτή η μοίρα με σημαντικά μέρη του γενέθλιου ωροσκοπίου τους. Έχουν προγραμματιστεί για να είναι δυνατοί, να τα βγάζουν πέρα επιτυχώς παρά τις αντιξοότητες, να έχουν ενέργεια και δύναμη, αρετές κατάλληλες για βαριά επίπονη εργασία ή μια ζωή διαρκούς μόχθου. Τα βγάζουν πέρα ακόμα και σε πρωτόγονες συνθήκες, και σε έλλειψη ανέσεων. Είναι τα άτομα που αν χαθούν στην καρδιά ενός δάσους ολομόναχα, θα καταφέρουν να επιβιώσουν. Θα περίμενε κανείς πως η έλλειψη των ανέσεων από τη ζωή αυτών των ατόμων θα διέβρωνε την καρδιά τους, και θα τα έκανε να νιώσουν φθόνο ή ζήλια, αλλά οι άνθρωποι αυτής της μοίρας είναι υπερήφανοι για την φυσική τους δύναμη την οποία χρησιμοποιούν συχνά για να βοηθήσουν τους άλλους. Ίσως είναι λίγο απότομοι στους τρόπους, αλλά είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, έντιμοι προπάντων και τρυφεροί με τις οικογένειές τους που τις αγαπούν και τις προστατεύουν.
Υπάρχει μια επιδεξιότητα στα χέρια τους, σε ότι αφορά το ξύλο και τις κατασκευές με αυτό. Μπορεί να είναι από ένας ταπεινός εργάτης ή ένας ξυλοκόπος, μέχρι ένας φημισμένος γλύπτης αυτού του υλικού, ή να κάνει περίφημες κατασκευές με πρώτη ύλη το ξύλο, στο οποίο θα δώσει μορφή, και την προσωπική του σφραγίδα και διακοσμητική τέχνη. Θα μπορούσε να γίνει ένας πραγματικός καλλιτέχνης-γλύπτης, αν η τύχη τον ευνοήσει.
Μπορεί επίσης να βρεθεί σε σχετικές αποστολές ή να συνδεθεί με ξένες χώρες για να βρει ως ερευνητής νέα είδη φυτών ή δένδρων. Πάντως με όποια εργασία και αν καταπιαστεί, - και δεν είναι λίγες οι φορές που η εργασία του θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη - θα πετύχει και θα του επιτρέψει να ξεχωρίσει με τις δεξιότητές του. Μερικές φορές ο χαρακτήρας των ατόμων αυτής της μοίρας είναι απόλυτος, καυστικός και δηκτικός. Εδώ χρειάζεται προσοχή γιατί αυτό είναι κάτι που θα τον απομάκρυνε από τη συμπάθεια όλων.


Μοίρα 25: Μοίρα της αγάπης για τη φύση.

Ένας γήινος δυνατός άνθρωπος, με μια ισχυρή σωματική δραστηριότητα, γεμάτος ενέργεια και αγάπη για τον απλό τρόπο ζωής και για τη φύση. Ήρεμη ζωή, άτομο εργατικό και χαρούμενο με τις απλές απολαύσεις, προτιμά να ζει μακριά από τη φασαρία των πόλεων και κυρίως δείχνει μια απέχθεια για τα μεγάλα οικιστικά συγκροτήματα.
Πολύ έξυπνος από τη φύση του, του αρέσει να μαθαίνει πράγματα που βελτιώνουν την καθημερινή του κατάσταση, του αρέσει να επεκτείνεται και να ευημερεί.
Χωρίς να είναι ιδιαίτερα πλούσιος ή να κατέχει δεσπόζουσα θέση στην κοινωνία, βρίσκεται πάντα σε καλή οικονομική κατάσταση, με μια πολύ σταθερή επαγγελματική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή. Συχνά οι γεννημένοι εδώ θα νοιώσουν την ανάγκη να φύγουν από την πόλη. Η παραμονή τους στην ύπαιθρο θα τους εξασφαλίσει πολύ καλή υγεία μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.
Εάν ορισμένες κακές προϋποθέσεις τους αναγκάσουν να φύγουν μακριά για κάμποσο καιρό από τη γη που αγαπούν, θα επιστρέψουν και θα χαρούν να «ξαναχτίσουν» την περιουσία τους από την αρχή, που παραδόξως θα είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη.