30.5.08

Κοκκινη καρτα στην ATHENS VOICE.


Info-diet Της ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ

ATHENS VOICE 29.05.2008

(+)

AΠIKIOY AΠANTA
Aπό το μενού εκκλησιαστικών σκανδάλων:
Kαπουτσίνος γυμνός στην “Espresso”.
Aπό το μενού διαπλεκομένων συμφερόντων:
Γυαλιστερές μίζες και ριζότο σε φύλλα χρυσού.
Aπό το μενού του James Bond:
Die(t) on another day.
Nτοπαρισμένο μενού:
Pιγκατόνι με 4 δηλη-τυριά. (Mετά από 20 χρόνια συγγραφικής περιπέτειας, κλείνει οριστικά ο κύκλος ενασχόλησης του Γιάννη Eυσταθιάδη [Aπίκιος] με τα εδώδιμα γαστριμαργικά και το γιορτάζει με ένα εξαιρετικό βιβλίο: «Aπίκιος Άπαντα», εκδ. Mελάνι, ­ 20)

«ΓYNAIKA», TO ΠEPIOΔIKO
Συγκινητικό το πρώτο τεύχος του ιστορικού
περιοδικού, που επανακυκλοφορεί αυτόν το μήνα στα περίπτερα από την ομάδα της «Kαθημερινής».
Στο δημοσιογραφικό team πολλοί και καλοί
και αγαπημένοι μου συνάδελφοι.
Γεια σου Λιάνα, Όλγα, Mία, Bίκυ...

AKOYΣTHKE

«Kάνεις λάθος, Όλγα μου, γενναία είμαι εγώ
που έμεινα!»
(Φίλες στο “Jackson Hall” προσπαθούν να λύσουν
την εξίσωση: γάμος - διαζύγιο)


( - )

ANTΩNHΣ KANAKHΣ
Έρχεται μια στιγμή στη ζωή που δεν έχεις
άλλα κέρματα στην τσέπη.

EUROVISION
Tο βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου.

ΦΛITZANI EN TPIKYMIA
«H Σελήνη, που κυβερνά τη γεύση, τριγωνίζει
τον Πλούτωνα και κάνει όψη 60 μοιρών
με τον Oυρανό. H Σελήνη κυβερνά και τα πλήθη,
έτσι ο καφές αυτός γίνεται η καθημερινή πράξη
σε όλο τον πλανήτη».
(Απόπειρα ερμηνείας του στιγμιαίου καφέ (!) αστρολογικά.
Aπό νέο περιοδικό αστρολογίας.)


Το φλιτζανι εν τρικυμια είναι η Ουρανιτσα,αποσπασμα από το FREE-PRESS Αστρολογικο Περιοδικο ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ.Η συνακτρια δεν ξερει αστρολογια και μπορει να λεει ότι θελει,δικαιωμα της.Δεν ξερει όμως,δυστυχως,δημοσιογραφικη δεοντολογια,γιατι δεν γραφει τον τιτλο του περιοδικου,όπως κανει για τα βιβλια .Γνωστη η τακτικη αυτή της λασπης,αλλα ας μη ξεχναει,ότι και με λασπη χτιζονται ωραια σπιτια και στερεα μαλιστα.Αν θελει και άλλη τροφη για την στηλη της ας πατησει εδώ.Παντως το 1992,όταν η συντακτρια φοιτουσε στο Δημοτικο,η Ουρανιτσα ειχε στηλη Πολιτικης Αστρολογιας στο περιοδικο ΦΛΑΣ,δημιουργημα του Σωκρατη Κοκκαλη,γεια σου ΠΡΟΕΔΡΕ.Το 1996 εκανα ανατρεπτικο γυναικειο ωροσκοπιο στο γυναικειο περιοδικο SYMBOL,της εφημεριδας ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ με εκδοτη τον κ.Ανδρουλιδακη,γεια σου Μιχαλη συντεχνε και συντοπιτη απο το Ρεθυμνο.Τι θελω να πω με τα ανωτερω.Δεν ειμαι ραπανακι που φυτρωσε απο το πουθενα.Αλλωστε στο χωρο των περιοδικων ειμαι απο το 1975,σαν εκδοτης δυο περιοδικων για την Ραδιοφωνια και με εκπομπη στο Ελληνικο Τμημα του BBC.

Και κατι τελευταιο.Στο τευχος του ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ που κυκλοφορει 2-6-2008 θα εχουμε και αφιερωμα στην αστρολογια των διασημων αυτοκινητων.Κυρια ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ εχεις υλικο για τον μηνα Ιουνιο να γραφεις.Για τον Ιουλιο σου εχω το καλυτερο.Μεχρι τοτε να περνατε καλα και ας μη ξερετε αστρολογια.Κανενας δεν είναι τελειος.....................

ΟΥΡΑΝΙΤΣΑ Η ΟΦΙΟΥΧΟΣ –DEVIL MAY CARE .

ΥΓ Ευχαριστω τον Αποθηκαριο της ψυχης που μου εστειλε το ανωτερω αποσπασμα από την ATHENS VOICE .Αυριο το βραδυ πινουμε τσιπουρακια στο καινουργιο σου σπιτι με θεα την Υδρα.

Αστρολογία~ Ο Εχ. Μπάρακ ζήτησε την απομάκρυνση του Ισραηλινού πρωθυπουργού,Εχούντ Ολμέρτ...



Απαιτεί παραίτηση του Ολμέρτ !!!
Ο Εχ. Μπάρακ ζήτησε την απομάκρυνση του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την αποκάλυψη επιχειρηματία ότι τον χρηματοδοτούσε επί 15 χρόνια. Τις 4 έφθασαν οι υποθέσεις διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον Εχ. Ολμέρτ.
Ενα βήμα πριν από την... έξοδο βρίσκεται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ μετά το ξέσπασμα σκανδάλου δωροληψίας που οδήγησε τους κυβερνητικούς συμμάχους του να ζητούν την άμεση παραίτησή του.( Μελίνα Χαριτάτου – Έθνοςonline)

Ποιος είναι ο Εχούντ Ολμέρτ: γεννημένος στις 30 Σεπτεμβρίου του 1945. Εδώ έχουμε μια ξεχωριστή περίπτωση Ζυγού με σύνοδο Ηλίου – Ερμή – Ποσειδώνα – Δια στο ίδιο ζώδιο. Επικοινωνιακός, χαρισματικός, μαγνητικός, θετικός μερικές από τις ιδιότητες που τον διακρίνουν. Βέβαια ο Ποσειδώνας λίγο μας τα χαλά με την όψη συνόδου που κάνει με τον Ήλιο του. Αυτό διότι ο Όλμέρτ υποφέρει με αυτή την σύνοδο από το σύνδρομο του σωτήρα – σωζόμενου με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπής σε «ηθικές ατασθαλίες» διαφόρων τύπων…


Ο Άρης του στο ζώδιο του Καρκίνου δεν είναι σε καλή θέση. Η θέση αυτή τον κάνει υπερευαίσθητο, επιθετικό με αδυναμία όμως στην δράση μια και περιμένει λύσεις ουρανοκατέβατες.Όμως δεν είναι μόνο αυτό αλλά και η όψη τετραγώνου που κάνει ο Άρης με τον Ποσειδώνα του. Αυτό σημαίνει απροσανατολισμός στόχων. Ακόμη και εάν ακολουθεί πιστά ένα στόχο στην πορεία εγκαταλείπει. Γι’αυτό και μου φαίνεται παράξενο πως αρνείται να παραιτηθεί…


Βέβαια Αθηνά Παλλάδα, Δήμητρα και Εστία όλοι στο ζώδιο του Σκορπιού που μας δείχνει πως ξέρει πώς να επιζήσει και να αναγεννηθεί από μια καταστροφή. Βέβαια με transit ανάδρομο Ερμή να κάνει όψη συνόδου με τον γενέθλιο Ουρανό πιθανόν η πληροφορία για εμπλοκή σε απάτη να μην είναι έτσι ακριβώς όπως ακούστηκε. Από την άλλη ο transit Κρόνος κάνει αυτή την στιγμή όψη συνόδου (όχι ακριβείας) με γενέθλια Αφροδίτη στην Παρθένο. Το εντυπωσιακό, ο κριτής και μέγας δάσκαλος Κρόνος έρχεται να ελέγξει την Αφροδίτη για ζητήματα που αφορούν τα του οίκου της ( χρήματα στην προκειμένη περίπτωση εκτός των άλλων που συμβολίζει αυτός ο πλανήτης). Παρατηρώντας πολλές φορές τον χάρτη του με μια τόσο συντηρητική Αφροδίτη, έναν αδύναμο Άρη να δράσει και έναν αναποφάσιστο πλανητικό συνδυασμό στο ζώδιο του Ζυγού δεν θα με έπειθε για δωρολήπτης. Ίδωμεν…

29.5.08

Αστρολογία~ Όψη τετραγώνου Πλούτωνα - Σελήνης: μαθαίνω να "ελέγχω" τα συναισθήματα μου!

Όψη τετραγώνου Σελήνης – Πλούτωνα σήμερα. Αυτό σημαίνει έντονα και ακραία συναισθήματα. Η λέξη κλειδί εδώ είναι με ελέγχω. Ο συναισθηματικός μας κόσμος είναι περίπλοκος, μοναδικός στο καθέναν από εμάς και λειτουργεί με τους δικούς του μηχανισμούς. Ο θυμός για παράδειγμα πολύ συχνά οδηγεί στην κατά μέτωπο επίθεση. Συνοδεύεται από ταχυπαλμία, εφίδρωση, τρέμουλο, διαστολή της κόρης, δύσπνοια κτλ ( ένα από αυτά, μερικά απ’όλα αυτά). Γιαύτό και είναι αδύνατον ένα άτομο που νιώθει θυμό να συμπεριφερθεί με τρυφερότητα και με γλυκύτητα. Ο φόβος μας οδηγεί στην φυγή και ο θυμός στην εκτόνωση.

Αν νιώσετε αρνητικά συναισθήματα μετατρέψτε το κακό στο καλό και ασχοληθείτε με κάτι δημιουργικό. Ότι σας αρέσει τέλος πάντων. Θα δείτε πως η χαρά, η ευχαρίστηση,το ενδιαφέρον, η περηφάνια, η αγάπη μας βοηθούν να ξεπερνάμε τα προσωπικά μας όρια και να εκφράζουμε την δημιουργικότητα μας.

Αστρολογία~ Η Σελήνη θα φλερτάρει με τον Κριό εντός ολίγου !

Σ’ένα γενέθλιο ωροσκόπιο το πρώτο πράγμα που κοιτάμε μετά τον Ήλιο είναι η Σελήνη. Και αυτό διότι η Σελήνη μας δίνει πληροφορίες γύρω από την προσωπικότητα του ατόμου, την ανατροφή που πήρε, τη μητέρα κτλ. Μια Σελήνη στο ζώδιο του Κριού χαρακτηρίζεται από μονομανία, ταχύτητα, εμμονή για την πρωτιά, οργή, εχθρικότητα, ευερεθιστότητα κτλ. Αυτό συμβαίνει διότι μια Σελήνη οφείλει να είναι στοργική και μητρική, στοιχεία που η φωτιά ( Κριός) δεν μπορεί να κατανοήσει και να αναπαράγει. Πιθανόν από την παιδική ηλικία κλήθηκαν να αναλάβουν ευθύνες και να βοηθήσουν με κάποιο τρόπο στο σπίτι. Όμως τα θετικά της αυτής της Σελήνης είναι η ανάληψη ευθυνών, πρωτοβουλίας, άγνοια κινδύνου κτλ. Ένα άλλο στοιχείο είναι η ειλικρίνεια και η εντιμότητα που τους διέπει.

Όταν η Σελήνη κάνει το πέρασμα της από εδώ, οι μέρες χαρακτηρίζονται από ζέστη, υπερβολική για την εποχή της. Δεν είναι καλή για ξεκινήματα και για αγορές. Βέβαια η Σελήνη αυτή θα κάνει και μια όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα ( βίαια συναισθηματικά ξεσπάσματα) γιαυτό δώστε προσοχή στα μηνύματα που σας δίνει ο ανώτερος νους!

Γρίπη πτηνών: ο ιός μεταλλάσσεται



Στελέχη του ιού της γρίπης των πτηνών (Η5Ν1) εξελίσσονται και αποκτούν χαρακτηριστικά επικίνδυνα για τους ανθρώπους, υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες χαρακτηριζοντάς τα ύποπτα για την πρόκληση πανδημίας.

Στο επίκεντρο των ανησυχιών των ερευνητών του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) βρίσκονται οι ορότυποι Η7, για τους οποίους τονίζεται πάντως ότι δεν έχουν ακόμη εμφανίσει εκείνες τις μεταλλάξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πανδημία. «Απαιτείται όμως συνεχής παρακολούθηση και έρευνα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστημονική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Ατλάντα.

Οι ορότυποι Η7 προκαλούν μεγάλη θνησιμότητα στα πτηνά και ευθύνονται για το θάνατο εκατοντάδων πουλερικών στην Ολλανδία το 2003 και τη Μ. Βρετανία το 2007.

Σύμφωνα με επιστημονικές αναλύσεις, ορισμένα στελέχη Η7 αύξησαν τη συγγένειά τους με στοιχεία των κυττάρων της ανθρώπινης τραχείας. Διαπιστώθηκε επίσης ότι το στέλεχος Η7Ν2, που είχε απομονωθεί το 2003 σ' έναν άνθρωπο στη Νέα Υόρκη, πολλαπλασιάστηκε στο αναπνευστικό σύστημα μιας νυφίτσας. Στη συνέχεια η μετάδοσή του από τα μολυσμένα σε υγιή ζώα, προκάλεσε την υπόνοια ότι η μετάδοση θα μπορούσε να είναι πιθανή και μεταξύ των ανθρώπων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το στέλεχος αυτό θα μπορούσε να μεταλλαχθεί αποκτώντας τις ίδιες μολυσματικές ιδιότητες που ήταν υπεύθυνες για τις παγκόσμιες πανδημίες του 1918, του 1957 και του 1968. «Τα αποτελέσματα αυτά υποδηλώνουν ότι η κατηγορία Η7 των ιών έχει εν μέρει προσαρμοστεί για να αναγνωρίζει τους ευνοϊκούς υποδοχείς ιών της ανθρώπινης γρίπης» εξήγησε ο Τέρενς Τάμπεϊ, μικροβιολόγος του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.


Ιω.Ν. (Πηγές: ΑΠΕ, The Times)


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/05/2008


28.5.08

Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΥ


Ο Γκιγιοτέν γεννήθηκε στις 28-5 - 1738 στο Σεν της Δυτικής Γαλλίας. Το 1756 έγινε μοναχός και εντάχθηκε στο Τάγμα των Ιησουϊτών. Ασχολήθηκε και δίδαξε λογοτεχνία στο Κολέγιο του Μπορντό. Το 1762 εγκατέλειψε τον μοναχισμό και αποφάσισε να ασχοληθεί με την Ιατρική. Σπούδασε φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο της Ρεμς και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων.

Τις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης ο Γκιγιοτέν ήταν Καθηγητής Ανατομίας και Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων. Το 1789 ασχολήθηκε με την πολιτική και ως βουλευτής της Τρίτης Τάξης συμμετείχε στην Εθνοσύνελευση και τη Συντακτική Συνέλευση. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της πρότεινε τη χρησιμοποίηση της λαιμητόμου ως ανώδυνου μέσου και μέτρου ισότητας για την εκτέλεση της θανατικής ποινής.

Μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση η λαιμητόμος χρησιμοποιόταν μόνο για την εκτέλεση ευγενών και αριστοκρατών καταδίκων. Για τον απλό λαό ίσχυε ο αποκεφαλισμός με σπαθί ή τσεκούρι, μία επώδυνη διαδικασία γιατί συχνά χρειάζονταν πέρα του ενός χτυπήματος για να επέλθει ο θάνατος του καταδικασμένου. Ο Γκιγιοτέν πίστευε ότι η εφαρμογή της λαιμητόμου θα έπρεπε να είναι το πρώτο μέτρο για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Aστρολογικα στοιχεια για την λαιμητόμο

Από τον γενεθλιο χαρτη εχουμε μια καταπληκτικη αστρολογικη ενδειξη.

Η λαιμητόμος συμβολιζεται από τον Αρη,που κανει τετραγωνο με Ουρανο και Ποσειδωνα και 150 με τον Πλουτωνα.Οι οψεις αυτές μας δινουν την φαντασια της εκτελεσης ,με ξαφνικο τροπο που σκοπο την εξοντωση των αντιπαλών μας.

......ΚΑΙ ΚΡΑΣΑΚΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ.

ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ......

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΗ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΑΝΑΓΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 23Ε32 38Ν20
ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΔΡΑΜΑΣ 24Ε
ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΔΡΑΜΑΣ 24Ε11 41Ν13
ΤΑΥΡΩΝΙΤΗΣ ΧΑΝΙΩΝ 23Ε49 35Ν31
ΤΑΥΡΩΠΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 21Ε45 39Ν15
ΤΑΥΡΩΠΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 21Ε48 39Ν20
ΤΕΜΕΝΗ (Αιγίου) ΑΧΑΙΑΣ 22Ε08 38Ν14
ΤΕΜΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ 22Ε32 39Ν51
ΤΕΜΠΛΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 21Ε26 39Ν06
ΤΕΦΕΛΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 25Ε10 35Ν06
ΤΖΕΡΜΙΑΔΕΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 25Ε29 35Ν12
ΤΗΝΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 25Ε10 37Ν32
ΤΟΙΒΑΣΙ (ΚΑΛΑΩΡΙ) ΛΑΡΙΣΑΣ 22Ε33 39Ν44
ΤΟΞΟΤΕΣ ΞΑΝΘΗΣ 24Ε47 41Ν05
ΤΟΠΟΛΙΑΝΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 21Ε27 39Ν04
ΤΡΑΧΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 23Ε09 37Ν34
ΤΡΙΒΟΥΝΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 21Ε18 40Ν44
ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 21Ε46 39Ν33
ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΕΙΑΣ 22Ε33 40Ν36
ΤΡΙΚΑΛΑ (Κάτω συνοικία) ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 22Ε29 38Ν00
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 21Ε17 38Ν58
ΤΡΙΚΟΡΦΟ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 21Ε38 38Ν55
ΤΡΙΚΟΡΦΟ ΡΟΔΟΠΗΣ 25Ε11 41Ν12
ΤΡΙΚΩΜΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 21Ε19 39Ν59
ΤΡΙΛΟΦΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 22Ε13 39Ν00
ΤΡΙΛΟΦΟ ΗΜΑΘΕΙΑΣ 22Ε10 40Ν34
ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 22Ε23 37Ν31
ΤΡΙΠΟΠΟΤΑΜΟΣ (Ψωφίς) ΑΧΑΙΑΣ 21Ε54 37Ν52
ΤΡΙΠΟΤΑΜΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 21Ε48 37Ν37
ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 21Ε32 38Ν57
ΤΡΟΒΑΤΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 21Ε36 39Ν13
ΤΡΟΠΑΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 21Ε57 37Ν44
ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 21Ε26 40Ν44
ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΛΑΡΙΣΑΣ 22Ε14 39Ν53
ΤΣΕΛΕΠΑΚΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 22Ε16 37Ν32
ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ ΙΩΝΝΙΝΩΝ 20Ε49 39Ν54
ΤΣΙΒΛΟΣ ΑΧΑΙΑΣ 22Ε14 38Ν04
ΤΣΟΤΙΛΙ ΚΟΖΑΝΗΣ 21Ε20 40Ν26
ΤΥΜΠΑΚΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 24Ε46 35Ν04
ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 21Ε55 38Ν55
ΤΥΡΙΝΘΑ ΝΕΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 22Ε48 37Ν36
ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 22Ε17 39Ν44

YΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 23Ε28 37Ν21

ΥΔΡΟΜΥΛΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ 24Ε18 41Ν00
ΥΠΑΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 22Ε14 38Ν52

ΦΑΝΕΣ (ΡΟΔΟΥ) ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ 28Ε00 36Ν21
ΦΑΡΚΑΔΩΝΑ (ΤΣΙΟΤΙ) ΤΡΙΚΑΛΩΝ 22Ε04 39Ν36
ΦΑΡΣΑΛΑ ΛΑΡΙΣΑΣ 22Ε23 39Ν18
ΦΕΡΑΙ ΕΒΡΟΥ 26Ε10 40Ν54
ΦΙΛΙΑΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 20Ε18 39Ν36
ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 21Ε35 37Ν09
ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ 20Ε53 39Ν12
ΦΙΛΛΥΡΑ ΡΟΔΟΠΗΣ 25Ε38 41Ν07
ΦΙΧΤΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 22Ε44 37Ν43
ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 21Ε31 40Ν42
ΦΛΩΡΙΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 21Ε25 40Ν48
ΦΟΙΝΙΚΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 25Ε06 35Ν17
ΦΟΙΝΙΚΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 22Ε54 36Ν44
ΦΟΥΡΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 20Ε56 40Ν10
ΦΟΥΡΝΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 21Ε53 39Ν04
ΦΟΥΡΝΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 25Ε20 35Ν16
ΦΟΥΣΙΑΝΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 21Ε31 39Ν10
ΦΟΥΣΤΑΝΗ ΠΕΛΛΑΣ 22Ε10 41Ν03
ΦΡΑΓΜΑ ΑΞΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 22Ε39 40Ν45
ΦΡΑΓΜΑ ΓΛΑΥΚΟΥ (κοίτη ποτ) ΑΧΑΙΑΣ 21Ε47 38Ν11
ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΤΑΧΑ ΠΙΕΡΙΑΣ 22Ε19 40Ν20
ΦΡΑΓΜΑ ΛΟΥΡΟΥ ΑΡΤΑΣ 20Ε52 39Ν15
ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 23Ε54 38Ν10
ΦΡΑΓΜΑ ΜΟΡΝΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 22Ε10 38Ν33
ΦΡΑΓΜΑ ΠΗΝΕΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ 21Ε27 37Ν54
ΦΡΑΞΟ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 21Ε10 38Ν28
ΦΡΑΞΟΝ ΑΡΤΑΣ 21Ε18 39Ν19
ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ 21Ε48 40Ν04
ΦΡΟΥΣΙΟΥΝΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 22Ε27 37Ν47
ΦΥΤΩΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ 21Ε21 40Ν14
ΦΩΛΕΑ ΚΑΒΑΛΑΣ 24Ε09 40Ν49
ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ 22Ε19 40Ν14

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ 23Ε48 38Ν02
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ 23Ε48 38Ν02
ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ ΑΧΑΙΑΣ 21Ε47 38Ν07
ΧΑΛΑΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 21Ε14 40Ν39
ΧΑΛΑΣΤΡΑ (ΠΥΡΓΟΣ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 22Ε44 40Ν38
ΧΑΛΚΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 22Ε44 37Ν53
ΧΑΛΚΙΑΔΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 22Ε55 39Ν24
ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ 23Ε36 38Ν28
ΧΑΝΔΡΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 26Ε06 36Ν05
ΧΑΝΙ ΑΤΤΙΚΗΣ 23Ε51 38Ν08
ΧΑΝΙΑ ΧΑΝΙΩΝ 24Ε02 35Ν30
ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 21Ε39 38Ν49
ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 25Ε23 35Ν18
ΧΙΟΣ ΧΙΟΥ 26Ε08 38Ν22
ΧΛΟΗ ΡΟΔΟΠΗΣ 25Ε52 41Ν17
ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 23Ε48 38Ν00
ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 23Ε06 40Ν35
ΧΟΥΜΕΡΙ (ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ) ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 25Ε15 35Ν10
ΧΟΧΛΑΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 21Ε36 37Ν03
ΧΡΑΝΟΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 22Ε02 37Ν20
ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 21Ε05 39Ν46
ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 21Ε30 39Ν36
ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ ΣΕΡΡΩΝ 23Ε34 41Ν10
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ 24Ε42 40Ν59

ΨΑΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 22Ε32 37Ν52
ΨΗΛΟΒΡΑΧΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 21Ε36 38Ν52

ΩΡΑΙΟ ΞΑΝΘΗΣ 24Ε50 41Ν16
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 22Ε55 42Ν45
ΩΡΕΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ 23Ε06 38Ν57

Αστρολογία~Πλούτωνας στους Διδύμους: «σύλληψη» μεγάλων ιδεών!


Η γενιά η οποία γεννιέται με τον Πλούτωνα σε αυτή τη ζωδιακή θέση έχει «εμμονές» με τα στοιχεία που αντιπροσωπεύουν οι Δίδυμοι. «Εμμονές» οι οποίες όμως μεταμορφώνονται σε μεγάλες ιδέες, σκέψεις και ιδεώδη!

27.5.08

Αστρολογία~Σελήνη στους Διδύμους: «ονειρεύομαι» γελώντας!

Με αυτή τη Σεληνιακή γενέθλια θέση το άτομο νιώθει πως πάνω απ’όλα είναι επιτακτική ανάγκη να επικοινωνήσει. Αυτό όμως στην ουσία είναι η άμυνα που αναπτύσσετε απέναντι στην συναισθηματική πλευρά του. Το άτομο διακρίνεται από άκρατη κοινωνικότητα και σίγουρα η μητέρα ήταν μια πολύ υποστηρικτική φιγούρα απέναντι στο παιδί της. Εδώ πιθανόν να έχουμε μια μορφωμένη μητέρα ή που μιλά πολλές ξένες γλώσσες. Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι πως υπάρχει μια γρήγορη εναλλαγή στα συναισθήματα και το άτομο προς τους άλλους βγάζει μια ευχάριστη εικόνα!

26.5.08

Πρωτοσελιδο αναδρομου Ερμη-Κοριός στον ΟΤΕ



ΜΠΟΡΕΙ να είναι διπλά εθνικά υπερήφανοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, που εξασφάλισαν ως στρατηγικό επενδυτή του ΟΤΕ την «Ντόιτσε Τέλεκομ», μετά την αποκάλυψη ότι η γερμανική εταιρεία έχει πάρα πολύ καλή επίδοση και στις υποκλοπές.

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ οι κύριοι Αλογοσκούφης και Χατζηδάκης συνεταίρο υψηλής τεχνολογίας και στο πολύ δύσκολο έργο της παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, και μάλιστα σε βαλκανικό επίπεδο. Παραδώσαμε, λοιπόν, στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης, τα πάντα στην «Ντόιτσε Τέλεκομ».

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ», ότι η «Ντόιτσε Τέλεκομ» κατασκόπευε επί χρόνια, συστηματικά, μέλη του εποπτικού της συμβουλίου, δικούς της μάνατζερ, καθώς και τους πιο σημαντικούς Γερμανούς δημοσιογράφους, οι οποίοι δημοσίευαν πληροφορίες για τις δραστηριότητες της εταιρείας.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ τις αποκαλύψεις η σημερινή ηγεσία της «Ντόιτσε Τέλεκομ» και ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Ρενέ Ομπερμαν δήλωσε «βαθύτατα συγκλονισμένος», αλλά φόρτωσε τις ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση. Εξεδήλωσε την πρόθεσή του να παραδώσει όλα τα στοιχεία των υποκλοπών στην Εισαγγελία της Βόνης και ενημέρωσε την Καγκελαρία, τον ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών και το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ άραγε τίποτε ο κ. Ομπερμαν -γνωστός μας από τις θριαμβευτικές δηλώσεις για την κατάκτηση του ΟΤΕ- πριν από την αποκάλυψη του «Σπίγκελ»; Και αμέσως μετά την αποκάλυψη βρήκε όλα τα στοιχεία, που, όπως γράφει το «Σπίγκελ», είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες (πακέτα) δεδομένων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας (!), τα οποία και θα παραδώσει στον εισαγγελέα.

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ίσως, ο κ. Ομπερμαν, ότι στην Ελλάδα τις υποκλοπές συνδιαλέξεων, ακόμη και πρωθυπουργών και υπουργών, τις ανακαλύπτουμε και μετά τις καταπίνουμε, για να μην εκθέσουμε τους υποκλοπείς.

ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ με την «Ντόιτσε Τέλεκομ» ότι δεν θα κινδυνεύουμε να μας παρακολουθούν ξένοι υποκλοπείς, όπως πρόσφατα συνέβη. Θα έχουμε τον Μεγάλο Αδελφό μέσα στον εθνικό μας οργανισμό τηλεπικοινωνιών, τον οποίο παραδώσαμε σε επιδέξια, και προπαντός καλά χέρια.

ΑΛΛΩΣΤΕ, διασφαλίστηκε, όπως βεβαίωσαν οι κυβερνητικοί φωστήρες, ότι θα διαφυλάσσονται το απόρρητο των επικοινωνιών και τα ευαίσθητα για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας δίκτυα.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ είναι απλό όσο και αφελές, μετά και τις αποκαλύψεις του «Σπίγκελ»: Ποιος θα μας προφυλάσσει από τους Γερμανούς φύλακες, από τον Μεγάλο Αδελφό τους, που δεν τον ανακάλυψε ούτε το γερμανικό κράτος;


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/05/2008


Ανταποκριση απο το τελευταιο αστρολογικο συνεδριο

Για να εχετε μια γευση απο το τελευταιο αστρολογικο συνεδριοThe United Astrology Conference: UAC 2008 που εγινε πριν λιγες μερες πατηστε εδω για συνεντευξεις αστρολογων.

Η υπερυψηλή τάση γεννά καρκίνους



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Να αυξηθούν οι επιτρεπόμενες αποστάσεις από τις γραμμές μεταφοράς υπερυψηλής τάσης και να μειωθούν ακόμη περισσότερο τα όρια αποδεκτής έκθεσης από την ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας, πρότειναν επιστήμονες στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Επιδημιολογική έρευνα Βρετανών επιστημόνων, που παρουσίασε ο καθηγητής Γενετικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, έδειξε ότι ο κίνδυνος παιδικής λευχαιμίας είναι αυξημένος κατά 69% σε παιδιά ηλικίας κάτω 15 ετών που ζουν σε αποστάσεις ώς 200 μέτρα από γραμμές υψηλής τάσης, σε σύγκριση με παιδιά που ζουν σε αποστάσεις πάνω από 600 μέτρα. Ανέφερε ακόμη πως ενήλικοι που ζούσαν τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής τους σε αποστάσεις ώς 300 μέτρα από αγωγούς μεταφοράς υπερυψηλής τάσης, είχαν κατά 1,3 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα ν' αναπτύξουν καρκίνο σε σχέση με αυτούς που ζούσαν σε αποστάσεις άνω των 600 μέτρων.

Ομάδα επιστημόνων του Τομέα Βιολογίας Κυττάρου και Βιοφυσικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον καθηγητή Λουκά Μαργαρίτη, πραγματοποίησε μετρήσεις έντασης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε κατοικίες και σχολεία που βρίσκονται κοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

«Ανάλογα με την απόσταση από την κεραία βάσης και τον προσανατολισμό του "λοβού εκπομπής" παρατηρήθηκαν τιμές ακτινοβολίας μέχρι και 6,5 βολτ ανά μέτρο, εντός οικιών και ώς 3,5 βολτ ανά μέτρο μέσα σε σχολεία. Οι τιμές αυτές βρίσκονται εντός των θεσπισμένων ορίων από τη χώρα μας, που είναι 20 βολτ ανά μέτρο, αλλά είναι αρκετά επάνω από τα όρια άλλων χωρών, όπως η Αυστρία, όπου το όριο είναι 0,2 βολτ ανά μέτρο», τόνισε ο καθηγητής.

Οι επιστήμονες, μεταξύ άλλων πρότειναν:

* Να χαμηλώσουν ακόμη περισσότερο τα όρια ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

* Ν' αυξηθούν οι επιτρεπόμενες αποστάσεις από γραμμές μεταφοράς υπερυψηλής τάσης από 30 σε 200 μέτρα.

* Να μειωθούν τα όρια έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που προκύπτει από γραμμές υπερυψηλής τάσης κατά 15 φορές.

* Να υπογειοποιηθούν οι γραμμές υπερυψηλής τάσης που βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές.

«Η αρχή της προφύλαξης επιβάλλει λήψη προστατευτικών μέτρων ακόμη κι όταν δεν υπάρχει πλήρης επιστημονική βεβαιότητα και απόδειξη για τις δυσμενείς συνέπειες μιας δραστηριότητας. Αρκεί να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για πιθανές περιβαλλοντικές βλάβες. Αντίθετα η αρχή της πρόληψης συμβάλλει στην αντιμετώπιση των τεχνολογικών κινδύνων εφόσον είναι δυνατός ο εντοπισμός και η αξιολόγηση των κινδύνων αυτών», επισήμανε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Τμήματος Νευροεπιστημών στο Ιδρυμα Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, Ολε Γιόχανσον, επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι κάπου 230 - 290 χιλιάδες Σουηδοί, άνδρες και γυναίκες, αναφέρουν σε ποικιλία συμπτωμάτων όταν έρχονται σε επαφή με πηγές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Επιπλέον, πολύ μεγάλος αριθμός μελετών έχουν δείξει ότι η ακτινοβολία των κινητών επηρεάζει την τοπική ροή αίματος στον εγκέφαλο, τη βραχυπρόθεσμη μνήμη, τη δυνατότητα συγκέντρωσης, ακόμη και την ποιότητα της φάσης των ονείρων κατά τον ύπνο!

Μια άλλη μελέτη, που έγινε στη Σουηδία, έδειξε πως σε περιοχές με μικρή κάλυψη κινητού, για παράδειγμα σε χωριά όπου τα επίπεδα εκπομπής είναι υψηλά, υπάρχει υποβάθμιση της υγείας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/05/2008


ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ-2

΄Ηλιος- Ερμής

Ψυχολογικές δομές

΄

Ηλιος: Αισθητήρια όργανα, κινητήρια νεύρα (σώμα), διαδικασία προσδιορισμού ταυτότητας, πατέρας (φιγούρα εξουσίας) εγώ

Ερμής: Αυτιστική σκέψη (εξωκεντρικές σκέψεις), συμπάσχουσα επικοινωνία, αναγνώριση, διαδικάσια μάθησης, λογική, γλώσσα, λόγος, περιέργεια.

Καλά προσαρμοσμένη προσωπικότητα -αρμονικες οψεις

Διαδικασία ανάπτυξης

Παιδική ηλικία: Σχετίζεται γρήγορα με την λεκτική ικανότητα του πατέρα ως δύναμη επιρροής. Το παιδί που εκφράζεται εύκολα μαθαίνει να σκέπτεται, να έχει λογική, να μιλά και να γράφει χωρίς απαγορεύσεις.

Ενηλικίωση: Το εγώ του ατόμου είναι ισχυρό λόγω της ικανότητας να σκέπτειται λογικά. Αυτοπροβάλλεται και δίνει προσοχή στη συζήτηση εξαιτίας της καλά αναπτυγμένης λογικής σύναμης, είναι αφοσιωμένος στο ενδιαφέρον του να δειυρύνει τους ορίζοντες τόυ μέσω της εκπαίδευσης, ενδιαφέρον που διαρκείσ΄ολόκληρη τη ζωή του. Σωματική και πνευματική συνεργασία υποστηρίζουν την οργάνωση των ιδεών, εννοιών και ενεργειών. Ταυτόχρονοι στόχοι και σκοποί προσανατολίζουν τις ενέργειες που εκτελούνται αποτελεσματικά.

Εκδηλώσεις συμπεριφοράς

1. Ικανότητα επιρροής και οργάνωσης

2. Εύκολη χρήση του λόγου, καλή πληροφόρηση, πολυλογία

3. Ενθουσιάζεται στην προοπτική της αλλαγής, προόδου και περιπέτειας

(ταξιδιού)

Πιθανά προβλήματα προσωπικότητας-Μη αρμονικες οψεις

Διαδικάσία ανάπτυξης

Παιδική ηλικία: Αντιλαμβάνεται την πατρική φιγούρα ως εκνευριστική και ενοχλητική εισβολή στον προσωπικό του χώρο, υπερασπίζεται την προσωπική αίσθηση του εγώ με το να σκέπτεται εγωϊστικά (αντίστική σκέψη). ΄Ενταση (ανυσηχία) και το παιδί δεν είναι σε θέση να αναπτύξει την ικανότητα της λογικής αντικειμενικά.

Ενηλικίωση: Το άτομο είναι τώρα υποκειμενικό, στενόμυαλο, αμυντικό και ισχυρογνώμον. Η προκατάληψη που αναπτύσεται από τις προσωπικές απόψεις οδηγεί στην δυσκολία καθιέρωσης και διατήρησης αξιών και προτραιοτήτων. Ουσιαστικά υπάρχει έλλειψη κατεύθυνσης (διασκορπισμός ενέργειας), διαρκής αναβολή και άστοχες ενέργειες (αποσπάται εύκολα). Σαν αποτέλεσμα της εγωϊστικής σκέψης το άτομο κάνει αυτό που θέλει χωρίς να σκέπτεται τα αισθήματα και τις επιθυμίες των άλλων.

Εκδηλώσεις συμπεριφοράς

1. Ερεθίζεται και απογοητεύεται εύκολα, φιλονικεί και επιχειρηματολογεί

2. Μνησικακεί για τις υπευθυνότητες των άλλων

3. Ασυνάρτητα λόγια και πράξεις, πολύ ευερέθιστος για να είναι αποτελεσματικός, αποφαστριστικός ή επίμονος

4. Ανίκανος να δεί τις συνέπειες των πραξεών του.

΄

Αστρολογία~ Ο Ποσειδώνας στους Διδύμους: η επικοινωνία με τον ανώτερο νου!




Εδώ η φαντασία δεν μένει στα στενά όρια του μυαλού αλλά παίρνει σάρκα και οστά. Πρόκειται για «οργασμό» διανόησης. Πολλές φορές το άτομο αναγκάζεται να θυσιάσει την μόρφωση του για το καλό της οικογένειας. Η λέξη κλειδί σε αυτή την περίπτωση είναι η επιστήμη. Πολύ καλή θέση για ποιητές!

Αστρολογία~ Ο Δίας στους Διδύμους: ένα αέρινο δώρο!

Εδώ ο Δίας μπορεί να εκφραστεί και να βρει ανταπόκριση στον τομέα των επικοινωνιών. Όπως για παράδειγμα στο ωροσκόπιο της Jackie Kennedy η οποία μιλούσε πολλές γλώσσες! Το άτομο διψά για επικοινωνία μέχρι το τέλος της ζωής του.

25.5.08

Χαρμολύπη ή το Χαροποιόν Πένθος

Χαρμολύπη ή το Χαροποιόν Πένθος
Φώτης Κόντογλου

«Ταύτα λελάληκα υμίν ίνα η χαρά η εμή εν υμίν μείνη και

η χαρά υμών πληρωθή» (Ιω. ΙΕ'. 11). «Η γυνή όταν τίκτη,

λύπην έχει, ότι ήλθεν η ώρα αυτής· όταν θα γεννήση το παιδίον,

ουκέτι μνημονεύει της θλίψεως, διά την χαράν ότι εγεννήθη

άνθρωπος εις τον κόσμον. Και υμείς ουν λύπην μεν νυν έχετε·

πάλιν δε όψομαι υμάς και χαρήσεται υμών η καρδία, και την

χαράν υμών ουδείς αίρει αφ' υμών.» (Ιω. ΙΣΤ'. 20).

Αληθινή κι' όχι ψεύτικη χαρά νοιώθει μονάχα όποιος έχει τον Χριστό μέσα του, κ' είναι ταπεινός, πράος, γεμάτος αγάπη. Αληθινή χαρά έχει μονάχα εκείνος που ξαναγεννήθηκε στην αληθινή ζωή του Χριστού. Κι' αυτή η αληθινή χαρά βγαίνει από καρδιά που πονά και θλίβεται για τον Χριστό, και βρέχεται από το παρηγορητικό δάκρυο το οποίο δεν το γνωρίζουνε οι άλλοι άνθρωποι, κατά τον άγιο λόγο που είπε το στόμα του Κυρίου : «Μακάριοι οι πενθούντες, ότι αυτοί παρακληθήσονται» (Ματθ. Ε'. 4), «Καλότυχοι όσοι είναι λυπημένοι, γιατί αυτοί θα παρηγορηθούνε.»

Κι' αλλού λέγει : «Καλότυχοι όσοι κλαίτε τώρα, γιατί θα γελάσετε.» (Λουκ. ΣΤ'. 21). Όποιος λυπάται και υποφέρνει για τον Χριστό, πέρνει παρηγοριά ουράνια και ειρήνη αθόλωτη. Παράκληση δεν θα πει παρακάλεσμα, αλλά παρηγοριά. Γι' αυτό και το Άγιον Πνεύμα λέγεται Παράκλητος, δηλαδή Παρηγορητής, επειδή όποιος το πάρει, παρηγοριέται σε κάθε θλίψη του και βεβαιώνεται και δεν φοβάται τίποτα. Κι' αυτή η βεβαιότητα που δέχεται μυστικά, τον κάνει να χαίρεται πνευματικά. Και πάλι λέγει ο Κύριος παρακάτω στην επί του Όρους ομιλία : «Μακάριοι εστέ όταν ονειδίσωσιν υμάς και διώξωσι και είπωσι παν πονηρόν ρήμα ψευδόμενοι ένεκεν εμού,» (Ματθ. Ε', 11). Και κατά τον μυστικό Δείπνο είπε στους Αγίους Αποστόλους: «Αμήν αμήν λέγω υμίν ότι κλαύσετε και θρηνήσετε υμείς, ο δε κόσμος χαρήσεται· υμείς δε λυπηθήσεσθε, αλλ' η λύπη υμών εις χαράν γενήσεται.» (Ιω.ιστ'. 20).

Όλα τα άλλα που τα λένε χαρές οι άνθρωποι, δεν είναι αληθινές χαρές, μια είναι η αληθινή χαρά, τούτη η η πονεμένη χαρά του Χριστού, που ξαγοράζεται με τη θλίψη, για τούτο κι' ο Κύριος τη λέγει «πεπληρωμένη», δηλ. τέλεια, αληθινή, σίγουρη. (Ιω. ιστ'. 25). Κι' ο άγιος Παύλος στις Επιστολές του λέγει πολλά γι' αυτή τη βλογημένη θλίψη που είναι συμπλεγμένη με τη χαρά: «Η λύπη για τον Θεό, λέγει, φέρνει αμετάνοιωτη μετάνοια για τη σωτηρία (δηλ. η λύπη που νοιώθει όποιος πιστεύει στον Θεό, κάνει ώστε εκείνος ο άνθρωπος να μετανοιώσει και να σωθεί, χωρίς να αλλάξει γνώμη και να γυρίσει πίσω στην αμαρτία), ενώ η λύπη του κόσμου φέρνει τον θάνατο.» (Κορινθ. Β' ζ'. 10). Κι' αλλού λέγει πως οι χριστιανοί φαίνουνται στους ασεβείς πως είναι λυπημένοι, μα στ' αληθινά χαίρουνται :»ως λυπούμενοι αεί δε χαίροντες, ως πτωχοί πολλούς δε πλουτίζοντες, ως μηδέν έχοντες και πάντα κατέχοντες,» (Κορινθ. Β' στ'. 10). Απ' αυτή την παντοτινή χαρά φτερωμένος ο άγιος Παύλος, γράφει ολοένα στους μαθητάδες του : «Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!» (Φιλιπ. δ'. 4). «Πάλιν χαρήτε.» (Φιλιπ. β'. 2Cool. «Παντοτε χαίρετε.» (Θεσσαλ. ε'. 16). «Λοιπόν, αδελφοί, χαίρετε.» (Κορινθ. Β'. ζ' 16).

Μέσα στην Παλαιά Διαθήκη, που είναι ο ίσκιος της Καινής Διαθήκης, είναι παραστημένα όλα σαν σκεπασμένα, συμβολικά, όπως είναι η θυσία του Αβραάμ, τύπος της θυσίας του Χριστού, οι δώδεκα γυιοί του Ιακώβ τύπος των δώδεκα αποστόλων, κ.λ.π. Έτσι και το πικρό νερό της Μερράς που το έκανε γλυκό ο Μωυσής με το σημείο του σταυρού, παριστάνει τη λύπη της αμαρτίας που την άλλαξε ο Χριστός σε χαρά, «εις ύδωρ αλλόμενον εις ζωήν αιώνιον.» Τούτη την πνευματική Χαρά που γεννιέται από τα δάκρυα, ένοιωσε μέσα του κι' ο Δαυΐδ κ' έλεγε: «Κύριε, εν θλίψει επλάτυνάς με», «Κύριε, με τη λύπη άνοιξες την καρδιά μου.» Κι' αλλού λέγει: «Το εσπέρας αυλισθήσεται κλαυθμός και εις το πρωΐ αγαλλίασις.» (Ψαλμ. κθ'.) και πάλι λέγει : «Κύριος εγεννήθη βοηθός μου. Έτρεψας τον κοπετόν μου εις χαράν εμοί.» (Ψαλμ. κθ'.) Κι' αλλού λέγει : «Γεύσασθε και ίδατε ότι χρηστός ο Κύριος. Μακάριος ανήρ ο ελπίζων επ' αυτόν.» (Ψαλμ. λγ'.). Κι' αλλού λέγει : «Πολλαί αι θλίψεις των δικαίων, και εκ πασών αυτών ρύσεται αυτούς ο Κύριος.» (Ψαλμ. λγ').

Γι' αυτή την πνευματική χαρά που δίνει ο Χριστός σε όσους τον αγαπούνε και που βγαίνει από τη θλίψη, γράψανε πολλά και θαυμαστά οι άγιοι Πατέρες. Ο άγιος Ιωάννης της Κλίμακος τη λέγει Χαροποιόν πένθος και Χαρμολύπη. «Πένθος για τον Θεό, λέγει, είναι το νάναι σκυθρωπή η ψυχή σου, κ' η καρδιά σου να ποθεί να πικραίνεται, και ν' αποζητά ολοένα αυτό που διψά, κ' επειδή δεν το βρίσκει, να το κυνηγά μέ πόνο και να τρέχει ξοπίσω του κλαίγοντας απαρηγόρετα». «Βάστα γερά τη μακάρια τούτη χαρμολύπη και την αγιασμένη κατάνυξη, και μην πάψεις να την εργάζεσαι μέσα σου, ως που να σε κάνει να υψωθείς από τούτον τον κόσμο, και να σε παραστήσει καθαρόν στον Χριστό».» Όποιος πορεύεται αδιάκοπα με θλίψη, αυτός γιορτάζει ακατάπαυστα· κι' όποιος ολοένα διασκεδάζει, αυτός μέλλεται να απολάψει θλίψη αιώνια». «Εγώ λογιάζοντας το λογής είναι τούτη η θλιμένη κατάνυξη, απορώ· πώς γίνεται, κάποιο πράγμα που λέγεται κλάψιμο και λύπη, να έχει μέσα του τη χαρά και την ευφροσύνη περιμπλεγμένα συναμεταξύ τους σαν το μέλι με το κερί.»

Αυτή η ουράνια παρηγοριά είναι κάποια ανακούφιση και θεϊκή ξαλάφρωση που παρηγορά την πονεμένη και λυπημένη ψυχή, οπού θλίβεται γιατί χωρίσθηκε από τον Θεό για τις αμαρτίες της. Αυτή η βοήθεια είναι μια θεϊκή ενέργεια που ξανανηώνει και καινουργιεύει τις δυνάμεις της ψυχής οπού κατάπεσε στην πίκρα και στη σκληρή λύπη, και στέκεται καταφαρμακωμένη από την αμέτρητη πίκρα της, απελπισμένη από τις αμαρτίες της. Και τούτη η χαριτωμένη βοήθεια αλλάζει τα πονεμένα δάκρυά της σε κάποια παρηγοριά θαυμαστή κι' ανακουφιστική». «Κανένα πράγμα δεν ταιριάζει με την ταπεινοφροσύνη, όσο αυτό το χριστιανικό πένθος». « Όποια ενάρετη ζωή κι αν κάνουμε, αν δεν έχουμε καρδιά θλιμένη και πονεμένη, για μάταιη κι' αδιαφόρετη λογαριάζεται}. Τούτο το βλογημένο και θεάρεστο κλάψιμο είναι μια λύπη αλησμόνητη της ψυχής, μια όρεξη πονεμένη της καρδιάς, που ζητά με δάκρυα και με μεγάλον πόθο τον Θεό».

Κι' ο άγιος Μακάριος ο Αιγύπτιος λέγει : «Σαν λυτρωθεί η ψυχή από τους εχθρούς της, και σαν περάσει με τη δύναμη του Θεού την πονηρή θάλασσα, και βλέπει μπροστά της τους εχθρούς της να χάνουνται, στους οποίους ήτανε πρωτήτερα δούλα, αναγαλλιάζει με μια χαρά ανεκλάλητη και δοξασμένη, γιατί παρηγοριέται από τον Θεό και ξεκουράζεται στον Κύριο. Τότε το πνεύμα που έλαβε, τραγουδά κάποιο καινούριο τραγούδι με το τύμπανο, ήγουν με το σώμα, και με της κιθάρας, ήγουν της ψυχής, τις λογικές κόρδες και τους λεπτότατους λογισμούς, και με το δοξάρι της θείας χάρης, και ψέλνει ύμνους στον ζωοδότη Χριστό.» «Σε τούτο οι χριστιανοί είναι διαφορετικοί από όλο το γένος των ανθρώπων και μεγάλη απόσταση υπάρχει ανάμεσά τους, γιατί έχουνε τον νου τους και τη διάνοιά τους στο ουράνιο φρόνημα, και καθρεφτίζουνε μέσα τους τα αιώνια αγαθά, επειδής έχουνε το άγιον Πνεύμα, γιατί γεννηθήκανε άνωθεν κι' αξιωθήκανε να γίνουνε τέκνα του Θεού με αλήθεια και με δύναμη, και κατασταθήκανε σταθεροί και στέρεοι κι' ασάλευτοι κι' αναπαυμένοι ύστερα από πολλούς αγώνες και κόπους, χωρίς να ταράζονται πια από άστατους και μάταιους λογισμούς. Σ' αυτό είναι πιο μεγάλοι και πιο καλοί από τον κόασμο, επειδής έχουνε το νου τους και το φρόνημα της ψυχής τους στην ειρήνη του Χριστού και στην αγάπη του αγίου Πνεύματος».

Ο άγιος Ισαάκ ο Σύρος γράφει γιαυτά τα βλογημένα δάκρυα : «Αν δεν φτάξεις στα δάκρυα, μην νομίσεις πως έφταξες κάπου στη διαγωγή σου και στην πολιτεία σου, γιατί ως τα τότε, τον κόσμο υπηρετούνε οι κρυφοί διαλογισμοί σου, δηλαδή με τον έξω άνθρωπο κάνεις το έργο του Θεού, ενώ ο μέσα άνθρωπος είναι ακόμα άκαρπος· επειδή ο καρπός του έρχεται από τα δάκρυα. Γιατί σαν φτάξςεις στη χώρα τους, τότε να ξέρεις πως βγήκε η διάνοιά σου από τη φυλακή τούτου του κόσμου κι' έβαλε το πόδι της στη στράτα του καινούριου κόσμου,, κι' άρχισε να μυρίζει εκείνον τον καινούριον αέρα τον θαυμαστόν. Και τότε αρχίζουνε να τρέχουνε τα δάκρυα, επειδή κοντεύει να γεννηθεί το πνευματικό νήπιο.

Γιατί η χάρη, που είναι η μητέρα όλων, βιάζεται να γεννήσει στην ψυχή κάποιον θεϊκό τύπο μυστικά στο φως της μέλλουσας ζωής. Και σαν φτάξει η ώρα να γεννηθεί, τότες ο νους αρχίζει να κινιέται σε κάποια πράγματα του κόσμου, όπως η αναπνοή που παίρνει το αγέννητο μωρό μέσα στην κοιλιά και θρέφεται κ' επειδή δε μπορεί να βαστάξει σε κάποιο πράγμα που δεν είναι συνηθισμένο, συνειθισμένο, άξαφνα αρχίζει να σαλεύει το κορμί του σαν να θέλει να κλάψει μ' ένα κλάψιμο ανακατεμένο με τη γλυκύτητα του μελιού. Κι' όσο θρέφεται το μέσα βρέφος, τόσο περισσότερα δάκρυα έρχουνται.» Κι' αλλού γράφει ο ίδιος ο άγιος: «Πρώτα δοκιμάζει με πειρασμούς ο Θεός, ύστερα δείχνει το χάρισμα. Δόξα στον δεσπότη που μας δίνει την υγεία μας με γιατρικά στυφά.»

Κι' αλλού λέγει: «Όλοι οι άγιοι θλιμένοι μισέψανε από τούτη τη ζωή κι' αν οι άγιοι πενθούσανε και τα μάτια τους γεμίζανε πάντα δάκρυα, ώσπου φύγανε από τούτη τη ζωή, ποιος δεν θα κλάψει; Η παρηγοριά του χριστιανού γεννιέται από το κλάψιμο κι' αν οι τέλειοι κ' οι νικηφόροι κλάψανε εδώ κάτω, πώς θα παραδεχτεί να ησυχάσει από το κλάψιμο αυτός που είναι γεμάτος πληγές; αυτός που έχει μπροστά του κειτάμενο το κουφάρι του, και που βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του νεκρωμένον από τις αμαρτίες, χρειάζεται και διδασκαλία με ποιον λογισμό θα μεταχειρισθεί τα δάκρυα;» Κι' αλλού γράφει: «Καλότυχοι όσοι είναι καθαροί στην καρδιά, γιατί δεν περνά ώρα που δεν νοιώθουνε τούτη τη χαρά των δακρύων, και μέσα σ' αυτή βλέπουνε τον Κύριο. Κ' ενώ ακόμα τα δάκρυα είναι στα μάτια τους, αξιώνουνται να θωρούνε τα μυστήριά του με το ύψος της προσευχής τους, και δεν κάνουνε ποτέ προσευχή που να μην είναι βρεγμένη με δάκρυα.

Κι' αυτό είναι που λέγει ο Κύριος «Μακάριοι οι πενθούντες, ότι αυτοί παρακληθήσονται.» Γιατί από το πένθος έρχεται κανένας στην καθαρότητα της ψυχής, για τούτο είπε μεν ο Κύριος πως αυτοί θα παρηγορηθούνε, μα δεν εξήγησε ποια παρηγοριά θα πάρουνε· γιατί σαν αξιωθεί ο χριστιανός με τα δάκρυα να περάσει τη χώρα των παθών και να φτάξει στον κάμπο της καθαρότητας της ψυχής, τότε τον βρίσκει αυτή η παρηγοριά που δεν βρίσκεται σε τούτον τον κόσμο, τότε καταλαβαίνει ποια παρηγοριά βρίσκει στο τέλος της λύπης, που την δίνει ο Θεός με την καθαρότητα σ' όσους θλίβουνται· γιατί δεν γίνεται να θλίβεται κανένας αδιάκοπα και να πειράζεται κι' από τα πάθη, επειδή αυτό το χάρισμα δίνεται σε κείνους που δεν έχουνε πάθη, το να κλαίνε και να θλίβουνται. Τη βοήθεια που γίνεται από το κλάψιμο, κανένας δεν τη γνωρίζει, παρά μονάχα εκείνοι που παραδώσανε τις ψυχές τους σ' αυτό το έργο.» Κι' αλλού λέγει: «Ο πλούτος του χριστιανού είναι παρηγοριά που γίνεται από το πένθος, και η χαρά που βγαίνει από την πίστη και που λάμπει στα κατάβαθα της διανοίας.» Και σε άλλο μέρος γράφει: «Οι καλές πράξεις που γίνουνται χωρίς τη λύπη της διάνοιας, είναι σαν ένα σώμα άψυχο».

Κι' ο άγιος Εφραίμ ο Σύρος λέγει: «Καλότυχος εκείνος που με γνώση θα επιθυμήσει να κλαίγει, και που θα χύσει δάκρυα με κατάνυξη απάνω στη γη σαν καλά μαργαριτάρια μπροστά στον Κύριο».

Πολλά γράφει για το χαροποιό πένθος κι' ο άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος: «Ας ποθήσουμε, λέγει, με όλη την ψυχή μας εκείνα που μας προστάζει ο Θεός, φτώχια πνευματική, ήγουν ταπείνωση, παντοτινή θλίψη, νύχτα και μέρα, απ' όπου αναβρύζει κάθε ώρα η χαρά της ψυχής κ' η παρηγοριά σε κείνους που αγαπάνε τον Θεό. Γιατί απ' αυτή τη θλίψη αποχτιέται κ' η πραότητα σε όλους εκείνους που αγωνίζονται αληθινά. Από το πένθος «πεινούνε και διψούνε την δικαιοσύνη», ήγουν όλες τες αρετές, και ζητάνε πάντα την βασιλεία του Θεού που ξεπερνά κάθε νου ανθρώπινον. Από την παντοτινή θλίψη γίνουνται κ' ελεήμονες και καθαροί στην καρδιά και γεμάτοι από ειρήνη κ' ειρηνοποιοί κι' ανδρείοι στους πειρασμούς.

Από το πένθος μισεί κανένας τα κακά. Από το πένθος ανάβει στην ψυχή ο θεϊκός ζήλος που δεν την αφήνει πια να ησυχάσει ολότελα, είτε να γυρίσει στο κακό μαζί με τους κακούς. Αλλά την γεμίζει από ανδρεία και δύναμη στο να κάνει υπομονή μέχρι τέλος στους πειρασμούς.» Και σ' άλλο μέρος λέγει: «Πρωτήτερα από το πένθος για τον Θεό, είναι η ταπείνωση, κ' ύστερα απ' αυτό ακολουθεί χαρά και ευφροσύνη ανέκφραστη. Κι' ολόγυρα στην ταπείνωση που γίνεται για τον Θεό φυτρώνει η ελπίδα της σωτηρίας· γιατί όσο νομίζει κανένας με όλη την ψυχή του τον εαυτό του πιο αμαρτωλόν απ' όλους τους ανθρώπους, τόσο πληθαίνει μαζί με την ταπείνωση η ελπίδα, κι' ανθίζει μέσα στην καρδιά του, και την πληροφορεί πως μέλλει να σωθεί με την ταπείνωση.

Όσο κατεβαίνει κανένας σε βάθος ταπείνωσης και καταδικάζει και κατακρίνει τον εαυτό του για ανάξιο να σωθεί, τόσο πικραίνεται και βγάζει πηγές από δάκρυα, και κατ' αναλογία με τά δάκρυα και με τη θλίψη του αναβρύζει στην καρδιά του η πνευματική χαρά, και μαζί μ' αυτή αναβρύζει η ελπίδα και μεγαλώνει μαζί της και δίνει την πληροφορία βεβαιότερη.» Κι' αλλού γράφει: «Πρέπει κάθε ένας να στοχάζεται τον εαυτό του και να προσέχει με φρονιμάδα, ώστε να έχει τό θάρρος σε μονάχη την ελπίδα, χωρίς τη λύπη για τον Θεό και την ταπείνωση, ούτε πάλι να θαρεύεται στην ταπεινοφροσύνη και στα δάκρυα, χωρίς την πνευματική ελπίδα και χαρά που έρχονται μαζί με τ' άλλα.» Κι' αλλού πάλι γράφει: «Γινεται και λύπη χωρίς πνευματική ταπείνωση, κι' εκείνοι που θλίβονται έτσι, νομίζουνε πως αυτό το πένθος καθαρίζει τις αμαρτίες, αλλά μάταια πλανιούνται, επειδής είναι στερημένοι από τη γλυκύτητα του πνεύματος που γίνεται μυστικά μέσα στο νοερό θησαυροφυλάκιο της ψυχής και δεν γεύουνται από τη χρηστότητα του Κυρίου.

Για τούτο οι τέτοιοι άνθρωποι ανάβουνε γλήγορα και θυμώνουνε και δεν μπορούνε να καταφρονήσουνε ολότελα τον κόσμο και τα τού κόσμου. Μα όποιος δεν τα καταφρονέσει ολότελα τούτα, και δεν αποχτήσει μίσος μ' όλη την ψυχή του γι' αυτά, δεν είναι δυνατό ν' αποχτήσει ποτέ βέβαιη κι' αδίσταχτη ελπίδα πως θα σωθεί, αλλά τριγυρίζει παντοτινά με αμφιβολία εδώ κ' εκεί, επειδή δεν έβαλε θεμέλιο απάνω σε πέτρα.» Κι' αλλού λέγει αυτός ο άγιος: «Το πένθος είναι διπλό κατά τις ενέργειες: σαν νερό σβύνει με τα δάκρυα όλη τη φλόγα των παθών, και ξεπλύνει την ψυχή από τον μολυσμό που προξενούσε στην ψυχή και πάλι σαν φωτιά ζωοποιεί με την παρουσία του αγίου Πνεύματος κι' ανάβει και πυρώνει και ζεσταίνει την καρδιά και την ανάβει στον έρωτα και στον πόθο του Θεού.»

Και σε άλλο μέρος πάλι γράφει: Όποιος συλλογίζεται με αίσθηση της ψυχής πως είναι ανάξιος να δεχτεί τον Θεό και πως η πολιτεία του, όσο καλή κι' αν είναι, είναι τιποτένια μπροστά στην πολιτεία των αγίων, χωρίς άλλο θα πενθήσει με κείνο το πένθος που είναι αληθινά μακαριώτατο, από το οποίο έρχεται κι' η παρηγοριά, και κάνει την ψυχή πραεία· γιατί η χαρά που έρχεται από τη θλίψη είναι ο αραβώνας της βασιλείας των ουρανών.» Κι' αλλού λέγει: «Όπου είναι ταπεινοφροσύνη, εκεί είναι κι' η φώτιση του Αγίου Πνεύματος. Κι' όπου είναι φώτιση του αγίου Πνεύματος, εκεί είναι και φωτοχυσία του Θεού και Θεός με σοφία και γνώση των μυστηρίων του.

Κι' όπου είναι αυτά, εκεί είναι κ' η βασιλεία των ουρανών, κ' η γνώση της βασιλείας, κ' οι κρυφοί θησαυροί της γνώσης του Θεού, που μέσα τους είναι και το φανέρωμα της πνευματικής φτώχιας. Κι' όπου είναι αίσθηση πνευματικής φτώχιας, εκεί είναι και το χαρούμενο πένθος, εκεί είναι και τα παντοτινά δάκρυα, που καθαρίζουνε εκείνη την ψυχή που τα αγαπά και την κάνουνε ολόκληρη φωτεινή. Ω, δάκρυα που αναβλύζετε από θεϊκόν φωτισμό κι' ανοίγετε τον ουρανό και μου προξενάτε θεϊκή παρηγοριά! Γιατί από τη χαρά κι' από τον πόθο που έχω, λέγω πάλι και πολλές φορές τα ίδια; Γιατί όπου είναι πλήθος δάκρυα με γνώση αληθινή, εκεί είναι και λάμψη θείου φωτός, κι' όπου είναι λάμψη θείου φωτός, εκεί είναι κι' όλα τα καλά κ' εκεί είναι τυπωμένη μέσα στη καρδιά κ' η σφραγίδα του αγίου Πνεύματος, απ' όπου προέρχονται όλοι οι καρποί της ζωής.

Από τα δάκρυα για τον Χριστό βγαίνουνε τούτοι οι καρποί, η πραότητα, η ειρήνη, η ελεημοσύνη, η ευσπλαχνία, η χρηστότητα, η αγαθωσύνη, η πίστη, η εγκράτεια. Από τα δάκρυα βγαίνει το να αγαπά κανένας τους εχθρούς του και να παρακαλεί τον Θεό γι αυτούς, το να χαίρεται στους πειρασμούς, το να καυχιέται στις θλίψεις, το να στοχάζεται σαν δικές του τις αμαρτίες των αλλουνών και να κλαίγει γι' αυτές, το να βάζει τη ζωή του σε θάνατο για τους αδελφούς του με προθυμία».

ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ του Μίλτου Σαχτούρη

ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ (του Μίλτου Σαχτούρη)

Διαρρήχτες του ήλιου
δεν είδαν ποτέ τους πράσινο κλωνάρι
δεν άγγιξαν φλογισμένο στόμα
δεν ξέρουν τί χρώμα έχει ο ουρανός

Σε σκοτεινά δωμάτια κλεισμένοι
δεν ξέρουν αν θα πεθάνουν
παραμονεύουν
με μαύρες μάσκες και βαριά τηλεσκόπια
με τ' άστρα στην τσέπη τους
βρωμισμένα με ψίχουλα
με τις πέτρες τών δειλών στα χέρια
παραμονεύουν σ' άλλους πλανήτες το φως

Να πεθάνουν

Να κριθεί κάθε Άνοιξη από τη χαρά της
από το χρώμα του το κάθε λουλούδι
από το χάδι του το κάθε χέρι
απ' τ' ανατρίχιασμα του το κάθε φιλί

Αστρολογία~ Dima Bilan: ο νικητής της Eurovision!

Και ο νικητής της Eurovision Αιγόκερως. Dima Bilan, γεννήμενος στις 24 Δεκεμβρίου του 1981. Έβλεπες στα μάτια του την έκφραση του νικητή μέρες πριν. Σαν να σου έλεγε: « εγώ ήρθα για να πάρω το πρώτο βραβείο και τίποτε δεν μπορεί να με εμποδίσει». Παρακολουθώντας χτες το βράδυ τον διαγωνισμό είδα καλούς επαγγελματίες τραγουδιστές στην πλειοψηφία τους. Εκ των οποίων άλλοι είχαν αυτοπεποίθηση, άλλοι δεν είχαν τόση. Όταν τελείωσε την εμφάνιση του ο Bilan είπα: « αυτός φαίνεται να είναι στυγνός επαγγελματίας».

Με Άρη, Κρόνο και Πλούτωνα στο Ζυγό και Αφροδίτη στον Υδροχόο έχει αυτό το κάτι της χρυσόσκονης που τον κάνει μαγνητικό και λαμπερό στα μάτια μας. Και πώς να μην κερδίσει αφού ο transit Πλούτωνας ( ανάδρομος) έκανε όψη συνόδου με τον Ήλιο του. Ο βαρύς αυτός πλανήτης στην διέλευση του από τον Ήλιο μας δίνει ενέργεια και δύναμη! Η τελική έκβαση των πραγμάτων είναι θετική και φαίνεται πως γίνεται σχεδόν πάντα για το δικό μας όφελος! Οι λέξεις κλειδιά εδώ είναι: σας καθηλώνω!

Ο transit Πλούτωνας έρχεται να μεταμορφώσει την ζωή του. Βοήθησε και ο transit Διας βέβαια. Ίδη έχει συμβόλαιο με τον μάνατζερ των Διασήμων ( Μαντόνα, Τίμπερλευ) τον Τίμπαλαντ ( ή κάπως έτσι) και ανοίγει τα φτερά του στην Αμερική. Του αξίζει γιατί δούλεψε σκληρά! Βέβαια η αρνητική πλευρά του Πλούτωνα είναι πως μέσα σε τόση έπαρση και ισχύς ο Dima έχει εμμονές και το αίσθημα του ανικανοποίητου…

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, το GPS των αρχαίων




Το δικό τους GPS (Σύστημα Παγκόσμιου Εντοπισμού Θέσης) φαίνεται πως είχαν οι αρχαίοι, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Εργαστηρίου Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως γράφουν Τα Νέα της Παρασκευής, πρόκειται για τον πολύ γνωστό σε όλους Μηχανισμό των Αντικυθήρων, ο οποίος μπορούσε να προσδιορίζει το γεωγραφικό μήκος κάθε περιοχής και να χρησιμεύει στη δημιουργία αξιόπιστων χαρτών από τον 2ο αιώνα π.Χ.
Αφού εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ούτε το Γκρίνουιτς ούτε ο Ισημερινός, οι Έλληνες αστρονόμοι είχαν προσδιορίσει έναν μεσημβρινό ο οποίος διερχόταν από τη Ρόδο και την Αλεξάνδρεια και ο οποίος χρησιμοποιείτο για να υπολογίζεται η απόσταση και η θέση διαφόρων προορισμών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εργαστηρίου Αστροφυσικής, Ξενοφώντα Μουσά, με τον τρόπο αυτό και με τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, δημιουργούνταν αξιόπιστοι χάρτες που περιλάμβαναν νέες περιοχές.

Ο Μηχανισμός μπορούσε να προσδιορίζει το γεωγραφικό μήκος διαφόρων περιοχών αξιοποιώντας την εύρεση της θέσης της Σελήνης στον ουρανό.
Πιο συγκεκριμένα, όταν ένα πλοίο ξεκινούσε από τη Ρόδο με σκοπό να μετρήσει το γεωγραφικό μήκος στις Συρακούσες ή στο Γιβραλτάρ, ο πλοηγός όριζε στον μηχανισμό τη θέση της Σελήνης όπως αυτή φαινόταν στον ουρανό της περιοχής απ΄ όπου σάλπαρε, δηλαδή τη Ρόδο.

Έβρισκε λοιπόν τη θέση της Σελήνης σε σχέση με τη θέση κάποιου λαμπρού αστεριού που εκείνη την ώρα έβλεπε.

Όταν έπειτα από λίγες ημέρες το πλοίο βρισκόταν στις Συρακούσες ή στο Γιβραλτάρ, ο πλοηγός μετρούσε τη διαφορά θέσης της Σελήνης ανάμεσα στην πρόβλεψη του μηχανισμού, που τους έδειχνε πού είναι η Σελήνη στη Ρόδο και την πραγματική θέση της Σελήνης που έβλεπαν στον ουρανό.

Από τη διαφορά που προέκυπτε καθόριζε το γεωγραφικό μήκος της περιοχής όπου βρισκόταν.

Πηγή: in.gr

Η ΠΡΩΤΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ

24.5.08


Γερμανός αστρολόγος στην βρετανική μυστική υπηρεσία


Στον πόλεμο επιτρέπονται όλα- ακόμα και το διάβασμα του καφέ.
Λέγεται ότι η βρετανική μυστική υπηρεσία προσέλαβε κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου τον γερμανό αστρολόγο Louis de Wohl ο οποίος κατάστρωνε το ωροσκόπιο του Χίτλερ θεωρώντας ότι μπορούσε να προβλέψει τις στρατηγικές του κινήσεις.

Από το 1940 έως το 1943 - σύμφωνα με δήλωση του βρετανικού πρακτορείου ειδήσεων Press Association – ο Louis de Wohl κατέστρωσε εκατοντάδες ωροσκοπία του δικτάτορα βγάζοντας διάφορα συμπεράσματα για τις κινήσεις του. Ο de Wohl πήγε στην Αγγλία το 1935, και παρ όλο που πολλοί τον θεωρούσαν τσαρλατάνο, εκείνος μπόρεσε και έπεισε τους βρετανούς ότι ο Χίτλερ δεν παίρνει καμία απόφαση χωρίς τη συμβουλή του Ελβετού αστρολόγου του Karl Ernest Krafft. Μάλιστα τον Ιούνιο του 41 οι Βρετανοι έστειλαν τον de Wohl στις ΗΠΑ, ώστε να πεισει βασει των προγνώσεων του, τους Αμερικανους να μπουν στον πολεμο.
Ο de Wohl χαρακτηρίσθηκε από τους ανθρωπους της μυστικής υπηρεσίας ραδιούργος, ετσι αναφερόταν στην επτασελιδη απόρρητη έκθεση.
Οι υποψιες επιβεβαιώθηκαν μετα τη ληξη του πολεμου:
Οι έμπιστοι του Χίτλερ επιβεβαίωσαν ότι κανένα ενδιαφερον δεν ειχε ο δικτάτορας για την αστρολογία, ειπε ο Βρετανός ιστορικος Paul Winter στο BBC.
Μετά τον πόλεμο ο de Wohl πήγε στην Ελβετία οπου και πέθανε μεσα στην δεκαετία του 60.

Spiegel online


Αστρολογία~ Eurovision: καλή τύχη Καλομοίρα!


Ανταμοιβή!
Ένα παιδί κοιμάται. Όλη τη μέρα έκλαψε. Αλλά τώρα χαμογελάει καθώς η Μεγάλη Άρκτος του γλείφει με τη χρυσαφιά της γλώσσατο ξεσκέπαστο πόδι του. ( Τάσος Λειβαδίτης).


Καλομοίρα ή Μαρία – Καλομοίρα Σαράντη. Γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 1985. Φέτος έχει γενέθλια επιστροφή Δια. Ελπίζω ο transit Διας αν και ανάδρομος σε «συμμαχία» με τον transit Ουρανό σε όψη συνόδου με την γενέθλια Αφροδίτη να βάλουν το χεράκι τους απόψε! Καλή τύχη Καλομοιράκι!
Σημείωση: δεν κάνω αστρολογική πρόβλεψη!

Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΧΑΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ

24-5-1626 Ο Ολλανδος αποικος Πιτερ Μινουιτ αγοραζει απο τους Ινδιανους το νησι του Μανχαταν,για μερικα φανταχτερα μπιχλιμπιδια.

24-5-1883 Εγκαινιαζεται η γεφυρα του Μπρουκλιν,που ενωνει το νησι του Μανχαταν με την περιοχη του Μπρουκλιν της Νεας Υορκης.Η μεγαλυτερη γεφυρα της εποχης της μηκους 600 μετρων.

Αξιοσημειωτες αστρολογικες οψεις

Ο Πλουτωνας του Μπρουκλιν σε συνοδο με τον Πλουτωνα του Μανχαταν.Η γεφυρα εγινε μετα απο 263 χρονια,δηλαδη μια πληρη τροχια του Πλουτωνα στον Ζωδιακο.

Ο Ηλιος του Μπρουκλιν σε συνοδο με τον Ηλιο του Μανχαταν

Ο Ερμης του Μανχαταν σε συνοδο με τον Ερμη του Μπρουκλιν

Ο Ουρανος του Μπρουκλιν σε συνοδο με τον Κρονο του Μανχαταν

Ο Διας του Μπρουκλιν σε συνοδο με τον Αρη του Μανχαταν.

Ας πουμε και ενα αστρολογικο ανεκδοτο σχετικα με το θεμα μας.

Το 1966 οταν γυρισαν απο την Ινδια οι BEATLES εκαναν και μια σταση στην Αθηνα.
Ο Λενον εκανε επισκεψη σε ενα μεντιουμ-αστρολογο της εποχης που του ειπε οτι θα πεθανει σε νησι.Το 1980 σκοτωθηκε απο ενα παρανοικο στο Μανχαταν.Αυτος που εκανε την προβλεψη αυτη ηταν ο γερο-Πανουτσος.Το γεγονος αυτο τα εχει αναφερει παλαια ο Νικος Μαστορακης.


Ο αέναος κύκλος της δημιουργίας

Ο αέναος κύκλος της δημιουργίας

Επί δεκαετίες, όλες οι εργώδεις προσπάθειες των φυσικών αποδείχτηκαν μάταιες· όλες ανεξαιρέτως απέτυχαν να υπερβούν το αδιαπέραστο εμπόδιο της «πρωταρχικής ανωμαλίας» που έχει υψώσει η αποδοχή της θεωρίας του Big Bang. Απροσδόκητα όμως, στα τέλη του 2001, δύο γνωστοί φυσικοί, ο Πολ Στάινχαρντ, καθηγητής Αστροφυσικής στο Πρίνστον, και ο Νιλ Τούροκ, καθηγητής στο Κέμπριτζ, αποφάσισαν να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά επαναφέροντας μια αρχαιότατη και φαινομενικά «παλαβή» ιδέα.

Σκέφτηκαν λοιπόν να διερευνήσουν τις συνέπειες μιας μάλλον ασυνήθιστης επιστημονικής ιδέας: μήπως το ορατό μας Σύμπαν δεν είναι παρά ένα μικρό μόνο τμήμα μιας πολύ μεγαλύτερης και αόρατης πραγματικότητας; Θα μπορούσαμε να το φανταστούμε σαν μια γιγάντια λεπτή επίπεδη «μεμβράνη» ή απλώς «βράνη», τεσσάρων διαστάσεων -τριών για τον χώρο και μίας για τον χρόνο- η οποία πάλλεται μέσα σε έναν υπερχώρο πέντε ή περισσότερων διαστάσεων. Αυτή η πέμπτη διάσταση, ή και οι επιπλέον διαστάσεις, είναι αόρατες, επειδή δεν αλληλεπιδρούν σχεδόν καθόλου με τον Κόσμο μας παρά μόνο μέσω της δύναμης της βαρύτητας. Την ιδέα του «Κόσμου-βράνη» την υιοθέτησαν από τη διάσημη θεωρία-Μ των υπερχορδών, η οποία υποθέτει την ύπαρξη ενός υπερ-χωροχρόνου μέχρι και 11 διαστάσεων. Για τους θεωρητικούς φυσικούς, αυτός ο υπερχώρος σφύζει από ζωή: ίσως «εκεί έξω» να υπάρχει πλήθος από τέτοιους τεράστιους Κόσμους-βράνες που πάλλονται ασταμάτητα δημιουργώντας μια απίστευτη κοσμική αρμονία, την οποία δυστυχώς δεν μπορούμε ούτε να δούμε ούτε να ακούσουμε. Μόνον η δύναμη της βαρύτητας μπορεί να ταξιδεύει μέσα στον υπερχώρο όπου, σύμφωνα με τους ερευνητές, βρίσκονται αυτά τα παράλληλα Σύμπαντα-βράνες.

Διαπερνώντας όμως τον υπερχώρο, η βαρύτητα δημιουργεί κάποια έλξη ανάμεσα σε δύο γειτονικούς Κόσμους-βράνες, δηλαδή τους ωθεί να πλησιάζουν ο ένας τον άλλο ολοένα και περισσότερο, καθιστώντας, αργά ή γρήγορα, τη σύγκρουσή τους αναπόφευκτη και εξαιρετικά δημιουργική. Πράγματι, η βαρύτητα έρχεται ως από μηχανής θεός να «αναζωογονήσει» τις εξαντλημένες ενεργειακά βράνες, μετατρέποντας ένα μέρος της δικής της ενέργειας σε κινητική ενέργεια. Σύμφωνα με τη θεωρία των Στάινχαρντ και Τούροκ, η Μεγάλη Εκρηξη δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της τιτάνιας σύγκρουσης ανάμεσα σε δυο τέτοιες βράνες, που κάθε μία τους φιλοξενεί ένα παράλληλο Σύμπαν. Η τεράστια ποσότητα ενέργειας που απελευθερώνεται από αυτή τη σύγκρουση γεννά αυτό που συνήθως αποκαλούμε «μεγάλη έκρηξη». Βέβαια, όπως εξηγεί ο Νιλ Τούροκ, «η ύπαρξη των βρανών πριν από την πρωτογενή ανωμαλία σημαίνει ότι ο χρόνος υπήρχε ήδη πριν από το Big Bang. Συνεπώς, ο χρόνος μπορεί να ανασυγκροτηθεί και πέρα από τη μεγάλη έκρηξη»!

Αν πράγματι το Σύμπαν μας προέκυψε από μια τέτοια θεαματική σύγκρουση δύο παράλληλων Κόσμων-βρανών, τότε το τελευταίο Big Bang δεν ήταν καθόλου η αφετηρία του χρόνου αλλά το αποτέλεσμα αέναων διεργασιών αναγέννησης και καταστροφής που επαναλαμβάνονται κυκλικά, αλλά όχι και πανομοιότυπα, μέσα στο χρόνο και το χώρο της πέμπτης αόρατης διάστασης. Αυτή τη θεωρία του αέναου κύκλου από μεγάλες εκρήξεις και μεγάλες συνθλίψεις Συμπάντων οι επινοητές της την έχουν βαφτίσει με ένα ελληνικό όνομα: «Εκπυρωτικό Σύμπαν», έννοια που τη δανείστηκαν από τη στωική κοσμολογία. Δυστυχώς, το αίνιγμα της απαρχής και της δημιουργίας αυτών των αιωνόβιων βρανών ή του πολυδιάστατου υπερχώρου μέσα στον οποίο υπάρχουν, ή, ακόμη χειρότερα, του ίδιου του Χρόνου, παραμένει και σε αυτή την περίπτωση ανεξήγητο· απλώς επιχειρούν να το παρακάμψουν με την κυκλικότητα του μοντέλου.


2 - 24/05/2008


Αστρολογία~ Eurovision - Η αγαπημένη των μπουκμέικερ: Charlotte Perrelli ( Σουηδία)!

Θα δηλώσω την προτίμηση μου ( δεν κάνω αστρολογική πρόβλεψη για τον νικητή, εξηγούμαι) για τον διαγωνισμό της Eurovision εδώ και τώρα. Υποστηρίζω τη Σουηδία η οποία στέλνει φέτος ένα από τα πιο δυνατά της χαρτιά. Και το όνομα αυτής: Charlotte Perrelli ή Anna Jenny Charlotte Nilsson. Γεννημένη στις 7 Οκτωβρίου του 1974. Ηθοποιός, τραγουδίστρια, παρουσιάστρια η Charlotte έχει αποδείξει στο σουηδικό κοινό το ποια είναι και το τι μπορεί να κάνει. Το 1999 κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι: take me to your heaven. Εννέα χρόνια μετά προσπαθεί ξανά. Λέτε η ιστορία να επαναληφθεί?

Με Ήλιο, Αφροδίτη, Άρη, Πλούτωνα και Ουρανό στον αέρινο Ζυγό δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να την προσέξουμε. Μας καθηλώνει με μια κίνηση. Με μια Αθηνά Παλλάδα στο ζώδιο του Αιγόκερου, έχει την ικανότητα να οργανώνει την ζωή της αλλά και τα επαγγελματικά της με έναν πρακτικό και σωστό τρόπο. Η όψη τετραγώνου Παλλάδος – Ουρανού μας δείχνει πως έχει ένα εκκεντρικό αλλά αυθεντικό ταλέντο. Απόψε ο transit Διας στο ζώδιο του Αιγόκερου ανάδρομος κάνει όψη συνόδου μαζί της (Παλλάς). Τι να κάνω τους συμπαθώ τους Ζυγούς ιδιαίτερα αν έχουν Ερμή στο ζώδιο του Σκορπιού ( βλέπε Αστροκάτ!).


Για να ακούσετε το τραγούδι κλικ Εδώ

23.5.08

Ο ΜΠΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ντοπαρισμένοι στα θρανία

Ντοπαρισμένοι στα θρανία

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΝΙΑΩΤΗ

Νέα διάσταση λαμβάνει το ακανθώδες πρόβλημα του «ντόπινγκ», έχοντας εισχωρήσει πλέον σε χώρους εκτός αθλητισμού. «Ντοπάρονται και οι επιστήμονες», υποστηρίζουν διεθνείς ερευνητές, εκτιμώντας ότι, σύντομα, σχολεία και πανεπιστήμια ίσως αναγκαστούν να υποβάλλουν σε ελέγχο μαθητές και φοιτητές πριν από τις εξετάσεις.

ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΗΜΑ... Η αθλήτρια μετά το σπριντ στο τελευταίο... διαγώνισμα, κατέρρευσε (φωτ. Reuter)
Η συνηθισμένη και δυστυχώς μάλλον επιβεβλημένη χρήση φαρμακευτικών χημικών ουσιών από αθλητές για ενίσχυση των σωματικών τους επιδόσεων αποκαλύπτεται ότι υιοθετείται συστηματικά από πολλούς επιστήμονες, κυρίως Αμερικανούς αλλά και νεαρούς σπουδαστές στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Το νήμα των αποκαλύψεων ξεκίνησε να ξετυλίγει το επιστημονικό περιοδικό «Nature», ύστερα από προτροπή δύο ερευνητριών από το Κέμπριτζ που αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα. Στη συνέχεια το «Nature» πραγματοποίησε έρευνα σε ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο. Από τα 1.400 ερωτηματολόγια (60 χώρες) που έλαβε ως απάντηση υποδεικνύεται ότι ένας στους πέντε ερευνητές, που δέχτηκαν να απαντήσουν (ανώνυμα), παραδέχτηκε ότι καταφεύγει στη χρήση διεγερτικών φαρμακευτικών ουσιών για να αυξήσει τις πνευματικές του ικανότητες. Οι μισοί απ' όσους απάντησαν χρησιμοποιούν τέτοιες χημικές ουσίες τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, ενώ οι άλλοι μισοί μόνο μία φορά τον χρόνο. Σύμφωνα με το «Nature» ο εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός των ερευνητών που ντοπάρονται εξηγείται γιατί «απαιτείται από αυτούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, φυσικές και διανοητικές, για να μείνουν στο παιχνίδι».

Σχετικά επιστημονικά πορίσματα ψυχιάτρων και νευροχειρουργών παρουσιάζονται συνεχώς τον τελευταίο χρόνο στη Βρετανία, υποστηρίζοντας ότι σε έναν κόσμο ανταγωνιστικό, με εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας και καθημερινότητας, η χρήση ουσιών, διαφορετικών από τις βιταμίνες, που ενισχύουν τον οργανισμό μας θα αποτελεί κάτι πολύ συνηθισμένο. Πρόσφατη έκθεση της Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών υπογραμμίζει ότι φάρμακα τα οποία χορηγούνται για θεραπείες ασθενειών, όπως για παράδειγμα το Αλτσχάιμερ, χρησιμοποιούνται από υγιείς, κυρίως νεαρούς ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν τη μνήμη ή να οξύνουν την αντίληψή τους.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι Βρετανοί και Αμερικανοί μαθητές έχουν πλέον ξεπεράσει τη χρήση της καφεΐνης ή της νικοτίνης για να ενισχύσουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου. «Γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιούν ουσίες για ενδυνάμωση της γνωστικής τους ικανότητας», αναφέρεται στο πόρισμα και υπογραμμίζεται: «Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να συσταθεί ειδική νομοθεσία σε συνεργασία με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ώστε να μην πηγαίνουν σπουδαστές με "ειδικά πλεονεκτήματα" στις εξετάσεις».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/05/2008


Burma’s Generals—Blending Nazi-like Thought, Astrology, Brutality and Greed




May 12th 2008
Headshots Leaders - Burmese Generals
Burma's Generals

Over a week since Cyclone Nargis struck Burma, the death toll is estimated to be at least 100,000—and still rising. Yet as the bodies decompose, Burma’s ruling Generals continue to refuse access to international aid workers. The limited aid supplies that have reached Burma have been seized by the military, either to distribute themselves for propaganda purposes or, according to some reports, to sell on the streets. And now the regime has taken a three-day public holiday and closed its embassies, causing another delay for international aid workers trying to find a way in to help.

Who are these Generals who are prepared to stand by and watch while thousands of their people die and more than 1.5 million are left homeless? How could they ignore the warnings they received of the cyclone’s advance? India issued 41 warnings from April 26 but the regime did nothing. Why?

The regime is the latest in a succession of military juntas which have ruled Burma since Ne Win took power in a coup in 1962. In 1990, following a mass uprising two years earlier which was violently suppressed, the military held elections. Despite the junta’s efforts to intimidate and harass voters into supporting their continued rule, the opposition’s National League for Democracy (NLD) led by Nobel Laureate Aung San Suu Kyi won 82 percent of the parliamentary seats. The military, however, disregarded the results, imprisoned the victors, and intensified its grip on power.

This regime, known as the State Peace and Development Council (SPDC), consists of a cluster of Generals. The top leader, Senior General Than Shwe, in his seventies and in failing health, is reclusive and intransigent. He has refused to enter into talks with Aung San Suu Kyi, the NLD, or any of the major ethnic nationalities in Burma—a call they have repeatedly made in vain. He and his colleagues are guided primarily not by any political ideology, but simply by a desperate determination to hold onto power at all costs.

There are, however, two other guiding sets of beliefs behind the regime besides simply power. The first is an extreme Burman Buddhist nationalism, expressed in a phrase which has echoes of the Nazis—“One race, one language, one religion.”

The Generals are ultra-nationalist and have a xenophobic, racist hatred of non-Burmans—within the country and abroad. That is why the regime is carrying out a campaign of ethnic cleansing against the Karen, Karenni, and Shan ethnic groups in eastern Burma, and cultural genocide against the Chin people in western Burma. Ethnic groups are unable to teach or speak their own languages in government-run schools. Even ethnic groups that no longer fight armed resistance struggles, such as the Kachin and the Mon, continue to suffer forced labour, land confiscation, religious persecution, rape, and sexual violence.

The Generals are ostentatiously Buddhist—when it is politically convenient. But in truth, they manipulate the whole concept of religion, propagandistically appearing on television visiting monasteries, praying, and giving alms. Their charade convinced the new Thai Prime Minister who, following his recent visit to Burma, declared that he thought the Generals were “good Buddhists” because they “meditate.”

The regime uses its distorted, perverted form of Buddhism as a tool to suppress non-Buddhists. Christians, particularly among the Chin and Kachin, face severe restrictions and discrimination. Chin Christians have been forced at gunpoint to tear down crosses on hill-tops, and build Buddhist pagodas in their place—often contributing the costs and material for construction themselves. Children have been lured from Christian families and placed in Buddhist monasteries, where they are forced to become novice monks. Churches face serious difficulties in obtaining permission to build a new church, renovate or extend an existing church, or hold meetings other than their Sunday services. Christians are denied promotion in government service. Muslims among the Rohingya ethnic group face similar persecution—their mosques are destroyed, access to education denied and permission to marry refused.

Yet despite the Generals’ overt Buddhism, last September they did not hesitate to brutally crush protests led by tens of thousands of Buddhist monks. The military beat, arrested, jailed, tortured, and killed monks—and while the number of those killed is unknown, it is believed to have been in the hundreds.

The second guiding thought behind the regime is astrology. Than Shwe has a personal astrologer, just as Ne Win did before him. One of the reasons the regime moved the capital from Rangoon to the remote jungle location of Naypidaw was, according to speculation, that Than Shwe’s astrologers advised him to do so. In 1988, Ne Win demonetised much of the currency because his astrologers told him his lucky number was nine—and so he invalidated notes which were not multiples of nine, causing millions of people to lose savings overnight.

The Generals live in luxury while their people starve. Two years ago Than Shwe spent $300,000 on his daughter’s wedding, where wedding presents amounted to $50 million. Recent reports indicated that the regime has only put $5 million into helping the victims of the cyclone. More than $40 million has been pledged by various other countries, but the Generals are still only permitting a trickle to get through.

On May 10, the regime went ahead with a referendum on a new constitution, despite the devastation that the country was dealing with following the cyclone. The referendum was a complete sham—millions were already disenfranchised, and those who could vote were intimidated or forced into voting “yes.” In some cases, local officials even cast the ballots on behalf of voters—ensuring the result the regime desired. The constitution itself will enshrine military rule. The military will hold 25 percent of the parliamentary seats, but its proxy parties will doubtless contest elections and probably rig them to win. According to the constitution, the President must be someone with military experience, who has not been married to a foreigner, and does not have children who have foreign citizenship. On all three counts, Aung San Suu Kyi—whose husband was British—is excluded.

The regime is guilty of every possible human rights violation, amounting to crimes against humanity, and possibly a case of genocide. The Generals have presided over campaigns involving the widespread, systematic use of rape as a weapon of war, forced labour, forced relocation, and the destruction of over 3,200 villages in eastern Burma since 1996. Over a million people are internally displaced as a result of military offensives against civilians. And all this was going on before Cyclone Nargis. This is a regime which has only one care—self-preservation and control—and as long as they perceive an international presence in Burma as a threat, they will continue to refuse access and manipulate aid.

Benedict Rogers is the author of A Land Without Evil: Stopping the Genocide of Burma's Karen People (Monarch, 2004), and has visited Burma and its borderlands more than 20 times. He also serves as Deputy Chairman of the UK Conservative Party Human Rights Commission.