29.4.10

Το εγκεφαλικο του κυριου Μαιλη και του ΚΚΕ



Μάκης Μαΐλης O βίος και η πολιτεία  ενός ερυθροφρουρού με Δια στον Αιγοκερω,Κρονο στην Παρθενο,Ουρανο στους Διδυμους,Ποσειδωνα στον  Ζυγο  και Πλουτωνα στον Λεοντα.Η απολυτη αστρολογικη ταυτοτητα του κομματικου γραφειοκρατη.

Το γλέντι σε μια φτωχογειτονιά της Ελευσίνας, εκεί στα μέσα της δεκαετίας του '60, κορυφωνόταν και τα συγχαρητήρια που δεχόταν η οικογένεια Μαΐλη για την επιτυχία του Μάκη να μπει στη Νομική Σχολή έδιναν και έπαιρναν. Το όνειρο να ξεφύγει το παιδί από τη φτώχεια στην οποία ζούσαν οι δύο εργάτες γονείς του φαινόταν, τώρα, πιο κοντά. Ομως...

...Ομως, ο νεαρός φοιτητής, που κατάγεται από την ακριτική Σύμη, δεν θα τελείωνε ποτέ το πανεπιστήμιο, ούτε θα γινόταν δικηγόρος. Αντίθετα, θα σπούδαζε τα μυστικά του μαρξισμού-λενινισμού στη Μόσχα του '70 και στα 56 του χρόνια, σήμερα, θα στεκόταν δίπλα στην Αλέκα Παπαρήγα ως ένα από τα «σκληρά» και άκαμπτα στελέχη του ΚΚΕ.

* Καθώς ο Μάκης Μαΐλης δεν εγκαταλείπει τα γραφεία του Περισσού ούτε για λίγες μέρες διακοπών, έχει την ευκαιρία να σκέφτεται συχνά το παρελθόν του: Τη γνωριμία του με την Αντι-ΕΦΕΕ στη δικτατορία, και την οργάνωσή του στην ΚΝΕ και μετά στο ΚΚΕ. Αλλά και τα πρώτα του καθήκοντα της μεταπολίτευσης, όταν εκλήθη να βοηθήσει στο στήσιμο κομματικών οργανώσεων στη δυτική Αττική, περιοχή που την ήξερε σαν την παλάμη του, με κέντρο δράσης την Ελευσίνα που επίσης γνώριζε καλά.

* Ακολούθησε μια δεύτερη επιτυχία για το φιλόδοξο στέλεχος: Η εκλογή αριστερών δημάρχων σε αρκετούς «υποβαθμισμένους δήμους», με πρώτον εκείνο της γενέτειράς του. Είχε, άλλωστε, πολλά προσόντα, καθώς είχε ήδη φοιτήσει στην περίφημη σχολή κομματικών στελεχών (Κουτβ), που λειτουργούσε, τότε, στην ΕΣΣΔ ως φυτώριο για τους μηχανισμούς των «αδελφών» κομμουνιστικών κομμάτων σε όλο τον κόσμο.

* Βλοσυρός και απρόσιτος, ωστόσο, ο Μάκης δεν θα γίνει ποτέ ένα από τα «παιδιά του Χαρίλαου» που αναδεικνύονταν, μετά τη χούντα, γύρω από τον χαρισματικό ηγέτη. Δεν τα κατάφερε ούτε και μετά την κουμπαριά του με το ζεύγος Καραγκουλέ-Δαμανάκη.

Παλιότερα, δίπλα στη Λούλα Λογαρά και με τη γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, την οποία ανέκαθεν στήριζε. Το γεγονός ότι κάθισε δίπλα στους «αναθεωρητές» Βούτση και Αλαβάνο του ΣΥΝ, στον οποίο έχει κηρύξει τον πόλεμο, το βλέπει μόνο ως μια μικρή παρένθεση...
* Αρκετοί θυμούνται από τότε τον αείμνηστο ηγέτη να προβαίνει σε μάλλον απαξιωτικά σχόλια για το άτομό του, κάτι που ο «Μάκης δεν ξέχασε ποτέ». Και, επειδή η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο, όταν ο Χαρίλαος Φλωράκης αποσύρθηκε άρχισε να μεσουρανεί ο Μάκης Μαΐλης...

* Κρυψίνους και εχέμυθος, δουλευταράς («24 ώρες το 24ωρο δουλεύουμε για το κόμμα» είναι το σλόγκαν του) και σκληρός στις απόψεις του, ο επικεφαλής του γραφείου τύπου του ΚΚΕ έχει αναλάβει σχεδόν εργολαβικά να διαλύσει τον ΣΥΝ. Αυτός, άλλωστε, υπήρξε ο εμπνευστής του συνθήματος «ένας είναι ο εχθρός, ο αναθεωρητισμός», όταν βρισκόταν ακόμη στον ενιαίο Συνασπισμό.

Εκεί γεννήθηκε και το περίφημο «φοβικό του βλέμμα», αφού θεωρούσε ότι βρισκόταν εν μέσω πρακτόρων που επεδίωκαν να λοξοδρομήσουν το κομμουνιστικό κίνημα από τους στόχους του.

Γραφειοκράτης με αυτογνωσία

* Γνωρίζοντας ο ίδιος πως δεν είναι το μοντέλο του παραδοσιακού αγωνιστή, αλλά ο κλασικός κομματικός γραφειοκράτης, δεν παύει κάθε στιγμή να το δείχνει: Ελέγχει απόλυτα τη ροή της «κόκκινης» πληροφόρησης τόσο προς τα ΜΜΕ όσο και εκείνη που χαρακτηρίζεται «εσωτερική». Ο ίδιος επιλέγει ποιος και σε ποιο μέσο θα δώσει το τηλέφωνο για να κάνει «παρατηρήσεις» στους τηλεοπτικούς σταθμούς γιατί δεν «έπαιξαν» ανακοινώσεις του κόμματος. Γράφει τα πάντα, από τα δελτία τύπου του ΚΚΕ για το εργασιακό μέχρι τις διαμαρτυρίες για τις φωτιές της Αττικής -πάντα με εκείνο το ύφος που χαρακτηρίζεται «ξύλινο» από τους περισσότερους αλλά ο ίδιος το θεωρεί «συνεπές».

* Πατέρας δύο παιδιών, ενός αγοριού που σπουδάζει στο Πάντειο και μιας κόρης στη γερμανική φιλολογία, και σύζυγος της οικονομολόγου Αικατερίνης Μαΐλη, ο Μάκης είδε το άστρο του να ανατέλλει κυρίως μετά τη διάσπαση του ενιαίου ΣΥΝ. Σταθερά δίπλα στη γραμματέα του κόμματος, αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας των «σκληρών» (Γόντικας - Μπέλου - Καντροδαύλη - Λαμπρινού), συμμετέχει στον δευτεριάτικο πρωινό καφέ και αναλαμβάνει μετά να εκλαϊκεύσει τη «γραμμή» του κόμματος.

* Πώς; Μεταξύ άλλων και μέσω της τελευταίας σελίδας του «Ριζοσπάστη», όπου ως «Τηλέπαθος» δεν παραλείπει να στολίζει τον ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ με κατά καιρούς πολύ ακραία σχόλια.

* Δίχως περγαμηνές μάχιμου μέλους σε μαζικό φορέα, γνωρίζει ότι δύσκολα θα ανέβει στα ανώτερα κλιμάκια του κόμματος (υπήρξε για λίγο μέλος του πολιτικού γραφείου, αλλά δεν ξαναπροτάθηκε στο όργανο), γι' αυτό και επαναλαμβάνει μονότονα ότι «σημασία δεν έχει το μετερίζι, αλλά η προσφορά».


Οταν, όμως, οι συνομιλητές του τον πειράζουν, επειδή «ο αδελφός σου ο Μανώλης σου ξέφυγε και δουλεύει για τον δήμαρχο Ελευσίνας που είναι με τον ΣΥΝ», εκείνος απλώς χαμογελάει. Και στρέφεται προς τον έτερο αδελφό του, Δημήτρη.Αυτός, τουλάχιστον, είναι μόνο εργάτης...

Του Φ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Ωροσκοπιο της συναντησης των κοινωνικων εταιρων ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ-ΣΕΒ

Σημερα,12 μμ,στο Μεγαρο Μαξιμου ο πρωθυπουργος ειχε συναντηση με τους κοινωνικους εταιρους,ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ-ΣΕΒ,για τα μετρα που πρεπει να ληφθουν για την ελληνικη οικονομια.Εξαγγελιες δεν εγιναν αλλα ας δουμε απο το ωροσκοπιο της συναντησης τι μπορουμε να δουμε.

Ο εκτος οικος,η μισθωτη εργασια,εχει μεσα του το Πλουτωνα,που απο μονο του ειναι κακο για τους εργαζομενους,μιας και φερνει αλλαγες,σαρωτικου χαρακτηρα.Το τριγωνο Πλουτωνα-Ηλιου,με τον     Ηλιο στον Ταυρο και στον δεκατο οικο,διαβασε κυβερνηση,μας λεει οτι τα μετρα θα εφαρμοστουν με οποιο πολιτικο  κοστος και θα ειναι δραματικα για τον λαο,οψη 45 μοιρων μεταξυ Πλουτωνα-Σεληνης,που μας δειχνει ομως και βιαιες αντιδρασεις του λαου,μιας και θα εχουμε και αλογιστες πωλησεις πλουτοπαραγωγικων πηγων της Ελλαδας.Η οψη 150 μοιρων μεταξυ Πλουτωνα-Αφροδιτης μας δειχνει οτι τα δημοσια οικονομικα μπορει να αποδειχθουν και απατη,μιας και μια σωρεια οικονομικων σκανδαλων ειναι προ των θυρων.Το τριγωνο Πλουτωνα-Ερμη,που και αναδρομος,μας σημειωδοτει οτι καποιες πολιτικες επιλογες μπορει να αλλαξουν ξαφνικα,κατω απο εντονες βιαιες καταστασεις,οπως μας σημειοδοτει και η οψη 145 μοιρων μεταξυ Πλουτωνα-Αρη.

Κυβερνητης του εκτου οικου ειναι ο Κρονος που κανει οψη 45 μοιρων με τον Αρη,που απο μονο του μας δειχνει εντασεις στην κοινωνια,που μπορουν μονο με χρηση βιας να περιοριστουν.Αυτο που ειναι επικινδυνο ειναι η αντιθεση Κρονου-Δια που μας δειχνει αυτοκαταστροφικες δυναμεις που πηγαζουν απο την ηθικη χαλαρωση της κοινωνιας,που την εντινει και η αντιθεση Κρονου-Ουρανου,διαβαζε αδιαφορια της κοινωνιας σε παραδοσιακα ηθη και τους νομους,που η αντιθεση Κρονου-Ποσειδωνα μπορει να φερει το πολιτικο συστημα στα ορια του,γιατι νομιζουν οτι ελεγχουν τα πραγματα αλλα δυστυχως ζουν στον κοσμο τους,με εφαρμογη ανεφτικων πολιτικων λυσεων.

27.4.10

Η αστρολογια νικα την καταθλιψη...

Σε συνεντευξη στο περιοδικο PEOPLE ο κυριος Πανοπουλος εξηγει πως ασχοληθηκε με την αστρολογια.Μετα τον σεισμο της Αθηνας,1999,ειχε πεσει σε βαρεια καταθλιψη.Ξαφνικα κανει την εμφανιση της η Αση Μπιλιου και του δινει ενα βιβλιο αστρολογιας.Η καταθλιψη εφυγε απο τον κυριο Πανοπουλο,εκανε αυτα που εκανε και συνεχιζει....ντουρασελ,μπραβο του.Το προβλημα της καταθλιψης,δυστυχως,το πηρε η ελληνικη αστρολογια και δεν υπαρχει γιατρια,δοκτορ,εχω ελπιδες....???

26.4.10

Το ωροσκοπιο του ΔΝΤ Ενα ψαρακι με μορφη καρχαρια...



Ας δουμε την γενικη εικονα του ΔΝΤ

Η οψη 150 μοιρων μεταξυ Ηλιου και Πλουτωνα ειναι ενδεικτικη της παταξης της διαφθορας και της μιζας.Η γωνιακη σχεση Ηλιου και Κρονου μας δειχνει ειναι εχει την εξουσια για την επιβολη του νομου και παραλληλα οτι το κεντρο της πολιτικης του ειναι πεσιμιτισμος και απαισιοδοξια.Η ουσια της υπαρξης του μας το δηλωνει η γωνια 150 μοιρων Ηλιου και Ποσειδωνα,που μας δειχνει τα ελλειματα του προυπολογισμου και τον πληθωρισμο που τρωει τις πλουτοπαραγωγικες πηγες.Το τετραγωνο του
Ηλιου με τον Βορειο δεσμο,μας δειχνει οτι οι πολιτικες του συμμαχιες κανουν περισσοτερο κακο απο καλο.

Το χρημα σαν συγκεντρωση συμβολιζεται απο τον Κρονο,που βρισκεται στον Λεοντα.Αυτο μας δειχνει οτι το κατεχω και το φυλαω με καθε τροπο.Αν στο δανεισω τοτε  το τετραγωνο Κρονου και Ουρανου,βαζει περιορισμους στους πολιτικους,που πρεπει να δρασουν αμεσα και εξω απο πολιτικες διαφωνιες,απλα πληρωνω και διαταζω εγω και μονο ΕΓΩ.Και βεβαια το τετραγωνο του Κρονου με τον Χειρωνα μας δειχνει οτι τα χρηματα του ΔΝΤ το καθε κρατος τα βιωνει πανω στα κορμια των πολιτων του,κατι σαν πυρηνες βελονες του Μεσαιωνα...

Το χρημα σαν κυκλοφορια ειναι υπο την επιδραση του Δια,που βρισκεται στον Σκορπιο.Η οψη 150 μεταξυ  Δια και Σεληνης,μας δειχνει οτι το χρημα του ΔΝΤ ειιναι τροχοπεδη στην αγροτικη και εμπορικη παραγωγη,αλλα βοηθα την αναπτυξη των υπηρεσιων,τριγωνο Δια και Ερμη.Βεβαια τα χρηματα του ΔΝΤ  βοηθουν στην υπερβολικη αναπτυξη των στρατιωτικων εξοπλισμων,οπως μας δειχνει το τετραγωνο Δια και Αρη.

22.4.10

Κυκλοφορησε το νεο τευχος του αστρολογικου περιοδικου AstroPedia

Μολις σημερα ειδα το καινουργιο τευχος του AstroPedia.Η γενικη οψη του εχει βελτιωθει σημαντικα και εικαστικα εχει μεγαλες βελτιωσεις.Απο τα αρθρα που διαβασα ξεχωριζω δυο της κυριας Λιλιαν Σιμου.

Το πρωτο ειναι το αστρολογικο πορτρετο του Αδολφου Χιτλερ που η ερμηνεια στηριζεται κυριως ατον Χειρωνα αλλα και σε δυο αλλους Κενταυρους τον Ελατο και Πηλιον,προσωπικα δεν ηξερα την υπαρξη αυτων των κενταυρων.Ενδιαφερουσα αποψη,που ριχνει καποιο φως για τους ειδικους,αλλα δυστυχως δεν ενδιαφερει την μαζα.Το δευτερο αρθρο ειναι σχεσεις δηλητηριο και βασιζεται στην συνοδο του κενταυρου Νεσσου με την Μαυρη Σεληνη και το Ποσειδωνα και δινει συμβουλες για τα δωδεκα ζωδια,τι να προσεξουν στις σχεσεις τους αυτη την περιοδο.Εξυπνο και πρωτοτυπο αρθρο,που φευγει απο τα κατεστημενα.

Η υπολοιπη υλη τα γνωστα ζωδιο του μηνα,προβλεψεις για τα δωδεκα ζωδια και κινεζικη αστρολογια,με τον ευρηματικο τιτλο Μη μου κανεις τον Κινεζο...

Στις πλανητικες ωρες παλι λαθος συμβολα,μαλλον θα εχουν τον λογο τους και δεν θελω να γινω κακος.

Αυτα τα ολιγα και περιμενουμε καλυτερο το τριτο τευχος....

Και σαν περιοδικο που σεβεται τους αναγνωστες του εχει Facebook Group ASTROPEDIA

21.4.10

ΥΕΝΕΔ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967























Εκρηξεις ηφαιστειων στην Ισλανδια

Το 1783 ειχαμε εκρηξη του ηφαιστειου Λακι της Ισλανδιας.10000 ατομα εχασαν την ζωη τους και ενας βαρυς χειμωνας σημαδευσε την ιστορια της.Η σοδεια καταστραφηκε απο τα τοξικα αερια.Τα ζωα αρχισαν να πεθαινουν γιατι δεν εβρισκαν τροφη.Μετα,αρχισαν να πεθαινουν και οι ανθρωποι.

Ας δουμε την συναστρια των δυο εκρηξεων.


Oψεις μεταξυ Ισλανδια εκρηξη 2010 και Ισλανδια εκρηξη 1783

Sun    INC    Moo    145° 07'  4° 53'  -2,2
Sun    SQR    Ven    88° 38'   1° 22'  -146,0
Sun    SQR    Jup    83° 53'   6° 07'  -5,8

Moo    INC    Nep    145° 38'  4° 22'  -6,5
Moo    SQR    Plu    92° 00'   2° 00'  -168,9

Mer    SQR    Plu    92° 30'   2° 30'  -70,5

Mar    OPP    Jup    174° 58'  5° 02'  -5,3
Mar    INC    Sat    153° 58'  3° 58'  -0,6

Mar    OPP    Plu    177° 04'  2° 56'  -37,4

Jup    SQR    Sun    86° 52'   3° 08'  -29,0
Jup    OPP    Moo    179° 42'  0° 18'  -150,0

Jup    SQR    Mid    87° 12'   2° 48'  -5,6
Jup    CJN    MNN    3° 02'    3° 02'  +19,6
Jup    SQR    Chi    85° 51'   4° 09'  -1,9

Sat    SQR    Ura    83° 07'   6° 53'  -0,7
Sat    OPP    MNN    174° 12'  5° 48'  -2,5
 
Ura    OPP    Moo    172° 41'  7° 19'  -7,0
Ura    CJN    MNN    4° 34'    4° 34'  +9,6
 
Nep    INC    Ven    146° 16'  3° 44'  -1,8
 
Plu    OPP    Mer    173° 52'  6° 08'  -4,5
Plu    CJN    Sat    5° 29'    5° 29'  -1,5
Plu    OPP    Ura    179° 04'  0° 56'  -176,2
Plu    SQR    Nep    87° 55'   2° 05'  -52,9

19.4.10

Τι πρεπει να ξερετε για τα ηφαιστεια

ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Η δραστηριοποίηση των ηφαιστείων


Τα ηφαίστεια είναι ανάγλυφες, αυτοτελείς μορφές της επιφάνειας της Γης, που δημιουργούνται κατά την έξοδο του μάγματος στην επιφάνεια της Γης ή αερίων μειγμάτων, που απελευθερώνονται από το μάγμα, εξέρχονται βίαια στην ατμόσφαιρα και συνοδεύονται συνήθως από εκρήξεις।


Τα μέρη ενός ηφαιστείου

Τα μέρη ενός ηφαιστείου είναι τα εξής:

1. Ηφαιστειακή περιοχή: Η περιοχή γύρω από το κυρίως ηφαίστειο, σε ακτίνα περίπου 2 χιλιομέτρων. Χαρακτηριστικό της περιοχής αυτής είναι η σύσταση των πετρωμάτων της, κυρίως ασβεσταλκαλικών, αλκαλικών και καλιούχων.
2. Κρατήρας: Το κεντρικό σημείο του ηφαιστειακού σχηματισμού, απ’ όπου εξέρχονται τα ηφαιστειακά αναβλήματα, σε υγρή, στερεά και αέρια μορφή. Οι κρατήρες δεν είναι πάντα όμοιοι μεταξύ τους. Ανάλογα με την μορφή τους διαιρούνται σε:
* Κωνοειδείς
* Χοανοειδείς
* Καλδέρα
* Maare
3. Κώνος: Δημιουργείται από τη λάβα που στερεοποιείται γύρω από το σημείο της εξόδου της. Συνήθως είναι προσωρινός σχηματισμός, που μεταβάλλεται μετά από μια ηφαιστειακή ενέργεια ή καταστρέφεται μετά από μια βίαιη έκρηξη. Στο κέντρο υπάρχει ο κρατήρας.
4. Πόρος: Είναι το τμήμα του ηφαιστείου απ’ όπου γίνεται η έξοδος του μαγματικού από μεγάλα βάθη μέχρι την επιφάνεια της Γης. Ο πόρος συνδέει την μαγματική εστία με την επιφάνεια της Γης και είναι δυνατό σε όλο το μήκος του να διακλαδίζεται (παρασιτικοί πόροι) και να δημιουργεί δευτερεύοντες κρατήρες και κώνους (παρασιτικούς). Ο σχηματισμός τους συνδέεται με την δημιουργία του ηφαιστείου και οφείλεται κυρίως στα αέρια που ελευθερώνει η υπόγεια μαγματική εστία και εξέρχονται με μεγάλη πίεση. Οι διαστάσεις των πόρων είναι διάφορες και συνήθως μεταβάλλονται.
5. Υποηφαιστειακή περιοχή: Είναι η περιοχή ακριβώς κάτω από την ηφαιστειακή, σε αρκετό βάθος, όπου είναι δυνατό να υπάρχει μαγματικό υλικό σε σχηματισμό κοίτης, λακκόλιθου ή σορού.
6. Πλουτώνια περιοχή: Βρίσκεται σε μεγάλο βάθος κάτω από την κύρια μαγματική εστία, που δημιουργεί τις δευτερεύουσες. Το βάθος των εστιών αυτών δεν είναι ακόμα γνωστό. Θεωρητικά όμως τις τοποθετούμε στη βάση του γήινου στερεού φλοιού.



Η δραστηριοποίηση των ηφαιστείων

Η ηφαιστειότητα συνδέεται άμεσα με μεγάλες τεκτονικές αιτίες, κυρίως σε σημεία που εμφανίζονται αντίρροπες δυνάμεις, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγάλων ρηγμάτων εσωτερικών ή εξωτερικών. Οι δυνάμεις αυτές είναι αποτέλεσμα των ρευμάτων μεταφοράς του μάγματος, κυρίως στα επιφανειακά του σημεία. Τα δε ρεύματα μεταφοράς δημιουργούνται από τις μεγάλες διαφορές της πίεσης που εμφανίζονται σε διαφορετικά σημεία, όταν διαταραχτεί, είτε η ισοστατική είτε η θερμική είτε η υδροστατική ισορροπία.
Με τις συνθήκες που επικρατούν κάτω από το στερεό φλοιό της Γης, η ηφαιστειότητα (ικανότητα δημιουργίας ηφαιστείων) μιας περιοχής εξαρτάται πλέον από την αντίσταση του γήινου στερεού φλοιού της περιοχής. Οι εσωτερικές διαταράξεις δημιουργούν στο γήινο φλοιό ρήγματα, από τα οποία εξέρχεται το μάγμα στην επιφάνεια (γένεση ηφαιστείου). Χαρακτηριστικό είναι ότι στην περιοχή του ρήγματος το μάγμα αποκτά ακαριαία κανονικές ιδιότητες ρευστού σώματος (στις συνθήκες που επικρατούν κάτω από το στερεό φλοιό της Γης το μάγμα συμπεριφέρεται είτε σαν στερεό είτε σαν υγρό που ρέει), λόγω της απότομης μεταβολής των εσωτερικών συνθηκών(μηδενίζεται η πίεση και η θερμοκρασία στην περιοχή του ρήγματος). Η απότομη αυτή μεταβολή ‘έχει σαν αποτέλεσμα την έκλυση μεγάλων ποσοτήτων αερίων, που ήταν διαλυμένα στο μάγμα. Έχει αποδειχτεί ότι ο βασικός συντελεστής για τη δημιουργία (έκρηξη) ενός ηφαιστείου είναι η απελευθέρωση αυτών των αερίων.
Στη δράση ενός ηφαιστείου διακρίνουμε τέσσερις φάσεις:
1. Ηρεμία (ύπνος, λήθαργος): Τα ηφαίστεια δε βρίσκονται πάντα σε κατάσταση ενέργειας. Πάντοτε μεταξύ δύο διαδοχικών δράσεων υπάρχει ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο η δράση του ηφαιστείου είναι πολύ μικρή ή δεν υπάρχει καθόλου.
2. Ατμιδική: Είναι η φάση που προαναγγέλλει την έκρηξη του ηφαιστείου. Ακούγονται υποχθόνιοι κρότοι, γίνονται δονήσεις, το έδαφος και τα νερά των πλησιέστερων πηγών θερμαίνονται, η φυτική βλάστηση καταστρέφεται, κυρίως όμως παρατηρούνται ατμοί να εξέρχονται από τον κρατήρα του ηφαιστείου και από δευτερεύουσες ρωγμές. Οι ατμίδες είναι μείγμα αερίων, κυρίως υδρατμών, θείου και θειικών αλάτων.
3. Μέτρια συνεχόμενη εκρηκτική δράση: Παρατηρούνται σεισμικές δονήσεις, που οφείλονται στη άνοδο του μάγματος. Γίνονται εκρήξεις και εκσφενδονίζονται κομμάτια λάβας και διάφορα αναβλήματα. Η δράση του ηφαιστείου αρχίζει πλέον να γίνεται καταστρεπτική και πολλές φορές πολλά χρόνια.
4. Εκρηκτική δράση: Μπορεί να παρουσιάσει, ακόμα και στο ίδιο ηφαίστειο, διάφορους βαθμούς έντασης. Η έκρηξη συνοδεύεται πάντοτε από ηχητικά και σεισμικά φαινόμενα, ενώ ταυτόχρονα εκτινάσσονται στερεά υλικά, αέρια και χύνεται λάβα. Το φαινόμενο είναι θεαματικό, αλλά και καταστρεπτικό ταυτόχρονα. Η ενέργεια που απελευθερώνεται μπορεί να είναι από μερικές εκατοντάδες κιλοβάτ μέχρι χιλιάδες δισεκατομμύρια κιλοβάτ. Ανάλογη είναι και η θερμοκρασία

Η φύση των αερίων ενός ηφαιστείου δεν είναι ακριβώς γνωστή, γιατί είναι πρακτικά δύσκολη η συλλογή τους. Από λίγες αναλύσεις που έγιναν βρέθηκε ότι τα κυριότερα συστατικά τους είναι HCL, NH3, H2S, CO2, NH4CL, υδρατμών, χλωριούχα και θειικά άλατα. Γίνονται προσπάθειες να εξακριβωθεί ο ρόλος του χημισμού του μάγματος στη δράση ενός ηφαιστείου. Ήδη γνωρίζουμε ότι τα μάγματα με βασικό χαρακτήρα παρουσιάζουν λιγότερα εκρηκτικά φαινόμενα από τη λάβα με όξινο χαρακτήρα. Με βάση το στοιχείο αυτό και τα φαινόμενα μίας ηφαιστειακής έκρηξης έγινε μία ταξινόμηση των τύπων των εκρήξεων (1908, Lacroix):
1. Ισλανδικός τύπος ή τύπος εκρήξεων από ρωγμές: Χαρακτηριστικός αντιπρόσωπος είναι το ηφαίστειο Λακί της Ισλανδίας. Η λάβα έχει μεγάλη ρευστότητα, χύνεται ήρεμα μέσα από ρωγμές του εδάφους μήκους πολλών χιλιομέτρων και δημιουργεί πραγματικές «πλημμύρες».
2. Χαβάιος: Και εδώ δεν παρατηρούνται εκρήξεις. Η λάβα είναι πολύ ρευστή και χύνεται ορμητικά. Στερεοποιείται σχεδόν αμέσως και δεν περιέχει σχεδόν καθόλου αέρια (Μάουνα- Λόα και Κιλαούεα των νησιών της Χαβάης).
3. Στρομπόλιος τύπος: Το μάγμα είναι αρκετά ρευστό και πλούσιο σε αέρια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εκρήξεις. Αν η κλίση του εδάφους είναι μεγάλη, η λάβα μπορεί να φτάσει σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων από την πηγή. Πολλές φορές μετά την έκρηξη παρατηρούνται άσπρα σύννεφα ( Στρόμπολι των Λιπάριων νησιών και Αίτνα).
4. Βουλκάνιος τύπος: Το μάγμα είναι όξινο και πυκνόρρευστο, πλούσιο σε αέρια. Στον τύπο αυτό συμβαίνουν δυνατές εκρήξεις, ενώ ταυτόχρονα εκσφενδονίζονται στερεά αναβλήματα και σχηματίζονται σύννεφα σε σχήμα μανιταριών ή κουνουπιδιών. Τα στερεά αναβλήματα λέγονται «βόμβες» και έχουν σχήμα ημισφαιρικό με πολλές ρωγμές. Τα βουλκάνια φαινόμενα οφείλονται στα πολλά αέρια, στην πυκνή λάβα και πολλές φορές στο φράξιμο του κρατήρα (Βουλκάνο των Λιπάριων νησιών). Εκρήξεις βουλκάνιου τύπου γίνονται και σε ηφαίστεια με βασικές λάβες (Βεζούβιος, Αίτνα κλπ).
5. Υπερβουλκάνιος ή φρεάτιος τύπος: Εδώ συμβαίνουν μόνο εκρήξεις, χωρίς να χύνεται λάβα.
6. Πελέιος τύπος: Το μάγμα είναι όξινο, πολύ πυκνόρρευστο και θερμοκρασίας 600o – 800o C. Χαρακτηριστικά είναι τα σύννεφα που σχηματίζονται κατά την έκρηξη και τα στερεά αναβλήματα που εκτοξεύονται. Τα αέρια και τα σύννεφα σχεδόν πάντοτε είναι διάπυρα και αναφλέξιμα, έχουν δε μεγάλη ταχύτητα εξόδου (600 χλμ την ώρα). Πολλές φορές η πυκνή λάβα παγώνει μέσα στον πόρο του ηφαιστείου και σε μια επόμενη έκρηξη η στήλη αυτή της λάβας βγαίνει από τον κρατήρα και σχηματίζει μια στήλη ύψους μέχρι και 400 μέτρα πχ «βελόνη» του όρος Πελέ.
7. Ινιμπριτικός τύπος: Το μάγμα είναι όξινο, με υφή υάλου και μορφή βρύων σε μεγάλες ποσότητες.
8. Πλίνιος τύπος: Πλίνια έκρηξη παρουσίασε ο Βεζούβιος το 79 μ.Χ όταν κατέστρεψε την Πομπηία. Είναι ο ποιο καταστρεπτικός τύπος και ο ποιο βίαιος. Στην αρχή εκτινάσσονται τα παλιά στερεά αναβλήματα που πάγωσαν και έκλεισαν τον πόρο του ηφαιστείου. Ακολουθεί το καινούριο υλικό με μια βίαιη έκρηξη, ενώ ταυτόχρονα πύρινα σύννεφα υψώνονται σε ύψος πολλών χιλιομέτρων μαζί με φαινόμενα αστραπών, βροντών και δονήσεων. Αργότερα τα σύννεφα χαμηλώνουν και σκεπάζουν μια μεγάλη περιοχή γύρω από το ηφαίστειο. Υπάρχει διαφωνία στο θέμα ε αν η έκρηξη συνοδεύεται πάντοτε από ρεύματα λάβας. Χαρακτηριστικό είναι το ότι το ηφαιστειακό βουνό χάνει ύψος από τις εκρήξεις και τις ανατινάξεις.

Υποθαλάσσια ηφαίστεια

Κάτω από τις θάλασσες και τους ωκεανούς ο στερεός φλοιός της Γης έχει μικρότερο πάχος. Εξάλλου τα ρήγματα που δημιουργούνται στον φλοιό είναι δυνατό να σχηματιστούν και στους πυθμένες των θαλασσών και των ωκεανών και οπωσδήποτε είναι περισσότερα από τα ρήματα της ξηράς. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να σχηματιστεί ένα ηφαίστειο κάτω από την επιφάνεια του νερού, είναι τα λεγόμενα υποβρύχια ή υποθαλάσσια. Οι εκρήξεις και η δράση αυτών των ηφαιστείων είναι δύσκολο να παρατηρηθεί και να μελετηθεί αλλά πολλές φορές και να γίνει αντιληπτή. Συνήθως, όταν ο κρατήρας ενός ηφαιστείου βρίσκεται σε βάθος 200-300 μέτρα, παρατηρούνται στην επιφάνεια του νερού «κυπαρισσοειδείς» πίδακες και σχηματίζονται μικρά και μεγάλα επιφανειακά κύματα που λέγονται τσουνάμι. Ο σχηματισμός ηφαιστειακών κώνων και θόλων σε αυτά τα ηφαίστεια είναι δύσκολος, γιατί γρήγορα παρασέρνονται και καταστρέφονται από θαλάσσια ρεύματα. Σε μερικές όμως περιπτώσεις σχηματίζονται ολόκληρα νησιά, σκόπελοι και ύφαλοι από τη λάβα τους πχ η Σαντορίνη.

Ενεργά και σβησμένα ηφαίστεια

Η δράση ενός ηφαιστείου είναι ένα φαινόμενο στο οποίο δε βρέθηκε ποτέ καμία κανονικότητα ούτε κανένα είδος περιοδικότητας. Συνήθως την έκρηξη ηφαιστείου ακολουθεί μία περίοδος ηρεμίας, που πολλές φορές μπορεί να κρατήσει και αιώνες. Η «αφύπνιση» του ηφαιστείου γίνεται εντελώς ξαφνικά, χωρίς να υπάρχει κανένα προηγούμενο δεδομένο. Τα ηφαίστεια που δρουν σήμερα ή έχουν δράσει στον παρελθόν, έστω και μία μόνο φορά, τα ονομάζουμε ενεργά ηφαίστεια. Αντίθετα εκείνα που δεν έχουν δράσει ποτέ και σήμερα και στο παρελθόν τα ονομάζουμε σβησμένα.
Ο διαχωρισμός αυτός δεν έχει γενική ισχύ γιατί ο άνθρωπος δεν είναι σε θέση να γνωρίσει και να προβλέψει μία ηφαιστειακή δράση ή να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ένα συγκριμένο ηφαίστειο δεν θα ξανά λειτουργήσει ποτέ ή ακόμα και να στηριχτεί σε ιστορικά δεδομένα για μια τέτοια κατάταξη πχ ο Βεζούβιος μέχρι το 79 μΧ νομιζόταν σαν σβησμένο ηφαίστειο. Η δράση του εκδηλώθηκε πάλι μετά από 1865 χρόνια (1994) μεταξύ των ενεργών και των σβησμένων ηφαιστείων διακρίνουμε μια ενδιάμεση μορφή, κατά την οποία ένα ηφαίστειο δεν βρίσκεται ούτε σε κατάσταση ενέργειας, αλλά ούτε σε τέλεια ηρεμία. Στην περίπτωση αυτή από το ηφαίστειο βγαίνουν συνεχώς ατμοί και αέρια από τον κρατήρα του ή ακόμα και από ρωγμές του εδάφους σε πολλές ηφαιστειογενείς περιοχές.

Βιβλιογραφία:

* Εγκυκλοπαίδεια "HUMANITUS", Εκδόσεις Καπούλας
* http://el.wikipedia.org/wiki/Ηφαίστειο ΠΗΓΗ ΕΔΩ

18.4.10

Αστρολογια Ωροσκοπιο της Αννσς Καλουτα..καλο ταξιδι



ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟ ΑΝΝΑ ΚΑΛΟΥΤΑ

Μια από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες ηθοποιούς "εφυγε" σήμερα για το τελευταίο της ταξίδι η μοναδική ΑΝΝΑ ΚΑΛΟΥΤΑ,η μεγάλη μας ηθοποιός που υπηρέτησε το θέατρο πάνω πάρα πολλά χρόνια ήταν Ο μέγιστος θεατρικός σταθμός!Μια γυναίκα που φέρει επάξια τον τίτλο της τελευταίας σπουδαίας πρωταγωνίστριας του μουσικού μας θεάτρου και είναι,αναμφισβήτητα ,ο τελευταίος μύθος της ελληνικής επιθεώρησης.


Η Άννα Καλουτά υπήρξε από τις θεατρίνες εκείνες που γεννήθηκαν με το ιδιαίτερο χάρισμα της επικοινωνίας με το μεγάλο κοινό. Ένα κοινό που ήξερε τον τρόπο να το μαγέψει , να το γοητεύσει και να το συναρπάσει. Κι εκείνο, απ’ την πλευρά του, την ανέβασε στα πιο ψηλά σκαλοπάτια της ιεραρχίας του θεάτρου. Μιας ιεραρχίας που δεν χαρίζεται εύκολα σε κανέναν. Απαιτεί τεράστιο ταλέντο ,μόχθο,πάθος και κατάθεση όχι μόνο ψυχής , αλλά μιας ολόκληρης ζωής.

Η Άννα Καλουτά κατέθεσε όλη της τη ζωή στο θέατρο και θυσίασε πολλές απλές καθημερινές χαρές που γεύονται οι απλοί άνθρωποι , αφού δεν δημιούργησε ποτέ τη δική της οικογένεια. Δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν απέκτησε παιδιά. Για κείνη, ο μεγάλος έρωτας ήταν το θέατρο και τα παιδιά της οι ρόλοι της.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Σεπτεμβρίου του 1918. Απόφοιτος της Ιονίου Σχολής Θηλέων, έκανε σπουδές πιάνου και αφοσιώθηκε στο θέατρο. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη χορογραφία, σκηνοθεσία και τη καλλιτεχνική διεύθυνση.




Εμφανίστηκε σε 14 ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες ,ενώ στο θέατρο πρωτοεμφανίζεται σε ηλικία 4 ετών στο θίασο Μαρίκας Κοτοπούλη, σε έργο πρόζας.

Μαζί με την αδελφή της Μαρία δημιούργησαν τα περίφημα «Καλουτάκια», παιδιά θαύματα της εποχής εκείνης, σε όλα τα είδη του μουσικού θεάτρου.

Συμμετείχε σε επιθεωρήσεις όπως: "Γλυκειά Νανά", "Διαβολόπαιδο", "Βαφτιστικός" , "Μοντέρνα κορίτσια" του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, "Γυναίκα του δρόμου", "Απάχηδες των Αθηνών", "Οι πειρατές" του Νίκου Χατζηαποστόλου, στη "Νυχτερίδα" του Γιόχαν Στράους, σε μουσικές κωμωδίες: "Μ΄ αγαπά δεν μ΄ αγαπά" των Γιανουκάκη - Ριτσιάρδη, σε ηθογραφίες όπως "Το Φυντανάκι" του Χορν, σε πρόζα "Το πανηγύρι" του Χορν.



Έμεινε θρυλική στις πολεμικές επιθεωρήσεις του 1940 ίδιαίτερα στο "Ευζωνάκι" αλλά και αργότερα σε ρόλους "Σμυρνιάς". Η Άννα Καλουτά πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο σε ηλικία 4 ετών, όταν η Μαρίκα Κοτοπούλη ανακάλυψε το ταλέντο τόσο το δικό της όσο και της αδελφής της Μαρίας, και τις έβαλε να παίξουν σε Επιθεώρηση. Έκτοτε έχει
παίξει όλα τα είδη του θεάτρου, ανάμεσα στα οποία οπερέττα (ανήκει κανονικά στην τρίτη γενιά οπερέττας), μουσική κωμωδία, ηθογραφία αλλά και τραγωδία - όμως, η φυσική της κλίση και το μεγάλο της φόρτε ήταν πάντα η Επιθεώρηση. Ερμηνεύοντας πλήρεις ρόλους από παιδική ηλικία, η Άννα Καλουτά έχει εμφανιστεί σε θέατρα όπως το Carnegie Hall, το Masonic Temple της Βοστώνης, το Town Hall της Νέας Υόρκης και η Salle Gaveau του Παρισιού και έχει συμπράξει με καλλιτέχνες όπως η Υμα ΣΟυμακ
(στο Σικάγο), ο Μωρισ Σεβαλιε (στην Κωνσταντινούπολη), η Μιστενγκέτ, η Πατεσσού, η Λίλιαν Χάρβεϋ, ο Τινο Ροσι και άλλοι.

Έχει παίξει στις περισσότερες από τις Ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού, στα περισσότερα αρχαία θέατρα, και έχει δεχτεί περίπου 35 τιμητικές διακρίσεις από Δημους και συλλόγους (αν και ποτέ από το επίσημο κράτος). Μετά από 65 χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας, και έχοντας στο ενεργητικό της επιτυχίες που άφησαν εποχή, (όπως Ο τρίτος άνθρωπος, Ο τσολιάς (με σκηνικά του Γιάννη Τσαρούχη), Η Σμυρνιά, Μ' αγαπά - δε μ' αγαπά, Βρέ ντουνιά, Μ' αρέσεις κ.α),



Η ίδια η ΚΥΡΙΑ ΚΑΛΟΥΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ:

Για μένα το θέατρο λειτούργησε καταλυτικά. Κύλησε στο αίμα μου. Έγινε ένα με το είναι μου και την ύπαρξή μου. Θυσίασα τα πάντα γι' αυτό. Παιδικά παιχνίδια, νεανικές τρέλες και προσωπικές ευτυχισμένες στιγμές.

Όλα για το σανίδι!

Για το χειροκρότημα!

Και έζησα μέσα απ' αυτό πολλές ζωές. Ζωές ονειρεμένες και ζηλευτές. Γεμάτες πάθος, ένταση, λάμψη, έρωτα και περιπέτεια. Γι' αυτό και αισθάνομαι πλήρης, σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος.
Πηγη εδω





Πλουτωνας Υβρις και Νεμεσις


Ο Πλουτωνας,Υβρις και Νεμεσις,στην κεφαλη του Τ-τετραγωνου με Κρονο και Ουρανο,μας λεει ξεκαθαρα,οτι τα λαμογια,διαβαζε Κρονος,ηλθε η ωρα για τις ριζικες αλλαγες,διαβαζε Ουρανος,που ξεκινουν απο την φυση και συντομα θα περασουν και στο κοινωνικο επιπεδο,που οι εκρηξεις θα ειναι τετοιες,που οι εξουσιαστες πρεπει να φορουν γυαλια,για να μη τυφλωθουν απο τις ακτινοβολιες των κορμιων των επαναστατων,μιας αλλης εποχης,που συντομα ερχεται.Η Υβρις και η Νεμεση λειτουργει σε ολα τα επιπεδα τπυ Συμπαντος....και οποιος καταλαβε καταλαβε...γιατι και η Γαια εχει συνειδηση,που εντεχνα ο Διαφωτισμος,η νεοτερικοτητα και ο μοντερνισμος την  εχει απωθησει σαν δηθεν μεταφυσικη αγωνια...αλλα φευ τιποτε δεν χανεται στο Συμπαν,απλα μετασχηματιζεται σε κατι αλλο....αν κατι με εμαθε η αστρολογια ειναι ο μετασχηματισμος μεσω των κυκλων....



17.4.10

Οι 7 Σαμουραι της Αστρολογιας

Στο Βερντε συναντηθηκαν οι 7 Σαμουραι της Αστρολογιας.Περασαν ωραια και κατι καινουργιο γεννηθηκε.Η εκτελεστικη επιτροπη των πυρηνων του Αναδρομου Ερμη εδωσε τον ορκο του επιορκου Αστρολογου και στρωθηκε στην δουλεια.Το μελλον θα δειξει,αν πραγματι κατι αξιζουν...





Να φεύγεις, να φεύγεις, να φεύγεις,
ώσπου να βρεις τις ακτές,
που χρόνια τα χρόνια στολίζουν
με σημαιάκια του χτες.

Οι αιώνες,
ξεβαμμένες, αρχαίες εικόνες,
μεγαλεία,
σκονισμένα σε ράφια βιβλία.

Μα εσύ πρέπει πάντα να φεύγεις,
να βρίσκεις τις φοινικιές,
που κάθε τους λόγχη σου δείχνει,
μια απ' τις παλιές σου μορφές.

Γόνος, νόθος του θεού του ήλιου,
καπετάνιος σε πλωτό νου Νείλου,
Αλχημίστας κι ιερέας δικαστής.
Νέγρος ταξιτζής μέσα στο Χάρλεμ,
Αριβίστας ζιγκολό στο Σάλεμ,
Καζανόβας και Λατίνος εραστής.

Λαβωμένος παλαιστής του Σούμο,
Πακιστανός μούτσος σ' ένα τσούρμο,
που βυθίζεται ανοιχτά των Αντιλλών.
Γελαστός παλιάτσος και ακροβάτης,
μες στο Σόχο ζόρικος προστάτης,
γόης εξαθλιωμένων γυναικών.

Όλα γυρίζουν, ξαναγυρίζουν,
λιώνουν, τελειώνουν και ξαναρχίζουν(ε).

Ίωνας φιλόσοφος και ρήτωρ,
στη Σεβίλλη ταύρος επιβήτωρ,
που πεθαίνει σ' του τορέρο το σπαθί.
Δολοφόνος ενός πρώην τσάρου,
φύλακας ενός σβησμένου φάρου,
αμανές σε Οθωμανικό τζαμί.

Στα βουνά της Αφρικής αντάρτης,
ήρωας πολεμιστής σακάτης,
τα παράσημα του βγάζει στο σφυρί.
Μάγος του Αμαζονίου μάντης,
κολασμένος συγγραφέας Δάντης,
σαμουράι πέρα στην Ανατολή.



Οδός Ελλήνων, οδός εκείνων,
που ξέρουνε τι κάνουνε,
που ξέρουν ότι χάνουνε
κι ελπίζουνε στο κράτος,
χαμένοι κατά κράτος.

Οδός Ελλήνων, οδός εκείνων,
που πέτρα δεν αφήσανε,
που τοίχους ζωγραφίσανε
κι ακόμα ζωγραφίζουν,
μαραίνονται κι ανθίζουν.

Οδός Ελλήνων, οδός εκείνων,
οδός του οδοστρώματος,
του έτσι, του κυκλώματος,
οδός σακατεμένη,
οδός αγαπημένη.

Οδός Ελλήνων, οδός εκείνων,
οδός απόντων υπευθύνων.
Οδός του πάθους, οδός του λάθους,
οδός του ύψους και του βάθους.

Οδός Ελλήνων, οδός εκείνων,
που πιάνονται αδιάβαστοι,
που γίνονται ανάρπαστοι,
που σκίζουν και πουλάνε,
που δε με ξεγελάνε.

Οδός Ελλήνων, οδός εκείνων,
που δεν τους πιάνει λάστιχο
κι εγώ μ' ένα τετράστιχο
τους πιάνω από τη μέση,
πονάω και μ' αρέσει.

Οδός Ελλήνων, οδός εκείνων,
που ξέρουν να ονειρεύονται,
που υπερηφανεύονται,
πως είναι και οι πρώτοι,
μακάρι να 'ναι πρώτοι.

Οδός Ελλήνων, οδός εκείνων,
οδός απόντων υπευθύνων.
Οδός του πάθους, οδός του λάθους,
οδός του ύψους και του βάθους.



Όχι σε όλα, που μου δένουν κόμπο την αλήθεια,
τα 'χω γραμμένα, τα παλιά και νέα παραμύθια.
Όχι σε όλα, που με ζωγραφίζουν παύλα-τελεία,
τα 'χω γραμμένα, τα υπόθετα για την αϋπνία.

Όχι σε όλα, που κουρέλια κάνουν τα όνειρά μου,
τα 'χω γραμμένα κι έχω φτιάξει τον κρυφό έρωτά μου,
κρυφέ έρωτά μου.

Όχι σε όλα, που τις φλέβες του μυαλού μου τρυπάνε,
τα 'χω γραμμένα, τα ηρεμιστικά που με προσπερνάνε.
Όχι σε όλα, που σκορπάνες χίλιες και μια νύχτες,
τα 'χω γραμμένα, τα χαπάκια σας που σπάνε τους δείχτες.

Όχι σε όλα, που κουρέλια κάνουν τα όνειρά μου,
τα 'χω γραμμένα κι έχω φτιάξει τον κρυφό έρωτά μου,
κρυφέ έρωτά μου.

Όχι σε όλα, που με στήνουν πάλι στη γωνία,
τα 'χω γραμμένα, των επίσημων τα θεωρεία.
Όχι σε όλα, που μου δίνουν βήμα ένα-δύο,
τα 'χω γραμμένα, τα κατάγματα με το βραβείο.

Όχι σε όλα, που κουρέλια κάνουν τα όνειρά μου,
τα 'χω γραμμένα κι έχω φτιάξει τον κρυφό έρωτά μου,
κρυφέ έρωτά μου.

14.4.10

Πωληση οικοπεδου Λεβεντοχωρι Πυργου Ηλειας

Πωλειται αγροτεμαχιο 10 στρεματων με 300 δενδρα,ελιες και πορτοκαλιες,στα ορια οικισμου Λεβεντοχωριου,Πυργου Ηλειας,700 μετρα απο την θαλασσα.Πληροφοριες κυριος Κωστας τηλεφωνο 2106843705ο

Αστρολογια Ωροσκοπιο σεισμου στη Κινα

s Earthquake Location
Earthquake Location

Σεισμος στη Κινα
Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2010  3:15:00 πμ
Time Zone: 00:00 (UT)
Longitude: 096° E 34'
Latitude: 38° N 35'
Placidus Houses
Tropical Zodiac
Mean Nodes
Mean Apogee

Table of Aspects

ASPECTS             ANGLES   ORBS
Sun  CJN  Moo      4° 30'    4° 30'
Sun  SXT  Nep      55° 58'   4° 02'
Sun  QTL  Asc      72° 52'   0° 52'
Moo  SSX  Jup      29° 22'   0° 38'
Moo  SQR  MNN      93° 25'   3° 25'
Mer  CJN  Ven      4° 42'    4° 42'
Mer  SQR  Mar      84° 34'   5° 26'
Mer  SSQ  Ura      43° 40'   1° 20'
Mer  QTL  Nep      73° 40'   1° 40'
Mer  SXT  Asc      55° 10'   4° 50'
Mer  TRI  MNN      115° 37'  4° 23'
Mer  QTL  Chi      72° 03'   0° 03'
Ven  SXT  Jup      56° 15'   3° 45'
Ven  SES  Sat      133° 04'  1° 56'
Ven  SXT  Mid      60° 03'   0° 03'
Ven  TRI  MNN      120° 19'  0° 19'
Mar  SES  Jup      136° 08'  1° 08'
Mar  INC  Plu      149° 03'  0° 57'
Mar  SSX  Asc      29° 25'   0° 35'
Jup  CJN  Mid      3° 48'    3° 48'
Sat  OPP  Ura      178° 34'  1° 26'
Sat  INC  Nep      148° 33'  1° 27'
Sat  SQR  Plu      95° 51'   5° 51'
Sat  INC  Chi      150° 10'  0° 10'
Ura  SSX  Nep      30° 01'   0° 01'
Ura  QTL  MNN      71° 57'   0° 03'
Ura  SSX  Chi      28° 24'   1° 36'
Nep  CJN  Chi      1° 37'    1° 37'
Plu  OPP  Asc      178° 27'  1° 33'
Plu  QTL  Mid      71° 02'   0° 58'
Mid  SXT  MNN      60° 16'   0° 16'
MNN  SSQ  Chi      43° 33'   1° 27'









Historic Seismicity

Historic Earthquakes in China

History of deadly earthquakes

Earthquakes have claimed hundreds of thousands of lives in the last 100 years and improvements in technology have only slightly reduced the death toll.
14 April 2010:
At least 400 people die after a magnitude 6.9 earthquake strikes western China's Qinghai province.
27 February 2010:
A magnitude 8.8 earthquake hits central Chile north-east of the second city, Concepcion. Official figures put the number of people killed at 452, but many are still missing.
12 January 2010:
About 230,000 die in and around the Haitian capital Port-au-Prince, as a 7.0 magnitude earthquake strikes the city.
30 September 2009:
At least 1,000 people die and at least 1,000 remain missing after an earthquake strikes the Indonesian island of Sumatra.
6 April 2009:
An earthquake hits the historic Italian city of L'Aquila, killing about 300 people.
29 October 2008:
Up to 300 people are killed in the Pakistani province of Balochistan after an earthquake of 6.4 magnitude struck 70km (45 miles) north of Quetta.
12 May 2008:
Up to 87,000 people are killed or missing and as many as 370,000 injured by an earthquake in just one county in China's south-western Sichuan province.
The tremor, measuring 7.8, struck 92km (57 miles) from the provincial capital Chengdu during the early afternoon.
15 August 2007:
At least 519 people are killed in Peru's coastal province of Ica, as a 7.90-magnitude undersea earthquake strikes about 145km (90 miles) south-east of the capital, Lima.
17 July 2006:
A 7.7 magnitude undersea earthquake triggers a tsunami that strikes a 200km (125-mile) stretch of the southern coast of Java, killing more than 650 people on the Indonesian island.
27 May 2006:
More than 5,700 people die when a magnitude 6.2 quake hits the Indonesian island of Java, devastating the city of Yogyakarta and surrounding areas.
1 April 2006:
Seventy people are killed and some 1,200 injured when an earthquake measuring 6.0 strikes a remote region of western Iran.
8 October 2005:
An earthquake measuring 7.6 strikes northern Pakistan and the disputed Kashmir region, killing more than 73,000 people and leaving millions homeless.
28 March 2005:
About 1,300 people are killed in an 8.7 magnitude quake off the coast of the Indonesian island of Nias, west of Sumatra.
22 February 2005:
Hundreds die in a 6.4 magnitude quake centred in a remote area near Zarand in Iran's Kerman province.
26 December 2004:
Hundreds of thousands are killed across Asia when an earthquake measuring 9.2 triggers sea surges that spread across the region.
24 February 2004:
At least 500 people die in an earthquake which strikes towns on Morocco's Mediterranean coast.
26 December 2003:
More than 26,000 people are killed when an earthquake destroys the historic city of Bam in southern Iran.
21 May 2003:
Algeria suffers its worst earthquake in more than two decades. More than 2,000 people die and more than 8,000 are injured in a quake felt across the sea in Spain.
1 May 2003:
More than 160 people are killed, including 83 children in a collapsed dormitory, in south-eastern Turkey.
24 February 2003:
More than 260 people die and almost 10,000 homes are destroyed in Xinjiang region, in western China.
31 October 2002:
Italy is traumatised by the loss of an entire class of children, killed in the southern village of San Giuliano di Puglia when their school building collapses on them.
26 January 2001:
An earthquake measuring magnitude 7.9 devastates much of Gujarat state in north-western India, killing nearly 20,000 people and making more than a million homeless. Bhuj and Ahmedabad are among the towns worst hit.
12 November 1999:
Around 400 people die when an earthquake measuring 7.2 on the Richter scale strikes Ducze, in north-west Turkey.
21 September 1999:
Taiwan is hit by a quake measuring 7.6 that kills nearly 2,500 people and causes damage to every town on the island.
17 August 1999:
An magnitude 7.4 earthquake rocks the Turkish cities of Izmit and Istanbul, leaving more than 17,000 dead and many more injured.
30 May 1998:
Northern Afghanistan is hit by a major earthquake, killing 4,000 people.
May 1997:
More than 1,600 killed in Birjand, eastern Iran, in an earthquake of magnitude 7.1.
27 May 1995:
The far eastern island of Sakhalin is hit by a massive earthquake, measuring 7.5, which claims the lives of 1,989 Russians.
17 January 1995:
The Hyogo quake hits the city of Kobe in Japan, killing 6,430 people.
30 September 1993:
About 10,000 villagers are killed in western and southern India.
21 June 1990:
Around 40,000 people die in a tremor in the northern Iranian province of Gilan.
7 December 1988:
An earthquake measuring 6.9 on the Richter scale devastates north-west Armenia, killing 25,000 people.
19 September 1985:
Mexico City is shaken by a huge earthquake which razes buildings and kills 10,000 people.
4 March 1977:
Some 1,500 people are killed in an earthquake that hit close to the Romanian capital, Bucharest.
28 July 1976:
The Chinese city of Tangshan is reduced to rubble in a quake that claims at least 250,000 lives.
23 December 1972:
Up to 10,000 people are killed in the Nicaraguan capital Managua by an earthquake that measures 6.5 on the Richter scale. The devastation caused by the earthquake was blamed on badly built high-rise buildings that easily collapsed.
31 May 1970:
An earthquake high in the Peruvian Andes triggers a landslide burying the town of Yungay and killing 66,000 people.
26 July 1963:
An earthquake measuring 6.9 on the Richter scale strikes the Macedonian capital of Skopje killing 1,000 and leaving 100,000 homeless.
22 May 1960:
The world's strongest recorded earthquake devastates Chile, with a reading of 9.5 on the Richter scale. A tsunami 30ft (10m) high eliminates entire villages in Chile and kills 61 hundreds of miles away in Hawaii.
1 September 1923:
The Great Kanto earthquake, with its epicentre just outside Tokyo, claims the lives of 142,800 people in the Japanese capital.
18 April 1906:
San Francisco is hit by a series of violent shocks which last up to a minute. Between 700 and 3,000 people die either from collapsing buildings or in the subsequent fire.

SOURCE BBC NEWS

11.4.10

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΩΜΑ ΓΑΖΗ

Εκεινο που ο Θωμας δυσκολευται να αντικρισει δεν ειναι το προσωπο αναστημενο αλλα το προσωπο μεταμορφωμενο-ο Θωμας δεν ειναι απιστος,ειναι δυσπιστος-,ειναι καποιος που εχασε τον τροπο να βλεπει διαισθαντικα και με ολοκληρο τον ψυχισμο του,οποτε ατενιζονει σαν  τον συγχρονο θεατη,του οποιου το ματι καταγραφει,με ορους εξακριβωσης,τα καταγεγραμμενα ιχνη πραγματων που η ταυτοτητατους εχει λησμονηθει.το βλεμμα του Θωμα προιδεαζει για την κριση της ορασης ως πεδιου ψυχικης ενοτητας και για τη συνακολουθη γεννηση μιας ματιας που εμελλε να καταληξει,στις ημερες μας ,τυπικη ψαυση.Προσπαθουμε διαρκως να αντιρροπησουμε αυτη την αναπηρια με τον καταιγιστικο πολλαπλασιασμο εικονων που αφηγουνται τον απροσωπο ποθο για ενα αγγιγμα της σημασιας εκεινου το οποιο βλεπουμε,αγγιγμα εξ υποθεσεως ανεφικτο.Σαν τον Θωμα,συναινουμε μονο στην υπαρξη εκεινου που μπορει να αγγιχτει-εστω με το βλεμμα και,εν συνεχεια,μονο με αυτο.Εδω αντηχει ο ανεπιγνωστος παραλογισμος του μεσου ανθρωπου,που πιστευει προθυμα στην υπαρξη υποατομικων σωματιδιων ενω αδυνατει να συμπερανει οτιδηποτε σχετιζεται με τη διαθεση του συνομιλητη του οταν τον κοιταζει στα ματια.















10.4.10

Αστρολογια Συναστρια της πτωσης Τουπολεφ και της σφαγης του Κατιν...ενα καρμικο γεγονος..

Το παρων γεγονος
Συνετρίβη, στο αεροδρόμιο του Σμόλενσκ, το αεροσκάφος ένα Τουπόλεφ 154,του προέδρου της Πολωνίας Λεχ Καζίνσκι. Το αεροσκάφος, , μετέφερε συνολικά 132 άτομα, μεταξύ των οποίων τον πρόεδρο της Πολωνίας τη σύζυγό του, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού τον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας και τον υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Κρέμερ.Δεν υπάρχουν επιζώντες.
Η πολωνική αντιπροσωπεία επρόκειτο να πραγματοποιήσει τιμητική επίσκεψη στο μνημείο των θυμάτων της τραγωδίας του Κατίν.Το στρατιωτικό αεροδρόμιο «Σέβερνι» του Σμόλενσκ ήταν κλειστό λόγω πυκνής ομίχλης, και έγινε σύσταση στον Πολωνό πιλότο να προσγειώσει το αεροσκάφος είτε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, είτε στη Μόσχα. Εκείνος αρνήθηκε και πραγματοποίησε επανειλημμένες προσπάθειες να προσγειώσει το αεροσκάφος στην περιφέρεια του Σμόλενσκ, λίγο έξω από την πόλη
Πετσόρσκ.

Το γεγονος του παρεθλοντος

Η σφαγή του Κατίν Η σφαγή στο δάσος του Katyn (στα πολωνικά zbrodnia katynska δηλαδή το έγκλημα στο Κatyn) ήταν η μαζική εκτέλεση πολωνών πολιτών και αξιωματικών από τις σοβιετικές αρχές το 1940. Εκτίμηση για τον αριθμό των θυμάτων είναι από 15,000 έως 21,768. Τα θύματα εκτελέστηκαν στο δάσος του Katyn, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Kalinin και Kharkin αλλά και αλλού. Περίπου 8.000 ήταν αξιωματικοί του
που είχαν συλληφθεί κατά την εισβολή του σοβιετικού στρατού το 1939 και οι υπόλοιποι πολίτες (εργοστασιάρχες, κληρικοί, δικηγόροι δημόσιοι λειτουργοί) που συνελήφθησαν με κατηγορίες κατασκοπίας. Καθώς η νομοθεσία στην Πολωνία προέβλεπε ότι οι απόφοιτοι Πανεπιστημίων έπρεπε υποχρεωτικά να υπηρετήσουν στο στρατό ως αξιωματικοί, οι σοβιετικοί κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν μεγάλο μέρος της Πολωνικής διανόησης αλλά και από την Ουκρανία, Γεωργία και Λευκορωσία που είχαν πολωνική εθνικότητα. Το 1943, η ανακάλυψη ομαδικών τάφων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής που είχαν εισβάλει στην Πολωνία το 1941, πυροδότησε σειρα γεγονότων που οδήγησαν στο ρήγμα των σχέσεων της Πολωνικής εξόριστης στο Λονδίνο κυβέρνησης και των σοβιετικών. Η Σοβιετική ένωση συνέχισε να αρνείται την ευθύνη έως το 1990 οπότε αναγνώρισε οι μυστικές υπηρεσίες πραγματοποίησαν τις σφαγές και την επακόλουθη συγκάλυψη αυτών. Όμως δε κατατάσσουν το γεγονός στα εγκλήματα πολέμου ή στις γενοκτονίες, παρά την επιμονή της πολωνικής πλευράς ώστε να κινηθούν νομικές διαδικασίες και να αποζημιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων. Η κατασταση αυτή εξακολουθεί μεχρι σήμερα. Στις 17 Σεπτεμβρίου του 1939, ο Κόκκινος Στρατός εισβάλει στην Πολωνία από τα ανατολικά με αφορμή τη συνθήκη Molotov-Ribbentropp για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα τους καθώς οι γερμανοί είχαν ήδη αρχίσει επίθεση στη δύση από την 1 Σεπτεμβρίου. Η γρήγορη προέλαση των σοβιετικών δεν βρήκε αντίσταση από τους πολωνούς που είχαν ήδη υποστεί σοβαρές ήττες στη δύση , με αποτέλεσμα 250,000 με 450,000 αιχμάλωτοι να βρεθουν σε σοβιετική κρατηση. Πολλοι ελευθερώθηκαν αμέσως (περί τις 250.000) και άλλοι προωθήθηκαν στις Μυστικές υπηρεσίες για ανάκριση. Στις 19 Σεπτεμβρίου οι αιχμάλωτοι πολέμου ανέρχονται σε 40.000. Καταγράφονται σε λίστες και μεταφέρονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στα στρατόπεδα οι πολωνοί θα υποβάλλονταν σε εκτενείς ανακρίσεις σχετικά με τα πολιτικά τους φρονήματα από άνδρες των μυστικών υπηρεσιών. Τους δινόταν η εντύπωση ότι θα ελευθερωθούν ενώ στην ουσία κατατάσσονταν σε λίστες αντιφρονούντων και σκληροπυρηνικών « hardened and uncompromising enemies of the soviet authority» Οι λίστες αυτές θα γίνονταν λίστες θανάτου. Στις 5 Μαρτίου 1940, τα μέλη του σοβιετικού Πολιτικού Γραφείου Stalin, Molotov, Kaganovich, Kalinin, Voroshilov, Mikoyan και Beria, υπογράφουν διαταγή εκτέλεσης 25,700 «εθνικοφρόνων και εχθρών της επανάστασης» που κρατούνται σε στρατόπεδα της δυτικής Ουκρανίας και Λευκορωσίας. Μέσα σε ένα μήνα, δηλαδή έως τις 3 Απριλίου τουλάχιστον 22,400 αιχμάλωτοι πολέμου έχουν εκτελεστεί. Σε αυτούς που πέθαναν στο Katyn συμπεριλαμβάνονται 2 στρατηγοί, 79 συνταγματάρχες, 258 ανώτεροι αξιωματικοί, 654 λοχαγοί, 17 πλωτάρχες, 85 στρατιώτες και ακόμα ένας πρίγκιπας, 20 καθηγητές πανεπιστημίου (μεταξύ αυτών ο Stefan Kaczmarz) 300 γιατροί, εκατοντάδες δικηγόροι, μηχανικοί και δάσκαλοι, πάνω από 100 δημοσιογράφοι και συγγραφείς. Η Józef Dowbor-Muśnicki, ήταν η μόνη γυναίκα που εκτελέστηκε. Το 99% των αιχμαλώτων εκτελέστηκαν, μόλις 395 γλίτωσαν. Αναλυτική περιγραφή των εκτελέσεων έδωσε στην κατάθεση του ο Dmitrii Tokarev, πρώην αρχηγόςου
Περιφεριακού Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων στο Κalinin. Σύμφωνα με τον Tokarev,
εκτελέσεις άρχιζαν το βράδυ και σταμάταγαν το πρωί. Στη πρώτη βάρδια εκτελέστηκαν 350 άνθρωποι, αλλά οι εκτελεστές δυσκολεύτηκαν πολύ με τέτοιο μεγάλο αριθμό, οπότε οι επόμενες βάρδιες εκτελούσαν έως 250 ανθρώπους. ΟΙ εκτελέσεις ήταν μεθοδικές. Μετά τον έλεγχο των στοιχείων του αιχμάλωτου, περνούσαν χειροπέδες και τον οδηγούσαν σε ένα κελί με ηχομόνωση. Μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ο ήχος καλυπτόταν από τη λειτουργία μεγάλων εξαεριστήρων που δούλευαν όλο το βράδυ. Η σωρός μεταφερόταν έξω από το κελί από άλλη πόρτα σε φορτηγό μεταφοράς και ο επόμενος μελλοθάνατος εμπενε στο κελίΤο έγκλημα είχε τελεστεί. Μετά αρχισε η ακόμα ποιό σκοτεινή υπόθεση της συγκαλυψης. Η τύχη των αιχμαλώτων αναζητήθηκε για πρώτη φορά μετά την εισβολή των Γερμανών στην Σοβιετική Ένωση. Οι Σοβιετικοί αναζήτησαν τη συνεργασία της Πολωνικής εξόριστης κυβέρνησης για την αναδημιουργία του Πολωνικού στρατού μεσα στή σοβιετική περιφέρια, που θα εμπόδιζε την προέλαση των Γερμανών. Ο στρατηγός Andres που ανέλαβε την οργάνωση του νεου στρατου έθεσαν το θέμα και ο ίδιος μαζί με τον εξόριστο Πρωθυπουργό Sikorski, πήραν προσωπική διαβεβαίωση από την Stalin ότι οι αιχμάλωτοι θα ελευθερωθούν. Το 1942 πολωνοί σιδηροδρομικοί εργάτες αναφέρουν στις πολωνικές μυστικές αρχές, την ύπαρξη ομαδικών τάφων στο Katyn. Το γεγονός δε παίρνει συνέχεις γιατί κανένας δε πιστεύει την έκταση της αναφοράς για την υπαρξη τάφων με τοσους νεκρούς. Η μοίρα των αιχμαλώτων παραμένει άγνωστη έως που η γερμανική Wehrmacht ανακαλύπτει τον Απρίλιο του 1943, 4.243 πτώματα στο δάσος στο Goat Hill κοντά στο Katyn. H ανακάλυψη θα γίνει ισχυρό όπλο στα χέρια του Goebbels που βλέπει λαμπρή ευκαιρία να διασπάσει το μέτωπο με τη Δύση , διαβάλλοντας την αξιοπιστία των σοβιετικών. Το γερμανικό ραδιόφωνο στηρίζει τηνπροπαγάνδα και οι γερμανοί φέρνουν ουδέτερους ιατροδικαστές να εξετάσουν τα πτώματα. Το γεγονός παίρνει δημοσιότητα. Οι γερμανοί πέτυχαν να υποβαθμίσουν τους σοβιετικούς στα μάτια των δυτικών, παρουσιάζοντας τους σαν το αδηφάγο τέρας που θα κατασπαράξει τον δυτικό πολιτισμό. Επιπλέον, οι αντιδράσεις του Πρωθυπουργού Sιkorski, απειλούσαν με ρήγμα της σχέσεις των δυτικών με τους σοβιετικούς. Η σοβιετική κυβέρνηση αρνήθηκε αμέσως την κατηγορία και ανταπάντησε ότι οι αιχμάλωτοι
είχαν σταλεί για εργασία στο Smolensk το 1941 όπου τους συνέλαβαν οι γερμανοί και τους εκτέλεσαν . Οι γερμανοί προέβαλαν ιατροδικαστικές αναφορές που καταδείκνυαν ότι τα θύματα είχαν σκοτωθεί το 1940 όταν ή περιοχή ήταν στην κατοχή των σοβιετικών . Τον Απρίλιο του 1943 η πολωνική εξόριστη κυβέρνηση επιχείρησε να φέρει το γεγονός στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους σοβιετικούς και ζήτησε έρευνα από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό. Βρήκε όμως ισχυρή αντίδραση από τον Στάλιν, που κατηγόρησε τους Πολωνούς για συνεργία με τους γερμανούς και διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις ενώ παράλληλα ξεκίνησε εκστρατεία υποστήριξης μιας νέας φίλα προσκείμενης πολωνικής κυβέρνησης με έδρα τη Μόσχα και ηγέτη τον Wanda Wasilewska. Ο Sikorski, του οποίου οι αδιαπραγμάτευτες θέσεις ανοιξαν το ρήγμα των σοβιετικών με τους Δυτικούς συμμάχους, πέθανε ξαφνικά μετά από δύο μήνες. Τα αίτια του θανάτου του ακόμα αμφισβητούνται. Όταν τα γερμανικά στρατεύματα αναγκάστηκαν σε υποχώρηση από το Katyn τον Σεπτέμβριο του 1943, ο Goebbels προέβλεψε ότι οι σοβιετικοί θα «ανακαλύψουν» ότι οι γερμανοί σκότωσαν 12.000 αξιωματικούς και ότι θα θέσουν ως σκοπό τους να «ανακαλύψουν» όσο το δυνατόν περισσότερους τάφους. Η πρόβλεψη του πραγματοποιήθηκε. Τον Ιανουάριο του 1944 η Σοβιετική ένωση ζητά «Ειδική επιτροπή για τη διερεύνηση των εκτελέσεων των πολωνών αιχμαλώτων από Γερμανούς φασίστες εισβολείς στο δάσος του Katyn». Νέες ιατροδικαστικές έρευνες δείχνουν ότι τα θύματα πυροβολήθηκαν το 1941 όταν η περιοχή ήταν σε γερμανική κατοχή. Νέα «στοιχεία» «ανακαλύπτονται» όπως χρυσά ρολόγια πάνω στα θύματα με την ημερομηνία να δείχνει 1941, σημειωματάρια και σημειώσεις με αναφορές στην ημερομηνία κλπ. Οι έρευνες διεξάγονται από την Επιτροπή Burdenko και την Ακαδημία ιατρικών επιστημών της Σοβιετικής ένωσης χωρίς της εποπτεία Πολωνών ή ουδέτερων εμπειρογνωμόνων. Τα συμπεράσματα ήταν σαφή. oι γερμανοί φασίστες είχαν εκτελέσει τους αιχμάλωτους. Η στάση των δυτικών συμμάχων ήταν μια σιωπηλή αποδοχή των πορισμάτων Burdenko που αποσκοπούσε στην μη διακοπή των σχέσεων με τους σοβιετικούς τότε σύμμαχους. Η σημασία της Πολωνίας στη Συμμαχία δεν ήταν τόσο σημαντική όσο στα πρώτα χρόνια., οπότε άρχισαν να επανεξετάζουν της δεσμεύσεις τους προς τη πολωνική πλευρά υπό την πίεση των σταλινικών απαιτήσεων . Αν και ο Τσόρτσιλ θεωρούσε πιθανή την εμπλοκή των
σοβιετικών στις εκτελέσεις, διαβεβαίωνε τον Στάλιν ότι δε θα υπάρξει έρευνα του Ερυθρού Σταυρού σε περιοχές που ήταν υπό γερμανική κατοχή για τον κίνδυνο αλλοίωσης των γεγονότων με πλαστά στοιχεία. Η αναφορά του στο Κatyn και μετά τον πόλεμο παρέμενε πάντα λακωνική. Παρόμοια στάση ακολούθησε και ο Ρούσβελτ αν και το πόρισμα της επιτροπής Earle καταδείκνυε την σοβιετική ανάμιξη. Απέρριψε το αίτημα και δήλωσε πεπεισμένος ότι οι Ναζί είχαν εκτελέσει τις σφαγές. Το πόρισμα
παρακάμφθηκε.Στα χρόνια του ψυχρού πόλεμου η σφαγή ήταν απαγορευμένο θέμα από τη
κομουνιστική Πολωνική κυβέρνηση. Η αναφορά και μόνο ήταν επικίνδυνη. Το Katyn έσβησε από την Πολωνική ιστορία. Και παρέμεινε πολιτικό ταμπού μέχρι την πτώση του ανατολικού μπλοκ το 1989.Η πηγη εδω

Οψεις μεταξυ πτωσης Τουπολεφ και σφαγης του Κατιν

Sun CJN Ven 5° 26' 5° 26' +56,5
Sun CJN Jup 7° 26' 7° 26' +7,4
Sun CJN Sat 7° 59' 7° 59' +0,0
Sun INC Nep 154° 07' 4° 07' -9,6
Sun OPP MNN 178° 08' 1° 52' -82,4
Sun SQR Chi 83° 47' 6° 13' -5,4
Moo SXT Sat 55° 45' 4° 15' +20,7
Moo INC Plu 148° 25' 1° 35' -72,7
Mer SXT Sun 55° 05' 4° 55' +25,2
Mer CJN Mar 2° 05' 2° 05' -48,4
Mer SXT Chi 64° 43' 4° 43' +0,8
Ven SXT Sun 57° 29' 2° 31' +138,8
Ven CJN Mar 0° 19' 0° 19' +1224,7
Ven CJN Ura 6° 50' 6° 50' +2,4
Ven SXT Chi 62° 19' 2° 19' +17,3
Mar OPP Moo 174° 13' 5° 47' -34,6
Mar TRI Mer 125° 05' 5° 05' +31,0
Mar SQR Mar 83° 46' 6° 14' -11,1
Mar SQR Sat 96° 55' 6° 55' -0,6
Mar CJN Plu 4° 16' 4° 16' -17,3
Jup CJN Sun 5° 06' 5° 06' +55,6
Jup SXT Ura 59° 14' 0° 46' +187,5
Jup OPP Nep 174° 57' 5° 03' -8,1
Jup INC MNN 147° 12' 2° 48' -1,0
Jup TRI Chi 114° 43' 5° 17' +3,7
Sat TRI Moo 119° 37' 0° 23' +480,0
Sat OPP Mer 179° 41' 0° 19' -294,0
Sat INC Sat 151° 32' 1° 32' -29,0
Sat CJN Nep 5° 24' 5° 24' -2,1
Sat SXT Plu 58° 52' 1° 08' +51,6
Ura SXT Moo 58° 29' 1° 31' +222,0
Ura CJN Mer 2° 13' 2° 13' +204,5
Ura OPP Nep 176° 30' 3° 30' -36,1
Ura TRI Plu 123° 02' 3° 02' +35,5
Nep SXT Ven 57° 44' 2° 16' +48,1
Nep SXT Sat 60° 16' 0° 16' +100,0
Nep INC Nep 153° 35' 3° 35' -2,1
Nep INC Plu 152° 56' 2° 56' -4,9
Nep TRI MNN 125° 51' 5° 51' +2,4
Plu SQR Mer 84° 43' 5° 17' -12,8
Plu TRI Mar 126° 02' 6° 02' +4,3

Απο τα ανωτερω φαινεται οτι οι κοσμικες συνθηκες των δυο γεγονοτων,μαλλον ηταν μοιραιες....βρειτε εσεις τις ειδικοτερες οψεις που εκαναν το γεγονος...ετσι σαν ενα μαθημα καρμικης αστρολογιας...

Air disasters timeline

A chronology of some of the world's recent air disasters:

2010
10 April: A Tupolev 154 plane carrying Polish President Lech Kaczynski crashes near the Russian airport of Smolensk, killing more than 90 people on board.
25 January: Ethiopian Airlines passenger jet crashes into the sea with 89 people on board shortly after take-off from Beirut.
2009
15 July: A Caspian Airlines Tupolev plane crashes in the north of Iran en route to Armenia. All 168 passengers and crew are reported dead.
30 June: A Yemeni passenger plane, an Airbus 310, crashes in the Indian Ocean near the Comoros archipelago. Only one of the 153 people on board survives.
1 June: An Air France Airbus 330 travelling from Rio de Janeiro to Paris crashes into the Atlantic with 228 people on board. Search teams later recover some 50 bodies in the ocean.
20 May: An Indonesian army C-130 Hercules transport plane crashes into a village on eastern Java, killing at least 97 people.
6 April: An Indonesian army Fokker-27 crashes on landing near Bandung, West Java, killing 24 people.
25 February: A flight from Istanbul to Amsterdam crashes short of the runway at Schiphol international airport. Of the 135 people on board, nine are killed and at least 50 injured.
12 February: A passenger plane crashes into a house in Buffalo, New York, killing all 49 people on board and one person on the ground.
8 February: A passenger plane crashes into a river in the Brazilian state of Amazonas, killing 24 people, most of whom were from the same family.
2008
14 September: A Boeing-737 crashes on landing near the central Russian city of Perm, killing all 88 passengers and crew members on board.
24 August: A passenger plane crashes shortly after take-off from Kyrgyzstan's capital, Bishkek, killing 68 people.
20 August: A Spanair plane veers off the runway on take-off at Madrid's Barajas airport, killing 154 people and injuring 18.
Wreckage of the Spanair MD82, 21 August 2008 [Pic: EFE]
Three days of mourning was declared after the Madrid air disaster
2 May: South Sudan's defence minister is among 22 people killed after engine trouble causes a plane carrying a military delegation to crash about 400km (250 miles) west of Juba.
15 April: Some 40 people die when a DC-9 skids off the runway while attempting to take off in the eastern Democratic Republic of Congo city of Goma during heavy rain, smashing through a wall and into a busy residential area.
24 January: Nineteen people die when a Polish Casa C-295M military transport plane crashes in the country's north-west, carrying officials who had attended an air safety conference.
2007
30 November: All 56 people on board an Atlasjet flight are killed when it crashes near the town of Keciborlu in the mountainous Isparta province, about 12km (7.5 miles) from Isparta airport.
16 September: At least 87 people are killed after a One-Two-Go plane crashed on landing in bad weather at the Thai resort of Phuket.
17 July: A TAM Airlines jet crashes on landing at Congonhas airport in Sao Paulo, in Brazil's worst-ever air disaster. A total of 199 people are killed - all 186 on board and 13 on the ground.
5 May: A Kenya Airways Boeing 737-800 crashes in swampland in southern Cameroon, killing all 114 on board. The official inquiry is yet to report on the cause of the disaster.
7 March: An Indonesian jet crashed and burst into flames on landing at Yogyakarta airport in Java, killing 22 people. The state-owned Garuda airline, which operated the Boeing 737-400, said that 118 people had survived.
1 January: An Adam Air Boeing 737-400 carrying 102 passengers and crew comes down in mountains on Sulawesi Island on a domestic Indonesian flight. All on board are presumed dead.
2006
29 September: A Boeing 737 carrying 154 passengers and crew crashed into the Amazon rainforest in Brazil, killing all on board, after colliding with a private jet in mid-air.
27 August: A Comair CRJ-100 jet goes down shortly after taking off from Lexington in the US state of Kentucky, killing 49 people.
22 August: A Russian Tupolev-154 passenger plane with 170 people on board crashes north of Donetsk, in eastern Ukraine.
9 July: A Russian S7 Airbus A-310 skids off the runway during landing at Irkutsk airport in Siberia. A total of 124 people on board die, but more than 50 survive the crash.
3 May: An Armavia Airbus A-320 crashes into the Black Sea near Sochi, killing all 113 people on board.
2005
10 December: A Sosoliso Airlines DC-9 crashes in the southern Nigerian city of Port Harcourt, killing 103 people on board.
6 December: A C-130 military transport plane crashes on the outskirts of the Iranian capital Tehran, killing 110 people, including some on the ground.
22 October: A Bellview airlines Boeing 737 carrying 117 people on board crashes soon after take-off from the Nigerian city of Lagos, killing everyone on board.
The crash site of Mandala Airlines flight A330
The Mandala crash in Medan in Indonesia killed more than 100
5 September: A Mandala Airlines plane with 112 passengers and five crew on board crashes after take-off in the Indonesian city of Medan, killing almost all on board and dozens on the ground.
23 August: A Tans airline Boeing 737-200 crashes on an internal flight in Peru, near the city of Pucallpa. There are 40 people reported dead and 58 survivors.
16 August: A Colombian plane operated by West Caribbean Airways crashes in a remote region of Venezuela, killing all 160 people on board. The airliner, heading from Panama to Martinique, was packed with residents of the Caribbean island.
14 August: A Helios Airways flight from Cyprus to Prague with 121 people on board crashes north of the Greek capital Athens, apparently after a drop in cabin pressure.
16 July: An Equatair plane crashes soon after take-off from Equatorial Guinea's island capital, Malabo, west of the mainland, killing all 60 people on board.
3 February: The wreckage of Kam Air Boeing 737 flight is located in high mountains near the Afghan capital Kabul, two days after the plane vanished from radar screens in heavy snowstorms. All 104 people on board are feared dead.
2004
21 November: A passenger plane crashes into a frozen lake near the city of Baotou in the Inner Mongolia region of northern China, killing all 53 on board and two on the ground, officials say.
3 January: An Egyptian charter plane belonging to Flash Airlines crashes into the Red Sea, killing all 141 people on board. Most of the passengers are thought to be French tourists.
2003
25 December: A Boeing 727 crashes soon after take-off from the West African state of Benin, killing at least 135 people en route to Lebanon.
8 July: A Boeing 737 crashes in Sudan shortly after take-off, killing 115 people on board. Only one passenger, a small child survived.
26 May: A Ukrainian Yak-42 crashes near the Black Sea resort of Trabzon in north-west Turkey, killing all 74 people on board - most of them Spanish peacekeepers returning home from Afghanistan.
8 May: As many as 170 people are reported dead in DR Congo after the rear ramp of an old Soviet plane, an Ilyushin 76 cargo plane, apparently falls off, sucking them out.
6 March: An Algerian Boeing 737 crashes after taking off from the remote Tamanrasset airport, leaving up to 102 people dead.
19 February: An Iranian military transport aircraft carrying 276 people crashes in the south of the country, killing all on board.
8 January: A Turkish Airlines plane with 76 passengers and crew on board crashes while coming in to land at Diyarbakir.
2002
23 December: An Antonov 140 commuter plane carrying aerospace experts crashes in central Iran, killing all 46 people aboard.
German air crash, July 2002
The 2002 collision in Germany was blamed on air traffic control
The delegation had been due to review an Iranian version of the same plane built under licence.
27 July: A fighter jet crashes into a crowd of spectators in the west Ukrainian town of Lviv, killing 77 people, in what is the world's worst air show disaster.
1 July: Seventy-one people, many of them children die when a Russian Tupolev 154 aircraft on a school trip to Spain collides with a Boeing 757 transport plane over southern Germany.
25 May: A Boeing 747 belonging to Taiwan's national carrier - China Airlines - crashes into the sea near the Taiwanese island of Penghu, with 225 passengers and crew on board.
7 May: China Northern Airlines plane carrying 112 people crashes into the sea near Dalian in north-east China.
7 May: On the same day, an EgyptAir Boeing 735 crash lands near Tunis with 55 passengers and up to 10 crew on board. Most people survive.
4 May: A BAC1-11-500 plane operated by EAS Airlines crashes in the Nigerian city of Kano, killing 148 people - half of them on the ground.
15 April: Air China flight 129 crashes on its approach to Pusan, South Korea, with over 160 passengers and crew on board.
12 February: A Tupolev 154 operated by Iran Air crashes in mountains in the west of Iran, killing all 117 on board.
29 January: A Boeing 727 from the Ecuadorean TAME airline crashes in mountains in Colombia, killing 92 people.
2001
12 November: An American Airlines A-300 bound for the Dominican Republic crashes after takeoff in a residential area of the borough of Queens, New York, killing all 260 people on board and at least five people on the ground.
8 October: A Scandinavian Airlines System (SAS) airliner collides with a small plane in heavy fog on the runway at Milan's Linate airport, killing 118 people.
4 October: A Russian Sibir Airlines Tupolev 154, en route from Tel Aviv to Novosibirsk in Siberia, explodes in mid-air and crashes into the Black Sea, killing 78 passengers and crew.
3 July: A Russian Tupolev 154, en route from Yekaterinburg in the Ural mountains to the Russian port of Vladivostok, crashes near the Siberian city of Irkutsk, killing 133 passengers and 10 crew.
2000
30 October: A Singapore Airlines Boeing 747 bound for Los Angeles crashes after take-off from Taipei airport in Taiwan, killing 78 of the 179 people on board.
23 August: A Gulf Air Airbus crashes into the sea as it comes in to land in Bahrain, killing all 143 people on board.
25 July: Air France Concorde Air France Concorde en route for New York crashes into a hotel outside Paris shortly after takeoff, killing 113 people, including four on the ground.
17 July: Alliance Air Boeing 737-200 crashes into houses attempting to land at Patna, India, killing 51 people on board and four on the ground.
19 April: Air Philippines Boeing 737-200 from Manila to Davao crashes on approach to landing, killing all 131 people on board.
31 January: Alaska Airlines MD-83 from Mexico to San Francisco plunges into ocean off southern California, killing all 88 people on board.
30 January: Kenya Airways A-310 crashes into Atlantic Ocean shortly after takeoff from Abidjan, Ivory Coast, en route for Lagos, Nigeria. All but 10 of the 179 people on board die.
1999
31 October: EgyptAir Boeing 767 crashes into Atlantic Ocean after taking off from John F. Kennedy Airport in New York on flight to Cairo, Egypt, killing all 217 on board.
24 February: China Southwest Airlines plane crashes in a field in China's coastal Zhejiang province after a mid-air explosion. All 61 people on board the Russian-built TU-154 flying from Chongqing to the south-eastern city of Wenzhou are killed.
1998
11 December: Thai Airways International A-310 crashes on a domestic flight during its third attempt to land at Surat Thani, Thailand, killing 101 people.
2 September: Swissair MD-11 from New York to Geneva crashes in the Atlantic Ocean off Canada killing all 229 people on board.
16 February: Airbus A-300 owned by Taiwan's China Airlines crashes near Taipei's Chiang Kai-shek airport while trying to land in fog and rain after a flight from Bali, Indonesia. All 196 on board and seven people on ground are killed.
2 February: Cebu Pacific Air DC-9 crashes into mountain in southern Philippines, killing all 104 people aboard.