29.6.09

Ωροσκοπιο πατεντας του Μαικλ Τζακσον.


US5255452 (Α). Αυτός είναι ο επίσημος αριθμός της αμερικανικής πατέντας που καταχώρησε ο Μάικλ Τζάκσον στις 26/10/1993 για τη χορευτική φιγούρα στην οποία φαίνεται το σώμα του να γέρνει προς το έδαφος, ξεγελώντας τους νόμους της βαρύτητος. Το πετύχαινε αυτό ανακαλύπτοντας ένα ειδικό παπούτσι, ενισχυμένο με σίδερα και μαγνήτες, που επιτρέπει σε όποιον το φορά να δίνει μια τέτοια κλίση στο σώμα του. Την περίφημη αυτή χορευτική κίνηση την είδαμε πρώτη φορά στο μουσικό βίντεο του τραγουδιού του «Smooth Criminal».


Απο το ωροσκοπιο βλεπουμε τα εξης

Η πατεντα εγινε στην μεγαλη συνοδο ΟΥΡΑΝΟΥ-ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ,στο ζωδιο του Αιγοκερω,που μας δειχνει οτι η πατεντα αυτη θα γραψει την δικη της ιστορια και θα επιρρεασει την μουσικη σκηνη,πραγμα που ηδη εχει γινει.Δειτε τα χιλιαδες κοσμου που χορευει βασει αυτης της πατεντας.

Παρατηρουμε το τριγωνο που κανει η Σεληνη με την τριπλη συνοδο Πλουτωνα-Αρη-Ερμη,στο ζωδιο του Σκορπιου,που δινει στην πατεντα,αλλα και στον χορο μια ερωτικη διαθεση,που ερχεται μεσα απο την υπερβαση του αντικειμενικου.

Το τριγωνο Κρονου και Δια μας δειχνει οτι η πατεντα ειναι απλη και μπορει να γινει απο ολους.


28.6.09

Ωροσκοπιο του Σκληρου Σπυρου Καλογηρου


Αυτο που χαρακτηριζε τον Σπυρο Καλογηρου ηταν η αντιθεση Αρη-Ποσειδωνα,που εδεινε την σκληραδα στην οθονη.Ποσες φορες δεν τον ειδαμε σε ρολο σκληρου και δεν τον μισησαμε.Αλλα αυτη η σκληραδα ηταν μια εντονη διεργασια για το πανι,που την δουλευε με την βοηθεια της οψης 150 μοιρων του Αρη-Πλουτωνα.Βεβαια αυτο τον λυτρωνε οψη εξαγωνο Αρη-Χειρωνα αλλα ταυτοχρονα εβρισκε και αλλους τροπους εκφρασης αυτης της σκληραδας οψη 30 μοιρων Αρη-Ουρανου.Ενας ευαισθητος ανθρωπος τριγωνο Αρη-Σεληνης.

Καλο ταξιδι,απο τον μπομπιρα που σου εκανε τα θεληματα,οταν εμενες στα Σεπολια.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.....


ΣΤΙΣ 21-6-2008 Δημοσιευσα το ακολουθο κειμενο
Astrum Divinatio Project


Μετά από πολυετή έρευνα και ανάπτυξη (1996 – 2009) είναι πλέον γεγονός η ολοκλήρωση του Project Astrum Divinatio by Homostralis.
Το Project Astrum Divinatio by Homostralis βασίζεται στα εξής:
Στην αυτοματοποιημένη ερμηνεία ωροσκοπίων, την οποία δημιούργησαν οι Dr. Alois Treindl, Ph.D. Physics Swiss Federal Institute of Technology και Dr. Liz Greene, Ph.D. Psychology. (Astro*Intelligence 1985 – 1987). Ο Dr. Alois Treindl ανέπτυξε το λογισμικό ενώ η Dr. Liz Greene παρείχε το πρότυπο της ερμηνείας αστρολογικών διαγραμμάτων και της εκτενούς αστρολογικής εμπειρίας της. Ενώ μέχρι τότε τα αστρολογικά συστήματα απαριθμούσαν απλά τα στοιχεία μιας αστρολογικής ερμηνείας, δημιουργήθηκε ένα πρόγραμμα βασισμένο στην «Τεχνητή Νοημοσύνη» το οποίο είναι σε θέση να μπορεί να μιμηθεί την προσωπική μέθοδο ερμηνείας της Dr. Liz Greene κατά την διάρκεια μίας προσωπικής ανάγνωσης των αστρολογικών διαγραμμάτων.
Βασικό στοιχείο και πυρήνας του συστήματος είναι οι Ελβετικές Εφημερίες (Swiss Ephemeris) (ephemeris από την ελληνική λέξη εφήμερος (καθημερινός) είναι ένας πίνακας από τιμές, οι οποίες δίνουν τις θέσεις αστρονομικών αντικειμένων στο ουράνιο στερέωμα για δεδομένο χρόνο ή χρόνους). Οι Ελβετικές Εφημερίες είναι ένα υψηλής ακρίβειας σύστημα βασισμένο στο τελευταίο σύστημα Πλανητικών και Σεληνιακών Εφημεριών DE405/406, το οποίο έχει αναπτυχθεί από το Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA. Η αρχική ολοκλήρωση JPL DE405/406, κάλυψε τα έτη 3.000 ΠΧ μέχρι 3.000 ΜΧ. Οι Ελβετικές Εφημερίες επέκτειναν την αρχική αριθμητική ολοκλήρωση της NASA και κάλυψαν τα έτη 5.400 ΠΧ μέχρι 5.400 ΜΧ. Έχουν προσεχθεί ιδιαίτερα όλα τα βήματα μετασχηματισμού από το αδρανές χρονικό πλαίσιο της ολοκλήρωσης JPL DE406 στο πλαίσιο αναφοράς για τις αστρολογικές συντεταγμένες και όλες οι διορθώσεις όπως η σχετιστική παρέκκλιση, η εκτροπή του φωτός στο βαρυτικό πεδίο του Ήλιου κλπ. Σε όλα τα βήματα μετασχηματισμού διατηρείται η ακρίβεια στόχου 0.001 arcsec. Οι Ελβετικές Εφημερίες αναπτύχθηκαν το 1996 – 1997 από τους Dr. Alois Treindl Ph.D., Physics Swiss Federal Institute of Technology και Dieter Koch, Master Degree in Philosophy, Sanskrit & Classical Greek, Zurich University Switzerland.
Ο Βασικός Προγραμματισμός έγινε από τον Marcus Fabian Software Developer, Switzerland.
Τα τελικά κείμενα (English Texts) συντάχθηκαν από τον Kenneth Hirst Astrologer, England.
Η μετάφραση στα Ελληνικά και η απόδοση των Αστρολογικών και μη όρων έγινε από ομάδα Αστρολόγων και Φιλόλογων στην Ελλάδα.
Η Διαχείριση του Project, επιμέλεια και προσαρμογή έγινε από τον Homoastralis.


Αναφορές
Σύστημα Πλανητικών και Σεληνιακών Εφημεριών JPL NASA
Ελβετικές Εφημερίες (Swiss Ephemeris)
Dr. Alois Treindl, Ph.D. Physics
Dr. Liz Greene, Ph.D. Psychology

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

Σχολιο δικο μου.Για Ελβετικες εφημεριδες ξερω,τις
Ελβετικές Εφημερίες δεν τις ξερω.Οσο ζω μαθαινω...καλο ειναι να ανοιξουν κανενα λεξικο,γιατι οι αστρονομοι αμα το παρουν ειδηση αυτο θα εχουμε μεγαλα γλεντια...η σοβαροτητα στον χωρο ειναι κατι που το θελουμε αλλα οχι και ετσι ρε αδελφια...καταλαβαινω μονο απο αυτο τι ειδους μεταφραση εχουν κανει.....καλα οι φιλολογοι δεν ξερουν αστρολογια,οι αστρολογοι δεν ξερουν... οτι για το χαρτη του πελατη δεν πηγαινουμε στα νοσοκομεια αλλα στις αστρονομικες-αστρολογικες εφημεριδες,αιωνες γινεται αυτο,γιατι να το αλλαξουμε εμεις...αποριες εχω και θελω να μαθαινω...

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 27-6-2009 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ
astro.com κ.ΠΑΠΑΔΟΛΙΑ

Καλημέρα, Κε Κορωνάκη...

ενημερωτικά για τους αναγνώστες σας θα ήθελα να αναφέρω ότι επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο του astro.com, τον Ko Alois Trendl και μας ενημέρωσε ότι το astro.com δεν έχει συνεργασία με κανένα έλληνα αστρολόγο. Το έργο ανέλαβε όπως φαίνεαι ο συνεργάτης τους homoastralis, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το hosting της ιστοσελίδας του astro.com. Προφανώς πρόκειται για εξωτερικό συνεργάτη, ο οποίος υποτίθεται ότι προχώρησε σε αυτές τις μεταφράσεις οργανώνοντας τη δουλειά από μόνος του. Τώρα συνεργάτες προσέλαβε; Αυτόματο πρόγραμμα μετάφρασης έβαλε; Μέχρι εκεί δε γνωρίζουμε πληροφορίες.

Για ό,τι νεότερο σχετικά θα σας ενημερώσω και πάλι...

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΡΟΜΠΕΣ ΓΙΝΑΜΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΛΕΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΕΣ.....

25.6.09

ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ ΝΑΡ ΚΑΙ ΣΕΧΤΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ


«Οποιος αφαιρεί μια ζωή ασκώντας τυφλή και άνανδρη βία για λόγους πολιτικού συμβολισμού είναι φασίστας! Δεν μπορεί η απάντηση στη βία να είναι η βία, η απάντηση στον αιματηρό φασισμό να είναι ο φασισμός. Διαβάζοντας κανείς την προκηρύξη των δολοφόνων,Σεχτα Επαναστατων διακρίνει την αλαζονεία, τα υπερτροφικά εγώ, που επέλεξαν να σφραγίσουν το πέρασμά τους απ’ αυτήν τη ζωή με μίσος και αίμα.

Γι’ αυτό δεν είναι επαναστάτες, αλλά μανιακοί που έχουν ανάγκη ψυχίατρου.

Ενα ενδιαφερον ειναι οτι η προκηρυξη των μανιακων δολοφονων αρχιζει ως εξης

Εδώ ο πόλεμος έχει ήδη αρχίσει Με πολλούς τραυματίες Δεν μας απομένει τίποτα άλλο απ΄ το να παλέψουμε Φωνάξαμε ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.

Σέρζιο Ρομέο, 1973 (Ν.Α.Ρ.-Ένοπλοι Προλεταριακοί Πυρήνες)

Οι
Ένοπλοι Προλεταριακοί Πυρήνες ηταν μια οργανωση ανταρτικου πολεων που εδρασε κυριως στην Νοτια Ιταλιa την περιοδο 1974-1977 και ηταν ευαισθητη για τους ανεργους και τους φυλακισμενους.Η πρωτη εμφανιση τους εγινε στις 25-7-1974 με την απαγωγη του Antonio Gargiulo.

Τρια ενδιαφεροντα σημεια

Ο Ηλιος της ΝΑΡ σε συνοδο με τον Νοτιο Δεσμο της προκηρυξης που μας δειχνει οτι η κοινωνιολογια της εξουσιας που πρεσβευουν,ειναι ξεπερασμενη και προσπαθουν με την φρασεολογια τους βρουν συμμαχους που να εκφραζονται μονο με πιστολια,δες πυρινο ζωδιο Λεων.

Ο Νοτιος δεσμος της ΝΑΡ σε συνοδο με την Σεληνη της προκηρυξης,που μας δειχνει οτι ο λαος δεν εχει θετικη αποψη για αυτους.

Ο Ηλιος της προκηρυξης σε συνοδο με Κρονο-Ερμη-Αφροδιτη της ΝΑΡ,μας δειχνει τον ισχυρο ιδεολογικο δεσιμο των δυο οργανωσεων,ολοι οι πλανητες στον Καρκινο.

Αλλά “Ο τρόμος χωρίς την αρετή είναι ολέθριος” (Ροβεσπιέρος). Και η αρετή είναι η “Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη”, που οι αριστεροί (κατά τον αυτοπροσδιορισμό τους) – φασίστες τρομοκράτες έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Σημειώνουν ακόμη πως “το οργανωμένο αντάρτικο πόλης είναι ο μόνος δρόμος των επαναστατικών δυνάμεων για την ανατροπή”. Ο μεγάλος στόχος τους είναι η “ανατροπή” του υπάρχοντος συστήματος, χωρίς όμως να ξέρει κανείς τι θα βάλουν στη θέση του. Η πράξη, πάντως, δείχνει ότι θα βάλουν στη θέση του Καλάσνικοφ, Σκόρπιονς και πιστόλια. Οι δολοφόνοι, την ώρα που καταγγέλλουν τη χειραγώγηση της συνείδησης από την τηλεόραση, το σχολείο, την κοινωνία του θεάματος κ.ά., την ίδια στιγμή στήνουν το δικό τους αιματηρό θέαμα, προσφέροντας στην τηλεόραση άφθονη ύλη, έτσι ώστε να εκτιμά εύλογα κανείς ότι οι “σεχταριστές” (υπό την προτεσταντική μάλλον έννοια) παίζουν το παιγνίδι των μίντια και της καθεστηκυίας τάξης».


ΩΡΟΣΚΟΠΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Χειρωνας-Ποσειδωνας-Διας της ημερας κλεισιματος σε ακριβη συνοδο με την Σεληνη της αγορας,που μας δειχνει οτι το ψευτικο και το γκλαμουρατο δεν πουλαει στον κοσμο.Φαινεται οτι ακομη και τα αστερια το ηξεραν αλλα το αγνοουσαν οι ιδιοκτητες αλλα οι εργαζομενοι.

Αρης και Αφροδιτη σε συνοδο της ημερας κλεισιματος σε αντιθεση με τον Δια της αγορας,που μας δειχνει οτι αν δεν εχεις σταθερη γραμμη πλευσης,τοτε ουτε οι 4 διευθυνταδες που αλλαξες δεν μπορουν να σε σωσουν.

Ο Πλουτωνας της αγορας σε αντιθεση με τον Ηλιο του κλεισιματος μας δειχνει,οτι αν αλλαζεις καθε μερα σταση πολιτικη,καποτε ο ιος του κρατισμου σε κτυπα,διαβαζε Ρουσοπουλος,και τοτε αντιο σχεδια,συνηθως σκοτεινα.

Ερμης της αγορας σε συνοδο με τον νοτιο δεσμο του κλεισιματος,μας δειχνει οτι τα μεταξωτα βρακια,αν και τα φορας καθημερινα,δεν σημαινει οτι εισαι και λαικος ανθρωπος.

Χειρωνας της αγορας σε αντιθεση με τον νοτιο δεσμο του κλεισιματος,μας δειχνει οτι κυρια μου τα δακρυα ειναι ανθρωπινα,αν βεβαια δεν τα κρυφουν τα μποτοξ.......

23.6.09

Alan TURING Ο ανθρωπος των υπολογιστων και του πλσνητη Ουρανου


Ο Άλαν Μάθισον Τούρινγκ (23 Ιουνίου, 1912 - 7 Ιουνίου, 1954) ήταν Bρετανός μαθηματικός, δάσκαλος της λογικής, κρυπτογράφος και θεωρείται συχνά πατέρας της επιστήμης των υπολογιστών,ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ. Με τη δοκιμή Turing, είχε μια σημαντική και χαρακτηριστική συμβολή στη συζήτηση σχετικά με τη τεχνητή νοημοσύνη: εάν είναι δυνατό να ειπωθεί ότι μια μηχανή γνωρίζει και μπορεί να σκεφτεί,ΤΡΙΓΩΝΟ ΟΥΡΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ. Παρείχε μία επίσημη έννοια του αλγορίθμου και των υπολογίσιμων αριθμών με τη μηχανή Turing, διατυπώνοντας την ευρέως αποδεκτή έκδοση "Turing" με την διατριβή του για την καθολική μηχανή - Turing, δηλαδή ότι οποιοδήποτε πρακτικό πρότυπο υπολογισμού έχει είτε ένα ισότιμο είτε ένα υποσύνολο των ικανοτήτων μιας μηχανής Turing ΕΞΑΓΩΝΟ ΟΥΡΑΝΟΥ ΔΙΑ.

Οι συνεισφορές του Turing κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ δημόσια κατά τη διάρκεια της διάρκειας ζωής του επειδή η εργασία του ήταν απόρρητη,ΣΥΝΟΔΟΣ ΗΛΙΟΥ-ΠΛΟΥΤΩΝΑ. Στο πάρκο Bletchley, ήταν το κεντρικό πρόσωπο στο σπάσιμο των γερμανικών κωδικών, όντας ο προϊστάμενος της ομάδας 8. Η ομάδα αυτήν ήταν που επιφορτίστηκε με την αποδικωποίηση της Γερμανική κρυπτογραφικής συσκευής Enigma. Μετά από τον πόλεμο, σχεδίασε έναν από τους πρώτους ηλεκτρονικούς προγραμματίσιμους ψηφιακούς υπολογιστές στο εθνικό φυσικό εργαστήριο, όπως λεγόταν, και κατασκεύασε και μια άλλη μηχανή, στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Το Bραβείο Τούρινγκ δημιουργήθηκε προς τιμή του.

Τεχνητή Νοημοσύνη : Το Τεστ του Alan Turing

Μια Σύντομη Ιστορία της Πληροφορικής

The Alan Turing Home Page

Οι κορυφαίες 25 ημέρες στην ιστορία των υπολογιστών

Το βραβείο Turing 2007 σε Έλληνα ερευνητή

Ζωή & Ζώδια Ιουλίου 2009

Διαβάστε στο Ζωή & Ζώδια νο 44 (Ιουλίου 2009) που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 20/06 στην επαρχία και τη Δευτέρα 22/6 στην Αθήνα:

Αφιέρωμα στις εκλείψεις του Ιουλίου

Κλίμα αισιοδοξίας


Έχουμε συνηθίσει να συνδέουμε τις εκλείψεις με δυσάρεστες καταστάσεις και απρόβλεπτα γεγονότα που επηρεάζουν αρνητικά τους ανθρώπους. Οι εκλείψεις, και κυρίως αυτές της Σελήνης, βγάζουν στην επιφάνεια τις ευαισθησίες μας και μας κάνουν περισσότερο ευάλωτους και ευπαθείς. Ωστόσο οι εκλείψεις του Ιουλίου κάθε άλλο παρά αρνητικές θα αποδειχθούν, αφού σχηματίζουν και οι δυο πολύ θετικές γωνίες. Η μεν πρώτη –έκλειψη Σελήνης– στις 7 Ιουλίου σχηματίζει θετική γωνία με τον Κρόνο, ενώ η δεύτερη –έκλειψη Ηλίου– στις 22 Ιουλίου σχηματίζει τρίγωνο με τον Ουρανό.
Φαίνεται λοιπόν ότι τα χειρότερα πέρασαν και ότι αυτές οι εκλείψεις ανοίγουν τον δρόμο για μια νέα αρχή πραγμάτων που θα κάνει τον κόσμο να νιώσει περισσότερο ασφαλής. Το ζώδιο του Καρκίνου –στο οποίο πραγματοποιούνται οι εκλείψεις– σχετίζεται με την οικογένεια, τα ακίνητα, το κοινό, την γεωργία, το νερό, τον καιρό και, όπως φαίνεται, όλα αυτά τα θέματα θα πάνε πολύ καλά το προσεχές διάστημα. Πολλά πράγματα που είχαν μείνει στάσιμα από παλιά, θα διεκπεραιωθούν και θα σταθεροποιηθούν. Κυρίως θέματα που σχετίζονται με την γη και την ακίνητη περιουσία θα αρχίσουν να «ξεμπλοκάρουν» και να κινούνται....
.................................................. ...............................
Κριός
Η έκλειψη της Σελήνης στις 7/7 πραγματοποιείται στον τομέα της καριέρας σας και θα γίνει αιτία να βάλετε σε εφαρμογή κάποιες αλλαγές που σκέφτεστε εδώ και καιρό. Η υποστήριξη που θα βρείτε από ισχυρά άτομα αλλά και από την οικογένειά σας, θα σας βοηθήσουν......
Ταύρος
..........................
Από τη Ρένα Μεντάκη

Πού θα επηρεάσουν


Για άλλη μια φορά θα προσπαθήσω, στηριζόμενη στην πτολεμαϊκή έρευνα από την Τετράβιβλο, που αφορά τις εκλείψεις, όπως έχω κάνει και στα μαθήματά μου, να δώσω γεγονότα, τα οποία μπορούν να διαδραματιστούν στις χώρες που κατά βάση πλήττονται από την έκλειψη. Θα συμπεριλάβω αποσπάσματα της Τετραβίβλου του Πτολεμαίου, η οποία κυκλοφορεί μεταφρασμένη από τη Ζαχαρίου Άννα και με επιμέλεια δική μου, από τις εκδόσεις «Ηλίανθος», ώστε να γίνουν κατανοητές

ορισμένες απόψεις σχετικές με τη διερεύνηση.
Παράλληλα υπάρχει και επαλήθευση των προβλέψεων που έγιναν από την ανάλυση και ερμηνεία των εκλείψεων του Αυγούστου της περασμένης χρονιάς αλλά και του Φεβρουαρίου του 2009
Από την Ευγενία Σούρδη


Οι σύγχρονες επιδημίες, η Έρις και η γρίπη των ...Χοίρων

Αναζητώντας τα αστρολογικά αίτια μιας πανδημίας η συμμετοχή του διδύμου Ουρανού και Ποσειδώνα (σε όψη) είναι κάτι περισσότερο από προφανής. Το ιστορικό της «συνεργασίας» των δύο πλανητών στην δημιουργία προβλημάτων στη δημόσια υγεία είναι μακρύ και συχνά ιδιαίτερα …μακάβριο. Τα παλιότερα χρόνια μάλιστα, που τα θεραπευτικά μέσα ήταν φτωχά και οι κανόνες υγιεινής σχεδόν ανύπαρκτοι, η εξέλιξη του πολιτισμού καθορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από ολέθριες και πολυετείς πανδημίες. Οι σύνοδοι του Ουρανού με τον Ποσειδώνα στην Παρθένο (620 μ.Χ.) και το Σκορπιό (1305), δύο ζώδια που για διαφορετικούς λόγους συνδέονται με τέτοιου είδους συμφορές, συντέλεσαν στην εξάπλωση της πανούκλας αποδεκατίζοντας τον ευρωπαϊκό πληθυσμό.
Ο βασικός …ένοχος σε όλη αυτήν την τραγωδία ήταν βέβαια ο Ποσειδώνας, που σχετίζεται έμμεσα η άμεσα με θέματα υγείας και όταν δέχεται τα …πυρά άλλων πλανητών απελευθερώνει και καθιστά εξαιρετικά επιθετικό κάθε παθογόνο παράγοντα. Και όταν απουσιάζουν η πρόληψη και τα κατάλληλα θεραπευτικά μέσα, κάθε τέτοια ενεργοποίηση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.
Δυστυχώς κάτω από το πρίσμα της σύνθεσης του τροπικού με τον αστρικό ζωδιακό κάθε όψη μεταξύ των δύο πλανητών δεν συμβαίνει μόνο μία αλλά τρεις φορές και μάλιστα οι «κρυφές» όψεις της ιδιοσυναστρίας είναι εξίσου –για να μην πω περισσότερο– δραστικές σε αυτήν την κατεύθυνση.....
Από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Απόδειξη αστρολογικών εννοιών με βάση την αστροφυσική

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με ορισμένες αστρολογικές έννοιες, οι οποίες έχουν πλέον την επιστημονική τους εξήγηση, διαπιστώνοντας έτσι, για άλλη μια φορά, ότι κακώς κάποιοι επιστήμονες απορρίπτουν a priori και χωρίς ουσιαστική προσέγγιση τη σοφία και τις βάσεις τις αστρολογίας. Τα αστρολογικά αποσπάσματα είναι από την «Τετράβιβλο» του Πτολεμαίου και οι επιστημονικές απόψεις από τα βιβλία «Το Σύμπαν που αγάπησα» των κ.κ. Δανέζη Μάνου και Θεοδοσίου Στράτου, επίκουρων καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τετράβιβλος: (Σελίδα 30) 2. Ότι η Γνώση με Αστρονομικά Μέσα είναι Εφικτή και ως ποιο Σημείο.
Πολύ λίγες μελέτες θα έκαναν φανερό σ’όλους πως μια βέβαιη δύναμη που απορρέει από την αιώνια αιθέρια ουσία είναι διασκορπισμένη και διαποτίζει όλη την περιοχή γύρω από τη Γη, η οποία, στο σύνολο, έχει την τάση ν’αλλάζει, εφ’όσον, από τα πρωτογενή υποσεληνιακά στοιχεία, η φωτιά και ο αέρας περικλείονται και αλλάζουν από τις κινήσεις στον αιθέρα και με τη σειρά τους περικλείουν και περιστρέφουν μαζί τους γη (χώμα) και νερό και τα φυτά και τα ζώα μέσα σ’αυτά.
Σημερινή άποψη
«Σήμερα γνωρίζουμε ότι οι βασικές καταστάσεις της Ύλης που υποπίπτουν στις αισθήσεις μας είναι η στερεά, η υγρή και η αέρια. Για πρώτη φορά, στα τέλη του 19ου αιώνα, ο μεγάλος Άγγλος φυσικός Γουίλιαμ Κρουξ [1832-1919] προκειμένου να ερευνήσει μια σειρά μεταφυσικών φαινομένων που μελετούσε, όπως τη μετεώριση και την τηλεπάθεια, υπέθεσε ότι η ύλη μπορούσε να παρουσιαστεί με μια τέταρτη κατάσταση, η οποία πιθανόν να είναι περισσότερο αεριώδης από τη συνηθισμένη αέρια. Η επαλήθευση της άποψης του Κρουξ ήρθε βέβαια πολύ αργότερα και η τέταρτη αυτή κατάσταση της ύλης ονομάσθηκε π λ ά σ μ α. .............................
.................................................. ...
Ο Αμερικανός αστρονόμος Χ. Κ.Αρπ (Halton Christian Arp, 1927-… ) απέδειξε ότι το πλάσμα που ρέει από το κέντρο του Γαλαξία μας συγκρατείται από ένα μαγνητικό πεδίο με μορφή σωληνοειδούς και κατευθύνεται προς τους σπειροειδείς βραχίονές του.” *
Ο Πτολεμαίος, λοιπόν, γνώριζε την αιώνια αιθέρια ουσία που είναι διασκορπισμένη και διαποτίζει όλη την περιοχή γύρω από τη Γη και την οποία, σήμερα, ονομάζουμε π λ ά σ μ α.
Από την Ευγενία Σούρδη

Συναστρία: Ευγενία Μανωλίδου – Άδωνις Γεωργιάδης

Αντικειμενικά πρόκειται για το ζευγάρι που απασχόλησε κατά κόρον, είτε θετικά είτε αρνητικά, τα ΜΜΕ τη χρονιά που πέρασε, για μια σειρά από λόγους που ξεκινούν από τα καλλιτεχνικά και καταλήγουν στα πολιτικά ζητήματα της χώρας μας. Όλες οι ενδείξεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το ενδιαφέρον πολλών για αυτό το δίδυμο της εγχώριας κοινωνικοπολιτικής ζωής θα παραμένει ζωντανό και για την περίοδο που θα ακολουθήσει. Έτσι λοιπόν και εμείς, με αφορμή το γάμο τους, ζητήσαμε από τους έμπειρους αστρολόγους συνεργάτες μας να μας δώσουν τις αστρολογικές τάσεις που προδιαγράφονται και σας/τους τις προσφέρουμε.
Πιο αναλυτικά, στο παρόν τεύχος μπορείτε να διαβάσετε: Αναλυτική παρουσίαση των δύο ωροσκοπίων χωριστά, ανάλυση του χάρτη συναστρίας, ανάλυση του σύνθετου χάρτη, αστρολογική προσέγγιση της ημέρας του γάμου ξεχωριστά για τον καθένα από τον Χρήστο Άρχο, καθώς και ανάλυση της συναστρίας και με τις «κρυφές» όψεις που σχηματίζονται συνδυάζοντας τον τροπικό και τον αστρικό ζωδιακό, από τον Γιάννη Ριζόπουλο.

Έξτρα προβλέψεις με βάση και τον τροπικό και τον αστρικό ζωδιακό

από τον Γιάννη Ριζόπουλο, για όλα τα ζώδια!

Και όπως πάντα, οι πλούσιες και αναλυτικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια από τους Μάνο Μαντά και Σταύρο Μιχαήλο, παρουσίαση του ζωδίου του μήνα (σε αυτό το τεύχος «Καρκίνος»), με αναλυτικές προβλέψεις για όλη την περίοδο 2009-2010 από τη Ρένα Μεντάκη, καθώς και πολλά άλλα.

Αυστραλός περπάτησε ξανά χάρη στο Botox

Παρέμεινε καθηλωμένος επί 23 χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι, ύστερα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι γιατροί δεν του έδιναν καμία ευκαιρία, ώστε να ξαναπερπατήσει. Ο λόγος για τον 49χρονο Ράσελ Μακφί, ο οποίος ξαναβρήκε την υγεία του χάρη στις ιδιότητες του καλλυντικού φαρμάκου Botox.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, ο Μακφί υποβλήθηκε σε θεραπεία με μια σειρά ενέσεων Botox και πλέον έχει αρχίσει σταδιακά να διανύει αποστάσεις 20 μέτρων χωρίς βοήθεια.

Ο 49χρονος, που έκανε τη θεραπεία στην κλινική St John of God Nepean Rehabilitation Hospital, της Μελβούρνης στάθηκε και πάλι στα πόδια του σε διάστημα μόλις ενός μηνός. Σύμφωνα με τους γιατρούς ο Μακφί μπόρεσε να περπατήσει ξανά γιατί το Μπότοξ σταμάτησε τους σπασμούς των μυών του.

Οι ίδιοι λένε πως το Botox είναι μία αναγνωρισμένη θεραπεία για το είδος της παράλυσης που προκαλείται από εγκεφαλικά, ενώ χρησιμοποιείτο για την ίαση μυϊκών σπασμών χρόνια πριν καθιερωθεί για καλλυντική χρήση.

Το «κατά φαντασίαν ασθενές» φυτό

Τελικά τελειωμό δεν έχει η επινοητικότητα στο ζωικό και το φυτικό βασίλειο. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν, για πρώτη φορά στον κόσμο, ένα φυτό που προσποιείται ότι είναι άρρωστο για να μην του επιτίθενται τα έντομα. Το φυτό –με την επιστημονική ονομασία Caladium steudnerifolium- φυτρώνει στα βροχοδάση του Ισημερινού στη Νότια Αμερική. Η σχετική ανακάλυψη, που έγινε κατά τύχη από γερμανούς επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μπαϊρόιτ, υπό τη Ζίγκριντ Λίντε-Σούμαν, παρουσιάστηκε στο περιοδικό “Evolutionary Ecology” (Εξελικτική Οικολογία), σύμφωνα με το BBC.

Η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει στην εξήγηση ενός συνηθισμένου φαινομένου που παρατηρείται στα φύλλα των φυτών, της ποικιλίας χρωμάτων και σχημάτων, και το οποίο είναι γνώριμο στους κηπουρούς όλου του κόσμου. Μια από τις πιο κοινές αιτίες του φαινομένου είναι όταν τα κύτταρα στην επιφάνεια των φύλλων του φυτού χάνουν χλωροφύλλη και συνεπώς την ικανότητά τους να φωτοσυνθέτουν, εμφανιζόμενα πλέον λευκά.

Θεωρητικά, τα φυτά με μειωμένη χλωροφύλλη και φωτοσύνθεση εμφανίζουν συγκριτικό μειονέκτημα, όμως η νέα ανακάλυψη των γερμανών βοτανολόγων δείχνει ότι, για μερικά τουλάχιστον φυτά, το να εμφανίζονται άρρωστα αποτελεί μια σκόπιμη στρατηγική για να αποδιώχνουν τους εχθρούς τους, άρα τελικά συνιστά εξελικτικό πλεονέκτημα.

Οι ερευνητές, για να επιβεβαιώσουν την θεωρία τους, «ζωγράφισαν» με διορθωτικό υγρό λευκά σχήματα πάνω στα φύλλα παρόμοιων φυτών, μιμούμενοι τα παραπλανητικά σχήματα που δημιουργεί μόνο του το «άρρωστο» φυτό.

Όπως διαπίστωσαν, τα έντομα έτρωγαν τα υγιή πράσινα φύλλα (που ούτε «άρρωστα» ούτε «βαμμένα» ήσαν) σε ποσοστό 8%, τα υποτιθέμενα άρρωστα φύλλα σε ποσοστό 1,6% και τα τεχνητά βαμμένα μόλις σε ποσοστό 0,4%.

Οι γερμανοί ερευνητές πιστεύουν ότι το φυτό ουσιαστικά μιμείται μια ασθένεια, με κάποιο τρόπο «αντιγράφοντας» τα σημάδια που έχουν αφήσει τα έντομα πάνω στα φύλλα των τριγύρω φυτών, τα οποία όντως έχουν μολύνει. Το «κόλπο» αυτό αποθαρρύνει τα έντομα να αφήσουν άλλες προνύμφες, καθώς υποθέτουν ότι τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά αυτών των φύλλων έχουν ήδη φαγωθεί από άλλα έντομα που έχουν πια αφήσει τα «ίχνη» τους πάνω στα φύλλα.


Οι ντομάτες προτιμούν τον Δαρβίνο απο το Σέξπιρ

Σε ένα πρωτότυπο πείραμα προέβη η Βρετανική Βασιλική Φυτοκομική Εταιρεία, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο επηρεάζεται από την ανθρώπινη φωνή το φυτό της ντομάτας.

Η νέα επιστημονική έρευνα, διάρκειας ενός μήνα, στην οποία συμμετείχε και η εφημερίδα "Times" του Λονδίνου, ώς στόχο είχε να μελετηθεί η επίδραση της ανθρώπινης φωνής στις ντοματιές.

Δέκα εθελοντές, άνδρες και γυναίκες, έκαναν ηχογραφήσεις που περιείχαν την ανάγνωση αποσπασμάτων από το "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του Σέξπιρ, την "Καταγωγή των Ειδών" του Δαρβίνου και άλλα έργα.

Κάθε φυτό "άκουσε" κατ' επανάληψη τα ηχογραφημένα αποσπάσματα μέσω των ακουστικών μιας συσκευής MP3 που είχε προσαρτηθεί στη γλάστρα, χαμηλά στο επίπεδο των ριζών. Τα φυτά βρίσκονταν σε θερμοκήπιο και οι μετρήσεις έγιναν πριν, στη διάρκεια και μετά το πείραμα, ενώ για λόγους σύγκρισης υπήρξαν μετρήσεις και σε φυτά που δεν άκουγαν φωνές.

Όπως διαπιστώθηκε, τα φυτά όντως ανταποκρίνονται στις φωνές και μάλιστα δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις γυναικείες φωνές. Επίσης εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι προτιμούσαν το Δαρβίνο από το Σέξπιρ!

Νικήτρια του πειράματος αποδείχτηκε μια ντοματιά που αναπτύχθηκε περισσότερο από τα άλλα φυτά μέσα σε αυτό το μήνα του πειράματος, ενώ άκουγε τη Σάρα Ντάργουιν, μακρινή απόγονο του Δαρβίνου, να της διαβάζει το επαναστατικό βιβλίο του διάσημου προ-προ-προ-πάππου της.

Το συγκεκριμένο φυτό μεγάλωσε περισσότερο όχι μόνο από τα υπόλοιπα του πειράματος, αλλά -το κυριότερο- κατά 1,6 εκατοστά πιο πολύ σε σχέση με τα φυτά της "ομάδας ελέγχου" που δεν είχαν ακούσει φωνές.

Η απόγονος του Δαρβίνου, η οποία μελετά τις άγριες ντοματιές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορία του Λονδίνου, δήλωσε υπερήφανη που η φωνή της αρέσει στα φυτά και που παράλληλα έδειξαν εκτίμηση προς τα λεγόμενα του Κάρολου Δαρβίνου.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Βασιλικής Φυτοκομικής Εταιρίας είπε πως "υπάρχει κάτι εξαίσια ωραίο στο γεγονός ότι ένα φυτό ανταποκρίνεται σε ένα κείμενο που αναλύει την θεωρία της εξέλιξης των ζώων και φυτών και πρόσθεσε ότι αποτελεί κοινό μυστικό πώς πολλοί κηπουροί μιλάνε στα φυτά, πότε ευγενικά και πότε απειλητικά

. Το πείραμα επιβεβαίωσε ότι κατά μέσο όρο οι γυναικείες φωνές επέδρασαν πιο θετικά στα φυτά, όσον αφορά την ανάπτυξή τους, σε σχέση με τις ανδρικές. Μένει τώρα να εξεταστεί για ποιο λόγο τα φυτά προτιμούν τις θηλυκές φωνές.

Σημειώνεται ότι σε ένα προηγούμενο σχετικό πείραμα, το 2007, ο νοτιοκορεάτης επιστήμονας Jeong Jeong είχε ανακαλύψει ότι τα φυτά του ρυζιού που ακούνε τη σονάτα "Υπό το σεληνόφως" του Μπετόβεν, αναπτύσσονται και ανθοφορούν ταχύτερα σε σχέση με όσα δεν έχουν αυτήν την τύχη.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η δίαιτα του...ξυδιού

Ορισμένα πολύτιμα πράγματα βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας, αλλά δεν το καταλαβαίνουμε. Σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική επιστημονική μελέτη, το κοινό ξύδι, που χρησιμοποιούμε στη σαλάτα μας, δικαιολογημένα έχει την παραδοσιακή φήμη ότι κάνει καλό στην υγεία, επειδή όντως βοηθά στην καταπολέμηση της συσσώρευσης του λίπους και στη μείωση του σωματικού βάρους - τουλάχιστον στα ποντίκια, όπου έγιναν τα σχετικά πειράματα.

Η έρευνα έγινε από ιάπωνες ερευνητές υπό τον Τόμου Κόντο και πρόκειται να παρουσιαστούν στο περιοδικό "Journal Agricultural and Food Chemistry" της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας, σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το ξύδι έχει θεωρηθεί παραδοσιακό φάρμακο από τη λαϊκή ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια, έχει δε χρησιμοποιηθεί για μια ποικιλία παθήσεων. Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι το οξεικό οξύ, το κύριο συστατικό του ξυδιού, πιθανότατα συμβάλλει στην καταπολέμηση της πίεσης του αίματος, στη μείωση της ποσότητας του σακχάρου στο αίμα και στην παρεμπόδιση της συσσώρευσης λίπους.

Ποντίκια στο εργαστήριο που έκαναν διατροφή με πολλά λίπη και στη συνέχεια πήραν οξεικό οξύ, εμφάνισαν μέχρι 10% λιγότερο λίπος σε σχέση με τα υπόλοιπα ποντίκια, σύμφωνα με τους ιάπωνες επιστήμονες.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το οξεικό οξύ (άρα και το ξύδι) έχει ευεργετικά αποτελέσματα, επειδή ενεργοποιεί ορισμένα γονίδια, τα οποία με τη σειρά τους παράγουν κάποιες πρωτεϊνες, που διασπούν τα λίπη, εμποδίζοντας έτσι τη συσσώρευση λίπους και πάχους στο σώμα. Περαιτέρω πάντως έρευνες σε ανθρώπους θα χρειαστούν για να επιβεβαιώσουν την ωφέλεια του ξυδιού.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ-23 Ιουνίου


το 1611... το πλήρωμα του Βρετανού εξερευνητή Χένρι Χάντσον στασιάζει, μετά από ένα δύσκολο χειμώνα κατά τη διάρκεια αποστολής στη Βόρεια Αμερική, και βάζουν τον ίδιο και άλλους 8 σε μία μικρή βάρκα. Από τότε, δεν τους ξαναείδε κανείς.

το 1763... γεννιέται η Ζοζεφίνα ντε Μποαρνέ, σύζυγος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη από το 1796 έως το 1799.

το 1771... ο Jose Candido Exposito γίνεται ο πρώτος ταυρομάχος στην ιστορία, που σκοτώνεται από ταύρο.

το 1848... Γάλλοι εργάτες συγκρούονται με κυβερνητικές δυνάμεις, κατά την πρώτη ημέρα σφοδρών συγκρούσεων, κατά τις οποίες χιλιάδες εργάτες σκοτώθηκαν.

το 1888... γεννιέται η σημαντική Ρωσίδα ποιήτρια, Άννα Αχμάτοβα.

το 1894... γεννιέται ο Άλφρεντ Κίνσει, Αμερικανός βιολόγος και πρωτοπόρος στις έρευνες για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα.

το 1894... γεννιέται ο Εδουάρδος Η', βασιλιάς της Αγγλίας, και μετέπειτα Δούκας του Γουίνδσορ, αφού παραιτήθηκε από το θρόνο για τα μάτια της Αμερικανίδας Γουόλις Σίμσον.

το 1894... πραγματοποιείται στη Σορβόννη του Παρισιού στη μεγάλη αίθουσα το Α' Διεθνές Συνέδριο Αντιπροσώπων των Αθλητικών Διοργανώσεων και ιδρύεται η ΔΟΕ. Ο βαρόνος Πιερ Ντε Κουμπερτέν επιτυγχάνει ομόφωνη απόφαση για την αναβίωση του θεσμού των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο συνέδριο και πρώτος πρόεδρος της ΔΟΕ είναι ο Δημήτριος Βικέλας.

το 1900... το Κομιτάτο των Νεοτούρκων της Κωνσταντινουπόλης απευθύνει έγγραφο προς τους αντιπροσώπους των Μεγάλων Δυνάμεων, στο οποίο καταγγέλλει ως ανυπόφορη την κατάσταση που επικρατεί στο κράτος, η οποία χαρακτηρίζεται από εξορίες, καθείρξεις κι άλλες βιαιότητες.

το 1901... αφόρητη ζέστη κυριαρχεί στην Αθήνα, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 44 βαθμούς Κελσίου.

το 1901... πεθαίνει στο Αργοστόλι ο ποιητής Ανδρέας Λασκαράτος.

το 1910... γεννιέται ο Γάλλος θεατρικός συγγραφέας Ζαν Ανούιγ.

το 1911... ο βασιλιάς Γεώργιος Ε' στέφεται, σε λαμπρή τελετή, βασιλιάς της Αγγλίας.

το 1912... γεννιέται ο Άλαν Τούρινγκ, Βρετανός μαθηματικός και αποκρυπτογράφος κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο της κρυπτογραφικής μηχανής των Ναζί "Ενίγκμα". Επιπλέον, ήταν πρωτοπόρος στην επιστήμη των υπολογιστών.

το 1912... καταρρέει η γέφυρα του Νιαγάρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 47 άνθρωποι.

το 1919... η γερμανική Κυβέρνηση στη Βαϊμάρη εκδηλώνει την πρόθεσή της να υπογράψει τη Συνθήκη Ειρήνης.

το 1922... ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου καταδικάζεται σε τριετή φυλάκιση για τα όσα υποστήριξε στο "Δημοκρατικό Μανιφέστο". Συνήγορός του είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου.

το 1927... γεννιέται ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης και χορογράφος Μπομπ Φος, βραβευμένος με Όσκαρ, Τόνι και Έμι, την ίδια χρονιά. Πέθανε το 1987.

το 1929... γεννιέται η Τζουν Κάρτερ Κας, τραγουδίστρια και στιχουργός της κάντρι μουσικής, σύζυγος του θρύλου Τζόνι Κας. Πέθανε το 2003.

το 1929... γεννιέται ο Αμερικανός συγγραφέας βραβευμένος με Πούλιτζερ, Μάικλ Σάρα.

το 1936... γεννιέται ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης.

το 1939... η Γαλλία και η Τουρκία υπογράφουν συμφωνία αμοιβαίας βοήθειας.

το 1940... γεννιέται η Αμερικανίδα δρομέας Γουίλμα Ρούντολφ, η πρώτη Αμερικανίδα που κατά τη διάρκεια των ίδιων Ολυμπιακών Αγώνων απέσπασε τρία χρυσά μετάλλια.

το 1943... γεννιέται ο Αμερικανός διευθυντής ορχήστρας και πιανίστας Τζέιμς Λεβίν.

το 1947... παρά το βέτο, που ασκεί ο Αμερικανός Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν, το αμερικανικό Κογκρέσο εγκρίνει νόμο σύμφωνα, με τον οποίο περιορίζεται το δικαίωμα να συνδικαλίζονται τα εργατικά σωματεία.

το 1950... η Ανατολική Γερμανία δηλώνει ότι, ο πληθυσμός του Σιντετέν ανήκει στη δικαιοδοσία της.

το 1951... ο Σοβιετικός αντιπρόσωπος Τζάκομπ Μαλίκ ζητάει από τον ΟΗΕ να κηρυχθεί κατάπαυση πυρός στην Κορέα.

το 1952... η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη, μέχρι τότε, αεροπορική επίθεση κατά της Βόρειας Κορέας.

το 1955... γεννιέται ο μουσικός Γκλεν Ντάνζινγκ, ιδρυτικό μέλος των Μίσφιτς.

το 1956... 99,5% Αιγύπτιοι εκλέγουν τον Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ πρώτο Πρόεδρο της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας.

το 1957... γεννιέται η Αμερικανίδα ηθοποιός Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, σύζυγος του σκηνοθέτης Τζόελ Κοέν και βραβευμένη με Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία "Φάργκο".

το 1959... μετά από εννέα χρόνια, αποφυλακίζεται από βρετανική φυλακή ο Κλάους Φους, Γερμανός επιστήμονας που με κατασκοπεία βοήθησε την Σοβιετική Ένωση να κατασκευάσει την πρώτη ατομική βόμβα και την πρώτη βόμβα υδρογόνου της.

το 1968... 71 άτομα χάνουν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίζονται στο Μπουένος Άιρες μετά τη λήξη του αγώνα Μπόκα Τζούνιορς- Λα Πλάτα όταν οι φίλαθλοι πιστεύουν εσφαλμένα ότι έχει ξεσπάσει στο γήπεδο πυρκαγιά και φεύγουν πανικόβλητοι.

το 1970... ο στρατός των ΗΠΑ καθαιρεί τρεις αξιωματικούς ως υπεύθυνους για τη σφαγή στο Μι Λάι του Βιετνάμ.

το 1972... γεννιέται ο κορυφαίος Γάλλος, αλγερινής καταγωγής, ποδοσφαιριστής Ζινεντίν Ζιντάν.

το 1972... ο Αμερικανός Πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον και ο σύμβουλός του Χάλντεμαν συμφωνούν να χρησιμοποιήσουν τη CIA για να "καλύψουν" το σκάνδαλο "Watergate".

το 1979... ο Οργανισμός των Κρατών της Αμερικανικής Ηπείρου ζητά την ανατροπή του Προέδρου Σομόζα.

το 1980... πεθαίνει σε ηλικία 76 ετών ο Κλίφορντ Στιλ, Αμερικανός ζωγράφος, πρωτοπόρος του αφηρημένου εξπρεσιονισμού.

το 1980... σύσκεψη πραγματοποιείται στο ελληνικό Πεντάγωνο για την επανένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και για τις βάσεις.

το 1981... οι κομμουνιστές συμμετέχουν στην κυβέρνηση της Γαλλίας, για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια.

το 1982... ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ εγκαινιάζει το Ολυμπιακό Μουσείο στη Λοζάννη και 11 χρόνια μετά, το 1993, την ίδια μέρα στην ίδια πόλη θα εγκαινιάσει το νέο Ολυμπιακό Μουσείο εορτάζοντας παράλληλα και τα 99 χρόνια της ΔΟΕ.

το 1983... ένοπλοι Λιβανέζοι καταλαμβάνουν Μπόινγκ πάνω από την Τρίπολη. Το αεροσκάφος προσγειώνεται στη Ρώμη.

το 1983... η Συρία απελαύνει τον ηγέτη της PLO, Γιασέρ Αραφάτ.

το 1984... αντικείμενα, που ανήκαν στον Τζον Λένον πωλούνται σε πλειστηριασμό προς 430.000 δολάρια.

το 1985... ένα Μπόινγκ 747 των Ινδικών Αερογραμμών συντρίβεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα 329 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

το 1986... η ΑΕΚ και ο Ηρακλής παίζουν για την τρίτη θέση στην βαθμολογία και τη συμμετοχή στο UEFA. Οι φιλοξενούμενοι, διαμαρτυρόμενοι για τη μη τιμωρία της ΑΕΚ στις Σέρρες σε υπόθεση δωροδοκίας, διακωμωδούν τον αγώνα. Προφασιζόμενοι τραυματισμούς αποχωρούν ένας-ένας και ο αγώνας διακόπτεται στο 54ο λεπτό υπέρ της ΑΕΚ.

το 1989... ο πρόεδρος της Ν.Δ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν καταφέρνει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

το 1991... οι χώρες της ΕΟΚ αποφασίζουν να μην αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της Σλοβενίας και της Κροατίας, αν εκείνες αποφασίσουν μονομερώς να εγκαταλείψουν τη Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία.

το 1991... στην Καμπότζη, οι αντικυβερνητικές παρατάξεις δέχονται να βάλουν τέλος στις συγκρούσεις που διαρκούν εδώ και 12 χρόνια.

το 1992... στο Ισραήλ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Γιτζάκ Ράμπιν κερδίζει τις γενικές εκλογές.

το 1992... το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο του Νέλσον Μαντέλα αποχωρεί από τις συνομιλίες με την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής, την οποία κατηγορεί για τρομοκρατική εκστρατεία κατά των μαύρων.

το 1993... μεγάλος μακεδονικός τάφος ανακαλύπτεται στην περιοχή μεταξύ Μεσιανής και Γιαννιτσών, 2,5 χλμ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.

το 1993... οι Σέρβοι της Κράινας ψηφίζουν σχεδόν ομόφωνα υπέρ της ένωσής τους με τα άλλα σερβικά εδάφη της πρώην Γιουγκοσλαβίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοψηφίσματος.

το 1994... η Διεθνής Αμνηστία επικρίνει την Κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη βοήθεια που χορηγεί στην Τουρκία και σε άλλες χώρες, που παραβιάζουν συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

το 1995... ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αποκατάσταση των σεισμοπαθών και την ανασυγκρότηση των σεισμόπληκτων περιοχών της Αιγιαλείας και της Φωκίδας, ανακοινώνει ο ΥΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης.

το 1995... πεθαίνει σε ηλικία 80 ετών ο Τζόνας Σαλκ, ο οποίος ανακάλυψε το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας.

το 1995... σχέδιο νόμου για την εξυγίανση της Τράπεζας Κρήτης καταθέτει στη Βουλή η Κυβέρνηση.

το 1996... αιφνίδια πεθαίνει από οξύ ισχαιμικό επεισόδιο, ο ιδρυτής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός (1981-1989, 1993-1996), Ανδρέας Παπανδρέου.

το 1997... ο Ιταλός αμυντικός Franco Baresi ανακοινώνει την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο μετά από 20 συνεχόμενες σεζόν με τη Μίλαν.

το 1997... σε ηλικία 109 ετών πεθαίνει ο συνθέτης και τραγουδιστής του ρεμπέτικου, Γιώργος Κατσαρός.

το 1999... η Εθνική Ελλάδος χάνει από την Λιθουανία με 82-64 και αποκλείεται στην πρώτη φάση του 31ου Eurobasket της Γαλλίας για πρώτη φορά από το 1983 μετά από 3 συνεχόμενες ήττες.


22.6.09

Transpersonale Astrologie-οι κυριαρχοι των οικων και τι κρυβεται πισω απο την ορατη προσωπικοτητα


Transpersonale Astrologie*:
οι κυριαρχοι των οικων
και τι κρυβεται πισω απο την ορατη προσωπικοτητα

(ενα αρθρο απο fanny-banny)

Η Transpersonale Astrologie-TPA (Αστρολογια της υπερ-προσωπικοτητας) ειναι ενας ιδιαιτερος -αλλα και πολυπλοκος κλαδος- στον γερμανοφωνο χωρο. Εφαρμοστηκε απο τον Michael Roscher, Γερμανο γιατρο, ψυχολογο, αστρολογο-ο οποιος πεθανε ξαφνικα και νεος, το 2005- και ειναι μια ειδικη μορφη αναλυσης του ωροσκοπιου, η οποια διαφερει ουσιαστικα απο αλλες κατευθυνσεις και απαιτει αρτια εξειδικευση του αστρολογου στην ψυχολογια.

H Transpersonale Astrologie ειναι η αποπειρα, για την ευρεση μεθοδων, οι οποιες προχωραν περα απο την προσωπικοτητα που φαινεται. Δεν καταφευγει σε προβλεψεις, αλλα σκοπος της ειναι να αναζητησει την αιτια των δυσκολιων, δινοντας την δυνατοτητα να απαλειφθουν. Θεωρει οτι με τη βοηθεια του ωροσκοπιου ειναι δυνατο να ριξουμε μια ματια σε αυτο που βρισκεται περα (trans) απο την ορατη προσωπικοτητα (personal).

Το ωροσκοπιο γινεται αντιληπτο σαν ενα οργανο, το οποιο δυναται να καταφερει την ανωτερη μορφη προσωπικης εξελιξης, να βοηθησει να κατανοησουμε το νοημα και την αιτια των δυσκολων καταστασεων, το ειδος του σταυρου που μπορει να κουβαλαμε και γιατι, ωστε να εξελιξουμε τις δυσκολιες σε προοπτικες.

Αποσκοπει να φανερωσει ευκαιριες, ωστε να βρεθει ευκολα ο δρομος. Να δειξει πιθανες συνεπειες απο τις πραξεις μας. Ο Roscher θεωρουσε οτι καθε κουβεντα απο τον αστρολογο, θα επρεπε να εξεταζεται, να μπαινει στη ζυγαρια και να αναλυεται.

Μεθοδος
Οι πλανητες λαμβανονται υπ οψην με τη σειρα που φαινεται στο κανω σχημα, με αλλη σημασια απο αυτη της κλασσικης αστρολογιας.
Τα ζωδια δεν λαμβανονται υπ οψην γιατι δεν θεωρουνται ατομικα, αλλα μαζικα.
Το οτι ο Ηλιος επι ενα μηνα θα ειναι για ολους στο ιδιο ζωδιο, σημαινει οτι για το συγκεκριμενο ατομο δεν παιζει ρολο. Μονο η Σεληνη εχει εξαιρετικη σημασια και μελεταται, γιατι κινειται γρηγορα. Αυτο που αποτελει ομως τη βαση της Transpersonale Astrologie ειναι οι κυβερνητες των οικων. Ο καθε πλανητης δεν βρισκεται μονο σε εναν οικο, αλλα ερχεται και απο καποιον. Περα απο αυτο χρησιμοποιειται η μεθοδος των κρισιμων μοιρων. (καθε μοιρα εχει αλλη σημασια).
Δινεται αλλη σημασια σε οικους, π.χ. το σεξ ανηκει στον 5ο οικο ενω παλαιοτερα επειδη ηταν ταμπου, ανηκε στον 8ο κλπ.

Kybernetisches Modell
Το πλανητικο μοντελο αναπτυχθηκε απο τον ιδιο τον Michael Roscher και δειχνει πως συμφωνα με την TPA εππηραεζει τα ατομα:

Πρωτος κυκλοs: και πιο σημαντικος. Αποτελειται απο Ηλιο, Σεληνη, Ερμη. Ειναι ο κυκλος που δειχνει πως, κατα ποσο, με ποιο τροπο οι προσωπικες επιθυμιες και αναγκες ικανοποιουντα, και αν οχι, γιατι.

Δευτερος κυκλος: εκει πρωταγωνιστουν οι Αρης, Αφροδιτη οπου θετουν το εγω μας σε αντιπαραθεση με τους αλλους. Κατα ποσο συμβιβαζομαστε με τις αναγκες και τις συμποεριφορες των αλλων? Γιατι υπαρχει ρηγμα? Περναμε τη γραμμη που θελουμε?

Τριτος κυκλος: η επιρροη του Δια και του Κρονου, οι οποιοι διαμορφωνουν τον τροπο που βλεπουμε τον κοσμο, την ηθικη μας. Μας δινουν την ευκαιρια να υπαρξουμε σαν οντοτητες στην κοινωνια και να εξελιχθουμε.

Τεταρτος κυκλος: ο κυκλος του πεπρωμενου. Με Ποσειδωνα, Πλουτωνα, Ουρανο, οι οποιοι αντικατοπτριζουν μη μεταβαλλομενους κοινωνικους κανονες και γεγονοτα, στα οποια δεν μπορουμε να αντιδρασουμε.

Ο μεγαλος κυκλος: το συνολο ολων. Ο πρωτος για λειτουργει παντα ενστικτωδως καθως αντανακλα την δομη μας.
Ο δευτερος απαιτει εξελιξη του υποσυνειδητου μας, ειδικα απεναντι στους συνανθρωπους μας.
Ο τριτος μεταβαλλει τη δομη μας και μας κανει πιο δυνατους πνευματικα.
Ο τεταρτος μεταβαλλει την προσωπικη, ατομικη και αντικειμενικη μας συνειδηση, εξελισσοντας την σε πανανθρωπινη.

Ο Michael Roscher επιδοθηκε σε μια πενταετη μελετη για την επιδραση της Σεληνης στην προσωπικοτητα του ατομου. Τα πορισματα τα –απο τη σκοπιια της Transpersonale Astrologie βεβαια- τα εξεδωσε στο μοναδικο βιβλιο Der Mond.

* Η περιεργεια μου με οδηγησε να παρακολουθησω στο Μοναχο ενα σεμιναριο της TPA, στη Σχολη του Christopher Weidner, http://www.astrologie-muenchen.de/ θελοντας να βιωσω στην πραξη ολες αυτες τις πολυπλοκες θεωριες.
Ολοι οσοι παρευρεθηκαμε εκει, φευγοντας, νιωσαμε οτι ειχαμε αφησει σοβαρα ψυχολογικα μπλοκαρισματα, πισω μας.
Αλλα: για να εφαρμοσει ενας αστρολογος αυτο το ειδος της αστρολογιας, ειναι απαραιτητη η φοιτηση του στην αναλογη Ακαδημια Ψυχολογικης-Αστρολογικης Εκπαiδευσης.

"Astrologie zu betreiben heißt ja nicht automatisch irrational zu sein"
Michael Roscher

21.6.09

Aυτοματοποιημένη ερμηνεία ωροσκοπίων της Liz Greene

Astrum Divinatio Project

Μετά από πολυετή έρευνα και ανάπτυξη (1996 – 2009) είναι πλέον γεγονός η ολοκλήρωση του Project Astrum Divinatio by Homostralis.
Το Project Astrum Divinatio by Homostralis βασίζεται στα εξής:
Στην αυτοματοποιημένη ερμηνεία ωροσκοπίων, την οποία δημιούργησαν οι Dr. Alois Treindl, Ph.D. Physics Swiss Federal Institute of Technology και Dr. Liz Greene, Ph.D. Psychology. (Astro*Intelligence 1985 – 1987). Ο Dr. Alois Treindl ανέπτυξε το λογισμικό ενώ η Dr. Liz Greene παρείχε το πρότυπο της ερμηνείας αστρολογικών διαγραμμάτων και της εκτενούς αστρολογικής εμπειρίας της. Ενώ μέχρι τότε τα αστρολογικά συστήματα απαριθμούσαν απλά τα στοιχεία μιας αστρολογικής ερμηνείας, δημιουργήθηκε ένα πρόγραμμα βασισμένο στην «Τεχνητή Νοημοσύνη» το οποίο είναι σε θέση να μπορεί να μιμηθεί την προσωπική μέθοδο ερμηνείας της Dr. Liz Greene κατά την διάρκεια μίας προσωπικής ανάγνωσης των αστρολογικών διαγραμμάτων.
Βασικό στοιχείο και πυρήνας του συστήματος είναι οι Ελβετικές Εφημερίες (Swiss Ephemeris) (ephemeris από την ελληνική λέξη εφήμερος (καθημερινός) είναι ένας πίνακας από τιμές, οι οποίες δίνουν τις θέσεις αστρονομικών αντικειμένων στο ουράνιο στερέωμα για δεδομένο χρόνο ή χρόνους). Οι Ελβετικές Εφημερίες είναι ένα υψηλής ακρίβειας σύστημα βασισμένο στο τελευταίο σύστημα Πλανητικών και Σεληνιακών Εφημεριών DE405/406, το οποίο έχει αναπτυχθεί από το Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA. Η αρχική ολοκλήρωση JPL DE405/406, κάλυψε τα έτη 3.000 ΠΧ μέχρι 3.000 ΜΧ. Οι Ελβετικές Εφημερίες επέκτειναν την αρχική αριθμητική ολοκλήρωση της NASA και κάλυψαν τα έτη 5.400 ΠΧ μέχρι 5.400 ΜΧ. Έχουν προσεχθεί ιδιαίτερα όλα τα βήματα μετασχηματισμού από το αδρανές χρονικό πλαίσιο της ολοκλήρωσης JPL DE406 στο πλαίσιο αναφοράς για τις αστρολογικές συντεταγμένες και όλες οι διορθώσεις όπως η σχετιστική παρέκκλιση, η εκτροπή του φωτός στο βαρυτικό πεδίο του Ήλιου κλπ. Σε όλα τα βήματα μετασχηματισμού διατηρείται η ακρίβεια στόχου 0.001 arcsec. Οι Ελβετικές Εφημερίες αναπτύχθηκαν το 1996 – 1997 από τους Dr. Alois Treindl Ph.D., Physics Swiss Federal Institute of Technology και Dieter Koch, Master Degree in Philosophy, Sanskrit & Classical Greek, Zurich University Switzerland.
Ο Βασικός Προγραμματισμός έγινε από τον Marcus Fabian Software Developer, Switzerland.
Τα τελικά κείμενα (English Texts) συντάχθηκαν από τον Kenneth Hirst Astrologer, England.
Η μετάφραση στα Ελληνικά και η απόδοση των Αστρολογικών και μη όρων έγινε από ομάδα Αστρολόγων και Φιλόλογων στην Ελλάδα.
Η Διαχείριση του Project, επιμέλεια και προσαρμογή έγινε από τον Homoastralis.


Αναφορές
Σύστημα Πλανητικών και Σεληνιακών Εφημεριών JPL NASA
Ελβετικές Εφημερίες (Swiss Ephemeris)
Dr. Alois Treindl, Ph.D. Physics
Dr. Liz Greene, Ph.D. Psychology

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

Σχολιο δικο μου.Για Ελβετικες εφημεριδες ξερω,τις
Ελβετικές Εφημερίες δεν τις ξερω.Οσο ζω μαθαινω...καλο ειναι να ανοιξουν κανενα λεξικο,γιατι οι αστρονομοι αμα το παρουν ειδηση αυτο θα εχουμε μεγαλα γλεντια...η σοβαροτητα στον χωρο ειναι κατι που το θελουμε αλλα οχι και ετσι ρε αδελφια...καταλαβαινω μονο απο αυτο τι ειδους μεταφραση εχουν κανει.....καλα οι φιλολογοι δεν ξερουν αστρολογια,οι αστρολογοι δεν ξερουν... οτι για το χαρτη του πελατη δεν πηγαινουμε στα νοσοκομεια αλλα στις αστρονομικες-αστρολογικες εφημεριδες,αιωνες γινεται αυτο,γιατι να το αλλαξουμε εμεις...αποριες εχω και θελω να μαθαινω...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΕΦΑΚΗ

Λεφάκης Κωνσταντίνος

Θ.: Αστρολόγος-Δημοσιογράφος-Συγγραφέας Γ.: Πειραιάς, 14.06.1949 Γο.: Μιχάλης, Μαρία Βαλιανάτου Σ� .: Η μητέρα του κατάγεται από την Κεφαλονιά, κόρη της Έλενα Ρέμοβιτς από το Μαυροβούνη Σερβίας, μετοίκησε στην Κωνσταντινούπολη το 1870. Ο παππούς Κώστας Λεφάκης από την Κρήτη έφυγε κυνηγημένος το 1872. Πολύγλωσσος και ευφυής, ασχολήθηκε με το εμπόριο ξυλίας αλλά και με άλλες γενικότερες εμπορικές δραστηριότητες που ανέπτυξε στα Βαλκάνια Ε.: Σπούδασε Φιλοσοφία, Ψυχολογία και ασχολείται με την Αστρολογία από το 1973 μετά από ειδικές σπουδές στο Mayo School of Astronomy στην Αγγλία K.: Είναι από τους λίγους ανθρώπους που τους επέλεξε η μοίρα για να την εκφράσουν. Ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 70. Το 1978 παρουσιάζεται η πρώτη του ένθετη δουλειά-αφιέρωμα στην αστρολογία, στο περιοδικό "Φαντάζιο". Αμέσως σχεδόν αναλαμβάνει και τη μόνιμη αστρολογική στήλη του περιοδικού. Την ίδια χρονιά η εφημερίδα "Καθημερινή" φιλοξενεί τις ετήσιες προβλέψεις του. Το 1979 ασχολείται με το σχεδιασμό ζωδιακού κοσμήματος σε συνεργασία με την εταιρεία Oberon. To 1980 αναλαμβάνει τις αστρολογικές προβλέψεις στο περιοδικό "Γυναίκα". Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς δημοσιεύεται η ένθετη "Ερωτική Αστρολογία" στο περιοδικό "Φαντάζιο". Συμμετέχει επίσης με ειδικά αστρολογικά αφιερώματα στο περιοδικό "Ικόν". Το 1981 αποκτά μόνιμη στήλη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Το 1982 δημοσιεύεται σε συνεχείες στο περιοδικό "Γυναίκα" το άρθρο του "Διάσημες Γυναίκες και τα Ζώδια τους". Το 1983 δημιουργεί δεύτερο επαγγελματικό χώρο στη Θεσσαλονίκη όπου δινει κατά καιρούς διαλέξεις σε πνευματικούς συλλόγους και εκπαιδευτικά ιδρύματα ΙΕ.: Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ανοίγει τις πύλες του ραδιοφώνου με τη συμμετοχή του στην ωριαία εκπομπή του 2ου Προγράμματος κάθε βράδυ Πανσελήνου με τον τίτλο "Στο Φως του Φεγγαριού". Το 1984 αρχίζει τη συνεργασία με την Ημερήσια Ελευθεροτυπία και εκδίδεται το πρώτο του βιβλίο "Ο Ζωδιακός Κύκλος", το οποίο γίνεται γρήγορα το ελληνικό best seller για την αστρολογία. Την ίδια χρονιά επεκτείνεται επαγγελματικά στο Ισραήλ και την Ιταλία, όπου από την αρχή και έντονα τον παρουσιάζει ο Τύπος. Το 1985 τολμά να μπει στο χώρο της πολιτικής πρόβλεψης με ειδικά αφιερώματα. Το 1986 αρχίζει αστρολογία με την ελληνική έκδοση του περιοδικού Playboy και ειδικά αφιερώματα γύρω από το σεξ, αποτελώντας πρωτοτυπία για εκείνη την εποχή. Την ίδια χρονιά παίρνει μέρος στην τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ1 "Τα Κυριακάτικα" παρουσιάζοντας για πρώτη φορά την αστρολογία στην ελληνική τηλεόραση. Το 1987 συντάσει αστρολογικά προγράμματα διάγνωσης και καθημερινών προβλέψεων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, συνεργαζόμενος με την εταιρεία Δ.Ε.Κ. Το 1988 αρχίζει μόνιμη συνεργασία με το περιοδικό "Elle" και το "ΚΑΙ" Δ.: Επίσης βάζει την αστρολογία στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα από ένα ειδικό αφιέρωμα στο περιοδικό "Ένα" και προσδιορίζει το ζώδιο στο οποίο ανήκει κάθε μεγάλη ομάδα. Το 1989 κυκλοφορεί το 2ο βιβλίο του "Ερωτική Αστρολογία" και στο τέλος της ίδιας χρονιάς το 3ο με τίτλο "Λίγο πριν το 2000". Το 1990 αναλαμβάνει τη ρούμπρικα του περιοδικού "ΜΑΧ" παρουσιάζοντας τη μηνιαία πρόβλεψη με χιούμορ και πρωτοτυπία. Το 1992 εκδίδει αστρολογικό ημερολόγιο τοίχου στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Επίσης κάνει την πρώτη του τηλεοπτική διαφήμιση, ενός αστρολογικού υπολογιστή, για λογαριασμό της εταιρείας "Τηλεμάρκετινγκ". Συμμετέχει με δύο καινούργια του βιβλία, "Ζώδιο και Ωροσκόπος" και "Οι Πλανήτες", σε ένα πεντάτομο εκδοτικό έργο. Το 1993 συνεργάζεται με την εταιρεία Phone Hellas Audiotex για παροχή καθημερινών προβλέψεων μέσω της τηλεφωνικής υπηρεσίας με νούμερο 090272821. Το 1994 κάνει μια δεύτερη τηλεοπτική διαφήμιση για λογιαριαμό του τυχερού λαχείου Ξυστά. Το 1995 κάνει τη δική του τηλεοπτική αστρολογική εκπομπή στο Star Channel με τίτλο "Ο Πόλεμος των Άστρων" και αρχίζει συνεργασία με την Cyprus On Line Δι.: Το 1996 συμμετείχε στην εκπομπή "Η Χρονιά της Ελπίδας" και ανέλαβε το αστρολογικό τμήμα του περιοδικού "Άστρα και Όραμα". Το 1988 εκδίδεται το βιβλίο του "Τα Άστρα, η Ιστορία και το Μέλλον" από τις εκδόσεις Λιβάνη και εργάζεται στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ έχοντας την ρούμπρικα των αστρολογικών προβλέψεων. Το 1999 συνεχίζει στην ίδια εκπομπή της οποίας ηγείται η Κατερίνα Γιατζόγλου. Το 2000 εκδίδει τη εκδίδει τη σειρά των 12 μικρών βιβλίων του κάθε ζωδίου από τις εκδόσεις Λιβάνη, όπου γίνονται best seller μέσα σε δύο εβδομάδες, 14.12.2000-30.01.2001, πουλήθηκαν 65.000 αντίτυπα. Το 2000 αρχίζει συνεργασία με το ένθετο περιοδικό "Symbol" της εφημερίδας "Επενδυτής", την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα. Το 2004 αρχίζει συνεργασία με Vodafone και Cosmote παρέχοντας προβλέψεις και άλλα αστρολογικά αφιερώματα στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ΠΗΓΗ ΕΔΩ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΓΑΖΗ

H ζωη ειναι ενα λεωφορειο που τρεχει αναμεσα σε βουνο και θαλασσα.Αν κατσεις στην αριστερη σειρα καθισματων,θα βλεπεις θαλασα,στη δεξια βουνο.Αλλα το οτι απολαμβανεις το τοπιο που βλεπεις δεν σημαινει πως αδιαφορεις για εκεινο που δεν βλεπεις.Δεν ειναι ολες οι θεσεις που παιρνουμε αποτελεσμα ελευθερης επιλογης,αλλα απορροια του γεγονοτος οτι ηταν οι μονες διαθεσιμες.Αλλα και ολες διαθεσιμες να ηταν,παλι θα επρεπε καπου να κατσεις για να απολαυσεις.Δεν ειναι βολικο να στεκεσαι ορθιος και να κοιτας μια απο το ενα,μια απο το αλλο παραθυρο.Καποια στιγμη κουραζεσαι.Το πηγαινελα σου κομματιαζει την απολαυση.

Το οτι τοσα επιθυμητα πραγματα στη ζωη μας παραμενουν σταθερα εξω απο τον κυκλο
των εμπειριων μας δεν οφειλεται κατα αναγκη στο οτι ηταν απροσιτα απ αυτον τον κυκλο ουτε στο οτι υπηρξαν λιγοτερο επιθυμητα απο αλλα.Απλως δεν μπορουσαμε νατα βιωσουμε απο τη θεση που καθομασταν.Κι αν σηκωνομασταν,ισως χαναμε αλλα που επισης τα επιθυμουσαμε(αν, λ.χ, καποιος αλλος μας επαιρνε τη θεση).Ετσι,μας φαινεταιπως ζουμε τη μιση ζωη απο εκεινη που θα μπορουσαμε να ζησουμε.

Ειναι αληθεια ομως οτι <<θα μπορουσαμε>>΅?Και ειναι στα αληθεια μιση η ζωη που
τελικα ζουμε?Εζησες αραγε μιση ζωη,επειδη την ωρα που ετρωγες δεν μπορουσες
ταυτοχρονα να πινεις,να κοιμασαι,να κανεις ερωτα,να κολυμπας κλπ?Πολλες στιγμεςτης ζωης μας τις αφιερωνουμε σε ενα πραγμα,χανοντας για παντα ολα οσα θα μπορουσαμε
εξισου να βιωσουμε εκεινη τη στιγμη και που αργοτερα δεν θα ηταν δυνατον να βιωθουν.

Αλλα δεν ζησαμε γιαυτο τον λογο <<κουτσουρεμενες ζωες>>.Κι ομως, η

σκεψη εκεινου που μας λειπει δηλητηριαζει αυτο που βιωνουμε.Τα παραλογα ονειρα καταστρεφουν τις ζωες μας,αλλα ειναι γνωστο πως η επιθυμια δεν καταλαβαινει απο λογικες και τετοια. <<Γιαυτο,οπου να γυρισουμε το ματι μας βλεπουμε "κατεστραμενες" ζωες>>.Γιατι ομως τις λεμε κατεστραμενες?Με τι τις αντιπαραβαλλουμε? Γνωρισαμε ποτε καποια
που δεν ηταν?Μηπως ειναι κατεστραμενες μονο σε συγκριση με εκεινο το ονειρο που δεν μπορει ποτε να γινει πραγματικοτητα? Ας φυλαξουμε τους θρηνους μας για τις πραγματικες απωλειες...

.
Και επειδη ειμαι της αμερικανικης νοοτροπιας, τον ευχαριστω για τους τονους λασπης...μου αρκει που γραφει σωστα το ονομα μου..και εχει αυξησει την επισκεψιμοτητα του παροντος ιστολογιου τουλαχιστον 35%...αν ειχα διαφημεις θα του εδινα και ποσοστα....ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΓΑΖΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ.

Στο τελευταιο τευχος του Astrological Journal,συνδρομητης απο το 1980,με χαρα ειδα στις σελιδες 18-20 ενα ενδιαφερον αρθρο του ΘΩΜΑ ΓΑΖΗ και πραγματικα χαρηκα με αυτο.Αν γραφει ετσι πραγματι θα βρει τον δρομο του και οχι με τα κατινιστικα που κανει και μας εχει βγαλει εξω απο τα ρουχα μας.

THE FIRST ENGLISH ASTROLOGERS WERE GREEK - BYZANTINES (AND ODDLY ENOUGH SAINTS!) διαβαστε το αρθρο εδω

Στο μικρο βιογραφικο που εχει το Astrological Journal αναφερει οτι εχει υπο εκδοση και ενα βιβλιο σχετικα με την ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.Με χαρα περιμενουμε την εκδοση αυτη...σαν αστρολογος εχει γνωσεις..αλλα η κριτικη που του γινεται ειναι για την δημοσια εικονα του,,που δεν ειναι και η καλυτερη.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΘΕΤΙΚΑ...ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ....


17.6.09

ΘΩΜΑΣ ΓΑΖΗΣ...ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ....

Στο νεο ιστολογιο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ εχουμε την παρακατω ανακοινωση σχετικα με τα υπογεια λαγουμια που κυκλοφορουσε ο ΘΩΜΑΣ ΓΑΖΗΣ.Διαβαστε την και βγαλτε τα συμπερασματα σας....ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ... ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΠΙΖΩ.....ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΚΑΨΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...ΛΕΤΕ ΣΤΟ ΚΛΑΠ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΛΗ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο φόρουμ που αναρτήθηκε από την προσωρινή επταμελή επιτροπή συντονισμού για τη δημιουργία μιας Ελληνικής Αστρολογικής Ένωσης, η πλειοψηφία της επιτροπής συνεδρίασε και σας ανακοινώνει τα εξής:

1) Λυπούμαστε που στο χώρο διαλόγου και προσωπικής έκφρασης μεταφέρθηκαν προσωπικές διενέξεις του παρελθόντος, ασύμβατες με το σκοπό της προσπάθειας όλων για τη δημιουργία μιας Ελληνικής Αστρολογικής Ένωσης.

2) Ζητάμε συγγνώμη για την ονομαστική αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα του αστρολογικού χώρου, όπως αυτά του Γιάννη Μπαρδόπουλου, του Δημήτρη Κορωνάκη, του Θανάση Ματσώτα, και της Κατερίνας Σαλονίκη, που παρουσιάστηκαν ως κατηγορούμενοι με πρωτοβουλία του μέλους της επιτροπής κ Θωμά Γαζή.

3) Η πλειοψηφία της επιτροπής εκτιμά ότι αδυνατεί πλέον να συνεργαστεί με τον κ Γαζή που ασχολείται κυρίως με τις προσωπικές του διενέξεις χωρίς να υπολογίζει το κόστος που έχει αυτή η πολιτική στην προσπάθεια για τη δημιουργία της Ένωσης. Επίσης είναι αναγκασμένη να τον καταγγείλει:

- Για την επανειλημμένη καταστρατήγηση της δημοκρατικής δεοντολογίας (αναρτούσε ανακοινώσεις στο όνομα της επιτροπής χωρίς να έχει υπάρξει ανάλογη απόφαση)

- Για κατάχρηση της άμεσης πρόσβασης του στη διαχείριση του φόρουμ της επιτροπής (εμφανιζόταν και ως διαχειριστής και ως Θωμάς Γαζής, ανάλογα με το τι τον συνέφερε)

- Για τη μη συμμόρφωση του στις πλειοψηφικές αποφάσεις και την παρακώλυση του έργου της επιτροπής (δεν παρέδωσε τους κωδικούς για τη μεταφορά του ιστοτόπου σε νέα διεύθυνση).

- Για την αδικαιολόγητη «εξαφάνιση» του και τη μη ανταπόκριση στις επανειλημμένες προσπάθειες των μελών της επιτροπής να επικοινωνήσουν μαζί του για οποιοδήποτε θέμα.

- Για την «αμφιλεγόμενη» δράση του απέναντι σε μέλη της επιτροπής (απέστειλε υπονομευτικά email σε ...ποικίλους αποδέκτες)

Ήδη με πλειοψηφική απόφαση την θέση του στην επταμελή επιτροπή πήρε η πρώτη επιλαχούσα από την ψηφοφορία της πρώτης συνέλευσης (15/5) κ Μπέλα Κυδωνάκη.

4) Η επιτροπή κατανοεί τις επιφυλάξεις και τις ενστάσεις κάποιων μελών της αστρολογικής κοινότητας, που διατυπώνουν ανησυχίες για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από μια τέτοια κίνηση και αφήνουν υπονοούμενα για «πολιτικές αποκλεισμού» και «μαγαζάκια».

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό γίνεται από αγάπη για την αστρολογία και δεν είναι μια προβολή ανάλογων «ίδιων συμφερόντων».

Είναι σαφές ότι αν τεθούν κάποιοι «αποκλεισμοί» αυτό θα είναι αποτέλεσμα συλλογικής απόφασης, με κριτήρια που νομιμοποιείται να ορίσει μόνον μια Γενική Συνέλευση.

Επιπλέον, όπως φάνηκε και στην πράξη, η επιτροπή έχει τα αντανακλαστικά να απομονώσει οποιαδήποτε απόπειρα ποδηγέτησης γίνει μέσα στους κόλπους της.

Όσον αφορά τις ποικίλες κρίσεις και επικρίσεις για το καταστατικό οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ούτε αυτό έχει ψηφιστεί, ούτε οι συμπληρωματικές διατάξεις του. Όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν την προσπάθεια έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν τις προτάσεις τους που είναι βέβαια ευπρόσδεκτες. Και κάθε πρόταση θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από την πρώτη Γενική Συνέλευση.

5)Για να προστατευθεί η ενότητα του χώρου κρίνουμε ως απαραίτητο στην παρούσα φάση να αρθεί το φόρουμ ανοιχτού διαλόγου και να δημιουργηθεί ένας ιστότοπος όπου θα αναγράφονται μόνον οι προτάσεις των ενδιαφερομένων και οι ανακοινώσεις της επιτροπής.

Tην τελική επιλογή για την ανάρτηση των κειμένων έχει αναλάβει ύστερα από πλειοψηφική απόφαση το μέλος της επιτροπής κ Ριζόπουλος.

Περιμένουμε τις προτάσεις σας στο gr.astro.un@gmail.com

Σας ευχαριστούμε

Η προσωρινή επταμελής επιτροπή

17/6/2009

16.6.09

ΘΩΜΑΣ...ΑΣΤΡΑ...ΚΑΙ..... ΟΡΑΜΑ

Στο αστρολογικο περιοδικο ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ που κυκλοφορει εχει ενα δωρακι για σας.Ενα βιβλιαρακι 150 σελιδων για το βιβλιο των ονοματων.Προβλεψεις για 360 Ελληνικα ονοματα.Τι συμβολιζει καθε ονομα.Συγραφεας ειναι η κ.Βασιλικη Τζουρακη.

Λογω της αστρολογικης επικαιροτητας παραθετω τι σημαινει ΘΩΜΑΣ,συμφωνα με το βιβλιο.

ΘΩΜΑΣ Στα αραμαικα το ονομα σημαινει <<διδυμος>,αλλα εμεις τον εχουμε ταυτισει με το δυσπιτο ανθρωπο.Παρολα αυτα,ο Θωμας εχει μαλλον την αντιθεση ταση,να εμπιστευεται,δηλαδη τους αλλους και να τους βαζει μεσα στην απλοχωρη καρδια του.Ακομη και αν ξεγελαστει,ο θυμος και η απογοητευση του κρατουν ελαχιστα.Ειναι ανθρωπος της οικογενειας και της καλης παρεας.

Αυτα γραφει η κ.Βασιλικη Τζουρακη.Αν συμφωνειτε με την ανωτερω αναλυση,τοτε αγοραστε το περιοδικο....







Πως το αλκοόλ επηρεάζει τον εγκέφαλο

Η επιβλαβής επίδραση του αλκοόλ αρχίζει αμέσως μετά την κατανάλωσή του, ενώ μέσα σε έξι λεπτά έχει φθάσει στον εγκέφαλο, ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για άνδρα ή για γυναίκα.

Η έρευνα, με την χρήση μαγνητικής φασματοσκοπίας, έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Χαϊδελβέργης υπό τον Αρμίν Μπίλερ και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "Journal of Cerebral Blood Flow and Metabolism".

Σύμφωνα με τους γερμανούς επιστήμονες, μέσα σε έξι λεπτά μετά την κατανάλωση μιας ποσότητας αλκοόλ ισοδύναμης με τρία ποτήρια μπίρας ή δύο ποτήρια κρασιού, που οδηγούν το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα της τάξης του 0,05% - 0,06%, επέρχονται αλλαγές στα εγκεφαλικά κύτταρα.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, ο εγκέφαλος "αξιοποιεί" το αλκοόλ αντί για τη συνήθη γλυκόζη που χρησιμοποιεί για τις μεγάλες ενεργειακές ανάγκες του. Παράλληλα, παρατηρήθηκε ότι η επιβλαβής επίδραση του αλκοόλ αρχίζει σχεδόν αμέσως μετά την κατανάλωση, καθώς εξαιτίας του μειώνονται ουσίες όπως η κρεατίνη, η οποία σχετίζεται με τον μεταβολισμό της ενέργειας και την προστασία των κυττάρων και η χολίνη, συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών, σαφής ένδειξη ότι το αλκοόλ πυροδοτεί μεταβολές στη σύνθεση των μεμβρανών των κυττάρων.

Στο κατά πόσο επιβλαβές είναι το αλκοόλ για τον εγκέφαλο, όπως αναφέρεται στην έρευνα, την επόμενη μέρα μετά από μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, οι αλλαγές στο μεταβολισμό των εγκεφαλικών κυττάρων των υγιών ατόμων έχουν πλήρως αποκατασταθεί. Όμως όσο αυξάνεται σε ποσότητα και με το πέρασμα του χρόνου η κατανάλωση αλκοόλ, μειώνεται σταδιακά η ικανότητα του εγκεφάλου να αποκαθιστά τις συνέπειες του αλκοόλ, ενώ στις ακραίες περιπτώσεις των χρόνιων αλκοολικών ο εγκέφαλος υφίσταται μόνιμες βλάβες.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διατροφή στην εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση είναι η περίοδος της γυναίκας που σηματοδοτεί τη λήξη της γόνιμης ζωής και είναι μεταξύ 45 και 55 ετών. Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης οφείλονται κυρίως στην πτώση των οιστρογόνων και μπορεί να διαρκέσουν από μερικούς μήνες έως λίγα χρόνια. Τα συμπτώματα διαφέρουν μεταξύ των γυναικών και συνήθως περιλαμβάνουν αύξηση βάρους, εξάψεις, νευρικότητα, αϋπνίες, μειωμένη σεξουαλική διάθεση αλλά και πόνους στις αρθρώσεις.

Η θεραπεία ορμονικής αποκατάστασης είναι αρκετά αποτελεσματική στον έλεγχο των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, ωστόσο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για ορισμένες μορφές καρκίνου.

Σε όλες τις περιπτώσεις η προσεγμένη διατροφή είναι απαραίτητη για τη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, αλλά και για την προστασία της γυναίκας από τις ορμονικές διαταραχές που συμβαίνουν κατά τη διάρκειά της.

Αύξηση βάρους

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης υπάρχει αργή αλλά συστηματική απώλεια μυϊκού ιστού, που συντελεί στη μείωση των ενεργειακών αναγκών.

Η μείωση των ενεργειακών αναγκών μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, η οποία συντελεί στην επιδείνωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, όπως οι εξάψεις. Ελαφρά μείωση κατά 200 θερμίδες της ενεργειακής πρόσληψης με παράλληλη αύξηση της φυσικής δραστηριότητας μπορούν να μειώσουν την αύξηση βάρους.

Η υγεία των οστών

Από την ηλικία των 35 ετών και μετά υπάρχει αργή απώλεια μυϊκού ιστού στους άντρες και στις γυναίκες. Παρ' όλα αυτά, στην εμμηνόπαυση τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων οδηγούν σε αυξημένη απώλεια ασβεστίου από τα οστά. Αυτό είναι πιο σύνηθες στις γυναίκες που δεν κάνουν θεραπεία ορμονικής αποκατάστασης.

Στόχος θα πρέπει να είναι η πρόσληψη 3 μερίδων γαλακτοκομικών την ημέρα (σε μία μερίδα αντιστοιχεί ένα ποτήρι γάλα ή ένα γιαούρτι ή 40 γρ. τυρί). Ασβέστιο όμως υπάρχει και στα μικρά ψάρια όπως οι σαρδέλες και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως η ρόκα.

Η βιταμίνη D που μπορούμε να την παράξουμε από την επαφή του δέρματος με τον ήλιο είναι επίσης απαραίτητη για την υγεία των οστών. Οι γυναίκες που έχουν χαμηλή έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να παίρνουν συμπληρώματα βιταμίνης D.

Τι συμβαίνει με τα φυτοοιστρογόνα;

Τα φυτοοιστρογόνα είναι ουσίες που βρίσκονται στις φυτικές τροφές. Είναι παρόμοιες σε δράση, αλλά αρκετά πιο ασθενείς από τα ανθρώπινα οιστρογόνα και αν καταναλώνονται συστηματικά, σε καθημερινή βάση, οι ισοφλαβόνες που περιέχουν μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της χοληστερίνης. Επιπλέον μπορούν να μειώσουν τις εξάψεις και τη νευρικότητα. Προϊόντα πλούσια σε φυτοοιστρογόνα είναι συνήθως το γάλα και το γιαούρτι σόγιας, αλλά και επιδόρπια από σόγια, κιμάς σόγιας και ψωμί από λιναρόσπορο.

Συμπερασματικά, μερικές αλλαγές στον τρόπο διατροφής μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και να εξασφαλίσουν μικρότερη αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της δύσκολης αυτής περιόδου για τη γυναίκα.

Η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας και κυρίως η μυϊκή ενδυνάμωση μπορούν να μειώσουν τον ρυθμό απώλειας του μυϊκού ιστού της γυναίκας και να βελτιώσουν την οστεϊκή πυκνότητα του σκελετού. Τέλος, μαζί με τις αλλαγές στη διατροφή συνιστάται και ο περιορισμός λήψης καφεϊνούχων ροφημάτων, καθώς αυτά εντείνουν τα συμπτώματα της νευρικότητας.

Η υγεία της καρδιάς

Εχει εκτιμηθεί ότι κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης ο κίνδυνος για τη γυναίκα να αναπτύξει καρδιαγγειακά νοσήματα είναι παρόμοιος με ενός άνδρα της ίδιας ηλικίας. Εφτά στις 10 γυναίκες στην εμμηνόπαυση έχουν αυξημένη χοληστερίνη. Συνιστώνται λοιπόν μείωση των ζωικών λιπαρών και προτίμηση ελαιόλαδου και σογιέλαιο έναντι του φρέσκου βούτυρου. Επιπροσθέτως προτείνονται η κατανάλωση λιπαρών ψαριών 2 φορές την εβδομάδα, η καθημερινή λήψη 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών για την απαραίτητη αντιοξειδωτική τους δράση και φυσικά η ελεγχόμενη κατανάλωση αλατιού, που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τη μία κουταλιά της σούπας ημερησίως.

Χόνδρινες βλάβες του γόνατος: σύγχρονοι τρόποι αντιμετώπισης

Οι χόνδρινες βλάβες του γόνατος αποτελούν μια πρόκληση για τον ορθοπεδικό χειρουργό και ένα δυσεπίλυτο θεραπευτικό πρόβλημα για τους ασθενείς.

Ο χόνδρος (ιστός που καλύπτει την επιφάνεια των οστών στην άρθρωση του γόνατος), σε περίπτωση που υποστεί κάποια βλάβη αφήνοντας ακάλυπτο το υποκείμενο οστό, έχει πολύ μικρό δυναμικό επούλωσης. Παρ' ότι ιστός, ο χόνδρος δεν δέχεται αιμάτωση αλλά «τρέφεται» από το αρθρικό υγρό, τα κύτταρα του δεν μπορούν να μεταναστεύσουν από γύρω υγιείς περιοχές και έχουν πολύ μικρή ικανότητα πολλαπλασιασμού.

Οι χόνδρινες βλάβες αφορούν συνήθως νεαρά άτομα με αθλητικές δραστηριότητες και ενδέχεται να οφείλονται σε ένα συγκεκριμένο ή/και επαναλαμβανόμενο τραυματισμό ή σε οστεοχονδρίτιδα - παθολογική κατάσταση νέκρωσης εντοπισμένης περιοχής του οστού. Πολλές φόρες αποτελούν ένα τυχαίο εύρημα αρθροσκόπησης για κάποιο άλλο λόγο, όπως η αποκατάσταση ρήξεως του μηνίσκου ή του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αρχική βλάβη για την οποία γίνεται η αρθροσκόπηση αποκαθιστάται και γίνεται δευτερεύουσα ανάλογα με τη σπουδαιότητα της χόνδρινης βλάβης.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στο γόνατο κάθε φορά που ο ασθενής το πιέζει λίγο, εμπλοκές και συλλογή υγρού. Χαρακτηρίζονται «ύπουλες» βλάβες, διότι συνοδεύονται και καλύπτονται από άλλες κακώσεις, με αποτέλεσμα να μη φαίνονται στη μαγνητική τομογραφία και η διάγνωσή τους να γίνεται καθυστερημένα. Η βαρύτητά τους εξαρτάται από το μέγεθος της βλάβης και εάν αφορά περιοχή του γόνατος η οποία δέχεται πολλά φορτία.

Οι χόνδρινες βλάβες προκαλούν πρώιμη οστεοαρθρίτιδα σε γόνατα νέων ατόμων και τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται τεχνικές με σκοπό τη θεραπεία τους, ενώ μέχρι πρότινος θεωρούνταν μη θεραπεύσιμες.

Σε περιπτώσεις μικρών βλαβών η πιο απλή και ενδεδειγμένη μέθοδος είναι αυτή των μικροτρυπανισμών (microfractures) που γίνεται με αρθροσκοπική τεχνική. Με την τεχνική αυτή δημιουργείται ιστός που μοιάζει πολύ με υαλογενή χόνδρο και τα αποτελέσματά της είναι πολύ καλά.

Σε περιπτώσεις μεγάλων βλαβών μια τεχνική που δίνει πολύ καλά αποτελέσματα είναι η ACI (Autologous Chondrocyte Implantation), κατά την οποία πραγματοποιείται μεταμόσχευση χονδροκυττάρων -προερχόμενα από τον ίδιο τον ασθενή, αφού πρώτα καλλιεργηθούν και πολλαπλασιαστούν στο εργαστήριο. Το μειονέκτημά της έγκειται στην ολοκλήρωσή της σε δύο στάδια.

Το τελευταίο διάστημα μεγάλες ελπίδες έχει δώσει η δημιουργία βιολογικών υλικών, π.χ. μεμβράνη υαλουρονικού ή κολλαγόνου, το υλικό marioregen σε συνδυασμό με μεσεγχυματικά κύτταρα ή χονδροκύτταρα. Οι μεμβράνες αυτές τοποθετούνται στο σημείο της βλάβης με σκοπό την κάλυψη του κενού και εμποτίζονται με πολλαπλασιασμένα χονδροκύτταρα ή μεσεγχυματικά κύτταρα. Διεγείροντάς τες με ειδικές ουσίες (αυξητικούς παράγοντες), μετατρέπονται σε χονδροκύτταρα, όπου επάνω στην επιφάνειά τους παράγουν φυσιολογικό χόνδρο. Η λήψη των μεσεγχυματικών αυτών κυττάρων είναι απλή και εύκολη διότι βρίσκονται στο μυελό των οστών.

Για την επιτυχή έκβαση, οποιαδήποτε προσπάθεια επιδιόρθωσης χόνδρινης βλάβης θα πρέπει να συνδυάζεται με την ταυτόχρονη επιδιόρθωση και των άλλων βλαβών που συνήθως υπάρχουν, π.χ. μηνίσκων, ρήξη χιαστού ή διαταραχές του άξονα φόρτισης του γόνατος.

Με τη σημερινή πρόοδο σε ερευνητικό και επεμβατικό επίπεδο (βελτίωση αρθροσκοπικών και μη χειρουργικών τεχνικών) είναι πλέον δυνατή η θεραπεία των χόνδρινων βλαβών -για τις οποίες μέχρι πρότινος δεν υπήρχε αξιόπιστη λύση και οι νέοι συνήθως ασθενείς οδηγούνταν σε πρώιμη οστεοαρθρίτιδα.