31.3.10

Ο εκδοτης του ASTROPEDIA στην Ουρανιτσα

Απο τον κυριο Σταθη Στρογγυλο,υπευθυνου διεκπεραιωσης του Περιοδικου
ASTROPEDIA ελαβα το παρακατω κειμενο

Καλησπέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις που ελαβα απο όλους εσάς.Οπως ανεφερα και στο παλαιοτερο ποστ που εκανα δεν εκπροσωπω την εταιρεια και δεν ήμουν ο αρμόδιος να απαντήσει,απαντησα καθαρα με δική μου προσωπική ευθύνη.Σιγουρα οι γνώμες σας μεταφέρθηκαν απο εμενα στην διεύθυνση και η απάντηση που πήρα ηταν η εξής.

"Επειδη είστε στο χώρο της Αστρολογίας ολοι σας ,είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικα και όλοι θα θέλαμε κατι καλυτερο απο την Αστρολογια, αν πιστεύετε οτι μπορειτε να προσφέρετε με καποιες κριτικές ή αλλαγές ή αποψεις είτε ακομα και δημοσίευση καποιου δικού σας αρθρου βασισμενο πανω σε αυτα που εσεις ξερετε και ασχολείστε ,ειμαστε εδώ να σας ακουσουμε και να συνεργαστούμε ολοι μαζί σε κατι καλύτερο.Οι καλυτεροι κριτές για εμας είστε ολοι εσεις.Αν δεν σας αρεσει κατι το αλλαζουμε διοτι όλοι εσεις φτιαχνετε τους κανονες κανενας αλλος.Τις καλυτερες ευχες για το Πάσχα - Νικόλαος Κούκης Εκδότης"

Αυτά ειπώθηκαν απο τον εκδότη σε εmail προς το θέμα του Blog.Να τονισώ οτι ο εκδότης είναι αρεστό πρόσωπο σε όλους μας και δεν έχει τύπους Εκδοτικής συμπεριφοράς άλλωστε είναι και νέος ανθρωπος και απαντάει πάντα σε οτι απασχολει την εταιρεια και το περιοδικο και θα δεχτει και οποιονδηποτε θελήσει και σε ραντεβού.
Προχωράμε στις 15 Απριλίου στην Εκδοση του 2ου τεύχους με περισσοτερη θεματολογια και πιο νεανικά θέματα. - Σ.Σ ASTROPEDIA

Οι πρωτες προσφορες για το Αστροστεκι

Σημερα ο γνωστος αστρολογος- βλαχομποκερ Νικος απο τα ΤΡΙΚΑΛΑ μας εκανε την πρωτη προσφορα για το Αστρο-τσιπουραδικο στεκι.Μας χαρισε μια φωτεινη επιγραφη,δυο γραφεια της ΣΑΤΟ,4 καρεκλες ΣΑΤΟ,δυο υπολογιστες και ενα βαρελακι τσιπουρο απο την Ραξα.Αντε βιβα λεβεντη μου και γρηγορα θα εχεις μονικο στεκι και στεγη στην Αθηνα...





29.3.10

Απονομη παρασημου σε αστρολογο

Στο τελευταιο τευχος ΒΗΜΑΜΕΝ εχουμε μια ερευνα, γιατι πολλοι ανδρες μετρανε τα αστρα του Δημητρη Θεοδωροπουλου.Στα πολλα μπλα μπλα εχει και μια δηλωση του κυριου Γιωργου Πανοπουλου,συμβουλος αστρολογος της τηλεοπτικης σειρας Πολεμος των Αστρων,που λεει οτι τα κειμενα που γραφει στην Athens Voice ειναι το προσωπικο του παρασημο,γιατι εκανε την αστρολογια μοδα.Μαλιστα,μεγαλο παιδι ειναι οτι θελει λεει.Δεν με χαλαει,σαν Λεονταρι που ειναι θελει τιμες και παρασημα,εγω δεν θα του το χαλασω,αστον να νομιζει οτι ειναι και ο Μεγας Ναπολεοντας,ειναι γεματα τα τρελλαδικα απο δαυτους.Αλλα στο σημερινο Πολεμος των Αστρων,που δεν βλεπετε,εκανε και ενα ατοπημα,ο λαος το ονομαζει πατατα.Ειπε οτι μια Σεληνη στον Ταυρο κανει τον ανθρωπο φευγατο και εφερε παραδειγμα τον Μ.Τζακερ.Δυστυχως σαν Λεοντας,ο κυριος συμβουλος-αστρολογος,επρεπε να ξερει οτι ο Μ.Τζακερ,Λιονταρι και αυτος, εχει τριγωνο Ποσειδωνα-Σεληνης,γιαυτο ειναι φευγατος,αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα, γιατι στους τυφλους βασιλευει ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ....της ασχετοσυνης,να το παρασημο που του αξιζει,αλλα αυτα ειναι λεπτομερειες,για τον γιαλαντζη αστρολογο...του copy and paste...

28.3.10

Το περιοδικο Αστρολογος και οι ....ζαβολιες της Λιτσας Πατερα.

Το αστρολογικο περιοδικο Αστρολογος,αυτο που γραφεται σχεδον απο την Λιτσα Πατερα,δεν το περνω,γιατι δεν εχει και κατι σοβαρο,με τα δικα μου κριτηρια,να διαβασω.Στο τελευταιο τευχος,Απριλιος 2010,στο εξωφυλλο εχει ενα θεμα,Πολιτικη το μελλον της Ε.Ε,που με εκανε να το αγορασω.Παω στην σελιδα 48 να διαβασω το αρθρο και μου ερχεται ο ουρανος σβονδηλη.Τεσσερεις σελιδες με τις επιτυχιες,του παρελθοντος, του περιοδικου στο θεμα της Ε.Ε.Για το σημερα ουτε κουβεντα.Ετσι οπως ηταν το περιοδικο το πεταξα στην ανακυκλωση,μηπως ετσι παρει και καποια αξια.....Απο οτι καταλαβα,το περιοδικο ειχε κενο 4 σελιδες και το καλυψαν με αυτο τον τροπο,αλλα αυτο ειναι εξαπατηση του αναγνωστικου κοινου,με την προσφορα κονσερβας με ληγμενη ημερομηνια βρωσης.
Αλλα ετσι ειναι τα πραγματα.Η ΔΑΦΝΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ,εδιωξε 4 ατομα,μηπως και η επιχειρηση ειναι εκλυστικη για πωληση....γιαυτο και τα σαπακια....



Σ ένα σπίτι ρημαγμένο απ' την ορφάνια
Ένας γέρος ασπρομάλλης σταματά
Θέλει να μάθει για τους δικούς του
γιατί είχε χρόνια στη ξενιτιά

Χτυπάει τη πόρτα
Κι αμέσως βγαίνει κάποια κοπέλα, μαυροντυμένη
Δακρύζει ο γέρος μόλις τη βλέπει και η κοπέλα τον ερωτά

Ποιος είσαι εσύ, που με κοιτάς με μάτια δακρυσμένα
Ούτε μητέρα έχω εγώ, ούτε γνωστό κανένα
Ούτε πατέρα γνώρισα, γιατί έφυγε στα ξένα

Τα μάτια μου κοπέλα μου, κι αν είναι δακρυσμένα
είναι γιατί μου θύμισες κάτι απ' τα περασμένα
πριν φύγω για τα ξένα

Πες μου τι σου θυμίζω εγώ διαβάτη ασπρομάλλη
Είμαι μια κόρη ορφανή, κι ίσως να κάνεις λάθος
έμοιαζα της μανούλας μου, που τη σκεπάζει ο τάφος

Παιδάκι μου πεντάρφανο, δεν με θυμάσαι εμένα
είμαι ο φτωχός πατέρας σου που γύρισε απ' τα ξένα
και βρίσκω μόνο εσένα

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μοίρες: 20-25

Κυρίαρχο πνεύμα: Melahel

Επίκληση: Dominus custodiat introitum tuum et exitum tuum et ex hoc nunc et in seculum.

Κυριαρχία: Στο νερό. Προϊόντα της γης και κυρίως φυτά αναγκαία για την ίαση των ασθενειών.

Θετικές όψεις: Πνεύμα φλογερό, προορισμένο για διακρίσεις.

Αρνητικές όψεις: Ό,τι είναι βλαβερό στην βλάστηση και στην φυσική ανάπτυξη των οργάνων. Προκαλεί ασθένειες πολύ σοβαρές σε μορφή πανδημίας όπως η πανούκλα.


Μοίρα 21: Μοίρα της μεταβλητότητας και της αστάθειας.

Το άτομο αυτό διακρίνεται για το ασταθές πνεύμα του. Ευεπηρέαστο και ευμετάβλητο από τη φύση του, ξεκινά μία δουλειά και δεν την τελειώνει ποτέ, καθώς μπλέκεται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα τα οποία κι εκείνα αφήνει μισά. Ο κίνδυνος για μεγάλες απώλειες αγαθών ενεδρεύει πάντα και επίσης υπάρχει μία δυσκολία στα ταξίδια. Μετακινήσεις που έχουν σχέση με το νερό, και ό,τι αφορά το νερό, κρύβουν μεγάλους κινδύνους. Οι ξαφνικές και βιαστικές αποφάσεις πρέπει να αποφεύγονται αλλιώς προκαλείται αταξία στη ζωή του και σε όσα σχεδιάζει να κάνει. Σ’ αυτή τη μοίρα έχουν γεννηθεί οι περισσότεροι ναυτικοί που έζησαν ένα ναυάγιο και ναύαρχοι, οι οποίοι νικήθηκαν σε ναυμαχίες.

Μοίρα 22: Μοίρα των μεταπτώσεων.

Αλλαγή της τύχης. Μεταπτώσεις. Μεταστροφή. Αυτά χαρακτηρίζουν αυτή τη μοίρα. Το άτομο όμως, διαθέτει μεγάλες φυσικές αντοχές και έχει πολλές δυνατότητες. Γερός, ακμαίος, εύρωστος, νευρώδης, ρωμαλέος, σφριγηλός και υγιής. Αυτή η μοίρα δίνει τους πρωταθλητές στίβου, τους ολυμπιονίκες και τους νικητές, ειδικά τους αθλητές δρόμου στο τρέξιμο. Το άτομο αγαπάει την περιπέτεια και τις δυσκολίες. Επειδή υπάρχουν αρκετές αλλαγές της τύχης, άλλοτε θα ευνοηθεί και άλλοτε θα είναι λιγότερο τυχερός, υπό την έννοια ότι θα παρουσιαστεί η ανάγκη να αλλάξει επαγγελματική κατεύθυνση ή να ρισκάρει την καριέρα του για κάποιον άλλο προσανατολισμό. Κι εδώ υπάρχει ο κίνδυνος του νερού (πτώση, πλημμύρα, ναυάγιο, μπάνιο σε απότομα νερά). Εάν ο Άρης βρίσκεται σε κακή όψη με τον απλανή Pollux ή Hercules (της φύσης του Άρη) που κυβερνά αυτή τη μοίρα, απειλεί το άτομο, με δυστύχημα από όπλο, ή πυροβολισμό κατά τη διάρκεια ληστείας, (μιλάμε πάντα για ωροσκόπιο με πολύ δύσκολες γωνίες). Ο Pollux σε κακή όψη με Κρόνο και με Ήλιο, ή Σελήνη από όγδοο οίκο: θάνατος από πτώση σε νερό και πρόσκρουση σε θαλάσσιο βράχο.

Μοίρα 23: Μοίρα της αμέλειας.

Χαρακτήρας, ξένοιαστος, ανέμελος, λίγο απαθής, λίγο νωθρός χωρίς πολλή ενέργεια.
Βασικά δεν εκδηλώνει κανένα ενδιαφέρον για σοβαρά πράγματα. Είναι ο χαρακτηριστικός τύπος που πιστεύει ότι «ενώ αυτός κοιμάται, η τύχη του δουλεύει»! Οι γυναίκες αυτής της μοίρας, έχουν μια ιδιαίτερη τύχη. Νιώθουν την ευτυχία, την αναγνώριση και τον έρωτα κάπου στο μέσον της ηλικίας τους. Αλλά αυτό δυστυχώς δεν κρατάει για πάντα. Έχει παρατηρηθεί πως ειδικά τα άτομα αυτής της μοίρας έχουν τα πιο θλιβερά γεράματα, ζώντας μέσα στην μοναξιά και την απομόνωση, ειδικά όταν τα φώτα (ήλιος, σελήνη) κάνουν ακριβές τετράγωνο ή αντίθεση με την μοίρα 23, από τον 12ο οίκο.

Μοίρα 24: Μοίρα της νίκης.

Ευγενείς και υψηλές φιλοδοξίες. Χαρακτήρας ισχυρός, δυνατός, πνεύμα γεμάτο ενέργεια και δημιουργικότητα. Εδώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για σίγουρη επιτυχία, καθώς το άτομο παίρνει μαθήματα από το παρελθόν και τα χρησιμοποιεί ως θεμέλια για το μέλλον. Υπάρχει μια φυσική ευγένεια, η οποία ωθεί το άτομο να πράττει διαρκώς μέσα στα πλαίσια της ηθικής και του σεβασμού των γύρω του. Τα εμπόδια θα τα παρακάμψει με την ίδια ποιοτική φινέτσα που αντιλαμβάνεται και έχει ως πρότυπο ζωής. Τιμές και διακρίσεις θα υπάρξουν πολλές κατά την διάρκεια της ζωής του. Ο τρόπος που εργάζεται και ο κόπος που καταβάλλει, το καθιστούν αξιοσέβαστο στην κοινωνία και στον περίγυρό του και όλα αυτά του αναγνωρίζονται.
Πολλά άτομα αυτής της μοίρας, έχουν άριστη σχέση με τα άλογα και διακρίνονται ως πρώτα ονόματα σε ιππικούς αγώνες ή ως διάσημοι ιδιοκτήτες αλόγων ιππασίας ή ιπποδρομίου.

Μοίρα 25: Μοίρα της εμπιστοσύνης στον εαυτό σου.

Ανεξαρτησία πνεύματος, ελεύθερο επάγγελμα, έλξη για τη φυσική ζωή. Τα άτομα αυτής της μοίρας, διαθέτουν ποιότητα, μαχητικότητα, λατρεύουν την ελευθερία, είναι ορμητικά και λιγομίλητα. Δεν φοβούνται τη μοναξιά, ούτε το να απομακρυνθούν από την οικογένειά τους εάν αυτό καθίσταται απαραίτητο. Είναι τα άτομα που ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν και πού πηγαίνουν. Τα πράγματα στη ζωή τους είναι απολύτως ξεκάθαρα και ξέρουν να τα βγάζουν πέρα ολομόναχοι. Την μοίρα επηρεάζει ο αστέρας Procyon (πρόκειται για τον αστερισμό του Μικρού Κυνός). Κατά τον Πτολεμαίο, είναι της φύσης Ερμή-Άρη. Χαρίζει περηφάνια, πίστη στις φιλίες και κοφτερή γλώσσα που μάχεται για το δίκιο.
Συνήθης ασχολία, το εμπόριο εξωτικών προϊόντων.

26.3.10

Μια απαντηση για το περιοδικο AstroPedia

Καταρχήν καλησπέρα σε όλους λογω του οτι δουλεύω στην εκδοτική που βγάζει διάφορα περιοδικά και σαφώς ενα απο τα περιοδικα που κράζετε είναι το AstroPedia.Nα αναφέρω λοιπόν οτι κανείς δεν σκεφτηκε και δεν είδε οτι εκτύπωθηκε στον Ομιλο Αντ1, που βγαζει τον Αστρολογο και οτι μπορει να εγινε και κάποιο σαμποτάζ!!! Λέω εγώ τώρα !!!! και λάθη που βγήκαν επιτηδες προς τα έξω οπως και πολλά αλλα που εχουν γίνει απο πίσω (γιατι παιζει διαφήμιση σε όλα τα καναλια εκτος του Αντ1) υπαρχουν πολλα λοιπον που δεν ξέρουμε και καλό είναι να μην κανουμε τους εξυπνους.Anyway δεν μπήκα σαν εκπρόσωπος ουτε σαν περιοδικο εδω μέσα,απλα το είδα και λέω την προσωπική μου γνώμη.Η Αυγερινου και η οποιαδήποτε αλλη η αλλος Αστρολόγος η οπως αλλιώς θέλει να αποκαλείται ο καθένας, απλά γράφουν και πληρώνονται γιαυτο!
Μπορείτε να κράξετε και καλά θα κάνετε αλλα ας δούμε και το δεύτερο και ξαναμιλάμε!Θα έχετε ολο το χρόνο να κράξετε...
Οσο για τον Εκδοτή αυτο το σχόλιο μονο ενας χωρις μυαλο θα μπορουσε να το σκεφτεί.Δηλαδή απαγορεύετε να είναι κάποιος απο την οικογενεια του? και είναι κακο που εβαλε διαφήμιση ο ανθρωπος.Την επόμενη φορα θα σας στείλω την εντολή διαφήμισης να παρουμε αδεια αν θα βάλουμε catering διαφήμιση η όχι!
Συμφωνω με τα ορθογραφικα και οτιδηποτε μπορει να βγει λάθος αλλα δεν συμφωνω να κράζουμε ονομαστικά διοτι εσεις όλοι βάζετε ενα NickName και μιλάτε.Αν θα θέλατε να μιλάτε ανοιχτα και επώνυμα στειλτε και κανενα δελτιου τύπου αλλα δεν βλέπω φώς.Μεινετε λοιπον πίσω απο την οθονη του υπολογιστη και στείλτε ανωνυμα την καθε μπούρδα που θα πει ο καθένας και ας αφήσουμε τους ανθρώπους με μυαλο να σκεφτούν και την δευτερή προσπάθεια ελπιζοντας σε κατι καλύτερο.
Για να κάνεις κριτική θα πρεπει να εισαι αξιος να δεχτείς.Το οτι εχετε ενα site και γράφετε δεν σας δίνει καμία δυναμη να λέτε οτι θέλετε,σκεφτειτε πως πρεπει να χρησιμοποιεισεται την δυναμη αυτη σωστά και οχι με κατηγορίες και αβασιμα στοιχεία.
Ελπίζω να εισαστε όλοι ενωμενοι και αγαπημένοι.
Ραντεβου στο δεύτερο τεύχος πιστεύωντας σε μία καλύτερη κριτική.
Στάθης Στρογγυλός

Ο πολεμος των αστρων του ΑΝΤ1 και δευτερη τηλεοπτικη χρονια

Αντε μωρε, ο Πανοπουλος επεισε οτι ξερει αστρολογια και θα τον εχουμε και του χρονου.Τα επιτελεια του ΑΝΤ1 ετοιμαζουν και σχολη αστρολογιας,με διευθυντη σπουδων τον κυριο Πανοπουλο.Τουλαχιστον θα εχει μαθημα σωστης καταστρωσης ωροσκοπιου,γιατι κατι σαινια των ιστολογιων κανουν χοντρες πατατες...αντε ψαχτε και θα σηκωθουν οι τριχες σας,αν εχετε ακομη απο αυτα που συμβαινουν....και μετα λεμε κακιες για καποιους..αλλα δυστυχως υπαρχουν και χειροτεροι...αυτα τα κενα θα καλυψει η νεα αστρολογικη σχολη...νεα προσεχως,αν βεβαια υπαρξουν εξελιξεις....

21.3.10

Τα Αστερια σε οδηγουν σενα καταστημα WIND

Η WIND καθε δυο μηνες κυκλοφορει ενα περιοδικο με τιτλο Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,που στην ουσια ειναι ενα διαφημηστικο περιοδικο με τις προσφορες της εταιρειας.Στις δυο τελευταιες σελιδες του περιοδικου εχει Αστρολογικες προβλεψεις για απλη και οικονομικη επικοινωνια.Σε καθε ζωδιο αντιστοιχει και καποιο προιον της WIND.Μια εξυπνη ιδεα της εταιρειας,αλλα με φτωχα αστρολογικα κειμενα.Η Αστρολογια πουλαει....η την πουλανε...

20.3.10

Η Εαρινη Ισημερια φερνει καινουργιο Αστρολογικο Στεκι

Αν καποιοι αστρολογοι το εχουν δει σωτηρες,τοτε ας ψαξουν το εργο τους.Ας δουμε ο καθενας τα λαθη του,και τοτε θα ερθει η λυτρωση.Διαφορετικα θα κανουμε τα ιδια λαθη,σε μονοπατια της μοναξιας,που σε αυτες τις δυσκολες ωρες οδηγει στην ψυχωση.Καλυτερα με ενα εργο,εστω μικρο,παρα με λογια που ριχνουν λαδι στην φωτια του εγωισμου.Προτιμω να πινω τα τσιπουρακια με φιλους,που με αποδεχονται οπως ειμαι,αντι να ειμαι μοναχος,εστω και με φωτοστεφανο.Σημερα αρχισω τις εργασιες για το καινουργιο αστρολογικο στεκι στο κεντρο της Αθηνας.Θα εχει μια τεραστια Αστρολογικη Βιβλιοθηκη,εργαστηριο παραγωγης νεων ιδεων και ερευνων.Μια στεγη για ολους τους σκεπτομενους Αστρολογους που θελουν το διαφορετικο,εξω απο κυκλωματα και ιδεατισμους.Πιστευω συντομα να εχω καλα νεα.Ευχαριστω ολους που βοηθουν την προσπαθεια αυτη,με την ηθικη τους συμπαρασταση,γιατι ο κοπος ειναι μεγαλος αλλα το μερακι απειρο.

Προτασεις και ιδεες δεκτες,για ο εχθρος του καλου,το καλυτερο....


Καλη Εαρινη Ισημερια και τα καλυτερα ερχονται...







Στίχοι: Βασίλης Παπαδόπουλος
Μουσική: Τάκης Σούκας
Πρώτη εκτέλεση: Ελένη Βιτάλη

Ανοίχτε τα τρελάδικα
να βγει ο κόσμος έξω,
την τρέλα πια των γνωστικών
δε γίνεται ν' αντέξω.

Βαρέθηκα, κουράστηκα και πόνεσα,
τα νιάτα μου στη λογική τα ξόδεψα.
Βαρέθηκα, κουράστηκα κι αηδίασα,
τα νιάτα μου στη λογική θυσίασα.

Ανοίχτε τα τρελάδικα
να βγει ο κόσμος έξω,
να δω αν είναι πιο τρελοί
οι μέσα απ' τους απ' έξω.





Στίχοι: Γιώργος Κανελλόπουλος
Μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος
Πρώτη εκτέλεση: Θέμης Ανδρεάδης

Πριν τριάντα χρόνια τέτοια εποχή
τρώγαν με κουπόνια ήταν κατοχή
τρώγαν με κουπόνια ήταν κατοχή
πριν τριάντα χρόνια τέτοια εποχή

Κι εσύ Δημητράκη δεν τρως το φαΐ σου
κι εσύ Δημητράκη το βλέπεις και κλαις
λουλούδια σπαρμένη ας είν' η ζωή σου
κι εσύ Δημητράκη να τρως ό,τι θες

Κάτω από τη μπότα του κατακτητή
τρώγαμε μπομπότα ήταν κατοχή
τρώγαμε μπομπότα ήταν κατοχή
κάτω από τη μπότα του κατακτητή

Κι εσύ Δημητράκη δεν τρως το φαΐ σου
κι εσύ Δημητράκη το βλέπεις και κλαις
λουλούδια σπαρμένη ας είν' η ζωή σου
κι εσύ Δημητράκη να τρως ό,τι θες




All along the watchtower

Διασκευή: Δημήτρης Πουλικάκος
Μουσική: Μπομπ Ντίλαν (All along the watchtower)
Πρώτη εκτέλεση: Δημήτρης Πουλικάκος

Θα υπάρξει μια διέξοδος, είπ' ο παλιάτσος στο ληστή
γύρω μας βλέπω συγχυση, γαλήνη δε θα βρεις
εμπόροι πίνουν το κρασί μας, κι άλλοι σκάβουν τη γη
κανένας νόμος δεν ισχύει, τα πάντα έχουν χαθεί.

Δε χρειάζεται ν' ανησυχείς, ήταν τα λόγια του ληστή
βρίσκοντ' εδώ πολλοί από μας, που 'χουν γι' αστείο τη ζωή
κι ας μη μας ήτανε γραφτό, τα 'χουμε ζήσει όλ' αυτά
ας μη μιλάμε πια λοιπόν, η ώρα είν' αργά.

Γύρω - γύρω στη σκοπιά, φύλακες ξαγρυπνούν
καθώς γυναίκες και παιδιά, αδιάκοπα περνούν
κάπου απ' έξω μακριά, αιχμάλωτος βογκάει
πλησιάζουν καβαλάρηδες, τ' αγέρι λυσσομανάει.

16.3.10

Νεο αστρολογικο περιοδικο απο την Βαρωνη της Αστρολογιας

























Ακουσατε,ακουσατε Αγγλοι,Γαλλοι,Πορτογαλλοι και τυχαρπαστοι κωλοελληνες.Καταγγελω την αδιαφορια του αστρολογικου κοινου,που δεν σχηματιζει ουρες στα περιπτερα να αγορασει το καινουργιο αστρολογικο περιοδικο ASTROPEDIA.Αλλωστε ειναι το μονο αστρολογικο περιοδικο που ειναι στα μετρα του κυριου Ζαμπουνη.Για να μη μεινετε με την απορια στο καινουργιο περιοδικo top-model astrologer,ειναι η Βαρωνη,κατα δηλωση της,κυρια Ιωαννα Αυγερινου,που με τις διασυνδεσεις της με την υψηλη ραπτικη του Μιλανου,ξανα κατα δηλωση της,φερνει αλλο αερα στα αστρολογικα εκδοτικα δρωμενα της πατριδας μας.Τα γραπτα της εχουν ενα εντονο βαρομετρικο χαμηλο,που με τον αντικυκλωνα της Ιταλιας φερνουν βροχες δακρυων,με διαστημα ηλιοφανειας και ξεχνασιας.Και βεβαια μια Βαρωνη εχει και την αυλη της, που την αποτελουν οι κατωθι υποκομητες
Λενα Καλουτσακη,Marc Smith,Ολγα Κωστουρα,Λιλιαν Σιμου,Δεσποινα Φροσου,Αριστειδης Μαντας.

Το στησιμο του περιοδικου ειναι για τα σκουπιδια,δεν ειναι απο επαγγελματια,αλλα απο καποιον που εκανε την σελιδοποιηση απο το εγχειριδιου του κατασκευαστη.Τα κενα των παραγραφων ειναι τοσο μεγαλα που χωρανε εμενα,τον Ακη και τον Γιαννη και μενει χωρος για το μπουκαλι της Τζουλιας.Αν νομιζουν οτι ετσι θα παρουν πελατες απο αλλα περιοδικα, τοτε κακο της κεφαλης τους.Και βεβαια αυτος που εκανε το περιοδικο δεν ξερει απο αστρολογια,μιας και εβαλε για συμβολο της Αφροδιτης αυτο του Πλουτωνα......

Εκδοτης ειναι ο κυριος Κουκης,που απο μια διαφημιστικη καταχωρηση στο περιοδικο μαλλον εχει και εταιρεια τροφοδοσιας για γαμους,βαπτισια και λοιπες εκδηλωσεις...αντε καλες τροφοδοσιες στον αστρολογικο χωρο....

13.3.10

Μπεκροζώδια by Θωμάς Γαζής



Με τη βοήθεια της συμμορίας του Δημήτρη Κορωνάκη (στην οποία απ' ότι φαίνεται είμαι guest star -φτού μου μη με ματιάσω!), διάβασα ένα άρθρο -ο Θεός να το κάνει- με τίτλο «Τι ζώδια γινόμαστε όταν μεθάμε». Χάνοντας 3,5 πολύτιμα λεπτά από την εξίσου πολύτιμη υλική μου υπόσταση, δεν κατάλαβα τι γίνομαι όταν μπεκρουλιάζω αλλά ανακάλυψα πως για όλα φταίει ο Διόνυσος, ο οποίος είναι Υδροχόος (και μετά με βρίζετε που τα χώνω στους Υδροχόους!).
Επειδή λοιπόν, ο κανονικός τίτλος θα έπρεπε να είναι «Τι ΖΩΑ γινόμαστε όταν μεθάμε» (κι όταν πιάνουμε τιμόνι στα χέρια μας!), θα σας δώσω πληροφορίες για να ξέρετε...Μη σας πιάσει αδιάβαστους ο κάθε τυχάρπαστος αστρολόγος.

ΚΡΙΟΣ

Ώντας οι σιγανοπαπαδιές του ζωδιακού, έχετε τον τρόπο σας όταν μπεκρουλιάζετε να μη φαίνεστε ότι αλλού πάνε τα τέσσερα. Συνήθως έχετε αυτό το μόνιμο απαθέστατο χαμόγελο της Τζοκόντα, κάνοντας τον παρατηρητή να διερωτάται αν έχετε πέσει σε κώμα και απλά κάποιος ξέχασε να σας κλείσει τα μάτια ή αν πάθατε εγκεφαλικό επειδή δε λειτούργησε το viagra που σας έριξαν στο ποτό.

ΤΑΥΡΟΣ

Όλα τα καλά τα έχετε, δε λέω. Αλλά αυτή τη συμπεριφορά που σας θέλει να γίνεστε χώμα κάθε φορά που πίνετε ένα ποτήρι Μαλαματίνα, δεν την έχω κατανοήσει ακόμα. Οι Ταύροι παρεκτρέπονται με την πρώτη μεθυσοευκαιρία αλλά δε ρίχνω το βάρος αποκλειστικά σε αυτούς. Η Αφροδίτη, βλέπετε, ως κυβερνήτης, επηρρεάζοντας το σημείο του λαιμού, αυτομάτως δημιουργεί έναν Ταύρο σε κατάσταση λογοδιάρροιας, ήτοι σας πιάνει αγκαλιά και σας εκμυστηρεύεται τα απιστεύτου κι εσείς μετά από αυτό κόβετε κάθε παρτίδα!
Η απολαυστικη συνεχεια εδω

12.3.10

Αστρολογικη Σουρεαλιστικη Πραγματικοτητα.

Σημερα ο ΑΝΤ1 εχει επαναληψη της σειρας Πολεμων των Αστρων.Κατι γινεται με την σειρα και ειπα να το ψαξω.Εμαθα λοιπον τα εξης κουλα,που δεν μπορω να μη τα μεταφερω,γιατι θα σκασω.Σημερα ηταν ετοιμο το επεισοδιο με τιτλο ΟΦΙΟΥΧΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΡΙΟΥ.Στο σταδιο του μονταζ ο ΑΝΤ1 λαμβανει ενα εξωδικο απο την Ενωση Ελληνων Αστρολογων που τους κατηγορει για παραποιηση της ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ και η προβολη του επεισοδιου θα ειναι αιτια πολεμου απο ΟΛΟΥΣ τους Αστρολογους.Το εξωδικο ειχε και γραμμα διαμαρτυριας υπεγεγραμενο απο ολες τις ξενες Αστρολογικες Ενωσεις.Το νομικο τμημα του ΑΝΤ1 μετα απο πολυωρη συνεδριαση απολυει τον συμβο(υ)λο αστρολογο κυριο Πανοπουλο και στην θεση του ερχεται ο πρωην συνεργατης του κυριος Θωμας Γαζης.Μετα απο αυτη την ξαφνικη αλλαγη στα αστρολογικα δρωμενα της Ελλαδας,η Ενωση Ελληνων Αστρολογων,με εκτακτη συνεδρια του πριν απο μια ωρα,κανει δεκτο σαν μελος της ξανα τον Θωμα Γαζη και σε μελλοντικη συνεδρια της θα ασχοληθει αναλυτικα με την συμμορια του Δημητρη Κορωνακη.Μετα απο αυτες τις ξαφνικες εξελιξεις το παρον ιστολογιο θα αυτοκατασταφει στις 31-2-2011,μετα απο αιτημα των χιλιαδων αναγνωστων του,που παρασυρθηκαν απο τις ηλιθιες αναλυσεις της συμμοριας.Η λυση του κωνειου στην Πλατεια Ομονοιας παρουσια ολων των αναγνωστων του ιστολογιου ειναι ενεργη,οταν ο Δημος Αθηναιων θα επιτρεψει την αναβιωση των ανθρωποθυσιων στην Αθηνα......Αβε Καισαρα οι μελλοθανατοι σε φτυνουν....

Η ιστορια εχει πραγματικες και φανταστικες ειδησεις.Σαν εξυπνοι αναγνωστες βρειτε την λυση και θα λαβετε 10 προσκλησεις για τα εγκαινια ενος νεου PRIVE ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...λεπτομερειες προσεχως...

Δέντρο γένους θηλυκού

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν για πρώτη φορά την θηλυκή ορμόνη προγεστερόνη σε ένα δέντρο καρυδιάς, ανατρέποντας έτσι την μέχρι τώρα αντίληψη για τη διαφορά φυτών και ζώων. Η νέα ανακάλυψη δείχνει ότι τα φυτά και τα ζώα έχουν στενότερη σχέση από ό,τι νόμιζαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες.

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες νόμιζαν ότι μόνο τα ζώα μπορούσαν να παράγουν προγεστερόνη, την ορμόνη που εκκρίνεται από τις ωοθήκες και προετοιμάζει την μήτρα για την εγκυμοσύνη.

Μια συνθετική μορφή της ορμόνης, η προγεστίνη, χρησιμοποιείται στα αντισυλληπτικά χάπια και σε άλλες θεραπείες.

Η ανακάλυψη έγινε από ομάδα ερευνητών υπό τον Γκουίντο Πάουλι του πανεπιστημίου του Ιλινόις και παρουσιάστηκε στο “Journal of Natural Products” (Περιοδικό Φυσικών Προϊόντων) της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας, σύμφωνα με το Live Science.

Ο Πάουλι δήλωσε ότι η ανακάλυψη της προγεστερόνης στο δέντρο είναι πέραν κάθε αμφιβολίας και επεσήμανε την μεγάλη σημασία της.

«Ενώ ο βιολογικός ρόλος της προγεστερόνης έχει μελετηθεί εκτενώς στα θηλαστικά, η αιτία για την ύπαρξή της στα φυτά είναι λιγότερο προφανής», δήλωσε.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η ορμόνη, όπως τα άλλα στεροειδή, αποτελεί έναν πανάρχαιο βιο-ρυθμιστή που εξελίχτηκε πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, προτού καν εμφανιστούν τα πρώτα φυτά και ζώα.

Η νέα ανακάλυψη είναι πιθανό να αλλάξει όλη την επιστημονική αντίληψη για την εξέλιξη και τη λειτουργία της προγεστερόνης στους έμβιους οργανισμούς. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν είχαν καταφέρει να ανιχνεύσουν την ίδια την ορμόνη σε κάποιο φυτό, εκτός από κάποιες ουσίες παρεμφερείς με αυτήν, που τους είχαν βάλει υποψίες ότι η προγεστερόνη η ίδια μπορεί να υπήρχε στα φυτά.

Ο Πάουλι και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν δύο νέες τεχνικές, την πυρηνική μαγνητική αντήχηση και την φασματοσκοπία μάζας, με τις οποίες κατόρθωσαν να εντοπίσουν την προγεστερόνη για πρώτη φορά, καθώς επίσης και πέντε νέα στεροειδή, συγγενικά της προγεστερόνης.ΕΝΕΤ

9.3.10

Δεσμοι της Σεληνης-15 Βόρειος δεσμός στους Διδύμους

3ος Οίκος (Βόρειος δεσμός στους Διδύμους)


Αυτή η θέση δημιουργεί δυσκολία στην έκφραση των πιο εσωτερικών συναισθημάτων. Αυτό, θα πρέπει να το μάθει ο άνθρωπος μέσω της ανταλλαγής ιδεών και συναισθημάτων με άλλους. Αυτό πρέπει να γίνει πριν ο άνθρωπος ψάξει για οποιαδήποτε ολοκλήρωση. Πρέπει να αναπτύξει την ικανότητα να μοιράζεται την αισθητική του συνείδηση, με τους ανθρώπους του κοινωνικού του περιβάλλοντος και να πληροφορείται από αυτούς τη συνείδηση και τις εντυπώσεις τους. Πρέπει να μάθει να σχετίζεται εύκολα με το περιβάλλον του και να εργάζεται για την καλυτέρευση της κοινωνίας. Οι λέξεις-κλειδιά είναι επικοινωνία και υποκειμενικότητα.

11 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΦΡΟΥ-Νεφρά και διαβήτης

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, περίπου 1 στους 10 ενηλίκους, έχουν κάποιο βαθμό μικρής ή μεγάλης νεφρικής βλάβης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η λειτουργία των νεφρών είναι να αποβάλλουν τις τοξικές ουσίες και το περισσευάμενο νερό από το σώμα μας. Επίσης, οι νεφροί βοηθούν σημαντικά στον έλεγχο της πίεσης αίματος, στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και ορμονών και στην ακεραιότητα της υγείας των οστών.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τη σχέση που υπάρχει μεταξύ του διαβήτη, της υπέρτασης και της χρόνιας νεφρικής νόσου. Οι άρρωστοι που έχουν σακχαρώδη διαβήτη θα παρουσιάσουν κατά 30-40% και χρόνια διαβητική νεφροπάθεια. Σε ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από διαβήτη ή υπέρταση μπορούμε με μία απλή και ανέξοδη εξέταση, που λέγεται γενική ανάλυση ούρων, να διαπιστώσουμε αν υπάρχει πρωτεΐνη.

Εάν η ύπαρξη πρωτεΐνης στα ούρα ευρεθεί νωρίς μπορεί να διορθωθεί με φάρμακα, διαιτολόγιο και αλλαγή του τρόπου ζωής, ενώ, αν διαγνωστεί αργά, η πρόληψη είναι δύσκολη, με αποτέλεσμα να έχουμε χρόνια νεφρική ανεπάρκεια που χρειάζεται πλέον αντιμετώπιση με αιμοκάθαρση ή νεφρική μεταμόσχευση.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι το 10% του πληθυσμού, ήτοι περίπου 1.000.000 άνθρωποι, πάσχουν από κάποιο νεφρικό νόσημα που δεν γνωρίζουν. Από αυτούς μόνο το 0,1% θα φτάσει στη θεραπεία με αιμοκάθαρση, ενώ η μεγάλη πλειονότητα αυτών φεύγουν από τη ζωή κυρίως λόγω καρδιαγγειακών επεισοδίων (στεφανιαία νόσος, έμφραγμα μυοκαρδίου), αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων ή άλλων περιφερικών αγγειακών παθήσεων (π.χ. γάγγραινα).

Στις 11 Μαρτίου του 2010, που γιορτάζουμε φέτος την παγκόσμια ημέρα του νεφρού, θα γίνει ενημέρωση τόσο των ιατρών και επαγγελματιών υγείας όσο και των ασθενών σε θέματα που αφορούν το σακχαρώδη διαβήτη και τη διαβητική νεφροπάθεια.

Το Ελληνικό Κολέγιο Νεφρολογίας και Υπέρτασης συνιστά σε όλους τους διαβητικούς ασθενείς να μετρούν την κρεατινίνη αίματος και την πρωτεΐνη στα ούρα τουλάχιστον 1-2 φορές ανά έτος. Οταν οι ασθενείς που έχουν διαβήτη αναπτύσσουν και υπέρταση, τότε η εξέλιξη των ασθενών σε νεφρική ανεπάρκεια είναι πιο γρήγορη.ENET

Η νηστεία «γεννά» κορίτσια

Η ποσότητα του φαγητού καθώς και η περιεκτικότητά του σε λιπαρά, ιδίως κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης μιας γυναίκας, επηρεάζει το φύλο και την υγεία του παιδιού που θα γεννηθεί, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη υποστηρίζει ότι όσες έγκυες τρώνε ένα πλήρες πρωινό κάθε μέρα και κάνουν διατροφή πλούσια σε λιπαρά, κατά τη στιγμή της σύλληψης και κατά την πρώτη περίοδο της εγκυμοσύνης, είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν αγόρι.

Αντίθετα, μια διατροφή με χαμηλά λιπαρά και περιούδους νηστειών αυξάνουν την πιθανότητα γέννησης κοριτσιού.

Η έρευνα έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Μισούρι, υπό τη δρα Τσέριλ Ρόζενφελντ. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι μια διατροφή με πολλές θερμίδες ευνοεί τα αγόρια, ενώ όσο πιο λίγες είναι οι θερμίδες τόσο πιθανότερη είναι η γέννηση κοριτσιού.

Η νέα έρευνα βασίστηκε σε πειράματα και ανάλυση γονιδίων σε ποντίκια και διαπίστωσε ότι τα θηλυκά έμβρυα είναι γενικά πιο ευαίσθητα στη μητρική διατροφή, με συνέπεια τα γονίδιά τους να είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν από τη δίαιτα της μητέρας.

Έπειτα από 12 μέρες εγκυμοσύνης - περίπου το μισό της συνολικής εγκυμοσύνης του ποντικιού - παρατηρήθηκαν αλλαγές σε σχεδόν 2.000 γονίδια του εμβρύου, που σχετίζονταν με τη διατροφή της μητέρας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, πέρα από το φύλο, τα αγόρια και τα κορίτσια αντιμετωπίζουν διαφορετικό βαθμό κινδύνου για την εμφάνιση ασθενειών στην ενήλικη ζωή τους, ανάλογα με τη διατροφή της μητέρας στην αρχική φάση της εγκυμοσύνης.

Έτσι, για παράδειγμα, οι υιοί παχύσαρκων μητέρων είναι πιθανότερο να γίνουν και οι ίδιοι παχύσαρκοι και να παρουσιάσουν διαβήτη, όταν μεγαλώσουν, σε σχέση με τις κόρες της ίδιας μητέρας.

Οι επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει ακόμα για ποιο λόγο η διατροφή μιας μητέρας επηρεάζει αν το παιδί της θα γεννηθεί αγόρι ή κορίτσι.

Είναι όμως σίγουροι ότι "όσο περισσότερο τρώει μια γυναίκα τόσο πιθανότερο είναι να γεννήσει αγόρι".

Ειδικά το τακτικό πρωινό με δημητριακά φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο.

Η πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) http://www.pnas.org/content/early/2010/02/17/1000440107.abstract?sid=b984ecad-f89d-44ef-923a-ca034b17ce51

ENET

Θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα η πρόσβαση στο Ίντερνετ

Σχεδόν εννιά στους δέκα άνθρωποι στον κόσμο (το 87%) πιστεύουν ότι η πρόσβαση στο διαδίκτυο συνιστά θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, που πρέπει να προστατεύεται, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του BBC που διεξήχθη σε διεθνές επίπεδο.

Η έρευνα, σε περισσότερους από 27.000 ενηλίκους σε 26 χώρες, διαπίστωσε το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών του κόσμου να κατοχυρωθεί το δικαίωμα της πρόσβασης στο Ίντερνετ. Χώρες όπως η Φινλανδία και η Εσθονία έχουν ήδη κατοχυρώσει νομοθετικά αυτό το δικαίωμα για τους πολίτες τους, ενώ ο ΟΗΕ προωθεί τη διασφάλιση της καθολικής ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις πληροφορίες του διαδικτύου.

«Το διαδίκτυο είναι η πιο ισχυρή εν δυνάμει πηγή διαφωτισμού που έχει ποτέ δημιουργηθεί», δήλωσε ο δρ Χαμαντούν Τουρέ, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, και τόνισε ότι «οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιμετωπίζουν το ΄Ιντερνετ σαν βασική υποδομή, όπως ακριβώς τους δρόμους, τις αποχετεύσεις και την ύδρευση. Έχουμε εισέλθει στην κοινωνία της γνώσης και ο καθένας πρέπει να έχει πρόσβαση, ώστε να συμμετέχει σε αυτήν».

Η έρευνα αποκάλυψε μια σημαντική διαφωνία μεταξύ των πολιτών: άλλοι (π.χ. στη Ν.Κορέα και στη Νιγηρία) δεν θέλουν οι κυβερνήσεις να εμπλέκονται στη ρύθμιση του διαδικτύου και άλλοι (π.χ. στην Ευρώπη και στην Κίνα) επιθυμούν την κρατική παρέμβαση.

Σε πολλά μέρη του κόσμου –και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες- ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι η αγορά δεν έχει οικονομικά κίνητρα να επεκτείνει την ευρυζωνική πρόσβαση και στις απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές, με συνέπεια οι κάτοικοι σε αυτές να στερούνται την εύκολη διαδικτυακή πρόσβαση που έχουν οι κάτοικοι των αστικών συγκροτημάτων.

Χώρες όπως η Τουρκία, η Βραζιλία και το Μεξικό εμφανίζονται κατ’ εξοχήν υπέρμαχοι της προάσπισης του Ίντερνετ ως θεμελιώδους δικαιώματος για όλους τους ανθρώπους. Σε χώρες όπως η Ιαπωνία και η Ρωσία, οι χρήστες δήλωσαν στην μεγάλη πλειοψηφία τους ότι δεν μπορούν να ζήσουν πια χωρίς το διαδίκτυο.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι το Ίντερνετ είχε θετική επίδραση στην καθημερινή ζωή τους, ενώ σχεδόν τέσσερις στους πέντε δήλωσαν ότι τους έφερε μεγαλύτερη ελευθερία. Παρόλα αυτά, πολλοί χρήστες εμφανίστηκαν παράλληλα ανήσυχοι, κυρίως λόγω των αυξανόμενων περιστατικών απάτης στο διαδίκτυο, των εντεινόμενων φόβων για παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους, καθώς και της απειλής να διωχθούν για όσα είπαν online κάποια στιγμή.ENET

Μπορεί να βρούμε το σκοτεινό σύμπαν και σχετικά γρήγορα»

Ο γιγάντιος επιταχυντής του CERN μπορεί να αποκαλύψει τη σκοτεινή ύλη, που οι επιστήμονες θεωρούν ότι αποτελεί περίπου το 25% του σύμπαντος, της οποίας όμως η ύπαρξη δεν έχει αποδειχτεί ποτέ. Αυτό δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών γερμανός φυσικός Ρολφ-Ντίτερ Χόγιερ.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Χόγιες δεν απέκλεισε ότι τα πρώτα στοιχεία για αυτό το «σκοτεινό σύμπαν» μπορεί να προκύψουν ακόμα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, από τις συγκρούσεις σωματιδίων στο μήκους 27 χλμ. υπόγειο οβάλ τούνελ του επιταχυντή, κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα, κοντά στη Γενεύη.

«Δεν ξέρουμε τι είναι η σκοτεινή ύλη. Ο μεγάλος μας επιταχυντής αδρονίων μπορεί να είναι το πρώτο μηχάνημα που θα μας δώσει στοιχεία για το σκοτεινό σύμπαν. Ανοίγουμε την πόρτα σε μια Νέα Φυσική, σε μια περίοδο ανακαλύψεων», δήλωσε ο επικεφαλής του CERN. «Αν μπορέσουμε να ανιχνεύσουμε και να κατανοήσουμε τη σκοτεινή ύλη, τότε η γνώση μας θα διευρυνθεί για να συμπεριλάβει το 30% του σύμπαντος, ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός», πρόσθεσε, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μόνο το 25% του σύμπαντος είναι ορατό και γνωστό αυτή τη στιγμή, καθώς το υπόλοιπο 5% αποτελείται από τη «σκοτεινή ύλη», ενώ το μεγαλύτερο μέρος (το 70%) από την ακόμα πιο μυστηριώδη «σκοτεινή ενέργεια».

Μέχρι το τέλος Μαρτίου, οι συγκρούσεις στον επιταχυντή θα φθάσουν στην υψηλή ενέργεια των 7 τεραηλεκτρονιοβόλτ (7TeV), δημιουργώντας «μίνι-Μπινγκ Μπανγκ» και αναδημιουργώντας τις αρχικές συνθήκες δημιουργίας του σύμπαντος.

Μεταξύ άλλων, θα επιδιωχθεί ο εντοπισμός του μέχρι σήμερα θεωρητικού «μποζονίου του Χιγκς», ενός σωματιδίου που θεωρείται αναγκαίο για να προσδώσει μάζα στην ύλη και το οποίο υποτίθεται ότι παρήχθη λίγο μετά την πρωταρχική έκρηξη, επιτρέποντας τη δημιουργία άστρων, γαλαξιών και της ζωής.

«Γνωρίζουμε τα πάντα γι’ αυτό το σωματίδιο. Το μόνο πράγμα που δεν ξέρουμε, είναι αν υπάρχει. Και αν δεν υπάρχει, είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε κάτι που του μοιάζει πολύ», δήλωσε ο Χόγιερ.ENET

8.3.10

Ο Κωστας Λεφακης για την Ημερα των γυναικων...και τις γεωπολιτικες εξελιξεις μεχρι ...το 2050

Ο Όμιλος INNER WHEEL Πατρών Βορρά - Ρίου με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας θα παραθέσει, την ερχόμενη Τετάρτη 10 ΜΑρτίου στις 7.30 το απόγευμα , cocktail στον πολυχώρο "ΠΟΛΙΤΕΙΑ", τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στον Όμιλο Εθελοντών "ΑγκαλιαΖΩ".
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Κώστας Λεφάκης , που θα αναπτύξει το θέμα "Η μοίρα των γυναικών και γεωπολιτικές εξελίξεις-σχέσεις των εθνών έως το 2050".
θα ακολουθήσει συζήτηση και στην συνέχεια ο Κώστας Λεφάκης θα υπογράψει βιβλία του ,τα περισσότερα από τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Α Α ΛΙΒΑΝΗΣ.
Το θεμα της ομιλίας είναι "Η μοίρα των γυναικών και γεωπολιτικές εξελίξεις-σχέσεις των εθνών έως το 2050".
Μετά θα ακολουθήσει συζήτηση, παρουσίαση-διάθεση των βιβλίων του.

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΕΦΑΚΗ.

Ο Κώστας Λεφάκης γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1949 στον Πειραιά. Με σπουδές φιλοσοφίας και ψυχολογίας, Γαλλικών (Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών) και αγγλικών, ασχολείται με την αστρολογία από το καλοκαίρι του 1973 (MAYO SCHOOL OF ASTROLOGY, ENGLAND) και δημοσιογραφεί δόκιμα από το 1974 και επώνυμα από τον Ιούνιο του 1975.

O Κώστας Λεφάκης είναι από τους λίγους ανθρώπους που τους επέλεξε η μοίρα για να την εκφράσουν. Ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Την περίοδο 1975 – 1977 γίνεται βασικό στέλεχος του περιοδικού Ουρανός.

Το 1978 παρουσιάζεται η πρώτη του ένθετη δουλειά – αφιέρωμα στην αστρολογία, στο περιοδικό «Φαντάζιο». Αμέσως σχεδόν αναλαμβάνει και τη μόνιμη αστρολογική στήλη του περιοδικού.

Την ίδια χρονιά η εφημερίδα Καθημερινή, φιλοξενεί τις ετήσιες προβλέψεις του.

Το 1979 ασχολείται με το σχεδιασμό ζωδιακού κοσμήματος σε συνεργασία με την εταιρία Oberon.

Το 1980 αναλαμβάνει τις αστρολογικές προβλέψεις στο περιοδικό Γυναίκα. Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς δημοσιεύεται η ένθετη «Ερωτική Αστρολογία» στο περιοδικό Φαντάζιο.

Συμμετέχει επίσης με ειδικά αστρολογικά αφιερώματα στο περιοδικό Ικόν.

Το 1981 αποκτά μόνιμη στήλη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Το 1982 δημοσιεύεται σε συνέχειες στο περιοδικό Γυναίκα, το άρθρο του «Διάσημες Γυναίκες και τα Ζώδια τους».

Το 1983 δημιουργεί δεύτερο επαγγελματικό χώρο στη Θεσσαλονίκη, όπου δίνει κατά καιρούς διαλέξεις σε πνευματικούς συλλόγους και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ανοίγει τις πύλες του Ραδιοφώνου, με τη συμμετοχή του στην ωριαία εκπομπή του 2ου προγράμματος κάθε βράδυ Πανσελήνου με τον τίτλο «Στο Φως του Φεγγαριού».

Το 1984 αρχίζει τη συνεργασία με την Ημερήσια Ελευθεροτυπία και εκδίδεται το πρώτο του βιβλίο, ο Ζωδιακός Κύκλος, το οποίο γίνεται γρήγορα το ελληνικό Μπεστ Σέλερ για την αστρολογία.

Την ίδια χρονιά επεκτείνεται επαγγελματικά στο Ισραήλ και την Ιταλία, όπου από την αρχή και έντονα τον παρουσιάζει ο Τύπος.

Το 1985 τολμά να μπει στο χώρο της πολιτικής πρόβλεψης με ειδικά αφιερώματα.

Το 1986 αρχίζει αστρολογία με την ελληνική έκδοση του περιοδικού Playboy και ειδικά αφιερώματα γύρω από το σεξ, αποτελώντας πρωτοτυπία για εκείνη την εποχή. Την ίδια χρονιά παίρνει μέρος στην τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ 1 «Τα κυριακάτικα», παρουσιάζοντας για πρώτη φορά την αστρολογία στην ελληνική τηλεόραση.


Bookmark and Share

Αστρολογια-Αστρο-χαρτο-γραφικοι χαρτες του Γεωργιου Παπανδρεου


Απο την πρωτευουσα των ΗΠΑ εχουμε τον γενεθλιο Ουρανο στο Μεσουρανημα και τον Πλουτωνα στον Ωροσκοπο,που η τομη τους ειναι ακριβως πανω απο την πρωτευουσα του παγκοσμιου καπιταλισμου,που μας δειχνει οτι κατι θα παρουμε,αλλα δεν ξερω πως θα λειτουργησει ο Πλουτωνας του Αμερικανου Προεδρου που περνα απο Ελλαδα και Σκοπια.Το αμεσο μελλον θα μας δειξει τα αποτελεσματα...

Αστρολογια-Αστρο-χαρτο-γραφικοι χαρτες του Γεωργιου Παπανδρεου


Στον χαρτη βλεπουμε οτι ο γενεθλιος Ποσειδωνας περνα πανω απο το Βερολινο,γιαυτο και τα προβληματα με την Μερκελ,ενω πανω απο το Παρισι εχουμε τον γενεθλιο Κρονου,γιαυτο και οι ποιο χειροπιαστες λυσεις απο τον Σαρκοζι.Αυτα το ολιγα,για να ξερουμε τι γινεται απο την πλευρα της Αστρο-χαρτο-γραφιας.Βεβαια ο αστρο-χαρτο-γραφικος χαρτης ειναι για το γενεθλιο ωροσκοπιο του Γεωργιου Παπανδρεου.

6.3.10

Το ωροσκοπιο του John Paulson που εκανε την Ελλαδα να πτωχευσει



Ο John Paulson είναι ο άνθρωπος που ξεπέρασε ακόμα και τον George Soros. Όταν στο αποκορύφωμα της φούσκας των ακινήτων ξεκίνησε να ποντάρει στην κατάρρευση της στεγαστικής πίστης, η Wall Street πίστεψε ότι ήταν τρελός. Με τις πρώτες ενδείξεις διόρθωσης της αγοράς, ο Paulson έβγαλε 1,25 δισ. δολάρια σε μία μόλις ημέρα από τις short θέσεις του, ξεπερνώντας ακόμα και το 1 δισ. δολάρια που κέρδισε από την επίθεση στη στερλίνα, το 1992, ο George Soros. Το στοίχημα του Paulson, πρώτα για το σκάσιμο της φούσκας των δανείων και στη συνέχεια για την κατάρρευση των τραπεζών, απέκτησε θρυλικές διαστάσεις στις αγορές. Μένει να ξεπεραστεί σε λίγο καιρό, όταν θα αρχίσουν να γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες -και κυρίως τα κέρδη- από την επίθεσή του στο ευρώ και την Ελλάδα.

Ήταν άνοιξη του 2005, η παγκόσμια οικονομία βρισκόταν σε φάση ανάπτυξης, το πάρτι σε ακίνητα και χρηματιστήρια είχε αρχίσει και τα hedge funds έβγαζαν πολλά χρήματα. Όμως, ο Paulson δεν έδειχνε να ταιριάζει στην εποχή. Το επενδυτικό του στιλ στηριζόταν σε ατέλειωτες ώρες έρευνας και προσεκτικές κινήσεις, την ώρα που οι νεότεροι διαχειριστές των hedge funds έβγαζαν εκατ. δολάρια αφήνοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μαθηματικά μοντέλα να υπαγορεύουν τις ταχύτατες κινήσεις τους στις αγορές. Ο Paulson δεν καταλάβαινε την αγορά και με τα δεδομένα της εποχής, δεν πετύχαινε ιδιαίτερα καλές αποδόσεις. «Αυτή η αγορά είναι σαν καζίνο. Δεν υπάρχει κάπου μία φούσκα να σορτάρουμε;», έλεγε στους υπαλλήλους της Paulson & Co, όπως αποκαλύπτει το βιβλίο με τα κατορθώματά του («The greatest trade ever: How John Paulson bet against the markets and made $20 billion»), μέρος του οποίου προδημοσιεύτηκε από τους Sunday Times.

Τότε, ο αναλυτής της Paulson & Co, Paolo Pellegrini, του παρουσίασε τα στοιχεία της αμερικανικής αγοράς ακινήτων. Οι αποπληθωρισμένες τιμές των κατοικιών αυξάνονταν μόλις κατά 1,4% ετησίως από το 1975 έως το 2000. Όμως, την τριετία 2002-2005 είχαν αυξηθεί κατά 7% το χρόνο. Σύμφωνα με την ανάλυση του Pellegrini, τα ακίνητα έπρεπε να πέσουν κατά 40% για να επιστρέψουν στον ιστορικό μέσο όρο τους.

«Αυτό είναι απίστευτο. Αυτό είναι φούσκα», πείστηκε ο Paulson. Όμως, δεν ήταν τόσο εύκολο να πείσει τους επενδυτές να τον εμπιστευτούν. Για να συγκεντρώσει τα χρήματα για το νέο του fund αναγκάστηκε να απευθυνθεί σε φίλους και συγγενείς. Μαζί με τα 30 εκατ. δολάρια που είχε σε προσωπικές αποταμιεύσεις, ο Paulson συγκέντρωσε 147 εκατ. δολάρια (ποσό μάλλον απογοητευτικό εάν αναλογιστεί κανείς ότι εκείνη την εποχή, τα πιο γνωστά hedge funds ξεκινούσαν ακόμα και με 1 δισ. δολάρια).

Ο Paulson περίμενε την πρώτη ένδειξη εξασθένισης της αγοράς ακινήτων για να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό του. Μόλις είδε τις τιμές να επιβραδύνουν, ξεκίνησε να ξοδεύει τα 147 εκατ. δολάριά του. Είχε επιλέξει να παίξει το στοίχημά του μέσω των credit default swaps, των συμβολαίων που παρέχουν ασφάλιση απέναντι στο ενδεχόμενο πτώσης της αγοράς των τιτλοποιήσεων στεγαστικών δανείων. Αλλά το έργο των traders της Paulson & Co ήταν δύσκολο: Έπρεπε να αγοράσουν CDS συνολικής αξίας 147 εκατ. δολαρίων, χωρίς όμως να γίνουν αντιληπτοί από την αγορά, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε άνοδο των τιμών αλλά και θα πρόδιδε το trade του hedge fund στους ανταγωνιστές.

«Αυτός ο τύπος είναι τρελός», έλεγε ένας trader της Morgan Stanley, αφότου είχε δεχθεί μία ακόμα εντολή αγοράς για CDS από την Paulson & Co. Δεν μπορούσε να φανταστεί γιατί ο Paulson επέμενε να μαζεύει αυτά τα παράγωγα.

Η ημέρα της δικαίωσης του διαχειριστή ήταν η 7η Φεβρουαρίου 2007. Η New Century, μια μεγάλη εταιρεία στεγαστικών δανείων, ξάφνιασε την αγορά ανακοινώνοντας ζημιές για το τέταρτο τρίμηνο του 2006. Η μετοχή της βυθίστηκε, όπως και οι τιμές των τιτλοποιήσεων στεγαστικών δανείων. Από τη σχετική ασφάλεια που είχε αγοράσει μέσω των CDS, ο Paulson έβγαλε εκείνη την ημέρα 1,25 δισ. δολάρια. Ο Φεβρουάριος έκλεισε με κέρδη 66% για το hedge fund του (έως τότε δεν είχε επιτύχει τέτοιες αποδόσεις ούτε μέσα σε έναν ολόκληρο χρόνο). Βλέποντας το προαίσθημά του να επιβεβαιώνεται, ο διαχειριστής συνέχισε να αγοράζει CDS, πετυχαίνοντας τελικά κέρδη 15 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 4 δισ. δολάρια κατέληξαν στη δική του τσέπη.

Με την ίδια στρατηγική έπαιξε και κατά της Ελλάδας

EΠΕΙΤΑ από την πέραν κάθε προσδοκίας επιτυχία του trade στη στεγαστική πίστη, ο John Paulson εφάρμοσε την ίδια δοκιμασμένη συνταγή και για να ποντάρει κατά της Ελλάδας. Η Paulson & Co πιστεύεται ότι έχτισε μεγάλες θέσεις στα ελληνικά credit default swaps, τα ασφάλιστρα ρίσκου χώρας, από το 2009, όταν ακόμα αυτά τα συμβόλαια ήταν φθηνά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο Paulson έλαβε θέσεις σε διάφορα παράγωγα που πληρώνουν τον κάτοχό τους σε περίπτωση που η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών, για παράδειγμα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Φυσικά, ο Paulson δεν χρειάστηκε να περιμένει τόσο. Οι τιμές των ελληνικών CDS υπερδιπλασιάστηκαν από τα επίπεδα του περασμένου Δεκεμβρίου. Στις 4 Φεβρουαρίου, το κόστος ασφάλισης ελληνικών ομολόγων ύψους 10 εκατ. ευρώ για έναν χρόνο άγγιξε το ιστορικό υψηλό των 425.000 ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Paulson έχει κλείσει τη θέση αυτή έκτοτε -προφανώς με μεγάλα κέρδη, τα οποία δεν αποκλείεται να αποκαλυφθούν μετά από χρόνια. Μάλιστα, λέγεται ότι πλέον ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής τηρεί αισιόδοξη στάση απέναντι στο ελληνικό χρέος, προφανώς ελπίζοντας ότι θα αποκομίσει περαιτέρω κέρδη από την ευρωπαϊκή διάσωση.
Αστρολογικοι δεικτες

Το εξαγωνο τηςΑφροδιτης με τον Αρη,τον κανει επιθετικο για την αποκτηση του πλουτου του,που με συνεργασια του Τριγωνου Αφροδιτης και Δια,τον κανει επεκτατικο στο θεμα της οικονομιας με την προσεκλυση ξενων κεφαλαιων και επενδυτων.Η οψη που τον κανει επικινδυνο ειναι το τετραγωνο Κρονου-Πλουτωνα που εχει μια προτιμηση τις εθνικες οικονομιες και προιοντα που στοχο εχουν την υποτιμηση και οχι μονο.Την ημερα που ο πρωθυπουργος εξαγγειλε τα οδυνηρα οικονομικα μετρα ειχε ακριβη συνοδο της γενεθλιας Αφροδιτης και του Πλουτωνα απο διελευση.

Προσεχως και αλλα ενδιαφεροντα ωροσκοπια που εχουν επιδραση στην Ελλαδα..και αφηνω τους αλλους τα ελαφρια θεματα της επικαιροτητας......

5.3.10

Μανωλης Γλεζος Γλυτωσε απο τους Γερμανους αλλα οχι απο τα τεκνα του Χρυσοχοιδη ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ




Κυριαρχη οψη στο ωροσκοπιο του ειναι η αντιθεση Πλουτωνα-Αρη,στον αξονα Καρκινου-Αιγοκερου,που μας δειχνει τις διεξαγωγη παρανομων πραξεων για την πατριδα του.

Απο την συναστρια του γενεθλιου ωροσκοπιου με το ωροσκοπιο της υποστολης της Γερμανικης σημαιας εχουμε τα παρακατω αστρολογικα φαινομενα.

1- Συνοδος Πλουτωνα και Σεληνης,που εκφραζει την λαικη γνωμη για το τελος του πολεμου
2-Συνοδο Ουρανου και Αρη,που μας δειχνει τις μη πολεμικες ενεργειες,αλλα τις ατομικες ενεργειες.
3-Συνοδο Ηλιου και Βορειου δεσμου με τον Ποσειδωνα,που μας δειχνει τον ιδεαλισμο της πραξης.
4-Αντιθεση της γενεθλιας Αφροδιτης με τον Κρονο και τον Ουρανο της υποστολης της Γερμανικης σημαιας που μας δειχνει οτι η πραξη του ηταν εναντια στους περιορισμους κινησης της κοινωνιας που ειχαν επιβαλλει οι κατακτητες και βεβαια εναντια στον εγωισμο των πολιτικων αρχηγων που δεν βλεπουν τις εξελιξεις.

Σημερα την ωρα της επιθεσης ο γενεθλιος Αρης του Μανωλη Γλεζου ηταν σε ακριβεστατη συνοδο με τον Πλουτωνα της επιθεσης.Μπραβο κυριε Χρυσοχοιδη.

Πρεπει να ξερεις κυριε Χρυσοχοιδη οτι εχεις διελευση του Κρονου πανω απο την γενεθλια Σεληνης σας και επισης διελευση του Αρη πανω στον γενεθλιο Ουρανο το μειγμα αυτο ειναι εκρηκτικο που το ενισχυει βεβαια και η διελευση του Δια απο τον γενεθλιο Αρη σας.Προσοχη γιατι φωνη λαου,οργη Θεου...




Βιογραφία Μανώλη Γλέζου

Γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1922 στο χωριό Απείρανθος Νάξου, γιος της Μάχης Ναυπλιώτου και του Νίκου Γλέζου.[1] Το 1935 μετοίκησε στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά του, όπου και τελείωσε το γυμνάσιο. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο γυμνάσιο, στην Αθήνα, εργάστηκε και ως υπάλληλος φαρμακείου. Το 1939 δημιούργησε μια αντί-φασιστική ομάδα νεολαίας ενάντια στην ιταλική κατοχή της Δωδεκανήσου και τη δικτατορία του Ιωάννη Μεταξά.

Στην αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ζήτησε να ενταχθεί στον ελληνικό στρατό στο αλβανικό μέτωπο, αλλά απορρίφθηκε επειδή ήταν κάτω από το όριο ηλικίας. Aντ’ αυτού, εργάστηκε ως εθελοντής για το ελληνικό Υπουργείο Oικονομικών και από το 1941 ξεκίνησε να σπουδάζει στην ΑΣΟΕΕ. Κατά τη διάρκεια της κατοχής εργάζεται στον δήμο της Αθήνας, ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά στην αντίσταση. Στις 30 Μαΐου 1941, αυτός και ο Απόστολος Σάντας υπέστειλαν τη γερμανική σημαία με τον φερόμενο αγκυλωτό σταυρό (του Γ' Ράιχ) που βρισκόταν στην Ακρόπολη, κυριολεκτικά κάτω από τα μάτια της εκεί φρουράς.

Το τολμηρό εκείνο επιχείρημα προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που μεταδόθηκε η είδηση. Η πράξη τους ενέπνευσε τους Έλληνες που αντιστέκονταν ενάντια στον κατακτητή που καθιέρωσε και τους δύο ως σύμβολα αντίστασης κατά της χιτλερικής κατοχής. Μάλιστα ο Γάλλος στρατηγός Ντε Γκωλ χαρακτήρισε τον Μανώλη Γλέζο ως "Πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης". Βέβαια το ναζιστικό καθεστώς αποκρίθηκε με την αναζήτηση και καταδίκη των υπευθύνων (του Γλέζου και του Σάντα) σε ερήμην θάνατο. Έτσι ξεκίνησε μια εκτεταμένη αναζήτηση όπου και τελικά, σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 24 Μαρτίου του 1942 ο Μ. Γλέζος και ο συνεργός του συλλαμβάνονται από γερμανικό κλιμάκιο και φυλακίζονται στις φυλακές Αβέρωφ. Εκεί ο Γλέζος μετά από απάνθρωπους βασανισμούς προσβλήθηκε από φυματίωση βαριάς μορφής οπότε και αφέθηκε ελεύθερος.

Στις 21 Απριλίου του 1943 συλλαμβάνεται και πάλι αυτή τη φορά από τους Ιταλούς κατακτητές για ενάντια δράση του, όπου και παρέμεινε στη φυλακή για τρεις μήνες. Έξι μόλις μήνες μετά την απελευθέρωσή του από τους Ιταλούς, στις 7 Φεβρουαρίου του 1944 ξανασυλλαμβάνεται, αυτή τη φορά από συνεργάτες των κατακτητών, για επικίνδυνη αντεθνική δράση και φυλακίζεται για 7,5 μήνες. Κατάφερε τελικά να δραπετεύσει στις 21 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Μετά την απελευθέρωση ο Μανώλης Γλέζος ανέλαβε συντάκτης στην εφημερίδα "Ριζοσπάστης" μέχρι τις 10 Αυγούστου του 1947, οπότε και ανέλαβε αρχισυντάκτης και υπεύθυνος της έκδοσης της εφημερίδας[2] μέχρι το κλείσιμό της από τις ελληνικές Αρχές.
Στις 3 Μαρτίου 1948 συνελήφθη για τις πολιτικές του πεποιθήσεις του και καταδικάστηκε αρκετές φορές με διάφορες ποινές και μια φορά σε θάνατο (Οκτώβριος 1948) για "αδικήματα τύπου" και μια φορά ακόμη σε θάνατο για παράβαση του Γ' Ψηφίσματος στις 21 Μαρτίου 1949. Εντούτοις, οι ποινές θανάτου του δεν εκτελέσθηκαν, λόγω της δημόσιας κατακραυγής. Οι ποινές του θανάτου του μετατράπηκαν σε μια καταδίκη σε "ισόβια δεσμά" το 1950 όπου τελικά ούτε και αυτή η ποινή εκτελέστηκε αποφυλακισθείς στις 26 Ιουλίου 1954.
Αν και φυλακισμένος, ο Μανώλης Γλέζος συμμετείχε στις εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου 1951 όπου και εκλέχτηκε βουλευτής Αθηνών, υπό τη σημαία της Ενωμένης Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ). Με την εκλογή του, πραγματοποίησε 12ήμερη απεργία πείνας με κύριο αίτημα την απελευθέρωση των 10 βουλευτών της ΕΔΑ που βρίσκονταν εξόριστοι. Τελικά το αίτημά του έγινε μερικώς δεκτό απελευθερώθηκαν οι 7 από τους 10 και εκείνος διέκοψε την απεργία.


[Επεξεργασία] 1958 – Η δίκη του Γλέζου και των συνεργατών του

Ο Μανώλης Γλέζος, ήδη λίγο πριν την είσοδο της Ελλάδας στο πόλεμο, ήταν γνωστός για των αριστερών απόψεων τάσεις του. Το 1958, ο Γλέζος μαζί με μερικούς άλλους συνεργάτες του, συλλαμβάνεται στο σπίτι της αδερφής του με τη κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της ΕΣΣΔ.

Κατά σύμπτωση, λίγο πριν τη δίκη του Γλέζου και των συγκατηγορούμενών του, ξεσπά αντιδικία ανάμεσα στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές γύρω από τη φυγάδευση του Γερμανού ναζί εγκληματία πολέμου Γκούντερ Κόλβες. Πιστεύοντας ότι με βάση το τότε νομοσχέδιο που μόλις είχε ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή μπορούσε να μετακινείται ανενόχλητος στην Ελληνική Επικράτεια, συμμετείχε στο ράλι Ακρόπολις. Με τη λήξη του ράλι, κατέβηκε στο λιμάνι του Πειραιά για να επιβιβαστεί σε πλοίο για την Ιταλία. Εκεί συλλαμβάνεται από αστυνομικά όργανα, αλλά λίγες ώρες αργότερα αφήνεται ελεύθερος, παρ’ολο που δεν υπήρχε δήλωση της δυτικογερμανικής κυβέρνησης για τους εγκληματίες πολέμου, που να αναφέρεται στον Κόλβες. Άμεση συνέπεια ήταν το ξέσπασμα ενός σκανδάλου με άμεσες συνέπειες στη δίκη του Γλέζου.

Η ένταση ανάμεσα στην Αριστερά και τη Κυβέρνηση Καραμανλή ενισχύεται αν και η Κυβέρνηση έχει αναλάβει την ευθύνη διαφυγής του Κόλβες. Πιο συγκεκριμένα η Αριστερά κατηγορεί τη Κυβέρνηση για προπηλακισμό και βάναυσο παραγκωνισμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης και για την ακρίβεια αναφέρει τα εξής: Στη μια περίπτωση, η τακτική δικαιοσύνη παραμερίζεται για να δικαστεί ο Γλέζος από Στρατοδικείο, στην άλλη το Γραφείο Εγκληματιών αγνοείται και παραμερίζεται για να φυγαδευτεί ένας εγκληματίας πολέμου.
[Επεξεργασία] Διεθνής κινητοποίηση για το Γλέζο.

Παράλληλα με το θέμα της αντιδικίας στο εσωτερικό, έχει ξεσπάσει και αντιδικία με τη Σοβιετική Ένωση και με το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να αυξάνει. Από τα τέλη Απριλίου αρχίζουν να φτάνουν στην Αθήνα αντιπρόσωποι διεθνών οργανώσεων, οι οποίοι είτε ερευνούν το θέμα είτε προβαίνουν σε αιτήματα για παραπομπή της υπόθεσης σε τακτικά δικαστήρια. Στις αρχές Μαΐου ανακοινώθηκε η ίδρυση Διεθνούς Επιτροπής για την υπεράσπιση του Γλέζου και των συνεργατών του, με έδρα το Παρίσι. Πρόεδρος είναι ο παλαιός Γάλλος πολιτικός Πωλ Μπονκούρ. Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη ήταν και ο Γάλλος Ζαν-Πωλ Σαρτρ.

Η υπόθεση έτσι πήρε διεθνείς προεκτάσεις. Την περίοδο εκείνη παρατηρούνταν ένα είδος κινητοποίησης η οποία προερχόταν τόσο από τα κομμουνιστικά κόμματα, τα οποία αποτελούσαν το κύριο μοχλό κινητοποίησης, όσο και από τα αντίθετα πολιτικά τους ρεύματα όπως οι φιλελεύθεροι, σοσιαλιστές, συντηρητικοί και ριζοσπάστες. Μέσα από το είδος της κινητοποίησης όλες αυτές οι πολιτικές ομάδες συνεργάστηκαν πιστεύοντας ότι οι πολιτικοί διωγμοί και τα στρατοδικεία υπονομεύουν τη δημοκρατία. Όσο προχωρούσε ο καιρός της ενάρξεως της δίκης – 9 Ιουλίου 1959 – τόσο πιο πολύ εντεινόταν οι κινητοποιήσεις και οι πιέσεις από το εξωτερικό.
[Επεξεργασία] Δίκη Γλέζου και στελεχών ΚΚΕ στο Στρατοδικείο

Η δίκη του Γλέζου και άλλων στελεχών του ΚΚΕ αρχίζει στις 9 Ιουλίου 1959, στο Τακτικό Στρατοδικείο Αθηνών. Στο μεταξύ, όλα τα κόμματα της Αντιπολιτεύσεως έχουν ταχθεί εναντίον της παραπομπής πολιτικών υποθέσεων στα στρατοδικεία. Παράλληλα στην Αθήνα αφικνούνται ξένοι νομικοί, εκπρόσωποι οργανώσεων και δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι πέντε από τους παρόντες κατηγορούμενους και πιο συγκεκριμένα οι: Τρικαλινός, Βουτσάς, Ευθημιάδης, Συγγελάκης και Καρκαγιάνης παραπέμπονται «δια προσφοράν εις κατασκοπείαν», σύμφωνα με το Α.Ν. 375/1936 άρθρο 9ο. Οι υπόλοιποι, ανάμεσα στους οποίους και ο Γλέζος, για παροχή βοήθειας στους προσφερθέντες σύμφωνα με το άρθρο 10 παράγραφος 1 του ιδίου Νόμου.

Τα αστυνομικά μέτρα που έχουν παρθεί από τη πρώτη μέρα είναι ιδιαιτέρως εμφανή γύρω από το δικαστήριο, το παλαιό κτήριο του Στρατοδικείου επί της οδού Ακαδημίας. Οι κατηγορούμενοι καταφθάνουν στο στρατιωτικό δικαστήριο με περασμένες τις χειροπέδες στα χέρια τους και ορισμένοι χειροκροτούν με αποτέλεσμα την άμεση σύλληψή τους.

Οι συνήγοροι υπερασπίσεως υποβάλλουν από τη πρώτη στιγμή ενστάσεις αναρμοδιότητας του δικαστηρίου με το δικαιολογητικό ότι ο νόμος Α.Ν. 375 έχει καταργηθεί και ότι το κατηγορητήριο είναι αόριστο, αλλά το δικαστήριο τις απορρίπτει.

Η διάρκεια της δίκης είναι 14 ημέρες. Μέσα στο δικαστήριο παρευρίσκοντο μόνο δημοσιογράφοι, μάρτυρες κατηγορίας, συγγενείς, συνήγοροι και τα αστυνομικά όργανα. Οι μάρτυρες κατηγορίας είναι ανώτατα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας των οποίων η κύρια ενασχόληση τους είναι η μελέτη της ιστορικής εξέλιξης και των σκοπών του ΚΚΕ, υπό το πρίσμα της Δεξιάς. Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας αστυνόμος Παπασπυρόπουλος καταθέτει , ότι είδε ο ίδιος τον Κολιγιάννη να μπαίνει στο σπίτι της αδερφής του Γλέζου.

Από τη παραμονή της δίκης σημειώνεται η πρώτη παρέμβαση της Σοβιετικής Ενώσεως. Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Σοβιέτ στρατάρχης Βοροσίλωφ με μήνυμά του στο βασιλιά Παύλο εκφράζει την ανησυχία του για τη τύχη του Γλέζου. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Σκεφέρης σε συνάντηση του με το Σοβιετικό Πρεσβευτή δηλώνει ότι ο βασιλιάς δε μπορεί να επέμβει και τούτο διότι το Δημοκρατικό Σύνταγμα της Ελλάδος απαγορεύει την ανάμειξή του στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Παράλληλα την ίδια ημέρα ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής δηλώνει την έκπληξη του για την κινητοποίηση του Κομμουνισμού για την εν λόγω δίκη κατασκοπίας και καθώς επίσης ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, αμερόληπτη και δε δέχεται καμία εξωτερική επέμβαση.

Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι αναιρούν τις ομολογίες τους και υπερασπίζονται τη πολιτική του ΚΚΕ και ο Μανόλης Γλέζος υπερασπίζει ότι η κατηγορία εναντίον του είναι συκοφαντική και σκοπός της είναι να πληγεί η ΕΔΑ και το δημοσιογραφικό της όργανο η Αυγή. Στην αγόρευσή του ο Βασιλικός Επίτροπος καταφέρθηκε κατά των κομμουνιστικών καθεστώτων, του διεθνούς κομμουνισμού καθώς επίσης και του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ και ΚΚΕ. Στην αναφορά του στο πρόσωπο του Γλέζου, ζητά να μη καταδικαστεί για την υπόθεση της κατασκοπείας αλλά διότι γνώριζε και δεν ανέφερε.
[Επεξεργασία] Οι ποινές

Στις 22 Ιουλίου το Στρατοδικείο ανακοινώνει την απόφασή του για τις ποινές των κατηγορουμένων. Συγκεκριμένα:

* Ο Βουτσάς και ο Τρικαλινός σε ισόβια δεσμά για κατασκοπεία
* Ο Συγγελάκης και ο Καρκαγιάννης σε 11 χρόνια κάθειρξη και 5 χρόνια εκτόπιση
* Ο Ραγουζαρίδης και ο Μανόλης Γλέζος σε 5 χρόνια φυλάκιση, 4 χρόνια εκτόπιση και 8 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.
* Οι υπόλοιποι 9 απαλλάσσονται των κατηγοριών.

Απελευθερώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1962 ως αποτέλεσμα της δημόσιας κατακραυγής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η Σοβιετική Ταχυδρομική Υπηρεσία εξέδωσε το Δεκέμβριο του 1959 την αναμνηστική σειρά με ένα μόνο γραμματόσημο με τη φιγούρα του Μανόλη Γλέζου.

Ως αντίδραση της συγκεκριμένης έκδοσης, η Ελληνική Κυβέρνηση εξέδωσε σειρά δύο γραμματοσήμων με τη φιγούρα του Ίμρε Νάγκι. Και οι δύο χώρες απέσυραν τις σειρές αμέσως. Tα τεχνικά χαρακτηριστικά του ελληνικού γραμματοσήμου το οποίο φέρει τη φιγούρα του Ίμρε Νάγκυ είναι τα εξής:

* Επιγραφή : Ιμρε Νάγκυ (1896 – 1958) ¨Ελευθερία εις τους λαούς¨
* Έναρξη κυκλοφορίας: 09 Δεκεμβρίου 1959
* Παύση κυκλοφορίας: 17 Δεκεμβρίου 1959 – Αμοιβαία απόσυρση με το αντίστοιχο ρωσικό γραμματόσημο με τη φιγούρα του Μανόλη Γλέζου.
* Αριθμός κομματιών στη σειρά :2
* Ονομαστικές αξίες: 4,50 Δρχ και 6 Δρχ
* Τεχνικά χαρακτηριστικά:

1. Οδόντωση: 13Χ131/2 2. Υδατόσημο: κορώνα 3. Ποσότητα που κυκλοφόρησε: α) 4,50 Δρχ.: 229.941 β) 6 Δρχ: 210.177
[Επεξεργασία] Μετά την δίκη

Κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του, Γλέζος επανεκλέχθηκε βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΕΔΑ 1961. Στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, ο Γλέζος συνελήφθη στις 2 τα ξημερώματα, μαζί με το υπόλοιπο των πολιτικών ηγετών. Κατά τη διάρκεια του καθεστώτος των συνταγματαρχών υπέστη ακόμα τέσσερα έτη φυλάκισης και εξορίας μέχρι την απελευθέρωσή του το 1971.

Ο συνολικός χρόνος παραμονής του Μανόλη Γλέζου στις φυλακές είναι 11 έτη και 4 μήνες, ενώ 4 έτη και 6 μήνες συμπλήρωσε στην εξορία. Ο Μανόλης αναλώθηκε σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να αναβιωθεί η ΕΔΑ (στην οποία ήταν γραμματέας έως το 1985 και Πρόεδρος από το 1985 έως το 1989). Για ένα χρονικό διάστημα στην κοινότητα Απειράνθου προσπάθησε να εφαρμόσει ένα τοπικό πείραμα δημοκρατίας σε επίπεδο βάσης. Κατόπιν, κατάργησε ουσιαστικά τα προνόμια του συμβουλίου και εισήγαγε ένα σύστημα με ένα «σύνταγμα» και μια τοπική συνέλευση που είχε το συνολικό έλεγχο της κοινοτικής διοίκησης.

Αυτό το πρότυπο λειτούργησε για αρκετά έτη, αλλά μακροπρόθεσμα το ενδιαφέρον των συγχωριανών του μειώθηκε και η συνέλευση εγκαταλείφθηκε. Στις βουλευτικές εκλογές του 1981 και του 1985, ο Γλέζος εκλέχτηκε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, αυτή τη φορά με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Το 1984 έγινε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού.

Το 2002, διαμόρφωσε την πολιτική ομάδα Ενεργοί Πολίτες. Η πολιτική αυτή ομάδα σε συνεργασία με τον Συνασπισμό και άλλα μικρότερα κόμματα της Αριστεράς, μέσω του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2004.

Στις 7 Απριλίου 1999 συμμετείχε στην αποστολή της ΑΕΚ στο Βελιγράδι, η οποία αγωνίστηκε εν μέσω βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ, απέναντι στην Παρτιζάν.

Επίσης συχνά γράφει άρθρα σε ελληνικές εφημερίδες από το 1942, και έχει δημοσιεύσει πέντε βιβλία στα ελληνικά:

* Η ιστορία του βιβλίου (1974)
* Από τη δικτατορία στη δημοκρατία (1974)
* Το φαινόμενο της αλλοτρίωσης στη γλώσσα (1977)
* Η συνείδηση της πετραίας γης (1997)
* Εθνική αντίσταση 1940-1945 (2006)

[Επεξεργασία] Διακρίσεις

Στον Μανόλη Γλέζο απονεμήθηκε το Βραβείο Ειρήνης Λένιν το 1963. Επίσης του απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου καθηγητή της φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πάτρας το 1996 και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2001. Στις 22 Ιανουαρίου 2008 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Μανόλης Γλέζος είναι επίτιμος δημότης της Καντάνου στον νομό Χανίων. Εκτός από την πολιτική εργασία του, ο Γλέζος έχει εφεύρει ένα σύστημα για την αποτροπή των πλημμυρών, την καταπολέμηση της διάβρωσης και τη συντήρηση του υπόγειου νερού, το οποίο λειτουργεί με τη συλλογή του νερού της βροχής μέσα σε φρεάτια προκειμένου να το κατευθύνει στα υδροφόρα στρώματα.
[Επεξεργασία] Βιβλιογραφία:

1 Φιλοτέλεια :Η ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΉ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΙΜΡΕ ΝΑΓΚΥ τεύχος: 358, έτος : 36ον Νοέμβριος – Δεκέμβριος 1959, σελίδες :127 – 128.
2 Φιλοτέλεια : ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, τεύχος : 358, έτος: 36ον , Νοέμβριος – Δεκέμβριος 1959, σελίδα :128
3. Σπύρου Λιναρδάτου :σύγχρονη ελληνική ιστορία, από τον εμφύλιο στη χούντα , τόμος ΙΙΙ, 1955 – 1961, εκδόσεις Παπαζήση, σελίδες :458 – 465, 576 – 579.
4. Ιστορικά Θέματα : Η διάσκεψη της Γιάλτας, Κωνσταντίνος Τσοπάνης Δρ Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Θρησκευτικών τεύχος : 17 Noέμβιος 2003 , σελίδες : 42 - 59.
5. Κατάλογοι Δημοπρασιών Καραμήτσου 2004
6. Στρατιωτική Ιστορία : Η Συμφωνία της Βάρκιζας, Λεωνίδας Σ. Μπαλαβέρης, τεύχος : 33 Μάιος 1999, σελίδες : 54 – 62.ΠΗΓΗ ΕΔΩ

4.3.10

Αστρολογικη ληξη της μεταπολιτευσης...







3-3-2010 η επισημη ληξη της μεταπολιτευσης.Απο την συναστρια Μεταπολιτευσης και 3-3-2010 βλεπουμε τα παρακατω αστρολογικα φαινομενα.

Κυριαρχη η συνοδος Πλουτωνα Μεταπολιτευσης και Κρονου 3-3-2010 που μας δειχνει ξαφνικες αναστατωσεις στις υπαρχουσες ισσοροπιες και διαλυση των στερεων παλαιων δομων του πολιτικου συστηματος.Επισης ο Πλουτωνας της 3-3-2010 σε αντιθεση με τον Κρονο της μεταπολιτευσης,που μας δειχνει μυστικες προετοιμασιες για μελλοντικους περιορισμους,που δεν υποκεινται σε λεπτομερη ελεγχο.



Ο Διας της μεταπολιτευσης στους ιχθεις δεχεται τις επιδρασεις, απο διελευση, των πλανητων που βρισκονται στους Ιχθεις.Το πολιτικο συστημα αλλαζει....

Από την 3η Σεπτέμβρη στην 3η Μάρτη

«Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είναι πολιτικό Κίνημα που αγωνίζεται για τους ακόλουθους στόχους: ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ»

(Ιδρυτική Διακήρυξη Βασικών Αρχών και Στόχων, 3 Σεπτέμβρη 1974)

Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα, όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται από τον ίδιο το Λαό της χωρίς ξένες εξαρτήσεις, επιρροές και επεμβάσεις για μια κοινωνία δίκαιη, όπου θα σταματήσει η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο και η αποξένωσή του από το προϊόν του μόχθου του· για έναν άνθρωπο, που θα ολοκληρώνεται πνευματικά και πολιτιστικά και θα αναπτύσσει δημιουργικά τις πρωτοβουλίες του σε μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία δίχως άγχος, χωρίς καταπίεση. Το όραμα αυτό αλλά και η πορεία για την εκπλήρωσή του προσδιορίζουν την ιδεολογία και τη φυσιογνωμία του ΠA.ΣO.K.” (1981: Συμβόλαιο με το Λαό)

Περικοπή Δώρου Χριστουγέννων, Δώρου Πάσχα, Επιδόματος Αδείας, Γενική και Αδιάκριτη Περικοπή των Επιδομάτων Μισθωτών, Αύξηση ΦΠΑ, Αύξηση εμμέσων φόρων …

(Διακήρυξη προς τον Λαό 3η Μάρτη 2010)

Σεφέρης: «Από βλακεία ΕΘΝΙΚΗ, πυρ! ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, πυρ! ΛΑΙΚΗ, πυρ! ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, πυρ! Τέσσερις λέξεις νεκρές. Γιατί τις σκοτώσατε;»ΠΗΓΗ ΕΔΩ



3.3.10

Τακα-τακα για αντιγραφεις.... αστρολογισκους






















ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ



Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ


ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ


Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ




Σημερα Λιτσακι δεν ειχε κερασακι η τουρτα...τι εγινε ..σε πηρε ο υπνος στην μπιριμπα και δεν προλαβες να με διαβασεις....

2.3.10

Ωροσκοπιο των νεων οικονομικων μετρων




















Αυριο στις 9 πμ θα εχουμε υπουργικο συμβουλιο για τα νεα μετρα.Ας δουμε τι μπορει να μας πει το ωροσκοπιο του.

Εχουμε ωροσκοπο Ταυρο,αρα η οικονομια το θεμα συζητησης.Κυβερνητης του 1ου οικου στους
Ιχθεις,σε συνοδο με τον Ουρανο,στον 12ο οικο,αρα τα νεα δεν ειναι καθουλου καλα για την τσεπι μας.Το τετραγωνο ωροσκοπου με τον Αρη,κυβερνητη του 12ου οικου,που βρισκεται στον 4 οικο,μας δειχνει μια ενταση,η οποια μυριζει μπαρουτι ,που σε συνδυασμο με την χιαστι οψη Αρη-Ερμη,μπορει οι διαφορες κινητοποιησεις να γινουν πρωτοσελιδα σε ολα τα εντυπα του πλανητη.Μπορει το εξαγωνο Αρη-Κρονου,να φερει τις δυναμεις καταστολης στην επικαιροτητα,με τροπο που κανεις δεν μπορει να φανταστει.Ερμηνευστε κατα το δοκουν το τριγωνο Αρη-Ουρανου.Η συνεχεια.......στην πραγματικοτητα.

1.3.10

Αστρολογικο ατοπημα του Γιωργιου Παπανδρεου



Οπως μπορειτε να δειτε ο Πρωθυπουργος ειπε οτι στο δρομο εχουν βγει οι συνταξιουχοι και οι χαμηλομοσθοι,οχι για να παρουν καποιο ευρουλακι παραπανω,αλλα για να δωσουν οτι εχουν,την φτωχεια και την μιζερια τους,για να σωθει η πατριδα.Καλα τα λεει ο Γιωργακης,αλλα καποιοι διπλα του,μαλλον πρεπει να ειναι απο αλλο πλανητη και τα πτυχια τους να ειναι πετσινα και νυκτερινα.

Αστρολογικη ερμηνεια.Με την σημερινη ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΟΥΡΑΝΟΥ-ΣΕΛΗΝΗΣ,δεικτης οτι ο πολιτικος αρχηγος πρεπει να λαβει αντιλαικα μετρα,Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ δεν επρεπε να κανει τετοια δηλωση,γιατι θα του γυρισει πισω....με πονο και δυστυχως κλαμα....

ΟΙ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ...ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ....περισσοτερες λεπτομερεις μπορειτε να διαβασετε εδω