31.8.08

FREE-PRESS ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ

Την δευτερα 1-9-2008 κυκλοφορει απο 12μμ σε ολους τους σταθμους ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ το free-press αστρολογικο περιοδικο ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ.Με θεματα που Θα σας συναρπασουν και πολλες εκπληξεις.Προλάβετε να εξασφαλισετε ενα ανατυπο,γιατι φευγει σαν τρελλο.

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ

Η Αστρολογία όλα τα μπορεί

Το παρακάτω είναι απόσπασμα από αγγελία γνωστού -και κατά τη γνώμη του σοβαρού-αστρολόγου:

Ειδική κατασκευή χρυσού φυλακτού αγγελικής προστασίας: μαγεία, ματιάσματα, ζηλοφθονία, επαφή με τους αγγέλους σας. Θέλετε extra εισόδημα, 800-500.000 (σωστά διαβάσατε)? καλέστε στο...

..και μετά φταίει η κοινωνία που δεν παίρνει σοβαρά την αστρολογία.

30.8.08

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΤΡΑ



Με την ΑΛΕΞΑΝΤΡΑ πινω μονο χυμους και μιλαμε μονο για αστροφυσικη,μεταπτυχιακη φοιτητρια στην Ιταλια,γιατι με την Αστρολογια βγαζει σπυρακια και εχει και ωραιο προσωπο.Χρονια πολλα ΑΛΕΞΑΝΤΡΑ και οι συζητησεις που καναμε στην Ελαφονησο σιγουρα δεν θα πανε χαμενες.Καποτε μπορει να τις δεις σε καποιο βιβλιο......

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΗΣ ΛΙΤΣΑΣ ΠΑΤΕΡΑ



Διαφορα παπαγαλακια ελεγαν για την πικρα της Λιτσας Πατερας που δεν εχει δικη της εκπομπη και το σκεπτεται να φυγει απο τον ΑΝΤ1.Επισης οτι εχει δικαστικες περιπετειες με τον ΑΝΤ1 και πολλα αλλα.Το τριετες συμβολαιο που υπογραψε με το καναλι του Αμαρουσιου,εβαλε τερμα στις φημες.Κυριες και κυριοι η Λιτσα Πατερα τωρα στις οθονες σας,για σιγουρες αστρολογικες προβλεψεις και αναλυσεις......

Αποχαιρετώντας την Ανδρο

Αποχαιρετώντας την Ανδρο

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΟΥΡΟΥΝΗ

Οταν αποχαιρετάς κάποιον με μπαγκάζια, συνήθως αυτός ανεβαίνει, δεν κατεβαίνει, όπως εγώ. Ανεβαίνει σε τρένα, σε αεροπλάνα, σε βαπόρια, σε λεωφορεία, ώστε να μπορείς να τον βλέπεις μέχρι την τελευταία στιγμή του αποχωρισμού και να του κουνάς το χέρι. Παλιά είχε άλλη χάρη, σου κουνούσαν το μαντίλι, τώρα που δεν υπάρχουν μαντίλια, δεν ξέρεις αν σε μουντζώνουν ή αν σου γνέφουν να πας στον αγύριστο.

Κατέβαινα τα εκατό σκαλιά χωρίς να γυρίζω να κοιτάξω, ξέροντας ότι στα μισά περίπου θα με χάσει από το οπτικό της πεδίο. «Αποχαιρετισμό ό,τι λέν', πόσο έχω νιώσει...». Ο Ρίλκε το είπε μία φορά, εγώ το λέω συνέχεια.

Κάτω από τον πλάτανο περίμενε το ταξί για να με πάει στο Γαύριο, να πάρω το βαπόρι. Παρ' όλο που χρησιμοποιούσα καθημερινά ταξί στη Χώρα, τον οδηγό πρώτη φορά τον έβλεπα. Του το είπα. «Ολα στην ώρα τους...», γέλασε. Συμφώνησα. Του είπα ότι εγώ, επειδή δεν έχω αυτοκίνητο, είμαι επαγγελματίας επιβάτης ταξί και μπορώ να βεβαιώσω πως οι ταξιτζήδες της Ανδρου και προπαντός της Χώρας, όπου έμεινα τόσον καιρό, είναι από τους πιο ευγενικούς που συνάντησα. Και οι δύο οδηγίνες. Και τα δύο κορίτσια που έχουν στο τηλεφωνικό κέντρο. Γέλασε πάλι και μου είπε την ιστορία του σωματείου τους κι ότι δεκατέσσερα χρόνια είναι πρόεδρος.
Πραγματικά, τα ταξί της Χώρας και οι φωνές των κοριτσιών στο τηλεφωνικό κέντρο θα μου λείψουν. Θα μου λείψει επίσης η «Ενδοχώρα», που μοιάζει με γκαλερί, με βιβλιοθήκη, με στολισμένη Ινδή πριγκίπισσα και που από την κουζίνα της βγαίνουν τα ωραιότερα εδέσματα που έχω φάει. Και η Ρένα βέβαια, που τα μαγειρεύει και που μοιάζει τόσο με το μαγαζί της, ώστε έχεις την εντύπωση ότι κατέβηκε για λίγο από τους τοίχους να πάρει την παραγγελία και θα ξαναπάρει πάλι τη θέση της ανάμεσα στους ποιητές και τους ζωγράφους.

Στο Γαύριο βρήκα εισιτήριο, αλλά όχι και τα πουράκια μου. Πήγα στο «Εν Γαυρίω», το ωραίο μπαρ - εστιατόριο της φίλης μου Κατερίνας, αλλά δεν ήταν εκεί, ήταν όμως η φίλη μου Λία, που είχε παραγγείλει καφέ και τυρόπιτα, ό,τι ακριβώς ήθελα να παραγγείλω κι εγώ. Και μπροστά της στέκονταν τα ωραία μου τσιγάρα. «Πάρ' τα», μου λέει, «εγώ δεν τα καπνίζω». Τα πήρα και πήγα μέσα να πληρώσω. «Χαιρετισμούς στην Κατερίνα», είπα στην κοπέλα. «Από τον Αντώνη». Ποιον Αντώνη; Πάνω στο τραπέζι είδα μια στοίβα βιβλία κι ένα δικό μου με μπηγμένο τον σελιδοδείκτη. «Αυτόν», της έδειξα. «Α, κύριε Σουρούνη, θα της το πω». «Αντώνης, φτάνει. Ευχαριστώ...». «Ε, όχι, έχουμε τόση διαφορά ηλικίας». «Ευχαριστώ και γι' αυτό».

Ανέβηκα στο κατάστρωμα, ενώ η Λία πήγε στο γκαράζ να παρκάρει το αυτοκίνητο με τη γάτα και το ντόπερμαν που κουβαλούσε. Ανάμεσα στο πλήθος είδα ξαφνικά να περνάει από μπροστά μου ένα ζευγάρι με ωραία λευκά μαλλιά και σίγουρα και με ωραίες λευκές σκέψεις. Η γυναίκα ήταν ακόμη πανέμορφη κι αστραφτερή και ο άντρας έμοιαζε με μαέστρο που μόλις είχε τελειώσει τη συναυλία του. Κάποτε έτσι ονειρευόμουν να είμαι κι εγώ με τη γυναίκα μου κάποτε. Είπα στη Λία να κάνει μια βόλτα γύρω για να τους δει, όμως μας είδαν κι εκείνοι. Ο άντρας ήταν γνωστός σκηνοθέτης θεάτρου, η γυναίκα τηλεπαρουσιάστρια λογοτεχνίας. Για όλο τον κόσμο, πλην Ελλάδας. Μου πρότειναν να με πάρουν μαζί τους με το αυτοκίνητο, αλλά τους είπα ότι θα με περιμένει ένας φίλος με ταξί.

Ο Κώστας ήταν εκεί. Μου έδειξε μια ωραία κοπέλα με στενό κοντό φόρεμα, που στην έξοδο ήταν συνέχεια μπροστά μου - ή μάλλον εγώ ήμουν πίσω της. «Τι, δεν είστε μαζί;». Δεν μίλησα και μπήκα στο ταξί.

Συνέχισα να σιωπώ κρατώντας κλειστά τα χαρτιά μου και περιμένοντας να χτυπήσει πρώτος. Και λίγο προτού βγούμε από το λιμάνι της Ραφήνας, το 'κανε. «Να σταματήσουμε στον Ιωακείμ για κανένα τσίπουρο; Κερνάω». Πριν ακόμη μας πλησιάσει ο Ιωακείμ, μας πλησίασε ο φίλος μου λαχειοπώλης. «Κανένα τρίδυμο, κύριε Σουρούνη;». Του άρπαξα το πακέτο από τα χέρια. Με τέτοια ρέντα όλα μπορούσαν να συμβούν. *


2 - 30/08/2008

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ



Χρονια πολλα στον Αλεξανδρο.Το 1986 με μυησε στην ωριαια αστρολογια.Εχει βαλει τα γυαλια σε πολλους ξενους αστρολογους και ειναι σεβαστος απο την διεθνη αστρολογικη κοινοτητα.Δεν ειναι γνωστος στην Ελλαδα γιατι δεν εχει την αστρολογια για επαγγελμα,μηχανικος ειναι ο ανθρωπος.Εχουμε περασει απειρα βραδυα με αστρολογικες συζητησεις,αλλα και τσιπουροκαταστασεις,κατι που δεν κοβετε με τιποτε.Εχω καιρο να το δω,επαγγελματικες υποχρεωσεις γαρ,αλλα διαβαζει το ιστολογιο και του ευχομαι και παλι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,ΤΕΜΠΕΛΗ ΚΑΡΚΙΝΕ.

29.8.08

ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Μια ομαδα ελληνων αστρολογων προσπαθει να πεισει γερμανους αστρολογους για την διοργανωση του διεθνους αστρολογικου τους συνεδριου στην Ανδρο το 2010.Περισσοτερες πληροφοριες συντομα,οταν θα εχουμε τα καλα νεα.Κατι γινεται στον αστρολογικο χωρο,οταν ασχολουνται νεα ατομα με ενδιαφερον για την Αστρολογια.....

27.8.08

ΠΩΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΚΟΡΟΥΛΑ ΤΟΥΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΦΑΝΟΥΡΗ

Capricorn rules the City, Aries lowers its horns

The majority of successful financial workers in the City of London are Capricorns, a star sign renowned for its ambition and discipline, while less than half as many are stubborn Aries, according to a new survey.

In a survey of over 300 high net worth City workers, 12% were found to be Capricorn, the goat-fish, and 11% were Taurus, the bull. Capricorns are associated with various traits that give it a good business sense, including practicality, organisation, prudence, reliability and seriousness.

Taureans, born in April or May, share Capricorns' self-discipline, and are hard-working, loyal and patient.

Only 5% of respondents were born under Aries, the ram. Their absence from the City could be something to do with the sign's fiery nature, which can lend itself to impulsiveness, irritability, and being over-opinionated.

The survey was carried out by boutique wealth manager The Route City Wealth Club.

Mark Worrall, managing director of The Route City Wealth Club, said: “Many hard nosed analytical City workers will dismiss astrology, but there is clearly a significant difference between the number of Capricorns and Aries working in the City. Whether you believe in astrology or not, there is clearly no substitution for hard work and ambition."

In order of prevalence in the City, zodiac signs are as follows: Capricorn, 12%, Taurus, 11%, Pisces, 10%, Gemini, 9%, Sagittarius, 9%, Leo, 8%, Cancer, 8%, Aquarius, 8%, Virgo, 7%, Scorpio, 6%, Libra, 6%, Aries, 5%.

The prevalence of star signs on the Sunday Times Rich List, released earlier this year, tells a slightly different story.

Taurus was the top richest sign, with 107 out of 1056 respondents being born under the sign of the bull. Aries came in fourth, with 95 respondents. Russian billionaire Roman Abramovich, who is second on the rich list with a fortune of £11.7bn, is an Aries. Sir Alan Sugar, 92nd on the rich list with £832m to his name, is also born under the sign of the ram.

Capricorns were fifth richest on the Sunday Times Rich List. Scorpio was the least affluent sign. The world's richest man, steel tycoon Lakshmi Mittal who has a net worth of £27bn, is a Gemini.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ-6

΄Ηλιος-Κρόνος

Ψυχολογικές δομές

΄Ηλιος: αισθητήρια όργανα (σώμα)διαδικασία προσδιορισμού ταυτότητας,πατέρας (φιγούρα εξουσίας) εγώ

Κρόνος: Σιγουριά, ασφάλεια. Δευτερεύουσα διαδικασίά:ρεαλιστικές αρχές, υπερ εγώ συνείδηση-τιμωρία, διαδικασία ταξινόμισης (προτεραιότητες) κατανομώ χρόνου. Καλά προσαρμοσμένη προσωπικότητα

Διαδικασία ανάπτυξης

Παιδική ηλικία: Πιστός και αφοσιωμένος στην πατρική φιγούρα υπακούει στην τιμωρία που του επιβάλλεται από την φιγούρα εξουσίας από το φόβο της εγκατάλειψης και γι΄αυτό διαμορφώνει ισχυρή σύνείδηση και σύστημα αξιών. Ο νέος μαθαίνει ότι η (σιγουριά) ασφάλεια ταυτίζεται με τον χρόνο που ξοδεύεται με τους άλλους όταν τον χρειάζονται.

Ενηλικίωση: Τώρα ελεγχόμενος και πειθαρχιμένος ο ενήλικος αισθάνεται ασφαλής.

΄Εχει και σακεί συνεχή εξουσία. Μαθαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να μη βιάζεται (εξάσκηση) για να τελειοποιήσει τις δυνατότητες του για ολοκλήρωση,λύνει τα προβλήματα του με υπομονή και αποφαστιστικότητα. (επιμονή).

Εκδηλώσεις συμπεριφοράς

1. Προνοητικός, τίμιος, με καλούς τρόπους

2. Υψηλό επίπεδο ηθικών αξιών

3. Αυτοπειθαρχία και υπεύθυνος απέναντι στους άλλους

4. Παραγωγικός, ακριβής και αποτελεσματικός στη δουλειά του


Πιθανά προβλήματα προσωπικότητας

Διαδικασία ανάπτυξης

Παιδική ηλικία:Υποφέρονται από ένα πατέρα υπερβολικά περιοριστικό το παιδί αρχίζει να φοβάται την αντεκδίκηση. Αισθάνεται ότι δεν αξίζει τίποτα και ποτέ δεν έχει το συναίσθημα ότι είναι επαρκής. Γι΄αυτο η εξουσία ταυτίζεται με την απόρριψη, την ενοχή και την υποχώρηση.

Ενηλικίωση: Οι απαγορεύσεις και οι στερήσεις κάνουν το άτομο να αισθάνεται ότι δεν αξίζει αντααμοιβή και το φορτώνουν ενοχές. Η απόκτηση των αγαθών που επιθυμεί σημαίνει για το άτομο ότι πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια, στρέφεται στην σκληρή δουλειά και σπαταλά υπερβολικό χρόνο. Γίνεται απαισιόδοξος, μοιρολάτρης φοβάται να σπάσει τη ρουτίνα, απογοητεύεται, γίνεται άκαμπτος και μοιραία παρατείται.

Εκδηλώσεις συμπεριφοράς

1. Δυσαρεστημένος, νευρικός απέναντι στη αλλαγεί, φοβάται το μέλλον.

2. Αισθάνεται ότι δεν έχει αρκετά προσόντα και δεν αξίζει

3. Ανίκανος να αναπτύξει πρωτοβουλία, βρίσκει δικαιολογίες, αναβάλλει και γίνεται τεμπέλης

4. ΄Εχει περίεργες ιδέες σε λάθος χρόνο, υποφέρει από συνεχείς κρίσης που ξεπερνούν τον έλεγχο του. Πάντα προσπαθεί να ανταπεξέλθει και συναντώνται δυσκολίες στην έκφραση βιώνει απογοητεύσεις

26.8.08

Ζωή & Ζώδια Σεπτεμβρίου 2008

Τα βασικότερα θέματα του τεύχους είναι:

Οι 7 Τύποι Γάμου
Ποιοι είναι οι σταθερότεροι & ποιοι όχι
Κανένας έγκυρος αστρολόγος δεν θα έβγαζε συμπεράσματα για ένα παντρεμένο ζευγάρι βασιζόμενος αποκλειστικά στα ηλιακά του ζώδια. Οφείλει να λάβει υπ' όψιν την Σελήνη, την Αφροδίτη, τον Άρη καθώς και τις όποιες όψεις μεταξύ πλανητών και ωροσκόπων ανάμεσα στους δύο γενέθλιους χάρτες.

Στην πραγματικότητα, τις περισσότερες φορές το ηλιακό ζώδιο έχει πολύ λίγο να κάνει με την αρχική έλξη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Ωστόσο ο Ήλιος μπορεί να είναι εξαιρετικής σημασίας σε έναν γάμο ή σε μία σχέση, ειδικά όσον αφορά τη μακροβιότητα και τον τύπο ή την φύση αυτού του δεσμού. Κατ' αρχήν, πρέπει να τονιστεί ότι η αρμονική σχέση μεταξύ των ηλιακών ζωδίων δεν εγγυάται έναν ευτυχισμένο ή ανθεκτικό γάμο όπως και το ότι οι δυσαρμονικές όψεις δεν αποκλείουν μία επιτυχημένη ένωση. Κάθε στοιχείο ανάμεσα στους δύο χάρτες πρέπει να αξιολογηθεί για να προκύψει η συνολική εικόνα. Όπως σε άλλες περιπτώσεις έτσι και σε αυτήν, οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Αυτό που είναι συναρπαστικό είναι ότι οι συνδυασμοί των ηλιακών ζωδίων φαίνεται να διαμορφώνουν διαφορετικούς «τύπους» γάμων. Για παράδειγμα, οι γάμοι ανάμεσα σε συντρόφους που τα ηλιακά τους ζώδια σχηματίζουν εξάγωνο φαίνεται να διαφέρουν σε χαρακτήρα από εκείνους που σχηματίζουν τετράγωνο ή τρίγωνο…
Από την Sally Joyce


Δημιουργία: Είναι γένους θηλυκού
Το θηλυκό στοιχείο πάντα ενδιέφερε την ανθρωπότητα, κι αυτό γιατί είναι το στοιχείο στη φύση που γονιμοποιείται και κυοφορεί, αναπτύσσει και γεννά μία νέα ζωή. Η «Μεγάλη Μητέρα» ανέκαθεν λατρευόταν από τους λαούς, οι οποίοι και απέδιδαν ιδιαίτερες τιμές στην μητέρα που εγκυμονούσε. Γιατί σέβονταν και γνώριζαν την Δημιουργία, μέσα από την πιο προσιτή μορφή της, την Δημιουργία ενός ανθρώπου δίπλα τους!

Όλη η φύση συνηγορεί στην Δημιουργία, από τους σταλακτίτες που μεγαλώνουν στην μήτρα των σπηλαίων, στα φυτά που γονιμοποιούνται με τη βοήθεια των εντόμων, στο ζωικό βασίλειο, στον άνθρωπο.
Το θηλυκό στοιχείο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ανθρώπινο παράγοντα, κι όχι μόνο ως φυσική ιδιότητα, δηλαδή φυσική αναπαραγωγή, αλλά και ως ψυχική (εσωτερική γονιμότητα) όπως και ως πνευματική (πνευματική εξέλιξη). Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε εν συντομία πώς εμφανίζεται στον αστρολογικό χάρτη, καθώς το θέμα είναι ιδιαίτερα ευρύ και μπορεί να καλύψει την ύλη ενός ολόκληρου βιβλίου.
Εξετάζοντας τον αστρολογικό χάρτη, αλλά και τον ζωδιακό με τα πλανητικά του σύμβολα, διαπιστώνουμε πως επικρατεί το αρσενικό στοιχείο μεταξύ των θεών που σχετίζονται με τους πλανήτες (κυρίαρχες δυνάμεις- τάσεις της ανθρώπινης φύσης). Οι περισσότεροι πλανήτες είναι λοιπόν αρσενικοί. Αυτό δημιουργεί μία ανισότητα; Δεν είναι απόλυτο, καθώς η αστρολογία αντανακλά την αρμονία του σύμπαντος και περιμένουμε να έχει μία εναρμόνιση μεταξύ αρσενικών (ενεργητικών) στοιχείων και θηλυκών (δεκτικών) στοιχείων....
Από τη Λίλιαν Σίμου


6ος Οίκος
Ανασυγκρότηση από ....το χάος των διακοπών !
Εργασία – Υγεία – Υπηρεσία

Ο έκτος οίκος αφορά τον εργασιακό χώρο και το επάγγελμα που κάνει το άτομο . Καθώς σχετίζεται με το ζώδιο της Παρθένου, δείχνει τις ικανότητές του αλλά και πόσο αποτελεσματικό είναι. Αφορά επίσης την σωματική υγεία και την υγιεινή που μας παραπέμπουν στην αγάπη της Παρθένου για την αγνότητα και την καθαριότητα. Δείχνει το πού και πόσο έχει το άτομο την επιθυμία της υπηρεσίας και της προσφοράς και πόσο θέλει να νιώθει αναγκαίο και χρήσιμο.
Καλοκαίρι τέλος!
Οι διακοπές θα τελειώσουν και όλοι θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Η προσγείωση στην πραγματικότητα είναι απότομη, ο απολογισμός των εξόδων των διακοπών μάς αγχώνει, η επιστροφή σε μια ίσως ανιαρή εργασία μάς φέρνει δυσφορία. Τα κιλάκια που πήραμε από την κατάχρηση φαγητού και ποτού κάνουν το τοπίο πιο γκρίζο.
Η ζωή δεν είναι μόνο χαρά, έρωτες και διασκέδαση αλλά και υποχρεώσεις και καθήκοντα. Ο οίκος της χαράς, του έρωτα, της δημιουργίας, της διασκέδασης και των διακοπών , ο ελκυστικός 5ος οίκος, παραχωρεί την θέση του στον μετριοπαθή και προσγειωμένο 6ο. Εδώ ο άνθρωπος επανεξετάζει τα πεπραγμένα του. Κυρίως όμως επιδιώκει μέσα από πρακτικές μεθόδους να βελτιώσει τις γνώσεις του και να αναλύσει τα τυχόν λάθη αλλά και τις υπερβολές που σημειώθηκαν στους οίκους που προηγήθηκαν. Έτσι, στον 6ο οίκο μπαίνουν σε μια τάξη κυρίως οι δραστηριότητες του 5ου , αφού πρώτα αναλυθούν....
Από τη Σταυρούλα Εξάρχου



Ηλιοσεληνιακό Δίπολο και σχέσεις (Γ' μέρος)
«Γιατί δεν με καταλαβαίνεις;»
Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει ότι σε ένα ζευγάρι τα άτομα δεν μπορούν να συνεννοηθούν και ότι υπάρχουν μεταξύ τους συνεχείς εντάσεις; Πολλοί από εμάς αρνούμαστε συνήθως όχι απλώς να καταλάβουμε τους άλλους αλλά ακόμη και τον ίδιο μας τον εαυτό. Περιχαρακωνόμαστε γύρω από ανθρώπους και καταστάσεις του παρελθόντος και αρνούμαστε να ρισκάρουμε πραγματικά απέναντι σε νέους ανθρώπους και νέες προοπτικές. Μετά από μία λογομαχία μεταξύ των μελών ενός ζευγαριού συνήθως και οι δύο νιώθουν ότι έχουν δίκιο και πως τελικά ο σύντροφός τους είναι πολύ σκληρός και δεν συμπεριφέρεται με τον καλύτερο τρόπο, αντί να προσπαθήσουνε να αφαιρέσουνε από τα λεγόμενα τις ενοχλητικές κορώνες και να δούνε τι πραγματικά θέλει να πει ο ένας στον άλλο και τι πραγματικά νιώθουν και έχουν φτάσει σε αυτή την κατάσταση.
Οι διαφωνίες βασίζονται συνήθως σε δύο απλές κατηγορίες. Η 1η κατηγορία είναι όταν νιώθουμε ότι ο άλλος δεν μας σέβεται και δεν μας συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πληγώνει τον εγωισμό μας...
Από τον Χρήστο Άρχο


Μιχάλης – Γεώργιος Λιάπης
Είναι παλιά συνήθεια στους αστρολογικούς κύκλους η συζήτηση για τη φύση των αργών πλανητών. Διαπρεπείς αστρολόγοι έχουν «διασταυρώσει τα ξίφη τους» διερευνώντας τις ιδιότητες του Δία, του Κρόνου, του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα. Τόνοι μελανιού σκορπίστηκαν απλόχερα, σε φιλόξενες σελίδες περιοδικών, όπου άλλοτε με μεθοδικό, άλλοτε με σπασμωδικό και άλλοτε με κυκλοθυμικό τρόπο η ιντελιγκέντσια της αστρολογικής πρωτοπορίας κατέθεσε τις απόψεις της για το επίμαχο ζήτημα! Όπως είναι φυσικό, μεγάλο μέρος της συζήτησης κατέλαβε ο Ποσειδώνας και ιδιαιτέρως οι θεωρούμενες δυσαρμονικές του όψεις. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά μιας και ο εν λόγω πλανήτης χρεώνεται ανάμεσα σε πολλά άλλα, και τις λέξεις ψευδαίσθηση, σύγχυση, θόλωμα, απάτη…
Από τον Βίκτωρα Γεράρδο




25.8.08

Αστρολογια,τσιπουρα και JUPITER

Πλατς,πλουτς,πλατς,πλουτς,βγαινω απο την θαλασσα.Απεναντι το σπιτι της Μελπως,που με περιμενουν καλουδια της θαλασσας,σαλατα αχινων,ψητο καλαμαρι με φετα και μυδοπιλαφο.Μολις με βλεπει μου προσφερει ενα παγωμενο τσιπουρο,για να παρει την καψα του μεσημεριου.Κατω απο την κληματαρια απολαμβανουμε την τερψιλαρυγγια κουζινα της,πολιτισσα γαρ.Η Μελπω,συνταξιουχος εκπαιδευτικος ανακαλυψε την αστρολογια πριν 10 χρονια.Εχει τετοιες γνωσεις,που πολλοι επωνυμοι αστρολογοι διπλα της μοιαζουν σαν τον Χατζηαβατη,που νομιζει οτι τα ξερει ολα,αλλα το μονο που κανει ειναι να τα εχει καλα με την εξουσια.Με το φαγητο ηλθε και η κουβεντα για την αστρολογια.Με το μπλα,μπλα περασε η ωρα τελειωσε και το τσιπουρο.Αναβω μια ποταμια,ελληνικα πουρα για τους ασχετους,και ρεμβαζω την θαλασσα.Μετα απο λιγο ηλθε και η Μελπω με νεα μπουκαλα παγωμενου τσιπουρου και ενα περιοδικο υπ μαλλης.Αφου πινω ενα σφηνακι τσιπουρου,μου χωνει στην μουρη το περιοδικο JUPITER,το αστρολογικο περιοδικο της Γιαννας,μια είναι η Γιαννα,που μοιραζετε με τον κυριακατικο Ε.Τ.Με δασκαλιστικο τροπο,η Μελπω,με διαταζει να διαβασω ένα αστρολογικο αρθρο που κανει αναλυση του ωροσκοπιου της Καλομοιρας.Για χαρη της αρχιζω την αναγνωση και τα μαλλια μου σηκωνονται καγγελο με αυτά που διαβαζουν οι γλαρωμενοι οφθαλμοι μου.

<<Η Μαρια Καλομοιρα Σαραντη ειδε το φως στις 31-1-1985 και ανηκει στο ζωδιο του Αιγοκερου…κανει αναλυση του ωροσκοπιου και τελειωνει το αρθρο …ο Αιγοκερως στο οποιο ανηκει η Καλομοιρα μιλαει παντα για κοινωνικη επαγγελματικη επιτυχια και μεγαλο κυρος.>>

Μολις τελειωνω την αναγνωση η Μελπω μου ζητα τις πιθανες αιτιες για το σοβαρο αστρολογικο ατοπημα που μολις διαβασα.Δυσκολα μου βαζει η φιλη μου.Πινω άλλο ένα τσιπουρο,αναβω μια ποταμια,ξυνω την κουτρα μου και μετα από λιγο αρχιζω την αριθμιση,όπως το θελει η δασκαλα

1-Η συντακτρια δεν ξερει αστρολογια,μιας και το ωροσκοπιο που δημοσιευει δειχνει καθαρα ότι η Καλομοιρα είναι Υδροχοος.

2-Ο διορθωτης του περιοδικου δεν ξερει αστρολογια.

3-Ο κ.Πανοπουλος,διευθυντης εκδοσης,δεν διαβαζει τα αρθρα,γιατι προετοιμαζει την καινουργια του εκπομπη στον CITY 99.5 με την κ.Κιντη.

4-Στην Ινδικη Αστρολογια η Καλομοιρα είναι Αιγοκερως.Μαλλον μπλεξανε τα συστηματα η εκαναν χαρτοκοπτικη(ελληνιστι copy and paste) από άλλο αρθρο,παλαια μου τεχνη κοσκινο.

Η Μελπω με ακουγε με προσοχη.Με ένα πονηρο χαμογελο μου ειπε ότι εχει και μια άλλη εξηγηση.Βεβαια τι να περιμενεις από μια Σκορπινα με συνοδο αναδρομου Ερμη,που παντα εχει απροβλεπτες αντιδρασεις.Αφου αναψε ένα τσιγαρο,ηπιε μια γουλια τσιπουρο,εριξε μια λοξη ματια στην γατα του κηπου,τα σαρκωδη χειλη της αρχισαν την αναδομηση της πραγματικοτητας.Αγαπητε Δημητρακη,πινουμε τσιπουρα,αρα δεν εχουμε επαφη με την πραγματικοτητα,αλλα μονο με την εικονικη του τσιπουρου.Αλλωστε η συντακτρια γραφει για ανθρωπους που ζουν σε παραλληλα συμπαντα της αστρολογιας,που είναι καθρεπτης του δικου μας.Αρα αυτά που θελουν οι αναγνωστες είναι μια ανατροπη της πραγματικοτητας,τυπου κακοδομημενου ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΝΙΤΡΟ.

Χωρις την βοηθεια του κοινου διαλεξα την απαντηση της Μελπως.Ο Μορφεας με πηρε στην αγκαλια του κατω από την κλιματαρια.Οταν ξυπνησα ενας ζεστος εσπρεσο με περιμενε,μαζι με σαμουσαδες,τοπικα γλυκα της Νεαπολης.Η Μελπω επεμενε σε κριτικη και αλλων αρθρων από το JUPITER.Ετρεξα στην θαλασσα….η συνεχεια ανηκει στον Ποσειδωνα και μονο.

19.8.08

Η τυραννία της ιδεολογίας

Η τυραννία της ιδεολογίας
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΙΔΑΛΗ
Πόσα εκατομμύρια άνθρωποι αφανίστηκαν εν ονόματι της σωτηριολογικής ιδεολογίας του κομμουνισμού στον 20ό αιώνα; Στο όνομα των «νόμων» της διαλεκτικής, της Φύσης και της Ιστορίας;Πόσες χιλιάδες «προοδευτικοί» της Δύσης έκλειναν τα μάτια στον ολοκληρωτισμό, στην τρομοκρατία, στην προπαγάνδα, για να προοδεύουν οι ιδέες, ασχέτως αν εξαφανίζονταν αμέτρητες ψυχές; Πώς μπόρεσαν οι λέξεις να έχουν περισσότερη αξία από τους ανθρώπους;Ερωτήματα που απασχολούσαν συχνά τον γράφοντα στο παρελθόν και ήλθαν ξανά στην επιφάνεια με τον πρόσφατο θάνατο του Ρώσου νομπελίστα συγγραφέα Αλεξάντερ Σολτζενίτσιν (1918-2008).Ζώντας δέκα χρόνια στο πετσί του τα σταλινικά στρατόπεδα συγκέντρωσης της Σιβηρίας και συλλέγοντας μαρτυρίες 220 πολιτικών κρατουμένων, έγραψε το '73 το κλασικό βιβλίο του «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ», κάνοντας ευρέως γνωστό στη Δύση τον κόκκινο ολοκληρωτισμό. Απ' αυτό θα σταθούμε σ' ένα απόσπασμα-κλειδί για μας:«Η ιδεολογία! Αυτή δίνει την απαιτούμενη δικαίωση στο κακούργημα και την απαραίτητη μακρόχρονη σταθερότητα στον κακούργο. Αυτή είναι η κοινωνική θεωρία που κάνει τις πράξεις του να φαίνονται καλές τόσο στα δικά του μάτια όσο και στα μάτια των άλλων, έτσι ώστε να μην ακούει μομφές και κατάρες, αλλά επαίνους και εγκώμια. Για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους, οι ιεροεξεταστές ισχυρίζονταν ότι αποβλέπουν στην εδραίωση του χριστιανισμού, οι αποικιοκράτες ότι επιδιώκουν τη διάδοση του πολιτισμού, οι ναζί ότι περιφρουρούν τη φυλή τους και οι Ιακωβίνοι (οι παλαιότεροι και οι νεότεροι) ότι θέλουν να εξασφαλίσουν την ισότητα, την αδελφοσύνη και την ευτυχία των μελλοντικών γενεών*.»Χάρη στην ιδεολογία φόρτωσαν στον 20ό αιώνα κακουργήματα σε βάρος εκατομμυρίων ανθρώπων. Πώς τολμούμε λοιπόν να επιμένουμε πως δεν υπάρχουν κακούργοι; Ποιος αφάνισε τότε αυτά τα εκατομμύρια; Χωρίς αυτούς τους κακούργους δεν θα υπήρχε το Αρχιπέλαγος...»Αυτοί που γύριζαν το χερούλι της κρεατομηχανής, ακόμα και το 1937, είναι σήμερα ηλικιωμένοι, μεταξύ πενήντα και ογδόντα χρόνων. Ας είμαστε μεγαλόψυχοι. Δεν θα τους τουφεκίσουμε, δεν θα ρίξουμε πάνω τους βροχή από κοριούς, δεν θα τους κρατήσουμε όρθιους και άυπνους για μία εβδομάδα, δεν θα τους χτυπήσουμε με μπότες και λαστιχένια μαστίγια, δεν θα τους σφίξουμε το κρανίο με σιδερένιο στεφάνι, δεν θα τους στριμώξουμε στα κελιά σαν αποσκευές, στοιβαγμένους τον έναν πάνω στον άλλο. Δεν θα κάνουμε τίποτε απ' όσα έκαναν αυτοί. Εχουμε όμως χρέος, απέναντι στη χώρα μας και στα παιδιά μας, να τους βρούμε και να τους δικάσουμε όλους! Να δικάσουμε όχι πια τόσο αυτούς τους ίδιους όσο τα εγκλήματά τους. Να καταφέρουμε να φωνάξει ο καθένας τους, έστω και μία φορά: "Ναι, είμαι δήμιος και δολοφόνος"»Πρέπει να καταδικάσουμε δημόσια την ίδια την ΙΔΕΑ πως ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να εξοντώνουν τους άλλους!»Οταν αποσιωπάμε το έγκλημα, όταν το καταχωνιάζουμε βαθιά μέσα στο σώμα για να μη φαίνεται καθόλου, τότε το ΣΠΕΡΝΟΥΜΕ και θα φυτρώσει στο μέλλον χιλιάδες φορές πιο πυκνό. Οταν δεν τιμωρούμε τους εγκληματίες, όταν δεν τους κατακρίνουμε καν, δεν εξασφαλίζουμε μόνο τα ασήμαντα γεράματά τους, αλλά ταυτόχρονα αφαιρούμε κάτω από τα πόδια των επερχόμενων γενεών κάθε βάση δικαιοσύνης. »Αυτός είναι ο λόγος, που οδηγεί στον πολλαπλασιασμό των "αδιάφορων". Οι νέοι εξοικειώνονται με την ιδέα πως η ατιμία δεν τιμωρείται ποτέ σ' αυτόν τον κόσμο, αλλά φέρνει πάντα την ευδαιμονία».Σκέψεις καίριες και ουσιαστικές του Σολτζενίτσιν, με τον επίλογό του να θυμίζει τον καθ' ημάς πολιτικό βίο, όπου κανείς δεν τιμωρείται, παρά τα σκάνδαλα, τις μίζες και τις ρεμούλες.Η Γερμανίδα φιλόσοφος Χάνα Αρεντ στο μνημειώδες έργο της «Πηγές του Ολοκληρωτισμού», στο τρίτο μέρος, «Το ολοκληρωτικό σύστημα», που αναφέρεται στο ναζισμό και τον κομμουνισμό (εκδόσεις «Ευρύαλος»), έχει ένα σημαντικό κεφάλαιο με τίτλο «Ιδεολογία και τρομοκρατία». Ενα χαρακτηριστικό δείγμα:«Οι ιδεολογίες δεν ενδιαφέρονται ποτέ για το θαύμα της ύπαρξης... Ολες περιέχουν ολοκληρωτικά στοιχεία... Εχουν την τάση να μην αναφέρονται σ' αυτό που υπάρχει, αλλά σ' αυτό που εξελίσσεται, που γεννιέται και πεθαίνει... Η προπαγάνδα του ολοκληρωτικού κινήματος χρησιμεύει στην αποκόλληση της σκέψης από την εμπειρία και την πραγματικότητα. Προσπαθεί πάντα να δώσει μια μυστική σημασία σε κάθε χειροπιαστό δημόσιο γεγονός και να προκαλέσει την υποψία ενός μυστικού κινήτρου πίσω από κάθε δημόσια πολιτική πράξη... Η ιδεολογική σκέψη κατατάσσει τα γεγονότα μ' έναν εντελώς λογικό τρόπο, που ξεκινάει από μια υπόθεση που θεωρείται αξίωμα και εξηγεί όλα τ' άλλα».Διαβάζοντας τυχαία ένα εμπαθές «ριζοσπαστικό» κείμενο για τον Σολτζενίτσιν σε εφημερίδα για τον θάνατό του, θα θέλαμε ενδεικτικά ν' αναφέρουμε ορισμένα βιβλία για τον κομμουνιστικό «παράδεισο», απευθυνόμενοι σε κάθε καλόπιστο αναγνώστη. Διότι η προπαγάνδα από τη μαρτυρία απέχει όσο ο ουρανός από τη γη, όπως γράφει η Αρεντ. Βιβλία-συγκλονιστικές μαρτυρίες, όπως:«Μια χούφτα στάχτη» του Ολέγκ Βολκόφ («Ακρίτας»), «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ» του Σολτζενίτσιν («Πάπυρος»), «Το ημερολόγιο της ευτυχίας» του Ρουμάνου Νικολάε Στάινχαρτ («Μαΐστρος»), «Αγριόκυκνοι - τρεις κόρες της Κίνας» της Γιουνγκ Τσανγκ («Εστία»), «Η κόκκινη αζαλέα» της επίσης Κινέζας Αντσι Μιν, «Το καθημερινό τίποτα» της Κουβανέζας Ζοέ Βαλντέζ («Οπερα»).Στις μέρες μας, χωρίς να υποτιμούμε την ασυδοσία, τις ανισότητες, τα αδηφάγα σαγόνια των πολυεθνικών, των βιομηχανιών και των τραπεζών, που ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό πολιτικούς των δυτικών κρατών, θέλουμε να ελπίζουμε στην ενδυνάμωση, στο πλάτεμα της δημοκρατίας με κοινωνικές δομές που να σέβονται τον πολίτη και αντίστοιχα αυτός το κράτος.Τα παρακάτω λόγια του Ισοκράτη (4ος αιώνας π.Χ.) είναι επίκαιρα όσο ποτέ:«Η δημοκρατία αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας· διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια δικαίωμα, την παρανομία ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ισότητα και την αναρχία ευδαιμονία».* «Ποια ευτυχία είναι δυνατή, αν θεμελιωθεί στη δυστυχία του άλλου;» αναρωτιόταν προφητικά ο Ντοστογιέφσκι στον λόγο του για τον Πούσκιν το 1880.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/08/2008

13.8.08

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΟΝΗΣ ΩΣ ΜΕΣΟΥ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ

Η σημασία της οργόνης ως μέσου αναζωογόνησης
Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗΣ, ψυχολόγος, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Msc Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας University of Stanford (Irvin Yalom Academy)
ΟΡΓΟΝΗ: Μία ακόμα ουσία του εγκεφάλου ή μια δυνατότητα εσωτερικού lifting χαμένη στη λήθη της σύγχρονης πραγματικότητας. Από τότε που η τέχνη της ίασης απασχόλησε τον άνθρωπο σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο έκφρασης, ο εγκέφαλος αποτέλεσε το μήλον της Εριδος για τους εκάστοτε θεμελιωτές/θιασώτες της γνώσης. Πιο συγκεκριμένα, από την εποχή του Ασκληπιού και του Ιπποκράτη -όπου ξεκινά επίσημα η μετουσίωση του ιατρικού γίγνεσθαι σε επιστήμη- η δομή, οι λειτουργίες και, κυρίως, τα αίτια που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο ενεργειακά (νευρολογικά) μέσω ηλεκτροστατικής κινητικότητας μορίων οδήγησαν τους πρώτους επιστήμονες σε χαώδη συμπεράσματα και αοριστολογικές γενικότητες και αδιέξοδα.
Καθώς το ανθρώπινο είδος συνέχισε τη συλλογική του εξέλιξη χωροχρονικά, η ιατρική επιστήμη προτίμησε να χωρίσει τον εγκέφαλο από το σώμα ως συνολική ατομικότητα για χάρη μιας πιο εμπεριστατωμένης έρευνας των λειτουργιών του. Το σύγχρονο opus dei των επιστημόνων, διαχωρίζοντας το δέντρο από το δάσος, κατηγοριοποίησε τον ανθρώπινο εγκέφαλο δομικά και λειτουργικά σε ένα σύνολο από υπερευαίσθητους νευρώνες και κυτταρικές μεμβράνες. Οπως ο μαέστρος που ενορχηστρώνει τη συμφωνική παρουσία των αισθήσεων, των συναισθημάτων, των σκέψεων στην υδατοστατική θάλασσα της αντίληψης.Στην εποχή μας, ακόμα και ο πιο αδαής μελετητής διαπιστώνει το εξελικτικό άλμα που έδωσε η συστηματική εξέταση του εγκεφάλου σε ιατρικούς τομείς όπως η νευρολογία, η χειρουργική, η πλαστική χειρουργική, η ψυχολογία, η ψυχιατρική, μα και σε εξωιατρικούς κλάδους, όπως η αστροφυσική, η μοριακή βιολογία, η χημεία - φυσική κ.ά. Αποκορύφωση όλων αυτών είναι η κλινική και ερευνητική θεώρηση πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελεί μια μικρογραφία του περιβάλλοντος σύμπαντος σε μια ευδόκιμη κατάσταση βιοχημικού και ψυχικού προσδιορισμού εμφάνισης. Με απλά λόγια, ο τρόπος που εναρμονίζουμε/συντονίζουμε τις αισθήσεις μας με εφαλτήριο τη βούληση καθορίζει την ποιότητα της πραγματικότητας που βιώνουμε υπαρξιακά. Μία από τις λειτουργικές συνιστώσες του εγκεφάλου είναι και η δραστηριοποίηση συγκεκριμένων δυναμικών μοτίβων στην αντιμετώπιση ακραίων συναισθηματικών καταστάσεων, όπως οι απροσδόκητες κρίσεις οργής, λύπης, φόβου, ευδαιμονίας, βίας, επιθετικότητας κ.ά. Σε πρώτο στάδιο, κατά τη διενέργεια δραστηριοποίησης μιας έντονης ιδεοψυχαναγκαστικής διακύμανσης, ο εγκέφαλος πλημμυρίζει από ενδορφίνες, που βοηθούν στη βιοχημική εξισορρόπηση της έντασης. Η οργόνη -όπως και η αδρεναλίνη- αποτελεί μία από τις οργανικές ουσίες των ενδορφινών. Οι κλινικοί επιστήμονες, ιατροί και κοινό δείχνουν να αγνοούν τη δυνατότητα γόνιμης συνεισφοράς των ουσιών αυτών στην ολοκληρωτική ευεξία του ατόμου και του συνόλου. Η οργόνη θεωρείται το πιο αειθαλώς ανεκτίμητο κόσμημα στο ιαματικό κουτί της Πανδώρας, που η δράση της μέχρι σήμερα κείτεται στη λήθη μιας ακατανόητης υπεκφυγής από μετέχοντες και συμμετέχοντες στο ανθρωπιστικό λειτούργημα του ευ ζην. Η ουσία της ευδαιμονίας Ειδικότερα, η οργόνη παράγεται μόνο όταν ο εγκέφαλος βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ευδαιμονίας με το υπαρξιακό του περιβάλλον. Αυτό ήταν και το εναρκτήριο λάκτισμα των επιστημόνων που διέγνωσαν πρώτοι την παρουσία και επίδραση της οργονικής ουσίας, παρατηρώντας πως ο εγκέφαλος κατακλύζεται από οργονικά κύτταρα κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνουσίας, μα κυρίως τη στιγμή της κορύφωσης - εκσπερμάτισης ή οργασμού. Αλλες περιπτώσεις οργονικής συγκέντρωσης είναι: γελώντας με πάθος και, σπανιότερα, κατά τη διάρκεια της κένωσης, ειδικά εάν το υποκείμενο παρατήρησης είναι νευρολογικά ευερέθιστο στις αλλαγές.Πρακτικά, 10 λεπτά παθιασμένου έρωτα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει μια λάμπα 60W για αρκετά δευτερόλεπτα. Αναλογιστείτε, λοιπόν, την αυξανόμενη ποσότητα οργονικής ενέργειας λόγω της ηλεκτρομαγνητικής ταλάντωσης που δημιουργείται από την εγκεφαλική εκπομπή κυμάτων μέσω του τμήματος R (reptile) και της υπόφυσης.Οι πρώτοι οργονικοί συσσωρευτές δοκιμάστηκαν αρχικά από τη NASA, από αυτοχρηματοδοτούμενες ερευνητικές ομάδες (Βίλχελμ Ράιχ κ.ά.), καθώς και από τις μυστικές υπηρεσίες (CIA, KGB, IRA κ.ά.), ενώ οι σχετικές λεπτομέρειες καλύπτονταν για αρκετά χρόνια από ένα πέπλο «απόρρητης διαφάνειας». Αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στα συμφέροντα των παροχέων διαφορετικών τύπων ενέργειας (πετρέλαιο, ηλεκτρισμός), καθώς και από την άναρχη επίδραση του φαρμακευτικού κατεστημένου σε ιατρούς και κοινό.Χρειάστηκαν περίπου 25 χρόνια ώστε να αρχίσουν να διαρρέουν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την οργόνη, μα έως και τις μέρες μας τα ΜΜΕ επιλέγουν μια διακριτικά παθητική πληροφόρηση επί του θέματος. Παρά ταύτα, στο Διαδίκτυο υπάρχουν αρκετές πληροφορίες στα σχετικά sites των NASA, David Icke, Rapport κ.ά.Οι έρευνες παρουσιάζουν μέχρι και οριστική αναζωογόνηση όλων των κυτταρικών ομάδων του οργανισμού, που μεγιστοποιείται από τον βαθμό της προσωπικής μας συμμετοχής. Απ' την άλλη μεριά, οι οργονοσυσσωρευτές θεωρούνται η πιο οικονομικά αποδοτική λύση στον τομέα της οικολογικής παραγωγής ανεξάντλητων αποθεμάτων ενέργειας. Αξίζει να αναφερθεί πως η συγκέντρωση οργονικών κυττάρων μέσα από την ενσυνείδητη μετατροπή συναισθημάτων οργής, λύπης, φόβου ή επιθετικότητας σε ευδαιμονικά σκιρτήματα εσωτερικής τόνωσης, όπως ο οργασμός, το γέλιο, η ανιδιοτελής προσφορά κ.ά., αποτελούν το πιο απόκρυφο ανθρωπιστικό ελιξίριο αυτοβελτιωτικής ευκαμψίας. Μήπως, λοιπόν, ο ιστορικά αφορισμένος ποιητής της αλήθειας Καζαντζάκης είχε δίκιο όταν υποστήριξε πως «στα χέρια σου κρατάς τα χρώματα και το πινέλο, από εσένα εξαρτάται εάν θα ζωγραφίσεις την κόλαση ή τον παράδεισο»; Μήπως ανήκουμε στους τελευταίους μετεξεταστέους της σχολής των αυτόχειρων θεών; Μήπως;...
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/08/2008

ΜΑΝΤΑΛΑ ΠΛΟΥΤΩΝΑ-ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ


11.8.08

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΑΤΑ 1-4











ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Οι δεσμοι της Σεληνης στην συναστρια-14


ΑΡΗΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ, ΤΡΙΓΩΝΟ, ΕΞΑΓΩΝΟ ΜΕ ΒΟΡΕΙΟ ΔΕΣΜΟ
Αυτό δίνει ενέργεια στη θέση του βόρειου δεσμού. Δίνει επιθυμία και ώθηση, σα να υπήρχε σ΄ένα ατομικό ωροσκόπιο. Ο βόρειος δεσμός ερεθίζεται από τον Άρη στα ζητήματα που υπονοεί η περιοχή του βόρειου δεσμού. Δημιουργεί φιλοδοξία, ζωτικότητα και δραστηριότητα και στους δύο.
ΑΡΗΣ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ, ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΟΡΕΙΟ ΔΕΣΜΟ
Αυτό μπορεί να δώσει ανταγωνισμό στο ζευγάρι. Ο Άρης μπορεί να ωθήσει το Βόρειο δεσμό, να κάνει πράγματα πέρα απ΄τις δυνατότητές του. Ο Άρης θα είναι ανυπόμονος με το Βόρειο δεσμό, δημιουργώντας έτσι καταστάσεις ανάμεσά τους.

8.8.08

ΛΑΟ ΤΣΕ-ΚΟΥΜΦΟΥΚΙΟΣ ΨΥΧΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ-ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ-ΠΛΟΥΤΩΝΑ

Λάο Τσε και Κομφούκιος πνευματικά θεμέλια της Κίνας
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΙΔΑΛΗ

Οι απαρχές της φιλοσοφικής σκέψης και του πολιτισμού στη μακρινή κι αχανή Κίνα με την τρισχιλιετή Ιστορία της περικλείονται σε δύο ονόματα: Λάο Τσε (6ος αι. π.Χ.) και Κομφούκιος (551-479 π.Χ.). Η σοφία και η διδασκαλία τους, τηρουμένων των αναλογιών, θα τολμούσαμε να πούμε ότι έχουν κάτι από τον Ηράκλειτο και τον Σωκράτη περίπου εκείνης της εποχής, κι ας τους χώριζαν τεράστιες αποστάσεις.
Με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα συνοπτικό περίγραμμα της φιλοσοφίας τους, για την οποία έχουν χυθεί τόνοι μελάνι σε Δύση και Ανατολή. Θ' ακολουθήσει ένα δεύτερο μέρος για τη σύγχρονη κινεζική λογοτεχνία, όπως την έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια μεταφρασμένη στην Ελλάδα.Τυλιγμένος στην αχλή του μύθου, ο Λάο Τσε (ο «σοφός γέρος» ή «παλιός φίλος», όπως σημαίνει το όνομά του) εργάστηκε στην αυτοκρατορική βιβλιοθήκη της δυναστείας των Τσόου. Ασκητεύοντας στα τελευταία χρόνια της ζωής, άφησε ύστερα από παράκληση ενός φύλακα το κλασικό κείμενο «Τάο Τε Κινγκ», με ποιητικούς αφορισμούς για τη ζωή και την αυτογνωσία (το βαθύτερο και ωραιότερο έργο της κινεζικής λογοτεχνίας», σύμφωνα με τον Τζόζεφ Νίνταμ). Ο δρόμος του πνεύματος, της καρδιάς, του μέτρου, της φύσης.Τάο σημαίνει Δρόμος, Ενέργεια, Θεός, Αρμονία, Λόγος. Τε: Δύναμη, Ουσία, Αρετή, Αγάπη, Ζωή, Φύση. Κινγκ: Κείμενο, Μελέτη, Βιβλίο.Χωρισμένο σε δύο μέρη, το Βιβλίο του Λόγου (Τάο) και της Φύσης (Τε) περιλαμβάνει δωρικά κείμενα, πυκνά και στοχαστικά, ενίοτε αλληγορικά (37 στροφές στο πρώτο μέρος, 44 στο δεύτερο). Με τη γλώσσα των ιδεογραμμάτων μιλάει για τη ζωική ενέργεια που γεμίζει το σύμπαν και τον άνθρωπο. Για το ζευγάρι των αντίθετων και συνθετικών δυνάμεων, το Γινγκ και το Γιανγκ, ήτοι το θηλυκό στοιχείο, που αντιπροσωπεύει την ηρεμία, τη δεκτικότητα, και το αρσενικό στοιχείο, που αντιπροσωπεύει τη δράση, τη δημιουργικότητα. Για τον συνετό άνθρωπο. Για τον ουρανό, τον φυσικό και υπερβατικό. Για τον δρόμο που βαδίζει ο καθένας προς την προσωπική του τελείωση. Η καλύτερη ίσως από τις αρκετές μεταφράσεις του «Τάο Τε Κινγκ», που κυκλοφορούν στη χώρα μας, είναι αυτή του Γιώργου Αλεξάκη (εκδόσεις «Σμίλη»).Λίγο μεταγενέστερος του Λάο Τσε (η παράδοση λέει ότι τον συνάντησε νεαρός και είχε εκτενή κουβέντα μαζί του) ήταν ο Κογκ Τσιου, γνωστότερος στη Δύση με το εκλατινισμένο όνομα Κομφούκιος. Επιθεωρητής κήπων, δάσκαλος σε παιδιά αριστοκρατικών οικογενειών, κρατικός σύμβουλος. Και, βεβαίως, πιο γνωστός ως ένας διαπρεπής στοχαστής με μεγάλο κύκλο μαθητών γύρω του. Η διδασκαλία του (κοινωνική, πολιτική και κυρίως ηθική) έμελλε να γίνει μια ολόκληρη κοσμοθεωρία, που επηρεάζει έως σήμερα τους Κινέζους.Οι βασικές παράμετροι της φιλοσοφικής του σκέψης ήταν: ο κοινωνικός χαρακτήρας της σε αντίθεση μ' αυτή του Λάο Τσε, που πίστευε στην προσωπική ολοκλήρωση του καθενός. Ο σεβασμός και η φροντίδα για το παρελθόν, για την παράδοση. Η απρόσκοπτη λειτουργία των τελετών που είχαν θρησκευτικό χαρακτήρα. Η οικογένεια, η αγάπη ανάμεσα στα αδέλφια, ο σεβασμός απέναντι στους γονείς. Ο ηγεμόνας-πρότυπο με την άριστη κι ενάρετη συμπεριφορά του, που έχει αρμονική σχέση με τους υπηκόους του. Ο Ουρανός, που είναι η θεμελιώδης αρχή του κόσμου της φύσης και η δύναμη που ελέγχει και καθορίζει τα ανθρώπινα πεπρωμένα.Ολα αυτά υπάρχουν στο αντιπροσωπευτικό του έργο «Τα Ανάλεκτα», το οποίο έχει μεταφραστεί και σχολιαστεί με εξαιρετικό τρόπο στα ελληνικά από τον Σωτήρη Χαλικιά, γνώστη της κινεζικής και ιαπωνικής γλώσσας.Δύο άξιοι επίγονοι του Λάο Τσε και του Κομφούκιου, που άφησαν σημαντικά κείμενα στο πνεύμα του ταοϊσμού και του κομφουκιανισμού αντίστοιχα, είναι ο Τσουάνγκ Τσου (4ος αι. π.Χ.), με το ομώνυμο βιβλίο, στο οποίο με ποιητικό και παραβολικό τρόπο μιλάει για τα μονοπάτια του Τάο (εκδόσεις «Ερμής» και «Πύρινος Κόσμος»), και ο Μέγγιος (371-289 π.Χ.), που στο επίσης ομώνυμο βιβλίο μιλάει για την ηθική προδιάθεση της ανθρώπινης φύσης (εκδόσεις «Ινδικτος»). *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/08/2008

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΙΕΚ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ


7.8.08

ΜΑΝΤΑΛΑ ΤΗΣ ΟΨΕΩΣ ΟΥΡΑΝΟΥ-ΔΙΑ


Μανταλα της οψεως Ουρανος-Διας με την βοηθεια της θεωριας του Χαους.Στο μελλον και αλλα Μανταλα οψεων.Η κατασκευη ειναι πνευματικη ιδιοκτησια μου.Επιτρεπεται η αναδημοσιευση με αναγραφη της παρουσας ιστοσελιδας.

ΑΕΤΙΟΥ ΑΛΕΝΤΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΝΘΟΛΟΓΙΩΝ ΠΕΡΙ ΦΥΣΕΩΣ

<Π>αρθενος οικος Ερμου, θηλυκον, πτερωτον, ανθρωποειδες, τρυφηρες` [ σχημα δικ(ην) εστως, δισωμον, στειρωδες, δουλελευθερον, αγονον, κατωφερες, γεωδες, κοινον, ημιφωνον και αφωνον, σωματικον, ατελες, ευμεταβολον, εργαστηριακον,διφυες` οι δε γεννωμενοι αγαθοι, αιδημονες, μυστικοι, πολυμεριμνοι, ποικιλως τον βιον διαγοτες, αλλοτριων χειρισται, πιστικοι, αγαθοι οικονομοι, γραμματεις από λογων η ψηφων αναγομενοι, υποκριτικοι, περιεργοι, αποκρυφων μυσται, τα πρωτα αναλισκοντες, εν δε τοις μεσοις ευπορουντες.

2.8.08

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ Jacqueline Lee Bouvier Kennedy


An American Icon

Με αφορμή την πρόσφατη ημέρα γενεθλίων της, ακολουθεί μια αστρολογική αναφορά στην Jackie Kennedy.
Η Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Ωνάσης γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1929 στο Southampton. Ήλιος, Ερμής, Μεσουράνημα στον Λέοντα. Ήλιος μάλιστα στις 5 μοίρες του Λέοντα (πάλι Λέων πέφτει).Κάτι που δικαιολογεί τελείως και τον τρόπο ζωής της Kennedy.
Ο Δίας στον έβδομο ένδειξη για επιτυχημένο γάμο,oψη με Ουρανό, μάλλον επρόκειτο για τετραπέρατο άτομο. Την όλη δημοσιότητα και τον θόρυβο γύρω από το όνομα της, υποστήριξε η Σελήνη της που στεκόταν τρίγωνο με Μεσουράνημα . Σελήνη όψη με Ποσειδώνα πρόσδιδε μεγάλο ένστικτο και συναίσθημα, πράγμα το οποιο όμως σε όλη της τη ζωή κάλυπτε, και όψη με Πλούτωνα, οποu κατέλυε τα παλιά πρότυπα ζωής και ξεκινούσε νέους κύκλους (έμεινε χήρα) . Η Αφροδίτη στον όγδοο, ένδειξη για κληρονομιές, τις οποιες η Jackie βρήκε απλόχερα στη ζωή της tα λεφτά των άλλων, σε μοίρα του Αιγόκερω, απληστία για χρήματα, κάτι που φάνηκε άλλωστε στο μετέπειτα γάμο της με τον Ωνάση και την διαρρύθμιση της αποζημίωσης. Aντίθεση με Κρόνο στον δεύτερο, πράγμα που της περιόριζε την συναισθηματική έκφραση. Η αιχμή του εβδομου οίκου , που δηλώνει το σύζυγο, είναι στον Tαύρο, του οποίου ο κυβερνήτης είναι η Αφροδίτη, και αυτή είναι στον 8, θάνατος συζύγου - στη συγκεκριμένη περίπτωση !-, αλλά και κληρονομιά από αυτόν.
Εκτός αυτού η αιχμή του έβδομου βρίσκεται στις (σχεδόν) 17 μοίρες του Ταύρου (στις μοίρες του Λέοντα) πράγμα που δείχνει πόσο ψηλά στην κοινωνική ιεραρχία στεκόταν ο σύζυγος.
Με τον Πλούτωνα επίσης στον όγδοο οίκο της, πιστεύω ότι αυτή η γυναίκα είχε απίστευτες ικανότητες να σκάψει βαθιά στο μυαλό της καθώς και σε αυτό των άλλων, αλλά και τρομερές ικανότητες αυτοσυγκράτησης. Η Jackie έγινε για τους Αμερικανους θρύλος, περισσότερο ακόμα και από τον ίδιο τον άντρα της.

1.8.08

ΑΕΤΙΟΥ ΑΛΕΝΤΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΝΘΟΛΟΓΙΩΝ ΠΕΡΙ ΦΥΣΕΩΣ

<Λ>εων εστιν αρρενικον, οικος Ηλιου, ελευθερον, πυρωδες, ευκρατον, νοερον, βασιλικον, εδραιον,αγαθον, ανωφερες, ευμεταβολον, στερεον, ηγεμονικον, πολιτικον, αρχικον, οριλον, οι ουν γεννωμενοι επισημοι, αγαθοι, αμεταβλητοι, δικαιοι, μισοπονηρο, ανυποτακτοι, κολακειας μισουντες,ευεργετικοι, παρεπηρμενοι ταις διανοιας, εάν δε και ο οικοδεσποτης επικεντρος τυχη, η και υν αγαθοποιοις, γινονται λαμπροι, ενδοξοι, τυρρανικοι, βασιλικοι, εστι δε καυματωδης, ο δε εν τω στηθει λαμπρος πυρωδης και πνιγωδης, εχει δε κατά μερος μεχρι <μοιρας> κ΄πνιγωδη, λοιμικα τετραποδων τοις υποκειμενοις κλιμασι και τοποις, τα δεξια κινητικα, πυρωδη, τα δε νοτια ευυγρα, πυρωδη, τα δε κατωτερω ολεθρια προς πντα, τα δε μεσα και αριστερα ευκρατα. αστερας δε εχει ο Λεων. κατά δε τα σφαιρικ συνανατελλει ο αριστερος βραχιων του Αρκτοφυλακος, νοτοθεν πρυμνα Αργους, και του Κυνος το λοιπον και της Υδρας ης η μεν ουρα παρακειται αχρι της χηλης του <Σκορπιου, η δε κεφαλη αχρι της χηλης του> Καρκινου. επανω δε αυτου εφεστηκεν Αρκτος η μικρα, κατά δε την γραμμην παρατεινει κεφαλη τουΔρακοντος, ην βασταζεο Οφιουχος [ μεχρι του Κρατηρος ] βορροθεν δε εστι Δελφιν, Λυρα, το Ζευγμα, Ορνις πλην του λαμπρου αστερος κατά το ορθοπυγιον Αετου και του Ιππου η κεφαλη.

Εστι δε τω Λεοντι υποτεταγμενα κλιμσατα` εν η κεφαλη μεν Κελτικη και οι συνεχεις τοποι` εμπροσθια, Βιθυνια` δεξια, Μακεδονια και οι συνεχεις τοποι` αριστερα Προποντις` ποδες, Γαλατια `κατά την κοιλιαν, Κελτικη` ωμοις, Θρακη`λαγοσοι, Φοινικη (f.259ν), Αδριας, Λιβυη` εν τοις μεσοις, Φρυγια, Συρια` ουρα, Πισινους.