10.6.08

Η Σελήνη σήμερα βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου.

Η Σελήνη σήμερα συνεχίζει να μας χαιρετά από το ζώδιο της Παρθένου και η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου θα αντιμετωπίσει την Σουηδία. Εύχομαι να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε. Καλησπέρα σας.

9.6.08

Στα όπλα το βάρος του γαλλικού Τύπου γιά την επίσκεψη ΣαρκοζίΠΑΡΙΣΙ Της ΗΡΑΣ ΦΕΛΟΥΚΑΤΖΗ

Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου παρουσιάστηκε στον γαλλικό Τύπο με ειδικότερες αναφορές στη «νέα συμμαχία» που πρότεινε ο Νικολά Σαρκοζί στην Ελλάδα και στη σύγκλιση απόψεων για τη μετανάστευση. Εμφαση δόθηκε στην ομιλία του Σαρκοζί στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στην ελληνική καταγωγή του.

Εμφαση στην ομιλία Σαρκοζί στη Βουλή έδωσαν τα γαλλικά ΜΜΕ
Το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι TF1 σε ανταπόκριση από την Αθήνα αναφέρθηκε στη νέα συμμαχία μεταξύ Αθήνας και Παρισίων, τονίζοντας ότι η ελληνογαλλική φιλία επεκτείνεται στον οικονομικό και στρατιωτικό τομέα. Οι δύο χώρες έχουν το ίδιο όραμα για την Ευρώπη και εξέφρασαν κοινή βούληση να ασχοληθούν με τα θέματα, που ανησυχούν τους πολίτες: την αγοραστική δύναμη και τον αγώνα κατά του ακριβού πετρελαίου.

Η εφημερίδα «Le Monde» σε άρθρο της με τον τίτλο «Μετανάστευση: Το Παρίσι υπέρ της φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων» αναφέρει ότι «ο πρόεδρος Σαρκοζί, υποστήριξε το ελληνικό αίτημα να τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα διαφύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι ελληνικές προτάσεις, όπως για παράδειγμα ένα σύστημα κοινής ακτοφυλακής μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας».

Στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού EUROPE 1 δημοσιεύτηκε σχόλιο με τίτλο «Η Ελλάδα, επίλεκτος εταίρος του Σαρκοζί στην Ευρώπη». Αναφέρει ότι ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε μια «νέα ελληνογαλλική συμμαχία» και ένα «νέο σύμφωνο».

Η «Figaro» σε άρθρο της με τον τίτλο «Το Παρίσι προσφέρει στην Αθήνα μια νέα συμμαχία», σημειώνει: «Η Αθήνα επιφύλαξε ιδιαίτερα θερμή υποδοχή στον Γάλλο πρόεδρο. Ενώπιον της ελληνικής Βουλής, που αρνείται στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας το δικαίωμα να διατηρήσει το όνομα μιας εκ των ιστορικών επαρχιών της, βεβαίωσε επισύροντας τα χειροκροτήματα όλων: "Να ξέρετε ότι η Γαλλία επέλεξε την Ελλάδα".

Ο Γάλλος πρόεδρος θέλησε να συγκεκριμενοποιήσει την άποψή του περί αμυντικής Ευρώπης. "Το να θέτουμε την Ευρώπη της άμυνας έναντι του ΝΑΤΟ δεν έχει νόημα", δήλωσε. Λόγια καλοδεχούμενα από την Ελλάδα -που αφιερώνει το 3% του ΑΕΠ της στις ένοπλες δυνάμεις- με την οποία ο Ν.Σαρκοζί υπέγραψε χθες αμυντική συμφωνία. Στο θέμα της πώλησης όπλων, ο Σαρκοζί υπερασπίστηκε την ποιότητα των γαλλικών προϊόντων σεβόμενος την κανονική διαδικασία έκκλησης υποβολής προσφορών. Η Αθήνα θέλει να αποκτήσει φρεγάτες και μαχητικά αεροσκάφη. Θεωρείται πιθανή η αγορά 12 Rafale, συν 3 κατ' επιλογή. Τα πράγματα είναι λιγότερο θετικά για τις φρεγάτες, γιατί το Ναυτικό επιθυμεί να εξοπλισθεί με τα αμερικανικά αμυντικά συστήματα Aegis, γεγονός που παραμερίζει τις γαλλικές εταιρείες».

Η «France Soir» σε σχόλιό της με τίτλο «Σύντομα μια ελληνο-γαλλική συμμαχία» αναφέρεται στη βούληση του Σαρκοζί για δημιουργία συμμαχίας με ενισχυμένη στρατιωτική συνεργασία, η οποία θα τεθεί στην υπηρεσία της οικοδόμησης της Ευρώπης, κυρίως στον τομέα της μετανάστευσης.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/06/2008

Κάτοικοι: Γεμίσαμε φίδια λίγο πριν από το σεισμό

Τρόμο, πανικό και ερωτήματα προκάλεσε στους κατοίκους της Ηλείας το χθεσινό αναπάντεχο ξύπνημα του Εγκέλαδου σε ένα ρήγμα - «φάντασμα» που βρίσκεται μεταξύ Λεχαινών - Ανδραβίδας και το οποίο κανείς ποτέ εκ των σεισμολόγων δεν το είχε επικαλεστεί επίσημα ούτε στην πιο ακραία εκδοχή των προβλέψεών του.

Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των δύο περιοχών δεν θυμούνται ποτέ -όπως έλεγαν χθες- να σείεται η γη στο συγκεκριμένο σημείο και χθες το απόγευμα δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι δίπλα από τα σπίτια τους κοιμόταν και τρεφόταν τόσα χρόνια από τη σεισμική ενέργεια ο εφιάλτης.

Μοναδική ένδειξη ότι κάτι κακό θα συνέβαινε ήταν -όπως είπαν στην «Ε»- τα έντονα και λυπητερά γαβγίσματα των σκύλων τη νύχτα πριν από το σεισμό και η ξαφνική εμφάνιση φιδιών στους αγροτικούς δρόμους, εκεί όπου από τους σεισμολόγους εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού.Μ.ΝΟΔ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/06/2008

Η Σελήνη σήμερα στο ζώδιο της Παρθένου.

Η Σελήνη σήμερα βρίσκεται στην επικριτική παρθένο και ο Πλούτωνας συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του. Ο Άρης από τον Λέοντα σε δύσκολες όψεις με Βόρειο δεσμό και Χείρωνα. Και ο εγκέλαδος δεν λέει να ησυχάσει...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ GO GO
Εξαιρετικα για σενα το τραγουδι Go your own way των Fleetwood Mac.Tα λεμε και αυριο απο κοντα.Χρονια Πολλα και οτι θελουμε το εχουμε,οταν στελνουμε την σωστη ερωτηση στον Ουρανο του εσωτερικου παιδιου μας,γιατι ειναι η αντανακλαση του του ΕΙΝΑΙ και οχι του ΦΑΙΝΕΣΘΕ.

8.6.08

ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ ΡΟΚ ΓΙΑ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΥΣ

THΝ KYΡIAKH 15-6-2008,ΟΛΟΙ ΣΤΗ "ΒΟΥΒΗ" ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS

THΝ KYΡIAKH 15-6-2008,ΟΛΟΙ ΣΤΗ "ΒΟΥΒΗ" ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS --ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ--

"Η Ελληνική Κυβέρνηση μέσα στις επόμενες μέρες,ετοιμάζεται να προβεί στη ψήφιση νομοθετικού πλαισίου,με το οποίο θα μπορεί να ελέγχει και να φιλτράρει τις ιδεές και τις αποψείς που ανταλλάσσονται στα blogs.Εμείς,οι χρήστες του διαδικτύου και όχι μόνο,δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ψηφιστεί κανένας τέτοιος νόμος,ο οποίος θα νομιμοποιεί τη λογοκρισία.Γι'αυτό και κατεβαίνουμε όλοι μαζί στη Πλατεία Συντάγματος,τη Κυριακή 15-6-2008,στις 6 το απόγευμα,ώστε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα,σε όλους αυτούς που θέλουννα κυβερνήσουν τον Κυβερνοχώρο".
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ--Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

O KΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΑΝ

Διαβαστε την εκτιμηση της Ομαδας ΒΑΝ ΕΔΩ
Τα συμπερασματα δικα σας,γιατι δυστυχως τα λεφτα ειναι πολλα και τα τρωνε οι ασχετοι.Ειχα την τυχη να εχω καθηγητη στο Πανεπιστημειο τον Κυριο Βαρωτσο,που ηταν τιμιος,ηθικος και το κυριοτερο επιστημονας,που σου εδινε τον τροπο σκεψης του διχως εγωισμους.

Πρότυπο πρόβλεψης σεισμών στην Ιαπωνία η μέθοδος ΒΑΝ

Πρότυπο πρόβλεψης σεισμών στην Ιαπωνία η μέθοδος ΒΑΝ
Η θεωρία η οποία θέλει τα «ηλεκτρομαγνητικά κύματα» να «προλέγουν» επερχόμενες σεισμικές δονήσεις έχει βρεθεί επανειλημμένως στο επίκεντρο της δημοσιότητας στην Ιαπωνία όπου αντιμετωπίζεται ως «ένας σχεδόν μεσσιανικός τρόπος πρόβλεψης σεισμών», σύμφωνα με την έκδοση «Japan Τoday».

Το Ινστιτούτο Φυσικών και Χημικών Ερευνών «RΙΚΕΝ» φέρεται να «εισήγαγε» στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μία μέθοδο πρόβλεψης σεισμών από την Ελλάδα τη δεκαετία του 1980. Οι Ιάπωνες συνεργάζονται με τον Παναγιώτη Βαρώτσο από το 1997, ενώ από το 1996 και μετά, επένδυσαν περισσότερα από 6,4 εκατομμύρια ευρώ σε επιστημονικά project τύπου ΒΑΝ. Συνολικά η χώρα επενδύει περί τα 100 εκατ. δολάρια ετησίως στην ανάπτυξη μεθόδων πρόβλεψης σεισμών.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Ιάπωνα Σεϊγια Ουγιέντα από το Ερευνητικό Κέντρο Πρόβλεψης Σεισμών στο Πανεπιστήμιο Τοκάι, φέρεται να κατάφερε χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ΒΑΝ να προβλέψει ορθώς σεισμική δραστηριότητα η οποία ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου στη χερσόνησο Ιζου.

Οι Ιάπωνες θαυμάζουν τόσο τον Βαρώτσο ώστε τον έκαναν μέχρι και ήρωα σε κόμικς manga.

Το ερευνητικό κέντρο
Η Ιαπωνική Επιστημονική και Τεχνολογική Υπηρεσία (JST) θεωρεί πως η «πρόβλεψη σεισμών είναι δυνατή». Το Ερευνητικό Κέντρο Πρόβλεψης Σεισμών (EPRC) λειτουργεί στη χώρα από το 1994. Παρόμοιο ερευνητικό κέντρο λειτουργεί και στο Πανεπιστήμιο του Κιότο, ενώ στο πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής για την Πρόβλεψη Σεισμών (CCEP) κράτος και πανεπιστήμια συνεργάζονται ανταλλάσσοντας πληροφορίες και δημοσιεύοντας δύο εκθέσεις κάθε χρόνο.

Η Ιαπωνία περιμένει έναν μεγάλο σεισμό, ο οποίος, σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες, πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν από το 2010.

ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΣΕΙΣΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ.


Πολύ ισχυρός σεισμός 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με μικρό εστιακό βάθος, σημειώθηκε στις 3.25 το μεσημέρι της Κυριακής, με επίκεντρο στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην περιοχή της Ανδραβίδας.

Η δόνηση ήταν επιφανειακή, με εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιόμετρα, γεγονός που σημαίνει, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ότι αναμένεται ισχυρή μετασεισμική δραστηριότητα. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Σεισμολογικό Ινστιτούτο του ΑΠΘ, έχουν σημειωθεί οκτώ μετασεισμοί μεγαλύτεροι των 4 Ρίχτερ.

Ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος κάλεσε τους δημάρχους και τους κρατικούς φορείς να ελέγξουν αμέσως τα σπίτια στις περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς. Ζήτησε, επίσης, από τους κατοίκους να μην πανικοβάλλονται και να δίνουν βάση μόνο στις πληροφορίες των επίσημων αρχών.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γιώργος Σταυρακάκης, αναφερόμενος στη μετασεισμική δραστηριότητα είπε ότι θα αποτελέσει έκπληξη για μας αν έχουμε έναν μεγαλύτερο σεισμό. Τόνισε, όμως, ότι θα έχουμε ισχυρούς μετασεισμούς, που μπορεί να φτάσουν και σε μέγεθος 0,4 με 0,5 λιγότερο από τα 6,5 Ρίχτερ που ήταν ο αρχικός σεισμός. «Το φαινόμενο είναι σε πλήρη εξέλιξη», τονίζει ο κ. Σταυρακάκης.

«Προσοχή στους κατοίκους που διαμένουν σε παλιά σπίτια με ρωγμές», συστήνει ο καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, Β.Παπαζάχος, τονίζοντας πως αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί στην περιοχή. Ωστόσο, δήλωσε καθησυχαστικά: «Δεν βλέπω σεισμική διέγερση στην περιοχή».

Ο νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος περίεγραψε τις πρώτες στιγμές μετά τη δόνηση, τονίζοντας ότι υπήρξε πανικός μεταξύ των κατοίκων καθώς ο σεισμός ήταν πρωτοφανής σε ένταση και σε διάρκεια.

Οι δηλώσεις του νομάρχη Αχαΐας

Δύο νεκροί - Απεγκλωβίστηκε ένα κοριτσάκι

Δύο είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από την σεισμική δόνηση. Πρόκειται για τον 55χρονο Ανδρέα Μπακούλια, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από τα ερείπια κατοικίας στην Κάτω Αχαΐα, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από βαρύ αντικείμενο και την 80χρονη Μαρίνα Πετροπούλου, η οποία τραυματίστηκε και κατέληξε στο νοσοκομείο από ανακοπή καρδιάς, κατά την μεταφορά της.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία υπάρχουν 89 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής.

Σώο απεγκλωβίστηκε ένα κοριτσάκι στη Φώστενα δυτικής Αχαΐας, το οποίο είχε εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι του που καταπλακώθηκε από δέντρο. Το κοριτσάκι είναι ελαφρώς τραυματισμένο και νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Σώοι και δύο ακόμη εγκλωβισμένοι, ένα κοριτσάκι και ένας ηλικιωμένος, που απεγκλωβίστηκαν στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας.

Επίσης, μία τριμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε σώα από σπίτι στο οποίο είχε καταρρεύσει η σκάλα στο Βαρθολομιό Ηλείας.

Κατέρρευσαν κτήρια

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιάννης Αλαβάνος, καλεί τους ιδιώτες μηχανικούς των περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό να τεθούν στη διάθεση της Περιφέρειας, της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να συνδράμουν τις αρμόδιες υπηρεσίες στο έργο της πρώτης εκτίμησης κατάστασης των κτισμάτων που έχουν εμφανίσει ζημιές.

Πάντως, η πρώτη γενική εκτίμηση του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας είναι ότι οι κατασκευές στην ευρύτερη περιοχή, παρά το γεγονός ότι ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα ισχυρός και το εστιακό του βάθος ιδιαίτερα μικρό, άντεξαν και οι ζημιές εντοπίζονται, κυρίως, σε παλαιές οικοδομές.

Αναφορές για ζημιές σε παλαιές κατοικίες έχουν υπάρξει κυρίως στην Αχαΐα και την Ηλεία. Μαρτυρίες υπάρχουν για την Ανδραβίδα, στην Αμαλιάδα, το Βαρθολομιό, τον Πύργο, τα Λεχαινά και την Πάτρα.

Δύο λιθόκτιστες κατοικίες φαίνεται να έχουν καταρρεύσει στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας. Ρωγμές έχουν σημειωθεί επίσης σε κτίρια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στην Κάτω Αχαΐα περίπου δέκα κατοικίες έχουν καταρρεύσει, ενώ ολόκληρη η περιοχή δεν έχει ρεύμα.

Εν τω μεταξύ, έκτακτο βοήθημα 3.000 ευρώ θα δώσει η κυβέρνηση στους σεισμόπληκτους και συγκεκριμένα σε όσους είδαν τα σπίτια τους να καταρρέουν από τον δυνατό σεισμό, με την προοϋπόθεση να πρόκειται για πρώτη κατοικία.

Ο δήμαρχος του Πύργου Γ.Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι κατέρρευσε το ανατολικό τμήμα της στέγης του Αγίου Νικολάου.

Επιπλέον προσωπικό της ΕΜΑΚ από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τη Λαμία μετακινείται προς την ευρύτερη περιοχή για την αντιμετώπιση των αναγκών.

Για τη σεισμόπληκτη περιοχή της Πελοποννήσου αναχωρεί επίσης κλιμάκιο του ΟΑΣΠ, όπως και συνεργείο 25 μηχανικών του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων προκειμένου να κάνει προληπτικούς ελέγχους.

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια στην Αχαΐα, καθώς και το ΤΕΙ Πατρών. Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα μείνει κλειστό Δευτέρα και Τρίτη. Κλειστά τα σχολεία και στον Νομό Ηλείας.

Κλειστοί δρόμοι από κατολισθήσεις

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων από κατολισθήσεις υπάρχουν στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών στο ύψος του Διακοπτού και σε δρόμους στα Τσουκαλέικα Αχαΐας και στο Λατζόι και τη Νεράιδα Πύργου.

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει, όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, στην οποία η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά χωρίς να επηρεάζεται από τους μετασεισμούς.

Στη Μέλισσα Ηλείας έπεσε κολώνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να προκληθεί δασική πυρκαγιά. Αλλες δύο μικρές πυρκαγιές, που δεν δημιουργούν ιδιαίτερη ανησυχία, προκλήθηκαν λόγω του μεγάλου σεισμού.

Ρωγμές και πτώση σοβάδων έχουν παρατηρηθεί σε κτίρια στα στρατιωτικά αεροδρόμια Ανδραβίδας και Αράξου. Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας ενεργοποιήθηκε ο εφεδρικός πύργος ελέγχου, ενώ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αράξου εκκενώθηκε ένα υπόστεγο υποστήριξης.

Στους διαδρόμους αποπροσγείωσης των δύο αεροδρομίων δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται τόσο η κινητή ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών της Πολεμικής Αεροπορίας, όσο και τα μεταφορικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολύ μεγάλη έκταση, σε όλη σχεδόν την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα μέχρι τα Γιάννενα, την Καρδίτσα, αλλά και την Αττική. Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στην πόλη της Πάτρας και στη γύρω περιοχή.

Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας υποστήριξε ότι είχε υπάρξει εκτίμηση-πρόβλεψη για έναν τέτοιο σεισμό στη συγκεκριμένη περιοχή από την ερευνητική ομάδα του κ. Λάγιου και ότι η εκτίμηση αυτή είχε αναρτηθεί σε διάφορoυς δικτυακούς τόπους ενώ είχε σταλεί και στον ΟΑΣΠ.

Σε ετοιμότητα οι αρχές

Εντολή να τεθούν στη διάθεση των Νομαρχιών Ηλείας και Αχαΐας οι 60 μηχανικοί της ΥΑΣ που βρίσκονται στην Πάτρα και τον Πύργο, έδωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς και αν χρειαστούν περισσότεροι θα σταλούν από την Αθήνα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, περιφερειάρχες, νομάρχες και δήμαρχους, ενώ έδωσε εντολές στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και της Αστυνομίας να προχωρήσουν σε καταγραφή των ζημιών.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι το σχέδιο «Ξενοκράτης» εφαρμόζεται με επιτυχία και από την πρώτη στιγμή του σεισμού είναι σε συνεχή συνεδρίαση το Συντονιστικό Κέντρο, ενώ τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας είναι σε πλήρη κινητοποίηση.

Ήδη στην περιοχή έχουν φτάσει ασθενοφόρα εξοπλισμένα για παροχή βοήθειας, ενώ λειτουργούν όλα τα Κέντρα Υγείας.

Έχουν ενισχυθεί, επίσης, τα μέτρα πολιτικής προστασίας με αποστολή σκηνών, ενώ υπάρχει πρόνοια για διανομή φαγητού, νερού και όποιου άλλου υλικού έχουν ανάγκη οι πολίτες, πολλοί από τους οποίους θα διανυκτερεύσουν εκτός των σπιτιών τους, φοβούμενοι για νέους μετασεισμούς.

Το ΓΕΕΘΑ, επίσης, βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αποστείλει σκηνές και κουβέρτες, εφόσον ζητηθεί, όπου χρειαστεί.

Στην περιοχή έχουν ήδη μεταβεί οι υφυπουργοί Παιδείας, κ. Λυκουρέντζος και Υγείας, κ. Κωνσταντόπουλος, καθώς και κλιμάκιο του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Μαργαρίτης Μουζάς αναχώρησε για την Ανδραβίδα.

Επίσης, στην Αχαΐα και την Ηλεία βρίσκεται ο αρμόδιος διευθυντής της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων του ΥΠΕΧΩΔΕ Γ. Πολιτόπουλος και ο γγ του υπουργείου Δ. Κατσιγιάννης.

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Γιάννη Ραγκούση, μεταβαίνει στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ SATISFACTION ROLLING STONES

Στις 6-6-1965 κυκλοφορει το single SATISFACTION-ROLLING STONES.To τραγουδι ειναι ενας υμνος της νεολαιας στην σεξουαλικη απελευθερωση που θελει ερωτα καθε στιγμη της ημερας και το πρωι(φυσικο σημερα,επαναστατικο για τοτε).Η Οργονη,δηλαδη η σεξουαλικη ενεργεια,κυβερνητης Αρης, δινει πασα στην Σεληνη,συναισθηματα,που μετασχηματιζονται απο τον Πλουτωνα,χαριζοντας ριγη στο κορμη μεσω του Ουρανου. Η κιθαρα,Ποσειδωνας,παιρνει το riff(συντομη μουσικη μελωδια) του ΟΥΡΑΝΟΥ-ΠΛΟΥΤΩΝΑ-ΣΕΛΗΝΗΣ-ΑΡΗ και την αναπτυσει ο Κρονος ΕΞΑΓΩΝΟ ΜΕ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ,που ειναι μια μουσικη διαδηλωση εναντια στο πνευμα της εποχης,τετραγωνο με ΔΙΑ-ΗΛΙΟ-ΕΡΜΗ.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΑΝΑΗ.

7.6.08

... Γεια σου Oυρανέ....

... Γεια σου, για σου, Ουρανέ, με το αφηρημένο φεγγάρι και με

τα αμέτρητα άστρα, γεια σου με το καθρεφτισμένο μπλε και με

τον Ήλιο σου,

πάω στη Γη που κάθε άνοιξη σκάει και πιτσιλάει τον κόσμο

χρώματα, πάω να βρω άλλα χρώματα που δε μοιάζουν με τα δικά

σου

- τίποτα δεν μπορεί να σου μοιάζει-

γεια σου, σπιτάκι μου, μαμά, μπαμπά, Χειμέριε,

πάω στη Γη με την ψυχή μου ορθάνοιχτη και τα μάτια μου

πεινασμένα για εικόνες.

Είμαι μικρός και μπορώ τα πάντα...

... Θα πονάω πάντα για τις λέξεις που δεν έχω να μιλήσω, πάντα

για τα παγκάκια με τα σκαλισμένα αρχικά στα πάρκα και πάντα

θα πονάω για τους έφηβους που δεν ξέρουν τι να κάνουν το Μεγάλο

Έρωτα.

... Πάντα θα πονάω κρυφά για τις λέξεις που δεν έχω να μιλήσω,

πάντα, όταν σουρουπώνει, θα πονάω σωπαίνοντας, για όσα είδα

εκεί κάτω - οι λεύκες έχουν μακριά κλαδιά σαν χέρια κοριτσιού

και τα πουλιά τρελαίνονται στον αλμυρό αέρα του Μαρτίου,

εκεί κάτω έχει δρόμους χωμάτινους, είδα παιδιά με ωραίες,

βρόμικες φόρμες καθισμένα σε μια μικρή αυλή, το βουνό απένα-

ντι και από πάνω να περνούν τα συννεφάκια βιαστικά, κάνοντας

σχέδια, αλλάζοντας σχήματα και, πάνω απ’ όλα, τη θάλασσα.

... Είναι ένας μεγάλος και παράφορος Ουρανός, έτοιμος να σου

χαρίσει ό,τι έχει και δεν έχει, φτάνει να κοιτάξεις ψηλά και να

πεις: «Εύχομαι να γίνουν όλα όπως τα νόμιζα μικρός...»

Και τότε θα γίνουν όλα όπως τα νόμιζες μικρός κι ο κόσμος,

όπως τον νόμιζες - αφού μπροστά από τα σκούρα γυαλιά των αν-

θρώπων ο κόσμος παραμένει χαμένος και μόνο πίσω απ’ αυτά εί-

ναι αλλιώτικος, σαν φωτογραφία από την αμμουδιά των παιδικών

σου χρόνων με τον Ουρανό πάνω, έτοιμο να ρίξει ένα ένα όλα του

τα αστέρια για το χατίρι σου.

Γιατί αυτός είναι ένας μεγάλος και γενναιόδωρος Ουρανός κι έχει

έναν τρόπο ν’ αγαπά και να χαρίζει - όχι τσιγκούνικα, όπως η

Γη κι όπως εμείς, αλλά με όλη του την ψυχή και όχι με την αγωνία

ότι οι άλλοι του παίρνουν κάτι, αλλά με τη χαρά ότι έχει για να

πάρουν και άρα η ψυχή του είναι πάντα γεμάτη και δε στερεύει...

Και μ’ αυτόν ακριβώς τον τρόπο χαρίζει το μαντίλι και το χαρίζει

γιατί είναι σοφός και ξέρει πως μ’ όλα τα μαντίλια του κόσμου η

αλήθεια παραμένει ίδια: πάντα εκείνος πάνω και πάντα κάτω η

Γη...

Είναι ένας μεγάλος και παράφορος Ουρανός, φτιαγμένος ίσα

ίσα να σκεπάζει ένα μεγάλο και παράφορο κόσμο...

... Αόρατα τα χέρια μου και περνάς και περνώντας ανθίζεις-

ολόλευκο ανθάκι γιασεμιού, που του γυρίζω απ’ την ανάποδη το

μίσχο να ρουφήξω μέλι, όπως μου μάθαιναν παλιά οι φίλοι μου

στη γειτονιά παίζοντας μήλα κι «αγαλματάκια ακούνητα, αμίλη-

τα, αγέλαστα. Μέρα ή νύχτα;»

Ονειρεύομαι τη μέρα σου, πώς ξυπνάς κι άραγε πού και λέω,

αν η νύχτα σου με περιείχε, θα μ’ έβρισκε ο ήλιος ξάγρυπνο,

γιατί δε θα το μπορούσα να σε βλέπω να μαζεύεις τα μαλλιά σου

πρωί-

κι αλήθεια ποιος θα το μπορούσε να σου λέει μιαν ήσυχη «καλημέρα»

και να παρακολουθεί τα μάτια σου ν’ ανοίγουν,

αυτά τα μάτια που, αν δεν ήταν μάτια, θα ήταν δύο παγίδες

κυνηγού, να πέφτουν μέσα τα πουλιά και η καρδιά μου...

Αχ, μικρό μου, αν σταματούσε ο χρόνος αυτήν εδώ τη στιγμή,

θα ’μενε μόνο μια κόκκινη τελεία στη μέση της πόλης και θα ’ταν

η καρδιά μου κι είναι το ίδιο σαν να λες πως, αν τώρα μέσα σε

τόση βροχή περπατούσε κάποιος δίχως ομπρέλα κι αδιάβροχο, θα

’μουν εγώ, ανασαίνοντας στο έμπα ενός καιρού βροχερού και αλ-

λόκοτου, που λες θα κρατήσει για πάντα η φορά που σε είδα-

αν μπορούσες στ’ αλήθεια να κρατήσεις κάτι δίχως να σπάσει

και σπάζοντας ταυτοχρόνως σε κομμάτια, θα ήταν η καρδιά μου

φυλλομετρώντας τα μάτια σου είδα σελίδα σελίδα ως το τέλος του

κόσμου, διαβάζοντας τα μάτια σου,

κοιτάζοντας το πρόσωπό σου μ’ ένα πράγμα σαν αναφιλητό να

τριγυρίζει στο χώρο και μέσα μου

και λέω πως, αν κάτι μπορούσα σήμερα να κάνω, να μετράω,

ώσπου να ξημερώσει, τα φυλλαράκια του δέντρου που περνάς από

κάτω κι - όλες τις φορές που διασχίζεις το δρόμο, προσπαθώντας

τουλάχιστον να φανταστώ πού να πάτησες ή τι να σκεφτόσουν πα-

τώντας στη μία ή στην άλλη πλάκα του πεζοδρομίου, που έχει σίγουρα

μεγάλη σημασία, γιατί περνάς,

και πάλι λέω πως ό,τι ανοησία έχω κάνει μέχρι σήμερα, το ξέρω

πως θα ξεγραφτεί, γιατί σε ερωτεύτηκα και γέμισε από σένα

το δέρμα μου σαν μετάγγιση από το αίμα των άστρων μέσα στην

πιο νεαρή φλέβα που έχω,

υπάρχεις κι είναι ωραίο να το ξέρω, να το ακούω και να το

βλέπω από μακριά, να το ανασαίνω στο δρόμο την ώρα που έρχε-

ται η άνοιξη βρεγμένη σαν κοριτσάκι, που άργησε στ’ αγγλικά,

το ξέρω και, πάνω απ’ όλα το λέω ότι παίρνοντας το δρόμο

που βγάζει έξω από σένα έρχομαι σαν να με φέρνει μια αόρατη

τσουλήθρα μπροστά σου μ’ ένα φόβο και μια τεράστια αγωνία,

πώς να φαίνεται άραγε στους άλλους ένας ερωτευμένος, πώς

να μοιάζει κάποιος που βλέπει μόνο το περίγραμμά σου, όπως

σχηματίζεται από κάθε σκιά άλλου, πώς να δείχνει κάποιος που

ακούει καλά το «ρο» όπως το προφέρεις,

αγγίζοντας τα σύμφωνα και τα στρογγυλά φωνήεντα των χειλιών

σου;

Γιατί εσύ είσαι ένα σχήμα πρωινού φωτός, που κάνει λίγο να

βγει στην πίσω αυλή της ζωής μου σπρώχνοντας προς τη φωταγω-

γημένη έξοδο, στην αλήθεια, στον έρωτα, όπως τον φαντάστηκα

με το σχήμα σου απ’ το ένα χέρι μου ως το άλλο - το σχήμα σου

και πάλι το σχήμα σου, του φωτός και του προσώπου σου, που

πρέπει να ’ναι αυτό ακριβώς που φαντάστηκα,

η έξοδος προς το μεγάλο φως, στη χώρα που τα παιδιά μπορούν

να πετούν και που όλα ζουν για πάντα ...

Δε θ μπορούσε να γίνει τίποτε άλλο κι ούτε θα γίνει απ’ αυτό

που συμβαίνει όλο τον καιρό,

κοιτάζοντας για σένα με ένα βαθύ «αχ» θα με δεις που σε

βλέπω,

αχ μικρό μου, αν ζούσαμε πολλές φορές κι όχι μια, θα ’βρισκα

οπωσδήποτε έναν τρόπο να το πω, προτού να με σκεπάσει-

αλλά κι αν ακόμα με σκεπάσει, ποιος να φταίει άραγε που

ερωτευόμαστε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ποιος να κατασκευά-

ζει τόσο μεγάλους φόβους, τόσο φοβισμένους έρωτες και τόσο

σιωπηλούς χειμώνες -

θα το βρω ή δε θα το βρω; Περνώντας ο καιρός θα με φέρει ή

δε θα με φέρει κοντά σου;

Σε δέκα ή σε χίλια χρόνια λέω πως ήδη μ’ έχει φέρει κι όλα τ’

άλλα δεν έχουν καμιά σημασία, εσύ εκεί κάτω κι εγώ πάνω ούτε

που με νοιάζει και σ’ τ’ ορκίζομαι,

όλα γίνονται σοφά κι υπάρχουν μέσα στο πιο σοφό σενάριο

του κόσμου σαν μωρά που θα ’ρθουν όπου να’ ναι στον κόσμο...

.... Σε παρακαλώ, μαμά, σε παρακαλώ, μπαμπά, ανοίξτε τα χέρια

σας τώρα που μεγαλώνω και κρύψτε με για πάντα, να μην ακούω

και να μη βλέπω - προπαντός να μη βλέπω

πώς χύνονται οι καρδιές των αστεριών ίσια κάτω στην απέραντη

θάλασσα,

τραγουδήστε με όλη σας τη δύναμη να σκεπάσετε τις άλλες

φωνές και να με σώσετε απ’ τις κακές ειδήσεις,

ανοίξτε, εσείς που μ’ αγαπάτε, ανοίξτε τα χέρια σας και κρύψτε

με, γιατί μεγαλώνω κι όμως, είμαι πολύ μικρός για να καταλάβω

πώς γίνεται αυτό και πόσο θα χρειαστεί ακόμη να πονάω μέχρι

να το παραδεχτώ,

κρύψτε με αμέσως στα χέρια σας, γιατί είμαι μικρός και δεν

καταλαβαίνω πώς γίνεται να σε λένε Χειμέριο, να έχεις δει

τόσες ανατολές κι όμως ν’ αφήνεις την καρδιά σου να γίνει

ασημένια βροχούλα και να φεύγεις εντελώς, ακριβώς πάνω

σε μια τέτοια ανατολή, την ώρα που ξυπνάει ο κόσμος και

πηγαίνει στη δουλειά του και την ώρα που πίσω από την

κλειστή καρδιά σου,

ο κόσμος παραμένει ορθάνοιχτος . . .

Ιδρυση Συλλογου Ελληνων Αστρολογων

Εδώ και δεκαετιες η ιδρυση συλλογου Αστρολογων είναι μια προσπαθεια που εχει πεσει στον Καιαδα της κροταφικης αφασιας.Μια φορα τα πραγματα ειχαν φτασει στο παραπεντε αλλα κολλησε στο ποιος θα είναι προεδρος.Ο ενας ελεγε ότι εγω πρεπει να ειμαι προεδρος γιατι το περιοδικο που αρθρογραφω εχει τις μεγαλυτερες πωλησεις,η αλλη ελεγε ότι εχω τις περισσοτερες εμφανισεις στην τηλεοραση και ενας τριτος ελεγε ότι εγω ειμαι γνωστος στο εξωτερικο.Ετσι ο συλλογος κολλησε στην προεδρια,μιας και στην Ελλαδα αν πεταξεις μια πετρα ειτε σκυλο ειτε προεδρο θα κτυπησεις.

Σκεφτηκα ένα τροπο να λυθει το προβλημα της προεδριας.Θα εχουμε προεδρους που θα ανηκουν στα τεσσερα στοιχεια ΦΩΤΙΑ-ΓΗ-ΝΕΡΟ-ΑΕΡΑ.Ετσι θα εχουμε 12 προεδρους,κατι σαν τα αρχαιοελληνικο δωδεκαθεο.Ετσι συμπληρωνουμε τα 12 μελη από τα 20 που είναι απαραιτητα για την αναγνωριση του συλλογου από το Πρωτοδικειο.Τα υπολοιπα 8 μελη,τα παρακατιανα,θα είναι τα ακολουθα.

Η Ζουμπι,παιδι γενικων καθηκοντων.

Η Ντορα, παιδι εξωτερικων ληψεων

Η Κατερινα,το παιδι της κουζινας

Η Μαριανα παιδι για τις τραπεζες

Ο Θανασης το παιδι για τις δημοσιες σχεσεις

Η Λινα το παιδι για τις φωτογραφησεις

Ο Πετρος το παιδι για την καθαριοτητα

Η Ουρανιτσα το παιδι της εξωπορτας.

Η προταση,ας μελετηθει σοβαρα,από τους αστερες της εγχωριας αστρολογικης showbiz και ας απαντησουν συντομα,γιατι γυριζει και ο Ερμης ορθοδρομος και μπορει να ζητουν και τα αστρα να ψηφισουν και τοτε ο κυριος Ευαγγελος Βενιζελος,μπορει να μην είναι ευκαιρος την περιοδο εκεινη,για να δωσει τις νομικες του γνωσεις.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟ-ΤΑΡΩ-ΜΑΝΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ <<ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΤΑΛΑΝΤΟΙ ΜΕΝΟΥΝ >>.

6.6.08

ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣΑφιερωμενο εξαιρετικα σε ενα ιστολογιο που κανει προβολη της δουλειας χωρις να ζητα ουτε ενα ευρω.Τελικα υπαρχουν και αγαθες ψυχες στο συμπαν.

5.6.08

Αστρολογία~ Η Σελήνη σήμερα...

Η Σελήνη σήμερα παραμένει ακόμη στον συναισθηματικό Καρκίνο. Είναι λίγο πριν την έξοδο της προς την φωτιά μια και αύριο θα αλλάξει ζώδιο και θα μπει σε αυτό του περήφανου Λέων.
Βέβαια η όψη εξαγώνου Σελήνης Κρόνου δημιούργησε μια δυστοκία στα ανθρώπινα συναισθήματα. Τώρα όλα είναι πολύ καλύτερα…

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΜΠΟ

ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ-6

ΚΡΟΝΟΣ ΣΕ ΤΡΙΓΩΝΟ, ΕΞΑΓΩΝΟ ΜΕ ΝΟΤΙΟ ΔΕΣΜΟ

Αυτό δίνει και στους δύο σταθερότητα και επιθυμία για επιτυχία. Όλες οι όψεις Κρόνου-νότιου δεσμού είναι καρμικές συμπεριλαμβανομένης και αυτής. Με το τρίγωνο και το εξάγωνο υπάρχει μια έντονη αίσθηση τιμής και υπευθυνότητας του ενός προς τον άλλο.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ, ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ, ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΝΟΤΙΟ ΔΕΣΜΟ

Ο Κρόνος περιορίζει και κάποτε μπλοκάρει τελείως την εξέλιξη του νότιου δεσμού σε θέματα σχετικά με την περιοχή που βρίσκεται ο νότιος δεσμός. Ο νότιος δεσμός μπορεί να δέσει τον Κρόνο με αλυσίδες, δημιουργώντας του έτσι κρίσεις κατάθλιψης, ή κάνοντάς τον να νοιώθει έντονη υποχρέωση.

4.6.08

Ωροσκοπιο του Νίκου Σεργιανόπουλου


Νίκος Σεργιανόπουλος.Η επιβεβαιωση της ημερομηνιας εδω
Μπραβο στην Astrocat για την επιτυχια της γιατι οι πηγες της στον καλλιτεχνικο κοσμο ειναι πολλες και εγκυρες.Το παρων ιστολογιο ειναι πηγη εγκυρων ειδησεων και αυτο το χρωστα σε ολους τους συνεργατες του.

ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - Οταν κατήφορος καταλήγει σε τραγικό τέλος..

Αγρια δολοφονημένος βρέθηκε από την οικιακή βοηθό του σήμερα το πρωί, ο Νίκος Σεργιανόπουλος.
Αξέχαστος από τη σειρά "Δύο ξένοι" και "Οι στάβλοι της Ερριέτας Ζαίμη".
Εκφραστικός, μαγνητικός και πάντα με μία θλίψη στο βλέμμα, ένας αξιόλογος ηθοποιός, χάθηκε με τραγικό τρόπο.
Ο εθισμός του στα ναρκωτικά και συγκεκριμένα στην κοκαίνη, κορυφώθηκε τα τρία τελευταία χρόνια, ενώ πριν είχε καταφύγει στο ποτό και στα αντικαταθλιπτικά χάπια.
Εφτασε να χρησιμοποιεί ένα γραμμάριο την ημέρα, ειδικά όταν δεν είχε γυρίσματα και πρόβες.
Από ότι φαίνεται ο δράστης είναι γνωστός του΄, νομίζω πως αυτό θα φανεί σύντομα.
Είμαι σχεδόν σίγουρη πως είναι γεννημένος στις 24/9/1952.
Δυστυχώς ακόμα δεν αναφέρεται πουθενά η ημερομηνία, είναι μια πηγή που θέλει έρευνα.
Μόλις δημοσιευτεί κάτι, θα αναλύσουμε αυτόν τον ηθοποιό, που έφυγε ξαφνικά, αφήνοντας ένα βουβό ερωτηματικό θλίψης και απορίας.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΙΚΟ.

Αστρολογία~ Η Σελήνη σήμερα θα φλερτάρει με τη σύγχυση και το βαθύ συναίσθημα...

Η Σελήνη σήμερα 4 Ιουνίου θα κάνει όψη συνόδου με τον Ερμή. Κανονικά αυτή η όψη βοηθά πολύ την επικοινωνία και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Αλλά έχουμε ακόμη ανάδρομο Ερμή και τα πράγματα περιπλέκονται…
Αργά το βράδυ όταν θα κάνει την είσοδο της στο ζώδιο του Καρκίνου και θα κοντραριστεί σε όψη αντίθεσης με Πλούτωνα, ανάδρομος και αυτός, τα συναισθήματα θα είναι υπό το καθεστώς σύγχυσης και έντονα…

3.6.08

Η ΑΣΤΡΟ-ΧΑΡΤΟ-ΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

Στις 7.04 π.μ εγινε στην Τηλο ο διπλος γαμος ομοφυλων ζευγαριων.Ας δουμε το θεμα απο την πλευρα της αστρο-χαρτο-γραφιας.

Απο Ελλαδα εχουμε διελευση Κρονου σε τομη με τον Πλουτωνα που μας δειχνει οτι το γεγονος αυτο φερνει αναστατωσεις σε στερεες παλιες δομες και εισαγει τις χαοτικες χρονοσειρες στις υπαρχουσες αδρανιακες ισσοροπιες.

Η Τηλος ειναι αναμεσα των παραλληλων παρανατελλοντων σημειων ΣΕΛΗΝΗΣ-ΑΡΗ ΚΑΙ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ-ΗΛΙΟΥ που δειχνει το εκρηκτικο του γεγονοτος.Το βραδυ απο τα δελτια ειδησεων της τηλεορασης .που ειναι η παραλληλος των παρανατελλοντων σημειων ΟΥΡΑΝΟΥ-ΣΕΛΗΝΗΣ θα εχουμε μια μαχη <<ηθικολογων>> που στο πνευμα της τρεχουσας ηθικης θα κρεμασουν κουδουνια σε πολιτες που εχουν μια αλλη σεξουαλικη επιλογη,αντιθετη με την επικρατουσα,αλλα σαν ελευθεροι ανθρωποι δεν το κρυβουν αλλα θελουν ΙΣΟΝΟΜΙΑ για ολους και οχι μονο γιατους που παιζουν το παιγχιδι της τρεχουσας ΗΘΙΚΗΣ.

O Κρονος, που ειναι ο δημαρχος,περνα απο την Νεαπολη-Λακωνιας που ειναι ο τοπος καταγωγης του Δημαρχου Τηλου κ.Αλιφερη

Αστρολογία~ Κουμπάρα στο γάμο των ομοφυλοφίλων σήμερα ήταν η Νέα Σελήνη!


Τελικά πραγματοποιήθηκε σήμερα πρωί – πρωί με την δροσούλα ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα στο πανέμορφο νησί της Τήλου. Και επειδή σήμερα τα πάντα πλέον μεταφράζονται σε χρήμα ( δυστυχώς) όλα έχουν να κάνουν με την έμμεση διαφήμιση του νησιού. Και έτσι για να το γυρίσουμε και στην πλάκα ( αν και το θέμα είναι σοβαρό) οι νεόνυμφοι σίγουρα ξέρανε από Αστρολογία μια και παντρεύτηκαν με Νέα Σελήνη στο ζώδιο των Διδύμων. Δίδυμοι = διττή φύση, το θηλυκό μαζί με το αρσενικό και χάσαμε τα αυγά με τα πασχάλια. Όμως ο ανάδρομος Ερμής θα φροντίσει να ακυρώσει τον γάμο γιαυτό μην το κάνετε και μεγάλο θέμα εσείς στα ΜΜΕ.

Ο ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ

Ο αναδρομος Ερμης κτυπησε το αστρολογικο περιοδικο ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ.Ο Ερμης ειναι η κυκλοφοριες παντος ειδους,οταν ειναι αναδρομος δημιουργει προβληματα στα Μ.Μ.Ε.Ετσι λογω καποιων προβληματων στα τυπογραφεια και βιβλιοδετεια το ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ ηταν να κυκλοφορησει σημερα.Αλλα ο αναδρομος Ερμης μας αναγκαζει να κυκλοφορησουμε ΑΥΡΙΟ στα γνωστα σημεια.Σας ζηταμε να κατανοησετε το προβλημα και αυριο ενα αστρολογικο περιοδικο στα χερια σας με θεματα που θα κανουν παταγο,τουλαχιστον σε αυτους που αγαπουν την ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ
Συμβουλος εκδοσης του ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ

2.6.08

Φάκελος ΑστρολογίαΣε περίπου 300-500 εκατ. Γερμανικά μάρκα ετησίως υπολογίζεται το κέρδος από την αστρολογία στη Γερμανία. Ήδη κάθε δεύτερος Γερμανός θεωρεί οτι οι προβλέψεις που του έγιναν, αποδείχτηκαν επιτυχείς. Ο διαπληκτισμός για την υπόσταση της αστρολογίας είναι τόσο παλιός όσο παλιά είναι και η ίδια η αστρολογία, κάπου 4000 χ. Μέχρι τον 17 αιώνα, αστρολογία και αστρονομία ήταν συνδεδεμένα μεταξύ τους. Ως συνέπεια των επιστημονικών ανακαλύψεων της εποχής από Κοπέρνικο, Κεπλερ και Γαλιλαίο, κυνηγήθηκαν οι αστρολόγοι από τα πανεπιστήμια. Σκανδαλώδες είναι το μανιφέστο κατά της αστρολογίας το οποίο υπογράφηκε το 1975 από 186 ερευνητές και Νομπελίστες. Οι αστρονόμοι υπέγραψαν επίσημη δήλωση οτι απαγορεύεται το μάθημα αστρολογίας στα ανοιχτά λαϊκά πανεπιστήμια: «Δημόσια ιδρύματα, τα οποία χρηματοδοτούνται με χρήματα των φορολογούμενων, εχουν την υποχρέωση να παρουσιάζουν την αστρολογία όπως πραγματικά είναιβ, δηλ. μια ψευτοθρησκεια» αποφάνθηκαν οι επιστήμονες. Για τους πουριτανούς η ιδέα ότι ο Κρόνος ( 1,19 δισ. χλμ. απόσταση) θα μπορούσε ίσως να έχει επίδραση στην τύχη κάποιου, είναι "διανοητική προσβολή" είπε ο γνωστός αστρονόμος Sebastian von Hoerner.
Ο Nieheke, ερευνητής αστρολόγος, εξηγεί τη θεωρεία του Κεπλερ " instinctus geometricus":
Η ευαίσθητη ψυχή αντιδρά σε γεωμετρικές επιρροές που κάνουν οι πλανήτες μεταξύ τους.
Το ότι το άτομο φερει κάποια ψυχολογικά χαρακτηριστικά, από τη γέννηση κιόλας, οφείλεται στη θέση κάποιων σωμάτων τα οποία προκαλούν ίσως συγκεκριμένες ορμονικές δραστηριότητες.
Στατιστικές μελέτες που θέλησαν να ανακαλύψουν τυχόν συσχετισμούς μεταξύ ουρανού και γης, σκόνταψαν: Παταγωδώς απέτυχε η προσπάθεια αμερικανών αστρολόγων το 1985 να μπορέσουν βάσει των στοιχείων γέννησης να βρουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των ατόμων που πήραν μέρος στην ερεύνα. Χειρότερα κατέληξε το πείραμα στην Ολλανδία, όπου 44 αστρολόγοι έπρεπε να βρουν σε επτά προφίλ προσωπικότητας τα αντίστοιχα ωροσκόπια. Ο καλλίτερος πέτυχε τρια!
Αρρώστια στο ωροσκόπιο? Άστρο-γιατροι (όπως ονομάζονται στη Γερμανία) είναι της γνώμης ότι τα ενεργειακά εμπόδια, τα οποία ειναι ανιχνεύσιμα στο χάρτη, μπορει να οδηγήσουν σε καρκίνο. Από κει και πέρα οι διελεύσεις δείχνουν αν το πρόβλημα θα είναι ανίατο η χρόνιο.
Πάντως η ένωση γερμανών αστρολόγων DAV διαχωρίζει τη θέση της, επίσημα τουλάχιστον γιατί ανεπίσημα ο πρόεδρος της, Erik van Slooten συμβουλεύει την πελάτισσα του, η οποία πρέπει να αποφασίσει αν θα κάνει εγχείρηση στη μέση της «Ο Σταυρός που κάνουν οι πλανητες Ερμής, Κρόνος, Ουρανός και Άρης, δείχνει να είναι εξαιρετικά λάθος απόφαση να εγχειριστείτ娻

Magazin Focus

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ-3

Ηλιος -Αφροδίτη

Ψυχολογικές δομές

΄

Ηλιος: Αισθητήρια όργανα, κινητήρια νεύρα (σώμα), διαδικασία προσδιορισμού ταυτότητας, πατέρας (φιγούρα εξουσίας) εγώ

Αφροδίτη: αρχή της απόλαυσης,αυτοικανοποίηση, ναρκισσιστική αγάπη, αγάπη για τους άλλους, σεξουαλική απόλαυση.

Kαλά προσαρμοσμένη προσωπικότητα. -αρμονικες οψεις

Διαδικασία ανάπτυξης

Παιδική ηλικία: Η αγάπη του παιδιού για διακριτική έκφραση ενισχύεται από την πατρική αγάπη και ζεστασιά. Κατά συνέπεια, το παιδί αισθάνεται ασφαλές όταν εκφράζει την αγάπη του και δευσμέυεται στην αγάπη.

Ενηλικίωση ανοιχτό και γεμάτο αγάπη γιατί ήταν ευτυχισμένο και ικανοποιημένο κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας λόγω της πατρικής καθοδήγησης τώρα υπάρχει ελεύθερη και δημιουργική προσωπική έκφραση. Ο έφηβος δεν απειλείται από το φόβο των συνεπειών στις προσωπικές του επάφες και σωματική επαφή (άγγιγμα, φροντίδα). Η συνέπεια είναι αισθητική ευαισθησία.

Εκδηλώσεις συμπεριφοράς

1. Εσωτερική ευτυχία για αυτό που κάποιος είναι(προσωπική ικανοποίηση)

2. Ειλικρίνεια, γοητεία, ωραία παρουσία

3. Καλλιτεχνικό ταλέντο και εκτίμηση

4. Καλό σύστημα αξιών που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την αγάπη χωρίς φόβο.

Πιθανά προβλήματα προσωπικότητας-Μη αρμονικες οψεις

Διαδικασία ανάπτυξης

Παιδική ηλικία: Η έλλειψη επαρκούς καθοδήγησης, ελέγχου η απαγορεύσεων από την φιγούρα εξουσίας καθώς και η προσήλωση στους άλλους κάνει το παιδί ν΄αναζητά διαρκώς άμεση ικανοποίηση. Η προσωπικότητα σημαδεύεται από την προσπάθεια προσωπικής ικανοποίησης και την αποφυγή του πόνου με κάθε τίμημα.

Ενηλικίωση: Μοναδικό ενδιαφέρον η προσωπική απόλαυση τροφοδοτεί πεισματική επιμονή και αδιαφορίαγια τις ανάγκες των άλλων. ΄Ατομο ναρκισσιστικό και ματαιόδοξο που απολαμβάνει την πολυτέλεια (υλικά αγαθά). Η επιθυμία κτητικότητας είναι ανξέλεγκτη. Σωματικά υπάρχει υπερβολική επιθυμία για σεξουαλική απόλαυση (αυνανισμός κ.λ.π.). Αισθάνεται ότι είναι κάτι εξαιρετικό, κακομαθαίνει και πιστεύει ότι αξίζει την στοργή και την λατρεία. Στούς άνδρες υπάρχει τάση ομοφυλοφυλίας λόγω της εξάρτησης από το αρσενικό πρότυπο των ανικανοτήτων τους να ανταγωνιστούν μ΄αυτό και την επιθυμία να αγαπηθούν απ΄αυτό.

Εκδηλώσεις συμπεριφοράς

1. Μαλθακότητα

2. Εγωισμός και τεμπελιά

3. Εναλωττός σε κολακεύει χωρίς νόημα, ματαιόδοξος

4. Δογματικός, άκαμπτος και πεισματάρης

FREE-PRESS ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ

Το ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ κυκλοφορει αυριο Τριτη σε ολους τους σταθμους του Ηλεκτρικου και Μετρο μετα της 12 το μεσημερι.Μη το χασετε γιατι εχει καταπληκτικη αστρολογικη υλη με μοντερνα γλωσσα και ανθρωπους που αγαπανε την ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ.


Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ

Αστρολογία~ Η Σελήνη σήμερα τριγωνίζει τον Κρόνο: συναίσθημα με σταθερές βάσεις!

Η Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου σήμερα, κάνει ένα ωραίο τρίγωνο με τον δάσκαλο Κρόνο στο ζώδιο της Παρθένου. Σαν την επιμελής μαθήτρια που προσεγγίζει τον δάσκαλο της… Και εκείνος όταν την συναντά δεν μπορεί παρά να ανταποκριθεί θετικά.Το τρίγωνο αυτό μας καλεί να κάνουμε κάτι για την κρυμμένη θλίψη μας και να ανατρέψουμε την κατάσταση.

Είναι επιτακτική ανάγκη να κάνουμε κάτι για να βρούμε την χαρά και να αλλάξουμε την ροή των πραγμάτων. Και το αντιφατικό βρίσκεται στην εξής περίεργη κατάσταση. Από την μια θέλουμε να διώξουμε δυσάρεστες σκέψεις και συναισθήματα και από την άλλη θέλουμε να μείνουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε την απομόνωση και τον δικό μας χώρο.Για να φορτίσουμε τις μπαταρίες τις ψυχής μας απομονωνόμαστε στο σπίτι μας ή κάνουμε εργασιοθεραπεία. Αυτό μας το ζητά ο Κρόνος που μας καλεί να εργαστούμε σκληρά. Πιο απλά το συναίσθημα σήμερα έχει σταθερές βάσεις.

1.6.08

Προστασία καταναλωτών από επιτήδειους μελλοντολόγουςΤέλος η περίοδος χάριτος για καφετζούδες, χαρτορίχτρες και μελλοντολόγους. Η νέα νομολογία της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι εδώ για να προστατεύσει τους ανυποψίαστους καταναλωτές που πέφτουν θύμα κάθε επιτήδειου που ισχυρίζεται ότι χάρη στο κληρονομικό του χάρισμα μπορεί να προβλέπει με απόλυτη ακρίβεια το μέλλον.

Κάθε μελλοντολόγος υποχρεούται πλέον να επισημαίνει στους πελάτες ότι οι υπηρεσίες του «έχουν ψυχαγωγικό σκοπό» και ότι οι προβλέψεις του «δεν είναι εμπειρικά αποδεδειγμένες», σύμφωνα με τη νέα ντιρεκτίβα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μελλοντολόγοι θα πρέπει να τοποθετούν έξω από τη σκηνή, το διαμέρισμα ή στην ιστοσελίδα τους ένα προειδοποιητικό σήμα.


πηγη ΕΘΝΟΣ 31-5-2008ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

Με τον Πλουτωνα στον σκορπιο,1984-1996,ειχαμε την περιοδο προετοιμασιας της παγκοσμιοποιησης,δες την περιφημη ΟΝΕ.Με τον Πλουτωνα στον τοξοτη,1996-2007,ειχαμε την πρακτικη εφαρμογη της παγκοσμιοποιησης.Κραυγες ενθουσιασμου από το παρασιτικο κεφαλαιο και τους διαχειρηστες αυλων τιτλων.Το χρημα κινειται ηλεκτρονικα,χωρες καταστρεφονται,νομισματα υποτιμουνται και εχουμε την χρηματιστηριακη κριση στην Ασια 1997-1998.Με την εισοδο του Πλουτωνα στον αιγοκερω,εχουμε αυξηση του πετρελαιου και τροφιμων και οι κατοικοι Ευρωπης και Αμερικης αρχιζουν να βλεπουν την οικονομικη τους δυναμη να μειωνεται.

Οι εκφραστες της φιλελευθεροποιησης της διεθνους οικονομιας όπως ο Γερμανος Χορστ Κελερ,πρων προεδρος του Διευθνους Νομισματικου Ταμειου και ο Ντελορ,πρωην προεδρος της ΕΕ ομολογουν κυνικα ότι το συστημα που εφτιαξαν είναι ενας Φρανκενσταιν.Εισηγουνται πλεον γερη κρατικη παρεμβαση και το φαντασμα του Κευνσς τους κυνηγα,χωρις να ξερουν που να κρυφτουν και τι να πουν,για κατι που ησαν σιγουροι για τον οριστικο θανατο του.Ετσι προτεινουν κοινωνικη ηθικη και ένα μεταμοντερνο Οικονομικο Διαφωτισμο.Ο Σαρκοζι προτεινει μειωση του ΦΠΑ στα καυσιμα,γιατι ξερει ότι ο Πλουτωνας στο αιγοκερω εφερε την Γαλλικη επανασταση και ο Ουρανος στην παρθενο τον Γαλλικο Μαη.Προσπαθει να απωθησει το κακο,άλλα η Γαλλια και ο υπολοιπος κοσμος είναι καζανι που βραζει.Με την εισοδο του Ουρανο στον Κριο και Πλουτωνα στον αιγοκερω,είναι σχεδον βεβαιο,ότι θα εχουμε κοινωνικες αναστατωσεις σε ολο τον κοσμο και ο Ουρανος είναι βιαιος και δεν συγχωρει.

Ο Διασημος οικονομολογος Τζον Κενεθ Γκαλμπρειτ ειπε <<Η μονη λειτουργια των οικονομικων προβλεψεων είναι ότι κανουν την αστρολογια να φαινεται αξιοπρεπης>>.

ελεύθερες αγορές δεν μπορούν να αγνοούν την κοινωνική ηθική. Ο Ανταμ Σιμθ, πατέρας του οικονομικού laissez-faire, είχε επίσης γράψει τη «Θεωρία των ηθικών συναισθημάτων», ενώ και ο Μαξ Βέμπερ είχε συνδέσει τη σκληρή δουλειά και τις ηθικές αξίες, από τη μία, με την ανάπτυξη του καπιταλισμού, από την άλλη. Ένας αξιοπρεπής καπιταλισμός (δηλαδή ένας καπιταλισμός που σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του Αμάρτια Σεν) απαιτεί αποτελεσματική δημόσια παρέμβαση. Η αναζήτηση του κέρδους αποτελεί την ουσία της οικονομίας της αγοράς. Αλλά όταν φτάσουν όλα να πωλούνται, η κοινωνική συνοχή απογυμνώνεται και το σύστημα καταρρέει.

Ζακ Ντελόρ, Ζακ Σαντέρ, Χέλμουτ Σμιτ, Μάσιμο ντ’ Αλέμα, Λιονέλ Ζοσπέν, Πάαβο Λιπόνεν, Γκόραν Πέρσον, Πολ Ράσμουσεν, Μισέλ Ροκάρ, Ντανιέλ Νταϊνού, Χανς Άιχελ, Παρ Ναντέρ, Ρουέρι Κουίν, Ότο Γκραφ Λάμπσντορφ, «Η χρηματοπιστωτική τρέλα δεν πρέπει να μας κυβερνά».

ΦΡΑΓΚΟΣΥΡΙΑΝΗ..............Αφερωμενο στην Μυρτω,σπουδαια οικονομολογος,αριστη παικτρια μπουζουκιου και καλη οικοδεσποινα,με απειρες ποικιλιες για το τσιπουρο.Μετα την σιεστα,θα ανεβασω ενα κειμενο για το τελος της παγκοσμιοποιησης στην εποχη του Πλουτωνα στον Αιγοκερω.Το κειμενο γραφτηκε με αφορμη μια συζητηση με την Μυτρω για τα παγκοσμια οικονομκα τεκτενομενα.Και τωρα νανακια........το απογευμα με το εσπρεσεδακι και η ανατρηση.

«Ο καλός συμμορίτης»ή "ο Βάσκος Ζορρό".ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Από τα «ΝΕΑ»

«Οικοδόμος στο επάγελμα, αναρχικός στην ιδεολογία και με ταλέντο στην πλαστογραφία, ο Λούσιο Ουρτούμπια ήθελε να κατακλύσει την αμερικανική οικονομία με πλαστά δολάρια.

Το 1962 το είχε μάλιστα προτείνει στον Τσε, ο οποίος είχε κάνει σταθμό στο Παρίσι, και στην πρέσβειρα της Κούβας στη Γαλλία: ο Λούσιο και οι φίλοι του είχαν τις πλάκες και την τεχνογνωσία· το κουβανικό κράτος είχε τη χαρτομάζα και τα μεγάλα τυπογραφεία· και η συνεργασία τους θα μπορούσε να καταστρέψει τις ΗΠΑ, πνίγοντάς τες σε πλαστά χαρτονομίσματα. Ομως ο Τσε δεν έδειξε ενδιαφέρον...

Το πρωί ο Λούσιο ήταν οικοδόμος στα εργοτάξια και τη νύχτα τύπωνε εκατομμύρια πλαστές πεσέτες, δολάρια και φράγκα, αλλά και ταυτότητες για τους συντρόφους του. "Η ζωή μου ανήκει πρώτα-πρώτα σ' όλους αυτούς τους αναρχικούς που έκαναν πολύ καιρό φυλακή", λέει στη "Λιμπερασιόν". "Το να κλέβεις, είναι τιμή: εφάρμοσα τον αφορισμό αυτό όπως μπόρεσα...".

Γεννήθηκε το 1931 σ' ένα μικρό χωριό της Ναβάρας, στη Βόρεια Ισπανία. "Είχα την τύχη να γεννηθώ φτωχός", λέει. Με τον φορτηγατζή αδελφό του, έκαναν λαθρεμπόριο καφέ, φρούτων και κλοπιμαίων μέσα από τα Πυρηναία. Τον κάλεσαν στον στρατό, όμως το 1954 λιποτάκτησε και κατέφυγε στο Παρίσι, όπου ήρθε σε επαφή με ομοϊδεάτες του και έγινε ληστής τραπεζών για "την υπόθεση": "Πηγαίναμε στο ταμείο, μας έδιναν το χρήμα. Δεν υπήρχαν κάμερες ούτε θωρακισμένες πόρτες ούτε φυλακές. Είχαμε τα πρόσωπά μας ξεσκέπαστα. Εβαζα μόνο λίγη κρέμα για να κρύβω την ελιά μου στο μάγουλο. Ομως κατουριόμουν πάνω μου από τον φόβο. Δεν έχει πλάκα να απειλείς κάποιον με αυτόματο... Προτίμησα να περάσω στην πλαστογραφία".

Εκεί φάνηκε το ταλέντο του. Μέλη των Τουπαμάρος, της Πρίμα Λίνεα, των Ερυθρών Ταξιαρχιών, της Αμεσης Δράσης, της ΕΤΑ χρησιμοποίησαν ταυτότητες του Λούσιο. Στο μεγαλύτερο κόλπο του, κατάφερε να αποσπάσει 25 εκατομμύρια δολάρια από τη First National City Bank (τη σημερινή Citibank) πλαστογραφώντας ταξιδιωτικές επιταγές. Οταν συνελήφθη, η αμερικανική τράπεζα προτίμησε να τον πληρώσει (σχεδόν 60 εκατομμύρια παλιά γαλλικά φράγκα) για να της παραδώσει τις πλάκες και τα πλαστά χαρτονομίσματα που είχε ακόμη στην κατοχή του. Τα χρήματα τα μοίραζε σ' αυτούς που τον βοηθούσαν ή τα "επένδυε" σε μια οικοδομική επιχείρηση, στην οποία δούλευαν αρκετοί σύντροφοί του. Ο Τύπος τον αποκαλούσε "ο καλός συμμορίτης" ή "ο Βάσκος Ζορρό".

Ο Λούσιο πήρε σύνταξη ως οικοδόμος πριν από τέσσερα χρόνια και ζει μαζί με τη γυναίκα του, την Αν, στο Παρίσι, στην Μπελβίλ, στον όροφο πάνω από ένα κέντρο όπου οργανώνει συναντήσεις, συζητήσεις, εκθέσεις. Πέρυσι ο Χοσέ Μαρία Γκοενάγκα και ο Αϊτόρ Αρέγκι γύρισαν ένα ντοκιμαντέρ 93 λεπτών για τη ζωή του. "Μου χρωστούν τουλάχιστον 70 ταινίες ακόμη, αυτοί οι ληστές", λέει γελώντας ο γερο-αναρχικός».

30.5.08

Κοκκινη καρτα στην ATHENS VOICE.


Info-diet Της ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ

ATHENS VOICE 29.05.2008

(+)

AΠIKIOY AΠANTA
Aπό το μενού εκκλησιαστικών σκανδάλων:
Kαπουτσίνος γυμνός στην “Espresso”.
Aπό το μενού διαπλεκομένων συμφερόντων:
Γυαλιστερές μίζες και ριζότο σε φύλλα χρυσού.
Aπό το μενού του James Bond:
Die(t) on another day.
Nτοπαρισμένο μενού:
Pιγκατόνι με 4 δηλη-τυριά. (Mετά από 20 χρόνια συγγραφικής περιπέτειας, κλείνει οριστικά ο κύκλος ενασχόλησης του Γιάννη Eυσταθιάδη [Aπίκιος] με τα εδώδιμα γαστριμαργικά και το γιορτάζει με ένα εξαιρετικό βιβλίο: «Aπίκιος Άπαντα», εκδ. Mελάνι, ­ 20)

«ΓYNAIKA», TO ΠEPIOΔIKO
Συγκινητικό το πρώτο τεύχος του ιστορικού
περιοδικού, που επανακυκλοφορεί αυτόν το μήνα στα περίπτερα από την ομάδα της «Kαθημερινής».
Στο δημοσιογραφικό team πολλοί και καλοί
και αγαπημένοι μου συνάδελφοι.
Γεια σου Λιάνα, Όλγα, Mία, Bίκυ...

AKOYΣTHKE

«Kάνεις λάθος, Όλγα μου, γενναία είμαι εγώ
που έμεινα!»
(Φίλες στο “Jackson Hall” προσπαθούν να λύσουν
την εξίσωση: γάμος - διαζύγιο)


( - )

ANTΩNHΣ KANAKHΣ
Έρχεται μια στιγμή στη ζωή που δεν έχεις
άλλα κέρματα στην τσέπη.

EUROVISION
Tο βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου.

ΦΛITZANI EN TPIKYMIA
«H Σελήνη, που κυβερνά τη γεύση, τριγωνίζει
τον Πλούτωνα και κάνει όψη 60 μοιρών
με τον Oυρανό. H Σελήνη κυβερνά και τα πλήθη,
έτσι ο καφές αυτός γίνεται η καθημερινή πράξη
σε όλο τον πλανήτη».
(Απόπειρα ερμηνείας του στιγμιαίου καφέ (!) αστρολογικά.
Aπό νέο περιοδικό αστρολογίας.)


Το φλιτζανι εν τρικυμια είναι η Ουρανιτσα,αποσπασμα από το FREE-PRESS Αστρολογικο Περιοδικο ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ.Η συνακτρια δεν ξερει αστρολογια και μπορει να λεει ότι θελει,δικαιωμα της.Δεν ξερει όμως,δυστυχως,δημοσιογραφικη δεοντολογια,γιατι δεν γραφει τον τιτλο του περιοδικου,όπως κανει για τα βιβλια .Γνωστη η τακτικη αυτή της λασπης,αλλα ας μη ξεχναει,ότι και με λασπη χτιζονται ωραια σπιτια και στερεα μαλιστα.Αν θελει και άλλη τροφη για την στηλη της ας πατησει εδώ.Παντως το 1992,όταν η συντακτρια φοιτουσε στο Δημοτικο,η Ουρανιτσα ειχε στηλη Πολιτικης Αστρολογιας στο περιοδικο ΦΛΑΣ,δημιουργημα του Σωκρατη Κοκκαλη,γεια σου ΠΡΟΕΔΡΕ.Το 1996 εκανα ανατρεπτικο γυναικειο ωροσκοπιο στο γυναικειο περιοδικο SYMBOL,της εφημεριδας ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ με εκδοτη τον κ.Ανδρουλιδακη,γεια σου Μιχαλη συντεχνε και συντοπιτη απο το Ρεθυμνο.Τι θελω να πω με τα ανωτερω.Δεν ειμαι ραπανακι που φυτρωσε απο το πουθενα.Αλλωστε στο χωρο των περιοδικων ειμαι απο το 1975,σαν εκδοτης δυο περιοδικων για την Ραδιοφωνια και με εκπομπη στο Ελληνικο Τμημα του BBC.

Και κατι τελευταιο.Στο τευχος του ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ που κυκλοφορει 2-6-2008 θα εχουμε και αφιερωμα στην αστρολογια των διασημων αυτοκινητων.Κυρια ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ εχεις υλικο για τον μηνα Ιουνιο να γραφεις.Για τον Ιουλιο σου εχω το καλυτερο.Μεχρι τοτε να περνατε καλα και ας μη ξερετε αστρολογια.Κανενας δεν είναι τελειος.....................

ΟΥΡΑΝΙΤΣΑ Η ΟΦΙΟΥΧΟΣ –DEVIL MAY CARE .

ΥΓ Ευχαριστω τον Αποθηκαριο της ψυχης που μου εστειλε το ανωτερω αποσπασμα από την ATHENS VOICE .Αυριο το βραδυ πινουμε τσιπουρακια στο καινουργιο σου σπιτι με θεα την Υδρα.

Αστρολογία~ Ο Εχ. Μπάρακ ζήτησε την απομάκρυνση του Ισραηλινού πρωθυπουργού,Εχούντ Ολμέρτ...Απαιτεί παραίτηση του Ολμέρτ !!!
Ο Εχ. Μπάρακ ζήτησε την απομάκρυνση του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την αποκάλυψη επιχειρηματία ότι τον χρηματοδοτούσε επί 15 χρόνια. Τις 4 έφθασαν οι υποθέσεις διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον Εχ. Ολμέρτ.
Ενα βήμα πριν από την... έξοδο βρίσκεται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ μετά το ξέσπασμα σκανδάλου δωροληψίας που οδήγησε τους κυβερνητικούς συμμάχους του να ζητούν την άμεση παραίτησή του.( Μελίνα Χαριτάτου – Έθνοςonline)

Ποιος είναι ο Εχούντ Ολμέρτ: γεννημένος στις 30 Σεπτεμβρίου του 1945. Εδώ έχουμε μια ξεχωριστή περίπτωση Ζυγού με σύνοδο Ηλίου – Ερμή – Ποσειδώνα – Δια στο ίδιο ζώδιο. Επικοινωνιακός, χαρισματικός, μαγνητικός, θετικός μερικές από τις ιδιότητες που τον διακρίνουν. Βέβαια ο Ποσειδώνας λίγο μας τα χαλά με την όψη συνόδου που κάνει με τον Ήλιο του. Αυτό διότι ο Όλμέρτ υποφέρει με αυτή την σύνοδο από το σύνδρομο του σωτήρα – σωζόμενου με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπής σε «ηθικές ατασθαλίες» διαφόρων τύπων…


Ο Άρης του στο ζώδιο του Καρκίνου δεν είναι σε καλή θέση. Η θέση αυτή τον κάνει υπερευαίσθητο, επιθετικό με αδυναμία όμως στην δράση μια και περιμένει λύσεις ουρανοκατέβατες.Όμως δεν είναι μόνο αυτό αλλά και η όψη τετραγώνου που κάνει ο Άρης με τον Ποσειδώνα του. Αυτό σημαίνει απροσανατολισμός στόχων. Ακόμη και εάν ακολουθεί πιστά ένα στόχο στην πορεία εγκαταλείπει. Γι’αυτό και μου φαίνεται παράξενο πως αρνείται να παραιτηθεί…


Βέβαια Αθηνά Παλλάδα, Δήμητρα και Εστία όλοι στο ζώδιο του Σκορπιού που μας δείχνει πως ξέρει πώς να επιζήσει και να αναγεννηθεί από μια καταστροφή. Βέβαια με transit ανάδρομο Ερμή να κάνει όψη συνόδου με τον γενέθλιο Ουρανό πιθανόν η πληροφορία για εμπλοκή σε απάτη να μην είναι έτσι ακριβώς όπως ακούστηκε. Από την άλλη ο transit Κρόνος κάνει αυτή την στιγμή όψη συνόδου (όχι ακριβείας) με γενέθλια Αφροδίτη στην Παρθένο. Το εντυπωσιακό, ο κριτής και μέγας δάσκαλος Κρόνος έρχεται να ελέγξει την Αφροδίτη για ζητήματα που αφορούν τα του οίκου της ( χρήματα στην προκειμένη περίπτωση εκτός των άλλων που συμβολίζει αυτός ο πλανήτης). Παρατηρώντας πολλές φορές τον χάρτη του με μια τόσο συντηρητική Αφροδίτη, έναν αδύναμο Άρη να δράσει και έναν αναποφάσιστο πλανητικό συνδυασμό στο ζώδιο του Ζυγού δεν θα με έπειθε για δωρολήπτης. Ίδωμεν…

29.5.08

Αστρολογία~ Όψη τετραγώνου Πλούτωνα - Σελήνης: μαθαίνω να "ελέγχω" τα συναισθήματα μου!

Όψη τετραγώνου Σελήνης – Πλούτωνα σήμερα. Αυτό σημαίνει έντονα και ακραία συναισθήματα. Η λέξη κλειδί εδώ είναι με ελέγχω. Ο συναισθηματικός μας κόσμος είναι περίπλοκος, μοναδικός στο καθέναν από εμάς και λειτουργεί με τους δικούς του μηχανισμούς. Ο θυμός για παράδειγμα πολύ συχνά οδηγεί στην κατά μέτωπο επίθεση. Συνοδεύεται από ταχυπαλμία, εφίδρωση, τρέμουλο, διαστολή της κόρης, δύσπνοια κτλ ( ένα από αυτά, μερικά απ’όλα αυτά). Γιαύτό και είναι αδύνατον ένα άτομο που νιώθει θυμό να συμπεριφερθεί με τρυφερότητα και με γλυκύτητα. Ο φόβος μας οδηγεί στην φυγή και ο θυμός στην εκτόνωση.

Αν νιώσετε αρνητικά συναισθήματα μετατρέψτε το κακό στο καλό και ασχοληθείτε με κάτι δημιουργικό. Ότι σας αρέσει τέλος πάντων. Θα δείτε πως η χαρά, η ευχαρίστηση,το ενδιαφέρον, η περηφάνια, η αγάπη μας βοηθούν να ξεπερνάμε τα προσωπικά μας όρια και να εκφράζουμε την δημιουργικότητα μας.

Αστρολογία~ Η Σελήνη θα φλερτάρει με τον Κριό εντός ολίγου !

Σ’ένα γενέθλιο ωροσκόπιο το πρώτο πράγμα που κοιτάμε μετά τον Ήλιο είναι η Σελήνη. Και αυτό διότι η Σελήνη μας δίνει πληροφορίες γύρω από την προσωπικότητα του ατόμου, την ανατροφή που πήρε, τη μητέρα κτλ. Μια Σελήνη στο ζώδιο του Κριού χαρακτηρίζεται από μονομανία, ταχύτητα, εμμονή για την πρωτιά, οργή, εχθρικότητα, ευερεθιστότητα κτλ. Αυτό συμβαίνει διότι μια Σελήνη οφείλει να είναι στοργική και μητρική, στοιχεία που η φωτιά ( Κριός) δεν μπορεί να κατανοήσει και να αναπαράγει. Πιθανόν από την παιδική ηλικία κλήθηκαν να αναλάβουν ευθύνες και να βοηθήσουν με κάποιο τρόπο στο σπίτι. Όμως τα θετικά της αυτής της Σελήνης είναι η ανάληψη ευθυνών, πρωτοβουλίας, άγνοια κινδύνου κτλ. Ένα άλλο στοιχείο είναι η ειλικρίνεια και η εντιμότητα που τους διέπει.

Όταν η Σελήνη κάνει το πέρασμα της από εδώ, οι μέρες χαρακτηρίζονται από ζέστη, υπερβολική για την εποχή της. Δεν είναι καλή για ξεκινήματα και για αγορές. Βέβαια η Σελήνη αυτή θα κάνει και μια όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα ( βίαια συναισθηματικά ξεσπάσματα) γιαυτό δώστε προσοχή στα μηνύματα που σας δίνει ο ανώτερος νους!

Γρίπη πτηνών: ο ιός μεταλλάσσεταιΣτελέχη του ιού της γρίπης των πτηνών (Η5Ν1) εξελίσσονται και αποκτούν χαρακτηριστικά επικίνδυνα για τους ανθρώπους, υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες χαρακτηριζοντάς τα ύποπτα για την πρόκληση πανδημίας.

Στο επίκεντρο των ανησυχιών των ερευνητών του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) βρίσκονται οι ορότυποι Η7, για τους οποίους τονίζεται πάντως ότι δεν έχουν ακόμη εμφανίσει εκείνες τις μεταλλάξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πανδημία. «Απαιτείται όμως συνεχής παρακολούθηση και έρευνα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστημονική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Ατλάντα.

Οι ορότυποι Η7 προκαλούν μεγάλη θνησιμότητα στα πτηνά και ευθύνονται για το θάνατο εκατοντάδων πουλερικών στην Ολλανδία το 2003 και τη Μ. Βρετανία το 2007.

Σύμφωνα με επιστημονικές αναλύσεις, ορισμένα στελέχη Η7 αύξησαν τη συγγένειά τους με στοιχεία των κυττάρων της ανθρώπινης τραχείας. Διαπιστώθηκε επίσης ότι το στέλεχος Η7Ν2, που είχε απομονωθεί το 2003 σ' έναν άνθρωπο στη Νέα Υόρκη, πολλαπλασιάστηκε στο αναπνευστικό σύστημα μιας νυφίτσας. Στη συνέχεια η μετάδοσή του από τα μολυσμένα σε υγιή ζώα, προκάλεσε την υπόνοια ότι η μετάδοση θα μπορούσε να είναι πιθανή και μεταξύ των ανθρώπων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το στέλεχος αυτό θα μπορούσε να μεταλλαχθεί αποκτώντας τις ίδιες μολυσματικές ιδιότητες που ήταν υπεύθυνες για τις παγκόσμιες πανδημίες του 1918, του 1957 και του 1968. «Τα αποτελέσματα αυτά υποδηλώνουν ότι η κατηγορία Η7 των ιών έχει εν μέρει προσαρμοστεί για να αναγνωρίζει τους ευνοϊκούς υποδοχείς ιών της ανθρώπινης γρίπης» εξήγησε ο Τέρενς Τάμπεϊ, μικροβιολόγος του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.


Ιω.Ν. (Πηγές: ΑΠΕ, The Times)


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/05/2008


28.5.08

Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΥ


Ο Γκιγιοτέν γεννήθηκε στις 28-5 - 1738 στο Σεν της Δυτικής Γαλλίας. Το 1756 έγινε μοναχός και εντάχθηκε στο Τάγμα των Ιησουϊτών. Ασχολήθηκε και δίδαξε λογοτεχνία στο Κολέγιο του Μπορντό. Το 1762 εγκατέλειψε τον μοναχισμό και αποφάσισε να ασχοληθεί με την Ιατρική. Σπούδασε φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο της Ρεμς και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων.

Τις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης ο Γκιγιοτέν ήταν Καθηγητής Ανατομίας και Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων. Το 1789 ασχολήθηκε με την πολιτική και ως βουλευτής της Τρίτης Τάξης συμμετείχε στην Εθνοσύνελευση και τη Συντακτική Συνέλευση. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της πρότεινε τη χρησιμοποίηση της λαιμητόμου ως ανώδυνου μέσου και μέτρου ισότητας για την εκτέλεση της θανατικής ποινής.

Μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση η λαιμητόμος χρησιμοποιόταν μόνο για την εκτέλεση ευγενών και αριστοκρατών καταδίκων. Για τον απλό λαό ίσχυε ο αποκεφαλισμός με σπαθί ή τσεκούρι, μία επώδυνη διαδικασία γιατί συχνά χρειάζονταν πέρα του ενός χτυπήματος για να επέλθει ο θάνατος του καταδικασμένου. Ο Γκιγιοτέν πίστευε ότι η εφαρμογή της λαιμητόμου θα έπρεπε να είναι το πρώτο μέτρο για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Aστρολογικα στοιχεια για την λαιμητόμο

Από τον γενεθλιο χαρτη εχουμε μια καταπληκτικη αστρολογικη ενδειξη.

Η λαιμητόμος συμβολιζεται από τον Αρη,που κανει τετραγωνο με Ουρανο και Ποσειδωνα και 150 με τον Πλουτωνα.Οι οψεις αυτές μας δινουν την φαντασια της εκτελεσης ,με ξαφνικο τροπο που σκοπο την εξοντωση των αντιπαλών μας.

......ΚΑΙ ΚΡΑΣΑΚΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ.

ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ......

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΗ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΑΝΑΓΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 23Ε32 38Ν20
ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΔΡΑΜΑΣ 24Ε
ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΔΡΑΜΑΣ 24Ε11 41Ν13
ΤΑΥΡΩΝΙΤΗΣ ΧΑΝΙΩΝ 23Ε49 35Ν31
ΤΑΥΡΩΠΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 21Ε45 39Ν15
ΤΑΥΡΩΠΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 21Ε48 39Ν20
ΤΕΜΕΝΗ (Αιγίου) ΑΧΑΙΑΣ 22Ε08 38Ν14
ΤΕΜΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ 22Ε32 39Ν51
ΤΕΜΠΛΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 21Ε26 39Ν06
ΤΕΦΕΛΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 25Ε10 35Ν06
ΤΖΕΡΜΙΑΔΕΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 25Ε29 35Ν12
ΤΗΝΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 25Ε10 37Ν32
ΤΟΙΒΑΣΙ (ΚΑΛΑΩΡΙ) ΛΑΡΙΣΑΣ 22Ε33 39Ν44
ΤΟΞΟΤΕΣ ΞΑΝΘΗΣ 24Ε47 41Ν05
ΤΟΠΟΛΙΑΝΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 21Ε27 39Ν04
ΤΡΑΧΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 23Ε09 37Ν34
ΤΡΙΒΟΥΝΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 21Ε18 40Ν44
ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 21Ε46 39Ν33
ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΕΙΑΣ 22Ε33 40Ν36
ΤΡΙΚΑΛΑ (Κάτω συνοικία) ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 22Ε29 38Ν00
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 21Ε17 38Ν58
ΤΡΙΚΟΡΦΟ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 21Ε38 38Ν55
ΤΡΙΚΟΡΦΟ ΡΟΔΟΠΗΣ 25Ε11 41Ν12
ΤΡΙΚΩΜΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 21Ε19 39Ν59
ΤΡΙΛΟΦΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 22Ε13 39Ν00
ΤΡΙΛΟΦΟ ΗΜΑΘΕΙΑΣ 22Ε10 40Ν34
ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 22Ε23 37Ν31
ΤΡΙΠΟΠΟΤΑΜΟΣ (Ψωφίς) ΑΧΑΙΑΣ 21Ε54 37Ν52
ΤΡΙΠΟΤΑΜΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 21Ε48 37Ν37
ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 21Ε32 38Ν57
ΤΡΟΒΑΤΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 21Ε36 39Ν13
ΤΡΟΠΑΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 21Ε57 37Ν44
ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 21Ε26 40Ν44
ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΛΑΡΙΣΑΣ 22Ε14 39Ν53
ΤΣΕΛΕΠΑΚΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 22Ε16 37Ν32
ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ ΙΩΝΝΙΝΩΝ 20Ε49 39Ν54
ΤΣΙΒΛΟΣ ΑΧΑΙΑΣ 22Ε14 38Ν04
ΤΣΟΤΙΛΙ ΚΟΖΑΝΗΣ 21Ε20 40Ν26
ΤΥΜΠΑΚΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 24Ε46 35Ν04
ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 21Ε55 38Ν55
ΤΥΡΙΝΘΑ ΝΕΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 22Ε48 37Ν36
ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 22Ε17 39Ν44

YΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 23Ε28 37Ν21

ΥΔΡΟΜΥΛΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ 24Ε18 41Ν00
ΥΠΑΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 22Ε14 38Ν52

ΦΑΝΕΣ (ΡΟΔΟΥ) ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ 28Ε00 36Ν21
ΦΑΡΚΑΔΩΝΑ (ΤΣΙΟΤΙ) ΤΡΙΚΑΛΩΝ 22Ε04 39Ν36
ΦΑΡΣΑΛΑ ΛΑΡΙΣΑΣ 22Ε23 39Ν18
ΦΕΡΑΙ ΕΒΡΟΥ 26Ε10 40Ν54
ΦΙΛΙΑΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 20Ε18 39Ν36
ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 21Ε35 37Ν09
ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ 20Ε53 39Ν12
ΦΙΛΛΥΡΑ ΡΟΔΟΠΗΣ 25Ε38 41Ν07
ΦΙΧΤΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 22Ε44 37Ν43
ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 21Ε31 40Ν42
ΦΛΩΡΙΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 21Ε25 40Ν48
ΦΟΙΝΙΚΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 25Ε06 35Ν17
ΦΟΙΝΙΚΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 22Ε54 36Ν44
ΦΟΥΡΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 20Ε56 40Ν10
ΦΟΥΡΝΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 21Ε53 39Ν04
ΦΟΥΡΝΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 25Ε20 35Ν16
ΦΟΥΣΙΑΝΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 21Ε31 39Ν10
ΦΟΥΣΤΑΝΗ ΠΕΛΛΑΣ 22Ε10 41Ν03
ΦΡΑΓΜΑ ΑΞΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 22Ε39 40Ν45
ΦΡΑΓΜΑ ΓΛΑΥΚΟΥ (κοίτη ποτ) ΑΧΑΙΑΣ 21Ε47 38Ν11
ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΤΑΧΑ ΠΙΕΡΙΑΣ 22Ε19 40Ν20
ΦΡΑΓΜΑ ΛΟΥΡΟΥ ΑΡΤΑΣ 20Ε52 39Ν15
ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 23Ε54 38Ν10
ΦΡΑΓΜΑ ΜΟΡΝΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 22Ε10 38Ν33
ΦΡΑΓΜΑ ΠΗΝΕΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ 21Ε27 37Ν54
ΦΡΑΞΟ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 21Ε10 38Ν28
ΦΡΑΞΟΝ ΑΡΤΑΣ 21Ε18 39Ν19
ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ 21Ε48 40Ν04
ΦΡΟΥΣΙΟΥΝΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 22Ε27 37Ν47
ΦΥΤΩΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ 21Ε21 40Ν14
ΦΩΛΕΑ ΚΑΒΑΛΑΣ 24Ε09 40Ν49
ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ 22Ε19 40Ν14

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ 23Ε48 38Ν02
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ 23Ε48 38Ν02
ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ ΑΧΑΙΑΣ 21Ε47 38Ν07
ΧΑΛΑΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 21Ε14 40Ν39
ΧΑΛΑΣΤΡΑ (ΠΥΡΓΟΣ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 22Ε44 40Ν38
ΧΑΛΚΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 22Ε44 37Ν53
ΧΑΛΚΙΑΔΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 22Ε55 39Ν24
ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ 23Ε36 38Ν28
ΧΑΝΔΡΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 26Ε06 36Ν05
ΧΑΝΙ ΑΤΤΙΚΗΣ 23Ε51 38Ν08
ΧΑΝΙΑ ΧΑΝΙΩΝ 24Ε02 35Ν30
ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 21Ε39 38Ν49
ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 25Ε23 35Ν18
ΧΙΟΣ ΧΙΟΥ 26Ε08 38Ν22
ΧΛΟΗ ΡΟΔΟΠΗΣ 25Ε52 41Ν17
ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 23Ε48 38Ν00
ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 23Ε06 40Ν35
ΧΟΥΜΕΡΙ (ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ) ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 25Ε15 35Ν10
ΧΟΧΛΑΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 21Ε36 37Ν03
ΧΡΑΝΟΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 22Ε02 37Ν20
ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 21Ε05 39Ν46
ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 21Ε30 39Ν36
ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ ΣΕΡΡΩΝ 23Ε34 41Ν10
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ 24Ε42 40Ν59

ΨΑΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 22Ε32 37Ν52
ΨΗΛΟΒΡΑΧΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 21Ε36 38Ν52

ΩΡΑΙΟ ΞΑΝΘΗΣ 24Ε50 41Ν16
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 22Ε55 42Ν45
ΩΡΕΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ 23Ε06 38Ν57

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget