27.2.09

ΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΔΡΑΠΕΤΗ ΡΙΤΖΑΙ

















Το ωροσκοπιο του δραπετη Ριτζαι το βρηκε ο φιλος αστρολογος και φωτορεπορτερ Γιαννης Μπαρδοπουλος,που τον ευχαριστω.Το ωροσκοπιο του Βασιλη Παλαιοκωστα προς το παρων εχει δραπετευσει μαζι του.....αλλα οσο και να κρυφτει θα βρουμε και αυτο...και τα λεμε.ΝΑΧΕΤΕ ΚΑΛΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ..ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ..ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΓΑΝΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ...

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ- Μιτοχόνδρια εναντίον καρκίνου



ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ

Η ελληνική ερευνητική ομάδα
Ενα άγνωστο μονοπάτι βιογένεσης των μιτοχονδρίων, που ανακάλυψαν Ελληνες και Ιταλοί ερευνητές, πρακτικά ανοίγει το δρόμο για ανάπτυξη στοχευμένων θεραπειών σε βαριές ασθένειες -καρκίνο, εγκεφαλοπάθειες, καρδιοπάθειες- για τις οποίες μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ολοκληρωμένη θεραπεία.

Η ανακάλυψη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Structural and Molecular Biology», έγινε απ' την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Ερευνας, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κώστα Τοκατλίδη, τη διδακτορική φοιτήτρια Διονυσία Σιδέρη, την τεχνικό έρευνας Νίτσα Κατρακίλη σε συνεργασία με την ομάδα έρευνας του καθηγητή του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας, Ιβάνο Μπερτίνι.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα νέο μηχανισμό, που λύνει το πρόβλημα της λειτουργικής στόχευσης πρωτεϊνών στο εσωτερικό των μιτοχονδρίων. Τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο οι πρωτεΐνες, που έχουν μεταφερθεί στο εσωτερικό των μιτοχονδρίων απέξω, ανακτούν τη λειτουργική τους μορφή.

Μέχρι τώρα, εξηγεί ο κ. Τοκατλίδης, δεν υπάρχει πλήρης ίαση για ασθένειες όπως καρδιοπάθειες, εγκεφαλοπάθειες, μυοπάθειες, κ.ά., οι οποίες κατά βάση είναι κληρονομικές. Αγνωστο παραμένει πώς επίκτητοι παράγοντες (λ.χ. τοξίνες) επιδεινώνουν τις ασθένειες και πώς μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία των μιτοχονδρίων ή και να προκαλέσουν μεταλλάξεις σε πυρηνικά γονίδια.

Τα μιτοχόνδρια «λειτουργούν ως κέντρα παραγωγής ενέργειας. Στον άνθρωπο υπάρχουν εκατοντάδες μιτοχόνδρια σε κάθε κύτταρο του σώματος και αποτελούν περίπου το 20% του συνολικού όγκου ενός κυττάρου».

Οι δυσλειτουργίες στα μιτοχόνδρια μπορούν να οδηγήσουν σε περισσότερες από 50 ασθένειες (διαβήτη τύπου-2, Πάρκινσον, Αλτσχάιμερ, καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά, καρκίνους). Στις ΗΠΑ, η συχνότητα των μιτοχονδριακών παθήσεων είναι 1/4.000 γεννήσεις.

Ο νέος μηχανισμός αφορά την ανακάλυψη της «Mia40», μιας πρωτεΐνης που υπάρχει και στον ανθρώπινο οργανισμό και εισάγει χημικούς δεσμούς σε πρωτεΐνες που στοχεύονται για μεταφορά σε χώρο των μιτοχονδρίων.

Με την ενεργοποίηση των μιτοχονδρίων, στόχος λ.χ. είναι να ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα κυτταρικού θανάτου των καρκινικών κυττάρων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/02/2009

Depeche Mode - Wrong



I was born with the wrong sign
In the wrong house
With the wrong ascendancy
I took the wrong road
That led to the wrong tendencies
I was in the wrong place at the wrong time
For the wrong reason and the wrong rhyme
On the wrong day of the wrong week
I used the wrong method with the wrong technique

Wrong

Wrong

There's something wrong with me chemically
Something wrong with me inherently
The wrong mix in the wrong genes
I reached the wrong ends by the wrong means
It was the wrong plan
In the wrong hands
With the wrong theory for the wrong man
The wrong lies, on the wrong vibes
The wrong questions with the wrong replies

Wrong

Wrong

I was marching to the wrong drum
With the wrong scum
Pissing out the wrong energy
Using all the wrong lines
And the wrong signs
With the wrong intensity
I was on the wrong page of the wrong book
With the wrong rendition of the wrong hook
Made the wrong move, every wrong night
With the wrong tune played till it sounded right yeah

Wrong

Wrong


Too long

Wrong

I was born with the wrong sign
In the wrong house
With the wrong ascendancy
I took the wrong road
That led to the wrong tendencies
I was in the wrong place at the wrong time
For the wrong reason and the wrong rhyme
On the wrong day of the wrong week
I used the wrong method with the wrong technique

Wrong




Ενα τραγούδι δεν φτάνει για να εκφράσει αυτό που νιώθει μια ολόκληρη χώρα. Εκτός κι αν ζει σε καιρούς ηρωικούς κι εμπνευσμένους. Στους καιρούς που ζούμε, οι άνθρωποι δεν τραγουδούν πια με μια φωνή. Καθένας μουρμουρίζει το δικό του τραγούδι. Το τσαλαπάτημα, τη συντριβή, την ανέχεια, το δίκιο του που λαβώνεται θανάσιμα, καθένας το υπομένει μόνος του βουβά, πίσω από την κλειστή πόρτα του σπιτιού του. Ζούμε σε χώρες που στον κατήφορό τους περνούν στιγμές δραματικές. Είμαστε εκείνοι που κάθε μέρα που περνά πιστεύουμε πως γεννήσαμε τα παιδιά μας σε λάθος τόπο και σε λάθος χρόνο. Είμαστε εκείνοι που ζούμε με τη φοβερή υποψία πως αύριο - μεθαύριο τα παιδιά μας θα κάνουν την ίδια σκέψη και για τα δικά τους παιδιά.

Ζούμε σε ένα σύστημα που αντιστρέφει την κοινή λογική και την αλήθεια, όπως λέει χαρακτηριστικά ο Ιταλός συγγραφέας Βαλέριο Εβαντζελίστι. Οσο πιο πολλούς ανθρώπους βγάζει στον δρόμο μια επιχείρηση τόσο πιο υγιής είναι (Και πώς αυτοί οι άνθρωποι θα βρουν λεφτά για να πάνε να ψωνίσουν τα προϊόντα της; Πώς αυτή η επιχείρηση θα βρει λεφτά για νέες επενδύσεις;). Οσο πιο λίγα ξοδεύει για τους πολίτες της μια χώρα τόσο πιο ισχυρή είναι (Τότε γιατί να υπάρχει μια τέτοια χώρα, αν δεν μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά, υγεία και παιδεία για τους ανθρώπους της;). Ζούμε με την αυταπάτη μιας ψεύτικης αυτονομίας, που δίνει σε εκείνους που μπορούν το ελεύθερο να μας πετούν στον δρόμο, όπως κάποτε πετούσαν από τα παλιά αερόστατα τη σαβούρα στο κενό για να πάρουν ύψος. Ομως, ούτε το αερόστατο παίρνει ύψος ούτε εμείς γινόμαστε περισσότερο αυτόνομοι. Απλώς κολυμπάμε κι εμείς σε μια θάλασσα απελπισμένων που θα έκαναν τα πάντα για να κρατηθούν στον αφρό. Μας φωνάζουν από ψηλά με τον τηλεβόα πως η σημερινή φτώχεια μας θα φέρει τα μελλοντικά πλούτη μας. Μας καλούν να πάρουμε μέρος σε μια κούρσα στην οποία θα κερδίσουν τα καλύτερα άλογα (για να θυμηθούμε εδώ την υπόσχεση που οδήγησε σε ένα τραγικό τέλος τον Μάρτιν Ιντεν, στο ομώνυμο έργο του Τζακ Λόντον).

Τα άλογα της κούρσας δεν μιλούν μεταξύ τους. Δεν κοιτάζουν καν τον διπλανό τους. Μόνο τρέχουν μπροστά, όπως προστάζει το μαστίγιο. Αλλα πέφτουν κι άλλα κουτσαίνονται για πάντα. Ενα μονάχα θα νικήσει, μα ο πραγματικός νικητής θα είναι πάντα καβαλάρης».

Μιλτιάδης Μουτάφης Η δολοφονία και το ωροσκόπιο του

Μιλτιάδης Μουτάφης Η δολοφονία και το ωροσκόπιο του.Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε εδω

26.2.09

Δολοφονία Αστρολόγου στο Χαλάνδρι

Με πυροβόλο όπλο δολοφονήθηκαν, σύμφωνα με την αυτοψία του ιατροδικαστή, ο άνδρας και η γυναίκα, που μοιράζονταν την ίδια επαγγελματική στέγη στο Χαλάνδρι.

Η 38χρονη Παρασκευή Γκέζου, επικεφαλής εταιρίας προώθησης καλλυντικών, μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου, μητέρα ενός αγοριού, 18 χρόνων, και ο 48χρονος αστρολόγος Μιλτιάδης Μουτάφης, πατέρας δύο παιδιών, βρέθηκαν νεκροί σε διαμέρισμα της οδού Κισάβου 4-6, όπου συστεγάζονταν επαγγελματικά.

Το διπλό έγκλημα αποκαλύφθηκε στις 15.15, όταν ο γιος της γυναίκας έφτασε στο διαμέρισμα για να πάρει τη μητέρα του και να τη μεταφέρει στο αεροδρόμιο, απ΄όπου θα ταξίδευε για την Ισπανία, προκειμένου να συμμετάσχει σε επίδειξη νέων προϊόντων. Στο διαμέρισμα δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης.

Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια.

25.2.09

ΓΙΝΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ 10 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΤΗΣ MAYO....

Πριν απο μηνες το περιοδικο ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ,εκεινο με εξωφυλλο την Λιτσα Πατερα,μοιραζε σαν δωρακι DVD με αστρολογικα μαθηματα της αποφοιτου της MAYO Λιτσα Πατερα.Φαινεται ομως οτι το περιοδικο ειχε πολλες επιστροφες.Αντι να καταστρεψει τα DVD,που κοστιζουν,τα εβγαλε σημερα στην κυκλοφορια και τα 4 DVDs μονο με 10 ευρωπουλα.Προλαβετε να παρετε πτυχιο της MAYO μονο με 10 ευρωπουλα,οταν αλλοι πληρωνουν πανω απο 2000 ευρω για την μαθητεια τους στην φημισμενη Αγγλικη σχολη Αστρολογιας.Οι εκπτωσεις τελειωνουν προλαβετε......

Το βιντεο αναφερει κατι θεεικο για την ΛΙΤΣΑ ΠΑΤΕΡΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.....


ΓΙΝΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ 10 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΤΗΣ MAYO....

Πριν απο μηνες το περιοδικο ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ,εκεινο με εξωφυλλο την Λιτσα Πατερα,μοιραζε σαν δωρακι DVD με αστρολογικα μαθηματα της αποφοιτου της MAYO Λιτσα Πατερα.Φαινεται ομως οτι το περιοδικο ειχε πολλες επιστροφες.Αντι να καταστρεψει τα DVD,που κοστιζουν,τα εβγαλε σημερα στην κυκλοφορια και τα 4 DVDs μονο με 10 ευρωπουλα.Προλαβετε να παρετε πτυχιο της MAYO μονο με 10 ευρωπουλα,οταν αλλοι πληρωνουν πανω απο 2000 ευρω για την μαθητεια τους στην φημισμενη Αγγλικη σχολη Αστρολογιας.Οι εκπτωσεις τελειωνουν προλαβετε......

Από το Κατίν στη δημοκρατία

Τ0υ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗ


Η προβολή στην Ελλάδα του φιλμ του Αντρζέι Βάιντα «Κατίν» ατύχησε πολλαπλά. Κατ' αρχήν ατύχησε όσον αφορά την προβολή του σε μιάμιση αίθουσα την πρώτη εβδομάδα και σε μισή τη δεύτερη και ύστερα. Ατύχησε όσον αφορά την κριτική του παρουσίαση από τους κριτικούς κινηματογράφου και ατύχησε όσον αφορά και τον διάλογο που «αναπτύχθηκε» στα διάφορα μπλογκς. Διάλογος που φυσικά διέπεται απ' όλα τα χαρακτηριστικά του τρόπου που αναπτύσσεται ο όποιος διάλογος στη χώρα μας, όπως αποσπασματικότητα, άγνοια δεδομένων, υποτίμηση των ιστορικών αναφορών, ιδεολογική σύγχυση, μονομέρεια και στερεοτυπική ανάλυση. Φυσικά, δεν αναφέρομαι στον κριτικό του «Ριζοσπάστη» που διέκρινε στον Βάιντα ένα «ανιστόρητο, δακρύβρεχτο και επιδερμικό τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να εμφανίσει ως αλήθεια ένα αισχρό ψέμα», ούτε ακόμα στον «αμερόληπτο» κριτικό του «Αθηνοράματος», ο οποίος μέμφεται τον σκηνοθέτη, γιατί «δεν καταφέρνει να αποστασιοποιηθεί από την αποτρόπαια σφαγή, προσφέροντας μια προκατειλημμένη, υποκειμενική ιστορική ματιά» (αλήθεια, αυτός ο Καζάν πόσο υποκειμενικός, μη αποστασιοποιημένος είναι όταν στο «Αμέρικα, Αμέρικα» παρουσιάζει τη σφαγή των Αρμενίων και τους διωγμούς των Ελλήνων;).

Η ελληνική αντιμετώπιση της εν ψυχρώ δολοφονίας στο δάσος του Κατίν από τους Σοβιετικούς περίπου 20 χιλιάδων αξιωματικών του πολωνικού στρατού, είτε ως ψέμα είτε ως συνέπεια της αντιδραστικής φύσης των θυμάτων (τα σωστά θύματα) κατά συνέπεια και του πολωνικού λαού, είτε ως παράπλευρη απώλεια της ιστορικής νομοτέλειας, αποδίδεται από πολλούς στην κυριαρχία της αριστερής ιδεολογίας στον δημόσιο χώρο (αριστερή ιδεολογία, που λανθασμένα στην ολότητά της ταυτίζεται με την υποτίμηση της δημοκρατίας - ας θυμηθούμε την κριτική της Λούξεμπουργκ στον λενινισμό). Νομίζω όμως πως τα πράγματα είναι χειρότερα. Η μεγάλη καχυποψία μεγάλου κομματιού της ελληνικής κοινής γνώμης κατά των λαών, που για 45 χρόνια αγωνίστηκαν κατά του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού προέρχεται από μια λανθάνουσα αμφισβήτηση του πνεύματος της δημοκρατίας και των αρχών του Διαφωτισμού. Στην Ελλάδα, πίσω από την άρνηση να αποδεχτούμε τον ολοκληρωτικό χαρακτήρα του «υπαρκτού σοσιαλισμού», κρύβεται η αμφισβήτηση της σημασίας της δημοκρατίας ως συστατικού στοιχείου του «δυτικού κόσμου».

Στην Ελλάδα η δημοκρατία αμφισβητείται είτε για χάρη ενός δήθεν ελληνικού κοινοτιστικού τρόπου ζωής, είτε λόγω του «τυπικού» της χαρακτήρα, είτε λόγω της απόστασής της από τη λαϊκή συμμετοχή. Τελικά, η δημοκρατία θεωρείται ένα ψιμύθιο όχι και τόσο απαραίτητο για τη συγκρότηση της κοινωνίας ως ολότητας. Οι κριτικές στις απόψεις, που θεωρούν πως η δημοκρατία είναι μόνο μέθοδος επιλογής των πολιτικών ηγετών και δεν έχει σχέση με τις υποσχέσεις για κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη (Σουμπέτερ), οι κριτικές στον κηδεμονικό χαρακτήρα που αυτή παίρνει στις σύγχρονες κοινωνίες, οι κριτικές στην κοινωνική αδιαφορία που προκαλεί η αντιπροσωπευτική της διάσταση, οι κριτικές στην ταύτιση δημοκρατίας και αγοράς είναι πολύτιμες και σωστές όσο δεν κρύβουν το δάσος. Και το δάσος δεν είναι άλλο από την αναγνώριση των ορίων μεταξύ δημοκρατίας και ολοκληρωτισμού. Γιατί, σίγουρα, η απουσία της διάστασης της πολιτικής ισότητας (Ρόμπερτ Νταλ) και της κοινωνικής αναδιανομής (Ντέιβιντ Χελντ) στις δημοκρατίες αποδυναμώνει την ίδια τη δημοκρατία, αλλά η απουσία της δημοκρατίας ως δυνατότητα επιλογής και συμμετοχής αποδυναμώνει την ίδια την κοινωνία στην ολότητά της. Αυτό δεν το έχουμε αντιληφθεί ακόμη στην Ελλάδα. Αυτό ακριβώς πλήρωσε ο Βάιντα και οι Πολωνοί.





ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/02/2009

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ-25 Φεβρουαρίου

το 138... ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Αδριανός υιοθετεί τον Αντώνιο Πίο καθιστώντας τον έτσι, διάδοχό του.


το 1570... ο πάπας Πίος Ε' αφορίζει τη βασίλισσα Ελισάβετ Α' της Αγγλίας.


το 1601... ο Ρόμπερτ Ντέβερο, ερλ του Έσεξ εκτελείται δια αποκεφαλισμού, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας εξαιτίας της ανταρσίας, που υποκίνησε εναντίον υπουργών της βασίλισσας Ελισάβετ Α'.


το 1707... γεννιέται ο Ιταλός θεατρικός συγγραφέας Κάρλο Γκολντόνι.


το 1723... πεθαίνει ο Άγγλος αρχιτέκτονας, σερ Κρίστοφερ Ρεν, που έμεινε γνωστός για το έργο στην ανακατασκευή των εκκλησιών του Λονδίνου μετά τη μεγάλη φωτιά του 1666.


το 1793... ο Τζορτζ Ουάσινγκτον συγκαλεί, με την ιδιότητα του Προέδρου των ΗΠΑ, το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο.


το 1826... οι Τούρκοι κυριεύουν το νησάκι Βασιλάδι, προπύργιο του Μεσολογγίου, σφίγγοντας το κλοιό γύρω από την Ιερή Πόλη, που θα αντέξει ακόμα ενάμιση μήνα.


το 1841... γεννιέται ο ιμπρεσιονιστής ζωγράφος Πιερ Ογκίστ Ρενουάρ.


το 1848... με δημοψήφισμα οι Γάλλοι ιδρύουν τη Δεύτερη Δημοκρατία, ενώ ο βασιλιάς Φίλιππος Λουδοβίκος, έχει ήδη παραιτηθεί υπέρ του 10χρονου εγγονού του και έχει φύγει στο Λονδίνο.


το 1870... ορκίζεται ο πρώτος Αφροαμερικανός βουλευτής στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον ρεπουμπλικάνο Χίραμ Ρόουντς Ρίβελς, από την Πολιτεία Μισισιπή.


το 1873... γεννιέται ο τραγουδιστής της όπερας Ενρίκο Καρούζο.


το 1877... γεννιέται ο Έριχ φον Χορνμποστελ, Αυστριακός μουσικολόγος και λόγιος της μουσικής, που έμεινε ιδιαίτερα γνωστός για τη δουλειά του πάνω στον τομέα της εθνικομουσικολογίας και για την κατάταξη μουσικών οργάνων την οποία συνδημιούργησε με τον Καρτ Σαξ.


το 1890... γεννιέται ο Βιατσεσλάβ Μαλατόφ, Ρώσος πολιτικός, που μαζί με τον Στάλιν είναι οι μόνοι βαθμοφόροι Μπολσεβίκοι, που θα επιζήσουν από τη Μεγάλη Εκκαθάριση του 1930, που θα πραγματοποιήσει ο δεύτερος.


το 1899... πεθαίνει ο Πολ Τζούλιους Ρόιτερ, Γερμανός δημοσιογράφος ανταποκριτής και μεταφραστής, σε ηλικία 78 ετών. Το 1850 ίδρυσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο, που φέρει το όνομα του, ξεκινώντας μία ταχυδρομική υπηρεσία με περιστέρια, που κάλυπταν την απόσταση Άαχεν - Λονδίνο. Το 1871 του απενεμήθη ο τίτλος του βαρόνου.


το 1901... γεννιέται ο Ζέπο Μαρξ, ένας εκ των Αδερφών Μαρξ, των κωμικών ηθοποιών.


το 1910... αιματηρές ταραχές ξεσπούν στη Γουαδελούπη, όταν η χωροφυλακή συγκρούεται με τους απεργούντες εργάτες γης.


το 1915... ο συμμαχικός στόλος της Αντάντ καταλαμβάνει τη Λήμνο ως ορμητήριο για απόβαση στη χερσόνησο της Καλλίπολης.


το 1917... γεννιέται ο Άντονι Μπάρτζες, συγγραφέας του βιβλίου "Το Κουρδιστό Πορτοκάλι", το οποίο ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το 1971.


το 1918... γεννιέται ο Αμερικανός τενίστας, Μπόμπι Ριγκς.


το 1919... οι Δωδεκανήσιοι πραγματοποιούν συλλαλητήριο στην Αθήνα αξιώνοντας την ένωση των νησιών με την Ελλάδα.


το 1919... το Όρεγκον γίνεται η πρώτη αμερικανική Πολιτεία, που εισπράττει φόρο επί της βενζίνης επιβάλλοντας φόρο ύψους ενός σεντ για κάθε γαλόνι βενζίνης.


το 1921... η Ρωσία καταλαμβάνει τη Δημοκρατία της Γεωργίας.


το 1930... στασιάζουν οι καπνεργάτες στη Μυτιλήνη και στην Αγιάσω.


το 1932... γεννιέται ο Φάρον Γιουνγκ , Αμερικανός τραγουδιστής της Κάντρυ.


το 1933... καθελκύεται το πλοίο του αμερικανικού ναυτικού USS Ranger και γίνεται το πρώτο πλοίο κατασκευασμένο, όπως τα αεροπλανοφόρα.


το 1940... μεταδίδεται ο πρώτος τηλεοπτικός αγώνας χόκεϊ New York Rangers- Montreal Canadiens 6-2 στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.


το 1940... τα σκανδιναβικά κράτη επιβεβαιώνουν την ουδετερότητά τους στον ευρωπαϊκό πόλεμο.


το 1943... γεννιέται το θρυλικό "Σκαθάρι" Τζορτζ Χάρισον.


το 1950... γεννιέται ο Ιρλανδός σκηνοθέτης, συγγραφέας και παραγωγός, Νιλ Τζόρνταν.


το 1950... γεννιέται ο Νέστορ Κίχνερ, Πρόεδρος της Αργεντινής.


το 1950... οι ΗΠΑ ανακοινώνουν τη δέσμευση των καταθέσεων Βούλγαρων, Ούγγρων και Ρουμάνων.


το 1951... διεξάγονται οι πρώτοι Παναμερικανικοί Αγώνες στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.


το 1951... ο Τσεχοσλοβάκος Πρόεδρος Κλέμεντ Γκότβαλντ αποκαλύπτει συνωμοσία, που αποσκοπούσε στην "ευθυγράμμιση" της χώρας με τη Δύση. Το σχέδιο είχε καταστρώσει ο υπουργός Εξωτερικών Βλαντιμίρ Κλεμέντις, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί από τον περασμένο Ιανουάριο.


το 1953... γεννιέται ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ.


το 1954... ο Γκαμάλ Αμπντούλ Νάσερ γίνεται πρωθυπουργός της Αιγύπτου.


το 1956... η αυτόχειρας ποιήτρια Σίλβια Πλαθ συναντά και ερωτεύεται τον ποιητή Τεντ Χιουτζ, με τον οποίο παντρεύονται τέσσερις μήνες αργότερα. Η Πλαθ αυτοκτόνησε το 1963 σε ηλικία 30 ετών.


το 1956... σε λόγο του στο 20ο Συνέδριο του Κ.Κ.Σ.Ε, το πρώτο μετά το θάνατο του Στάλιν, ο πρώτος γραμματέας Νικήτα Χρουστσόφ κηρύσσει την αποσταλινοποίηση και καταγγέλλει την προσωπολατρία.


το 1959... ανακαλούνται οι εκτοπίσεις του Μακάριου και των τριών συνεξορίστων του.


το 1961... η Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία διακόπτει τις διπλωματικές της σχέσεις με το Βέλγιο εξαιτίας του Κονγκό.


το 1962... στο Λονδίνο, ο Μπέρτραντ Ράσελ αποκαλεί τις ατομικές δοκιμές "σφαγή".


το 1963... στην Ινδία, ο Νεχρού αρνείται να αναγνωρίσει τη συνθήκη για τα σύνορα Κίνας - Πακιστάν.


το 1964... η Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα και η Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας συγχωνεύονται με την ΕΟΚ.


το 1964... ο 22χρονος Κάσιους Κλέι, ο οποίος αργότερα θα ονομαστεί Μοχάμετ Άλι, κερδίζει με τεχνικό νοκ άουτ στον 6ο γύρο τον Σόνι Λίστον στο Μαϊάμι Μπιτς και ανακηρύσσεται για πρώτη φορά στην καριέρα του παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών.


το 1964... πεθαίνει ο Γκρέις Μετάλιους, συγγραφέας του μυθιστορήματος "Πέιτον Πλέις", που προκάλεσε την εποχή του με τη σεξουαλική του ευθύτητα.


το 1971... γεννιέται ο Σον Άστιν, Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός, γνωστός από το ρόλο του Σάμγουάιζ Γκάμτζι στην κινηματογραφική τριλογία "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών".


το 1971... η Χιλή σκοπεύει να πουλήσει χαλκό απευθείας στην Κίνα.


το 1972... εκτοξεύεται από το Ακρωτήριο Κένεντι, με προορισμό το Δία, το αμερικανικό διαστημόπλοιο "Πάιονιρ Χ", στο πλαίσιο του προγράμματος της ΝΑΣΑ για την εξερεύνηση του διαστήματος από μη επανδρωμένα διαστημόπλοια.


το 1972... η Γερμανία δίνει 5 εκατ. δολάρια ως λίτρα για την απελευθέρωση των επιβατών και του πληρώματος ενός αεροπλάνου, που κρατά ομήρους ένας Άραβας αεροπειρατής.


το 1972... το σοβιετικό διαστημόπλοιο "Λούνα 20" επιστρέφει στη Γη με δείγματα από την επιφάνεια της Σελήνης.


το 1973... 3.000 φοιτητές οχυρώνονται στη Νομική Σχολή της Αθήνας και διαδηλώνουν από την ταράτσα του κτηρίου με συνθήματα κατά της χούντας.


το 1975... πεθαίνει ο Ελιγιάχ Μοχάμετ, ιδρυτικό στέλεχος και ηγέτης της πνευματικο-πολιτικής κίνησης "The Nation of Islam" (το Έθνος του Ισλάμ). Ο Μοχάμετ ισχυριζόταν ότι, είχε λάβει το λόγο του Αλλάχ το 1931, από τον Γουάλας Φαρντ Μοχάμετ.


το 1979... η τουρκική Βουλή υπερψηφίζει τη δίμηνη παράταση του στρατιωτικού νόμου σε 13 πόλεις.


το 1980... συναγερμός σημάνει στην Πύλο, όταν πετρέλαιο αρχίζει να χύνεται στη θάλασσα μετά από έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο.


το 1982... ρεκόρ ταχύτητας από εκχιονιστικό όχημα με 239 χλμ/ώρα.


το 1982... το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζει το δικαίωμα των γονέων να απαγορεύουν τη σωματική βία στα βρετανικά σχολεία.


το 1983... πεθαίνει ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας, Τένεσι Γουίλιαμς. Από τα πιο γνωστά του έργα, "Λεωφορείον ο Πόθος", "Ξαφνικά, πέρυσι το καλοκαίρι", "Το γλυκό πουλί της νιότης", "Λυσσασμένη Γάτα".


το 1984... πεθαίνει σε ηλικία 80 ετών ο κωμικός ηθοποιός Κούλης Στολίγκας.


το 1986... ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Φερδινάνδο Μάρκος, ερχόμενος αντιμέτωπος με τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της εξουσίας του, φυγαδεύεται από το Προεδρικό Μέγαρο στη Μανίλα με αμερικανικό ελικόπτερο.


το 1991... ιρακινός πύραυλος "σκουντ" πλήττει αμερικανική βάση του Νταχράν, στη Σαουδική Αραβία, σκοτώνοντας 28 στρατιώτες.


το 1991... σύμφωνα με το ραδιοσταθμό της Μόσχας, 100 Σοβιετικοί στρατιώτες κρατούνται ακόμα από Αφγανούς αντάρτες, δύο χρόνια μετά την αποχώρηση του στρατού της ΕΣΣΔ.


το 1991... την υποστήριξή της στις χερσαίες επιχειρήσεις των Συμμάχων εκφράζει η Αθήνα, επικρίνοντας το Ιράκ επειδή μέχρι την τελευταία στιγμή αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις αποφάσεις του ΟΗΕ.


το 1992... ο Βρετανός Στιβ Μπάκλεϊ γίνεται ο πρώτος αθλητής, που ρίχνει το νέο βελτιωμένο ακόντιο πάνω από 90 μέτρα (91 μέτρα) σε αγώνες στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.


το 1992... σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, 420 πυρηνικοί σταθμοί βρίσκονταν σε λειτουργία ανά τον κόσμο.


το 1993... έξι βραβεία Γκράμι αποσπά ο τραγουδιστής της ροκ, Έρικ Κλάπτον, μεταξύ των οποίων κι εκείνο του καλύτερου άλμπουμ και του καλύτερου τραγουδιού.


το 1994... πεθαίνει ο Τζέρσεϊ Τζο Γουόλκοτ, παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία βαρέων βαρών.


το 1994... στη Γαλλία, δολοφονείται από δύο νεαρούς η βουλευτής του συντηρητικού κόμματος UDF, Ιάν Πιά.


το 1994... στη Νικαράγουα, οι τελευταίοι από τους αντάρτες Κόντρας συμφωνούν με την Κυβέρνηση να παραδώσουν τα όπλα τους.


το 1994... στη Χεβρώνα του Ισραήλ, έποικος εξ Αμερικής, ο Μπαρούχ Γκολντστάιν, εισβάλει σε τζαμί και σκοτώνει περισσότερα από 50 άτομα.


το 1995... στην Ινδία, 26 είναι οι νεκροί και 30 οι τραυματίες από έκρηξη δύο βομβών σε βαγόνι επιβατικού τρένου στο κρατίδιο Ασάμ, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι στρατιώτες.


το 1995... τα γαλλικά κινηματογραφικά βραβεία Σεζάρ απονέμονται στην ταινία "Αγρια Καλαμιά" του Αντρέ Τεσινέ και στην Ιζαμπέλ Ατζανί για το ρόλο της στην ταινία "Βασίλισσα Μαργκό".


το 1996... η Μαρία Μούτολα από τη Μοζαμβίκη κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου στα 1.000μ με 2'31''.23.


το 1996... στην Τουρκία, αποτυγχάνουν οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ Γιλμάζ και Ερμπακάν.


το 1997... κατά της μεθόδου της κλωνοποίησης στα ζώα και τα φυτά τάσσονται ο νομπελίστας αγωνιστής κατά των πυρηνικών, Γιόζεφ Ρότμπλατ και ο γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντανιέλ Ταρσί.


το 1998... η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) αποκτά νέο πρόεδρο έπειτα από 21 χρόνια. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, γενικός γραμματέας από το 1980, αναλαμβάνει στην θέση του Ζαχαρία Αλεξάνδρου, που ήταν πρόεδρος από το 1977. Οι δυο αυτοί παράγοντες έχουν οδηγήσει το μπάσκετ στις μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις της ιστορίας του όντας στην εμπροσθοφυλακή της ΕΟΚ από το 1970.


το 2001... πεθαίνει ο Αυστραλός Ντόναλντ Μπράντμαν, μεγαλύτερος παίχτης του κρίκετ του 20ου αιώνα.


το 2002... η αμερικανική εταιρεία Οdyssey Μarine Εxploration παρουσιάζει ισχυρές ενδείξεις ότι, ανακάλυψε το "Sussex", μια βρετανική ναυαρχίδα με 80 κανόνια, η οποία ναυάγησε το 1694, μετά από σφοδρή θαλασσοταραχή, κοντά στο στενό του Γιβραλτάρ. Το πλοίο εικάζεται ότι, μετέφερε τόνους χρυσού και ασημιού, ένα θησαυρό ύψους 4,5 δις ευρώ.

24.2.09

Η αστρολογια στην Ιατρικη

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΦΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ...ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΕΦΑΚΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ.ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΛΑΤΡΕΥΕΙ Ο ΛΑΟΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ,ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.ΝΙΩΘΩ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΕΙΧΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΤΟΤΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑΝ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ.ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ.Ο ΜΑΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΕΛΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΤΟΥ.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ-24 Φεβρουαρίου




το 1209... ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης ξεκινά την "αποστολή" του, να ζει στην απόλυτη φτώχια και να κηρύσσει το λόγο του Θεού.

το 1304... γεννιέται ο Άραβας Ιμπν Μπατούτα, που έγινε γνωστός από τις ταξιδιωτικές του περιγραφές για την Ασία και την Αφρική.

το 1389... στη μάχη του Φαλπέσινγκ, ο βασιλιάς Αλβέρτος της Σουηδίας ηττάται και αιχμαλωτίζεται από τους Δανούς. Η "Σεμίραμις του Βορρά", όπως αποκλήθηκε η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, (1353 - 1412), ενώνει κάτω από το σκήπτρο της τα στέμματα Δανίας και Σουηδίας.

το 1500... γεννιέται ο Αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Κάρολος Ε'.

το 1582... ο πάπας Γρηγόριος ΙΓ' εκδίδει την Παπική Βούλα, που εισάγει το Γρηγοριανό ημερολόγιο, το οποίο αντικαθιστά το Ιουλιανό.

το 1709... γεννιέται ο Γάλλος μηχανικός Ζακ Βοκανσόν, ο οποίος δημιούργησε το πρώτο ρομπότ.

το 1711... κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο η όπερα του Τζορτζ Φρίντριχ Χέντελ "Ρινάλντο", η πρώτη ιταλική όπερα, που ανεβαίνει σε λονδρέζικη σκηνή.

το 1786... γεννιέται ο Βίλχεμ Γκριμ, ο μικρότερος των Αδελφών Γκριμ, που έγραψαν μερικά από τα ωραιότερα παραμύθια, όπως τη Χιονάτη και τους Επτά Νάνους και την Ωραία Κοιμωμένη.

το 1803... το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ καθιερώνει την πράξη της δικαστικής επιθεώρησης.

το 1815... πεθαίνει ο Ρόμπερτ Φούλτον, μηχανικός και εφευρέτης, που σχεδίασε το "Ναυτίλο" το πρώτο υποβρύχιο, που τέθηκε κανονικά σε λειτουργία.

το 1821... στο Ιάσιο ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας και υπασπιστής του Τσάρου της Ρωσίας, πρίγκιπας Αλέξανδρος Υψηλάντης κηρύσσει την έναρξη του αγώνα για την ελληνική ανεξαρτησία.

το 1836... ο Σάμιουελ Κόλτ κατοχυρώνει ως πατέντα το περίστροφο κολτ.

το 1848... ο βασιλιάς Λουδοβίκος Φίλιππος της Γαλλίας παραιτείται από το θρόνο.

το 1863... κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους σε αποκριάτικη παρέλαση στη Νέα Ορλεάνη της Λουϊζιάνας, τα αποκριάτικα άρματα.

το 1868... ο Άντριου Τζόνσον γίνεται ο πρώτος Πρόεδρος, ο οποίος δέχεται μομφή από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, αφού προσπάθησε να αποπέμψει τον υπουργό Πολέμου Έντουιν Στάντον. Ο Τζόνσον, στη συνέχεια θα αθωωθεί από τη Σύγκλητο.

το 1876... κάνει πρεμιέρα, στο Όσλο, η σκηνική μουσική "Πέερ Γκιντ" του Έντβαρτν Γκρίεγκ.

το 1885... γεννιέται ο Τσέστερ Νίμιτζ, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πλέμου.

το 1887... το Παρίσι και οι Βρυξέλλες γίνονται οι δυο πρωτεύουσες, που συνδέονται για πρώτη φορά με τηλεφωνικό δίκτυο.

το 1902... οι περιπλανώμενοι καταδρομείς των Μπόερς, που τον περασμένο Οκτώβριο είχαν εισβάλει στην Αποικία του Ακρωτηρίου, φτάνουν 50 μίλια έξω από το Κέιπ Τάουν και αρχίζουν να απωθούνται.

το 1903... πεθαίνει ο Έλληνας διάσημος εξερευνητής και γιατρός Παναγιώτης Ποταγός, σε ηλικία 64 ετών. Είχε εξερευνήσει την Ασία επί πέντε χρόνια και με δαπάνες του Πανεπιστημίου Αθηνών δημοσίευσε τις παρατηρήσεις του σε βιβλίο με τίτλο "Περίληψις περιηγήσεων Ποταγού".

το 1909... γεννιέται ο Όγκουστ Γουίλιαμ Ντέρλεθ, Αμερικανός συγγραφέας, που μεταξύ άλλων συνέγραψε μια σειρά αστυνομικών ιστοριών με βασικό ήρωα τον "Σόλαρ Πονς", που θυμίζουν πολύ εκείνες του "Σέρλοκ Χολμς", Η ομοιότητα αυτή μοιάζει παράξενη, καθώς ο Ντέρλεθ δε βρέθηκε κοντά στο Λονδίνο, όταν καταπιάστηκε με τη συγγραφή τους.

το 1909... ιδρύεται στο Ντιτρόιτ η εταιρία αυτοκινήτων Hudson Motos Car Company.

το 1912... οι Ιταλοί βομβαρδίζουν τη Βηρυτό, αρχίζοντας έτσι εχθροπραξίες κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

το 1917... κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου λαμβάνει το τηλεγράφημα Ζίμερμαν ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο η Γερμανία προσφέρεται να δώσει τη Νοτιοδυτική Αμερική πίσω στο Μεξικό, αν το Μεξικό δεχθεί να κηρύξει πόλεμο στις ΗΠΑ.

το 1920... το Κόμμα των Γερμανών Εργατών, με υπεύθυνο προπαγάνδας τον άγνωστο τότε Αδόλφο Χίτλερ, ανακοινώνει την αντισημιτική του πολιτική. Σε μια μπυραρία του Μονάχου ο Χίτλερ ανακοινώνει τις "25" θέσεις του για τα προβλήματα της Γερμανίας. Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα από θέσεις του παγγερμανισμού, του σοσιαλισμού, του φασισμού και της θεωρίας για την ιεραρχία των φυλών.

το 1921... στη Διάσκεψη του Λονδίνου έχει κληθεί ο υπουργός Στρατιωτικών Δημήτριος Γούναρης, ο οποίος ζητά να παραμείνει σεβαστή η Συνθήκη των Σεβρών, που κύρωσαν οι Σύμμαχοι με τις υπογραφές τους.

το 1924... ο Αμερικανός κολυμβητής Τζόνι Βάισμιλερ τερματίζει πρώτος στα 100 μέτρα με 57 2/5 δευτερόλεπτα, σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ.

το 1925... μία θερμική βόμβα χρησιμοποιείται για πρώτη φορά για να σπάσει ένα κομμάτι πάγου 250.000 τόνων, το οποίο είχε φράξει το ποτάμι Σεντ Λόρενς κοντά στο Γουάντικτον της Νέας Υόρκης.

το 1929... στην Αυστρία, συμπλοκές σημειώνονται στους δρόμους της Βιέννης, μεταξύ 6.000 φασιστών και 18.000 σοσιαλιστών.

το 1930... στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Χούβερ ζητά από το Κογκρέσο να κάνει οικονομίες, ειδάλλως θα υποχρεωθεί να αυξήσει τη φορολογία κατά 40%.

το 1932... γεννιέται ο Μισέλ Λεγκράντ, Γάλλος συνθέτης, μαέστρος και πιανίστας.

το 1933... η Ιαπωνία αρχίζει την κατάληψη της Κίνας, βόρεια του Σινικού Τείχους.

το 1934... γεννιέται ο Μπετίνο Κράξι, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και ηγέτης του Ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος από το 1976 έως το 1993.

το 1934... επίθεση κατά της κυβέρνησης για το θέμα του υπογραφέντος Βαλκανικού Συμφώνου εξαπολύει ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

το 1938... γεννιέται ο Φιλ Νάιτ, ιδρυτής της εταιρίας αθλητικών ειδών, Nike Inc.

το 1938... μία οδοντόβουρτσα με νάιλον τρίχες είναι το πρώτο εμπορικό προϊόν που δημιουργείται από νάιλον.

το 1939... η Ουγγαρία υπογράφει αντικομουνιστικό σύμφωνο με την Ιταλία, το Ράιχ και την Ιαπωνία.

το 1942... γεννιέται ο Φιλ Λίμπερμαν, που υπήρξε ο πρώτος Εβραίος υποψήφιος για τη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

το 1942... εκπέμπει για πρώτη φορά ο επίσημος ραδιοφωνικός σταθμός των ΗΠΑ, "Η Φωνή της Αμερικής" (Voice of America).

το 1942... στην Τουρκία, ο Γερμανός πρέσβης Φραντς φον Πάπεν διασώζεται από δολοφονική απόπειρα.

το 1944... ο στρατηγός Ραμίρεθ παραιτείται από το προεδρικό αξίωμα της Αργεντινής. Τον αντικαθιστά ο στρατηγός Φαρέλ, με αντιπρόεδρο τον άγνωστο τότε Χουάν Ντομίνγκο Περόν.

το 1945... αφού διαβάζει το διάταγμα κήρυξης πολέμου κατά της Γερμανίας, δολοφονείται μέσα στο Κοινοβούλιο ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Αχμέντ Μάχερ Πασάς.

το 1946... εκλέγεται Πρόεδρος της Αργεντινής ο Χουάν Ντομίνγκο Περόν.

το 1948... κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, το Κομμουνιστικό Κόμμα παίρνει τον έλεγχο της Τσεχοσλοβακίας.

το 1949... παρά την υπογραφή της συνθήκης ανακωχής, η Αίγυπτος αρνείται να αναγνωρίσει έστω και τυπικά το κράτος του Ισραήλ.

το 1952... στο Βιετνάμ, οι Γάλλοι εκκενώνουν το Χοαμπίν και συγκεντρώνονται για να επιτεθούν στο Δέλτα του Τονκίν.

το 1953... η Βουλή της Νοτίου Αφρικής ψηφίζει ένα νόμο περί δημόσιας ασφάλειας, δίνοντας με αυτό τον τρόπο στην Κυβέρνηση της χώρας αυξημένες εξουσίες κατά των μειονοτήτων.

το 1954... στην Ελλάδα, καθορίζεται ο νέος νόμος περί εκλογής βουλευτών.

το 1955... γεννιέται ο Αλέν Προστ, ένας από τους διασημότερους οδηγούς όλων των εποχών, στη Φόρμουλα 1.

το 1955... γεννιέται ο Αμερικανός Στιβ Τζομπς, που μαζί με τον Στιβ Βόζνιακ ίδρυσαν την Apple Computer, στο γκαράζ του σπιτιού του.

το 1955... η Τουρκία και το Ιράκ υπογράφουν στη Βαγδάτη συμφωνία για στρατιωτική συμμαχία.

το 1961... στην Ταγκανίκα, μετά από ανασκαφές, ο Λικέι φέρνει στο φως το σκελετό του πιο πρωτόγονου ανθρώπου, του Αυστραλοπιθήκου.

το 1963... εφευρίσκεται η πρώτη μεταλλική ρακέτα του τένις.

το 1966... γεννιέται ο σταρ του Χόλιγουντ, Μπίλυ Ζέιν, που πρωταγωνίστησε στον "Τιτανικό" και στους "Μαχητές των Δρόμων".

το 1968... ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα ποδοσφαίρου σημειώνεται στο Hampden Park όταν 134.461 θεατές παρακολουθούν τον αγώνα Σκοτία- Αγγλία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

το 1968... στον πόλεμο του Βιετνάμ, σταματούν οι μάχες του Τετ και το Νότιο Βιετνάμ καταλαμβάνει εκ νέου την Χουέ.

το 1970... ιδρύεται στις ΗΠΑ η Εθνική Δημόσια Ραδιοφωνία.

το 1971... δεκαπέντε Έλληνες ναυτικοί αγνοούνται μετά το ναυάγιο του πλοίου "Ιόλη", στην Ιρλανδία.

το 1973... κηδεύεται η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός, βραβευμένη με Όσκαρ Κατίνα Παξινού, που πέθανε σε ηλικία 73 ετών.

το 1979... ξεσπάει πόλεμος κατά μήκος των συνόρων της Βόρειας και Νότιας Υεμένης.

το 1979... οι ΗΠΑ αίρουν το δεκαετές εμπάργκο κατά του Πακιστάν.

το 1980... οι 13οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, που διεξάγονται στο Λέικ Πλάσιντ των ΗΠΑ, σφραγίζονται με τις εξαιρετικές επιδόσεις του Αμερικανού αθλητή του πατινάζ Έρικ Χέιντεν, που κατακτά πέντε χρυσά μετάλλια.

το 1981... σεισμός 6,7 Ρίχτερ, με επίκεντρο τις Αλκυονίδες Νήσους, συγκλονίζει την Αθήνα, την περιοχή της Κορινθίας, της Εύβοιας και μεγάλο τμήμα της Κεντρικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με επίσημο απολογισμό, οι νεκροί φτάνουν τους 20, κυρίως από καρδιακές προσβολές.

το 1981... τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αναγγέλλουν τους αρραβώνες του πρίγκιπα Καρόλου με τη λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ.

το 1983... ειδική επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ ανακοινώνει μία έκθεση η οποία καταδικάζει την πρακτική του Ιαπωνικού περιορισμού κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

το 1983... είκοσι τέσσερις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου του πλοίου ''Χρυσή Αυγή'' στο Κάβο Ντόρο.

το 1987... ο μπασκετμπολίστας, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, σκοράρει το πρώτο του τρίποντο. Μέχρι τότε είχε σημειώσει 36.000 πόντους μόνο με δίποντα.

το 1988... το Ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ αποφασίζει να δικαιώσει το περιοδικό του Λάρι Φλιν "Hustler" με το να μην εγκρίνει απόφαση μικρότερου δικαστηρίου, το οποίο είχε αποφανθεί να δώσει το περιοδικό 200.000 δολάρια στον Τζέρι Φάλγουελ, ως αποζημίωση για δυσφήμιση.

το 1989... ένα Μπόινγκ 747 της εταιρίας United Airlines, με προορισμό τη Νέα Ζηλανδία από τη Χαβάη, ανοίγει κατά τη διάρκεια της πτήσης με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστούν στον αέρα 9 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα.

το 1989... ο Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί επικηρύσσει τον συγγραφέα των "Σατανικών Στίχων" Σαλμάν Ρουσντί, για 3.000.000 δολάρια.

το 1989... στο Τόκιο, παρουσία 200.000 λαού και επισήμων από 162 χώρες, κηδεύεται ο αυτοκράτορας Χιροχίτο.

το 1990... η εισαγγελέας κ. Γιαταγάνα καταγγέλλει κύκλωμα ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού.

το 1990... πεθαίνει ο Μάλκομ Φορμπς, εκδότης του περιοδικού Forbes, που είχε ιδρύσει ο πατέρας του.

το 1991... ντεμπούτο του Νίκου Μαχλά με την ομάδα του ΟΦΗ.

το 1991... ξεκινά η Καταιγίδα της Ερήμου με τις χερσαίες επιχειρήσεις των Συμμάχων εναντίον των ιρακινών στρατευμάτων στο Κουβέιτ.

το 1992... η Χρυσή Άρκτος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Βερολίνο απονέμεται στην ταινία "Γκραντ Κάνιον" του Αμερικανού Λόρενς Κάσνταν.

το 1992... στην Αϊτή, οι εκπρόσωποι του στρατιωτικού καθεστώτος και ο απομακρυνθείς Πρόεδρος Ζαν Μπερτράντ Αριστίντ συμφωνούν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την επιστροφή του στην Προεδρία της χώρας.

το 1993... ο Έρικ Κλάπτον "σαρώνει" τα βραβεία μουσικής Γκράμι.

το 1993... ο ΟΗΕ εγκρίνει το αμερικανικό σχέδιο για την παροχή από αέρος ανθρωπιστικής βοήθειας στους μουσουλμάνους της Βοσνίας, παρά τις απειλές των Σέρβων για αιματοχυσία.

το 1993... πεθαίνει από καρκίνο του στομάχου ο Μπόμπι Μουρ, πρώην λίμπερο και αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, σε ηλικία 52 ετών

το 1993... στη νότια Βουλγαρία, ανακαλύπτεται το πρώτο βυζαντινό μεταλλείο χρυσού, που ανήκει στον 5ο αιώνα.

το 1994... η Συρία χορηγεί άδεια εξόδου στους 1.000 Εβραίους, που ζουν στη χώρα, επιτρέποντάς τους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

το 1994... ο Επίτροπος για τις εξωτερικές υποθέσεις της Ε.Ε. Χανς Βαν Ντεν Μπρουκ, ο Πρόεδρος και ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων θέτουν την άρση των ελληνικών μέτρων ως προϋπόθεση για την επανάληψη του διαλόγου με την Ελλάδα.

το 1994... στις ΗΠΑ, η Μελίνα Μερκούρη εισάγεται εκτάκτως στο χειρουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί μετεγχειρητική αιμορραγία.

το 1995... κατά την πρώτη ψηφοφορία, που γίνεται στη Βουλή για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κωστής Στεφανόπουλος παίρνει 181 ψήφους και ο Αθανάσιος Τσαλδάρης 109.

το 1995... στη Γερμανία, μετά από 11 χρόνια, δεκάδες χιλιάδες μεταλλεργάτες σε 22 βιομηχανίες της Βαυαρίας, κατεβαίνουν σε απεργία, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς τους.

το 1996... η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας διακόπτει τις σχέσεις της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εξαιτίας της διένεξής τους για την Εκκλησία της Εσθονίας.

το 1996... κουβανέζικα καταδιωκτικά καταρρίπτουν δύο ιδιωτικά αεροπλάνα, που ανήκουν σε ομάδα αυτοεξόριστων Κουβανών.

το 1997... την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ ανακοινώνει ο Μιλτιάδης Έβερτ.

το 1999... ένα αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ, των Νοτίων Κινεζικών Αερογραμμών συγκρούεται καθώς πλησιάζει το αεροδρόμιο της πόλης Βενζού, στην ανατολική Κίνα, και οδηγεί στο θάνατο 61 άτομα.

το 1999... η Πολιτεία της Αριζόνας εκτελεί τον Καρλ ΛεΓκράντ, ένα Γερμανό ο οποίος συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία κατά την οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος. Ο αδερφός του Καρλ, Γουόλτερ, είχε εκτελεστεί μία εβδομάδα πριν, παρά τις προσπάθειες που έκανε η Γερμανία, μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου για να αποτρέψει την εκτέλεση.

το 2002... ολοκληρώνονται οι 19οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σολτ Λέικ Σίτι των ΗΠΑ. Στους αγώνες συμμετείχαν 2.500 αθλητές από 77 χώρες.

το 2003... τελευταίο χειροκρότημα για τον ηθοποιό Τίτο Βανδή, που πεθαίνει σε ηλικία 86 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο.

το 2004... πάνω από 500 νεκρούς και 250 τραυματίες αφήνει πίσω του σεισμός 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που πλήττει το βόρειο Μαρόκο ενώ ολόκληρα χωριά, με σπίτια χτισμένα με λάσπη και τούβλα, "σβήνονται" από το χάρτη.

23.2.09

ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ ΣΤΑΛΙΝ-ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ ...Η ΚΑΡΜΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ.






















Η επανεκλογή της κ. Παπαρήγα έγινε γνωστή από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ με μια ανακοίνωση 22 λέξεων: «Στην πρώτη της συνεδρίαση η Κεντρική Επιτροπή, που ψηφίστηκε από το 18ο συνέδριο, εξέλεξε Γενική Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής την Αλέκα Παπαρήγα».

Το Σάββατο ολοκληρώθηκαν η συζήτηση και η ψηφοφορία για το επίμαχο δεύτερο θέμα του συνεδρίου με τον γενικό τίτλο «Εκτιμήσεις και συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα - η αντίληψη του ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό». Η ανακοίνωση του ΚΚΕ χαρακτηρίζει το θέμα «σύνθετο και ιδιαιίτερα δύσκολο» και τη συζήτηση που έγινε
«πλούσια και ώριμη».

Το κείμενο αυτό είχε προκαλέσει αίσθηση όταν δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς θεωρήθηκε απόπειρα «αποκατάστασης» της περιόδου του Στάλιν στη Σοβιετική Ενωση, γεγονός που είχε οδηγήσει και σε αντιδράσεις επιφανών στελεχών της ευρύτερης Αριστεράς με κείμενά τους, στα οποία είχαν απαντήσει στελέχη του ΚΚΕ από τις σελίδες του «Ριζοσπάστη».

Επίκεντρο αυτής της διαπάλης είναι το 20ό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ενωσης (1956), στο οποίο ο τότε ηγέτης της Ενωσης Νικίτα Χρουστσόφ προχώρησε στη λεγόμενη «αποσταλινοποίηση». Το ΚΚΕ θεωρεί -όπως αναφέρεται στο κείμενο που υπερψηφίστηκε- ότι το συνέδριο εκείνο «αποτέλεσε στροφή προς τα πίσω» και «ανέτρεψε την
πορεία σοσιαλιστικής οικοδόμησης». Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι: «Με το 20ό συνέδριο ανακόπηκε η δυναμική της σοσιαλιστικής πορείας, ενισχύθηκαν αντί να αμβλυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες και διαφορές, η διαδικασία αναχαίτισης της επέκτασης και εμβάθυνσης των σοσιαλιστικών σχέσεων ενίσχυσε τα στοιχεία και τη δυνατότητα ανατροπής της σοσιαλιστικής οικοδόμησης». Η θέση αυτή του ΚΚΕ ερμηνεύτηκε ως «αποκατάσταση» του Στάλιν και ως δικαίωση των διώξεων και εγκλημάτων που έγιναν την περίοδο αυτή σε βάρος χιλιάδων αντιπάλων του.

Ας μελετήσουμε την συναστρία ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝ.Παρατηρούμε οτι η σελήνη του Στάλιν ειναι σε σύνοδο με Ποσειδώνα-Χεϊρωνα-Δία-και Αφροδίτη της Παπαρήγα και όλοι οι πλανήτες στον ΖΥΓΌ,τι άλλο θέλει ο άνθρωπος για να ερωτευθεί.Αρης του Στάλιν σε σχεδόν σύνοδο με Ηλιο ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΗ της Παπαρήγα και μάλιστα στον Σκορπιό,δείκτης της εκδίκησης των αντιπάλων.Ο νότιος δεσμός του Στάλιν σε σύνοδο με τον Πλούτωνα της Παπαρήγα και μάλιστα στο ζώδιο του Λέοντα.Ο νοτιος δεσμός της Παπαρήγα σε σύνοδο με τον Ερμή του Στάλιν στο ζώδιο του Αιγόκερου.Αν τα ανωτέρω δεν είναι δείκτης αγάπης για τον Στάλιν τότε.....Ο Ουρανος,καρμικός πλανήτης του Στάλιν κάνει τρίγωνο με τον νότιο δεσμό της Παπαρήγα και ο έτερος καρμικός πλανήτης του Στάλιν ο Ηλιος είναι σε σύνοδο με τον νότιο δεσμό της Παπαρήγα.Αν αυτό δεν είναι καρμική ανάσταση τότε τι είναι.....Γιαυτούς που δεν πιστεύουν να και άλλες καρμικές αποδείξεις.Ο Κρόνος,καρμικός πλανήτης της Παπαρήγα,σε τρίγωνο με Αρη του Στάλιν.Η Σελήνη,έτερος καρμικός πλανήτης της Παπαρήγα,σε σύνοδο με τον Αρη του Στάλιν.Αν δεν σας επεισα μάλλον δεν έχετε σταλινική παιδεια.....

Κουκουλοφόροι, σταλινισμός και δημοκρατία

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΤΣΗ

Αφού πάω γυρεύοντας, μου τα 'ψαλαν για τα καλά η καθοδήγηση του ΚΚΕ κι ο «Ριζοσπάστης» για την αποκοτιά μου να θίξω τα ιερά και τα όσια: Σ' αυτές τις στήλες και υπό τον τίτλο «ΚΚΕ - Στάλιν: η μεγάλη ανατριχίλα» («Ε», 9-2-09) υποστήριξα ότι η απροκάλυπτη προπαγάνδιση του σταλινισμού στις «θέσεις της Κ.Ε.» για το 18ο Συνέδριο, που ολοκλήρωσε χθες τις εργασίες του, θα 'πρεπε να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, καθ' ότι αποπνέει ολοκληρωτικές αντιλήψεις, επικίνδυνες για τη δημοκρατία και την κοινωνία.

Οι ευάριθμοι, τελικά, τολμητίες περιλούστηκαν με χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα, κατά τον τρόπο που συνηθίζει το κόμμα του λαού να διαλέγεται δημόσια με τους πραγματικούς ή κατά φαντασίαν αντιπάλους του. Τον τόνο έδωσε προσωπικά η Αλέκα Παπαρήγα στη συνέντευξη Τύπου για το συνέδριο:

«...Λίγα άρθρα ήταν αξιώσεων. Τα περισσότερα θύμιζαν τα χαρτάκια που οι μυστικές υπηρεσίες, από το '47 ή το '50 και μετά, έστελναν δεξιά κι αριστερά "γράψτε εκείνο", "πείτε το άλλο", "κάντε εκείνο" για το ΚΚΕ...».

Αλλά τα... αποκαλυπτήριά μου ανέλαβε με ένα δισέλιδο στον «Ριζοσπάστη» (11-2-09) ο Στέφανος Κρητικός (δημοσιογραφικό ψευδώνυμο του διευθυντή της εφημερίδας Στέφανου Λουκά, όπως μου λένε):

«...Ο Γ.Β. και η "Ελευθεροτυπία" δεν πρωτοτυπούν, όταν γράφουν για το ΚΚΕ (...). Τα σενάρια είναι έτοιμα από διάφορα αστικά επιτελεία. Μόνο που χρειάζονται και καλούς πλασιέ της αληθοφάνειας στα ΜΜΕ (...). Και ο Γ.Β. είναι δοκιμασμένος. Οπως και η εφημερίδα που γράφει. Εχουν δώσει και δίνουν συνεχώς εξετάσεις στις αντι-ΚΚΕ προβοκάτσιες. Είναι ταγμένοι στην αναπαραγωγή της αντι-ΚΚΕ προπαγάνδας. Γι' αυτόν τον σκοπό δουλεύουν ολόκληρα επιτελεία ιμπεριαλιστικά, της άρχουσας τάξης. Και μάλιστα ενδιαφέρονται να τα αναπαράγουν προοδευτικούληδες δημοσιολόγοι ακόμη πιο καλά "αντιεξουσιαστές", που είναι και της μόδας (...). Η σταλινολογία ως αντικομμουνιστική και αντισοβιετική προπαγάνδα του διεθνούς ιμπεριαλισμού βρίσκεται στην αιχμή της διαπάλης από τον θάνατο ακόμη του Στάλιν...».

«Δημοσιογραφών» με κομματικό διορισμό και εντολή ο συντάκτης αυτού του άθλιου κειμένου ούτε που θα 'χει διαβάσει ποτέ ότι, κατά τον Αλμπέρ Καμύ, πρώτιστη δεοντολογική υποχρέωση του δημοσιογράφου είναι να αποκαλύπτει και να καταγγέλλει τον ολοκληρωτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις.

Και πάλι καλά, λέω, που δεν γνώριζε ότι σήμερα, 23 Φεβρουαρίου, έχω τα... γενέθλιά μου. Γιατί θα 'γραφε σίγουρα ότι μετέθεσα την ημερομηνία σκοπίμως για να συμπίπτουν με τα γενέθλια της ΕΠΟΝ και του Κόκκινου Στρατού - και να ψαρεύω στα θολά νερά...

«Κρα» από το στόμα κόρακος. «Λυσσασμένος αντικομμουνιστής κονδυλοφόρος», λοιπόν, η αφεντιά μου. Πλασιέ της αντι-ΚΚΕ προπαγάνδας αστικών επιτελείων. Προβοκάτορας στην υπηρεσία σκοτεινών ιμπεριαλιστικών κέντρων: Χολερικός σταλινολόγος - στην ίδια ρότα με τους μικροαστούς, τους οπορτουνιστές και τους τροτσκιστές. (Με τέτοιες ρετσινιές, Θεέ μου, στα σταλινικά καθεστώτα δεν έφταναν τα γκουλάγκ. Χώμα έτρωγες...)

Και, επιπλέον, σε εισαγωγικά «αντιεξουσιαστής» - προστάτης των κουκουλοφόρων, μαζί με τη «δήθεν πλουραλιστική» «Ελευθεροτυπία». Ετσι, για να καλύπτουμε και την επικαιρότητα και να σπιλώνουμε εκ του ασφαλούς, με όποιες συνέπειες. Στην αθλιότητα που παράγουν η τύφλωση του φανατισμού και η κομματική σκοπιμότητα, δεν υπάρχουν όρια.

Αλλά, μπάστα, σταλινόμουτρο του κερατά, που, ευτυχώς, δεν έχεις άλλη εξουσία εκτός από τη χαύνωση των αναγνωστών σου. Απολογητής και προστάτης κουκουλοφόρων ουδέποτε υπήρξα. (Προ)κάλεσα, αντιθέτως, και επανειλημμένα, όσους απ' αυτούς αισθάνονται και είναι διαδηλωτές δίκαιης οργής να αφήνουν ακάλυπτα τα φλογισμένα τους πρόσωπα... Για να μένουν, ακριβώς, με τις κουκούλες οι βαλτοί ασφαλίτες, οι τραμπούκοι, οι προβοκάτορες και οι χαφιέδες.

Αλλο τόσο διαλάλησα σε όλους τους τόνους, με την πεζοδρομιακή εμπειρία δεκαετιών, ότι καμιά σχέση με την εξεγερσιακή και επαναστατική (αντι)βία δεν έχουν φασιστικές συμπεριφορές σαν αυτή κατά του φίλου καθηγητή Γιάννη Πανούση, τρομοκρατικές επιθέσεις και δολοφονίες, καταστροφές δημοσίων αγαθών, βανδαλισμοί σε σχολεία και δημόσια κτίρια, εμπρησμοί και λεηλασίες σε βάρος βιοπαλαιστών, «μπαχαλάκηδων» χουλιγκανισμός και πλιάτσικο.

Εραστής της ελευθερίας, πάνω απ' όλα, ο χωρίς εισαγωγικά αντιεξουσιαστής, δηλαδή ο συνειδητός αναρχικός, ξέρει καλά τα όριά της: Εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Σέβεται τη ζωή ως αυταξία και τη μάνα φύση. Διακονεί την κοινωνική αλληλεγγύη και υπερασπίζεται το δικαίωμα να είσαι διαφορετικός και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Πολέμιος κάθε ολοκληρωτισμού, βλέπει τον σταλινισμό στην αντίπερα όχθη. Διότι όπου διαχειρίστηκε την εξουσία, ταύτισε τον σοσιαλισμό με τον αυταρχισμό, την αδικία, την τυραννία, το έγκλημα. Και διότι είναι αντεπανάσταση, αφού στέρησε από τους στερημένους το όραμα της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Στον «Ριζοσπάστη» πάλι (15-2-09) πήρε τη σκυτάλη από τον διευθυντή του ο πρύτανης του σταλινισμού στο ΚΚΕ Μάκης Μαΐλης. Θεωρεί ότι με τσάκωσε κλέπτοντα οπώρας, επειδή προέτρεψα να δούμε και τη συγκλονιστική ταινία του Βάιντα «Κατίν» και σαν δείγμα των σταλινικών εγκλημάτων. Ισχυρίζεται ότι είναι χαλκευμένα τα αρχεία της KGB που χρησιμοποίησαν ο Βάιντα αλλά και ο Βαλέσα και ο Γκορμπατσόφ και δεν μου πέφτει λόγος, αφού σίγουρα είναι πιο οικείος με τα της Κα-Γκε-Μπε...

Σ' ένα δισέλιδο κι αυτός, βάλθηκε να διδάξει Ιστορία κατά το δοκούν - λες και αμφισβητήθηκε από κανέναν το έπος του Στάλινγκραντ και το μεγαλείο του Πατριωτικού Πολέμου, που συνέτριψε τον χιτλερισμό.

Και ούτε λέξη για τις σταλινικές διώξεις με τα εκατομμύρια θύματα. Ούτε η παραμικρή αναφορά στον περασμένο αιώνα των παγκοσμίων πολέμων και των προδομένων επαναστάσεων, με την ανείπωτη φρίκη και τους ποταμούς αίματος από την κτηνωδία του ναζισμού και του φασισμού, αλλά και τη θηριωδία του σταλινισμού και του μαοϊσμού...

Βάλθηκε επίσης να μιλήσει για... δημοκρατία (στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί) με νοητικά επιτεύγματα αυτού του επιπέδου:

«...Η υπεράσπιση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας προϋποθέτει και τέτοιου τύπου αντιλήψεις για τη δημοκρατία, όπως αυτές που εξέφρασε ο Γ. Βότσης και η "Ελευθεροτυπία" του, που είναι ακριβώς ίδιες με του ΛΑΟΣ, της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Αστική δημοκρατία και ξερό ψωμί...».

Αν και σε τέτοιο δημόσιο «διάλογο» νιώθω να πηγαίνουν χαμένα τα λόγια μου, να θυμίσω απλώς ότι στο άρθρο μου που ερέθισε την καθοδήγηση του ΚΚΕ, δεν αποπειράθηκα καν να αντιπαραθέσω την... αστική δημοκρατία στη δικτατορία του προλεταριάτου -συνώνυμη, κατά τον Λένιν, της Εργατικής Δημοκρατίας, που τη βίωσαν, αλίμονο, σκληρά στο πετσί τους τόσοι λαοί. Μόνο τη Ρόζα Λούξεμπουργκ είχα επικαλεσθεί και τη διακήρυξή της, με τη διαχρονική αξία ότι δεν υπάρχει σοσιαλισμός χωρίς ελευθερία και δημοκρατία. Και για να τιμήσω τη μνήμη της στα 90 χρόνια από την άγρια δολοφονία της. Οσα ακριβώς και τα χρόνια ζωής του ΚΚΕ, με τους τόσους αγώνες, τις τόσες θυσίες, αλλά και αυτή την κατάντια. Τι κρίμα...
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/02/2009

ΚΑΡΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΤΑ....ΚΩΣΤΑ ΛΕΦΑΚΗ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Οι 360 μοίρες του Ζωδιακού και τα σύμβολά τους

ΚΡΙΟΣ

Μοίρες: 25-30
Άτομα που μαθαίνουν πολύ εύκολα, που αγαπούν με πάθος και θα γνωρίσουν τιμές και απολαβές.

Κυρίαρχο Πνεύμα: Lehalel
Επίκληση: Psalite Domino, qui habitat in Sion ; annuntiata inter gentes studia ejus.

Εξουσία: Έρωτας, τέχνες, επιστήμες, τύχη.

Ιδιότητες των μοιρών:
Μοίρα 26: Μοίρα της εύκολης επιτυχίας. Λάμψη και προνόμια. Είναι πιθανόν οι πλανητικοί συνδυασμοί να δώσουν στο άτομο μια τεράστια ευφυΐα και ικανότητες απίστευτες. Ό,τι και να κάνει το άτομο θα στέφεται πάντοτε από επιτυχίες και θα έχει εξαιρετική τύχη.

Μοίρα 27: Κίνδυνος παρακμής. Από την γέννησή του το άτομο έχει τάσεις που δεν συνάδουν με τα κοινωνικά πρότυπα. Δεν έχει σεβασμό προς τις κλασικές αξίες όπως η οικογένεια. Δεν είναι όμως απαραιτήτως και ανήθικο. Έχει πολύ ανοιχτό πνεύμα και πάει χρόνια μπροστά από την εποχή του. Άτομο ικανό για εφευρέσεις και μεγάλες ανακαλύψεις. Εάν η Σελήνη και ο Άρης κάνουν σύνοδο σε αυτή τη μοίρα ή στον 8ο οίκο, το άτομο κινδυνεύει από βίαιο θάνατο ή πάρα πολύ σοβαρή αρρώστια. Εάν το Vertex βρίσκεται σ’ αυτή τη μοίρα, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην όραση γιατί τα μάτια απειλούνται με μολύνσεις. Ό,τι συμβαίνει εκεί είναι προδιαγεγραμμένο και πέρα από τον έλεγχό μας.

Μοίρα 28: Η Μοίρα της εύνοιας. Εάν πρόκειται για γυναίκα, δείχνει την ροπή της προς την πολυτέλεια, την εύκολη ζωή, τις τιμές που θα έρθουν από καθαρή τύχη στη ζωή της. Τα μέσα όμως που θα μεταχειριστεί δεν συνάδουν με το ηθικό κομμάτι του βίου της. Εάν πρόκειται για άνδρα, υπάρχουν μεν οι ίδιες τάσεις, όμως με ποιότητα, γενναιοδωρία, αρετές και αξίες. Στη ζωή αυτού του άνδρα θα παίξει ένα πολύ σπουδαίο ρόλο μια πλούσια γυναίκα, είτε σαν προστάτιδά του είτε σαν σύζυγός του. Ο άντρας που γεννήθηκε σ’ αυτή τη ζωδιακή μοίρα, καταπληκτικές και χρήσιμες σχέσεις με γυναίκες. Επαγγέλματα με τα οποία θα ασχοληθεί: υφασματέμπορος, σχεδιαστής υφασμάτων, ραφή ή παραγωγή υφασμάτων.

Μοίρα 29: Μοίρα του ακούραστου μόχθου. Το άτομο θα μοχθήσει πολύ μέχρι να ανέβει και να επιτύχει. Οι γεννημένοι σε αυτή τη μοίρα ασχολούνται συνήθως με κάποια δασική εργασία, ή έχουν δραστηριότητες σχετικές με τα δάση. Υλοτόμοι, ξυλοκόποι, δασοφύλακες, υπάλληλοι ή εργάτες σε δασικές υπηρεσίες, ή απλοί περιπατητές στα δάση, ή έμποροι ξυλείας. Όλες αυτές οι ασχολίες μπορεί να είναι προσοδοφόρες και να αποφέρουν κέρδη, υπό την προϋπόθεση ο Άρης να μην βρίσκεται στον Ταύρο (εξορία του Άρη), ή σε άλλο ζώδιο της γης, Παρθένο, Αιγόκερω, σχηματίζοντας κακές όψεις με Δία, ή Αφροδίτη. Το άτομο έχει κλίση στις αγροτικές εργασίες, ασχολείται με φάρμα και οικόσιτα ζώα. Αυτή η μοίρα κάνει σύνοδο με τον αστέρα Mirach, (της φύσης της Αφροδίτης), πράγμα που σημαίνει καλή υγεία, ομορφιά, εύνοια. Όσο όμως κι αν ο Mirach είναι ευνοϊκός, δεν μπορεί να νικήσει έναν Άρη στον Ταύρο, ή έναν 7ο οίκο με κακούς πλανήτες και κακές όψεις μεταξύ τους. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή στις συνεργασίες.

Μοίρα 30: Μοίρα της συναισθηματικής αδυναμίας. Φύση με αντιθέσεις, αρκετά ανεξάρτητη. Δεν ενεργεί όπως ο πολύς κόσμος. Εγωϊστής, μαχητικός, που βάζει πάνω απ’ όλα τη δική του ευχαρίστηση. Το να μην κατανοεί τις ανάγκες των άλλων έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των φίλων του. Συχνές συγκρούσεις με οικογένεια και συνεργάτες. Πάντα μια γυναίκα, η μητέρα, ή κάποια άλλη, ή ίσως και η ίδια η σύζυγός, αν πρόκειται για άνδρα, θα παίξει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή του ατόμου που έχει γεννηθεί σε αυτή τη μοίρα του ζωδιακού. Είτε για κακό είτε για καλό, για την ευτυχία ή την δυστυχία, την άνοδο ή την πτώση του.

21.2.09

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 18 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ





















Με την αποδοχη του Σταλινισμου και τον ισχυρισμο του ΚΚΕ οτι το 20 συνεδριο του ΚΚΣΕ ηταν η δεξια παρεκλιση του σοσιαλισμου ειναι ενδιαφερον να δουμε την συναστρια του ΣΕΚΕ με το 20 συνεδριο του ΚΚΣΕ.Παρατηρουμε μια μεγαλοπρεπη συνοδο του ΠΛΟΥΤΩΝΑ-ΣΕΛΗΝΗΣ-ΔΙΑΣ με τον γενεθλιο ΚΡΟΝΟ του ΚΚΕ.Αυτος ειναι ο αστρολογικος
ορισμος του ρεφορμισμου, που το ΚΚΕ ποτε δεν μπορεσε να χωνεψει και ετσι εκανε την ανασταση του ΣΤΑΛΙΝ,πιστοι βεβαια οπαδοι του ιστορικου μεσσιανισμου....

Σταλινισμος σημαινει ληψη αποφασεων απο τον δικτατορα και τους κολλητους του,παρακολουθηση της ιδιωτικης ζωης,ποινικοποιηση της αντιθετης αποψης,εξευτελισμος σε στημενες δικες ,εγκλεισμος σε στρατωπεδα καταναγκαστικης εργασιας,δουλικη προσωπολατρια του ηγετη,λογοκρισια αλλα και διαστρεβλωση των γεγονοτων και της ιστοριας,ωστε να ταιριαζουν με την επισημη αποψη.Αυτη την προταση θελει το ΚΚΕ για παρτυ του.Ολα τα ευρωπαικα κομμουνιστικα απερριψαν τον σταλινισμο και μονο το ΚΚΕ και καποια τριτοκοσμικα ΚΚ ειναι θιασωτες του ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ.Υψιστη στιγμη του Σταλινικου ΚΚΕ ηταν η δημιουργια της ΟΠΛΑ που στην διαρκεια των Δεκεμβριανων του1944 σκοτωσαν ολους τους τροσκιστες,γιατι δεν μπορεσαν ποτε να χωνεψουν την κυριαρχια τους μεχρι το 1930,στο λαικο εργατικο κινημα.Μονο με την ελευση του Ν.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ το 1930 το ΚΚΕ πηρε κεφαλι στον πολιτικο στιβο,με σταλινικες βεβαια μεθοδους.

Ο Σταλινισμος και ο θρησκευτικος φονταμενταλισμος,ως κοσμοδιορθωτισμοι,εχουν κοινα σημεια.Γνωριζουν και οι δυο οτι ο αγωνας θα ειναι νομοτελειακα νικηφορος.Καμμια φορα συμμαχουν,οπως συμβαινει στην χωρα μας και βλεπουμε σε διαδηλωσεις αγκαλιασμενα τα εξαπτερυγα και τα σφυροδρεπανα....


Κατοικώντας σ' ένα σκοτεινό και βίαιο Σύμπαν



Του ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗ

Η εικόνα που μας προσφέρει η σύγχρονη επιστήμη για τη δομή και την εξέλιξη του Σύμπαντος είναι μάλλον ασυνήθιστη, σχεδόν υπερρεαλιστική. Η παλαιότερη υποψία ότι το Σύμπαν μας περιέχει μια μεγάλη, και παντελώς άγνωστη, ποσότητα ύλης και ενέργειας θεωρείται σήμερα βεβαιότητα. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το σοκ που προκάλεσε, στα τέλη του εικοστού αιώνα, η είδηση ότι μέχρι τότε η Φυσική είχε αγνοήσει τα 3/4 της συνολικής μάζας-ενέργειας του Σύμπαντος!

Σύντομα όμως οι φυσικοί συνήλθαν από το σοκ κι άρχισαν να αναζητούν κάποιες λογικές απαντήσεις στα άκρως ενοχλητικά ερωτήματα που θέτει η παρουσία της «σκοτεινής» ύλης και ενέργειας στον κόσμο. Δημιουργήθηκε, μάλιστα, και ένας νέος επιστημονικός κλάδος που μελετά αυτά τα φαινόμενα: η «αστροσωματιδιακή φυσική».

Ζητήσαμε λοιπόν από τον Σταύρο Κατσανέβα, επιφανή Ελληνα αστροσωματιδιακό φυσικό, να μας εξηγήσει με ποιο τρόπο επιχειρεί σήμερα η επιστήμη να ρίξει κάποιο φως στην πιο σκοτεινή πλευρά του Σύμπαντος.

Η γνωστή σε όλους ορατή ύλη, από την οποία αποτελούνται τα αστέρια, οι πλανήτες και τα σώματά μας, αντιστοιχεί μόλις στο 4% της συνολικής ύλης-ενέργειας που υπάρχει στο Σύμπαν. Το υπόλοιπο 96% είναι ένα μυστηριώδες μείγμα από «σκοτεινή ύλη» και «σκοτεινή ενέργεια».

Παραδόξως, οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξη της σκοτεινής ύλης ήταν γνωστές ήδη από τη δεκαετία του 1930, αλλά αγνοήθηκαν συστηματικά. Ομως στα τέλη του εικοστού αιώνα δύο ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες ανακοίνωσαν τις έρευνές τους, που απεδείκνυαν ότι οι μέχρι τότε έρευνες είχαν αγνοήσει τα 3/4 της συνολικής μάζας-ενέργειας του Σύμπαντος! Την πρώτη ερευνητική ομάδα διηύθυνε ο διάσημος αστροφυσικός Σολ Πέρλμουτερ του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ των ΗΠΑ, ενώ η δεύτερη ομάδα ήταν μια διεθνής συνεργασία μεταξύ του Μπράιαν Σμιτ (Αυστραλία) και του Ρόμπερτ Κίρσνερ (ΗΠΑ).

Στο ερώτημα γιατί η Φυσική χρειάστηκε τόσο χρόνο για να αποκαλύψει την ύπαρξη αυτής της τεράστιας ποσότητας «σκοτεινής ύλης» στο Σύμπαν η απάντηση είναι απλή: επειδή αυτή η ύλη δεν εκπέμπει φώς ή κάποια άλλη μορφή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Αρα ήταν αδύνατον να ανιχνευθεί άμεσα με τα συνήθη τηλεσκόπια ή ραδιοτηλεσκόπια.

Την παρουσία της μπορούμε να την ανιχνεύσουμε μόνον έμμεσα: μελετώντας τις ταχύτητες περιφοράς των εξωτερικών άστρων στους βραχίονες των γαλαξιών ή από τα φαινόμενα της λεγόμενης «βαρυτικής εστίασης του φωτός».

Αυτή η δεύτερη έμμεση αλλά αποφασιστική ένδειξη έχει να κάνει με το γεγονός ότι η σκοτεινή ύλη, ενώ είναι αόρατη επειδή δεν αλληλεπιδρά με τη γνωστή μας ύλη, είναι ωστόσο βέβαιο ότι θα πρέπει να έχει κάποια μάζα. Και εφόσον η θεωρία του Αϊνστάιν περί καμπύλωσης του χωροχρόνου από την παρουσία της μάζας είναι σωστή, τότε και η μάζα της σκοτεινής ύλης θα πρέπει να καμπυλώνει το τμήμα του χωροχρόνου που την περιέχει.

Οπως μας εξηγεί ο Σταύρος Κατσανέβας: «Στη θεωρία της Γενικής Σχετικότητας, η μάζα καμπυλώνει τον χώρο γύρω της ώστε η τροχιά του φωτός παύει να είναι ευθύγραμμη, αλλά ακολουθεί την καμπυλότητα του χώρου. Η μάζα, ορατή και μη, παίζει τον ρόλο βαρυτικού φακού, εστιάζει δηλαδή το φως των μακρινών γαλαξιών, δημιουργώντας οπτικά φαινόμενα: εστιάσεις, κατοπτρισμούς, φαινομενικές επιμηκύνσεις κ.λπ.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα φαινόμενα και υπολογίζοντας κατά πόσο το φως μακρινών γαλαξιών απέκλινε από την ευθεία, μπορούμε να υπολογίσουμε πόση μάζα μεσολαβεί ανάμεσα σ' αυτούς τους γαλαξίες και τη Γη. Μπορούμε δηλαδή να χαρτογραφήσουμε αυτή τη μάζα ανεξάρτητα από το αν εκπέμπει φως η όχι. Και αυτού του είδους οι χαρτογραφήσεις έδειξαν ότι η μάζα στην άμεση αστρική μας γειτονιά είναι πολύ περισσότερη από την ορατή».

Ομως οι δυσάρεστες εκπλήξεις για τους φυσικούς δεν τελείωσαν με την ανακάλυψη της σκοτεινής ύλης. Πιο πρόσφατα ήρθε να προστεθεί μια ακόμη πιο αινιγματική παρουσία: η σκοτεινή ενέργεια. Οι αστροφυσικοί κατέληξαν στην άκρως ενοχλητική διαπίστωση ότι το Σύμπαν μας διαστέλλεται συνεχώς, και μάλιστα με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Αναλύοντας τη συμπεριφορά κάποιων μακρινών αστεριών, που ονομάζονται «υπερκαινοφανείς αστέρες» επειδή τελειώνουν τη ζωή τους με μια γιγάντια έκρηξη, διαπίστωσαν ότι αυτές οι εκρήξεις ήταν λιγότερο φωτεινές απ' όσο περίμεναν.

Συνεπώς, υπάρχει κάτι στο Σύμπαν που επιταχύνει αντί να επιβραδύνει τη διαστολή του. Γεγονός που συνεπάγεται ότι όλη η σκοτεινή και όλη η ορατή ύλη μαζί, δηλαδή η συνολική μάζα του σύμπαντος, καθώς και οι βαρυτικές ελκτικές δυνάμεις που αυτή η μάζα αναπτύσσει, δεν είναι πλέον σε θέση να συγκρατήσουν την επιταχυνόμενη διαστολή του Σύμπαντος.

Ολες οι παρατηρήσεις επιβεβαιώνουν την ανάγκη ύπαρξης στο Σύμπαν μιας άγνωστης αλλά πολύ ισχυρής «αντιβαρυτικής δύναμης» που το ωθεί να δραπετεύει. Και επειδή οι επιστήμονες αγνοούν τη φύση και την προέλευση αυτής της άγνωστης μορφής ενέργειας, την αποκαλούν «σκοτεινή ενέργεια» ή «ενέργεια του κενού».

Ετσι, από αυτές τις μετρήσεις των κοσμολογικών διακυμάνσεων, οι αστροφυσικοί κατάφεραν να υπολογίσουν με μεγάλη ακρίβεια την πυκνότητα της σκοτεινής κοσμικής ύλης και ενέργειας και κατέληξαν στη βεβαιότητα ότι η ορατή ύλη δεν αποτελεί παρά μόνο το 4% της ύλης και της ενέργειας του Σύμπαντος, ενώ το υπόλοιπο 96% αποτελείται από σκοτεινή ύλη (23%) και σκοτεινή ενέργεια (73%).

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι κατοικούμε σ' ένα βίαιο, σκοτεινό αλλά, ευτυχώς, όχι αφιλόξενο Σύμπαν, εφόσον εξακολουθούμε να υπάρχουμε και προσπαθούμε να επινοήσουμε τρόπους για να διαφωτίσουμε τις πιο σκοτεινές πτυχές του.


2 - 21/02/2009

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ-21 Φεβρουαρίου

το 1431... αρχίζει η δίκη της Ιωάννας της Λορένης.


το 1613... ανακηρύσσεται Τσάρος ο Μιχαήλ Ρωμανόφ (3 Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο). Η δυναστεία έμεινε στο θρόνο για 3 αιώνες, έως την Οκτωβριανή Επανάσταση το 1917.


το 1728... γεννιέται ο Τσάρος της Ρωσίας, Πέτρος ο Γ΄, σύζυγος της Αικατερίνης της Μεγάλης. Πεθαίνει το 1762 σε ηλικία 34 ετών.


το 1824... πεθαίνει ο Ευγένιος ντε Μποαρνέ, γιος της Ιωσηφίνας, συζύγου του Ναπολέοντα.


το 1842... ο Τζον Γκρίνο πατεντάρει τη ραπτομηχανή.


το 1848... τυπώνεται στο Λονδίνο το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, το οποία έγραψε ο Καρλ Μαρξ με τη βοήθεια του Φρεντερίκου Έγκελς.


το 1878... εκδίδεται στις ΗΠΑ ο πρώτος τηλεφωνικός κατάλογος. Οι σελίδες του περιλαμβάνουν 50 ονόματα.


το 1893... γεννιέται στο Λινάρες της Ισπανίας ο κιθαρίστας Αντρέα Σεγκόβια. Πεθαίνει το 1987 σε ηλικία 94 ετών.


το 1893... ο Τόμας Έντισον παίρνει για τις εφευρέσεις του δύο πατέντες από τις ΗΠΑ, τη μία εκ των οποίων για τις πυρακτωμένες λυχνίες.


το 1895... γεννιέται ο Δανός νομπελίστας βιοχημικός Χένρικ Καρλ Πέτερ Νταμ.


το 1901... οι συμμαχικές δυνάμεις συμφωνούν για την Κίνα, ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες εδαφικές παραχωρήσεις χωρίς διεθνή συγκατάθεση.


το 1903... γεννιέται στο Παρίσι η Αμερικανίδα συγγραφέας Αναΐς Νιν. Πεθαίνει το 1977 σε ηλικία 74 ετών.


το 1913... ο ελληνικός Στρατός κυριεύει το οχυρωμένο Μπιζάνι και απελευθερώνει τα Γιάννενα από τους Τούρκους. Ο Εσάτ Πασάς αναζητά όλο τη νύχτα το στρατηγείο του διαδόχου Κωνσταντίνου για να παραδοθεί. Οι αιχμάλωτοι φτάνουν τους 30.000.


το 1915... κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Γερμανοί Ναζί νικούν τους Ρώσους στη δεύτερη μάχη των Λιμνών της Μασουρίας. Οι Ρώσοι χάνουν περισσότερους από 200.000 άνδρες.


το 1916... ξεκινάει η Μάχη της Βερντούν στη Γαλλία, η οποία προκάλεσε το θάνατο 250.000 ανθρώπων.


το 1921... οι Σύμμαχοι αρχίζουν στο Λονδίνο διεθνή διάσκεψη για την Εγγύς Ανατολή. Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στις ελληνοτουρκικές συνοριακές διαμάχες.


το 1922... ο Ντε Βαλέρα ανακηρύσσει τους Ρεπουμπλικανούς τη μόνη νόμιμη εξουσία στην Ιρλανδία.


το 1924... γεννιέται ο Ρόμπερτ Μουγκάμπι, ο πρώτος πρωθυπουργός της Ζιμπάμπουε.


το 1925... γεννιέται ο Αμερικανός σκηνοθέτης Σαμ Πέκινπα. Πεθαίνει το 1984 σε ηλικία 59 ετών.


το 1925... το περιοδικό "The New Yorker" εκδίδει το πρώτο τεύχος του.


το 1926... κάνει πρεμιέρα η πρώτη αμερικανική κινηματογραφική ταινία της "θείας" Γκρέτα Γκάρμπο, στη Νέα Υόρκη.


το 1927... γεννιέται ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Ουμπέρ ντε Ζιβανσί.


το 1930... οι Γερμανοί αρχίζουν την κατασκευή του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς.


το 1932... η ΕΣΣΔ αφαιρεί τη ρωσική υπηκοότητα από το Λέων Τρότσκι, έναν από τους ηγέτες της Οκτωβριανής Επανάστασης.


το 1933... γεννιέται η Αφροαμερικανή τραγουδίστρια Νίνα Σιμόν. Πεθαίνει το 2003 στη Γαλλία σε ηλικία 70 ετών.


το 1934... γαλλικά στρατεύματα πολεμούν τους Βερβερίνους στο ΝΔ Μαρόκο.


το 1939... αρχίζει στην Ελλάδα η Βαλκανική Διάσκεψη Βουκουρεστίου, με τη συμμετοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού.


το 1941... κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου ιεπτά ιταλικά αεροπλάνα καταρρίπτονται στην Ελλάδα.


το 1942... γεννιέται η Γερμανίδα ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Μαργκερέτε φον Τρότα.


το 1943... στη Βόρεια Αφρική, γερμανικά τανκ και δυο τάγματα πεζικού σπάνε τις γραμμές των Συμμάχων και καταλαμβάνουν το πέρασμα Κασερίνε.


το 1945... πεθαίνει σε ηλικία 43 ετών από εγκεφαλικό, όντας αιχμάλωτος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης του ιαπωνικού στρατού ο Σκωτσέζος Έρικ Λίντελ, χρυσός 400άρης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 1924, που το επίτευγμά του αποτελεί το κύριο θέμα της ταινίας "Οι Δρόμοι της Φωτιάς".


το 1947... στη Νέα Υόρκη ο Έντουν Λαντ παρουσιάζει την πρώτη φωτογραφική μηχανή, που βγάζει στιγμιαίες φωτογραφίες, την Πόλαροϊντ.


το 1948... εγκαθιδρύεται η NASCAR.


το 1949... η Νικαράγουα και η Κόστα Ρίκα υπογράφουν Σύμφωνο Φιλίας με το οποίο τερματίζονται οι εχθροπραξίες στα σύνορα των δύο χωρών.


το 1950... η Γιουγκοσλαβία ξεκινά διπλωματικές σχέσεις με την κυβέρνηση του Χο Τσι-μινχ στο Βιετνάμ.


το 1952... ο Ντικ Μπάτον εκτελεί το πρώτο triple jump σε αγώνα καλλιτεχνικού πατινάζ


το 1952... παντρεύεται η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, το δεύτερο σύζυγό της σε ηλικία 20 ετών.


το 1953... γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός Ουίλιαμ Πέτερσεν.


το 1953... οι Φράνσις Κρικ και Τζέιμς Ουάτσον ανακαλύπτουν τη δομή του μορίου DNA.


το 1954... γίνεται γνωστό ότι 3.000 μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γεωργίας έχουν διαγραφτεί τα τελευταία δυο χρόνια στην ΕΣΣΔ.


το 1958... γεννιέται η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μέρι Τσάπιν Κάρπεντερ.


το 1959... ο Βρετανός πρωθυπουργός Χάρολντ Μακμίλαν γίνεται ο πρώτος δυτικός ηγέτης, που επισκέπτεται μεταπολεμικά τη Σοβιετική Ένωση.


το 1960... ο Φιντέλ Κάστρο κρατικοποιεί όλες τις επιχειρήσεις στην Κούβα.


το 1961... γεννιέται ο Αμερικανός οδηγός αγώνων Ντέιβι Άλισον. Πεθαίνει το 1993 σε ηλικία 32 ετών.


το 1961... γεννιέται ο Αμερικανός συγγραφέας του "Fight Club" Τσακ Πάλανιουκ.


το 1961... ο γαλλικός πύραυλος Βερονίκ, με πλήρωμα έναν ποντικό, επιστρέφει στη Γη, αφού έφτασε σε ύψος 95 μιλίων.


το 1962... γεννιέται ο Αμερικανός συγγραφέας Ντέιβιν Φόστερ Ουάλας.


το 1963... γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός Γουίλιαμ Μπόλντουϊν.


το 1963... η Σοβιετική Ένωση προειδοποιεί τις ΗΠΑ, ότι μια επίθεση στην Κούβα θα μπορούσε να σημάνει την έναρξη ενός παγκόσμιου πολέμου.


το 1965... δολοφονείται στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 40 ετών ο Μάλκομ Χ, ο Αφροαμερικανός εθνικιστής και μουσουλμάνος θρησκευτικός ηγέτης από τρεις αντίπαλους μαύρους μουσουλμάνους. Είχε αποχωρήσει από το "Έθνος του Ισλάμ" πριν από περίπου ένα χρόνο ενώ είχε γλιτώσει από αρκετές απόπειρες εναντίον της ζωής του τους τελευταίους μήνες.


το 1967... πεθαίνει σε ηλικία 38 ετών ο Αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Τσαρλς Μπόμοντ, ο οποίος είχε γράψει το σενάριο πολλών επεισοδίων της σειράς "Στη ζώνη του Λυκόφωτος".


το 1969... μετατρέπεται σε καζίνο το ξενοδοχείο "Μον Παρνές".


το 1970... σκοτώνονται 47 άνθρωποι μετά από έκρηξη και συντριβή ελβετικού αεροσκάφους με προορισμό το Ισραήλ.


το 1972... ο Μάο Τσε Τουνγκ συναντάται στην Κίνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον.


το 1972... το σοβιετικό μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Λούνα 20 προσσεληνώνεται.


το 1973... ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος καταρρίπτει ένα αεροπλάνο των λιβυκών αερογραμμών σκοτώνοντας 108 άτομα.


το 1973... οι φοιτητές της Νομικής Αθηνών εξεγείρονται κατά της χούντας των συνταγματαρχών.


το 1973... στο Λάος, οι δύο εμπόλεμες πλευρές υπογράφουν συμφωνία με στόχο τον τερματισμό του πολέμου.


το 1975... 32 μέλη της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατηγόρησαν το Ισραήλ για ενέργειες που στρέφονται κατά των Αράβων στα κατεχόμενα εδάφη.


το 1981... πεθαίνει ο φιλόσοφος και ακαδημαϊκός Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος.


το 1986... γεννιέται η Βρετανίδα τραγουδίστρια κλασικού ρεπερτορίου, Σάρλοτ Τσερτς.


το 1989... φυλακίζεται από τις κομμουνιστικές αρχές της Πράγας ο Τσέχος θεατρικός συγγραφέας και μετέπειτα Πρόεδρος της Τσεχίας, Βάτσλαβ Χάβελ, με τις κατηγορίες της υποκίνησης σε στάση και παρεμπόδιση Δικαιοσύνης.


το 1991... πεθαίνει σε ηλικία 72 ετών η διάσημη πρίμα μπαλαρίνα Μαργκότ Φοντέιν.


το 1992... απεργούν οι Αλβανοί αστυνομικοί διαμαρτυρόμενοι για τις κακές συνθήκες διαβίωσης και εργασίας.


το 1992... ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Μάνφρεντ Βέρνερ ανακοινώνει ότι, οι χώρες της Κοινοπολιτείας θα πρέπει να ενταχθούν στο Συμβούλιο Συνεργασίας της Συμμαχίας.


το 1993... ο Τούρκος Πρόεδρος Τουργκούτ Οζάλ κατηγορεί τους Έλληνες για "σοβινισμό", σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.


το 1994... κυκλοφορεί στην Ελλάδα το πρώτο φύλλο της αθλητικής εφημερίδας "Sportime" σε μορφή ταμπλόιντ δημιουργώντας νέα δεδομένα στο χώρο του αθλητικού Τύπου. Η καινοτομία της νέας εφημερίδας έγκειται στο γεγονός ότι, περιλαμβάνονται και σελίδες με πολιτικές ειδήσεις.


το 1994... με τα μελανότερα χρώματα περιγράφουν την κατάσταση του ελληνισμού της Ίμβρου, οι Έλληνες βουλευτές, που επισκέπτονται το νησί, τονίζοντας την ανάγκη για διεθνοποίηση του προβλήματος.


το 1994... στο 44ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, τη Χρυσή Άρκτο κερδίζει ο Ιρλανδός σκηνοθέτης Σέρινταν για την ταινία του "Εις το όνομα του Πατρός".


το 1994... στο Πακιστάν, ειδικές δυνάμεις εισβάλουν στην πρεσβεία του Αφγανιστάν και απελευθερώνουν πέντε μαθητές, σκοτώνοντας τους τρεις ένοπλους Αφγανούς, που τους κρατούσαν ομήρους.


το 1995... ΗΠΑ και Μεξικό καταλήγουν σε συμφωνία για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανόρθωση της δοκιμαζόμενης μεξικανικής οικονομίας.


το 1995... ο Αμερικανός εκατομμυριούχος Στιβ Φόσετ προσγειώνεται στον Καναδά και γίνεται ο πρώτος άνθρωπος, που διασχίζει μόνος τον Ειρηνικό Ωκεανό με αερόστατο.


το 1995... πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργίας πολυδύναμων αστυνομικών τμημάτων, στα οποία θα συγχωνευθούν πολλές αστυνομικές υπηρεσίες, ανακοινώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Στέλιος Παπαθεμελής.


το 1996... θύελλα αντιδράσεων από Κυβέρνηση και κόμματα προκαλεί η βίαιη εισβολή των ΕΚΑΜ σε τσιγγάνικο καταυλισμό στον Ασπρόπυργο.


το 1997... η FIFA προτείνει την χρήση video replay σε ποδοσφαιρικούς αγώνες για την διαλεύκανση των αμφισβητούμενων φάσεων.


το 1997... νέος πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής αναδεικνύεται ο Μητροπολίτης Καμερούν Πέτρος Παπαπέτρου. Ο Πατριάρχης Πέτρος βρήκε τραγικό θάνατο το Σεπτέμβριο 2004, όταν συνετρίβη στα ανοιχτά της Σιθωνίας το ελικόπτερο Σινούκ στο οποίο επέβαινε.


το 1997... ο Αιθίοπας Χαϊλέ Σελασιέ γίνεται ο πρώτος αθλητής, που σπάει το φράγμα των 13 λεπτών στα 5000μ. κλειστού στίβου με παγκόσμιο ρεκόρ 12:59.04.


το 1999... για πρώτη φορά στο ισπανικό ποδόσφαιρο, στον αγώνα Εσπανιόλ-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ο τέταρτος διαιτητής είναι γυναίκα.


το 1999... στον αγώνα του νοτιοαφρικανικού πρωταθλήματος Try Again - Wellebies, ο διαιτητής Μοκγκέτι πυροβολεί και σκοτώνει τον 20χρονο παίκτη Μακβέτα, όταν ο τελευταίος του επιτίθεται με μαχαίρι για να διαμαρτυρηθεί για μια υπόδειξη του διαιτητή.


το 2000... ο Βαγγέλης Ρούπακας οδηγεί την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του πρώτου για τον σύλλογο Κυπέλλου Ισπανίας στο πόλο και μπαίνει στο πάνθεον των Ελλήνων τεχνικών, που κερδίζουν τίτλους στον πάγκο ευρωπαϊκών ομάδων με πρώτο το Γιάννη Γιαννουρή, Κυπελλούχο Ιταλίας με την Πεσκάρα.

20.2.09

Διαμάχη σχετικά με τα εμβρυϊκά κύτταρα θέτει σε κίνδυνο νέες θεραπείες.

Μια διαμάχη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τη χρήση εμβρυϊκών κυττάρων, απειλεί την εξέλιξη νεοανακαλυφθεντων θεραπειών για βαριά άρρωστους. Αφορμή ήταν μια νέα διάταξη, η οποία περιορίζει πανευρωπαϊκά την άδεια κυκλοφορίας επαναστατικών φαρμάκων, η οποία ψηφίστηκε από συντηρητικά μέλη του κοινοβουλίου, λόγω διαφορετικής ηθικής δεοντολογίας. Η ένωση Συντηρητικών και Πράσινων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέλει, εξαιτίας των ηθικών αυτών διαφωνιών, να απομακρύνει σκευάσματα, των οποίων η σύσταση βασίστηκε σε εμβρυϊκά κύτταρα. Οι Δημοκρατικοί και οι Φιλελεύθεροι από την άλλη, προειδοποιούν ότι οι περιορισμοί αυτοί θα δυσκολέψουν τις νέες θεραπείες. Ο Διακανονισμός για τη μορφή των νέων θεραπειών αφορά προϊόντα όπως το τεχνητό δέρμα για τις περιπτώσεις εγκαυμάτων, καθώς και προϊόντα γενετικής και κυτταρικής θεραπείας. Ο Διακανονισμός αυτός θα πρέπει να επιτρέπει την εφαρμογή νέων θεραπειών στην ΕΕ, σε περιπτώσεις που η Ιατρική υπόσχεται επιτυχία όσον αφορά τον καρκίνο και το Αλτσχαιμερ. Μέχρι τώρα οι Φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες φέρνουν στην αγορά ανάλογες θεραπείες, πρέπει ξεχωριστά σε κάθε χωρα της ΕΕ, να ζητάνε ανάλογη έγκριση. Αυτό εμποδίζει την εξέλιξη νέων θεραπειών. Για τους Συντηρητικούς όμως και τους Πράσινους, η ηθική πλευρά του ζητήματος βαραίνει ιδιαιτέρα.

Οι Δημοκρατικοί και οι Φιλελεύθεροι υποστηρίζουν ότι ο Διακανονισμός θα σεβαστεί την απαγόρευση να χρησιμοποιηθούν εμβρυϊκά κύτταρα για τις νέες θεραπείες..

Εάν καταφέρουν οι Συντηρητικοί και μπλοκάρουν τον Διακανονισμό, τοτε οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να καταφύγουν σε άλλη λύση.

Alan Leo,
ο πατερας της συγχρονης αστρολογιας.


Ο Alan Leo γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου 1860, στο Λονδίνο και θεωρείται ο ποτέρας της σύγχρονης αστρολογίας. Από μικρή ηλικία ξεκινάει να εργάζεται σαν έμπορος, σε φαρμακείο, πωλητής ραπτομηχανών, αλλά τον περισσότερο καιρό παρέμενε άνεργος.
Σε επαφή με την αστρολογία ήρθε το 1885, αλλάζοντας το επίθετο του ανάλογα με το ζώδιο του και έγινε μέλος της Ουράνιας Αδελφότητας, ερχόμενος σε επαφή με την παραψυχολογία, την αριθμοσοφια, την γεωμετρία. Την περίοδο αυτή γνωρίζει και τον John Thomas, ο οποίος σχεδίαζε χειροποίητα ωροσκοπία και φυλακτά και ήταν γνωστός για τις θεραπευτικές του ικανότητες. Το κάθε μέλος της αδελφότητας υιοθέτησε και ένα μυστικό όνομα, ανάλογα με τα αστρολογικά γνωρίσματα του ωροσκόπιου του. Του Leo ηταν Agorel. Έγραφε πολύ συχνά στο περιοδικό της Αδελφότητας, The Occultist, κάνοντας ταξίδια σε όλο τον κόσμο.
Το 1888 γνωρίζει τον αστρολόγο Frederick Lacey (Aphorel) επίσης μέλος της Αδελφότητας του Thomas,ο οποίος ζητούσε αστρολόγους. Ο Lacey έκανε μια πολυτάραχη ζωή, έχοντας δυο γυναίκες και δυο σπιτικά. Αυτός σύστησε τον Leo στον αστρολόγο Walter Old (κατοπινό Walter Gornold). Ο Old ήταν θεοσοφιστής και μέλος του κυκλου εσωτερισμού Blavatsky.
Ο Leo έγινε επίσημο μέλος της θεοσοφικής κοινωνίας το 1890. Το περιοδικό The Astrologer's Magazine εμφανίστηκε το 21 Νοεμβρίου 1889 με την ανεπανάληπτη προσφορά του να σχεδιάζει τα ωροσκόπια των νέων συνδρομητών! Την πρώτη κιόλας χρονιά ο Leo και ο Lacey σχεδίασαν 1500 ωροσκόπια. Ο Leo κατάφερε να κάνει την αστρολογία προσιτή και κατανοητή στις μάζες, εκδίδοντας στην κυριολεξία αστρολογία τσέπης.

19.2.09

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΩΡΟΣΚΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΕΦΑΚΗ

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ...ΚΩΣΤΑ ΛΕΦΑΚΗ ΚΑΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Στο τελευταιο τευχος του αστρολογικου περιοδικου ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ο κ.Κωστας Λεφακης δινει συνεντευξη με τιτλο ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΦΑΚΗΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ.Μαθαμε οτι αγαπαει τις γυναικες αλλα..καποια διασημη φιλη του τον προδωσε.Μια γνωστη γυναικα απο την σοουμπιζ τον κυνηγησε και τον αφησε εξω απο την τηλεοραση γιατι ηταν καλος αστρολογος...Στην γυναικα αυτη,ααφου παντρευτηκε,της εκανε προβλεψη χωρισμου.Η αλλη δεν τον πιστεψε και του εκανε πολεμο....να μην τον δει κανενας στην τηλεοραση.Τον σκοπο της τον πετυχε και τωρα περιμενει πανυγυρικη επιστροφη.Αυτα παθαινει καποιος ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ....

D.C.A. DiChloroAcetate μια ελπιδα για τον καρκινο?


Υπάρχουν θεραπείες για τον καρκίνο που το υπουργείο υγείας δεν θέλει να γνωρίζετε.
Παρακολουθήστε το βίντεο και σκεφτείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε για να σωθούν ζωές!
Διαδώστε αυτό το βίντεο όπου μπορείτε.

Βγήκε το νέο επαναστατικό φάρμακο για τον καρκίνο από ερευνητική ομάδα του Καναδά με προϊστάμενο έλληνα ερευνητή του εξωτερικού. Δραστική αντιμετώπιση των καρκίνων Πνεύμονα, Εγκεφάλου και Στήθους και δευτερευόντως άλλων μορφών, δίχως τις παρενέργειες της τυπικής χημειοθεραπείας. Εργαστηριακή επίτευξη συρρίκνωσης καρκινικών όγκων πάνω από 70%.

Εμποδίζεται να βγει στην αγορά και να χρηματοδοτηθούν οι έρευνες επειδή το φάρμακο δεν είναι συμβατό με τους αμείλικτους νόμους του Καπιταλισμού του πλέγματος των φαρμακοβιομηχανιών και της Νέας Τάξης.

Για μια ακόμα φορά οι έλληνες του εξωτερικού μεγαλουργούν και πρωτοστατούν στην μάχη εναντίον του καρκίνου.

Ιστοσελίδα του Δρ.Μιχαλάκη πάνω στο DCA Πανεπιστήμιο Αλμπερτα:
http://www.depmed.ualberta.ca/dca/

Τελευταία επιστολή του Δρ.Μιχαλάκη - Οκτώβριος 2008:
http://andromedios.blogspot.com/2009/...


ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ....ΔΕΞΙΕΣ ΜΑΣΕΣ


ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ Συνδέσμου Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδος (Σ.Ε.Μ.Ε.Ε.)
Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ
έχει κάποιες ιδιαιτερότητες.
1) ανήκει σε κόμμα που είναι στη βουλή, το ΚΚΕ!
2) δεν έχει κανένα προσωπικό επιχειρηματικό ρίσκο!
3) τελευταία πήρανε επιδότηση χωρίς απολύτως διαφανή κριτήρια 1.000.000 ευρώ!
4) αρκετοί δήμοι ανήκουν στο ΚΚΕ όπως και δημοτικές επιχειρήσεις από όπου παίρνουν όλες τις δουλειές!
5) τα κεφάλαια προέρχονται από εισφορές μελών. Τσάμπα χρήμα!
6) Στο βωμό των πολιτικών διαπραγματεύσεων, έχουνε πάρει όλες τις δουλειές από
το Δημόσιο, εφημερίδες, περιοδικά, νομαρχίες, δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις, όλες τις μεγάλες εταιρείες, το ΒΕΑ, και όλα τα συνδικαλιστικά έντυπα. Ακόμα και δεξιές εφημερίδες τυπώνουν για να τους εξασφαλίσουν ήρεμο εργασιακό περιβάλλον!
7) διαθέτουν μια ολόκληρη στρατιά επαγγελματικών στελεχών του κόμματος σε όλες τις ειδικότητες!
8) διαθέτουν μια ολόκληρη στρατιά από επαγγελματίες συνδικαλιστές όπου οι περισσότεροι κατεβαίνουν για βουλευτές και με αυτούς πολεμάνε τους ανταγωνιστές τους!
9) οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή του δημοσίου τομέα με συνδικαλιστικό σωματείο εργαζομένων και πρόεδρο που ανήκει πολιτικά στο ΚΚΕ τυπώνουν όλα τα έντυπα τους στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ.!
10) οι εργαζόμενοί τους δεν έχουν κάνει ποτέ απεργία ούτε ποτέ έχει σταματήσει η παραγωγή!
11) καμία δημόσια υπηρεσία δεν τολμάει να εισβάλει στις εγκαταστάσεις τους όπως κάνουν σε τόσους άλλους συναδέλφους!
12) Δεν μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν!
13) το 2008 ο τζίρος της τυποεκδοτικής είναι περίπου 80.000.000 ζεστό χρήμα που το άρπαξαν με κομματικά, πολιτικά και συνδικαλιστηκά μέσα από εμάς.

ΘΕΤΟΥΜΕ ΔΥΟ ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Ποιο άλλο τυπογραφείο πανελλαδικά
λειτουργεί όπως η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ ΤΟΥ ΚΚΕ;
Μας ανταγωνίζονται αθέμιτα ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Εσείς, το συνδικαλιστικό μας όργανο αντί να συσπειρώσετε τα τυπογραφεία, διαπραγματεύεστε με τους βουλευτοσυνδικα/ληστές τα έμμισθα κομματόσκυλα του κκε.
Προσπαθείτε να επιβάλλετε πανελλαδικά σε όλους την κατάπτυστη ΣΣΕ που δεν την θέλουν ούτε τα μέλη σας.
Μοναδικό σκοπό έχουν να σας εκθέσουν, χρησιμοποιούν τους εργασιακούς χώρους για να μαζεύουν ψήφους και γελάνε εις βάρος μας .

Δεν έχετε ψυχή μωρέ! Να αντιδράσετε , να σταθείτε στο ύψος το περιστάσεων, Βγείτε και πάρτε θέση για όλα τα θέματα. Συσπειρώστε των κλάδο. Θα δοθεί σκληρή απάντηση...

Όταν ξεκληρίζεται η τυπογραφεία, το μόνο που κάνετε είναι να κρύβεστε.

Με εκτίμηση
typografeio
Συνάδελφοι. Αποτέλεσμα θα έχουμε μόνο εάν ξεπεράσουμε τη λάθος αντίληψη και ενεργούμε συλλογικά. Το να υπάρχουμε και να έχουμε άποψη είναι πολύ σημαντικό.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΣΕΜΕΕ
ισχύει μόνο για όσους συναδέλφους
είναι μέλη του ΣΕΜΕΕ.
Μετά από ενέργειες συναδέλφων και της ΓΣΕΒΕΕ δεν έχει κηρυχθεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!!!
ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ...
Το ΔΣ του ΣΕΜΕΕ κατάφερε για μια ακόμα φορά να κάνει άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία.
Δημοσιοποίησε όλο το απόρρητο αρχείο των μελών του στο διαδίκτυο

Όσο απίστευτο και να σας φαίνεται… πατήστε εδώ … http://www.semee.gr/greek/meli.htm
… τα σχόλια δικά σας!!!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.typografeio.blogspot.com



--
www.typografeio.blogspot.com
Διαδικτυακό βήμα ιδιοκτητών τυπογραφείων, βιβλιοδετείων,
προεκτύπωσης.
typografeio